Lilla Mu fyller tre blir bokNär Lilla Mu hade fyllt två år laminerade jag några foton med text till och gjorde en liten bok om tvåårsfirandet till henne. Lilla Mu gillar boken. Ganska självklart egentligen, den handlar ju om henne.:)
Nu vill Lilla Mu ha en ny bok som också handlar om henne själv. Klart hon ska få det, det är ju jättekul. Lite tjockare den här gången. Hon är ju en större liten tjej nu när hon fyllt tre och allt.

Balkongen före


Bästa helgerna är när jag inte har något alls inplanerat och det är en sån helg som börjar nu. Det enda jag vet att jag vill göra är att få iordning balkongen. Ni ser ju hur den ser ut nu. Inte rolig alls. Efterbild kommer förhoppningsvis i helgen då.

Det är skitväder, men sedan vi flyttade till lägenhet gör det mig inte lika mycket. Hellre fint väder när jag jobbar i så fall, eftersom jag ofta jobbar utomhus flera timmar om dagen. Jag känner mig mest bara smått ångestfylld när det är fint väder på helgerna och jag inte har en altan att vara på.

Det är det enda jag saknar sedan vi flyttade till lägenhet. Altanen. Jag letar ständigt efter en lägenhet på bottenplan med en lagom stor altan, och det finns ju ibland sådana lägenheter också, men orken att dra igång en köp-sälj-flyttkarusell igen har ännu inte infunnit sig.

Och så är ju sommaren ganska kort. Plötsligt är det höst och jag har överlevt ännu en sommar i lägenhet.

Dödslängtan?

Helt otroligt vad mina arbetsveckor går fort, nu är det torsdag och jag får helg klockan ett. Synd att helgerna går ännu fortare.

Varför vill förresten så många (inte jaaaag) så ofta att tiden ska gå så fort? Vi (läs ni;)) gör saker för att "få tiden att gå" och ägnar oss (er) åt att försöka "slå ihjäl några timmar" istället för att njuta, typ.

Vi kommer alla snabbt nog ändå i mål (döden) till slut. ;)

Trött som en gnuHar ingen större ork att blogga just nu, men en liten ros kan ni ju få i alla fall (jippi..). Kan helt enkelt inte låta bli att ta närbilder av de fina jag fick i söndags.

Orkar inte ens hitta på rubrik, så jag googlade "trött som.." och fick upp "trött som en gnu". Är gnuer ovanligt trötta av sig? I så fall känner jag mig som en Gun som är trött som en gnu just nu.

Kraschlandning

Så kan det gå om man kommer objuden till Hörnis balkong. ;)

Snart semester ju!

Svensk sommar= jordgubbar (den här är dock belgisk men minst lika god ändå).


Shit, det är inte ens tre veckor tills vi åker till Mallorca!

Bara tre och en halv vecka till midsommar, som vi ska fira där nere. Eller INTE fira kanske. Får väl se om vi slipper smuggla med oss sillburkar i bagaget, vissa av våra vänner är ganska (läs väldigt) traditionsbundna. Det är inte jag för fem öre. Tvärtom, midsommarafton är inte viktigare än vilken annan vanlig dag som helst för mig. I Spanien vill jag dessutom äta spansk mat, det är ju halva grejen med att resa.

Men klaga tänker jag då absolut inte göra. Våra vänner har hyrt ett stort fint hus med egen pool för att vi alla (åtta personer) ska få plats, så vill de hemskt gärna ha sill ska de få sill.

Dags att börja tänka på att hitta en ny bikini, och försöka lista ut var vi lade flygbiljetterna när vi köpte dem i höstas.

Ny bikini förresten. Usch usch usch! Jag hatar att köpa bikini. Kan de inte dämpa belysningen lite i provrummen..???

Jag tar nog min gamla istället..

Blommor till mor

Fina, vackra blommor till mig från Mudotter och Mutysk.:)


Ett tjockt pollenlager täcker vår lägenhet trots att det är ganska nystädat. Det kliar i ögonen, i munnen, har ont i huvudet, känner mig allergisk. Vill städa, stänga fönster och balkongdörr och hålla mig inomhus tills det har lugnat ner sig. Men det går ju inte, för idag är det måndag. Så, i med allergipiller och gå till jobbet nu bara.

Wohohooo

Jag har rosa hatten beredd, nästa år SKA jag gå på ESC!

De flesta låtarna var enligt mitt tycke rena katastrofen. Precis som vanligt. Ändå gillar jag skiten väldigt mycket, så jag ska göra vad jag kan för att få biljetter när de släpps.

Loreens låt däremot, den fullkomligt ÄLSKAR jag! Och Loreens framträdande var helt magiskt. Dessutom gillar jag hennes stil och att hon tar tillfället att engagera sig i mänskliga rättigheter.

Här är Loreen---> Euphoria <---för den som vill se.

Insektssamlaren

Mumannen: Det ligger en död geting på ditt sängbord!
Jag: Ja. Den är min.Får aldrig mer gå ut utan kamera


Förra gången jag gjorde misstaget att lämna kameran hemma höll jag, Lilla Mu och Musonen på att trampa på en stor snok. Jag hade så gärna velat ha ett foto på den men hade inte ens mobilen med mig.

Den här gången kom en söt liten andfamilj simmande. Flisan tyckte det var jättespännande och ville helst hoppa rakt ner i ån (det vill hon i och för sig alltid), men andmamman blev rädd för oss, samlade ihop sina ungar och förde ett himla oväsen, så vi tittade bara en liten stund innan vi gick vidare. Mobilkameran fick duga för att föreviga det hela.

Kär

På väg hem från jobbet idag fick jag så ont i hjärtat, på ett bra sätt. Jag träffade nämligen en av de sötaste små varelser jag någonsin träffat, en helt fantastisk pytteliten fransk bulldogvalp (såg ut ungefär så här).
Jag brukar aldrig börja prata med främmande människor bara så där men nu kunde jag inte låta bli. Han var så fin, hoppade upp med sina små mjuka tassar på mig och såg nyfiken ut. Jag frågade om han ville följa med mig hem, men det gick inte. Vad synd.
Den unga killen som ägde honom sa att det är en underbar ras och verkade jättglad och nöjd med sin lilla valp. Det förstår jag verkligen.

En skruv lös

Jag var på jobbet, tyckte att min rygg kändes konstig och gick in på toa för att titta på den i spelgeln. Där såg jag att det decimeterlånga ärret hade öppnat sig och skruvarna stack ut. Jag fortsatte ändå att jobba som om ingenting hade hänt. Det var min dröm när jag äntligen lyckats somna inatt.

Idag tänker jag mig att städa och tvätta efter jobbet, men vi får se om det blir som vanligt (att jag inte orkar) eller inte. Beundrar ännu en gång alla er som orkar jobba heltid. Visserligen har jag ett krävande jobb, men det har väl de flesta som jobbar, antar jag.

En bild som jag tog på promenad med Mumannen häromdagen (inte bara Musonen får känna på hur det är när jag kryper på alla fyra med kameran)(snart får jag gå ensam på mina promenader)(tur att jag snart ska skaffa hund).

Hovfotografen

Så idag är det alltså dop, det har jag nästan missat. Eller nästan, jag har HELT missat det och kan tyvärr inte komma. Jag har ett jobb att sköta. Det hade blivit ett bra inlägg annars. Kanske en bättre bild än den suddiga ovan som jag tog på bröllopsdagen. Victoria hade inte ens vett att titta in i kameran.. Men jag ska väl vara glad att de överhuvudtaget fastnade på fotot. De svischade förbi i världens fart, det tog några sekunder, och jag slängde upp kameran ovanför huvudet och tryckte av två gånger. Varav en de hamnade i bild.

Lilla Mu firar treårsdag

Öppnade paket.

Lekte med det som var i paketen.

Dansade och sjöng i nya mikrofonen.

Headbangade till hårdrock.Blev lite yr av allt headbangande.

Åt korv till lunch.

Så här många.

Blåste ut ljus på pappas fina tårta.

Så här många.

En död fluga är en bra fluga

Den här flugan surrade väldigt irriterande runt skallen på mig tills jag smällde till den med en tidning ett par gånger (fick ju slå lite försiktigt för att inte fullständigt mosa min tilltänkta fotomodell).
Nu när jag har fotot makro ett tag har jag blivit så sugen på ett mikroobjektiv. Så jag kan komma ÄNNU närmre alla äckliga insekter. ;)

Vilodag

Vad tror ni Mumannen gör idag?
Själv sitter jag i soffan iklädd morgonrock och låtsas att jag inte har något bättre för mig.

Äntligen, snart..

Jaha, så "vi" åkte tydligen ur hockey-VM.
Undrar när man vågar gå in på Aftonbladet och Expressen igen då? Jag bara vägrar läsa krigsrubriker (följda av ord som katastrof och fiasko) orsakade av en idrottsförlust.
På söndag går finalen, har Mumannen upplyst mig om. Finalen som Sverige inte kommer att spela, men som med största säkerhet ändå kommer att ses på vår tv.
Jag tänker fira när den är över. Det finns få saker jag är så genuint och uppriktigt ointresserad av som hockey.

Kan man låtsas som ingenting eller?

Jag bad gänget som mailar mig av misstag (läs här) att ta bort min mailadress eftersom jag faktiskt inte ingår i deras gäng, men det har inte haft någon effekt.

Min adress finns kvar och det ramlar in mail som handlar om Atlantkryssningar, Donaukryssningar, Amsterdamkryssningar och konserter på Hallwyllska palatset. En av de som deltar i mailkonversationen är visst en känd och erkänd violinist och alla verkar väldigt trevliga och levnadsglada.

Så, ja ja. Vill de väldigt gärna ha mig med så.. jag ställer väl upp då. ;)

Äntligen onsdag

Snart ledig fem dagar och på lördag åker vi till Lilla Mu på treårskalas.
Stackarn fick magsjuka och kräktes på förskolan på sin födelsedag, men till helgen är hon säkert frisk igen.
Vi har frågat och frågat vad hon önskar sig av oss, om hon vill ha paket och vad hon vill att det ska vara i paketet. "Tårta" och "glass" svarar hon då. Och "inte pussel, det har jag redan". Men det ordnar sig. Vi får väl tänka ut något bra själva istället.Kära A-kassan

Jag är oerhört tacksam att ni rättade till felet ni gjort så snart ni läst mitt mail. Alla kan ju göra fel, men jag måste ändå få påpeka att det hör till god ton att be om ursäkt, eller åtminstone förklara varför det blev som det blev, när man begått ett misstag. Att dessutom helt undlåta att svara på mitt mail känns inte ok.

Om man tänker efter var det inget litet misstag heller. Om ni hade haft rätt hade jag blivit återbetalningsskyldig för flera månader, förlorat rätten till ersättning och till och med blivit misstänkt för brott, eftersom det är olagligt att ta emot pengar man inte har rätt till.

Skulle det hända igen att ni undrar över något är ni välkomna att ringa mig så vi kan reda ut frågan direkt istället för att ni, utan någon som helst förvarning eller förklaring, ger mig en chock inklusive en helt sömnlös natt när jag loggar in på mina sidor.

Arg, trött, vill säga upp mig från a-kassan

Vissa nätter får jag bara ta mig sömnlös igenom. Ibland utan anledning, ibland har jag saker att oroa mig för. Inatt var det a-kassans fel. Eller möjligen arbetsförmedlingen, jag vet inte ännu vem av dem jag ska skylla på. Jag gjorde i alla fall misstaget att logga in på min sida sent igår kväll bara för att mötas av beskedet att jag är avanmäld. Igen.

Från första januari är jag avanmäld som deltidsarbetssökande. Om det stämmer blir jag återbetalningsskyldig för fyra månader och utan ersättning fram till nu. Men, det stämmer inte, för det är fel, jag ska inte vara avanmäld. Det har hänt en gång förut och då rättades det till.

Nu ska jag komma ihåg att aldrig mer logga in där precis innan jag ska gå och lägga mig. Blir så arg på allt strul. Och på mig själv som inte kan sova för en sån sak. Jag som till och med gått på KBT för att sluta oroa mig..

Det är ingen vanlig dag

För det är Lilla Mus treårsdag! :)
HURRA HURRA HURRA! :D

Vadat i lera för bloggens skull

Vi bor sedan flera år väldigt nära Kungsängen, där Kungsängsliljorna blommar varje vår. Ändå var det idag bara andra gången vi var där precis när de blommar som mest.

Det är den där Fyrisån (vattenpölen, som Lilla Mu kallar den) som ställer till det. Den är liksom för blöt för att bara gå rakt över. Vi (läs; jag) vill ju egentligen gärna se (läs; fota till bloggen) det där havet av Kungsängsliljor, men vi (inte bara jag) orkar inte gå runt bara för några nedrans (fast väldigt vackra) blommors skull.

Så idag, när vi ändå skulle åka och handla, tog vi bilen runt istället.


Så här såg mina skor ut efteråt. Jeansen också. Det är smällar man får ta för några blomfotografiers skull.

Sedan åkte vi och handlade. Folk stirrade. De har väl aldrig sett en lerig kvinna förut, antar jag.

Vill ha uppmärksamhet

Har haft finbesök hela kvällen. Av en söt liten dam som har puttat på mig med tassen varje gång jag slutat massera. Kanske skulle ta och testa det tricket på Mumannen imorgon.


Vill vara med i gänget

Någon som jag absolut inte känner har av någon anledning som jag inte vet lagt till mig i sin maillista och nu får jag mail (som skickas till flera samtidigt) som jag inte har ett dugg med att göra. Lite road är jag ju, men jag borde nog berätta för dem att de kanske skulle ta och plocka bort min adress? Känns lite som jag snokar, trots att det inte är mitt fel och trots att jag inte ens har samvete att öppna några bifogade filer.. Jag är liksom inte med i deras gäng, och kommer nog tyvärr aldrig att bli heller (fast jag följer gärna med på nästa Atlantkryssning om de väldigt gärna vill:)).

Mysteriet är löst

Vad skulle jag göra utan mina bloggvänner??! Och utan en av mina bloggvänners chef kanske jag ska tillägga.

Konst eller konstigt-Beates chef, Håkan, har nämligen löst mysteriet!

Mysteriet med det stora huset som vi i många år undrat vad det är för ett hus (läs här). Ni får se det igen:Håkan behövde tydligen inte mer än en kvart eller så, så hade han med lite hjälp av google maps räknat ut att huset är Röda korsets högskola:TACK Beate och TACK Håkan för att vi i fortsättningen slipper undra vad sjutton det är för ett stort hus vi ser från mina föräldrars fönster. :D

Typisk torsdag

Tänker alltid att jag ska tvätta och städa på torsdag eftermiddag, men orkar oftast inte. När jag förstod att jag inte skulle orka det idag tänkte jag att jag skulle blogga istället, men orkade inte det heller. När jag förstod att jag nog inte skulle orka det heller tänkte jag att jag i alla fall skulle läsa mina bloggvänners bloggar och kommentera lite. Men orkade inte ens det.

Vet inte vad jag egentligen har gjort från kvart över ett till nu. Jo, tittat på Let´s dance, spelat lite wordfeud, läst om hundar, konstaterat att jag inte kommer att kunna få tid med någon valp än på länge, deppat en del för det, haft ont i huvudet, känt mig allergisk, haft tungt med andningen och deppat lite för det också.

Men nu har jag ju bloggat i alla fall. Imorgon kanske jag orkar besöka er och kommentera också. Och vem vet, rätt som det är så vinner jag kanske på triss, får råd att ta långledigt och köpa mig en sån här också.

Hunddrömmar

Jag vill så väldigt gärna ha en hund. Det är ingen plötslig nyck, utan något som jag alltid drömt om, ända sedan jag var liten och hade en bästis med två hundar (old english sheepdog och briard) som vi alltid, alltid lekte och tränade med, inne som ute.

(Det är nog egentligen ingen tillfällighet att jag tecknar hundar väldigt ofta.)

Jag har alltid hindrats och skrämts av alla varnande ord, "du binder upp dig, det är ett stort ansvar, de hårar, biter sönder saker, kostar pengar osv osv". Ja. Men det kan det väl vara värt om man vill något väldigt gärna? Det är kanske svårt att förstå för någon som inte känner den där längtan..

Just nu gör jag inte mycket annat än tittar på hundannonser och läser om olika raser på skk.se och funderar på hur det skulle kunna lösa sig praktiskt. Jag tänker inte chansa, så OM vi köper en hund kommer det att vara väldigt genomtänkt.

I söndags var jag på stan med Mudottern och vi råkade springa rakt på en hunduppvisning på torget! Realgymnasiet visade olika raser och berättade om deras karaktärsdrag och användningsområden. Jag tog det som ett tecken (trots att jag inte tror på tecken och sånt:)).

(Trodde jag hade tagit en massa bilder, men det fanns konstigt nog bara en (dålig) bild i mobilkameran)

Överraskning


Jag blev otroligt förvånad igår när jag hämtade posten och där låg ett PAKET till MIG i brevlådan! Från Malin, som verkar ha tagit som sin uppgift i livet att göra andra glada. En superfin och skön topp som passar perfekt. Tack snälla, snälla, snälla, gulliga Malin!

Krupit på alla fyra

Ja, det har jag, krupit på knä med kameran igen. Grannarna har förhoppningsvis vant sig vid det här laget.
Musonen också. Han följde med ut och verkade inte skämmas riktigt lika mycket som han brukar.Mysteriet med det stora huset

Jag har för mycket annat än bloggandet att pyssla med, antalet olästa inlägg ökar och ökar och jag hinner inte svara på kommentarer. Och så till råga på eländet ska man helt plötsligt jobba också..

Så nu blir jag tvungen att bara strunta i allt, fusktrycka på "markera som lästa" och liksom börja om från början. Ber så hemskt mycket om ursäkt för det.

Igår firade vi 74-årsdag på Kungsklippan med den otroliga utsikten över Stockholm.

I många år har vi undrat vad det där stora huset på bilden nedan är för något. Vi trodde att det kanske var Sophiahemmet, men nu när jag googlat tycker jag inte riktigt det ser ut som det längre. Någon smart bloggläsare som kan hjälpa oss att lösa mysteriet?


Tips till uttråkad

Mitt tips till den som vill få tiden att gå är att börja leka med Photoshop.

I förrgår kom jag hem kvart över ett, hade tänkt städa, satte mig i soffan för att koppla av lite först, "skulle bara" greja med min andra bloggs design en liten stund. VIPS var klockan över fem och Mumannen kom hem. Och inte hade jag märkt att han ringt flera gånger heller.

Och idag har jag suttit med datorn i knät sedan tre-fyratiden och gjort collage efter collage efter collage (blir aldrig nöjd). Och VIPS så är klockan mitt i natten.

(Om ni vill gå in på bloggen för att se hur det ser ut just nu så får ni uppdatera med F5 några gånger. Jag är inne på typ femtioelfte headern än så länge (blir som sagt aldrig nöjd))Nu behöver jag "bara" börja teckna och måla igen också så jag äntligen kan återuppta bloggandet där.


Uppdatering. Nu har jag ändrat lite i designen igen, efter några bra tips från proffset Beate. Har gjort en footer också. Kolla gärna och ge feedback om ni tycker jag ska ändra något mera (kom ihåg att trycka F5).

(klickbara bilder)

Mattegeniet på bild


Har försökt ta egobilder för eran skull. Det gick ju sådär..

I alla fall så tänker jag åka till stan idag. Mudotter vill gå på loppis. Jag har aldrig varit på loppis för att handla, men jag antar att man kan fynda.

Att köpa billigt begagnat borde väl till och med innebära att man kan tjäna en rejäl hacka att köpa något nytt och dyrt för?

Helt ok brev på posten

Tips på weekendresor någon? :)

Supersuperfina gubbar

Lilla Mu gjorde supersuperfina (mycket i Lilla Mus liv är "supersuper" just nu) gubbar till oss. Den röda har både skor och armar. Den svarta har också skor, men höll på att bli utan näsa.. tur att Lilla Mu kom på det när hon ändå hade den röda pennan i handen.
Inte kul att vara utan näsa ju (armar är inte lika viktigt).

Intressant

Det ramlade precis in en kommentar i ett nästan två år gammalt inlägg från någon som kallar sig "cvbnm,." och jag fick en oemotståndlig lust att svara på kommentaren här.

cvbnm,.: Måste du skriva inlägg hela tiden?

Svar: Ja, jag måste tyvärr skriva inlägg hela tiden, annars kommer bloggöverstyrelsen och ger mig ett skott i nacken. Du kan ju tänka dig själv under vilken press jag lever.

cvbnm,.: Skriv inlägg om intressanta saker.

Svar: Jaa... men NU borde du väl vara nöjd ändå? Ett helt inlägg tillägnat ett så intressant fenomen som du, dvs en sån som läser bloggar som inte intresserar dig och dessutom kommenterar ett två år gammalt ointressant inlägg i den ointressanta bloggen som ingen tvingar dig att läsa.

Första Maj med Lilla Mu

Vaknade.

Gick ut. Såg en båt i "vattenpölen".

En till båt.

Sprang jättelångt bort.

Båt.

Sprang lite till.

Gick upp i fågelutsiktstornet. Såg ingen fågel.

Plötslig var Lilla Mu jättekort.. VAR ÄR BENEN???

Puhhh.. där var dom!

Båt igen.

Plockade supersuperstora stenar.

Pluppade dem i vattnet. Jättemånga stenar. Jättejättemånga.

Tog sats. Sprang hem.

Gick lite på taket.

Kollade på fiskar.

Blev blå på tungan.

RSS 2.0