Ord

På grund av dålig mage har jag skitit i tvättstugan några dagar i rad så nu börjar det bli lite mycket. Bara att rycka upp sig och ta tag i de stinkande högarna idag alltså.

En annan sak, som jag inte måste, men gärna vill göra idag är att försöka klura ut hur jag ska placera ut några bokstäver för att bilda de ord som ger högsta möjliga poäng. Wordfeud, ja. Problemet är att de jag spelar mot gör grova felprioriteringar i sina liv och, förutom att de gick och lade sig igår kväll, nu verkar ha begett sig till sina arbeten mitt i spelet! Herregud så gör man väl inte..?

Men kanske någon av mina smarta bloggvänner vill spela i eftermiddag? Jag heter hörni i så fall.:) Fusk är givetvis förbjudet, så håll er borta från alla dessa fusksidor som finns. Jag fattar ärligt talat inte ens varför folk vill fuska. Det är inte direkt så att man vinner något viktigt, annat än den lilla futtiga ära som det eventuellt kan innebära att vinna ett visserligen roligt, men i ärlighetens namn helt betydelselöst, spel på mobilen.Grattis!

Dagens chock, jag vaknade lite före sex i morse, gick upp strax efter, raka spåret till köket och ÅT FRUKOST! Jag var hungrig, kors i taket! Det har nog inte hänt sedan jag var liten. Men det kan ju inte ni veta så jag antar att det inte var så chockerande för er. Men för mig. Jag satt där med min frukost och undrade vad som hänt.

Ja ja, över till något helt annat, mycket viktigare. Det som har med rubriken att göra. För 26 år sedan idag föddes nämligen ett av våra älskade barn, pigga och glada yrvädret lilla Musonen2, i världens fart.

Så ett jättestort GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN säger jag till honom! :D


Födelsedagsbarnet tillsammans med sin lillebror, Venedig -94.

Maskrosgurka

Mina maskrosbarn, de små överlevnadsgurkorna och tomaterna, fortsätter att växa och mogna ute på balkongen. Det går väldigt sakta, bara en tomat börjar bli röd och gurkorna har inte precis vuxit sig jättestora. Men ändå. De skulle ha slängts i en svart sopsäck för länge sedan. Istället kämpar de på förtvivlat där ute.


Jag vattnar lagom mycket (för att hålla gurkvårdsnämnden härifrån). En gång i veckan sådär.. Jag behöver visserligen skaffa glasögon, men vad jag kan se verkar Lillgurkan vara ganska lycklig där ute i krukan. En sån duktig gurkskötare jag är ändå va?För säkerhets skull har jag dokumenterat min förträfflighet i en gurkmapp. Så ingen ska kunna komma och säga att jag inte tar mina gurkvårdsskyldigheter på största allvar.

ICD-10 K58.0

Har en liten internetkris, därav bloggfrånvaron. Varje gång jag tänker facebook eller blogg blir jag typ matt i hela kroppen. Det går nog över får vi hoppas. Eller så stänger jag FB-kontot, lägger ner bloggen och säljer datorn. Vi får se, jag är ju lite av en allt eller inget-människa så..

Har mest jobbat sedan sist, men på grund av en anledning som ni ser i rubriken (googla på det ni) med lite överraskande feber som pricken över i tillbringar jag den här dagen i hemmet. Funderar på att tvinga mig ner i tvättstugan mellan attackerna, men skjuter antagligen (läs helt säkert) upp det till imorgon då jag inte har något jobb inplanerat.

Lite mode också för er som inte är intresserade av diagnoskoder. Igår shoppade jag världens mjukaste tröja och en sjal med rosor på MQ. Jag som är så bra på att tjäna pengar handlade för en gångs skull till ordninarie pris. I och för sig hade jag tänkt köpa en ännu dyrare tröja.. så lite tjänade jag nog ändå vid närmare eftertanke. Och så kanske jag inte behåller tröjan heller.. då tjänar jag några hundra till i så fall.

En ljus, mild och skön färg på tröjan. Bara så att ni vet, ni som trodde att den var tråkigt beige.

Hur sjutton orkar ni?

Ni som jobbar heltid.. varje dag, kanske mer än heltid till och med, och sköter ett hem samtidigt, tvätt, städning, vattna blommor, laga mat, handla... och kanske ett gäng ungar på det... alltså... ja, se rubriken ovan.

Själv är jag (trots att jag har kul på jobbet) fullständigt totalt slut, färdig, förstörd, bombad, efter att under några få veckor ha jobbat några få dagar i veckan, fem-sex timmar per dag. Tvätthögen ligger kvar på golvet, disken är odiskad, Mumannen får köpa färdig mat, vad som helst... bara jag slipper laga den, och att vattna gurkan på balkongen är det inte tal om. Den får dö där ute, det skiter jag i. ;)

Jag vill inte känna mig så här. Funderar allvarligt på att flytta ut i en koja i skogen, äta bär och svamp och försöka harva mig fram på mitt skapande. Alternativt skrapa fram en rejäl Trissvinst, flytta till nybyggd lägenhet med takterass och utsikt mot slottet och leva som skapande lyxhustru för resten av livet.

Nu blev det kväller

Söndagen bara försvann utan att jag gjorde så mycket särskilt mer än tvättade kläder som inte hann torka, så nu ligger det halvtorr tvätt över vardagsrumsgolvet, vad bra.. hoppas parketten tål fukt. Och så glömde jag vattna gurkan också. Hela helgen har den varit utan. Och nu orkar jag inte, har redan lagt mig. Ligger och väntar på att folk ska skriva ord någon gång. Wordfeud ni vet. Ja jag är besatt. Men jag lär få vänta till imorgon, de verkar trötta.

Så här ser det ut framför mig i sängen, haha. Och kameran är med som ni förstår. Jag har nog en liten teknikgalen gen någonstans ändå, kanske.. Oj det där tog emot att erkänna..

Men sov gott hörni. Nu ska jag slå av datorn. Snart i alla fall. Påminn mig om att vattna gurkan imorgon är ni snälla.

Nere i träsket

Japp, jag har alltså, som så många andra, gått ner mig i det underbara wordfeudträsket. Det är Musonens2:s förtjänst, han lärde mig förra helgen. Det tog två minuter så var jag beroende.


Det började bra idag som ni ser. 180 poäng på mitt första ord hehe. Jag har lovat att inte avslöja vem jag spelade emot, men jag kan säga så mycket som att det muttrades en hel del i soffhörnet där Mumannen brukar sitta.

Det slutade bra också. Inte för att skryta;) men min rekordpoäng måste självklart dokumenteras i bloggen. Muman.. eh.. min motståndare slog också rekord, i antalet suckar. Det muttrades om dåliga bokstäver och om att avinstallera det jävla skitspelet. Hahaha.

Och vinnare är...

Nu ska vi se..

En lapp för varje tävlande.

Ner i en korg med lapparna.

Och så drar vi vinnaren..

Kommentar nummer sex:
GRATTIS ROBERT! :D


Välj ut ett skohänge/örhängen
(jag kan göra om örhängena till vanliga hängen om du vill),
och maila din adress till [email protected] så skickar jag vinsten.


(Och så vill jag gärna ha ditt url så jag kan länka till din blogg.;D)

Hörni firar med utlottning

Wohoooo, bloggen fyller 25!

25 månader (och en dag om vi ska vara riktigt petiga)! Grattis bloggen, vad roligt!

Och för er som undrar, nää, jag glömde inte alls att fira tvåårsdagen 14:e Augusti (inte heller glömde jag att fira 25-månadersdagen igår, så det så), utan bloggen ville helt enkelt hellre fira 25 (och en dag), såklart, det är ju coolare än att fylla två fattar ni väl.

Men hur firar man 25 (och en dag) då? Bloggen är trött så fest är för jobbigt. Och presenter behövs inte till någon som redan har allt.. Men man kan ju alltid ge bort saker när man firar, har jag hört. En liten utlottning för bloggens makalöst tålmodiga läsare kanske? Utlottning av en sko?

Ja, så gör vi! Någon som vill vinna valfri hemmagjord skohänge/örhängen från bilden nedan? Alla som säger Grattis till Hörni, 25 (och en dag), inom 25 timmar (och en sekund) från och med tiden för publicering av inlägget får vara med.Edit: Endast en röst per person räknas, fjäsk kommer inte löna sig och inga andra färger än de som syns i bild finns. Men kommentera så mycket ni vill och fortsätt gärna smöra ändå för all del. ;D

Jag vet jag vet jag vet...

Jag skulle ju börja blogga ordentligt nu men har fortfarande inte haft tid i helgen. Till mitt försvar har jag haft den bästa anledning som finns. Ni får gissa. På bilden nedan gömmer sig den underbara lilla anledningen. Gömmer sig väldigt bra också.


Äsch.. ni får en ledtråd till..


För svårt? Ok då, EN ledtråd till.


Vi får väl se om ni kan gissa rätt.

Lillsnutte då!

Dagens projekt var rensning av balkong. Har medvetet låtit gurkplantan och de andra växterna torka ut ett par veckor för att de ska bli lättare att slänga ner i en svart sopsäck nu när det ändå är höst och de har gjort sitt och börjat vissna.

Trodde jag ja... men ser ni vad jag ser......???

EN MASSA NYA GURKSNUTTAR ÖVERALLT PÅ HELA PLANTAN!

Och det BLOMMAR på lilla gurksnutten.

En av snuttarna har till och med vuxit sig större än en gurksnutt! Utan att jag hade en aning!

Oj oj oj oj oj, det hade kunnat sluta illa... men nu har jag vattnat ordentligt och lovat vårda den ömt tills den ger upp på riktigt.

Lippe, min idol


Blir så sjukt stolt över bloggkompisen Lippe när jag hittar en artikel om henne i Aftonbladet idag och tänker att det verkligen är på tiden att jag starkt rekommenderar alla att läsa hennes blogg.

Fantastiska Lippe är en kvinna som trots att hon varit sängliggande i smärtor efter en ryggskada har kämpat med näbbar och klor bland annat genom sina blogginlägg och otaliga brev till våra politiker, vilket lett till att hon har fått ställa upp på ett antal intervjuer i media.

Hon har nyligen fått livet tillbaka efter en lyckad steloperation (likadan som jag gått igenom), men av någon outgrundlig anledning tvingats betala den själv med lånade pengar. Nu håller jag tummarna hårt för att Lippe får alla de 140.000 kronorna återbetalda retroaktivt.

Jag skriver

Ni kanske tror att jag inte bloggar. Där har ni fel.. jag producerar texter på löpande band. Känner mig inte direkt på topp, så de senaste dagarna har jag skrivit en hel radda deprimerande inlägg som handlar om hur trött jag är, om att jag ändå inte kan sova, om Alexander Bard, om mina känslor för det som hänt Stefan Liv och för dessa vackra foton, om flygrädsla, om hur jag verkar ha glömt hur man tecknar, om att jag inte rört kameran på en evighet (läs flera dagar), om avundsjuka och missunnsamhet och om hur dumma i huvudet alla i hela världen (utom jag;)) är. Alltihop helt opublicerbart, men jag har i alla fall lättat mitt hjärta för utkast.

Färdig

Valideringen gick bra även den här gången. Nu är jag klar och får kalla mig utbildad. 20 års erfarenhet betyder ingenting när det första som efterfrågas vid ansökningar är "har du utbildning?". Nu kan jag kryssa i "ja" på den frågan och kanske slipper sållas bort redan innan CV:t blir läst.

Om inte annat har det varit upplyftande att se att jag faktiskt kan en himla massa som jag inte har tänkt på att jag kunde, och dessutom har jag lärt mig ännu mera. Och så kan jag plugga också, det visste jag inte heller.

Nu är jag dödstrött och ska sova. Kanske kommer på oväntat besök till er imorgon kväll. Fast nu blir det inte så oväntat längre förstås..

Snabbis

Vad har jag gjort sedan sist? Jobbat och pluggat såklart. Nu hoppas jag att jag klarar mig imorgon.
Har hunnit med en rolig kräftskiva också. Inte så mycket annat faktiskt. Jag glömde till och med att fota kräftorna så jag ger mig själv godkänt med min ambition att ta bloggsemester.
Ska plugga lite mer under kvällen. Det är sjukligt, jag tror aldrig att jag kan tillräckligt mycket.. Den som vill hjälpa mig får gärna berätta allt om hur det är att leva/ha barn med funktionshinder av alla de slag.
En sak till, alla mina mammor kan andas ut, bihåleinflammationen är så gott som borta. Fortfarande utan hjälp av doktorn. En sån tur att jag överlevde trots allt. :)

RSS 2.0