Är SD-debatten bra eller dålig?

Vilken debatt Sverigedemokraterna har orsakat med sina befängda och paranoida påståenden om muslimer. Miiqa har skrivit helt briljant om ämnet HÄR och har även ett inlägg idag där hon tar upp frågan.  

De flesta vettiga människor fattar väl inte ens var SD får sina påståenden ifrån. Alla som vet någonting (tex BRÅ) om de undersökningar SD hänvisar till angående brottslighet osv har ju krossat dem fullständigt, vilket jag tycker känns otroligt tillfredsställande.

Det här får mig att fundera på vad som kan vara positivt med den här debatten.

SD, som försökt framställa sig själva som ett missförstått parti och försökt vinna sympatier med tyckasyndromet visar nu sitt rätta ansikte. De pratar nu på nyheterna om att till och med partimedlemmar flyr dem. Det låter bra tycker jag.

Jag har alltid tyckt att man ska tiga ihjäl såna här avarter till partier, men kanske det är fel metod? Kanske man ska låta dem vara med i debatter och få föra fram sina åsikter och bli bemötta och emotsagda så att lättledda människor får upp ögonen för vad de egentligen står för.

Kanske de skulle förlora på det och vi andra människovänliga människor vinna på det.   

Kommentarer
Postat av: Egoinas mamma

http://mymlanthereal.wordpress.com/2009/10/19/jag-ar-inte-rasist-men/Jag kommer över detta inlägget, inlägget i sig är jättebra, men kommentarerna där under ännu mer intressanta. Överhuvud taget en otroligt bra blogg (Mymlan som har den).Jag själv tycker ämnet är otroligt svårt. Fremskrittspartiet i Norge var i samma position för några år sen som SD är i dag. Kanske borde man studera hur det var, gick till och hur det fungerar i dag? Fremskrittspartiet är i dag stort och accepterat, men de har lugnat sig lite i fht hur deras invandringspolitik var innan de kom med i regeringen.2009-10-24 @ 12:53:20
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Britt

Det där är svårt och det finns väl inget lätt svar. Även de lärde tvistar ju om det dagligen i press och TV vad som är bäst. Hur man än vrider och vänder så vinner SD på antingen att tigas ihjäl eller att få plats i media. Jag tycker att vi alla som inte tycker som SD ska tala om det i vardagen och varför. Tillsammans är vi starka!

Postat av: Fröken Einstein med en smärre psykos

När man börjar fundera på det, så är det väldigt intressant att se hur de agerar. Intressant och fruktansvärt. Jag tror att det är bra att debatten kommer upp, att deras argument visar sig inte tåla ljus. Jag hoppas att vi kan läsa oss av det förflutna hur vi inte ska göra, att vi inte kan tiga ihjäl problemen. Innan andra världskriget var Sverige världsledande inom rasbiologin, och historien kan upprepa sig om vi inte agerar annorlunda.Bra inlägg av Mymlan också!

2009-10-24 @ 13:32:53
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Postat av: Jess

Har haft samma tanke som du att man skulle tiga ihjäl dem men jag tycker du har en poäng med att dra fram dem i rampljuset. Låt alla ta del av deras sjuka idéer.

2009-10-24 @ 13:36:44
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Janne

Precis som Miiqa skriver här så tror jag det är bra att dom får vara med i debatter. Då jag vill tro att dom flesta människor inte delar deras synsätt så kanske dom som är stödmedlemmar och mindre vetande medlemmar lämnar SD. Ett sånt parti hör inte hemma bland våra styrande.

2009-10-24 @ 13:40:15
Postat av: Janne

Hmmm, och nu när jag läser ditt utmärkta inlägg igen så ser jag att jag skrev samma sak som dig. Jag måste lära mig att inte bara skumma igenom viktiga inlägg. :(

2009-10-24 @ 13:42:28
Postat av: Ellis

sv: Jo men det var så länge sedan jag skrev vardagsinlägg att det känns konstigt att spotta ut sådana typ hela denna vecka.. Känner mig väldigt öppen! Haha.. Och så öppen att ni kanske finner mig tråkig :O

2009-10-24 @ 13:59:51
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Fröken Einstein med en smärre psykos

Janne - Läser du inte Guns excellenta inlägg innan du kommenterar? Hade du haft blogg så hade jag tolkat det som blogghoreri ;P

2009-10-24 @ 14:09:43
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Postat av: Gun

Janne: Haha, upp med mungiporna nu. Så där gör jag också ibland...man har lite bråttom, skumläser, eller glömmer exakt vad det stod när man ska kommentera. :)Em: Tack fär länken! Tycker att alla ska läsa Mymlans inlägg, det är väldigt bra.

2009-10-24 @ 14:15:12
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Maria/kattloppan

Tror att man måste debattera mot dem dom måste få motstånd...

SV: Nä vi är inte på Mallis=( men man kan ju önska att vi vore det bilderna är från förra våren

2009-10-24 @ 14:27:18
URL: http://metrobloggen.se/kattloppan
Postat av: Pjoltas

Det är nog alldeles för sent för att tiga ihjäl SD, tyvärr. Debatten har nog rotat sig för hårt. Och i och med "våldshandlingarna mot polisen/räddningstjänsten osv." i våra förorter, så är det nog ganska viktigt att ta tjuren vid hornen och se till att inte SD växer sig stora pga. detta.

.

http://pjoltas.blogg.se

2009-10-24 @ 15:01:53
URL: http://pjoltas.blogg.se/
Postat av: fashionhaggan

jag tror inte på att tiga ihjäl någonting. Det är det farligste, för då gror det till större. Det är som med pedofiler, man kan inte tiga ihjäl dom heller. Det man kan göra är att bemöta felaktiga påståenden med fakta, det är det enda som biter. Felet är att de flesta inte orkar eller vill ta en debatt med SD, av vilken anledning vet jag inte, kanske för att de inte är tillräckligt insatta i frågorna själva och därför har svårt att bemöta deras åsikter med riktig fakta som slå hål på antaganden och myter. Istället sitter politikerna och tjafsar om småsaker som gör att SD framstår som dom som är pålästa i invandrarfrågorna, eftersom ingen av politikerna är tydliga i sin debatt med dom. SOm när Maud Olofsson satt i morronsoffan, det enda hon sa hela tiden var: vad är svenskt och vad är du rädd för, istället skulle hon ju ha slagit hål på myterna han kom dragandes med.

2009-10-24 @ 15:30:26
URL: http://www.metrobloggen.se/fashionhaggan
Postat av: Marina

Låt det komma fram i ljuset , så spricker de som troll i solsken!:D

2009-10-24 @ 20:10:38
URL: http://gallerigavelin.blogg.se/
Postat av: Amanda

Vad som helst, bara dem inte vinner valet!

2009-10-25 @ 00:13:07
URL: http://medelrutanvingar.blogg.se/
Postat av: Miss Dramaqueen

Det är viktigt att de också får chansen att tala. En debatt leder ju till (tydligen) att man får alla korten på borden.Det känns som om de (SD) bara säger tomma ord, som låter sanna och då sväljer folk det. Skitbra att debatten kommer!

2009-10-30 @ 08:10:55
URL: http://itisart.blogg.se/lisa

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0