Vad snälla ni är!

Gissa vem som är Månadens blogg hos Morsan Mia? Ja just precis, bloggen Hörni!

Alltså JAG!

Och det tack vare er som röstade när jag hade mitt "fjäskinlägg" som en lite mindre vänlig kommenterare kallade det för.... 

Vad söta ni är som röstade på mig fast jag fjäskade så. Tack så mycket allihopa!

Detta måste ju firas, eller hur?
                 

                                            

                                                                      SKÅL!


Jag hatar det gubbiga uttrycket!

Om Mumannen någon gång får för sig att säga till någon att han måste "fråga regeringen eller chefen först" med hänvisning till mig, så ligger han pyrt till.

Så nu vet du det Mumannen.

Bara som en upplysning liksom.

Ifall du skulle komma på tanken alltså...Ps: Du FÅR fiska imorgon! ;)

Puss

Happy Halloween eller Trevlig Allhelgona eller båda. Välj själva...

Precis som Egoinas mamma skriver idag är Halloween en irländsk och skotsk tradition från början. Inte Amerikansk som många gnällspikar tror.
Jag säger gnällspikar därför att så många gnäller över denna, för oss, nya tradition. Inte för att jag själv firar Halloween, men jag har ändå ingenting emot att de som tycker det är roligt gör det. Inte många traditioner som vi har är för övrigt svenska från första början...

Våra granntjejer lägger alltid ner en massa jobb på att klä ut sig, de brukar vara jättefina. Sen går de runt till oss grannar och ber om bus eller godis. Vi har lärt oss att de kommer, så i år hade vi köpt hem små chokladkakor som de fick när de kom igår kväll. Det var roligt att ge dem, för de blev jätteglada.

Ja, det var bara det jag ville säga. Varför gnälla åt en ny tradition som kommit till vårt land för att lysa upp lite i höstmörkret?

Det hindrar ju inte att man ändå tänker lite extra på sina bortgångna anhöriga och besöker deras gravar. Eller? 


                                         


                                           

Idag är det Lördag för den som inte visste...

Blev för en halvtimme sedan väckt av morgonpigga Mumannen som tänkte åka och veckohandla och redan hade hunnit söka tre jobb och hämtat tvätten i tvättstugan. Jag hade tvättid igår och lät tvätten hänga kvar över natten.

Det är nästan alltid jag som tvättar och jag klagar inte eftersom Mumannen gör så mycket annat, men ändå....varför är det så ofta så att män inte kan tvätta? Man hör det ju överallt. Framför allt kan de inte sortera. De blandar färger hej vilt och förstör kläderna. Varför....?

Är det vi kvinnor som inte låter dem och de därför aldrig lär sig? Eller vill männen slippa och därför låtsas att de inte kan? För det kan väl omöjligt vara biologiskt? Jag tror inte så mycket på såna ursäkter.  


                                  


                                                               Godmorgon allihopa.


Trevlig Fredagkväll allihopa!

En kvinna kommer in i ”dildoaffären” och frågar: - Vad kostar den gröna?

Expediten svarar: - 149 kronor.

- Den svarta då? frågar kvinnan.

- 298 kronor, svarar expediten

- Å den i silver? frågar hon lite generat.

Expediten ropar in mot lagret: - Åke, säljer du din termos?


Och vinnare är...

Min nöt var nog inte för lätt ändå, hehe...men jättemånga hade svarat rätt också! Rätt svar skulle vara Inget att hänga i julgranen. Det betyder inget att ha, för er som inte visste;)

Den som var allra först med att gissa rätt var ingen mindre än  Egoinas mamma, men snäll som hon är så vill hon att jag ger bort förstapriset till nästa som svarade rätt, så då får jag väl göra det då. 

Vinnare av dagens nöt blev då Anne. Jag gratulerar dig med dunder och brak!!!

                Animated Fire - Fireworks             Animated Fire - Fireworks            


Dagens nöt

Eftersom Egoinas mamma för tillfället tröttnat lite på att göra nötter för oss andra att gissa på så har jag lovat att ta över åtminstone en gång. Det var svårt att hitta på en nöt tycker jag. Så ni får ursäkta om detta är lite väl lätt. För det inbillar jag mig att det är.

Den som är först med att gissa rätt får en länkning. Svaret på nöten förklarar hur mycket den länkningen kommer att betyda för den som vinner... hang in there
  
Nu tänker jag göra som Egoinas mamma brukar med sina nötter, godkänna kommentarerna senare för att ni inte ska se varandras svar. Det blir roligare så. Grejen är att jag åker till jobbet, så ni får inte veta förrän i eftermiddag om ni har haft rätt...Lycka till:)

Godmorgon förresten!


Whiskeygröt till frukost i morgon kanske?

Whisky är bra mot förkylning och halsont, det har ni lärt mig, även om jag inte lyckades så bra vid min whiskyprovning.

Grötomslag är bra mot smärta. Det har man vetat sen 1795.

Tänk då vad bra det måste vara med whiskeygröt!

Jo, det finns faktiskt på riktigt. Jag fick en länk av Lasse för ett tag sen när jag behövde tips om blogginlägg och nu när jag har haft tandvärk har jag kommit på att whiskeygröt måste vara det ultimata botemedlet mot det mesta.

Och om det inte hjälper att göra grötomslag av den kan man alltid äta upp den. Det låter ju skitgott! Tycker ni inte? 

Man gör så här: 
Koka havregrynsgröt. Sätt en klick varm gröt i mitten av tallriken och strö brun farinsocker över.
Häll lite grädde runt om gröten.
Gör en "smörbrunn" i mitten och fyll med lite irländsk whiskey.

         


PS: Det heter whisky, utom på Irland och i USA där det heter whiskey och i Kanada används båda stavningarna. Så fick ni lära er en sak till i Guns whiskyskola.  (Janne, jag vet att du redan visste)

Vad trodde han egentligen?

I somras åkte Mudottern buss hem från sitt jobb. Det var nästan tomt i bussen när en vanlig äldre man klev på. Gissa var han sätter sig? Bredvid min dotter! Trots att bussen var nästan tom. Hon tyckte att det var konstigt men tänkte, visst, han kan väl sitta där...

Mannen, som inte såg ut som ett fyllo eller liknande, utan som en helt normal äldre man, förvandlades nu till en ÄCKLIG gammal gubbe. Han sa inte ett ord, men satt och låtsas(?)somnade och lutade sig mer och mer mot min dotter. Hon fick skaka till flera gånger för att få honom att sluta, men han fattade inte vinken utan fortsatte låtsassomna och luta sig mot henne hela resan som tar ett bra tag. När hon äntligen skulle kliva av sa han: Kaffe? Nej tack! sa min dotter, klev av bussen och skyndade sig hem, ganska skakad.

Han gjorde ju egentligen ingenting farligt, men det går ändå rysningar i mig när jag tänker på det.  

Jävla äckelgubbe!     

Slut på tandföljetongen

Godmorgon allihopa. Det gick bra hos tandläkaren ifall ni undrar. Tanden ploppade ut efter en och en halv timmes slit av två tandläkare. "Min" tandläkare var röd i ansiktet och helt slut och lite frustrerad över att hon var tvungen att be om hjälp....av en man. Jag tyckte synd om henne....

Feber och frossa inatt, men INGEN VÄRK!!! Jag njuter i fulla drag! 

Slut på den följetongen alltså. Ni har haft ett enormt tålamod med mig måste jag säga så tack för det. Passa på och njut nu för nästa tand (som är uppborrad och inte värker längre) ska dras om ett par veckor...

Vad kan man hitta på en sån här dag då? Jo det ska jag tala om för er...man kan ÄTA och man kan SOVA! Jag är ganska hungrig efter fyra dagars svält och trött efter fyra nätters sömnlöshet.  

Det är svårt att få till inlägg som inte handlar om att man har väldigt ont när man är upptagen med att ha väldigt ont, men det borde släppa nu.

Vi hörs senare så får vi se... 

Nu blir det "frukost". Man kan inte äta nyvaken, bara så att ni vet...


Jag längtar

Om en timme ligger jag i stolen hos min favoritperson just nu, nämligen tandläkaren. Jag skojar inte. Från och med nu är min tandläkarskräck som bortblåst. Jag älskar att hon ska dra ut det onda ur min mun så jag kan börja fungera normalt igen. Ryggvärken är ingenting jämfört med den intensiva tandvärken och det dunkande onda från varet i käken. Från och med nu ska jag sköta mina tandläkarbesök exemplariskt varje år. Aldrig mer vänta för länge. Och skaffa bettskena.

Vi kanske hörs senare, annars får ni ha det så bra resten av dagen och kvällen:)


                           Mormors löständer!


Hat hjälper ingen

Den 6 Juni mördades 16-åriga Therese av en jämnårig pojke, påhejad av sin flickvän. De två skyldiga är nu dömda för mord och anstiftan till mord och ska avtjäna ett straff bestående av ett år och åtta månaders sluten ungdomsvård.

För lågt ropar många, och det kan man kanske tycka, men straffet ska räknas ner upp till 21 års ålder och som 16-åring får man bara en fjärdedel av det straff en vuxen skulle ha dömts till. 

Det är barn som har mördat. Vad vill de människor som bedriver hatkampanjer mot dem på nätet egentligen? Ska man döma barn lika hårt som vuxna?

Det är så tragiskt alltihop. Therese är död och hennes familj och anhöriga har helt oskyldiga fått ett livslångt och fruktansvärt straff. Två ungdomar har förstört sina liv och som förälder förstår man att även deras anhöriga fått sina liv förstörda, troligen för all framtid. 

Ingenting kan ursäkta det de gjort, men jag önskar ändå att de två skyldiga ungdomarna under och efter sin strafftid får den hjälp de behöver för att kunna leva ett så normalt liv som möjligt i framtiden.       

Godmorgon!

"Demokrati uppstår när man eftersträvar alla medborgares frihet och jämlikhet och tar hänsyn till deras antal men inte deras art."
                                                                    - Aristoteles 384 f. Kr - 322 f.Kr


         

Grattis Janne!

Vår rolige och trevlige kommenterare Janne fyller år idag och förtjänar verkligen ett stort GRATTIS på födelsedagen. Hoppas du har haft en underbar dag med tårta och god mat, men det troliga är väl att du jobbat som vanligt.

Eftersom ni antagligen vill överösa honom med presenter så har ni några av hans intressen här:


     man fishing animation          Bra saker med mig

Den busiga Snattersarah gillar tydligen att ge mig utmaningar och vem kan säga nej till "Utmaningarnas Prinsessa"? Inte jag i alla fall. Jag har gjort den här utmaningen en gång förut men tänker alltså ändå ge mig på den igen.

Jag ska säga fem bra saker om mig själv. Här kommer lite positivt tänkande...

1. Jag behöver alltid hjälp att hitta och det får mina medmänniskor att känna sig nyttiga och rent av nödvändiga för att jag överhuvudtaget ska komma fram.

2. Jag har ofta väldigt svårt att bestämma mig och det gör att alla beslut (typ vad ska jag ha på mig?) är mycket väl genomtänkta.  

3. Jag är ganska klumpig och snubblar rätt ofta på mattkanter, vilket roar alla omkring mig.

4. Jag skär mig av misstag lite då och då vilket gör livet spännande och oförutsägbart. Ska vi ha en tråkig hemmakväll eller ta en tur till akuten och sy...?

5. Jag är väldigt morgontrött och vägrar både prata och lyssna innan jag fått i mig en kopp te vilket gör att det är väldigt lugnt och skönt hemma hos oss på morgnarna.

Visst är jag bra?

Nu skickar jag vidare denna utmaning till alla som känner för att skriva positivt om sig själva.               [Graphic] cow throwing flowers


Godmorgon

Jag mår rätt dålig faktiskt. Är det normalt att få frossa och så djävulusiskt ont i käken att inga medel hjälper när man borrat upp en inflammerad tand? Det känns som hela käkbenet är fullt av var plus att den andra tanden börjat dunka allt mer. Det börjar bli lite väl jobbigt det här och jag överdoserar värkmedicin hela tiden. Jag ska ALDRIG MER vänta för länge med att gå till tandläkaren och rekommenderar starkt alla er andra att lära av mitt misstag. Nu bröt jag mitt löfte att inte prata om tänder, men det får vara så.

På tal om något helt annat...

Ni kommer kanske ihåg min smarta affärsidé att "hyra ut" den arbetslöse Mumannen till diverse hushållsgöromål för 30000 kr i månaden?

Jag kan nu meddela att ni kan sluta tjata om att han ska ta anställning hos just er. Problemet är nämligen löst för Mumannens del och betalningen består visserligen inte av några 30000 kr men Mumannen är ändå väldigt nöjd eftersom den överträffar alla förväntningar.

Kolla här får ni se vilket fint erbjudande till anställning han har fått. Han kommer givetvis att tacka ja.

Men han får vänta tills mitt tandhelvete är över....

                                             Dee Jackson Studio Good Morning Calligraphy by Dee Jackson


Bara vissa får vara sig själva ifred

De flesta är väl överens om att alla människor måste få vara sig själva. Ingen ska behöva göra sig till för att passa in. Alla är unika och måste så få vara.   

Det gäller i alla fall alla som:

- inte hörs för mycket.

- inte är för blyga.

- inte är för exentriska.

- inte är för tråkiga.

- inte är för intelligenta.

- inte är för dumma.

- inte är för osäkra.

- inte är för självsäkra.

Helt enkelt alla som inte är FÖR MYCKET eller FÖR LITE.

Alla andra får vara sig själva... 


En som inte får vara sig själv. (Carola) 


Jag har visst två trasiga tänder...

Tandläkarbesöket är avklarat och den onda tanden uppborrad och bakteriedödande tuss ditsatt. Det smakar nejlika. Rena rama julstämningen alltså. Det känns redan lite bättre eftersom trycket lättat. I DEN tanden alltså... 

Saken är den att jag har en till avbiten tand som även den ville vara med på ett hörn. Den blev väl avundsjuk på all uppmärksamhet och protesterade genom att börja dunka och värka den också. Kan inte göra annat än skratta åt eländet. Jag försökte ignorera den, men det går inte längre. Båda tänderna sitter långt in och därför kan jag vara utan dem utan problem. På Onsdag ryker den första. Jag längtar, helt allvarligt.

Båda dessa tänder har kostat mig runt 10 000 kr eftersom jag bitit sönder dem så många gånger, så jag kommer inte att sakna dem det minsta. De kommer säkert inte att sakna mitt gnisslande det minsta heller, utan njuta i fulla drag av att slippa vistas i min mun. Resterande tänder ska jag vara mer rädd om genom att skaffa en bettskena.

Tack för all tröst hörni. Ni är så gulliga. Det finns ju värre saker, men Gud vad ont tandvärk kan göra.

Så där ja. Nu lovar jag att det är slut på tandtjat för ett tag.


Längtar efter tandläkaren

Jag har fått en djävulsk tandvärk och har inte kunnat sova nästan alls inatt. Jag gnisslar tänder på nätterna och har därför bitit sönder tre tänder genom åren, varav en två gånger och den jag har ont i nu, sex-sju gånger. Den tredje fick jag operera ut ur munnen eftersom den hade klyvts på mitten och vägrade släppa hur mycket tandläkaren än drog. 

När jag bet sönder den här tanden senast blev jag så trött eftersom den var ganska nylagad, och bara struntade i den och det får jag äta upp nu.

Vad sjutton gör man när man har tandvärk? Alltså riktigt dunkande ilande värk som jag har nu? Själv äter jag ju alltid värkmedicin för ryggen och har nu även fyllt på med alvedon. Det blir lite bättre, men har fortfarande varit omöjligt att sova.

Att gnissla tänder på nätterna är en dum sysselsättning. Förutom att tänderna går sönder orsakar det ilningar och återkommande problem med värk i käkarna. Jag har ett träningsprogram för käkarna som hjälper ganska bra, men kommer bara ihåg att göra det när jag har ont. 

Så där fick ni en lång utläggning om tandgnissel också era stackare. Ska försöka skärpa mig till i eftermiddag.Jag skulle också skaka av rädsla om jag var min tand, för om jag får som jag vill finns den inte längre i min mun i eftermiddag!!!!

Hoppas att ni har en bättre morgon än jag. Hemma igen!

Ni är jättesöta som berättar för mig hur man gör med klockan. Man ställer alltså FRAM klockan, inte tillbaka som jag gjorde.....Det blev ju heelt fel i morse!

Nej.

Jag bara skoja lite med er. Blev ni arga nu? Förlåt....?

Nu är vi hemma från Sundsvall och kan berätta att lilla goa tjejen, vårt barmbarn, var lika gosig som senast vi träffade henne. Hon är fem månader och glad nästan jämt, äter puré med god aptit, helst Biff Stroganoff och Slottspuré. Det är heller inget fel på mammas mjölk. Det kan man utan tvekan se på hullet:)

Nu ska jag kolla vad ni har haft för er idag. Jag kanske hinner kommentera lite, annars kommer jag på besök imorgon istället.

Kram på er! (och förlåt igen)


     


Godmorgon på er!

Det är NHL-hockey på tv, Mumannen viker tvätt och jag är så trött att jag bara vill dö!  

Vad är det för idiotiskt påhitt att behöva ställa fram klockan på hösten? Det är ju skitjobbigt att man får sova en timme mindre på morgnarna. Det blir ju också MYCKET mörkare på morgnarna! Nej, fy sjutton. Det tycker jag vi ska sluta med omedelbart!

I alla fall ska vi ta med Musonen 2 hem till Sundsvall idag. Det blir jättemysigt att få träffa de här två damerna.

Ha en jättetrevlig Söndag ni också så hörs vi!

            
                

Jag är inte alls avundsjuk...

Musonen 2 är här. Han har sin och Musvärdotterns MacBook Pro med sig.

Tunn. Gjuten i ett stycke. Aluminium. Knäpptyst. Belysning i tangentbordet.

Aldrig att jag byter ut min lilla mini-pc mot en sån....
PS: Hans iPhone är också jätteful och dålig.

Är SD-debatten bra eller dålig?

Vilken debatt Sverigedemokraterna har orsakat med sina befängda och paranoida påståenden om muslimer. Miiqa har skrivit helt briljant om ämnet HÄR och har även ett inlägg idag där hon tar upp frågan.  

De flesta vettiga människor fattar väl inte ens var SD får sina påståenden ifrån. Alla som vet någonting (tex BRÅ) om de undersökningar SD hänvisar till angående brottslighet osv har ju krossat dem fullständigt, vilket jag tycker känns otroligt tillfredsställande.

Det här får mig att fundera på vad som kan vara positivt med den här debatten.

SD, som försökt framställa sig själva som ett missförstått parti och försökt vinna sympatier med tyckasyndromet visar nu sitt rätta ansikte. De pratar nu på nyheterna om att till och med partimedlemmar flyr dem. Det låter bra tycker jag.

Jag har alltid tyckt att man ska tiga ihjäl såna här avarter till partier, men kanske det är fel metod? Kanske man ska låta dem vara med i debatter och få föra fram sina åsikter och bli bemötta och emotsagda så att lättledda människor får upp ögonen för vad de egentligen står för.

Kanske de skulle förlora på det och vi andra människovänliga människor vinna på det.   

Gomorron!

Herregud! Jag vaknade för en kvart sedan!

Så här länge har jag inte sovit sen före barnens tid och det är ju ett tag sedan. Skönt var det i alla fall. För en gångs skull känner jag mig ganska utsövd.

Musonen 2 och Mumannen har åkt och fiskat med ett par kompisar till Musonen 2. De har åkt till nåt fiskevatten i närheten där man måste vara medlem för att få fiska. De tar in nya medlemmar endast om någon gått ur och endast i April vid årsmötet, men Mumannen har lyckats nästla sig in och fjäskat sig till ett medlemskap redan nu. Han behöver inte ens betala förrän nästa år. Så nu vet jag var han kommer att bo den närmsta tiden.

 Eftertraktat bevis på medlemskap.          man fishing animation    Mumannen i fiskartagen.Hoppas bara han förstår att han måste sköta om hemmet först. Jag har ju liksom vant mig vid det nu....


Janne då! Trodde du Björn var en människa? Hahaha!

Jag trodde nog att ni skulle förstå vem Björn är, men jag var visst inte tydlig nog.

Här är han i alla fall.

Stor, klumpig, ful, men alldeles alldeles underbar!Man kan leasa honom till sin arbetsplats och det var vad vi gjorde förr.
Han är ganska dyr så därför fick vi, som sagt, byta ut honom mot en billigare och sämre variant.
Men man måste väl vara glad för det man får, eller hur?

Björn - älskad och saknad..

Jag kan ju berätta om Björn som jag träffade på jobbet förra året.
Flera på jobbet låg med Björn, så även jag. Björn var underbar och visste precis hur min kropp skulle behandlas. Han var inte alls snygg, men hade andra kvaliteter som betyder mycket mer än utseendet.
Björn var helt enkelt skönast av dem alla. 

Nu är Björn borta.....blev för dyr...men var så saknad att alla på jobbet tjatade till sig en billigare ersättare.

Namnet på ersättaren har jag glömt, och han är inte lika bra att ligga med heller. Han är så hårdhänt att man får ont efteråt. Och ingen vet hur man får honom att lugna ner sig. Men jag ligger med honom ändå ibland. Det är i alla fall bättre än ingenting för en törstande kvinna....


                               imissyou.gif (5273 bytes)                    

                              

Hjälp mig!

Jag kan inte blogga.

Hur gör man?

Vad skriver man om?

Ska jag berätta något?

Vad?


Äntligen Fredag!

Godmorgon allihopa! Någon positiv effekt hade ändå gårdagens akupunktur. Ryggen var alldeles varm och inte lika stel som den brukar igår kväll. Men nu är allt som vanligt igen.   

Idag är det Fredag och då ska man äta godis. Helst choklad och lakrits. Bara så att ni vet.


 
Jag vill ha Crazy Frogs. Vart får man tag i det utan att behöva ta båten till Finland?

Nu ska jag få te på sängen och sen ska jag som vanligt svinga mig upp och hoppa in i duschen.

Ha´re bra hörni! 

Ni har säkert också provat och det gjorde säkert inte ett dugg ont på er...

Hej svejs! Nu är jag här igen, förstår att ni har väntat...

Nehej

Men jag tänkte i alla fall berätta vad jag har gjort medan jag inte var här. Jag har blivit stucken av nålar.
Ja, jag har alltså fått akupunktur för första gången i mitt liv. Det ska förhoppningsvis hjälpa mot ryggbesvären.
Eller, kotan som glidit kommer förstås sitta kvar där den sitter, men det kan ju lindra värken om jag har tur.

Jag har hört att akupunktur ska vara bra och att det inte gör ont så jag var inte ett dugg orolig när jag gick till sjukgymnasten. Och det var inga problem när han satte i nålarna. Men sen, när han vred om dem.....jäklar vad ont det gjorde! Alla nålar som satt på höger sida av ryggraden gjorde så ont!!! Vänstra sidan ryggraden var inget problem och inte tummarna heller, trots att han sa att det brukar kännas där. Han vred nålarna tre gånger på en halvtimme och det gjorde lika ont varje gång. 

Ja ja. Nu är det gjort och det som hände var att jag hade så ont av att ligga på mage att jag knappt kunde resa mig upp efteråt och så fick jag frossa och en hemsk huvudvärk. Jag får hoppas att det hjälper så småningom. Man får inte ge upp efter en behandling.

Orsaken till att det gjorde så ont var tydligen att jag är väldigt spänd just där...så nu måste jag få den delen av ryggen att spänna av till nästa gång....annars vete sjutton om jag vill göra om det.


Horni på sängkanten

Igår kväll när Egoinas mamma fick veta att jag lagt mig med datorn i sängen tyckte hon det skulle passa bra med ett "Horni på sängkanten-inlägg". Tyvärr var jag för trött för att ens tänka tanken på något åt det hållet och måste göra er besvikna genom att berätta att det enda som var stelt i vår säng var min rygg och det enda som var hett var mina fötter (vilket iofs var väldigt egendomligt eftersom jag normalt alltid fryser). 

Som kompensation för den uteblivna erotiken får ni här en liten filmsnutt. Den framkallar ju inte direkt några erotiska känslor, men den är i alla fall väldigt rolig enligt mig. Och gammal. Men tål att ses igen.


  Mudottern hälsar. Det var hon som gav mig filmen.  
      

           


Nu ska jag svinga mig upp ur sängen och in i duschen. Ha det bra idag hörni!

Tio sanningar om mig

Utmaningarnas Drottning, eller kanske rättare sagt Prinsessa, Snattersarah har ännu en gång utmanat mig. Den här gången har hon varit lite snällare och gett mig en NY utmaning. Tur det, jag hade nog fått svårt att hitta på fler ord på G. Nu har jag i alla fall knåpat på den här utmaningen ett bra tag, så varsågoda... 

Jag ska berätta tio sanningar om mig.

1. Jag har ärvt min mammas kvällströtthet och min pappas morgontrötthet.

2. Jag har sytt fingrar tre gånger, två gånger skar jag mig och den tredje tappade jag en tavla på fingertoppen så den sprack.

3. Jag saknar en disk i ryggen. Den är bortskavd av en kota som glidit.

4. Jag har inte druckit mjölk sen jag var liten. Hatade det redan då, men kände mig tvingad att dricka det tills jag plötsligt bestämde mig för att aldrig mer dricka en droppe.

5. Jag är den människa på jorden som älskar hundar mest utan att skaffa en, enligt min son. Och det stämmer nog.

6. Jag älskar musiktävlingsprogram på TV och är jättebra på låttexter. Dansbandskampen kan jag dock vara utan. 

7. Jag har illustrerat en lärobok för blivande förskollärare och håller just nu på att illustrera en barnbok om hundar.

8. Jag älskar choklad och lakrits. Gärna tillsammans, typ lakritsdumle.

9. När min äldste son skulle födas blev jag lite "konstig", försökte smita undan alltihop och åka hem från sjukhuset genom att påstå att det inte alls var vattnet som gått, utan att jag bara kissat på mig.

10. Jag klarar inte av stress så bra numera. Redan i September undrar jag hur jag ska hinna med allt som ska göras till Jul och kommer det något annat emellan, typ i November, blir det totalpanik...

Jaha. Då har jag avslöjat några sanningar om mig. Nu är det några andras tur. Nämligen BrittJess, Anne och Sara. Och såklart alla andra som känner för en utmaning.

Smart affärsidé

Arbetsvillig man i sina bästa år uthyres för längre tid.

Pris: 30 000 kr/månad.

Ja.

Det var allt. Gör vad ni vill med honom.

Nääää, stackars Mumannen säger ni nu....var inte oroliga, jag bara skoja förstår ni väl.

Men Kadri gav mig en briljant idé när hon i en kommentar frågade om hon fick låna Mumannen för bullbak. 

Så om ni behöver någon som handlar, lagar mat, bakar, städar och rent allmänt sköter om hela hemmet inkl sorterar tvätt (efter mycket ingående instruktioner) så kan jag tänka mig att hyra ut honom åtta timmar om dagen. Han är även hyfsat bra på teknikrelaterade problem, helst datorstrul.      

Priset står jag fast vid. Det var inget skämt.
         PS: Han kan sköta om mig, min dator och vårt hem på kvällarna, så det behöver ni inte oroa er för.....och nej, betalning i natura accepteras ej.

Onsdag

Han: När du dör ska det på din gravsten stå "här ligger min hustru, ISKALL, som alltid".

Hon: På din ska det stå "här ligger min man, STYV, för första gången".

'

                          Ha´re gött!


Jag är jätteglad men ganska orolig...

Ni vet de där roliga Sune och Bert-böckerna....ni vet va? Sunes jul och Berts dagbok känner ni väl igen? En av författarna till böckerna heter Anders Jacobsson. Anders har ganska nyligen skaffat blogg på Allt om barn. En jätterolig blogg. Inte bara det, en superrolig blogg. Han strippar lite också, typ Ladies Night-strippar på ett helskönt sätt. Jag är alltså jätteglad att jag hittat Anders Jacobssons blogg och jag tycker absolut att ni ska kolla in den om ni gillar att skratta. Den heter Anders dagbok

Nu är det så, att jag lämnade en kommentar till Anders idag att jag minsann också har strippat i min blogg. (Ni vet när jag snubblade och lampan slocknade...) Och vet ni vad han gjorde då? Jo, han letade reda på mitt inlägg och gav mig en kommentar. Jättekul!! Så långt.... Innehållet i kommentaren gör mig dock ganska orolig....Jag kan inte print-screena, men han skriver: 

 Anders Jacobsson om Jag klär av mig naken för er skull:
"Okej. Jag ska fixa bilden i i-photo. Enkelt..... Sen snor jag den till allt om barn. Puss." Borde jag vara rädd nu?


Musonen vet hur man gör


 

Käre Son
Tack för din trevliga beställning. En dosa Kronans snus är inhandlad och ligger i säkert förvar i kylskåpet.
Om du mot förmodan skulle vilja betala den, så finns jag i vardagsrummet.
MVH Din Mor 

Tråkigt Tisdagsmorgoninlägg

Idag kommer det att bli en underbar dag! Min ryggvärk är som bortblåst och huvudet har slutat dunka. Jag har sovit som en stock åtta timmar i rad och magen fungerar utan störningar. 

Ni trodde väl inte på det där? Jag bara skoja. Förlåt.

Men det blir nog bra ändå. Jag har fått avlastning på jobbet för att orka fram till operationen. Vi är numera två om min tjänst. Tjejen som jobbar ihop med mig har fullt sjå att hinna halva mitt jobb på hela dagen och förstår inte att jag orkat göra allt själv. Men det har jag ju i och för sig inte. Det är ju liksom det som är grejen.

Möjligen är det som Platon säger, "Sjukdom är inget hinder, tvärtom gör det människan till tänkare". Det enda jag har att säga emot det är, varför har jag då bloggtorka igen?

                        Godmorgon och ha en underbar Tisdag allihopa!

                                         [Graphic] Wild colors.


Utmanad! Igen....

Nu är det så här kära vänner, att jag har blivit utmanad ännu en gång! Samma utmaning som senast, bara det att jag måste hitta på NYA ord som börjar på G. Det är Snattersarah som jag tror är 10-11 år (stämmer det Sarah??) som busat med mig. Så här skriver hon:

"Gun, jag vet att du redan har gjort detta. Men jag har vart lite taskig mot dig nu. För nu får du inte ta samma svar som förra gången. Hehe... ops, försök!! :D"

HAHAHAHA!! Det är ju bara att lyda hennes uppmaning och göra ett försök.

Reglerna är:
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn
som svar (förutom på fråga 1).

1. Vad heter du: Gun
2. Ett ord på fyra bokstäver: guld
3. Flicknamn: Gudrun
4. Pojknamn: Gunvald
5. Yrke: guldsmed 
6. Färg: gul
7. Klädesplagg: gummistövlar
8. Mat: guacamole
9. Sak i badrummet: Gum-tandtråd
10. Plats/stad: Guatemala city  
11. En orsak att vara sen: Guiden visade fel väg...    
12. Något man skriker: Gudars skymning!!
13. Film: Guldfeber
14. Något man dricker: gurkvatten
15. Band: Guldgossen (svensk kille med band) 
16. Djur: gumse                                                    
17. Gatunamn: Gustaf Kjellbergs Väg
18. Bil: Gulfbil (Den finns, kolla länken!)  
19. Sång: Gul gul gul är vår undervattningsbåt (det heter så, googla..)

Då var det klart. Hoppas det är godkänt trots "Gulfbilen", hehe. Som ni ser fick jag en tvångstanke om att alla ord skulle börja på Gu...och inte fick det vara samma ord som i förra utmaningen heller, så det tog ett par timmar det här:)

Eftersom jag nyss utmanat fem personer så väljer jag att ge alla som känner för det den här utmaningen. Varsågoda om ni orkar.

Trevlig kväll allihopa!

En söt norrländska har gjort mig lycklig

Det finns en väldigt söt mörkhårig norrländsk tjej.
Den söta mörkhåriga norrländska tjejen är dessutom en väldigt rolig och charmig tjej, och alla som träffar henne tycker om henne.
Turligt nog för oss har den här goa tjejen fallit för vår son Johan och flyttat ihop med honom.
Och inte nog med det, hon har dessutom, tillsammans med vår son, gjort mig och Mumannen till världens lyckligaste farmor och farfar till den mest underbara lilla tjej som finns, nämligen Felicia 5 månader.
Tjejen, som alltså är min fina svärdotter, heter Fanny och har nu skaffat en blogg. Där skriver hon om sitt och sin lilla familjs liv och lite annat smått och gott och man får även se bilder på henne och lilla Felicia.

Gå in till Fanny och kolla så får ni se:)


                                                   
 

Godmorgon på er!

Att leva livet som om varje dag vore min sista skulle vara jobbigt för mig. Att utnyttja tiden till att hinna med så mycket som möjligt blir för stressigt. Och att tänka att imorgon kan det vara för sent känns ångestfyllt. Om man inte hann med allt, skulle man då ångra sig när man är död eller?
                                                                                                                                 
Hellre då  leva livet som om varje dag vore min FÖRSTA. Möta dagen med nyfikenhet och tillförsikt. Lära mig nya saker varje dag. Inte stressa, tänka att jag har all tid i världen. Och skulle det sen visa sig att jag inte hade det, så var jag i alla fall lycklig och harmonisk så länge det varade. 
                                                                                                                                  

Ha en skön Måndag allihopa!woman taking a coffee break

Vi hörs imorgon!

"Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp" som det står i Svenska arméns överlevnadshandbok. Febern verkar vara borta, illamåendet har lugnat sig, resten av kroppen är inte sämre än vanligt. Det betyder att jag får ett liv utanför internet imorgon och det betyder att jag snart måste gå och lägga mig.Godnatt och sov så gott allihopa!
 

                            

Jag har kommit över det nu...

Jag mår ju illa nu för tiden. Det är inte så värst kul. Jag har ätit några svin genom åren så jag antar att detta illamående i kombination med feber, matthet och värk är hämnden och att det bara är att stå ut tills svinen känner att de tagit ut sin rätt.

Fördelen med illamåendet är att jag kommer att tänka på en händelse som jag kan berätta för er. 

Jag gillar choklad. Inget konstigt med det. Men det fanns en tid då jag inte ens kunde tänka på choklad utan att få kväljningar. Jag hade en god anledning att få kväljningar också.

Vi har blockchoklad i skafferiet ibland. Den brukar inte ligga kvar så länge. Antingen bakar vi eller så drabbas någon (jag) av ett plötsligt oemotståndligt typiskt kvinnligt chokladsug och vräker i sig (mig) hela alltet på två röda sekunder.
Det var det som hände den här dagen. Samtidigt som jag lagade mat stoppade jag alltså i mig bit efter bit utan att tänka på vad jag gjorde (bra simultanförmåga kallas det). Jag skalade potatis....åt en bit choklad....stekte korv....åt en bit choklad....ja, ni fattar. Men så av någon anledning råkade jag kolla lite närmare på den där chokladen.

Och.......den var full av.......larver!!!!! 

Gissa vad jag gjorde. Ni får tre alternativ.

1. Fortsatte äta - det är aldrig fel med choklad.
2. Spydde som en räv och mailade chokladproducenten.
3. Gav bort chokladen till grannen.

Hela historien slutade i alla fall med att jag fick ett snällt brev från producenten med en förklaring och ett presentkort värt 200 kronor på.....gissa vad.....

Choklad såklart.

Hur de förklarade sig? Jo...det är "sånt som händer ibland"....så kolla ordentligt nästa gång ni äter choklad....Ps: Jag har hittar larver i russin en gång också....det har jag också kommit över.

Jag är gift med en tondöv man...

Mumannen håller på med något skit på nätet (som vanligt) som inte gått så bra (som vanligt) men nu ser ut att kanske gå vägen (för ovanlighetens skull).

Mumannen till datorn: Snälla, snälla, snälla......oj......det där lät som hon......snälla, snälla. Börjar nu sjunga: Snälla, snälla, snälla, snälla, snäällaaaa!!!

Jag: Men när hon sjunger får man rysningar av välbehag....(Kanske inte så kul för er som inte hört Mumannen sjunga, men alla andra förstår mig precis)

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Kadri.

En riktigt svår utmaning är det dessutom. Det man ska göra är:

Kopiera detta till din blogg,
Utmana 5 personer och berätta det för dem, samt personen som utmanat dig.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn
som svar (förutom på fråga 1).

1. Vad heter du: Gun
2. Ett ord på fyra bokstäver: gran
3. Flicknamn: Gunilla
4. Pojknamn: Gustav 
5. Yrke: gurkodlare
6. Färg: grön 
7. Klädesplagg: galoscher
8. Mat: gulasch
9. Sak i badrummet: glidmedel  
10. Plats/stad: Göteborg
11. En orsak att vara sen: glashalka
12. Något man skriker: gaahh! 
13. Film: G
14. Något man dricker: gurkjuice 
15. Band: Guns N Roses 
16. Djur: giraff
17. Gatunamn: Gränby bilgata (Uppsala) 
18. Bil: Galant (Mitsubishi) 
19. Sång: Gimme gimme gimme (Abba)
 
De jag utmanar är: Ellis, My, surmorsan, Marina, och Nanna. Ha så kul hörni!


Tack för det tipset hörni!

Ni råder mig visst att dricka whisky för att bota min förkylning. Och jag tycker att man ska ta till sig av erfarna människors råd så jag letade reda på en flaska i skåpet och har nu alltså druckit whisky.

Först hällde jag upp ett glas som det är:


Jag har inte druckit whisky sedan jag var 16 år och tjaa, det var godare än förväntat, men inget jag vill dricka ett helt glas av. Jag märkte heller ingen skillnad på förkylningen efter några klunkar så jag hällde ut skiten.

Sen kom jag på att jag kanske gjort fel! Någon av er sa att jag skulle värma whiskyn. Sagt och gjort, in med ett nytt glas i mikron:


Tyvärr blev det lite väl varmt. Inte var det värst gott med varm whisky heller men det är ju inte därför man dricker det utan för att bli frisk så jag kämpade på tills det sved och började rinna i ögonen av de varma ångorna. Då gav jag upp och hällde ut även den skiten.

När jag gjort det kom jag att tänka på att det finns vissa människor som dricker whisky utspätt med vatten. Det blir ju inte lika starkt och kanske mycket godare tänkte jag och hällde upp ytterligare ett glas och spädde det med vatten. 

 
Vilket blask! Det var verkligen inte gott och inte verkade det bita på förkylningen heller, jag blev snarare mer illamående. Hällde ut skiten igen.

Jag påminde mig då om att vi har is i frysen. Och whisky on the rocks har man ju hört talas om. Ett sista försök kunde det ju vara värt. I med whisky i glaset igen tillsammans med några isbitar.


Jag drack igen. Ingen skillnad. Lika ont i benen. Lika matt i kroppen.
Hällde ut skiten en sista gång.


Och nu är det liksom kört. Whiskyn är slut och den enda effekt hela experimentet haft på min kropp är att det tillkommit en värk i halsen och huvudet spränger mer än någonsin...

Ja ja. 

Jag har i alla fall druckit whisky för första gången på över 30 år.

Vad det var för sort?  Jag vet inte riktigt och har slängt flaskan. Men det stod årgång -75 på den och Mumannen går omkring och muttrar någonting om 50-årspresent och 1100 spänn. Det kan ha med whiskyn att göra....Parkerad i soffan en dag till

"Av alla medel som inte hjälper mot förkylning tycks alkohol vara det mest populära" var det någon som sa, jag vet inte vem. Det stämmer ju i alla fall för alkohol är populärt. Och inte finns det något som hjälper? Mot förkylning alltså? 

Jag drack ett glas öl igår och det hjälpte inte. Förresten är jag inte ens förkyld. Bara illamående, lite feber, ont i benen, slut i kroppen, ont i huvudet.

Är det svininfluensa kanske? 

Skitsamma vad det är.

Hoppas bara det inte går för mig som det gick för den kände skådespelaren vars liv togs av svininflensan:

Och vi vet ju alla vem som smittade honom, trots att hon nekar:


 

 

Jag klär av mig naken för er skull

Jaha.

Ni tyckte alltså att jag skulle anta Pelles utmaning och fota mig naken och lägga ut på bloggen.

Jag är inte den som är den, och jag vill ju att ni alla ska vara glada, så jag bestämde mig för göra er till viljes.

Här är resultatet:Jag vet att bilden blev lite misslyckad.

Jag är ju visserligen naken, men man ser ju inte att det är jag. Tror att felet är att jag fick upp för hög fart i backen.

För att reparera skadan och bevisa att det verkligen var jag som var naken gjorde jag ännu ett försök. Jag tog med mig kameran in i badrummet och ställde mig framför spegeln för att fotografera min kropp.

Det som hände sen var verkligen inte mitt fel. Precis när jag tryckte på avtryckaren öppnades dörren, jag blev så rädd att jag halkade till, ramlade handlöst mot väggen och måste ha kommit åt lysknappen i precis fel ögonblick.

Här är i alla fall bilden:Det är konstigt att jag hade sån otur båda gångerna. Men nu har jag gjort vad jag kunnat.

Hoppas ni är nöjda.

Hur ska det gå om Mumannen får jobb?

Jag har fått skäll av Mumannen. Han undrar hur länge mina grejer ska ligga och skräpa.

Men jag tycker inte de ligger och skräpar. 

De ligger och inväntar min inspiration. Inspiration att börja teckna igen. Inspiration att ta tag i saker. Som att ringa några viktiga samtal. Just nu skulle jag även behöva lite inspiration till att gå och duscha och byta kläder, men det har inte så mycket med de där prylarna att göra. 

Mumannen far fram som ett jehu i lägenheten, städar, åker och handlar, planerar middag och här sitter jag och känner mig sjuk och orkar ingenting. 

 
Inte ens plocka bort mina saker.

Jag börjar bli bortskämd av att ha Mumannen hemma. Jag gör nästan ingenting. Han handlar, lagar mat, bakar, städar, skjutsar mig till jobbet, ja...det mesta helt enkelt.När jag ska gå och lägga mig på kvällen har han vikt upp täcket, lagt mobilen på sängbordet, tänt lampan och ställt in min dator bredvid sängen, hahaha! Jag blir lika full i skratt varje gång. Visst är det gulligt? Och jag har inte ens bett honom...

På morgonen slår han på datorn, kokar te åt mig och bäddar.

Det enda jag behöver göra nu för tiden är att tvätta. Men det är han som bär ner tvätten till tvättstugan.

Nej, nu måste jag skärpa mig.

Måste plocka undan mina prylar och gå och duscha! Måste hinna klart innan Mumannen kommer hem från affären.


Ät choklad!

Idag är det Fredag! Då blir det fredagsmys! Vi har alltid smågodis på fredagkvällarna, visst har väl ni också det? 

Smågodis ska det vara, men INGA stora hårda karameller! Det är farligt!

Man kan dö av dem. Jo, det är sant! Man kan dö kvävningsdöden.

Jag kvävs nästan bara jag tänker på att ha en stor hård godis i munnen. Det är ju jätteläskigt! Den kan glida ner i halsen och kväva vem som helst till döds.  

Jag har faktiskt bevis på min teori att hårda karameller är livsfarliga. 

Mudottern var i tio-års-åldern. Hon och jag var ute på innergården när hon plötsligt började springa runt och hålla sig om halsen. Hon var helt tyst och det vet jag att man blir när luftstrupen är helt tilltäppt. Jag tog tag om henne och gjorde Heimlich manöver och ut kom en hård karamell. Jag vågar inte tänka på vad som kunde ha hänt om ingen varit där. 

Jag var rädd redan innan, men efter den händelsen var det liksom kört för mig. Jag kommer alltid vara rädd för hårda karameller....

                                        

                                                 
                                                      Helt ofarlig chokladgroda.

                                     
                                      Godmorgon och ha en trevlig Fredag allihopa!

"Fota dig naken och lägg ut det på nätet"

Igår hade jag besöksrekord och fattade ingenting! Var kom alla läsare ifrån? När Egoinas mamma länkar brukar statistiken öka en del men hon hade inte gjort det igår.

Idag hittade jag förklaringen.

Plötsligt kom Pelle upp i min knuffruta. Jag läser hans blogg varje dag, men missade tydligen att han länkat till mig.

Han har gett mig en ganska utmanande psykologisk övning. Han påstår också i en kommentar att övningen skulle passa mig bra...jag vet inte riktigt varför... 

Kan ni vara snälla och läsa här och säga vad ni tycker. Ska jag anta utmaningen eller ska jag avstå?

Obs! Omröstningen är endast vägledande. Jag lovar alltså ingenting...


Nakenråtta


PS: Janne, du behöver inte svara, jag vet redan vad du tycker;D

En mus kan lukta väldigt illa...

Vet ni hur en död mus luktar? Det vet jag.... 

När vi bodde i radhus hade vi ständigt möss springande i väggarna. En gång började det lukta i hallen. Som tur var hade vi hört av föregående ägare att det kunde fastna möss i proppskåpet ibland och mycket riktigt, när vi öppnade skåpet låg där två döda små möss.

En tid senare började det lukta i vardagsrummet. Det stank värre och värre och till slut fick vi ta dit anticimex som konstaterade att vi hade en död liten gynnare i väggen.

Och vad gör man åt det då? Jo....ingenting....

Det rivs inga väggar för en död mus skull utan det var bara att vänta ut förmultningsprocessen. Det tog sex veckor.

Sex veckor utan vardagsrum eftersom det var omöjligt att vistas i likstanken. Vi fick tips om att använda tallbarrsolja, men vi upptäckte att det bara funkar om man gillar blandningen av tallbarrsolja och liklukt. Det tog alltså inte bort lukten det minsta.

Fördelen med det hela var att vi bara behövde betala halva hyran under en månad.
Och så fick jag ju något att berätta om på bloggen också. Men det visste jag ju inte då....

En sak jag alltid funderat på efter den här händelsen är hur i allsin dar det ibland kan ligga en död människa oupptäckt i sin lägenhet! Om en liten mus ställer till med en sån fruktansvärd stank, hur ska inte då en hel död människa lukta....

                                              

                              

Hur sjutton ser den bastun ut?

Jag vet att vi har det bra i det här landet och att vi ska vara tacksamma för mycket..bla bla bla..men jag tycker ändå det är synd att det sociala skyddsnätet håller på att demonteras av nuvarande regering.

Regeringen har bestämt att Mumannen ska tvingas söka jobb i hela landet om fem månader. Får han då jobb är det bara att flytta ifrån mig. Om jag flyttar med och söker jobb tvingas jag också söka jobb i hela landet efter ett halvår.

Samma regering ville bestämma att inkomstförsäkringar via facket inte ska vara tillåtet. Det hade inneburit att Mumannen redan nu fått leva på endast A-kassa som innebär ca hälften av hans förra inkomst efter skatt.

Regeringen har även bestämt att jag blir utförsäkrad från Försäkringskassan om jag är sjuk i mer än ett år. Det innebär att jag jobbar trots att jag egentligen inte kan och blir bara sämre och sämre och snart kommer att vara utbränd av pressen.

De har även bestämt att vi som är arbetslösa och sjuka ska betala mycket mer skatt än de som arbetar. Annars förlorar vi inte tillräckligt mycket och blir inte friska och söker inte jobb tillräckligt snabbt. De vet nog inte att Mumannen söker flera jobb varje dag och att jag inte har valt att en kota ska glida in i min rygg och slita bort disken.

Samma regering har  byggt om sin bastu på Harpsund för en kostnad av 2 miljoner. De sitter nu och skämtar om detta på Tv4 Nyhetsmorgon.

Jag har bara lust att be dem hålla käften!


Och med detta sagt glömmer jag det och går vidare och önskar er alla en Riktigt God Morgon!:D  
   

Onsdagsfräckis

Två nunnor stod i en fruktaffär.


- Jag skall be att få en banan, sa den ena.


- Köp två, sa den andra, så äter vi en.


 nun4.gif (6102 bytes)       nun2.gif (8021 bytes)


Stackars barn...och flugor..

Anne förfäras idag av några fakta om flugor som kommit till hennes kännedom. Läs inlägget HÄR. 

För mig var det dock ingen nyhet att de spyr upp sin skit på min mat och jag har alltid avskytt dessa äckliga och irriterande kryp som förutom att sprida dynga nödvändigtvis måste störa min sömn med sitt enerverande surrande.

Jag tycker så illa om dem att jag helt omedvetet lyckades hjärntvätta den lille Musonen när han var två år. Det var ett riktigt flugår, vi hittade döda flugor på golvet hela tiden och förstod ingenting förrän vi en dag såg Musonen följa flugorna med sina små fingrar på fönstret för att till slut knipa till om dem.

Och han som egentligen var en sann djurvän redan då...

Den tvåårige Musonens favorituttryck (och en av hans första tvåordsmeningar) den sommaren var "Lävla fluglävel".

Undrar var han hade fått det ifrån....


                           
                                  


Uppdatering: Ni bara MÅSTE gå in till SURMORSAN och kolla in hennes roliga flugbilder. Jag är grymt irriterad att jag inte hade den första bilden till mitt inlägg:)

Godmorgon!

"Ett fel icke erkänt är därmed dubbelt erkänt"

                                  - Buddha 563 f.Kr - 483 f.Kr eg. Siddharta Gautama, Indisk religionsstiftare.


    Buddha    IN Ha en underbar Onsdag!
                              

Hemma igen!

Nu är jag utsläppt ur röret igen! Och det där var väl inget!
Det var lätt som en plätt att åka in i röret. Och lätt som en plätt att ligga där också. Men det visste ni nog redan.

Men det var en sak som var läskig och orsakade stor anspänning hos mig.

Mumannen fick nämligen för sig att han inte tänkte sitta kvar och vänta!!!
Han ville gå en promenad!!!

Hur skulle jag då hitta ut undrade jag??? Det är bara att gå vänster-höger-förbi toan-rakt fram-ut genom en dörr och vänster igen, tyckte han.

Han har uppenbarligen inte förstått varför han måste följa med mig på allt sånt här.
Förutom att köra mig dit jag ska är hans uppgift att hitta. Jag litar helt på honom och kopplar bort alla försök att hitta själv. Så har vi alltid gjort och det är lite mycket begärt att sluta med det nu, efter 27 år!!!

Ja ja. Det gick bra i alla fall. Jag lyckades av en ren tillfällighet komma till rätt ställe.

Och nu är vi hemma igen. Och nu ska jag dricka te... 

och kolla på Äntligen Hemma.

Musonen in action

Medan jag sticker iväg och lägger mig i röret kan ni få njuta av några foton tagna på en skejtande Muson.

Fotografen heter Martin Wichard. Kolla in fler av hans snygga fotografier på hans blogg oklart men lysande.Den här är tagen i skogen på riktigt. Inget fusk alltså. Bilden är tyvärr
inte optimal eftersom jag fotat den med med mobilen här hemma.

In i röret

Precis som Linda (svensk tjej som bor på Island) trodde ska jag på röntgen idag. Närmare bestämt magnetröntgen som Fashionhaggan (cool skodesigner) var den första att gissa på.
Min rygg ska röntgas. Det ska bli riktigt kul. Hoppas jag.
 
Sist någon berättade om magnetröntgen hörde jag ord som "trångt", "slagborr i örat", "hemsk musik", "ligga blickstilla", "kliar överallt", "tar en evighet".

Tja...det låter väl inte så illa...trångt kan vara mysigt och vila en timme med musik i örat är inte helt fel. Slagborren har våra f.d grannar vant oss vid, så det är inga problem. Och att det börjar klia när man inte får röra sig hör ju till.

Värre saker har jag varit med om. Tarmröntgen när de för upp en slang "där bak" var väl inte den trevligaste upplevelsen. Gastroskopi var inte heller någon direkt höjdare även om det gick över förväntan. 

Så det ska inte vara några problem, detta.

Jag får åka ända till Enköping för att röntga mig eftersom det är ett års väntetid i Uppsala.
Sen har de nio månaders väntetid på steloperation.
Därför ska jag opereras på Stockholm Spine Center istället och väntan blir genast ett halvår kortare.

Det är lätt för politikerna att ta beslut om tre månaders vårdgaranti, men de är nog inte medvetna om de resurser som behövs för att kunna leva upp till kraven.


Här ska jag ligga och mysa en timme. 


Sensationella nyheter!

"USA Today har gjort en ny undersäkning. Tydligen är det så att tre av fyra människor utgör 75 procent av befolkningen."
                                                                                                                      -David Letterman


Godmorgon allihopa!

ELLIS!!!

Ellis!!! Titta på den här orkidén! Det kommer en grön "stång" från den. Vad är det? Är det blommor på gång? Eller är det något annat grönt som kommer? Ska jag ta bort de andra stängerna? Fast de inte är vissna? Ska jag vattna mycket eller lite? Ska jag plantera om den? Eller låta den vara? Jag har aldrig i hela mitt liv lyckats får en orkidé att blomma, så om det är det som är på gång är det har väldigt viktigt. Jag har nämligen fått den av min mamma och vill visa henne att jag kan!

                        
                          
Alla andra orkidéexperter är också välkomna att ge mig tips om hur jag ska få detta mirakel att överleva.

Meningslösa meningar

Jaha.

Då var man hemma igen då. Tanken var att jag skulle blogga, men det går inget bra. Jag har ju ingenting att säga. Nu igen.

Vad ska jag berätta? Hmmm....

Är lite för trött idag. Jag vaknade nämligen vid tvåtiden inatt och somnade aldrig om. Vid halv fyra-fyra gav jag upp och satte mig i sängen och slog på min lilla dator. Kollade bloggar. Kommenterade. Lade ut ett inlägg.

Nu har jag jobbat och blivit hämtad av Mumannen eftersom jag glömde busskortet hemma. Är så trött i både kropp och själ. Huvudet spränger. Ryggen och nacken värker. Har till och med tandvärk.

Imorgon har jag tagit ledigt från jobbet. Ska göra något som jag aldrig gjort förr. Jag har gjort något liknande, men inte just det här. Nu blev ni nyfikna va?

Jag kan ge några ledtrådar:

-Det är inte speciellt kul. 
-Det gör inte ont.
-Det är inte bra att göra det för mycket.
-Det är en fördel om man inte har klaustrofobi.

Det får räcka. Ni får vänta ända till imorgon på rätt svar:)

Idag måste ni tänka på att vara snälla mot Egoinas mamma. Hon är jätteförkyld och vill ha tröst och choklad.
Som om ni inte redan visste det, hahaha.... ni kommer ju därifrån nästan allihopa :D

Nu måste jag gå på toa. Hej så länge!


                     


Bli inte rädda nu....

.....det är bara jag som är vaken redan.....


.....och jag är inte så farlig som jag ser ut.


Godmorgon allihopa! Hoppas ni får en underbar Måndag!


Är det att ha framgång hos kvinnor?

Oldsberg frågar Sven Wollter varför han har haft sån framgång hos kvinnor.

Han är skild tre gånger.                                       

Lite får han väl tåla...

Tycker ni att jag har rörigt på mitt skrivbord?


Pedanten här hemma, dvs Mumannen har länge tyckt det.

Som ni kanske minns är han lite känslig när det gäller oordning.
Kolla annars HÄR så kanske ni förstår vad jag pratar om.

En liten knut på sladden till min laddare t.ex ger honom rysningar
och olidlig ångest.Så....undrar vad han kommer att tycka om det här:


He he....


Fotboll är fortfarande roligt

Hur mycket kan man egentligen begära av en  idrottsman/kvinna. Kan man KRÄVA vinst eller ett visst resultat? Folk gör ju det. Kräver alltså. Säger att det här SKA de vinna. 

De sporter jag gillar tittar jag på för att det är kul. Och jag blir glad om det går bra. 
Jag kan tycka att det är synd och tråkigt om det går dåligt, men jag blir inte arg och sur på idrottsmannen, kvinnan eller laget. 

Min övertygelse är att alla idrottsmän och kvinnor gör det bästa de kan just då. Om de sen är i form eller inte är en annan sak. 
Och om de alltid skulle prestera det förväntade skulle det inte ens bli spännande. Och då kunde man lika gärna strunta i att titta.

Ta det inte så jävla allvarligt hela tiden. Som om det gällde liv och död. Vissa människor är sura flera dagar när deras lag förlorat.  

Jag klarar inte av det.


  
                                                        

Livet går vidare

"Jag har hört att idrott är en karikatyr av livet." "Det var skönt att höra. Jag var rädd för att den var livet."

                                                                                                   - Charles M. Schulz (1922-2000)
Godmorgon!


Gokväll i stugan!

Det bästa med att åka till Värmland är att man åker förbi

 
"Sveriges största godisbutik".

Där finns det så mycket godis så hur man än beter sig

 
och trots att de varnar, kommer man hem med

 
en stor påse med några kilo smågodis.


Obama och smörgåstårta

Vad tycker ni om att Obama har fått Nobels fredspris? Är inte det lite konstigt? Han har väl inte gjort något för freden?
Men det förstås...nu blir han ju tvungen att leva upp till sin utmärkelse, Det kanske var ett smart drag av nobelkommittèn.
Ni kan läsa hela motiveringen HÄR och där framgår tydligt att de har stora förväntningar på att Obama ska jobba för fred framöver..

Mina förväntiningar på den här dagen är att få äta äta god smörgåstårta. Vi ska nämligen till Värmland och där brukar vi få smörgåstårta och den här gången ska vi fira en femtioåring så då skulle det ju passa bra tycker jag.

Jag älskar smörgåstårta! Egentligen ska jag inte äta det, men jag måste ju äta något idag. Eller hur? 

Det blir ju svårt att vara ifrån er en hel dag, men det är bara att bita i det sura äpplet (eller förhoppningsvis smörgåstårtan) och gilla läget (vilket jag lätt kan göra om jag får smörgåstårta) så att säga.

Ha en jättefin Lördag allihopa så hörs vi imorgon! Eller möjligtvis eventuellt ikväll.
 

                               


En man kom hem från jobbet, helt utsliten och slog sig ner i soffan framför Tv:n.

Han sa till sin fru:
- Ge mig en öl, snart börjar det.
Hon suckade men skickade över en öl till honom.

Efter femton minuter sa han:
- Ge mig en öl till för snart börjar det.
Hon blängde på honom men slängde till honom en öl till.

När han avslutade ölen efter några minuter sa han:
- Ge mig en öl till, det börjar vilken minut som helst.

Frun blev vansinnig och skrek:
- Är det allt du ska göra i kväll?! Sitta framför Tv:n och dricka öl!! Du är inget annat än en lat, fet, dryg jävel...

Mannen suckade och sa:
- Nu har det börjat.


Lycka till Mumannen (det kan behövas)....

Mumannen är ju arbetslös och söker med ljus och lykta efter ett lämpligt arbete. Han är väldigt öppen för alla möjliga förslag.

Därför blev han jätteglad och entusiastisk när han fick veta av Britt att det fanns ett lämpligt arbete att söka inte långt härifrån.

Han är nu i full gång med att knåpa ihop en ansökan, vilket inte är det lättaste när det gäller den här titeln.

Hur ska han få dem att fastna för honom?

Vilka egenskaper ska han framhäva?

Vilken lön ska han begära?

Det är många saker att ta ställning till.

Det är ingen dålig titel han kommer att få och det krävs att arbetsgivaren är beredd att spränga gränser för att ge honom anställning så han måste nog vara ovanligt eftertänksam när han gör den här ansökan.

Därför ber nu Mumannen er att tipsa honom om vad han ska tänka på.

Han vill ju inte göra bort sig fullständigt när han söker DET HÄR jobbet.


En sak till bara........
är det någon som vet om det finns snabbkurser i Bibelkunskap?

Den är ganska tjock den där boken...


Mycket är sig likt sedan urminnes tider.

"Barnen nu för tiden är tyranner. De trotsar sina föräldrar, hivar i sig maten och tyranniserar sina lärare".

                                                                                      -Aristoteles 384 f. Kr - 322 f. Kr

                        

                                Child's work animated gif image


                           

Godmorgon!

Bloggvärlden är full av tråkiga och meningslösa listor men den här tyckte jag var ganska rolig, så eftersom bloggtorkan håller ett hårt grepp om mig "snodde" jag den av ANNIKA.

Nu tycker jag lite synd om er, men....läs om ni orkar....

1. Hur gammal är du om fem år? 
52 år. Jag ångrar redan den här listan... 

2. Vem var den sista du träffade? 
Musonen när han kom hem igår kväll. Jag fick en kram bara så att ni vet. 

3. Hur lång är du?
Sist jag kollade var jag 164, men med tanke på svaret på fråga 1 kan jag ha sjunkit någon centimeter.

4. Vilken var den senaste film du sett? 
Jag tittar mycket sällan på film, med undantag för om Tv råkar ha den goda smaken att visa Dirty Dancing eller Pretty Woman. I alla fall så såg jag Män som hatar kvinnor för ett tag sen. Den var bra. 

5. Vem ringde du senast?
Jobbet

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Vad är Horni?" till 118100 (ja, det är tragiskt) 

7. Vad är dagens planer?
Jobba några timmar. Annars blogga. Äta. Duscha.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Sms. Jag hatar att ringa.

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda?
Mycket lyckligt gifta.

10. När såg du senast din mamma?
För ett par veckor sedan när hon och pappa var här på besök.

11. Vilken ögonfärg har du?
Blå. Vid mycket sällsynta tillfällen, svarta.

12. När vaknade du idag?
3.30 med en rygg som låst sig. Somnade om, vaknade vid fem.

13. Har du någon gång hittat en katt?
När jag var åtta år och bodde i Umeå hittade jag en död kattunge med ståltråd genom kroppen. Det var hemskt.

14. Vilken är din favoritplats?
Hemma bäst. Malaysia, New York.

15. Vilken plats föredrar du minst? Tandläkaren 

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Wooo..tyst!!! Jag lever NU! Tio år är för långt fram i tiden.

17. Vad skrämde dig som barn?
Lejon. Hade en återkommande dröm där jag gjorde så lejonen blev snälla.

18. Vem fick dig att skratta senast?
Egoinas mamma i en kommentar igår kväll. Hon får mig mycket ofta att skratta.

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej, jag har flera i förrådet. Mina första var Paul McCartney & the Wings och Dr Hook.

20. Har du stationär eller bärbar dator? Mini-laptop. Den är så bra min lilla älskling.

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Med! Skulle frysa ihjäl annars. Jag fryser alltid.

22. Hur många kuddar har du i sängen? Två

23. Hur många landskap har du bott i?
Fyra. Hälsingland, Värmland, Västerbotten och Uppland.

24. Har du någon gång spytt på fyllan?
Det har hänt ja..vid några (ganska många) tillfällen för väääldigt länge sedan.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Strumpor. Varma.

26. Är du social?
Ja. Men har stort behov av ensamhet också.

27. Vilken är din favoritglass? Lakritspuck, Magnum, Tip Top, Dajmstrut, Kulglass citron, lakrits, choklad, vanilj, blåbär, jordgubb, sorbet, mjukglass...ja, ni fattar.

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon?
1. Gråta 2. Skratta 3. Bli skuldfri 4. Ge till barnen 5. Åka till New York. I den ordningen.

29. Tycker du om kinamat?
Älskar! Särskilt i Kina.

30. Tycker du om kaffe? Ja, men tål det inte så värst bra. 

31. Vad dricker du till frukost? Grönt te. Liptons Orient. 

32. Sover du på någon särskild sida?
Höger. Så långt bort från snarkningarna som möjligt!

33. Kan du spela poker?
Nej och har inga planer på att lära mig heller.

34. Tycker du om att mysa?
Vem gör inte det???

35. Är du en beroendemänniska?
Ja, verkligen.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Nej

37. Vill du ha barn?
Jag har ju tre! Det räcker väl??

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, Tyska, pyttelite Spanska. 

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nej

40. Föredrar du havet eller en pool?
Havet. Och pool. Älskar att simma och tävlingssimmade när jag var ung.

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Resor, mina barn och mitt barnbarn.

42. Äger du dyra smycken?
Dyrast är vigselringen. Annars inga dyra, bara fina.

43. Har du någon gång testat narkotika?
Nej, aldrig i livet!

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen?
Tekoppen.

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Mudottern

46. Välj ett ärr på din kropp?
Ett av de tre jag har på vänsterhanden. Det jag fick när jag tappade en tavla på fingret och toppen blev mosad och jag fick sy lite grand.

47. Vad har du för ringsignal?
En vanlig på lägsta möjliga volym. Får ständigt skäll för att jag inte hör när det ringer. Jag trivs med att inte vara ständigt nåbar.

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten?
Ja, några bebiskläder.

49. Flirtar du mycket?
Nej aldrig. Jag är bara väldigt trevlig. Det är en jäkla skillnad.

50. Vart togs din profilbild för din blogg?
I soffan i vardagsrummet.

51. Kan du byta olja på bilen? Nej, jag har inte ens körkort. 

52. Har du fått fortkörningsböter?
Sluta tjata! Jag har inte körkort har jag sagt!

53. Vilken var den senaste bok du läste?
Någon med Karin Fossum.

54. Läser du dagstidningen?
Metro och 18 minuter på bussen.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Ibland går jag på något erbjudande om tre nummer av Tara plus en anskrämlig väska eller 5 ml illaluktande parfym.

56. Dansar du i bilen?
Nej.  

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast?
Upplandsradion

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Troligen nån blogginläggsidé. Någon dålig.

59. När var du i kyrkan senast? I somras i New York intill Gound zero. För att kissa. Den hade jättebra toaletter.

Det var allt. Sno gärna listan om ni liksom jag inte har något liv...Vi får nog göra Kineserna besvikna där.

Visste ni att det finns en hemlig lesbisk stad i Norrland? Nyheten om staden har spridit sig till Kinesiska medier, som är väldigt intresserade och letar för fullt i Norrland.

Staden heter Chako Paul City och grundades 1820 av en rik änka. 25 000 kvinnor bor i staden.

Stora delar av befolkningen i staden är lesbiska skogshuggare, och män får under inga omständigheter tillträde, då får de stryk av kvinnliga poliser. 

Om  en kvinna lämnar Chako Paul City och har sex med en man så måste hon bada innan hon får vara med i gemenskapen igen.

Det finns även ett medeltida slott gömt.

Tror ni att jag skojar? Läs HÄR så får ni se.

Det gömda slottet?

Claes Bertilson, talesman för Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), har dock aldrig hört talas om den lesbiska byn:
Med 25 000 invånare så skulle staden vara en av de största i norra Sverige, och jag tycker att det vore märkligt att en sådan sak skulle vara en hemlighet i 150 år, säger Claes Bertilson.

Nähä..............????  

Var rädd om Moder Jord

Jag fortsätter på temat miljö i det här inlägget. De flesta av oss har förstått att miljöförstöringen med dess koldioxidutsläpp leder till förödande klimatförändringar på vår jord och om vi inte gör någonting NU kommer det att sluta med katastrof.

Faktum är att vi redan är på god väg. Medeltemperaturen på vår jord har stigit ca 1 grad och resulterat bl.a i hundratusentals döda pga värmeböljor och översvämningar.

Så som ni säkert alla vet är det bråttom!

Vad som ska göras är inte jag den rätta att svara på, men jag tror att alla kan bidra så gott de kan, genom att åka kollektivt, sopsortera, handla miljövänliga produkter, kräva fler ekologiska varor i sina butiker, handla närproducerat, inte köpa sånt man inte behöver osv.

Många bäckar små betyder mer än man tror i det här fallet.

En tjej som brinner för det här problemet är Dramaqueen. Hennes blogg är full av vettiga åsikter och fakta i ämnet miljöarbete. Hon går utbildningar och är trots sin unga ålder (eller kanske tack vare) imponerande engagerad i Moder jords (och därmed oss människors) framtid och har nu efter en av dessa utbildningar skrivit ihop en lista på vad som kommer att hända om ingenting görs.

Jag tycker att alla ska läsa denna upplysande men fruktansvärda lista och begrunda vad som kan komma att hända. Ta den på allvar och ha den i bakhuvudet när ni handlar, reser osv.

Dramaqueen har även en tävling i ämnet med ett pris. Den som vill delta gör det HÄR. 

Annars kan ni alltid göra som jag och skriva ihop en rad om er syn på miljöarbete och klimatförändringar och länka till Dramaqueens viktiga inlägg.
                                             
                                           Läs inlägget HÄR.
                                             

Godmorgon!

På den mörka medeltiden slängde vi avfallet direkt ut på gatan och människor fick pest. Tur att vi är så mycket klokare nu.....                                        

                                         

                                        
                                         
                                        

Horni-bloggen sätter trender

Den sköna norrländskan Britt som har bloggen "Britts Betraktelser" berättar i ett inlägg att hon sms:at 118800 för att fråga vad "Britts Betraktelser" är. Hon fick idé av Tizzel och Tazzel som gjort samma sak och fått till svar att hon är en MILF.

Och vem vill inte vara en MILF?

Tillbaka till Britt kom dock ett svar som kanske inte riktigt motsvarade förväntningarna. Kolla HÄR får ni se.

På Britts uppmaning har jag nu gjort ett försök att själv få en komplimang av den sorten Tizzel fick. Först provade jag att fråga vad "Hörni!" är. Det här är vad de svarade med stavfel och allt:

"Uttrycket "hörni" syftar på en grupp. Det är vanligast att används som slang men. Ni är en annan, äldre form av "du". Ha en fortsatt trevlig kväll"

Jaha! De tycks inte ha en aning om att min blogg existerar överhuvudtaget!! Vilken förolämpning!! Och inte bemödade de sig med att ens stava och uttrycka sig rätt!!

Jaja. Det var bara att ta nya tag och göra ett nytt försök. Nu tänkte jag att min webadress skulle kunna hjälpa dem att förstå lite bättre. Chansen att bli kallad MILF borde öka betydligt om jag frågade vad "horni" är, inte sant?

Sagt och gjort. "Vad är "horni" skickade jag iväg. Efter en stund kom svaret:

"Horni är ett namn som är ganska väldigt ovanligt i Sverige. Vi tycker dock att det är ett riktigt fint namn som kommer sprida sig ganska snabbt." 

Ja, alltså, jag blev ju inte kallad Milf nu heller. Men ändå...."ganska väldigt ovanligt"...."riktigt fint"...."sprida sig snabbt"...det är ju faktiskt inte illa.

Är min blogg så trendskapande så får jag nog ändå vara ganska nöjd....


   

Uppmaning mot rasism

En av mina favoritbloggare Tonårsmorsa har i ett inlägg berättat hur hon den senaste tiden känt av en ökad rasism och en ökad acceptans för främlingsfientliga grupper och utmanar nu alla oss bloggare som inte tror att invandringen är roten till allt ont att ta vidare denna uppmaning till sin blogg.

Eftersom jag tillhör dem som inte kan acceptera rasism och främlingsfientlig politik tvekar jag inte en sekund att följa hennes uppmaning.

Argumentet att invandringen kostar för mycket faller platt när man läser DEN HÄR artikeln som visar att invandring lönar sig för alla parter, såväl mottagarlandet som hemlandet och den som flyttar.

Läs även den intressanta debatt som uppstod i Tonårsmorsas kommentarsfält efter inlägget och hennes svar på kommentarerna. En av de rasistiska kommentarerna hon fick har hon svarat på i ett eget inlägg HÄR . Är ni det minsta intresserade av den här frågan rekommenderar jag er starkt att läsa det.

Alla ni som inte heller kan ställa upp på invandrarfientlig politik uppmanas nu att lägga ut filmen nedan och föra detta budskap vidare i era bloggar. Jag utmanar ingen speciell blogg utan tycker att alla som känner sig manade ska föra detta budskap vidare.


                

Middagstips hos Garlica

Min mage och kropp blir uppsvälld och magen bråkar med mig om jag proppar i mig snabba kolhydrater, dvs socker, pasta, bröd och ris i första hand. Potatis går ganska bra, frukt går inte bra.

Framför allt ska jag undvika sädesslag av alla de slag för att må bra, men däremot äta ordentligt med fett, kött, fisk, fågel, mjölkprodukter, ägg och grönsaker. 

När jag håller mig strikt till den här kosten försvinner sötsuget så gott som helt, jag blir piggare och magen så lugn som den kan bli, dock aldrig helt bra eftersom jag dras med en tarmsjukdom.
Jag kan också äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt, så jag behöver aldrig vara hungrig. 

För en tid sedan hittade jag en blogg som är så full av superläckra recept som passar min mage och alla andra som vill äta som jag. Recepten passar förresten alla, det är bara att lägga till potatis, pasta osv om man vill.
Garlica som driver bloggen äter LCHF-kost och de läckra recepten är anpassade efter det, men som sagt, de går att göra om för att passa alla.

LCHF är förresten inte så extrem som den har rykte om sig. Kolla själva HÄR på Garlicas blogg så får ni se vad mycket gott man kan äta. Recepten hittar ni i menyn. 

Alla gör som de vill och man ska äta det man mår bra av. Det här sättet är bäst för mig, och många andra.  
Men jag är inte extrem i min diet, det har jag för dålig karaktär för. Jag unnar mig att "spåra ur" ganska ofta.


Mumannen gjorde pannbiff med vitlökssås och tomatsallad igår efter recept från Garlica. Sjukt gott!
  


Godmorgon!

"Att hålla fast vid ilska är som att greppa tag i en het kolbit med avsikten att slänga den på någon annan; du är den som blir bränd."

                                                                        IN  Buddha  (Siddharta Gautama) 563 f.Kr - 483 f. Kr
                                                                               
                                                  

Tisdagsfräckis

                nun gif              nun gif               nun gif


Nunnan till gynekologen:
Det kommer inte blod när jag har mens utan frimärken istället.Gynekologen: Va? Det skulle vara en biologisk sensation i så fall. Jag ska undersöka dig så får vi se.Nunnan blir undersökt.Gynekologen, högröd i ansiktet: Det där är inte frimärken.....
                                                       

Torrt som i öknen

Vad ska jag skriva om nu då?

Det är verkligen slut på idéer i mitt huvud. Det är tomt. Det ekar där inne. Dessutom händer det inte ett dugg i mitt liv just nu. Det är bara tråkigt allting. Grått och meningslöst. Hahaha! Man ska skratta åt eländet har jag hört. Hahaha!

Nej, det hjälpte inte. Det är fortfarande tomt.

Jag kan bara rekommendera er att gå till en annan blogg. En rolig blogg. Till exempel den HÄR bloggen som drivs av William Wistman. Den är rolig. Han är knäpp. Och underbar. 

Han brukar köra teman ibland där han verkligen snöar in på en sak. För ett tag sedan var det gäss. Igår stod snoppar på schemat. Ordvitsar som även icke-Göteborgare kan stå ut med hör till vardagen hos William. Man kan även få sig en hemsnickrad låt uppspelad om man har tur. Ja ni hör ju. Ni måste ju kolla, eller hur?

Så det enda jag kan säga är alltså, för er egen skull, gå HIT istället.  

Sen får ni gärna kika in (som spammarna säger) här igen senare. Rätt som det är går bloggtorkan över och då kanske det blir stans blötaste party här.


   Mumannen har redan börjat förfesta.                                  

Vad tycker ni jag ska ha på mig idag?
Godmorgon! Ha en underbar dag allihopa.

PS: Ursäkta bloggtorkan...

Mudottern försöker vara pedagogisk

Varken Mudottern eller Mumannen hade lust att slänga skräp i lördags när vi flyttstädade.

Dottern: Pappa, vad väljer du? Slänga skräp eller tvätta fönster?

Mumannen: Tvätta fönster.

Dottern: <suck> Nej!! Det vill jag göra!

Jag: Bra försök i alla fall.  

Dottern: Ja....jag jobbar ju med barn.... Present från oss till Mudottern. Vi tyckte den passade.


Trevlig Måndag allihopa!

Godmorgon Världens Bästa Läsare!  Era roliga och tänkvärda kommentarer förgyller min tillvaro otroligt mycket ska ni veta.

Igår hade jag nästan besöksrekord, tack vare Egoinas mamma som länkade till mig. Det är såklart kul med många läsare och jag hoppas att några stannar kvar här hos mig.  

Ett stort tack till alla som var så gulliga och röstade på mig igår i Morsan Mias omröstning om månadens blogg. Jag berättade om det HÄR om ni vill läsa.

Man kan rösta HÄR hela oktober så än finns det tid. Man röstar genom att trycka på en knapp längst upp till vänster i menyn, inte genom en kommentar som vissa gjort. Förresten så spelar det ingen roll, jag är bara glad att det finns några som vill rösta på mig:)

Nog tjatat om det nu.

Hoppas ni får en underbar Måndag på jobbet, i skolan eller vad ni nu gör.


  
Nu ska jag försöka vakna ordentligt. Vi hörs i eftermiddag!                                                

Mumannen degar inte

Precis när vi skulle till och äta kanelbullar från Kvantum idag fick Mumannen en plötslig ingivelse att sätta igång ett bullbak. Visserligen hade vi ju redan de köpta bullarna, men jag är inte den som är den...klart Mumannen ska baka bullar om han så gärna vill. Och förresten, vem skulle kunna hindra honom?

Nu är det ju ett ganska stort antal år sedan han bakade bullar, så det hela avlöpte inte helt friktionsfritt men det kan man väl inte begära heller.


Mumannen sätter en deg. Så långt är allt lugnt och jag behövde inte göra annat än att svara på en och annan fråga.


Degen jäste fint.


Det är nu smärre problem uppstår och jag avlägsnar mig snabbt från köket. Därifrån hörs förtvivlade fraser som "kladdigt" "det går inte" "det fastnar".

Rätt som det var fick jag göra en akut utryckning och lägga formar på plåten, vilket hade glömts bort av den på händerna för kladdige Mumannen.

 
Här börjar det lugna ner sig och flyter på rätt fint.


Bullar i olika storlekar tillverkades.


Den här bilden är med för att Mumannen sa: "Nu tycker jag du ska ta en bild".


Till slut var allt klart och fika framdukades. Jag tog en liten bulle eftersom jag ganska nyligen hade ätit en stor från Kvantum. Det var jättegott.

Mumannen tycks ha fått en väldig inspiration av bullbaket och står nu åter i köket för att fixa Söndagsmiddag.

 
Det vankas Cordon Bleu. 
 

Ingen Jante i närheten...

Morsan Mia är en jättetrevlig och rolig bloggare som jag ganska nyligen fastnat för och varje månad har hon en omröstning till månadens blogg. Den här månaden har hon nominerat tre riktigt bra och ganska stora bloggar....och....lilla mig!

Många kanske tror, precis som Morsan Mia gjorde att jag har jättemånga läsare, men det är inte riktigt så även om jag är ganska nöjd med läsarsiffrorna. Däremot har jag de bästa läsarna som ger mig många bra, tänkvärda och roliga kommentarer vilket är helt underbart kul!

En anledning till att jag ofta får många kommentarer är att jag själv är väldigt aktiv i mitt kommenterande. Jag hoppar in till mina favoriter så gott som dagligen och lämnar minst en kommentar på deras inlägg plus att jag alltid (om jag inte missar någon gång) besöker den som kommenterat mig och lämnar ett svar och en kommentar på deras inlägg.

Det sättet att blogga tycker jag är trevligt och givande. Man ger och tar och får en dialog och till och med vänner på det viset.

Jag känner mig i alla fall otroligt hedrad och glad bara att vara nominerad tillsammans med det gänget bloggare och jag förstår att mina chanser att vinna omröstningen är i det närmaste obefintliga. Men. Det skulle vara otroligt trevligt att få några röster i alla fall.

Så, om ni gillar min blogg och tycker jag är värd er röst, gå in HÄR och rösta. Passa samtidigt på att läsa Morsan Mias blogg. Risken finns att ni fastnar. Rösta på mig. Snälla.


PS: Man röstar inte genom att ge en kommentar (som några har gjort) utan på en speciell "knapp" i menyn på vänster sida i bloggen.


Tänker ni baka bullar idag?

Idag är det kanelbullens dag! Men det visste ni nog redan.

Det ni kanske inte visste är dessa revolutionerande nyheter om bullbakning som konditorn Magnus Johansson precis berättat på Nyhetsmorgon:

1. Man ska inte värma mjölken till 37 grader för då får degen en "vildjäsning"! Istället ska man använda kall mjölk och jäsa längre. Det blir tydligen bättre bullar då.

2. Man ska inta smälta smöret för då får inte degen rätt konsistens. Istället ska man använda rumstempererat smör, då blir degen bättre och bullarna mindre kompakta. 


Jag har alltså alltid gjort fel!


Mina bullar har inte varit de bästa möjliga! 


Jag kommer aldrig mer våga baka bullar!


Ja ja. Skitsamma. Det finns ju goda kanelbullar på Kvantum.
  HAPPY KANELBULLENS DAG ALLIHOPA!

Godmorgon!

"Ju mindre folk vet om hur korvar och lagar blir till, desto bättre sover de om nätterna."

                                                                                                                         -okänd
           

Städuppdraget avklarat

Nu är vi hemma igen. Städningen är avklarad och nyckeln överlämnad.

Mudottern är inte klok! Hon flyttade i torsdags kväll, jobbar heltid och i morse när vi kom till hennes nya lägenhet var hon i stort sett klar!
Varenda låda uppackad, gardiner uppsatta, böcker i bokhyllan, ja allt var på rätt plats redan. Hur hon hunnit med det på en kväll och en morgon fattar inte jag.

Lite bilder från dagen kanske?

Okej då.

Jag skrubbar bort tejp för sista gången i mitt liv. Bara så du vet Mudottern...


Jag skrubbar fortfarande tejp. Fortfarande för sista gången i mitt liv.


Nya lyan. Stolarna ska målas vita.


Vardagsrum är inte Mudottern bortskämd med sen förut.


Jag satte upp en övervakningskamera. (Men säg inget till henne är ni snälla)

Godmorgon på er!

Idag ska jag göra något annat än bara blogga. Betyder det att jag har ett liv?

I alla fall ska städfirma Mu rycka ut för flyttstädning idag. Mudottern har flyttat ifrån sin studentlya i Sickla på 22 kvadrat med kokvrå utan ugn för 3600 kr i månaden till en liten tvåa med kök i Hagsätra för samma pris.

Hon får gångavstånd till jobbet.

Det blir bra.                 
                 


Ha det underbart så länge så hörs vi sen!

Nästan julafton

Som jag berättat förr (HÄR) är ju Musonen numera sponsrad av ett skateföretag (LÄS HÄR). 

Idag fick han sitt första sponsorpaket med kläder och skejtprylar. Massor med saker, så han är riktigt nöjd. Inte nog med det, han kommer att få såna här paket ungefär en gång i månaden.
Och det enda han behöver göra för att få dessa prylar är att skejta precis som han brukar. Inte klokt vad bra!


Det syns lite dåligt, men det är jeans, tröjor, jacka, brädor, hjul, truckar osv....

En liten rolig, fin manick fick han också:

Åtdragningsgrej, tror jag det heter.

Någon gång kan man väl erbjuda sig!

Om jag någon gång mot förmodan tar körkort lovar jag på heder och samvete att:

-Aldrig klaga på att jag har en tråkig bilresa framför mig inför någon som har lika långt och åker buss, tåg och buss igen under tre gånger så lång tid som det tar att åka bil.

-Alltid erbjuda skjuts till den som ska åt samma håll samtidigt som jag och annars måste åka buss, tåg och buss igen för att komma fram.

-Aldrig bli en så bekväm bilist att jag inte ens orkar ta en liten omväg på tre minuter för att någon som åker buss, tåg och buss igen för en gångs skull ska slippa det när vi ändå ska till nästan samma ställe samtidigt.

Det var nog allt tror jag.Jag bara undrarNär jag ramlar...


hur ont det än gör...


reser jag mig upp snabbt som attan...


låtsas som ingenting...


och hoppas att ingen sett mig...

Varför?


Stoppa in handen om inte pappret hänger ut

När vi åker till Sundsvall brukar vi stanna till vid Ångersjön och ta en fika. Det är ett urgulligt ställe som ligger söder om Hudiksvall i Hälsingland, där jag för övrigt är född (fast i Bollnäs). Två roliga, pratglada damer arbetar där. Allt är så trevligt och enkelt.


Så här ser det ut.

Bra ställe enligt Motormännen.

Goda räkmackor.

Fåglarna har egen husvagn...

...och hundarna egen badplats.

Är man riktigt våghalsig kan man gunga...

...och stoppa in handen i toapappershållaren.
 
Som tur var hängde pappret ut så jag slapp ta risken...


Godmorgon!

"Tag aldrig modet från någon som ständigt gör förbättringar, oavsett hur långsamt det går".

                                                                                   
                                                                                      GR  Platon 427 f. Kr - 348 f. KrRSS 2.0