Superrolig promenad

Jag gick en sväng med kameran.

Det var JÄTTEROLIGT!
Vänta bara ska ni få höra..

Först gick jag in till kolonilotterna. Där kan man tydligen hitta lite allt möjligt..

Fotade gula blommor först. Sen...

...några blå blommor.

Ännu mera blå blommor. Men vänta bara..

En grind!


Grinden igen!


Gula blommor och blå hink.

Jag veeeet, inte så kul, 
men sen gick jag ut från koloniområdet, så NU blir det MYCKET roligare!

En cykel i Fyrisån!!!

Ett höstlöv!

Och några höstlöv till!

Visst var det väl jättekul? ;)

Stackars mig...;)

Före förkylningen:
Och så nu:
Fattar ni hur jag känner mig eller...?
Gomorron...

Hej hej

Kände mig lite bättre framåt lunch så jag kunde inte låta bli att åka till kursen, och tur var väl det för vi fick lära oss mycket nyttigt inför eventuella intervjuer. Hemlisar, som inte ni får veta. Då kanske ni får jobbet istället för jag. ;D
Nu spränger huvudet igen, och jag har inte vikt tvätten än. Känner mig tråkig. Och är hungrig.
Dagens middag väntar:

Ångrar mig nu..

Har sprängande huvudvärk men måste ändå ner i tvättstugan och hämta upp tvätt som jag inte orkade hämta upp igår kväll för att jag hade sprängande huvudvärk.
Godmorgon!

Njutning med risk för livet

Satte mig för att rita när jag fick syn på något jag glömt att jag fick häromdagen.

Den lilla asken där borta...

Blev väl inte alltför ledsen.

Testade en sån här.

Vit choklad med kräm som smakar vanilj.

Sjukt god!
Och så en sån här.

Ops...

Nötter eller mandel?
De lovade att de är nötfria..

Kanske jag ska äta upp alla nu..
Passa på att njuta mina sista minuter i livet liksom.

Eller ska jag vänta och se vad som händer?


Jag väntar. Håll tummarna.
Och om jag dör får ni stämma dem åt mig..

Höst

Det verkar som man ska skriva om hösten på sin blogg. "Alla" gör det. Bäst jag också gör det då. Det är höst nu. Kallt. Fast igår satt jag länge i solen på balkongen och njöt. Skönt var det. Solen värmde. Men höst är det ju ändå.

Några av pelargonerna blommar än.

Undrar när de tänker ge upp?

Och undrar hur länge det ska finnas smultron?

För att inte tala om begonian,
som har stått på svältkost på balkongen i fem och en halv månad nu.
Den trivs med svältkost.

Blablabla...

Ja, förlåt då, ett skittråkigt inlägg blev det här.
Men det är min blogg, så jag skriver vad jag vill... ;D

Sjukt

Stackars Lilla Mu blev sjuk när vi hade åkt därifrån i söndags. Hög feber, låg alldeles stilla och tyst i soffan nästan hela måndagen. När mamma lagade mat satt hon stilla på en kudde i köket, när jag skypade med dem igår såg hon så matt ut och svarade inte på tilltal.
Idag mår jag illa. Frossa och dålig mage. Ont i huvudet och halsen och...ja, ni fattar, jag är visst sjuk helt enkelt. Och har inte sovit inatt. Illamående och toalettbesök. Snarkningar har sett till att jag inte kunnat somna om. (Och då sov vi inte ens i samma rum...)
Men Godmorgon på er i alla fall...

Länk

Ett inlägg tillägnat den ende bloggaren i bloggsfären som klarar av att tigga en länk utan att man blir förbannad.En speciell dag

För 25 år sedan idag låg jag på en brits på sjukhuset och undrade om det var förlossning på gång. Det var det inte fick vi veta, trots ett litet läckage av fostervatten. Jag reste mig upp för att åka hem igen och vattnet sipprade allt mer längs benen. Det där tilltagande sipprandet försatte mig i någon slags mental blackout, i förnekelse, det var inte alls dags, de sa ju att det inte var dags. Så jag gick raka spåret in på toa och låste in mig.

Det fortsatte sippra allt mer, eller snarare forsa, och när jag kom ut från toaletten, fortfarande i förnekelse, på väg att åka hem, ville de inte släppa iväg mig längre. Men jag hade ju bara kissat på mig... Jag skulle ju åka hem... Kom nu så går vi...

Men vi blev kvar. En stund senare var jag nära att mörda en dansk manlig läkare mitt i en kraftig värk. "Det ser ut att göra ont det där..." sa han alldeles olidligt överhurtigt, och jag blängde så ilsket jag kunde, mitt i värken, och önskade att den idioten skulle drabbas av en livslång manlig förkylning...

Intensivt var det, ingen bedövning hanns med, och ytterligare en stund (halvtimme) senare, efter några få krystvärkar föddes han, den finaste lilla pojke som världen skådat, med de sötaste små öron någon någonsin hade sett. Till och med sköterskan var imponerad av hans söta små öron.;) Det var kärlek i första ögonkastet, och jag var så pigg efter den snabba förlossningen att sköterskan fick trycka ner mig i sängen.

Bråttom ut hade han. Och bråttom fortsatte han att ha. Slängde nappen vid sju månader, kröp i bara två veckor, första steget vid sju och en halv månad, gick när han var åtta månader, klättrade överallt, sprang hela tiden, cyklade omkull, hade roligt, var glad.. I skolan sa de att han var lugn, och jag höll på att ramla av stolen..

Och nu är han sambo med finaste Musvärdottern och pappa till Lilla Mu, goaste lilla tjejen på denna jord. Och fyller 25 år idag. Vår älskade son.

Matar lillebror.
Skogsutflykt med storasyster.
Två gulliga Musöner.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Grattis på födelsedagen, världens bästa Johan! :)

Godmorgon

Idag är det inte bara måndag, utan en alldeles speciell måndag. Bara så att ni vet. Jag berättar mer om en stund. Måste bara vakna ordentligt först. Dricka te, ta det lugnt och bli människa igen.


Det är ju måndag, så jag har all tid i världen. ;)

Hemma igen

Vi har...
Kramat ballonger...
...och kramat varandra.
Lekt med ballonger...
...och med paketsnören.
Ätit...
...och druckit gott.
Läst böcker...
...och pratat.
Och en massa annat som ni kanske får höra imorgon.

Dags för paus igen

Bloggpaus alltså. Kanske. Beror på om mobila bredbandet funkar eller inte. 

Plötsligt har jag ett liv igen...vad konstigt. Vi åker till Sundsvall tidigt i morgon bitti och kommer hem på Söndag. Kul ska det bli! Vi ska fira, busa och campa (camping helt enligt Ama de casas mått).

Trollskogen ska med. Och några andra hemlisar.. Ha det så jättebra tills vi hörs igen!

PS: Imorgon är det Blog Awards, och kan ni tänka er, Svorskans dotter kan ha en chans att vinna titeln som Årets blogg! Det vore väl jättekul! Gå in HÄR och rösta på henne precis hur många gånger som helst! Skynda er, jag vet inte hur länge man får rösta. Bloggen heter Egoinas värld och url:et är egoinas.se. Som om ni inte redan visste... ;D

Awardtime

Jag har fått en award av bästa Hillevi. Och en av underbara Ellis. Och för ganska längesedan fick jag en av fina Afrodite också. Tack snälla gulliga ni! Nu har jag äntligen tagit tag i saken, att skicka den vidare och berätta sju fakta om mig själv.


1. Jag är född i Hälsingland, uppvuxen i Värmland, har bott ett litet tag i Västerbotten och bor numera i Uppland. Längtar absolut inte tillbaka till den halvdöda barndomsstaden i Värmland. Att flytta därifrån är bland det bästa vi gjort, tycker både jag och Mumannen. Och mina föräldrar. Och min bror.

2. Har flyttat många gånger i mitt liv och skulle gärna göra det igen om det blir tillfälle. Jag har trivts i alla lägenheter och hus vi bott i, och har aldrig förstått grejen med att köpa ett stort hus när barnen är små, för att bo där resten av livet. Jag vill hellre anpassa mitt/vårt boende efter familjesituationen och ha lagom antal rum att städa och betala el för.

3. När vi reser utomlands längtar jag aldrig hem. Resa är bland det bästa jag vet. Inte charter (fast jag tackar inte nej till det heller), utan helst på egen hand. Vill resa igen! Nu!

4. Om jag vann riktigt mycket pengar skulle jag köpa en skaparverkstad och teckna, måla och göra skulpturer i lera hela dagarna. Efter att ha köpt varsin lägenhet till våra tre barn med respektive förstås. Lägenheter nära oss.

5. Mitt favoritprogram på tv är Idol. Älskar att se vilka fantastiskt duktiga talanger det finns i Sverige. Och som kontrast till Mumannens fruktansvärda falsksång här hemma och på fester med snapsvisor (jag BER honom sjunga tystare, men det är lönlöst).

6. Jag hatar vår endast fem år gamla bil. Just nu är den inlämnad på verkstad för jag vet inte vilken gång i ordningen, och det kommer att gå på 25-30000 kr innan den är klar.

7. Har storlek 34 på kläder och 37-38 på skor. Vill ha en jacka från Esprit (1498kr) och stövlar från Vagabond (1298 kr).

8. Skulle absolut inte alls ha något emot att bli sponsrad med ovan nämnda plagg. Alternativt en ny bil. Vid närmare eftertanke väljer jag nog helst en ny bil. Om jag får välja alltså. Annars nöjer jag mig med kläderna. Eller något annat fint...

Oops, det blev åtta saker, men det bjuder jag på. Nu är det egentligen dags att skicka vidare awarden, men eftersom jag inte är så lydig av mig, så skiter jag i det. ;)

Höjden av...ja, vadå?

Ett tips till alla missnöjda: Man bör läsa partiprogrammet INNAN man ställer upp som kandidat för ett parti. Särskilt inför ett val.
(Jag SKA inte politikblogga, men det är som en sjukdom, kan inte låta bli...)

Hej igen!

Skulle bara tvätta lite idag, ändå stod jag precis i tvättstugan med tvätt upp till knäna. Det är typiskt mig. Det finns alltid något mer som kan tvättas "när man ändå håller på". Å andra sidan är det allt jag har att göra idag, så jag står ut.
Det har varit otroligt skönt att ta en paus från bloggen, men idag är jag tillbaka. Har saknat er, men inte stressen jag plötsligt kände över att inte hinna med alla kommentarer, och att inte kunna hitta på något kul att berätta.
Istället för att blogga har jag bland annat varit på kurs, haft besök av mina föräldrar och gått på stan med Musonen. Kul har det varit.
Hörs sen. Godmorgon!

Godnatt och Godmorgon (och kanske godnatt och godmorgon igen..)

Jag skulle aldrig orka jobba politiskt. Mår just nu så illa av att höra om SD, prata och skriva, och läsa om dem i bloggar och diskutera deras framfart.

Det känns jobbigt att läsa att man måste respektera, acceptera och finna sig i att folket har talat. Det är ju lätt att säga nu, så länge de är små och ganska obetydliga, men om de växer och blir stora då? Ska vi finna oss i att de stoppar majoriteten av all utomeuropeisk invandring då eller? (Och varför hakar de upp sig på utomeuropeisk? Varför inte Finsk, Norsk och Tysk också? Till exempel) Och ska jag finna mig i att de vill skicka "hem" mina muslimska vänner? Jag har väldigt svårt att respektera någon som vill det. Hur ska jag kunna se dem i ögonen om jag finner mig i, och accepterar det?

Jag vet att vi lever i en demokrati där alla får tycka vad de vill, men att vara rasist, är det att tycka? För mig är det snarare att förtrycka, och att se ner på människor av annan härkomst än sin egen. Inte alls demokratiskt. Jag vet också att många av dem som röstar på SD kanske inte är rasister. De är "bara missnöjda". Men de röstar ju ändå på ett främlingsfientligt parti. Det har jag svårt att tro att man gör om inte främlingsrädslan är väldigt stark.

Jag tar väl åt mig för lätt, för allt det här gör mig illamående, som sagt. 

Så, det var sista ordet från mig. Var bara tvungen att få det ur mig innan jag släpper ämnet. Nu tänker jag göra saker jag mår bra av istället. Som att rita, dricka te, gå på kurs, träna, kramas, pussas, skratta och umgås med nära och kära. Och en massa annat också. Såna där måsten, ni vet. Typ städa, vika tvätt och så. Jag tror det kallas livet allt det där. 

Bli inte oroliga om jag inte bloggar. Är lite trött just nu bara, men jag kommer snart tillbaka.

PS: Den som vill läsa mer om vad SD egentligen står för kan göra det HÄR. 

Tack och förlåt!

När Lilla Mus pappa var runt två år blandade han ihop orden "tack" och "förlåt". Han visste att när mamma eller pappa sa "vad säger man nu då?" så skulle man säga tack eller förlåt, men han gissade fel ganska ofta och sa tack när han gjort illa någon och förlåt när han fick en present. Alltid med ett leende på läpparna. Det var duktigt ändå tycker jag.:)

Men det var inte det inlägget skulle handla om, utan egentligen var det just Tack och Förlåt jag skulle säga. Till er.

Tack för alla superfina kommentarer och allt beröm för "Trollskogen". Det gör mig så glad att ni gillar den, och att ni berättar det också.
Och förlåt för att jag kanske inte hinner svara och göra återbesök till alla er som kommenterat. Jag ligger flera sidor efter (har haft annat att göra för en gångs skull), och har fått så många kommentarer (som jag är jätteglad för!) att jag inte hinner! Blir lite stressad eftersom jag för det mesta har för vana att göra återbesök till alla. Men nu måste jag inse att det bara inte går!

Hoppas ni förlåter mig. Om ni får ett paintat hjärta?

Jag hjärta er.:)

Trollskogen är klar

Äntligen!

Jag har fyllt i och fyllt i,
och skulle kunna fortsätta med det hur länge som helst,
men någon gång måste man sluta...

Några närbilder en sista gång:


Bara ram som fattas. Ska fixa det nu.

Jag vann!

Wohooo!!!
Alltid något...och inte varje dag man får ett sånt brev!
I alla fall värt att fira.:)
PS: Och det absolut första jag tänkte var, wohoo, ett blogginlägg!

Bara att gå vidare

Nu tänker jag skärpa mig, sluta deppa och rita färdigt min teckning! Lilla Mus teckning rättare sagt. På lördag åker vi dit och då ska den med. Så det så!
Sen när den är klar har jag andra roliga projekt på gång. Rita rita rita! Det ska jag göra nu och många veckor framöver.
Kanske den blir klar idag, så ni får se. Annars imorgon.
Äntligen får vi ses igen. På lördag.:)

Har inte mycket roligt att säga idag...

Jag vill egentligen inte tjata om politik och valet i varenda inlägg, men det är det som tar upp mina tankar just nu, så...
Det känns...tungt. Hur kan så många i vårt land vara såna rasister och islamofober att de röstar på SD? Skrämmande är vad det är. Och jag tycker det var helt rätt av Lars Ohly att vägra sitta i sminket med Jimmie Åkesson. Det är att markera. Mot rasism och främlingsfientlighet. Vilket jag tycker alla borde göra. Jag gör det nu. Det är inte så att SD är ett av våra vanliga demokratiska partier precis.

Vad sjutton händer nu?

Jag kommer att drömma politik inatt... Undrar om jag fattat det här rätt nu... Vi har ett osäkert läge. Alliansen tänker sitta kvar i minoritet. Miljöpartiet tänker inte samarbeta. SD kommer att kunna utnyttja situationen. Reinfeldt sitter kvar, då är det också hans ansvar att lösa detta. Om det nu ens går att lösa. Kommer Alliansen att regera på, och söka stöd i varje fråga? Eller kommer det sluta med nyval? Hur ska det bli..?
Nu går jag och lägger mig. Godnatt och Godmorgon...

Valvaka

Då äter man tills man mår illa.

Tydligen..

Update: Det är förresten inte bara pizza och godis som får mig att må illa.
Det är runt 6% (hittills) av Sveriges befolkning också...

Valdagen

Det är så otroligt spännande idag! Med valet. Vi har varit och röstat och Musonen följde med för första gången. Det känns så speciellt och högtidligt att rösta. Så viktigt. Det är stort att få vara med och bestämma om Sveriges framtid. Jag är så glad att få leva i en demokrati.
 
Den "fina" damen bakom mig i kön till vallokalen var MYCKET upprörd för att "Högerpartiets" valsedlar låg längst bak i raden. Är det kanske så att man bara tar några random valsedlar och stoppar i kuverten när man kommer till vallokalen? I så fall ligger Sverigedemokraterna bra till, eftersom deras valsedlar låg längst fram. Nej, jag hoppas era röster är mer genomtänkta än så.

På tal om SD, jag är så arg på dem. Framför allt för den politik de för, men även för namnet, Sverigedemokraterna. De besudlar vårt underbara lands namn med sitt rasitstiska parti och sina främlingsfientliga och IQ-befriade utspel. Sverige är VÅRT land, alla vi som bor här. Oavsett ursprung, oavsett sexuell läggning och hudfärg, oavsett om vi är svenska medborgare eller inte. Ingenting kan få mig att ändra åsikt i det. Är man missnöjd med integrationspolitiken kan man protestera på annat sätt. Genom att engagera sig politiskt i de, på riktigt, demokratiska alternativ till partier vi faktiskt har.

Nog om det, jag blir bara på dåligt humör. Jag vill vara glad en sån här dag. Valdagen 2010. Jag hoppas naturligtvis att mitt alternativ vinner, men mest av allt hoppas jag att så många som möjligt, eller rättare sagt ALLA går och röstar idag. Det finns inget viktigare.

Romantiken flödar

På tal om förra inlägget (där Mumannen äter nötter trots att jag är allergisk). Det här med romantik. Skulle vara kul att få uppleva det någon gång...

Som det här med bröllopsdag. Man firar. Vi glömmer. En enda gång på våra 20 gifta år har vi kommit ihåg vår bröllopsdag. Ja, förutom den första, den dagen vi gifte oss, då var vi båda med. Och den förra, då vi firade 20 år, den kom vi faktiskt ihåg. Men annars...en enda gång.

Jag hade köpt en present och tänkte överraska Mumannen. Otroligt nog kom han hem från sitt nattjobb med en enorm bukett vackra långskaftade rosor! Jag blev jätteglad! Tills jag fick veta att han fått dem av en blomimportör på jobbet. De hade ramlat ur lådan, eller nåt.... Ja ja, det passade ju bra i alla fall (men det var ju tydligen bara jag som kom ihåg bröllopsdagen ändå).

Och så den här grejen att många par har gulliga smeknamn på varandra som ingen annan får veta... Så här kan det låta hemma hos oss när ingen hör:

Är du dum eller? Och du då din idiot? Tyst med dig gubbjävel! Håll käften kärring!

Och så skrattar vi (det är ju bara på skoj, vi säger inte sånt på allvar) och så pussas och kramas vi. Om inte Mumannen har ätit nötter då förstås. Då pussas vi inte. Han vill i alla fall inte ta död på mig. Det är jag tacksam för.

               
                                                            En ros.

                                              Som jag fått av Mudottern.

Felprioriterat om ni frågar mig...

Jag tål inte nötter.

Om jag äter nötter sväller halsen.

Jag kan absolut inte pussa någon som äter nötter.


Så då vet ni vad vi inte gör ikväll...:(

Hej då!

Nej, jag ska inte sluta blogga, och inte resa bort heller, utan vi sticker bara till huvudstaden för att gå ut och äta i Gamla stan. Det är kallt och tråkigt ute och regnet hänger i luften, men det blir kul ändå. Ha en trevlig lördag hörni!


Gamla stan:
Lördagstips

Nämen oj! Ni läste ju visst min blogg igår, fast det var fredag! Så ovanligt! Och trevligt! Ni överraskar! Förlåt att jag klagade. Ni kanske gillar fredagstips? (för det kan väl inte ha med att Svorskan, och några andra, länkade att göra?). Ni kanske vill ha lördagstips också? Har ni gjort som jag sa, och supit ihjäl de svagaste hjärncellerna nu då? Känner ni er smartare?

Lördagens tips är att ni kan sluta supa skallen av er, men fortsätta dricka alkohol, nu i måttliga mängder (förstår att det blir svårt, men gör ett försök), fast under längre tid (förslagsvis hela lördagen). Det kommer att leda till att ni fyller på med nya hjärnceller, och blir ännu smartare:  
Jag antar att man upprepar kuren när man börjar känna sig korkad igen.

OBS: Som vanligt gäller tipset endast fullvuxna. Ungdomar blir korkade av alkohol.

Godmorgon på er!

Fredagstips


Sitter och tecknar lite planlöst och försöker få inspirationen att vakna till liv, men det går sådär.

Det är fredag. För mig en helt vanlig dag. Enda skillnaden är att ni inte läser min blogg. Ni har väl annat för er kan jag tänka. Därför spelar det ju knappast någon roll vad jag skriver. Jag kan uppmana er att supa skallen av er utan att någon reagerar. Är det det ni gör på fredagar förresten? Istället för att läsa min blogg?

Annars är det ett tips till er. Drick alkohol. Man blir smart av det. Det måste till och med vara det absolut enklaste sättet att öka sitt IQ på. När man dricker alkohol dör ju de svagaste hjärncellerna, och därmed ökar de starka procentuellt sett. Det måste vara sant, jag har ju till och med hört en sång som handlar om det.

"När Darwin studerade liv i naturen, så fann han att först dör de svagaste djuren.
De sämsta av hjärnceller dör också först, så öka ditt IQ och minska din törst..."

Det är väl bevis om något..? ;) 

PS: Det gäller nu bara fullvuxna människor. Ungdomar blir korkade av alkohol. Bara så att ni vet..

Budskapet är viktigare än budbäraren

Ohly beter sig oseriöst, Sahlin pratar flummigt, Wetterstrand är tråkig, Eriksson ännu tråkigare, Björklund verkar dryg och otrevlig, Maud låter som en ilsken setter, Hägglund framstår som ett skämt och Reinfeldt som en översittare. Så kan det låta när man diskuterar partiledare.
 
Man kan tycka vad man vill om partiledarna, MEN, man kan INTE rösta efter vem av dem man tycker är mest/minst sympatisk.

Jag vet precis vilka jag tänker rösta på. Det parti som, enligt mig, har bäst partiprogram,
och (kanske ännu viktigare) bäst valmanifest:

Vänsterpartiet
Kristdemokraterna

Vet du ändå inte vilka du vill rösta på? Du kanske har några idéer om vilka du väljer mellan? Dra lott mellan dem och rösta, så har du gjort vad du kan för att rösta BORT SD. Det vore en god gärning.

Viktig undersökning

Jag gjorde denna undersökning (hittad hos Beate) redan i förrgår, men bristen på kontakt mellan de båda hjärncellerna orsakade en miss i publiceringen (inte mitt fel alltså), och den hamnade bortglömd bland utkast. 
Håll till godo.. 

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där? bart och hon eller han blir fysiskt illamående vid blotta tanken. (Good enough av Elisabeth Gummesson)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? David Beckhams uppknäppta skjorta (kan även ha varit vardagsrumsgardinen).

3. Vad var det senaste du såg på tv? Hem till gården.   

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är: 10.25 (12.40 var den, tiden går fortare än jag tror)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Havsbrus, fågelkvitter...<drömmer mig bort>...<vaknar abrupt>...Tv:n (Hem till gården), diskmaskinen, grannarna ovanför.

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då? Var ut på balkongen och smygfotade den blå älgen för en stund sedan. Den var inte skjuten än.. Ni vill ha bevis förstår jag:

 

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen? Hem till gården.

8. Vad har du på dig? Raffsetet (som består av vita mysbyxor, svart t-shirt, svarta strumpor, trosor, ingen bh), som alltid.

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad? Om ett lejon som jagade mig. En dröm som återkommit sedan jag var liten. Jääätteläääskigt!

10. När skrattade du senast? Inte under Hem till gården i alla fall. Däremot när jag läste era kommentarer. 

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? Rosa elefanter... Nej just det, de försvann när jag slutade med morfinet, synd. Tavlor, ljuslampetter, lampa och sånt tråkigt.

12. Har du sett något konstigt på sistone? Förutom Beates blogg, "Konst eller konstigt", så har jag sett den mycket konstiga Comviq kompis-reklamen på tv. Den där några sjungande mobbare slänger en person i en container för att han (hon? minns inte..) inte har några kompisar, eller nåt... Idiotiskt!

13. Vilken var den senaste film du såg? Mamma Mia! Älskar den! Kan varenda Abbalåt utantill sedan jag var liten. Och det står jag för! (får ständigt försvara mig)

14. Berätta något om dig själv som folk inte känner till. Jag är bäst på det mesta, men döljer det bra. Nej, nu ljög jag, men... jag är blyg som bara den. Det trodde ni inte va? Eller trodde ni det kanske? Fast mest i större sällskap, inte två och två. Första intrycket av mig är att jag är inbunden...i större sällskap alltså. Större som i fler än fyra, typ. Och inte med människor jag känner. Nog tjatat om det.

15. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara? Att alla barn fick den barndom de förtjänar och har rätt till.

16. Tycker du om att dansa? Inte att gå ut och dansa. Men annars, egentligen, ja. Gick på jazzdans som liten, och på danskurs och lärde mig dansa som i "Saturday Night Fever", haha.

16. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Jättegärna! Har alltid velat det. Typ Malaysia skulle vara helt okej.

17. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten? Grattis, du får ta hissen ner...

Varsågod och "sno" undersökningen, den som vill. Men hitta helst på egna svar. Det blir roligare så...

På dejt med Pia

Vi träffades på Centralen, och gick sedan raka spåret in på en italiensk restaurang, där vi satte oss och åt, och pratade, och pratade och pratade.

Pia var lätt att prata med och så trevlig och rolig. Och klok, men det visste jag redan efter att ha läst hennes blogg länge.

Det är så speciellt att träffa en bloggvän. Det känns som man känner varandra, men ändå inte. Man vet saker om varandra, trots att man aldrig har setts.

Här sitter Pia och tänker börja äta utan att fota maten först..

Tur att jag var med och påminde henne.. ;D

Tack snälla Pia för en jättetrevlig kväll.:)

Godmorgon!

Förkylningen ligger och lurar, men bryter inte ut ordentligt. Vilket jag är ganska glad för.
Särskilt idag när det först är kurs och efter det händer något riktigt kul. Jag tar tåget till Stockholm för att träffa bloggvännen Pia som har bloggen Anjocapi. Hon skriver så klokt, och jag delar oftast hennes åsikter. Hon är bra, Pia, och det ska bli så kul att träffa henne!
Det blir alltså fullt upp idag. Åker in till stan på förmiddagen och kommer hem sent ikväll. Så ha det bra tills imorgon hörni!

Ullared

Jag glömde "Ullared" igår kväll! Jag brukar inte se det, men hade tänkt titta eftersom jag känner en tjej som skulle vara med igår. Jag har jobbat ihop med henne länge, och även med hennes mamma under många år. Jag hoppas verkligen att de inte förlöjligade henne eller nåt, för hon är världens gulligaste och trevligaste tjej. Ni kanske såg? En ung tjej, född i Indien. Såg ni? Hur var det?

Hej på er

Det enda jag kommer på att blogga om idag är att jag inte kommer på något att blogga om idag. Så jag gör väl det då. Jag kommer inte på något att blogga om idag. Så var det gjort. Vi får hoppas på bättre kontakt imorgon. Kontakt med hjärncellerna alltså. De båda.

Tankarna snurrar och väggarna skallrar

Äntligen är den här natten över, jag är inte sjukare än igår och mailen fungerar igen. Skönt!
Har sovit dåligt i två nätter nu. Det snurrar i skallen. Kommer jag att få något jobb? Och A-kassan, hur fungerar det? Kommer på nya frågor hela tiden.
Men jag vet hur det är. Hjärnan jobbar hårt med att bearbeta på natten...jag vaknar...hjärnan fortsätter bearbeta...alla problem blir förstorade. Det hjälper att vara medveten om det. Att allt kommer kännas lättare när jag vaknar på morgonen.
Sedan var det svårt att somna om. Hur är det möjligt att snarka så någon i ett annat rum (inte ens vägg i vägg) blir störd? Jag vet i alla fall att det är fullt möjligt. Snart kommer väl grannarna och knackar på och ber oss sluta borra mitt i natten.

Till alla hornifans

Vill bara meddela alla som har min privata mailadress att beundrarmail för närvarande måste skickas till min bloggmailadress ([email protected]), då den privata ligger nere sedan i morse. Bad om hjälp i Hotmails forum vid femtiden idag, men ser ännu inga tecken på att de har för avsikt att hjälpa mig med felet. Vet de inte vem jag är eller..?


Jag

Skyll dig själv...

För kallt ute eller?


Nehej... du vill alltså UT i kylan...?

Varför då?

Du kommer att DÖ...!


Ja ja ja! Jag ska öppna dörren.

Ut med dig då...dumskalle...

Godmorgon på er

En bacill försöker inta min kropp. Den kliar i halsen, sticker i näsan, dunkar i huvudet, svider i ögonen och gör så att jag mår illa. Det är regn och rusk ute, och jag har, som tur är, absolut ingenting planerat i två dagar och har tid att vila och mota ut den där dumma bacillen till på onsdag. För då ska den vara borta.

Bacillus...nånting.

Oj...

...vad upptagen jag har varit idag.
Har druckit te. Druckit kaffe. Fikat. Ätit kladdkaka.
Har precis tryckt i mig en kexchoklad. Bara stack emellan med ett litet inlägg.
Vad gör man inte för sina läsare..;D

Jag mår som jag förtjänar idag...

...skitbra!
Godmorgon! :D

Inte helt fel...

...om jag får säga det själv.
Tårtan är jättegod (har bara smakat lite) (under en jordgubbe, hehe..).
Snapsen är också jättegod (har bara smakat lite)(ett par gånger..;)).

Sjuk i huvudet

"Cheesecaken!" var det första jag tänkte i morse när jag vaknade med ett ryck, inte alls så tidigt som jag hade tänkt vakna. Två sekunder senare öppnade jag kylen för att se om den stelnat som den skulle och om den såg så fin ut som den ska. 

Det gäller ju att ta sånt här på allvar. Att komma med en misslyckad efterrätt skulle förstöra mitt goda rykte som efterrättsmakerska för alltid.

Jag skulle aldrig mer kunna visa mig utanför dörren. Folk skulle peka på mig och skratta...HAHAHA...där går HON...hon som inte ens kan göra en cheesecake ordentligt...hon som tog med en cheesecake som FLÖÖÖT UUUT! 

Eller nej. Det skulle ju inte folk.... Så jag måste sluta ta sånt här på så förbaskat stort allvar! 

   
                                  Den ser i alla fall perfekt ut. Såklart.


Varning för för god snaps...

Ta fram två dl hallon och en flaska vodka.

Ta en rejäl klunk vodka (flaskan får inte vara full),
och proppa ner hallonen i resten.
Sätt på korken.

Ta en rejäl klunk ur ännu en vodkaflaska.
Proppa i två msk socker, en, på längden delad, vaniljstång,
och det yttersta skalet av en citron.
(skala med potatisskalare och ta inte med det vita)

Låt stå i rumstemperatur.

Efter en halvtimme har de börjat få färg.

Drick inte än!

Den med hallon ska stå 1-2 dygn,
och den med citron och vanilj i upp till 7 dygn.
Sila och drick.

Skål och lycka till... ;D
(själv ska jag hälla upp en av dem i en fin flaska och ge bort i present)

Godmorgon!

Tack så jättemycket för alla förslag på efterrätt, och särskilt tack till Malin och Hillevi som lämnat fina recept på pajer jag aldrig gjort förut (se här, och här), och definitivt tänker testa vid något annat tillfälle.

Den här gången har jag dock själv hittat ett recept på Hallonpannacottapaj, på Tasteline. En blandning av cheesecake och pannacotta kan bara inte bli fel. Verkar enkel att göra också.

Hallonpannacottapaj

Nu har jag mycket att göra! Skriva lista och åka och handla..
Ha en bra fredag hörni!

Trollskogen

Nu när målningen och röjet är klart för den här gången har jag äntligen tagit tag i trollskogen som har legat och väntat hela sommaren. Den är nästan klar och nu SKA den bli färdig. Bara lite kvar, sen ska färgen bättras på lite här och där, skuggor fyllas i lite mer osv.

Så får vi väl se om Lilla Mu vill ha den sen..DÄR har du något att blogga om, sa Mumannen då...

När vi köpte dammsugaren i förrgår köpte vi en "liten grej" till. När vi betalat och skulle gå därifrån undrade jag var "den lilla grejen" tog vägen. Mumannen bar dammsugaren, så jag tyckte inte han skulle behöva bära något mer, och erbjöd mig att ta "den lilla grejen" själv. Jag kan ta den lilla grejen, sa jag. Flera gånger. Ta hit den, sa jag. Mumannen bara tittade på mig.. Men ta hit den, jag kan ta "den där lilla grejen", sa jag igen, och undrade vad sjutton han inte svarade för? Hallå..? Var han trög eller..?

"Du håller den ju i handen..."


?  ?  ?


Oops... hehe... där var den ju... i min hand...


Vad det var?


En sån här....liten grej... jätteliten... som låg inklämd i en pyttepytteliten kartong...


Det var ju inte konstigt att jag inget märkte...

Nu ska jag "bara" få ett jobb som matchar också...

Veckans läxa var en fortsättning på förrförra veckans kompetensinventering. Nu var det dags för inventering av önskemål, dvs allt som man, realistiskt sett, vill ha i sitt nästa arbete.
Man får en mängd exempel på önskemål, såsom stressnivå, trygghet, sälja, tempo, leda, simultankapacitet, hjälpa andra osv. Man skattar de olika önskemålen efter en tabell, rangordnar dem, lägger till sina egenskaper och förmågor, och får på så vis fram en överskådlig bild av vad man är bra på och vad man har för önskemål inför ett nytt arbete. Och, inte minst, vad man är MINDRE bra på, och vad man vill UNDVIKA med ett nytt jobb.
Om önskemålen inte matchar det man hittills arbetat med måste man fundera på om man tidigare har haft fel sorts arbetsuppgifter.
Ja, hur som helst, det har krävt många timmars jobb med den här inventeringen, och det har verkligen inte varit lätt, men det känns som det varit värt allt. Jag har fått delvis bekräftat vad jag trodde om mig själv, upptäckt att jag kan en hel del och att jag gjort mycket bra genom åren utan att tänka närmare på det.
Jag har fått en tydlig bild av vad jag egentligen kan, och vill. Och vad jag ska akta mig för.

Rädda skivan


På lördag ska vi på kräftskiva och vi ska ha efterrätt med oss. Men vad?

Det ska vara något som kan fraktas i bil ett par mil utan att bli förstört. Det blir trevligare så. Och gott ska det vara. Äckligt brukar inte uppskattas. 

Vad har ni ätit till efterrätt på kräftskiva? Eller annan skiva? Vinnande förslag belönas rikt.


Godmorgon! :)

Sug på den ni...

Man kan suga och man kan suga.
Den gamla dammsugaren kunde suga, fast på slutet bara sög den.
Den nya suger. I många år till hoppas jag.
Han är så fin och duktig så.

Onsdag igen

Det är Onsdag idag också, så försök inte lura mig... Fast ingen kurs, för det var igår.
 
Ber så hemskt mycket om ursäkt till alla som fick en halv kommentar igår kväll. Andra halvan kommer idag. De flesta fick förresten ingen kommentar alls av mig igår kväll. Jag var så trött. Bara somnade i soffan, med datorn i knät, hela tiden och gick och lade mig ett par timmar tidigare än vanligt (och sov någon timme längre). Men idag blir det andra bullar. Ska kommentera så datorn ryker! Sen. 

På tal om bullar, som vanligt fick vi stora goda bullar på kursen igår. Såna där Amerikanska jättemuffinsformar med jättekanelbullar i. Inte undra på att jag längtar dit varje vecka!


Har förstås paintat bullen så ni får se. ;)


Godmorgon på er! :D

Smyger på balkongen

Jag var lite orolig när jag gick ut på balkongen i morse.
Har försakat begonian länge nu.
Trodde den skulle ha vissnat där ute.

Men nej, som ni ser, den håller än, och är så fin, efter nästan fem månader där ute.

När jag ändå var där ute tittade jag till...

...den blå älgen.
Den är tillbaka från Spanien!

Gömde mig bakom blommorna när jag fotade.
Ingen såg mig,
hoppas jag.

Nu ska jag på kurs.
För det är väl Onsdag idag?

Godmorgon!


Tusende inlägget. Det hade kunnat komma tidigare, men efter en storrensning i utkast för ett tag sedan sackade jag efter rejält. Nu funderar jag på att publicera alla inlägg jag har i utkast och när de tar slut, ta bort ett gammalt inlägg för varje gång jag publicerar ett nytt. På så vis blir det många 1000:e inlägget framöver. Kan ju hålla på hur länge som helst. Och ni blir tvungna att säga grattis varje gång, hehe...;)

På tal om storrensning. Nu är jag igång igen. Rensar och sorterar skräp.


Dammsugaren är tyvärr också skräp. Den är stendöd. Vi måste ha en ny. Nu.

Tråkigt...
Den som var nyputsad och allt...

Färdig

Tack för alla tips om hur jag ska få bort smulan. Mumannen har dammsugit bort tangenter en gång, så det gör jag inte om. Hållit datorn upp och ner och skakat och slagit har jag gjort många gånger, men det händer ingenting. Tryckluft på burk visste jag inte att det fanns, men det låter ju jättebra. Får väl köpa det då.
 
På tal om dammsugare, jag kan inte dammsuga alls just nu. Dammsugaren strejkar och verkar inte ha några planer på att avbryta strejken heller, så den får väl följa med i supersopsorteringen som jag håller på med för tillfället.

Det är därför jag inte har bloggat så mycket idag. Jag har övergivit er för sopor, kan man säga. Men bara tillfälligt.

Rummet är så gott som klart. Överkastet är i torkskåpet, tv-bänken är inte ihopskruvad (någon som precis har flyttat fick med sig verktygslådan hem till sig), tv:n är inte köpt och det ska piffas på väggarna och så.
Annars är det klart, så ni får se ändå.

Det här är gamla gästrummet som än så länge fortfarande är gästrum,
fast inte lika trångt längre.

Nya rummet.
Grönt och blått. Enkelt och billigt. Gardinerna 49 kr, bordet 79, tv-bänken 99 och mattan 400.
Sängen rymmer två personer. Liten minifåtölj från Ikea åt Lilla Mu.

Täcken, kuddar, lakan och en låda för den som vill leka.
Och en skjorta och piké som Musonen2 ska få av Mudotterns pojkvän.

Och här står jag. Nöjd, men fruktansvärt trött och slut i hela kroppen.
Längtar efter att ta det lugnt nu.
Ska bara sortera färdigt alla sopor, hämta tvätten i tvättstugan, plocka ur diskmaskinen,
och göra tacogratäng först.

Smulan i tangentbordet

Först satt den under u. Inga u:n syntes plötsligt när jag skrev. Jag fick trycka hårt på u för att det skulle bli något. Sen ramlade smulan ner till j. Samma sak där, jag fick ta i som en tokig om det skulle bli några j:n. Sen var det lugnt. Smulan hade gömt sig och brydde sig inte alls ett tag. Nu är den tillbaka och ligger under den långa tangenten som gör mellanslag, vad den nu heter. På vänster sida, så det är svårt att göra vissa saker...som...ja, vad man nu gör med den tangenten.                               

                                Har roat mig med att rita smulans vandring...
               
Jag vill gärna få bort den där smulan, eller vad det nu är, men vet inte hur man gör. Törs inte plocka bort några tangenter i alla fall. Hoppas den går och lägger sig under någon onödig tangent snart...

Godmorgon!


Oj...

...vad vi har varit på Ikea idag!

Första gången.

Vi handlade.

Ett bord, en tv-bänk,
18 vanliga galgar, 6 kjolgalgar,
och en fåtölj...
Vi ville ha en matta, men det fanns inga fina.

Andra gången.

Vi åt.

Inte mitt fel, Mumannen ville ha isterband.
Jag har aldrig fattat köttbullehysterin på Ikea,
och bestämde mig för att prova en liten portion.

Färdig. Det var ganska gott, men för mycket.

Vår utsikt från Ikearestaurangen. Vi bor vid rosa pilen.

Sen tog vi en sväng in här.
Köpte gardiner för 49 kronor, men ingen matta.

Nästa ställe var Jysk. Där fanns det mattor.
Vi tänkte precis köpa en när jag kom på att den inte var så fin,
och gick och lade tillbaks den..

Vi letade mattor på fler ställen, men hittade ingen.

Ett fint tidningsställ för en prinsessa.
Vi köpte det inte..

Sedan hamnade vi på Ikea för tredje gången.
För jag kom på att de nog hade en fin matta där ändå, hehe..

Mumannen var tålmodig hela tiden,
ända tills vi hade betalat och var på väg ut från Ikea med mattan,
och jag sa "Mattan är nog inte så fin ändå...".

Då blev han inte glad...men jag skoja ju bara.

När vi kom hem åkte Mumannen och fiskade.
Han behövde nog det...

Rummet

Maskeringen är borttagen. Idag ska jag måla lister och element. Och runt fönster och element också.
Mumannen har redan åkt för att veckohandla och jag kollar i Ikeakatalogen. Vi ska ha en matta och gardiner till nya rummet, som ska bli gästrum. Undrar vad Svorskan och Kråkan vill ha för färger... De ska bo i nya rummet om Skånepartiet vinner valet (de vill ju slänga ut alla invandrare från Skåne). Mumannen är förresten inte tillfrågad... Men det är nog ok.
Vi ska köpa en tv dit också. Begagnad, om vi hittar någon bra. Jag tyckte först att det var onödigt, men efter att Mumannen påmint mig om att hockeysäsongen snart börjar tycker jag numera att det är helt nödvändigt med en tv till.
Nu ska jag in i duschen. Godmorgon allihopa! :D

Målningsrapport

Jag målar och målar (ja, jag har ett skaft, oroa er inte...;))...

...med jättebra täckande färg. Miljövänlig. Halva priset på Coop byggmarknad.
(inga skämt om att väggarna inte är gröna nu tack..;))

Så här blev det. Dun heter färgen, typ vitt, med en svag brytning åt grå.
(Jag trodde det skulle vara mer åt beige, men det gör inget.)

Det ska synas att man målat. Även på kläderna (så det så!).

Ett tips. Låt inte sånt här jaga upp dig. Det försvinner när färgen torkat.
(ANNARS J...AR!!!!)

Förbannad!

Jag tittar på tv. Tvåan. Det handlar om jobbcoacher. Jag är skitarg! Har lust att svära. Får vem som helst jobba som coach hos arbetsförmedlingen? Det är flummigt, löjligt, oproffsigt! Det enda de gör är att skapa dåligt samvete hos den arbetssökande och försöker få dem att förstå att det är deras eget fel som inte får jobb. De är inget annat än urdåliga hobbypsykologer..
Jag är så glad att jag blir coachad av proffs som vet vad som behövs, som har akademisk utbildning, som lär ut på riktigt, som har viktiga kontakter, och som jobbar på allvar med motivation och kompetensanalyser. Ett seriöst företag som jobbat med coachning länge, vet vad de håller på med och har gott rykte. Inte nåt jävla blaj blaj..

Godmorgon!

Nu ska jag måla väggar! :D
Hörs senare...

Det går framåt

  
Ja, så här långt har jag kommit idag. Jag vill inte rolla väggarna förrän jag målat med pensel mot taket och det kan jag inte göra förrän jag maskerat taket, och det kan jag inte göra förrän taket torkat riktigt ordentligt. 

Nu struntar jag i det här för idag...drar av mig strumporna...

...och slänger upp fötterna i soffan.


Förkylningskur

Sitter och tittar på The Doctors och fick precis veta att orgasm rensar bihålorna. (De förklarade varför också, men det har jag glömt nu)
Bara ett tips så här på fredagen i förkylningstider...;)

Dyrt behöver inte vara dyrare

Beckers Elegant kan jag verkligen rekommendera till alla som ska måla tak. Den är lite dyrare än andra färger, men täcker otroligt bra, så det tjänar man ju in om det räcker att måla en gång. För faktiskt, nu när det torkat ordentligt över natten, ser det jättebra ut. Kanske det egentligen skulle räcka med en strykning, men petig som jag är tänker jag ändå måla en gång till.

Förra gången hade vi billigaste färgen, och fick köpa mer och mer och mer, så till slut hade vi förlorat på att köpa billiga färgen. Jobbigt var det också. Det är ingen skön ställning att måla tak.

Nu ska jag först vakna till. Gärna sluta hosta också. Jag vaknade med en hostattack, lite ont i halsen, lite förkyld, lite ont i huvudet. Hoppas det inte blir värre än så. Jag brukar klara mig, fast alla andra är förkylda, men det händer väl någon gång vartannat år eller så att jag åker dit rejält jag också.

Godmorgon allihopa!

Okej då...

Inte för att någon har undrat, men jag erkänner ändå, jag ljög i förra målarinlägget. Färgen räckte inte ens till hela taket...hehe...
Det är INTE mitt fel, utan tjejen i butiken lurade oss att det skulle räcka. Joo då, heeela taket på 12 kvadratmeter, och säääkert skulle bara en strykning räcka också. Tjoflöjt att det gjorde...
Och jag KAN det här med att måla tak, så kom inte och påstå att jag har gjort fel! 
Blev så matt av irritationen att jag inte ens orkade berätta det för er. Jag som annars berättar allt sånt, utan att försköna.
Men nu har chocken sjunkit in, ny färg är på väg om ett par timmar, och jag kan måla färdigt ikväll.
Slut...

Efterlängtat besök

Titta så fint oväntat besök jag fick helt plötsligt!

Han kom för att träffa mig. Inte alls för att äta lunch.

Inte bara i alla fall...

Mest för att träffa mig...

Bevis

Jag släpade ut soffan ur rummet.

Tungt var det, men allting går, bara man håller på tillräckligt länge.

Sen drog jag fram garderoben, målade taket där, och ställde tillbaka garderoben igen.
Täckte golvet.

Målade resten av taket.

Oops...

Oops...

Nu måste jag köpa mer färg innan jag kan måla en gång till.

Note to self:
Det räcker inte att måla taket en gång, vad de än säger i butiken.

Godmorgon!

Spacklat har jag gjort. Nu ska jag täcka golvet, slipa väggarna, måla taket, och kanske måla en gång till, och när det torkat, maskera och måla väggarna, sedan ska det torka, en runda till av målande på väggarna, och kanske en runda till efter det, sen borde det vara klart att ta bort maskeringstejpen och flytta in möblerna. Men det är långt kvar till dess. Vad kul det ska bli, jag älskar att hålla på med sånt! Det fick till och med upp mig ur sängen med en himla fart idag.
Någon bild vill inte blogg.se veta av. Det har aldrig hänt mig förut att det inte funkar. Vi får ta det senare...
Oj, det är ju massor som inte funkar. Gå in på bloggar till exempel... Hoppas de fixar det snabbt. Jag trycker på publicera ändå, så får vi se vad som händer.:)
Ha det bra idag hörni!

Hemma från dagens äventyr

Ja, nu är det slut på äventyr för idag. Jag har bara varit på kurs. Ledsen om jag förledde er att tro att det var älgjakt eller något annat spännande jag skulle på, men kurs är spännande nog för mig.
Det är bara jag som slutat frivilligt på mitt jobb av deltagarna. Om man nu kan kalla det frivilligt när alternativet är att förstöra sin kropp. Alla de andra är outsourcade, som det så fint heter, eller uppsagda av personliga skäl. Skälen varierar från vissa kroppsliga besvär som gör det svårt att sköta jobbet, till att man fått en ny chef som vill ha bort en. Det är ganska upprörande att höra berättas hur det kan gå till, men det ska jag inte gå in på här.
Vi har i alla fall jättetrevligt när vi träffas, och vi lär oss mycket, och får hjälp på olika vis. Och så fikar vi. Med jättestora bullar. Varje gång. Idag fick vi bullar med blåbär och vaniljkräm i. Sjukt goda! ;)
Och ja, jag förstår att det inte är fullt normalt att ägna mycket tid till att rita en bulle i paint.
Men jag hade inget bättre för mig just nu....

Creepy....

Nu ska jag iväg på äventyr,
men Mudottern håller ett öga på er så länge...


Bäst ni håller er i skinnet...

Lite orolig...

Älginlägget fick Ama de casa att fullständigt go bananas igår kväll.

Hon orsakade, antagligen helt på egen hand, rekord i sidvisningar,
och kommenterade...ja...se själva:


En blå älg kan tydligen vara väldigt upphetsande för en vild och galen fuskspanjorska.
(En liten misstanke finns att det kan ha med hennes ursprung som norrlänning att göra...)

Lite orolig är jag.
Kan aldrig vara bra det här:


Det blir nog inga mer rapporter från sandlådan i alla fall.
Jag är faktiskt rädd om mina bloggvänner...;D

Godmorgon!:D

RSS 2.0