Den piper, vibrerar och ger utslag vid min rygg

Mumannens nya mobil har en mycket viktig funktion.
Den har metalldetektor.


Det är ju jättebra när man tappar en skruv.
Eller så...


Sista april idag..

..eller Valborg som det kallas. Men i Uppsala säger man sista april, fick vi lära oss när vi flyttade hit. Vi fick också lära oss att sista april är en MYCKET stor grej i Uppsala.
Där vi bodde förut tände man en brasa och grillade en korv, men här firas det i flera dagar. Och på själva dagen är det är champagnefrukost, sillunch, ankrace, forsränning, mösspåtagning och Gud vet allt. Det är rena karnevalstämningen i Uppsala, det vet alla som varit här någon sista april.
 
Jag själv bryr mig inte så mycket. Det är kul att se alla som bygger fantasifulla båtar av frigolit till forsränningen, och det kan vara kul att kolla lite på själva forsränningen också, om man nu har sån tur att man lyckas tränga sig fram så man ser något. Annars firar vi inget speciellt.
Har ju haft fullt upp med att oroa oss för våra barn den där helgen, och jag har väl inte fattat riktigt att jag kan sluta med det nu.

En sista april för många år sedan stod jag och grillade korv åt alla fulla ungdomar nästan hela natten, det är väl det närmaste fest jag kommit en Valborg. 
Det var riktigt kul faktiskt. Och helt oplanerat. Det kom sig av att vi, vid en promenad för att kolla läget, träffade på ett av våra barn (inga namn;)) som stod och stöttade upp en tall. Tallen hade nog egentligen klarat av att stå helt på egen hand, men inte vår unge, så att säga. Det var omöjligt att få hem vår avkomma (man tar inte en tonåring så lätt under armen och går), så då stannade jag istället. Allt gick bra.

Några dagar senare fick jag tack i en annons i den lokala tidskriften, och kände mig mycket dum. Jag stannade ju egentligen bara för att passa min fulla tonåring, och var bara glad att ha något att göra under tiden. Det var de andra som borde ha fått tack. De som var där bara för att de bryr sig, och grillade korv och fanns till för alla. Vissa utan att ens ha egna barn där ute. De är riktiga hjältar.

               
                           
                                                         Ankrace

               
                                                         Forsränning

               
              
              

              
                                                       Mösspåtagning

HÄR kan man kolla på livesändningar från uppsalas firande, med forsränning och allt.

Godmorgon och ha en trevlig Valborg, eller sista april, allihopa!:)


Fotmassage och lakritskakor

Jag har lite ont i fötterna. Har gått långt idag. 
Hela vägen tillbaka till Esprit för att köpa jackan i förra inlägget.
 
Den hängde kvar! Himla tur!
Fanns bara en 34:a kvar nämligen. 


Mumannen är hemma som ni ser.:)


 
Vi fikar. ;D


Lycklig och lite kär

Jag är helt chockad!  Jag har inte gjort en undersökning på fem-sex år så jag var beredd på det värsta, men tandläkaren hittade inte ett enda fel på mina tänder! Och det kostade 382 kronor! Vad BILLIGT! Jag blev så förvånad att receptionisten skrattade åt mig. 

I rena lyckoruset stannade jag kvar på stan och shoppade. Hade ju pengar kvar för tusan! Provade en jacka också. På Esprit, som vanligt när jag blir kär i ett plagg. Men jag köpte den inte, och nu ångrar jag mig lite. Eller är det dumt att köpa en svart jacka på våren? 
 

                              
 
                                               Så här ser den ut på mig:

                      
                      Ja, nu förväntar jag mig alltså att ni säger vad ni tycker. ;D


Förlåt

Jag hade mardrömmar igår när jag somnade i soffan. Begonian grät på balkongen. Jag vaknade svettig och var tvungen att gå ut och ge den vatten. Stackars Begonia som inte fått vatten på över en vecka, och ändå har överlevt. 
Jag kommer aldrig mer försöka ta livet av den. Lovar på heder och samvete. 


              

Om en stund ska jag ta bussen till stan och gå till.....tandläkaren! Jippi... Men ni andra får ha en bra dag.


                                                  Godmorgon på er!

Man kan väl säga att jag har fått mitt straff nu...

För åtta dagar sedan bytte jag ut den fula
tantbegonian mot en dyr, lila orkidé, minns ni?

Orkidén var så fin, jag skötte om den, gav den
näring, och fotade den eftersom den var så vacker.


Ja....den var vacker.

Numera, åtta dagar senare, ser den ut så här:


Blommorna har vissnat.. Allihopa. På åtta dagar.

Begonian då?
Den som jag ställde ut på balkongen
för att invänta frostnätterna
och dö blomdöden innan jag slängde den, 
och inte har vattnat en enda gång.

Ja, den ser ut så här:


Frodas och mår bara bra.


Jag blir bara arg!

Valrörelsen är i full gång, och jag är trött på debatter redan för länge sedan. Jag känner mig verkligen engagerad, men jag önskar att politikerna kunde hålla sig till fakta när de debatterar! Och om de ändå kunde hålla sig till att föra fram sin politik, istället för att gå in för att smutskasta det andra blocket. Visst, i en debatt ska man debattera, och säga emot varandra, men som det är nu skäms jag bara och tycker det är pinsamt att höra hur de förlöjligar och skyller allt på varandra. 

Politikernas utspel mot varandra, de rena personangreppen, är enbart nedvärderande, både mot dem själva och väljarna. Jag mår illa när jag hör dem, oavsett partitillhörighet, och den enda effekt det har hos mig är att det spär på politikerföraktet.   

Jag vet redan hur jag ska rösta, men om jag inte visste skulle jag lägga min tid på att läsa mig till vad de olika partierna vill, istället för att förlita mig på debatter på tv, och de olika politikernas smutskastning mot varandra.


                                 

Det nästan spritter i kroppen!

Det blir en underbar dag idag! Ingen särskild anledning, utom att solen lyser, min rygg är JÄTTESNÄLL och jag vaknar PIGG trots två dagar fulla av aktivitet!

Visst känner jag av att jag hållit igång ett par dagar, ont i nacken har jag, och huvudvärk. Och visst känner jag av ryggen fortfarande. Men det går inte att jämföra med för någon månad sedan!
 
Idag kan jag vila, och tänker vara glad ändå!:) Kanske tar en sväng till stan till och med, om huvudvärken ger med sig.

Jag tänker på Heidi som blev stelopererad i måndags. Inatt hade hon väldigt ont, samma natt som jag också hade jätteont efter min operation. 
Hoppas du mår bättre idag Heidi, precis som jag började göra tredje dagen. Och hoppas du kommer må lika bra som jag gör nu, om några månader.

Godmorgonkram till er allihopa!:) 

Mätt i magen

Har haft det bra i huvudstaden. Blivit väl omhändertagen av mina föräldrar. De har inte fattat att jag snart är 50 år, så de tar hand om mig när vi träffas, bjuder på mat, glass och fika och ser till att jag har det bra. Undrar när det vänder. När börjar man bli förälder åt sina föräldrar? Än så länge är det omöjligt, för de ser mig som sagt som sin lilla dotter fortfarande.

Vi åt lunch på Pyttirian kök och bar i Kungshallen vid Hötorget. Jag åt chiilikryddad räk- och kräftsallad med avokado & vitlöksbröd och det var jättegott! Massor med räkor och kräftor och goda grönsaker, och inte en massa tråkig isbergssallad, som man kan få ibland när man äter sallad ute.

Efter lunchen promenerade vi i solskenet och kollade i lite affärer.


Vi åt glass på en italiensk glassbar i Gallerian. 
Inte dumt..:)

Och så hann vi med en fika lite senare också, hehe. Så nu är jag mätt och belåten och orkar absolut inte med någon middag.
(Fast lite fikasugen är jag allt...;))

Hej hej! Snart framme.

270420101909 (MMS)

Hej hej! Snart framme.


Till huvudstaden idag

Jag har överlevt efter gårdagens pärs och har efter nattens sömn bara lite ont i kroppen. Dock inte värre än att jag tänker sätta mig på tåget idag igen. 

Den här gången åker jag lite längre än till grannkommunen, nämligen till Stockholm. Ska träffa mina föräldrar, äta lunch med dem och gå på stan.


                
                                        Utsikt från mina föräldrars lägenhet.

               
                                 Godmorgon allihopa! Ha det bra idag ni också!:)


Slut och färdig

Min dag började med att jag inte hittade buss/tågkortet när jag skulle gå till tåget. Letade som en galning tills jag kom på att det låg i dunjackan (var ju svinkallt häromdagen). Dum som jag var trodde jag att jag skulle hinna promenera till tåget ändå, men det slutade med att jag fick gå fortare än jag någonsin gjort förut. Svetten lackade..  

När jag väl var framme vid stationen gick jag till perrongen och väntade. Plötsligt fick jag se att jag stod vid fel spår! Stationen är nybyggd och jag hittar inte riktigt, så det blev panik eftersom tåget precis skulle komma in. Jag hann efter en panikrusning! Var blöt när jag klev av tåget och gick utan jacka bland alla frysande människor.
 
När jag två timmar senare skulle ta bussen hem hade jag gott om tid att handla först. Trodde jag. Det var kö i affären och jag höll på att missa bussen, men hann efter en rusch. På bussen upptäckte jag att jag glömt köpa det viktigaste, tvål, ja, ni såg kanske i föregående inlägg. Som tur är har vi en närbutik som jag fick gå till innan jag gick hem och som vanligt hade jag handlat för mycket än vad som är bra för min kropp att släpa på.

(Tack och lov för närlivs..)

Väl hemma rafsade jag ihop tvätten och släpade ner den till tvättstugan. Lagade mat och grejade lite, tills nyss, när jag kom på att jag glömt tvätten och tvättiden var slut för tjugo minuter sedan. Skyndade mig ner. Turligt nog var det ledigt, så det har också fixat sig, och tvätten hänger nu på tork.

Jag är fortfarande lika glad och lycklig som i morse, men nu har jag ont precis överallt. Min kropp är förvisso på väg tillbaka, men den klarar inte att spurta, rusa och stressa som jag har gjort idag. Nu tänker jag ta en Citodon, en dusch, sätta mig i soffan och inte göra ett skit mer idag..

Man kan väl inte komma ihåg ALLT heller......

260420101883 (MMS)

Man kan väl inte komma ihåg ALLT heller... (ja, jag glömde det (enda) som stod på lappen...Men jag har köpt en massa annat kul, det var väl bra..?)


Det går bra nu

Har precis upplevt ett hallelujah-moment som nästan rört mig till tårar! Var så nervös när jag började, men allt gick över förväntan och slutade i rena lyckoruset!

Jag har betalat räkningar! Och pengarna räckte och blev över!

Vi klarade det! Nu jobbar Mumannen efter sex månaders arbetslöshet, och allt är som det ska igen! Helt fantastiskt skön känsla!

Och nu ska jag ta en promenad till stan och ta tåget till grannkommunen. Jag kan gå hela vägen i en väldig fart. Utan smärtstillande! Om en och en halv vecka börjar jag jobba lite efter fem månaders sjukskrivning.

Fattar ni hur skönt det känns? Hur glad jag är?
 

               
                                             Ungefär så här glad! :D

Lyckönskningar till Heidi!

Snart (om 35 minuter) är det måndag, och dessutom en alldeles speciell måndag för min nya bloggvän Heidi, som har bloggen webmum´s place.
 
Jag har berättat om Heidi förut, här om ni missat det. Hon kontaktade mig för ett tag sedan med några frågor om min steloperation i ryggen, eftersom hon själv skulle genomgå den operationen, och nu har vi mailat till varandra lite då och då.

Så sent som i torsdags fick Heidi veta att hon fått tid för sin steloperation redan på måndagen! Snabba ryck alltså! Hon är en jättetrevlig och go tjej, blev inlagd söndag kväll, och berättar så roligt om sina funderingar inför operationen här på sin blogg. Hon har dator och mobilt bredband med sig till sjukhuset, om någon av er vill följa hennes sjukhusvistelse eller ge henne lyckönskningar.   
 
Jag vill ge en STOR KRAM till dig idag, Heidi! Jag är övertygad om att allt kommer att gå jättebra! Din väg mot ett liv utan ryggsmärtor har precis börjat. 


                       

Äntligen hemma från Äntligen hemma

 Innan ni tittar på bilderna måste jag bara säga att JAG kan ju
inte rå för att de där Äntligen hemma-typerna inte ville stå stilla...

Klicka för förstoring.

 
He he. Hoppas ni ser vilka de är...
(Jimmy Schönning sitter i en stol bakom sängen, ifall ni undrar.:))
 
Det fanns väldigt många badtunnor, 
och jacuzzi, eller vad det heter. 


Det är inget för mig alls. Jag vill simma när jag badar ute.  
Det kommer vattenstrålar överallt.
Var ska man sitta? På strålarna eller?

Vi kollade runt lite:(klickbara bilder)

Jag såg ett par grejer som jag gärna ville ha:

Men man kan ju inte få allt man pekar på.

Vi köpte en sak i alla fall.


En klocka till köket.
(Ångrar mig lite, men den får duga;))


Ska äntligen hem till Martin idag

Ja....nästan i alla fall.

Ska jag hälsa från er?Godmorgon!
Ha en underbar Söndag ni också!


Konstig chorizo Mumannen kommit hem med...


Undrar vem han fick den av...


Alexander Svan får klara sig utan fru för resten av sitt liv

Har varit ute på promenad igen. Den här gången gick jag längs Fyrisån, mot stan.
Efter 20 minuters promenad är man framme vid Studenternas IP. Ni kanske vet, där bandy-SM-finalen spelas. Där fotade jag alla Uppsalas mest kända platser på en och samma gång.

Jag har skrivit lite på bilden, bara för er skull. ;) 


     
                     

                   Sedan kommer man till Svandammen. Där såg jag något konstigt.

                                        
                                                  Vad kan det vara?

                         
                 Jag var tvungen att gå till andra sidan dammen för att se bättre.

              
                                                           Hallå!

              
                                                   Hej hej Alexander!

Det har varit mycket kritik från uppsalaborna om att vingklippa svanar och ha dem i Svandammen. Det har alltid bott svanpar där, som fått söta små svanungar, men sedan ett par år har man lyssnat på kritiken och beslutat att Alexander får klara sig utan fru, och att han är den sista svanen som får bo där.  

Stackars Mumannen

De har arbetsdag vid Mumannens sjö idag. Stackars Mumannen som måste arbeta på sin fritid. Man måste hjälpa till när man är medlem, annars får man betala 800 kronor. Han hade ju mycket hellre varit hemma med mig annars.
Han skyndar sig säkert hem direkt efter de...vad det nu är man måste göra vid en sjö. Han stannar såklart inte alls och fiskar efteråt..


                                    
                      Men undrar vad det där är som han ska ha med sig..?

                                               Godmorgon på er!


Ingen lugn skogspromenad

Mumannen: Hur långt ska vi gå egentligen?

Jag: Va? Vi har gått i fem minuter!

Mumannen: Men jag är så hungrig.

Jag: Vi kan inte vända redan.

Mumannen: Nej...men det är så kallt.

Jag: Varför sa du att du ville gå då?
 
Två minuter senare.

Jag: Vad andfådd du är. Är det jobbigt?

Mumannen: Jag fryser och är hungrig.

Jag: Vi har inte ens gått i tio minuter! Du ville ju följa med!? 

Mumannen: JA! Men jag är ju van vid dina sjukskrivningspromenader nåt varv sakta runt kvarteret!!!


Jag har tydligen tränat upp mig rätt bra den senaste tiden...:D

Mumannen kom hem med dagens middag. Nu ska...

230420101861 (MMS)

Mumannen kom hem med dagens middag. Nu ska vi ut o gå. Långt.


Bara sex dagar för horni

Så var det fredag igen då. Den här veckan har varit kortare än vanligt eftersom onsdagen försvann. Det var tisdag hela långa dagen och när jag skulle gå och lägga mig klockan ett på natten var det helt plötsligt torsdag. Vet inte hur det gick till.

Kanske det blir två lördagar istället? För att kompensera?

Jag hoppas det. För på lördag ska Mumannen bort, och då vore det ju trevligt om det blev ännu en lördag, där han kan umgås med mig.
Fast annars är jag ganska nöjd ändå. Det kunde ju ha varit värre. Tänk om veckan fått för sig att hoppa över lördagen? Det vore ju inte alls kul. Inget lördagsgodis på hela veckan...


                         

Den här verifieringen talar för sig själv (samtidigt som den väcker så många frågor..). Den passar väl bra till helgen? 

                            Godmorgon och ha en trevlig Fredag allihopa!
 

Jag kan om jag villJa, jag vet att det bara är en sketen tigerkaka,

men den bevisar att jag KAN baka.

Bakverk är till och med min specialitet.

Bara det att jag misslyckats några gånger,

för eran skull.. ;D


Det trodde ni inte va?

En lång promenad med stavarna i skogen blev det. Nästan en timme.
Fortfarande två grader och det yrde snö i luften, men det var skönt ändå.

 
Och jag har plockat ur diskmaskinen och bäddat och nu ska jag städa!

Jag klarar mig minsann utan Mumannen jag.

Inte för att skryta,


men jag kan till och med koka tevatten själv...:)


Det blir stavning ändå idag...

Undrar vad han ser som är så intressant...

 

Kan det vara samma som jag såg när jag vaknade?

 
Två grader och snö.

Bara att ta fram dunjackan igen,
för stavarna är redan sura att jag inte gick ut och rastade dem igår.

Godmorgon!


Lchf-muffins

Det här receptet är perfekt för den som äter lchf-kost och inte får äta vanliga muffins.

 
Ta fram allt man behöver till vanliga muffins och vispa ihop en smet.


 
Häll i formar och lägg på chokladbitar.Grädda ett par minuter för länge.


 
Släng de som är värst brända, lägg resten i en påse,
och hoppas på att de mjuknar.

När de inte gör det, släng dem också.

Lycka till!


Jippi, dåligt väder!

Jag kan med gott samvete stanna inne och ägna mig åt min favoritsysselsättning,
dricka te (ni trodde blogga, eller hur?;)).

Jag slipper se dammet som förstör hela vårkänslan när solen lyser in.

Jag slipper även se hur skitiga fönstren är.

Det blir lite mörkare inne, och jag ser plötsligt inte lika blek och rynkig ut.

Nära nollan kan innebära dödsstöten för begonian på balkongen.

 Och tänk på fåglarna, jag slipper i alla fall sitta ute, i ett träd, och frysa.


Ni ser, det gäller bara att tänka positivt. ;)


Inget konstigt alls...(?)

Neej, hörni, nu när jag börjar närma mig femtio....om man kanske skulle ta och börja sälja sex.
Ja, vaddå? Det är väl inget konstigt med det? Förena nytta med nöje bara.
Ska höra med mina vänner vad de tycker, men de kommer nog bara rycka på axlarna och säga, "Varför inte? Gör det om du vill. Inget konstigt med det."

Ja, så kommer nog mina vänner att säga.

Nu tror ni jag har blivit galen, men var inte oroliga, jag bara skoja. Men det gör inte den kvinna som blir intervjuad av Malou just nu, för det var så det gick till när hon började ha sex mot betalning på äldre dar. Hon sitter helt öppet i tv och berättar hur härligt det är att vara "glädjeflicka" som hon kallar det för. Hennes vänner reagerade, enligt kvinnan, med en axelryckning och lyckönskningar när hon berättade om sina planer. 
Om dottern går i mammans fotspår är det inga problem, tycker kvinnan, bara hon tänkt över det ordentligt. Dottern är för övrigt helt emot sin mammas nya karriär (det är jag också, om MIN mamma får för sig att börja), så jag tror inte risken (chansen?) är så stor.

Kvinnan har kommit ut med en bok för att avliva "myterna om den farliga prostitutionen". Och jag som trodde det hette "myten om den lyckliga horan".    

Jamen då så... Då är det ju bara att legalisera sexköp...

Att prostitutionens existens leder till människohandel och slaveri där barn och kvinnor (ibland män) blir lurade och tvingade till prostitution behöver vi ju inte tänka på. För man (oftast män) kan säkert lätt se skillnad på vem som är tvingad och inte...


PS: Jag vet att jag har en ironisk och nedvärderande ton i inlägget, men jag skrev ner min spontana reaktion, och har inte lust att ändra något bara av rädsla för era reaktioner.
Jag är alltså beredd på läsarstorm. ;)     

Ni har visst bestämt erNi är lika många varje dag. Varannan dag kollar ni en gång extra.
Och jag är så glad och förundrad att ni ens kommer hit.

Två grader och regn för tillfället, så idag stannar jag inne och ritar.

Godmorgon allihopa!


Rosa är en färg, och svaret på min gåta

Bra jobbat Ama de casa!
Efter en massa gissningar fick du till slut rätt på gåtan!

Och det rätta svaret är ROSA.

Denna hatade, älskade färg,
som trots allt BARA är en färg. 

Jag vet inte varför den väcker känslor,
som ingen annan färg.  

Konstigt är det. 

 
Rosa Converse som jag köpt i New York.


Mina walkingskor.


Hela jag är rosa!


Gåta

Den väcker känslor.

Det finns många som hatar och ser ner på den.

Det finns många olika, men ingen så omdiskuterad som denna.

Hatet mot den är, enligt mig, mycket överdrivet.  

Den bara finns, man behöver inte använda den, och man behöver inte gilla den.

Vissa älskar den, och använder den hela tiden, vilket inte accepteras av alla.

Vissa tycker den är vacker, andra tycker den är ful.

Uppdatering med fler ledtrådar: (Ingen har hittills varit i närheten av rätt svar, kl. 19.20)
 
Den är både ett substantiv och ett adjektiv.
Kvinnor brukar tycka mer om den än män, åtminstone de jag känner.
Den finns i flera olika varianter. 
Ordet kan ha andra betydelser, bl.a ett ord som är synonymt med berömma.
I en annan betydelse är ordet ett namn.

PS: Att den väcker känslor gäller inte hos alla. Många är helt likgiltiga inför den.

Jag överlevde och såg inte ett enda lik

Dagens promenad gick till skogen på Ultunaåsen.
Det gick bra. 
Blev bara rädd en gång, och det var när en manlig joggare sprang förbi mig.
Jag är inte rädd för djur, eller något annat i skogen,
bara för män.  
 Och nu väntar tvättstugan.

Spännande..


Utvisad och utbytt

Den (fula) oranga tantbegonian som jag köpte häromdagen, under ett anfall av magknip, är utbytt. Man kan tydligen inte ha en Begonia innan man är heltidspensionär (jag lyssnar på er), och jag är ju bara kvartssjukpensionär än, så nu har jag köpt en orkidé istället. 

                           

                            

Jättefin tycker jag. Och dyr. Och svårskött antar jag. Mitt dumhuvud. Vet inte vad jag tänkte på. Men den håller så länge den håller.  

Man ska tydligen inte slänga levande blommor, hur fula de än är, så begonian är utvisad till balkongen. 

                                        

Hoppas den trivs (vissnar) där. Blommor lever ju egentligen ute. Från början liksom... Och i det vilda är det ingen som vattnar dem heller, så det behöver jag inte... Och några frostnätter överlever den väl..? (förhoppningsvis inte)


Hoppas ingen såg...

Ops...

I lördags köpte jag en skjorta på Vila.

Idag hade jag den på mig på hälsokursen.

När jag kom hem hängde lappen kvar i nacken...


...utanför kragen såklart.

Vad kul för de andra...


Ut på äventyr

Jag som tycker det är jobbigt att flyga fattar inte hur man kan vilja vara testflygare. Som de som testat att flyga i askmolnet? Risker tar man bara man går ut, det vet jag redan, så kom inte dragande med det nu ;D, men jag fattar inte vad som saknas i skallen hos en person som utsätter sig för en sån uppenbar risk som testflygare. 
Men det är ju tur att de finns, för oss andra som vill flyga säkert.

Jag är i alla fall ganska nöjd med mitt stillsamma liv, även om det är lite VÄL stillsamt ibland. Men idag ska jag minsann ut på äventyr! Ska ta bussen ända till grannkommunen.


                                         
                                                      Godmorgon!
                                               Ha en bra dag ni också!


Dagens bantningstips

Nu har vi kommit hem från åttaårsfirandet och har precis ätit middag. En lagom blandning av kolhydrater, fett och protein, så här efter tårtkalaset.  

Jag drack äppeljuice till.


                         

Det var tur att jag inte drack cola till, som jag brukar, för då blir jag så fort mätt och får slänga hälften. När jag dricker juice orkar jag äta upp precis ALLT!

Det är nog egentligen rena bantningskuren att dricka cola till maten.


Ett glas Norrlands Guld, serverat i ett fult Ikeaglas

Gud vad gott det var...Min första öl, och alkoholhaltiga dryck över huvudtaget, på snart ett halvår. Har klarat mig utan smärtstillande ett par dagar, så jag passade på i fredags.

                

Trodde dock jag skulle bli lite påverkad av det, ovan som jag är, men inte då... På det viset är det ju bättre att fortsätta med morfin.
Skit samma. Igår blev det repris på fredagkvällen.

                            

Mumannen (som för övrigt dricker mjölk till räkor!) påstår att öl inte passar ihop med godis.
Han har fel. Det är hur gott som helst!

Men nu är det slut på festandet.
Eller nej, inte riktigt, vi ska på åttaårskalas i eftermiddag. Men där får man nog inte öl, skulle jag tro.

Godmorgon! Ha en bra Söndag ni också!


Mudottern är lycklig


Vi hittade en apa till henne. En riktig.
(låt henne tro det nu, är ni snälla)


Lättlurad

Mudottern har tydligen alltid velat ha en apa. Vet inte var hon fått detta apintresse från, men men...
Jag berättade för henne att jag hade en apa när jag var liten. Den var riktig för mig. På låtsas, ni vet. Som barn fantiserar om sina mjukisdjur. Då kom den här kommentaren.Henne kan man ju lura i vad som helst...

Nu sticker jag snart i alla fall till stan, för att träffa Mudottern, och äta världens godaste fetaost på Cupido.

Ska försöka hitta en present åt en blivande åttaåring också. Får väl gå in på en leksaksaffär. Kanske vi kan hitta en apa åt Mudottern också.

En "riktig". 


Middan räddad?

Mumannens har åkt och fiskat.
Flugbindarkarriären han försökte sig på i vintras blev ju kort och inte så värst lyckad. Dock ska "gubbarna" tydligen träffas och binda flugor ihop. Typ flugbindarjunta...haha. 

Men nu har alltså isen gått, och flugfiskesäsongen sätter igång.

Jippi..

Vad gott det ska bli att äta.... chorizo hela sommaren...


               
                                   Fisken måste vara någon annans...

                                                    Godmorgon!

Hurra för Ellis!

20 år fyller hon idag,
den helsköna, knasiga, underbara, roliga, charmigt klantiga,
rådjursögda, vindögda, vackra, blivande Mufrun Ellis

GRATTIS och HURRA för Ellis!!!
Hoppas du får en underbar födelsedag! :D


Här tillsammans med Egoinas mamma. Blundar, som vanligt..


Så ja, upp med ögonen!:D


Jag har också träffat Ellis!:)

Säg gärna grattis ni också, HÄR.


Horni på grodjakt

Aj aj aj, jag sitter fortfarande i pyjamas och har precis ätit frukost. Hur ska jag få ordning på mitt liv egentligen? Nej, nu måste jag rycka upp mig, ta en powerwalk med stavarna och kolla efter grodor.

Ja, grodor.

De är tydligen väldigt speciella här i Uppsala, de små gynnarna. Och de har det svårt just nu. Riskerar livet varje dag när de korsar gatan på väg till sina lekvatten.
 
Men vi Uppsalabor, vi är djurvänner vi (insekter är väl inte djur?). Vi gör allt för våra små fyrbenta vänner (särskilt de som äter insekter). 

Kolla här får ni se.

 
                           

Mitt så kallade liv

Jag: Vad ska jag hitta på idag då?
Jag: Inte vet jag. Ta en promenad kanske?
Jag: Ja, det blir väl bra. Dricka te, promenera, göra sjukgymnastik.
Jag: Precis som vanligt alltså?
Jag: Japp

Ska bara byta om från nattens outfit först.


PS: Från och med nu tror jag på spöken.
För det där kan väl omöjligt vara MITT ansikte???

Godmorgon!


självmords(in)sekt

Ama de casa hjälpte mig att komma på vilka flugkolonin i vårt sovrumsfönster är för ena typer.Gud Fy vad rädd jag blev! Det har man ju hört, hur farliga såna där religiösa (in)sekter kan vara.

Men nu är jag lugn igen.

  
De har hållit sig borta några dagar, troligtvis för att planera sitt kollektiva självmord, och nu finns det inte en enda levande sektmedlem kvar i fönstret. De har alla gått till de sälla jaktmarkerna, så att säga.

Visserligen var det en rackare som smet (det kan ha varit sektledaren), men den tog jag hand om själv.


Så nu hoppas jag det är slut på den här mardrömmen.

Spänningen är olidlig

Den döda humlan sitter kvar där den blev klämd och mosad till döds, som ett varnande exempel för andra humlor som får för sig att sitta på dörrkarmen. Bara så att ni vet, någon undrade igår... Och humlebebisarna som ni är oroliga för... Ja, de får väl komma hit så ska jag ta hand om dem..;)
 
Nu får vi se vad den här dagen har för upplevelser att erbjuda mitt händelserika liv.

Och erat också förstås, även om er tillvaro omöjligt kan innehålla lika mycket spänning som min...


                           
                                                   Godmorgon på er!


Hornis blommor och bin

Jag tog en promenad idag och köpte en kompis till min lilla älskling i förra inlägget.

 
Jag hann inte tänka efter (mådde illa och fick akut magknip) så jag ryckte åt mig en tantblomma, Begonia.
Tror ni den duger som moster till de små cliviabebisarna? Den var i alla fall billig, så det gör inget om den dör.

Jag fick besök idag också! En humla hälsade på när jag satt på balkongen. Jättesöt var den. Den satte sig på dörrkarmen, fast jag sa åt den att det kunde vara farligt. Tänk om någon stänger dörren? Du kan klämma dig, sa jag flera gånger! Det är säkert, jag lovar att jag varnade den..

Så det är ju inte mitt fel att den blivit mosad nu........(?)


Den är nog bara glad ändå. Den svenska sommaren är inte mycket att ha, och det slapp den...Och fick komma till Humleparadiset redan idag istället.

Och OM det nu var mitt fel så har jag nog fått mitt straff nu, i form av fortsatt magknip, otaliga toabesök och illamående.

Nej, jag har inget liv...

Naaw, titta vad duktig min lilla Clivia är. 

  

Trots att den ska ha tvillingar tänker den blomma! 
Och som ni kanske ser, den har nästan ingen jord, bara krukan full av rötter.
Och är inte vattnad på ett par veckor.

Mammas lilla älskling... 

Läs inte detta inlägg!Detta är inlägg nummer 666!!!

Det är kanske farligt att läsa det!

Om inte annat...
så kan man nog dö av tristess.


 Devil icon

Godmorgon!


Bebis till Mudottern!


Grattis Mudottern, jag har en bebis till dig om du vill ha! ;)

 Två till och med, för det är en liten Cliviabebis till på gång (där jag ringat in).

Så här ser den ut när den blommar:

Jag vattnar den ungefär var fjortonde dag,
och den blommar snällt varje år om jag struntar i att plantera om den.
Som en ren överlevnadsinstinkt. 

Hur bra som helst! 

Eller passar det inte din inredning? Har du en rosa period? Eller turkos?
Kan du kanske tänka dig att ha en orange period några veckor per år?


Automatiserade tankar

Sånt här har jag sysslat med på förmiddagen:

  
De här situationerna gäller inte mig alls (jag skiter i vad grannarna, Lotta och chefen tycker;)), utan är bara exempel på situationer, automatiserade tankar och känslor.

Sedan fortsätter man jobba med alternativa tankar:
  
Man lär sig tänka alternativt genom att skriva ner sina egna situationer, tankar och känslor på ett sånt här (fast tomt) papper, och ge tankarna alternativ.
Efter en del träning är det meningen att de alternativa tankarna ska automatiseras.
KBT är verkligen ett jättebra och effektivt sätt att må bättre. Det krävs lite jobb, men det är det värt.

Hur ska det gå? Jag kommer aldrig att klara det...

Godmorgon! Hur sjutton ska jag orka börja gå upp så här tidigt varje dag snart...?  
Nu ska jag i alla fall iväg för att prata om oro och automatiska tankar. Typ som de i rubriken. Och hur jag ska kunna tänka att det kommer att gå bra istället. 
Spännande va? 


Misslyckad mördarjakt

Huvudvärken är lite bättre nu. Tack så jättemycket för all uppmuntran! Jag tror inte det är migrän längre, även om det började med blixtar framför ögonen. Jag har jätteont av en massa knutor i nacken och på axlarna, så det är nog därför jag har haft en spänningshuvudvärk inte av denna världen.

Det hjälper att gå med stavar. Det får igång blodcirkulationen i ryggen och axlarna. Idag tänkte jag leta efter mördare igen, men jag fick jag vända.

               
                                            Fyrisån hade svämmat över!

                   Så det var bara att gå åt andra hållet och leta vårtecken istället.

              
                                            En liten krokus vid åkanten.

                           
                                                          Blåsippor!

               
                   Änderna låtsades sova, men jag såg allt hur de kikade på mig.

              
                               Kniporna blev lite rädda och simmade iväg.

                           De verkade tro att det var jag som var mördaren.

                       Då gick jag hem. Inte kul att bli oskyldigt anklagad så där...


Solen lyser, himlen är blå


Solen värmde ordentligt igår.


Och jag kunde sitta på balkongen utan att frysa det minsta.

Men sol i ögonen är inte skönt för en sprängande skalle,
så idag hoppas jag på en repris på gårdagen,
 minus den hemska huvudvärken jag haft hela helgen.

(tyvärr känns det ännu inte så lovande)

Godmorgon!


Webmum´s place

Jag fick ett mail en dag för ett tag sedan. Av en trevlig och gullig tjej som hade några frågor om steloperationer, eftersom hon snart ska göra en.
 
Den gulliga tjejen, som heter Heidi, hade inte egen blogg då, och hade aldrig kommenterat hos mig, vad jag vet, men säger att hon nog har läst nästan alla mina inlägg och tycker att min blogg är underhållande. Det är ju helt fantastiskt, och jag blir generad men jätteglad att lilla jag har läsare som verkligen följer min blogg.

Nu har vi mailat lite till varandra ett tag, och det har visat sig att vi har en del gemensamt utöver steloperationen. Framförallt är hon också beroende av semlor!!:D Och så har hon en man som fiskar!  

Anledningen till att jag berättar det här för er är att Heidi sedan några dagar startat en blogg som hon kallar webmum´s place. Jag gillar den, och henne, och tänkte att ni kanske också skulle göra det. Heidi är en väldigt positiv, rolig och glad människa, trots ständig ryggvärk sedan femton år. Kolla gärna själva via någon av länkarna i det här inlägget, så får ni se.:)

              
               

Spik i skallenHär sitter jag, sedan några timmar, med sköna spikkudden och känner mig eländig.

Har haft huvudvärk och jätteont i nacken sedan igår morse.

Nu har jag tagit en Citodon också, och tänker ta en promenad i solen med stavarna medan Mumannen åker och handlar. Kanske det kan lindra att få igång blodcirkulationen lite.

Jag kan ärva den...

Mudottern såg en äldre dam med likadan väska som hennes igår. Det fick henne tydligen att inte tycka om sin väska längre.

Lösningen på hennes problem ser ni i rubriken.

Godmorgon kära vänner! :D

Vad gör man när man inte har något att göra och vill ha något att göra?

Shoppar såklart.

Det här har vi shoppat idag:


Hylla till badrummet från Ikea. 


Badkarsmatta till Lilla Mu.


Lampa, också Ikea. 


Present åt kusin.


Söt servettkorg på Åhléns. Jag ville ha den. Jag sa det flera gånger.
Ååhh vad fin, sa jag, men Mumannen bara höll med,
låtsades som ingenting, och gick vidare...


Nu ska vi hitta på nåt... Hej då!

100420101813 (MMS)

Nu ska vi hitta på nåt... Hej då!


Godmorgon!

Jag har sett stjärnor, mår nu illa och har huvudvärk. För det mesta är det bara "ögonmigrän med aura" det handlar om, och då går det över ganska snabbt, men ibland håller huvudvärken i sig länge, så vi får väl se.

Det är mulet, 2,6 grader, Musonen har rest till Sundsvall och Mumannen byter till sommardäck.

Så då vet ni läget hos delar av Mufamiljen just nu.

Ha en bra Lördag hörni!

Fab Friday

Halloj! Nu är jag hemma från dejten med ingen mindre än Fabulousforty-Ulrika. Jag kände igen Ulrika direkt, och hon verkade som tur var känna igen mig också (fast jag glömde ju rosa hatten hemma, dumma jag!!!).
 
Vi gick till Landings och fikade. Det fanns inga semlor, men det fick gå ändå (men NÄR ska de börja sälja semlor året runt???).
 
Det var så mysigt att sitta och prata med fina Ulrika. Det känns speciellt och lite konstigt, men jättekul att träffa någon som man tycker att man känner lite, trots att man aldrig träffats förr, och Ulrika var så där varm och go som jag föreställt mig henne.

                                                                  
                          
                                                   
                           
               Jag fick te från Burträsk, och en söt berlock, som det står "våga"" på.

                                               Vad gulligt av henne! :) 


Ska på dejt idag :D

Japp det ska jag. Hemlig dejt med en bloggkompis. Vi har aldrig träffats irl förut. Spännande!

Jag kan berätta att min dejt bor någonstans ganska långt norr om Gävle och gillar att ta livet av folk. Hon mördar så bra att hon till och med fått pris av en känd deckardrottning. Otroligt imponerande! Jag kan även avslöja att hon är en mycket rolig, klok, trevlig, omtänksam och kanonsnygg kvinna, som ibland får soppatorsk trots att hon jobbar på en mack. Men mer än så säger jag inte nu. Det är ju trots allt hemligt. 
 
Om jag får tillfälle ska jag fotografera lite och fråga snällt om lov att lägga ut bilder i bloggen ikväll.

Men jag lovar inget. Man måste ha respekt för en kvinna som hon.

Ha en riktigt bra Fredag ni också, även om den aldrig kan bli lika fabulous som min. ;D                                       
       
                     


Invasion

Inte nog med att jag hittade en supersizemygga i köket igår, nu har vårt sovrumsfönster invaderats igen. Jag har berättat om det förr, här. Fattar inte varför vi får en äcklig flugkoloni mellan rutorna hela tiden...

               
                                                  En massa döda flugor.

               
                                                     Och levande.

                                       Men nu ska de få de små äcklen..
               
                                                  Så där ja. Borta!

                                                   
                                                   Trodde jag ja....


                                                 Någon timme senare:
               


Nu är det vår!


Blå himmel! Värme!


Snart får de ungar.
Det gröna börjar komma.


Första blåsippan!
 

Och litet besök på balkongen.


Gillar ni mig bäst när jag inte bloggar...?

Under påsken har jag fått några nya följare, trots att jag knappt bloggat.
Jag är otroligt tacksam och glad över det, men...ja, ni ser ju min fråga i rubriken... Man kan ju börja undra...

                                         
                           
                                                Lite blå himmel idag!

                                                  Godmorgon på er!


Den lever inte längre

Hittade ett vårtecken i köket.


Ett irriterande vårtecken!


Ni fick rätt

Precis som några av er förutspådde så är det skitväder idag. Tre grader och småregn. Bara för att jag ställde iordning på balkongen igår. Förlåt...
Jag gick ut och luftade stavarna ändå. Tog vägen nerför mördarbacken den här gången.

                                   Först kommer man till en vattenfylld åker.

                          
                                Vi har "sjöutsikt" varje vår tack vare den. 

                          
                               Ska jag våga gå åt höger? Mot mordplatsen?
                                                      Klart jag vågar! 

                           
                              Här hittades en drunknad för ett par år sedan. 
                    Det sägs att det nästan varje år hittas ett lik någonstans i Fyrisån. 
                                 Jag vet om tre lik på de fem år vi bott här.

                          
                                  Jag stod en stund uppe i fågelskådartornet. 
                                                   Njöt av utsikten... 
                                                Sen vände jag hemåt.

Inte en enda mördare såg jag.
Bara fyra pensionärer, en fågelskådare, några joggare och en kommunalarbetare.
Och ett gulligt andpar, som simmade så snabbt motströms att alla bilder blev suddiga.
              
              


Vaknade tidigt idag

Jag måste ju för att hinna få en kopp te av Mumannen,
och slippa bädda sängen själv...


Gårdagens tekopp står på fönsterbrädan.

Godmorgon! Hoppas ni får en bra dag idag!:)


I värsta fall kan jag ju fråga brevbäraren...

Idag är första riktiga arbetsdagen för Mumannen, och första dagen jag är helt ensam hemma på en evighet.
Nu kanske ni undrar hur jag klarar mig utan min passupp? Och då kan jag berätta att det går alldeles utmärkt!

Jag har jobbat på rätt bra idag. Kokat te, slagit på datorn och...kokat te. Alldeles själv.

Javisst ja, jag ställde iordning balkongen också. Och nu räknar jag med sol och värme imorgon, så jag kan sitta där och dricka mitt te.

               

Jag tror jag skiter i att göra som Anna Anka. Söka assistent alltså. Åtminstone tills vidare.

Påsken är slut och bortstädad

Det enda som finns kvar är fina tulpaner,
som vi fått av Mudottern.


Och det här:

Vad äckligt! Jag vill inte ha mera!
Det kommer att dröja länge innan jag äter godis igen.

Kycklingarna har också fått för mycket:

Endast en har överlevt... 
Kycklingar är känsliga djur, och får förstoppning av godis,
så de får skylla sig själva, de små idioterna...

Nej, nu ska jag ta och slappa och äta lite godi...dricka lite te...

Ha en bra dag hörni!


Mattegeniet räknar igen

Tack Ulrika, för att du påminde mig om att jag precis fått en skjorta helt gratis!
Jag köpte ju två igår.
Idag (eller imorgon) tänker jag lämna tillbaka den ena, och FÅR då 200 kronor för den, och eftersom den andra också kostade 200 går det jämnt upp.

                
                                              Den här ska jag behålla.

                                                 Godmorgon allihopa!


Hej då Lilla Mu!

Lilla Mu ville inte stanna kvar när mamma och pappa åkte hem,
så nu är det tyst här igen.


Vi åkte genast och tröstshoppade.
Det blev nya gardiner och en duk till köket. Och två skjortor till mig,
men den ena ska jag lämna tillbaks imorgon.

Sen följde jag med Mudottern och Mudotterpojkvännen till Ikea.
 

Mudottern ville ha skjuts på vagnen, och det fick hon såklart.

Vi kollade på kökssaker.
Mudotterpojkvännen köpte skåp och luckor.


En sån här ville jag ha. Men det fick jag inte.

Och nu är vi hemma i tysta lägenheten igen...


Tillfällig tystnad

Vi är barnvakt åt Lilla Mu och hon har somnat,
så nu är det helt plötsligt knäpptyst här.

Igår, när Lilla Mu lekte med påskpresenterna hon fick av mamma och pappa, 
var det inte lika tyst.

  
Det var VERKLIGEN inte tyst.


Idag har ingen sett till hennes fina maraccas.

Undrar om vi någonsin kommer att se till dem igen..  


Man fick påskägg med andra fina grejer i också.

Äggen var roliga att leka med. 


Påsken är inte slut än, och inte godiset heller,
så ha det fortsatt bra ett par dagar till ni också!


Vi leker och äter hela dagarna

Och sover ibland. Och bajsar ganska ofta.
Maränggrottor med vaniljmascarpone, fruktsallad och riven choklad.
Recept här.


Man ska ju ha tråkigt på Långfredagen...


Hmmm.....


Men det skiter vi i!


Lilla Mu önskar Glad Påsk

Vi har besök av Lilla Mu, 10 månader, och hennes föräldrar.

Hon har ganska mycket packning med sig.

 
Vi har ätit favoriträtten, plättar med bär och grädde, till lunch.


Och favoritfrukten apelsin till mellanmål.


Rosa hatten sitter fint, och slickepotten smakar bra.

Ja, nu vet ni lite vad vi pysslat med idag,
och varför jag inte har så mycket tid att blogga i helgen. 


RSS 2.0