Stressad som bara den

Ni kanske tycker att jag verkar ha så lite att göra på dagarna?
Det stämmer inte riktigt, jag har faktiskt fullt upp mest hela tiden. Just nu t.ex, sitter jag och bloggar och lyssnar på Mumannen som lagar mat i köket. Och alldeles nyss satt jag och funderade på vad jag skulle blogga om. Innan dess tittade jag på repris av OS för andra gången idag, och före det kollade jag på reprisen av OS för första gången idag. Innan OS var det bloggning som gällde.
Ja, ni ser. Det är knappt så dagarna räcker till. Nu när jag har bloggat klart för den här gången ska jag rita lite på en trollskogsbild som tar en evighet att bli klar med, men sen måste jag nog ta det lugnt resten av kvällen.

Man måste ju få vila någon gång också.


Min inte ens halvfärdiga trollskog.


Det ena leder till det andra

Vilken jäkla tur att Mumannen jobbade en och en halv månad i somras på ett skitföretag, som gav honom sparken pga arbetsbrist, trots att de lovat honom fortsatt arbete oavsett om de fick nya kunder eller inte.
 
Det kändes jättejobbigt och helt meningslöst då, men hade han inte jobbat där så hade han inte haft jobb nu. Chefen på skitföretaget och en person till tyckte också att det var ett skitföretag, så de hittade ett annat företag, ville ha med Mumannen dit, och ringde upp och frågade om han var intresserad.
 
Och nu är papper skrivna. Han börjar 1 April. Blir chef och får bra lön.

Det fanns en mening med att han jobbade på skitföretaget ett tag. Vissa säger att det är ödet, men jag tror inte på ödet, utan jag tror att det var en blandning av tillfälligheter, tur och skicklighet som gjorde att det blev så här. Och att meningen skapades efteråt, inte att den fanns redan då, om ni förstår vad jag menar.


Vill du tjäna tusen spänn?

Gör så här:

Bli kär i ett par skitsnygga skor som kostar en tusenlapp. Köp dem trots att du undrar när du ska ha dem, och ta med dem hem.

Låt dem stå på en stol i hallen. Prova ibland och fundera varje gång på NÄR du ska ha dem.

När du äntligen kommer fram till att det inte FINNS några tillfällen då du kan använda dem, åk tillbaka med dem till butiken.

Klart.

Nu har du tusen spänn att göra något kul för. Förslagsvis köpa ett par skor du har användning för.

Det ska jag göra imorgon.   


Mumannen måste skärpa sig

Så här rörigt ska det väl inte behöva vara?

Varför plockar inte Mumannen upp efter mig?Själv har jag fullt upp med annat. Jag ska göra manikyr och blogga och ....... ja...
Det ska jag.

Inte har jag tid att hålla på och plocka upp efter mig då...


Det går bra nu

Vi gick en promenad för en stund sedan. En flera minuter lång promenad. Efter tre minuter började jag må illa och fick ont i magen. Det var bara att vända och gå hem igen.

Väl hemma mådde jag bra igen.

Och nyss fick jag världens idé om ett jättebra inlägg. Det var en helt superb idé! Otroligt genialiskt tänkt av mig.
Vad inlägget skulle handla om? Inte vet jag, man kan väl inte minnas allt heller.

Men bra var det.


Vi är utskrattade

Som en extra bonus till höga läsarsiffror igår blev jag, hela svenska folket och Tre Kronor hånade i en kommentar (under det här inlägget) av finnen KK.

 Hahahaha! KK var säkert mycket nöjd när han skickade kommentaren. Till en totalt okunnig och ganska ointresserad svenska, som inte såg matchen och inte fattar ett dugg vad han pratar om.  

Jag tror förresten jag ger upp planerna på att bli en hockey-blogg. Men inte på grund av KK:s kommentar. Den var bara rolig.

Men hockey är helt enkelt alldeles för tråkigt. ;D   

Tre Kronor

Efter gårdagens läsarsuccé har jag förstått vad jag ska satsa på.

    

Min blogg ska helt enkelt handla om Tre Kronor i fortsättningen.

Nu behöver jag bara lära mig något om dem först.

Godmorgon allihopa!

Jag förstår att spelarna tröttnar på media

Jaha, så Tre kronor gick inte till semifinal. Det var ju synd, men jag tar det inte så allvarligt, så för mig är det okej. Det är klart att de måste fundera på vad som gick fel, men det som är tråkigt med det hela är att nu ska det ältas, analyseras och kritseras i evigheters evigheter. Det stora s.k "fiaskot" ska vändas och vridas på i media, och riktigt gnuggas in i allas medvetande. 
Herregud! Sport är sport. Ibland lyckas man och ibland misslyckas man. Acceptera det och sluta sura!   

 
Daniel Alfredssons svar på en reporters fråga om förlusten var ett fiasko.

Piggelin?

Visst har ni gått och undrat varför ni är så otroligt pigga just nu? 

Svaret är att man blir pigg av snö! Och trots att det står i Aftonbladet, och trots att jag inte kan påstå att jag känner mig pigg, så ligger det nog någonting i det. Snö är nämligen rena ljusterapin.

För lite ljus gör oss båda trötta, hungriga och deprimerade, och den här vintern har remisserna till ljusterapin minskat, i tex Linköping från normalt 90 st till 50.

Snön är bra för djur och natur också:
- Snötäcket förser jorden med vatten och skyddar växtlivet mot kyla så att det blir extra prunkande under vår- och sommar.
- Snötäcket skyddar djur från att frysa ihjäl. Mångfalden i djurlivet berikas.
- Vissa mindre populära insekter söderifrån håller sig borta från Sverige.

De enda som mår dåligt av all snö är rådjur och koltrastar, som har svårt att hitta mat.Fast alla som fryser, halkar och står och väntar på ett tåg som inte kommer skiter väl i det...

Mätt och trött

Det gick jättebra att ta bilen till Stockholm. Lite kö på hemvägen, men inte alls farligt.

Vi har fikat, ätit lunch, fikat igen, och gått på stan och haft det bra.
Min pappa har berättat om sina planerade satsningar på puckelpist till nästa OS (han är 72 år, men ger aldrig upp), och om sina oupptäckta talanger i skytte (han har bara inte haft chansen att prova än).
Idag skröt han i alla fall inte, som han brukar, om den där gången han kastade spjut i sommar-OS, men blev diskad för att ha kastat ut spjutet ur stadion.
Han är lite halvgalen min lilla pappa. Tur att hans dotter (moi) inte tagit efter.;)
  
Inga stövlar eller kängor fanns i Stockholms skoaffärer heller. Men jag har accepterat mitt öde att gå i gamla, fula dojjor tills våren kommer, så det är lugnt.
 
Det var soligt och riktigt "varmt" i Stockholm. Tre minus bara, hela tolv grader varmare än i Uppsala på förmiddagen. Och när vi åkte hem igen blev det kallare och kallare ju närmare Uppsala vi kom.

Nu är jag trött, och orkar kanske inte svara på alla kommentarer idag.

Men imorgon kommer jag på besök till er igen:)

Godmorgon!

Jag har inget att säga idag, mer än att ni får ha en bra dag idag. Vi tar bilen till Stockholm för vi har sett på SJ:s hemsida att många tåg fortfarande är inställda och försenade. Det blir ju lite jobbigt att riskera att bli sittande på Centralen ikväll. Alla råder oss dessutom att ta bilen, så då får det bli så.

 
Hej då! Vi hörs kanske ikväll!

Glad igen

Jag har fått min semla nu, så ni behöver inte vara rädd för mig längre. Kroppen värker fortfarande, men det har den ju gjort i några dagar nu. Tack för alla krya på dig-hälsningar förresten, till både mig och Musonen! Ni är så gulliga!:)

Imorgon ska Mumannen och jag till Stockholm och träffa mina föräldrar. Vi ska först fika hemma hos dem, sedan ut och äta och sedan gå och fika någonstans, har de bestämt. De tycker visst att jag behöver äta upp mig lite...

I alla fall... Nu undrar vi om man törs ta bilen från Uppsala till Stockholm, eller om man borde ta tåget? Och törs man ta tåget? Jag har läst om mardrömsresor på tre timmar med bil (det tar normalt mindre än en timme), och jag har hört om inställda tåg.
Är det någon som vet om det har lugnat ner sig nu? Jag skulle helst ta bilen eftersom jag inte mår helt bra, men har ingen lust att sitta flera timmar i bilkö.

Visst, man kan leta roliga registreringsskyltar, men SÅ kul är det inte.
(klickbara bilder)
  

Stackars mig!

Har varit på stan och letat i varenda skoaffär efter ett par stövlar eller kängor, men det finns inga!!! Eller, jo, det finns, men antingen är min storlek slut, eller så är de svindyra.

Dessutom tänkte jag köpa semlor på stan, men gissa vad som hände...jag GLÖMDE!  

Nu har jag ont i hela kroppen och tänker gräva ner mig i soffan under en filt, vältra mig i självömkan, dricka en kopp te, och vänta på att Mumannen kommer hem med en semla till mig.
 
Sådetså!!! 

  
Jag                                     

Snö

Det finns sju sorters snökristaller, stjärnor eller nålar, med olika utseende beroende på temperatur och luftfuktighet. De klumpas ihop i luften och bildar en snöflinga.

De minsta kristallerna är 0.03 mm. De är mycket enkla, ofta sexkantiga och många är identiska med varandra.

De större kristallerna har hundratals geometriska egenheter, och nästan alla är unika.

Det som knarrar när man går på nysnö är luft som trycks ut och små isnålar som krossas.Dessutom täcks periodvis 23% av av jordens yta av dessa kristaller.

Så då vet ni vad det är som hänt.

Godmorgon! :D


Svintråkigt

Det är ju svinkallt idag. Man läser överallt i bloggar om temperaturer på -15, -28 och liknande. Alltså svinkallt.

Men varför säger man svinkallt? Var kommer uttrycket ifrån, undrade Renee i sin blogg idag. Jag försökte ta reda på det och hittade svaret på sr:s hemsida. Så här skriver de: 

"Varför säger vi ”svinkallt”? Ja, ”svin” här har blivit ett allmänt förstärkande förled och har inget med själva grisen att göra. Och när väl detta skett är ordet ”svinkallt” inte så konstigt. ”Svinkallt” finns i ett första belägg från 20-talet."

Svinen är alltså oskyldiga...

Inte en enda liten gris att skylla på...

Gud vad tråkigt! Jag som tänkte göra ett roligt inlägg. :(


En förnärmad, oskyldigt anklagad gris.

Det blev ett besök på akuten

Jag kan inte sova. Mumannen fick skjutsa Musonen till akuten med en (av skateboardåkning) skadad handled. De åkte vid tolv-halv ett och var hemma igen strax efter två, så det var snabbt jobbat av Akademiska sjukhuset. Det var en spricka i handleden, och nu är armen lindad upp till armbågen.

Musonen är vuxen, men lika mycket vår son ändå, och jag tänker på alla vars barn skadas allvarligt. Om jag blir sömnlös av en skadad handled... Jag vill inte ens tänka tanken.

Det är inte första gången Musonen skadas vid skateboardåkning. En gång fick han en smäll av en bräda i ansiktet så näsan blev sned. Den var inte av, och rättade till sig när svullnaden gått ner, som tur var. De stackars knäna har fått stryk några gånger. Likaså fötterna.

Men jag förstår honom ändå, att han vill hålla på med det här. Han är duktig. Så bra att han blir sponsrad med brädor och en massa kläder. Så det är roligt, så länge han tycker det är kul. 

Fast nu måste han ju vila ett tag.  

 
Musonen, foto Martin Wichard (Fler bilder här)


Orkar inte mer idag

   

Vi gick en promenad i solen tidigare idag, och efter det har jag inte mått bra.
Jag har så ont i huvudet och i hela kroppen, är dålig i magen, mår illa och allmänt dåligt, så nu tar jag en liten paus från bloggen och kommenterandet.

Vi hörs kanske imorgon. Ha en bra kväll allihopa. 
 


Jag är inte medlem i Vinterhatarklubben

Hellner och Olsson på pallen.
Idag tänker jag kolla när Marcus Hellner tar guld och Johan Olsson brons. Vad kul det ska bli!

Vi såg faktiskt hela loppet igår, men det var så roligt, så jag vill se det igen! Jag visste inte att skidåkning var en lagsport. Men nu vet jag.

På tal om vintersport, börjar ni tröttna på vintern? I så fall kanske ni kan ansöka om medlemskap i "Vinterhatarklubben".

Den bildades 1987 av några Karlstadbor och går helt enkelt ut på att hata vintern. Likasinnade skickar vinterhatarbrev till varandra, och får klaga och gnälla så mycket de vill.
Man träffas för inomhusaktiviteter som att äta god mat, dricka gott vin, läsa böcker.
Vintersport är förbjudet enligt stadgarna. Så jag antar att de inte är så intresserade av vinter-OS.

Ha en bra Söndag allihopa!

PS. Darin var bäst igår. :D  

Får jag nästan leverskador nu?

Tack för alla tips om hur jag skulle fira min storvinst som jag nästan vann idag. Flera tyckte att jag skulle fira med att äta semlor, och visst, det är absolut jättegott, men semlor har ju liksom blivit vardag för mig. 

Johan hade däremot ett fantastiskt förslag. Han tyckte att jag skulle fira genom att nästan dricka champagne. 

Så nu har jag gjort det. Och det var nästan gott!För att festa till det lite extra tog jag en Citodon också.

Men nu är jag nästan lite orolig. Tror ni det är farligt att blanda så? 

Vilken tur!

Vi har nästan vunnit hundratusen! Och nästan en miljon! För att inte tala om nästan tre tv-apparater! Vilket betyder nästan minst femtiotusen kronor! Och nästan kanske fem miljoner!    
Herregud vad roligt! Hur ska vi fira det här nu då?

Don´t try this at home

När jag läste det här inlägget hos Naturflickan kom jag att tänka på en händelse som jag aldrig lyckats förtränga ur mitt medvetande.
 
Ibland när man har ätit och ska slänga resterna som är kvar i grytan så tar man ju en smakbit av bottenskrapet med sleven... Så gör väl alla ibland? Eller? JAG gör så i alla fall. En gång för många år sedan gjorde jag så för sista gången på mycket länge. Tog en rejäl slev risotto ur grytan och hivade in i munnen.

Bara det att jag glömt att jag redan hade hällt diskmedel i grytan...

Det tog ett bra tag innan jag åt risotto igen.

Och jag tål fortfarande inte lukten av Yes.

Troligtvis inte heller smaken.

Vi har numera gått över till Grumme.

Godmorgon på er!


Man måste få unna sig ibland..

Jag har frusit idag. Och haft ont i hela kroppen. Och känt mig risig. Det verkar som jag har drabbats av någon slags varannandagssjuka och idag har varit en ganska dålig dag. Det betyder att jag borde må bra imorgon. Skönt!  Mumannen har varit och köpt hantlar åt mig. Han säger att de är hans också. Och visst kan de få vara hans också om han så gärna vill. Hoppas bara han förstår att det inte räcker att ÄGA ett par hantlar för att bygga muskler. Man måste tyvärr använda dem också...

Nämen hörni, ha en bra fredagkväll allihopa. Hoppas ni får något gott att äta och dricka. Själv ska jag slappna av med en drink. Närmare bestämt en horni-special. Citodon och vatten. Skål!

Jag förstår piken...

Det har kanske blivit lite väl många semlor för mig den senaste tiden?

Ja, antagligen.

Nu har Mumannen bakat bullar. Vanilj till honom och Musonen, och kanel till mig.

Vaniljbullarna ser fina ut. Helt normalstora och så.

Kanelbullarna till mig är också fina. Absolut.

Men det här med storleken...?Ja....han tycker väl att jag har fått nog helt enkelt...

Sponsorerna står i kö

Hehe, det var effektivt att modeblogga. Besökssiffrorna steg med en tredjedel (kan ju inte ha med Em:s länkning i förrgår att göra) och 58 kommentarer är inte illa. Nu är det bara att vänta på att pengarna och gratisprylarna börjar ramla in.

Nästa steg blir att anordna intressanta tävlingar med skönhetsprodukter som pris och lägga ut minst åtta inlägg om dagen fyllda med mina frukostvanor, klädinköp, lattedejter, och smink- och bantningstips.  

Jag kanske borde visa lite mer bilder av mitt ärr på ryggen också? För en steloperation av ryggen måste väl vara minst lika intressant som Kissies bröstförstoring? 
 
Nej, nu har jag inte tid med er längre. Måste kolla min beundrarmail. 

Min första och troligen sista modebloggning

Hallo! Idag har jag varit på stan och köpt lite kläder, så nu blir det modebloggning. Kul va?

Det var inte lätt att ta bilder där plaggen kommer till sin rätt, men det får duga.


Den här är mycket finare irl och svårt att se riktigt hur den ser ut. Jag har en sjal med korallfärgade blommor som jag tänkte ha till.


Jeansklänningen är från Esprit och ganska dyr, så jag får se om jag behåller den. Den har ett tunt skärp som är knutet i ryggen, men man kan ju ha det runt midjan också.

Hiss eller diss? Nej, jag skoja. Eller, det kanske jag inte gjorde förresten...

Jaha ja, så har man modebloggat då. Det brukar ju vara populärt, så nu borde det bli besöksrekord, eller hur?

Jag har starka bukmuskler!

Bara så att ni vet! :D
Inte lika starka i överkroppen, men snart kommer jag att ha det också, för jag ska köpa hantlar och kanske gummisnoddar också. Eller vad det heter. Ni vet, såna där långa som man drar i, haha.

Fick beröm av sjukgymnasten idag. Du har ju tränat! sa hon förvånat. Ja, det är klart att jag har, sa jag. 
Men hon tyckte inte det var så självklart. Många tror att sjukgymnaster kan trolla, och de försöker göra det också, men lyckas mycket sällan, sa hon.

Hon berömde även mitt, som hon sa, tjocka, fina hår och gav mig några sminktips, haha. Rolig sjukgymnast. Tänk så det kan bli. Mitt första besök hos henne var helt misslyckat. Hon visste ingenting om steloperationer och jag tyckte inte alls om henne. Nu har vi jättekul. 
Tur att jag gav henne en andra chans. 

 
Musonens 5 kg:s, blir det lagom att börja med?  

Godmorgon!

Nu har jag lite dåligt samvete för inlägget om kommentarer igår kväll. Jag står för det jag skrev, men jag glömde säga att INGEN av mina bloggvänner ska ta åt sig. Det är ingen av er som gör så, utan det är sånt jag har sett när jag har kollat runt på andra bloggar. Lite irriterande beteende bara helt enkelt, men inte hela världen såklart. Jag var väl kanske lite tjurig igår och började reta upp mig.

Nu ska jag till sjukgymnasten och sedan kanske gå på stan lite, eftersom jag inte orkade igår. Idag får jag helt enkelt skärpa mig. Om Anja funderar på att åka slalom trots att hon har kraschat efter en 60 meter lång flygtur i störtloppsbacken, så ska väl jag kunna klara av att gå i affärer en stund, trots lite ryggvärk.


Ha en underbar dag allihopa!

Man ska vara tacksam att man överhuvudtaget har läsare

Ibland (senast idag) ser jag i bloggar att bloggaren klagar på sina läsare... Det är främst för få kommentarer det klagas över. Och nu pratar jag inte om "fjortisbloggare", utan vuxna människor som inte fattar varför ingen vill kommentera.  

Jag tycker det är KONSTIGT att vissa inte förstår att man faktiskt måste FÖRTJÄNA både läsare och kommentarer, dels genom att skriva så att någon vill läsa, och dels genom att GE NÅGOT TILLBAKA till dem som kommenterar. Ger gör man genom att själv kommentera och svara på de kommentarer man får. Svårare än så är det inte.

Det är helt okej att INTE kommentera, tycker jag, så det här är INTE en pik till er som inte orkar eller vill göra det. Det är GNÄLLET jag inte förstår. Man kan inte gnälla sig till kommentarer. Inte från mig i alla fall.  


 

Ännu ett innehållsrikt inlägg

Man kan tydligen dö av tristess

Vilken tur att jag har så fullt upp då.

Idag har jag massor att göra. 

Jag ska....jag ska....hitta på något. 

Kanske. Om jag får tid.PS: Jag förstår om ni flyr den här bloggen av rädsla för att dö av tristess. 


Det är lugnare att se reprisenVad roligt!!! OS-guld till den fantastiske Björn Ferry också!! Han är inte bara skidskytt, utan även bloggare så vill man säga grattis till honom så kan man ju alltid gå in på hans blogg "Ferrytales" och göra det där.

Det är jättekul med skidskytte! Och spännande. Nästan FÖR spännande. Eller, ta bort nästan förresten. Det är så spännande att jag helt enkelt inte står ut.
 
När det är så spännande börjar jag bete mig på ett sätt som kanske kan upplevas som konstigt för att vara någon som påstår sig tycka skidskytte är jättekul. 

- I början av loppet sitter jag kvar i soffan, fast kollar mest i datorn eller i en tidning.
- Börjar det likna medaljchans brukar jag gå ut till köket en sväng och koka te. 
- När det närmar sig upploppet, och spänningen bara blir för mycket för mina stackars nerver har jag ett speciellt knep att ta till. Det har dock hittills bara hänt att jag använt mig av det en enda gång. Varje gång spänningen blir olidlig påminner Mumannen mig om den där enda gången genom att fråga:
 
"Ska du inte gå och duscha nu?"

Det fanns inget

Idag har jag gått på stan och letat kläder. Och letat och letat. Och provat lite. 

Ni kan få se vad jag köpte efter mycket letande, provande och många om och men.Nej just precis, jag köpte inget. Det fanns inget.

Så blir det alltid för mig! I alla fall om jag håller mig till de lite billigare kedjorna, som jag gjorde idag. Går jag in i en dyrare affär så hittar jag alltid något.
 
Esprit hittar jag inte bara något, jag blir alltid kär där inne.  
Är Esprit dyrt? Eller får man handla där? Kärleken är ju blind, så jag ser inte prislapparna när jag är där inne, så nu undrar jag om det kostar lagom för en sjukskriven kvinna att handla där? För i så fall ska jag dit imorgon.

Det enda jag fick med mig hem var en hemsk ryggvärk. Men det skiter jag i! Jag har inte handlat kläder på hela vintern och ska till stan imorgon igen.

Nu ska vi snart heja på skidskyttetjejerna och äta semlor! Ha en bra kväll ni också! :D

Storleken har stor betydelse

Varför skulle man vilja ha en liten när det finns stora?
Stora är ALLTID bättre!

De små räcker liksom inte till. Man får inte nog. Vad folk än säger.
Jag blir definitivt inte tillfredsställd av en liten.

Det finns ju jättestora också.
Jag har aldrig provat en sån, men skulle mer än gärna göra det om jag fick tillfälle. 

Åh, vad sugen jag blir nu när jag skriver om dem.
Det riktigt rinner till...

Snålvattnet alltså.

För det är ju givetvis SEMLOR jag pratar om.

 
Se hela bilden

                      
                                           


''

Happy Fettisdag på er allihopa från Hornibloggen!!!


JAAAAA!!!!!

Grattis till guldet Charlotte Kalla!!!!

Vilken tur!

Jag SLAPP stressa iväg på min enda aktivitet idag, alltså sjukgymnasten. Skulle precis gå när jag blev dålig i magen. Det var bara att slå sig ner i soffan igen. Vad bra, då kanske jag klarar mig utan stresspiller idag.  

Bilen blev inlämnad på lagning idag. Ni kanske minns, den drabbades ju av bilflunsan häromdagen. För några veckor sedan blev den lagad för 7000 kronor. Den här gången kommer det BARA att kosta 3200. Det måste vara min turdag idag!

 

Nu måste jag tänka....har jag haft tur på något annat sätt idag...?.....Nej, det har inte hänt något mer vad jag kan minnas. Men jag är inte säker. Man glömmer så lätt när livet går i 190.

Dubbelt så mycket som en vanlig dag i mitt liv

Idag blir det nog svårt för mig att få tid med bloggen. Har en massa annat att göra.

Klockan två ska jag till sjukgymnasten.

Och...ja...det får faktiskt räcka. Vill ju inte bli utbränd.

Men ska det fortsätta så här vet jag inte hur det slutar....

För säkerhets skull har jag kollat upp vad det finns för hjälp att få. 

 Click to view image details  

  Click to view image details  Click to view image details    Click to view image details          

                                              
Skönt att veta att det finns många olika alternativ.


Vi firar lite ändå

Vi äter geléhjärtan.

Och Mumannen har slagit på stort och firar hjärtedagen med att ge mig ett kort.

       

Fint va? Tulpaner i olika färger och allt. :D

Alla hjärtans dag

Vart farao är ni någonstans? Inte bloggar ni i alla fall...jag känner mig ganska ensam.:(  Det är faktiskt Alla hjärtans dag idag! Ska man inte umgås med sina bloggkompisar då eller..? ;D

Ja ja, jag får väl sitta här i min ensamhet...

Firar ni Alla hjärtans dag förresten? 
Inte vi, något speciellt. Jag vet inte varför, man borde ju ta alla tillfällen att fira egentligen.
 
I alla fall har jag kommit på ett väldigt bra, behjärtansvärt, billigt och enkelt sätt att "fira" ändå. Jag hittade det inne hos Dubbelörnen, som jag hittade via en länk hos Anne.   

Gå gärna dit och kolla ni också. 

                    
                            

Ha en fortsatt bra Alla hjärtans dag alla mina fina bloggvänner!     

Peppar Peppar

Vi hade det jättebra igår kväll. Jättemysig och fin krog med trevlig personal, och alla vi, åtta personer, var helt överväldigade av maten. De har fått pris som UNT-läsarnas favoritkrog två år i rad, och det kan jag verkligen förstå.
 
Inte var det speciellt dyrt heller, för den kvalitén. Vi rekommenderar VERKLIGEN alla som kommer till Uppsala att gå till "Peppar Peppar" och äta. Ligger vid Centralstationen, och har gratis parkering utanför.

Jag åt renfilé med kantarell- och västerbottenpaj, lingonsky och jordärtskockspuré. Bara lingonskyn var värd alltihop, men allt var fantastiskt gott.  


 
Till efterrätt vitchokladmoussetårta med björnbärskompott.Det fanns ingenting att klaga på, helt enkelt.

Nog med reklam nu...

Nu sitter vi och kollar på reprisen av Melodifestivalen. Erik Saade var väl bra, men ingen succé i mina öron.. Nu sjunger Pauline, jag gillar den..! De andra har jag redan glömt...

Ska kolla vidare. Godmorgon! Ha en fin Söndag allihopa!

PS: Nu sjunger Andreas Johnsson...  Vad BRA han är!!! :D   

Vin eller morfin..?

Tur man har starka smärtstillande som även hjälper mot allmänt dåligt mående. Huvudvärken är tyvärr kvar, men annars känns det i alla fall lite bättre nu. Jag gör mitt bästa för att förtränga alltihop.

Vi ska nämligen ut och äta (här) ikväll, och fira en kompis som fyller år, och det vill man ju inte missa, efter ett par månaders isolering i hemmet.

Tyvärr får jag inte dricka alkohol..:( 

Får väl  fylla på med extra morfin om det blir jobbigt med alla överförfriskade, glada människor.
                 Morfin ser väl ganska gott ut....?Click to view image details  


Nu sticker jag i alla fall!

Hare bra framför tv-apparaterna ikväll hörni!


Lite lika är vi väl?

 

Kravet från Musonen var att jag lade ut dem i bloggen!

"Annars får du inte ta kort", sa han.

Så det var bara att ställa upp...


Några tusen fattigare igen...

Igår ringde Musonen 2  och ville prata med Mumannen. De hade varit ute och åkt och plötsligt hade bilen börjat hacka och varningslamporna lysa.

En kvart senare skjutsade Mumannen mig till frissan. På väg hem började VÅR bil bete sig EXAKT likadant som deras. 

Undrar om det är en epidemi på gång?

Eller är de i maskopi med varandra?


Jag gillar inte det där hånleendet...

Det bultar och det bankar..

Jag lade mig med sprängande huvudvärk och vaknar likadant.

Mår inte alls bra. Hos frissan igår tappade jag nästan rösten, och nu gör det ont i halsen. Det var väl det här som var på gång då.

Får vila på soffan idag. För en gångs skull. ;)Godmorgon! Hoppas ni mår bra allihopa!

Ja, ja, ni får väl se hur det blev då...Visst blev det bra? Hon gjorde slingor också som ni ser. Lite vårfräscht så där. Har även hunnit med en tandblekning idag. Jisses så snärjigt det har varit... 

Men nu har jag inte tid mer. Ska se på OS, Let´s dance och äta godis. 

Ha en jättetrevlig fredagkväll allihopa!


Nu bär det av söderut för mig och Mumannen!

Det ska bli JÄTTEKUL och så SKÖNT!!!

Det känns som en evighet sedan sist.

Undrar om jag ska satsa på något nytt eller bara ta topparna den här gången?

Ja, för jag ska klippa mig alltså. Min frisör håller till två mil söder om Uppsala, så jag får skjuts av Mumannen.


         


Musonen tjatar om att jag är sååå lik Marge Simpson till sättet. Kanske borde ta steget fullt ut och satsa på en Marge-frisyr också?

Vi hörs senare hörni!


Äntligen Fredag!

Då får man äta godis utan dåligt samvete!

På tal om dåligt samvete så har jag tänkt på en sak. Att man får dåligt samvete ibland tycker inte jag är konstigt alls. I vissa situationer ska man ha det, enligt mig. Och det är väl TUR att man HAR ett samvete som hindrar en från att bete sig hur som helst mot andra människor.

Men varför får man (kvinnor?) dåligt samvete och skäms om man äter godis? Eller semlor? Okej att det inte är nyttigt, men dåligt samvete....? Man gör ju ingen annan illa precis.   


´                                      


Man blir inte frisk av att oroa sig

Har varit på möte idag. På försäkringskassan. De tänker äntligen ge mig pengar efter två månaders sjukskrivning pga min steloperation i ryggen. Snällt va?
 
Jag var livrädd när jag gick dit. Jag var förresten livrädd redan när jag fick kallelsen till mötet.
Tankar som snurrat är, ska de ifrågasätta min sjukskrivning? Varför får jag aldrig några pengar? Tycker de att jag har arbetsförmåga?
Jag har ringt till min handläggare för att fråga, men inte fått tag i henne, så jag har fått leva i ovisshet och varit så orolig att jag inte orkat prata om det där mötet med nästan någon, utan bara försökt förtränga alltihop.

Inatt sov jag dåligt, drömde mardrömmar om att jag inte fick några pengar, och vaknade tidigt av oron.

Nu är mötet avklarat i alla fall. Handläggaren var jättetrevlig och ville bara göra en plan för återgång i arbete. Kan jag bara följa planen ordnar sig allt. Kan jag inte det (och det vet jag inte än eftersom mitt jobb är tungt), blir det jobbigt. Då kommer jag bli tvingad att söka jobb över hela arbetsmarknaden. I hela landet. Hur någon kan tycka det är rätt övergår mitt förstånd.
 
Men det orkar jag inte tänka på nu. Man kan ju inte oroa sig hela tiden.

Jag kommer inte in i garderoben och är sugen på semlor

Någon som vill ha en prydnadskudde eller två? Eller tre?

Eller åtta?Vi köpte några nya för ett tag sedan.
Oturligt nog passade de inte. Därav överskottet..


Men... Vem är det som sitter där mitt bland kuddarna?
Det är ju ingen mindre än....


Bäret!

Musonen blandade ihop begreppen en aning när han var liten, 
och trodde att lammet var ett bär.

Bäret ger jag inte bort, men åtta kuddar bortskänkes mot avhämtning direkt ur garderoben.

Medtag gärna semlor.
Eller...vid närmare eftertanke är det ett krav att ta med semlor. (förslagsvis en för varje kudde) 

Godmorgon!

Oj oj oj!

Vad mycket jag har att göra helt plötsligt.

Tur jag vaknade tidigt idag.

Allt det här ska jag ta mig igenom...

 

Men det är väl bara att kämpa på i soffan antar jag.

Vi hörs senare. Ha det bra så länge!

Musonens verk

Det är inte bara jag som tecknar i den här familjen. 

 

Musonen har tecknat i skolan.  John Lennon, som ni ser.

Jag visar mina lökar!

Viktiga nyheter i Aftonbladet idag!Ja, det ska alltså vara vara små lökar i vår.

Vad bra, mina är ju ganska små.

Det får till och med plats två i varje kupa.  


  
 
Om man nu ändå skulle vilja ha större lökar kanske man kan använda köttklister?
 
Eller funkar det bara på kött?


Nej, nu har jag inte tid mer....måste tvätta min bh.

Lökar kan faktiskt lukta ganska illa.

Hoppsan...Oj oj oj...

Det här inlägget är visst OCKSÅ det 500:e! 

Vilken otur... 

Jag råkade ta bort ett par inlägg ur utkast, och eftersom de räknas in så blev det så här...

Så nu måste ni säga grattis till mig IGEN, hehe.PS: Det här var absolut INTE ALLS planerat av mig. Bara så att ni vet. ;D 

500:e inlägget

Det här alltså. 

Inte illa pinkat av trötta, gamla stelopererade jag va? Jag menar.....det kostar på att driva hornibloggen och skriva långa, intressanta inlägg hela dagarna...

Nu måste jag sluta. Har en kopp te att dricka.


reading newspaper with coffee animation


Godmorgon!


Vi kvinnor är bra på att ha många bollar i luften...Här sitter jag och funderar på vad jag ska rita.

Och håller samtidigt koll på er.

Och sneglar på tv:n i rummet bredvid.

Och lyssnar på diskmaskinen som går i köket.

Och får en kopp te av Mumannen.

Och....nej, inget mer. Det finns ju gränser även för min simultankapacitet. 


He he...

Mumannen kommer med en kopp kaffe till mig.

Jag: Var är semlan?

Mumannen skakar på huvudet?

Jag: Köpte du ingen semla?

Mumannen, väldigt bestämt: Nej, det blir ingen semla idag!

Jag: Nu blir jag jätteledsen..

Ingen reaktion.

Jag: Jag kommer att vara ledsen hela da..

Mumannen: JA JA, JAG ÅKER IVÄG IGEN!!!

Jag: Jag bara skoja...men om du väldigt gärna vill så....


Thumbnail

Ur fas

En vanlig morgon hos oss:

Jag segar mig upp vid nio-tiden, blir genast serverad te av Mumannen som redan varit vaken några timmar, och får sängen bäddad inom en halv minut. Sedan blir jag överfallen med frågor om vad som ska handlas. Jag vet inte (är NYVAKEN!!!) men Mumannen åker ändå till affären. När han är tillbaka har jag nästan vaknat till. 

En vanlig kväll hos oss:

Jag sitter med datorn i knät och på tv:n går något tråkigt program. Senast vid åtta-nio-tiden börjar Mumannen snarka och jag kan byta kanal och kolla på vad jag vill resten av kvällen samtidigt som jag bloggar och kommenterar till tolv på natten.

Godmorgon på er!


En liten Alma föddes igår!

                                   


Vad roligt! Min bloggs duktiga designer Tiara har fått en fin liten dotter! :)

Hon är så liten och söt och heter Alma. Vilket fint namn! Ni kan se bild och läsa mer på Tiaras blogg

STORT GRATTIS TIARA!! :D


Det är mycket nu...

Nu har jag haft en skön förmiddag i soffan och dagen fortsätter med en skön eftermiddag i soffan.

 Den sköna soffan.

Vi hörs lite senare om jag får tid över.


Jag fiskar

En underbar dag idag! Det är varmt och skönt, +23 grader, och en härlig ledighet för mig och Mumannen!

 

Visserligen beror värmen på att vi stannar inne och ledigheten på arbetslöshet och sjukskrivning. 

Men ändå.

Och nu har jag i alla fall bevisat att jag fiskar ibland.

Godmorgon allihopa! :D

Har fastnat i Paint

Jag har till och med blivit lite besatt.

Vad roligt det är!! Men svårt.

Jag leker och provar mig fram.


Nu har jag blivit sugen på att skaffa en ritplatta med program till, så jag kan rita i datorn på riktigt. 

Är det någon som vet något om sånt? Vad ska man tänka på? Vilka program är bra?

Jag hjälper Janne med naglarna

Janne vill tydligen veta allt om manikyr, och jag är inte den som är den. Klart jag ska berätta vad det är för viktiga grejer i manikyrsetet som jag fått i present, och vad man har dem till.

   

1. Det första man gör är att ta bort alla gamla nagellacksrester med nagellacksremover (som inte ingår i setet), filar naglarna fina med en sandpappersfil (som inte heller ingår).

2. Sedan tar man nagelbandremover, första flaskan till vänster (det är små flaskor i askarna), applicerar runt naglarna och petar med en nagelpinne inlindad i bomull (ingår inte heller i setet) så det blir en fin nagelkontur.

3. Nästa ask innehåller nagelhärdare. Ta på det och låt torka.

4. Sedan är det dags för underlack som förbättrar hållbarheten.

5. Två tunna lager nagellack i valfri färg. (ingår ej)

6. Överlack, gör så att det inte flagnar och ger hög glans.

7. Snabbtork, som gör att det torkar och fördjupar färgen.

8. Smörj händerna med handkrämen i den stora asken.

Klart! 

  
  
Inte så långa och snygga än, och jag orkade inte ta färg på, men vänta bara!

Riktigt kul faktiskt. Kan du förstå det Janne? Och orkade du läsa allt? ;D


Vad hittar man på en Söndag som denna då?

Dammsuga?

Nej!

Manikyr?

Vi får se...

Ta en promenad i solen?

Kanske.

Äta rester?

Definitivt!

Det var nog allt.

Ha en skön Söndag ni också!

Sov gott allihopa!

Hemma från Stockholm igen. Mudottern bjöd på jättegod mat, och vill gärna visa er alla att hon äntligen förstått vad man använder en SALLADSskål till.

Inte till chips alltså, som förra gången.Melodifestivalen var en succé som vanligt. Jag är galen i melodifestivalen, och det står jag för!

Min favorit av dem alla blev ingen mindre än.....Dolph Lundgren!! Han var rolig. Bjöd på sig själv. Annars tycker jag att rätt låt vann, den med Salem Al Fakir alltså, men Pain of Salvation borde också gått direkt till Globen.
Annars är jag ganska nöjd.

Ja, just det ja, min rebus i förra inlägget...Patrik var först med att lösa den. Var det lite svårt på slutet? Kan ni inte japanska? ;D


Melodifestival ikväll!
Click to view image details


TILL
Click to view image details

Click to view image details


Click to view image details


Click to view image detailsTussan säger Godmorgon!

Jag fick Tussan i julklapp för två år sedan,
när mina föräldrar tröttnat på mitt tjat om en hund.

Idag har hon kammat luggen och lagt huvudet på sned för er skull. Som ni ser är Teodorus sur,
men han får helt enkelt stå ut med att det finns fler som vill vara med i hornibloggen.

En gång när jag skulle gå på toa sa Mudottern: "Hälsa Tussan!" och skrattade högt. 

Sedan dess är Tussan sur på Mudottern. Tussan är ett hundnamn, och inget annat!


En nytt försök av Mumannen

Inte heller den här är lik min modell.Men nu får det faktiskt räcka, Mumannen!

Du får väl skaffa egen blogg om du vill visa flugor hela tiden! ;D

Min fluga blev en spermie

Jag satt och lekte med Paint igår bara för att det är kul. Det blev en liten teckning som jag lade ut, i brist på annat att blogga om, här, tillsammans med en fråga: Vad är Mumannens nya hobby? Och vad händer?

Jo, 40 kommentarer ramlar in med era roliga och galna gissningar! Hahahaha!

Många av er har väldigt snuskig fantasi:  

-Simkurs för sädesceller (Egoinas mamma) (Såklart) 

-Spermieleverantör (William Witsman) (Du verkar lite avundsjuk, William?)

-HårdRockarSpermie (Nanna) (Hur utövar man den hobbyn?)

Rätt svar är såklart att Mumannen ska börja binda egna flugor! Det ser man väl egentligen på min fantastiska teckning?

Den som förstod det först av alla var Patrik. Han hade för övrigt en länk till en alternativ flughobby, kolla här.

I morse när jag vaknade var Mumannen i full gång med sin nya hobby (som flugbindare, inte spermieleverantör..) och nu påstår han att den första flugan är klar.

Men det är något som inte stämmer...

...den ser ju inte ut som min modell!!!

     

Det blir nog bakläxa på den...


Kolla vad jag har lärt mig!


Rita i Paint alltså.:D  

Jag har ritat en modell åt Mumannen. Kan ni gissa hans nya hobby?

Teodorus har dålig karaktär.

Jag är verkligen jätteduktig jag.

Har HELT slutat äta semlor.
 Jamen, det där är ju inte JAG ser ni väl?

Jag kan väl inte hindra alla andra att äta bara för att jag inte vill ha?Det ser onekligen gott ut...

Men jag ska inte ha som sagt...

En sån tur att det snöar!

Man ska inte klaga på att det snöar! Det är till och med TUR att det snöar! Jag har lärt mig av en närstående äldre dam att vi ska vara väldigt GLADA att snön kommer ner
Det är helt enkelt så, enligt damen, att det vissa vintrar är FULLSMOCKAT med snö där uppe bland molnen och om den inte faller ner på marken någon gång kan det inte bli vår. Och DET vore ju förskräckligt!   

 

Så då vet ni det. ;D

Godmorgon! Ha en underbar dag i snön!           

Jag ska bygga musklerNi kanske undrar vad jag håller på med?

Ser ni nu då?Nej, ni ser nog inte..

Det är i alla fall jag som gör sjukgymnastik på min boll. Det är skitjobbigt att sitta på bollen, lyfta på ett ben, hålla balansen och fota samtidigt!

Har ju varit till sjukgymnasten idag. 


 
Ni kanske minns förra gången jag var där? Hon visste ju ingenting om steloperationer, och försökte få mig att göra rörelser jag inte klarar av. Det kändes inte alls bra.
 
Men jag ringde sjukhuset och de sa att det inte är meningen att sjukgymnaster ska veta allt. Så jag bestämde mig för att ge henne en andra chans och tog med mig information till henne idag.  

Jag fick träna i deras gym och det gick riktigt bra! Och det var jättekul! Det är inget modernt gym precis, men det duger. 

Nu ska jag träna där ett par gånger i veckan, plus att jag ska fortsätta träna hemma varje dag. Och promenera. 

Herregud vad stark jag ska bli!


Muscle Woman A?

Tror ni att det finns solarium också, hos sjukgymnasten?


Dagens schema

Jag har hittills hunnit vakna och gjort sjukgymnastik. Resten av dagen blir lite tuff.

13.00 Sjukgymnasten
14.00 Vila
23.00 Sova

Jag ska försöka hinna med bloggen lite där emellan också. Och eventuellt en promenad här ute:

             

Hur är det med er skåningar, och ni andra som bor i södra Sverige, idag förresten? Har ni överlevt stormen?

Extraslag på hjärtat?


Ja, jag lider faktiskt av extraslag på hjärtat ibland. Det är skitjobbigt men ofarligt. Den här kurvan visar dock inte mina hjärtslag som ni nog alla förstår, utan det är såklart min statistikkurva här på bloggen.

Gissa var de tre, mer angenäma "extraslagen" kommer ifrån? Ja, Egoinas mamma såklart.

Första toppen är min operationsdag. Jag bloggade inte alls den dagen, men hade ändå besöksrekord tack vare Em:s länkning. Andra gången var min födelsedag och tredje gången var igår då hon länkade igen.

Jag tolkar den här kurvan som att det är VÄLDIGT många som tycker om Egoinas mammas blogg, och inte fullt så många som gillar min, hahaha. Men jag är nöjd ändå, tro inget annat!

Vet inte precis vad jag vill säga med det här inlägget. Mer än tack Em, för länkningarna, förstås.  

Men mest av allt ville jag printscreena, eftersom jag precis lärt mig det. :D

Godmorgon!Jag har jag fått inte mindre än fyra kreativa awarder till. Jag funderade på att bara tacka så mycket och inte ta upp dem i bloggen, eftersom jag redan fått några sen tidigare, men nu har Pia bett mig göra på ett annorlunda och trevligt sätt. 
Hon vill att jag visar sju av mina kreationer istället. Jag har redan visat de flesta i andra inlägg redan (som finns under "mina alster"), men det gör ju inget.  

De som gett mig en award är:

Morsing som för närvarande bor i Frankrike där hon jobbar och åker skidor.
 
Pia som även hon visar sina kreationer i sin blogg och skriver så många kloka inlägg. 

Tonårsmorsa som nyligen varit i Gambia och berättat om sin resa i flera inlägg.  

Ingrid som skriver om sina intressen som är allt mellan att läsa och åka motorcykel.

Tack så jättemycket för att ni vill ge mig en kreativ award!

Och här är mina kreationer. Man kan klicka för större bild:

               
        
       

Jag har gett utmaningar till så många redan, så nu skickar jag vidare den här till alla kreativa bloggare som har lust att visa sina kreationer. Det kan vara vad som helst, stickningar, virkningar, snickerier, teckningar, broderier osv... 

Ha en bra dag allihopa! 

Skål och trevlig kväll!

Fick ett mms av Mudottern.
Hon ville visa att hon använder SALLADSskålen som hon fått av oss.


"Kolla vad fin salladsskålen som jag fick av er är"

Ja, Mudottern...

Det är en jättefin SALLADSskål...

(Tror ni hon förstår piken?)


Vi har ätit supergod mat idag. Recept från "Halv åtta hos mig" på tv4:Nej jag skoja, det där är ju ÄCKLIG mat full med äckliga hårstrån!
Det vill vi INTE äta! Och det gör vi ju aldrig heller... 

Här är den goda OCH nyttiga maten:


Sannes kryddiga fiskgryta heter den. Recept har ni här. Det är lax, skaldjur, vin
curry, purjolök, dill, krossade tomater, fiskbuljong och grädde i den.

Hur gott som helst och så enkelt.

Speciellt om man som jag har "någon annan" som lagar maten.

Hörni blir horni

Egoinas mamma är visst lite nyfiken på om jag ibland får tvivelaktiga erbjudanden som ni inte får se.

Ja, ni vet, bloggen heter Hörni, men url:et blir ju horni... Klart Em undrar, det är ju hon som hittat på namnet åt mig. Och ni andra är säkert lika nyfikna som hon.

Tyvärr har mitt bloggnamn ännu inte riktigt gett den anstormning av erbjudanden som jag hade förväntat mig. Jag trodde jag skulle tjäna storkovan som skådespelare i tvivelaktiga b-filmer, eller åtminstone att någon herrtidning skulle höra av sig, men än så länge lyser erbjudandena med sin frånvaro. Jag hade ju tänkt blir rik nu! 
Jag har visserligen inte frågat Mumannen vad han tycker, men det är säkert inga problem, så jag får väl fortsätta vänta på det rätta tillfället. 

Jag får ju spamkommentarer från utländska nakensidor ibland, men det tjänar man inga pengar på. Känner mig lite besviken. Har ju faktiskt jobbat väldigt hårt på min image, bl.a genom min nakendans på bordet.

Kan det vara det där i:ets fel? Det heter ju egentligen inte horni på engelska...  
 
Jag kanske borde döpa om bloggen?

Vad tycker ni?
               


RSS 2.0