Idag är det Lördag för den som inte visste...

Blev för en halvtimme sedan väckt av morgonpigga Mumannen som tänkte åka och veckohandla och redan hade hunnit söka tre jobb och hämtat tvätten i tvättstugan. Jag hade tvättid igår och lät tvätten hänga kvar över natten.

Det är nästan alltid jag som tvättar och jag klagar inte eftersom Mumannen gör så mycket annat, men ändå....varför är det så ofta så att män inte kan tvätta? Man hör det ju överallt. Framför allt kan de inte sortera. De blandar färger hej vilt och förstör kläderna. Varför....?

Är det vi kvinnor som inte låter dem och de därför aldrig lär sig? Eller vill männen slippa och därför låtsas att de inte kan? För det kan väl omöjligt vara biologiskt? Jag tror inte så mycket på såna ursäkter.  


                                  


                                                               Godmorgon allihopa.


Kommentarer
Postat av: Egoinas mamma

Jag tror det handlar om att de inte vill.. Jag lär mig aldrig hur man byter olja på bilen, lite samma sak. :DSv: Du är så klok! :D (Jag trodde faktisk det var amerikanskt, känns som att jag lär mig massor extra när jag bloggar och kommenterar, det tycker jag är roligt!) Har precis ätit ett kokt ägg med massor av smör till frukost, hahaha, känns jättekonstigt. Om jag blir sugen på mer tar jag en ostskiva med smör.. Tror jag lägger ut ännu ett inlägg om dieten sen, jag är facinerad över effekten! Och glad!

2009-10-31 @ 09:21:36
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Jag tror dom gör det med flit! Anders tvättade EN gång. Körde min lammullströja i 60 grader. Den var väldigt liten och stel efter den behandlingen. Sen har han sluppit tvätta...

Men han gör så mycket annat så jag klagar inte heller :-)

Kram

2009-10-31 @ 09:40:52
URL: http://metrobloggen.se/amadecasa
Postat av: Egoinas mamma

Sv: Avvakter med spänning ditt inlägg. ;)

I dag varvar jag mitt lördags-mini-hemma-spa med städning och blogging och jag mår så BRA! :D

2009-10-31 @ 09:44:49
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Lasse

God morgon Gun. Jag erkänner vill inte tvätta om jag kan komma undan.:)

2009-10-31 @ 09:48:12
Postat av: Gun

Godmorgon Lasse! Kul att "se" dig igen! Har du sett att jag skrivit om din whiskygröt?

Förstod att det var så...att ni ville slippa..;)

2009-10-31 @ 09:50:54
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Lasse

såg att du fick till ett inlägg om gröt det är ju bra att visa att det finns nyttiga o ekologiska maträtter som alternativ till alla färdigrätterna i frysdiskarna.:)

2009-10-31 @ 09:56:40
Postat av: Gun

Lasse: Hahaha, ja det är ju bra!

2009-10-31 @ 09:59:41
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Philippa - bebis i december

jag försöker lära sambon men det går inte verkar det som så jag sköter tvätten, han får hämta den ibland dock... men här är det jag som är den morgonpigga verkar det som, och just nu den enda som verkar ha någon som helst plan för hur vi ska bli klara med flytten

2009-10-31 @ 10:06:18
URL: http://phlippans.blogg.se/
Postat av: Surmorsan

Dom Kan, det är jag övertygad om. Fast dom låtsas att dom inte kan för då slipper dom ju. Har varit samma för mej, jag har alltid tvättat när jag varit sambo. Fast jag tycker det kan vara ganska rogivande stå i tvättstugan och hänga och vika tvätt.

Sa jag att jag inte har nåt liv? ;)

2009-10-31 @ 10:10:30
URL: http://surmorsan.bloggagratis.se
Postat av: Janne

Nu ska inte jag sabba det för alla andra smarta män men jag kan väl säga som så att jag varit tvungen att börja tvätta själv. ;DGodmorgon Gun! :D

2009-10-31 @ 10:14:07
Postat av: marie

Godmorgon Gun!

Hoppas du sovit gott .

Jag tror att männen inte vill tvätta....

Jag håller på o lär upp sonen nu, han får tvätta sina kläder själv. Det är ju så oxå att de ALDRIG ligger i tvättkorgen heller så han får skylla sej själv.

Ha en toppen dag, kram

2009-10-31 @ 10:18:30
URL: http://mariekjerulf.blogg.se/
Postat av: Gun

Janne: Men om du någon gång hittar någon att bo ihop med så glömmer du nog också hur man gör, eller?

Godmorgon!:D

2009-10-31 @ 10:18:58
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Kina

Det va en flitig muman minsann. Tvätta ja, sambon frågade för några dar sen varför jag inte tvättat ettpar av hans vindbyxor. För att jag inte har en full maskin än tyckte jag. Maskinen gick då med vittvätt och han pekade och undrade vad det va då. Vittvätt svarade jag och han bara...So what? Suck svarade jag. Så han får inte tvätta, dels är han lite färgblind oxå:/ Kram!

2009-10-31 @ 10:22:49
URL: http://metrobloggen.se/erhit
Postat av: Kina

såg att jag missade skriva att byxorna va SVARTA;)

2009-10-31 @ 10:24:45
URL: http://metrobloggen.se/erhit
Postat av: Janne

Nä, jag tror inte det. Finns så mycket annat som jag hellre "slarvar" med som typ dammtorkning och diskning. ;)Jag tror faktiskt inte att det är med vilje som vissa män blandar tvätt, jag tror helt enkelt dom har för bråttom och inte tänker på färger och sånt.

När en man tycker nånting är tråkigt eller blir tvingad till att göra något så gör han det fort för att bli av med det och då blir det lätt fel. Det är ju egentligen inte så svårt om man tar sig tiden att läsa tvättråden på plagget.

2009-10-31 @ 10:31:00
Postat av: Janne

Jag kom på.... en jobbarkompis till mig är 22 och har nyss fått en egen lägenhet. Hans mamma har varit tvungen att komma hem till honom för att lära honom tvätta. Hon hade aldrig låtit honom göra det hemma medan hans syster ofta skötte tvätten. Det är nog lika mycket en uppfostringsfråga så uttråkning.

2009-10-31 @ 10:34:06
Postat av: Fröken Einstein med en smärre psykos

Kanske är för att killarna har helt annan passform på sina kläder? För dem kanske det inte spelar någon större roll om kläderna krymper en smula. Vad vet jag?sv: Klart man kan ålderskrisa i tjugoårsåldern! När jag skulle fylla nitton kändes det som att resten av livet var motorväg ner i graven. Jag trodde att allt kul var slut, att jag försuttit alla chanser jag hade. Så det var ganska nice när jag blev tjugoett och insåg att det var ganska mycket av livet kvar. Jag menar, när jag har levt lika länge till som jag har levt nu, så är jag 46. Och då är jag inte ens halvvägs till hundra. Jag hoppas att jag hinner med en del under den tiden :DGodmorgon!

2009-10-31 @ 10:34:58
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Postat av: Gun

Janne: Jag försöker lära min yngste son och han har frivilligt följt med till tvättstugan för att lära sig. Du har rätt, det har med uppfostran att göra.

2009-10-31 @ 10:43:28
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Selma

Om någon annan tog på sig ansvaret för tråkiga saker skulle jag inte ta det. Jag tror det är så enkelt. Om man som kvinna alltid påminner, tjatar och fixar varför skulle män och pojkar då vilja kappspringa mot tvättmaskinen?

2009-10-31 @ 10:50:53
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: ansepanse

J har aldrig plockat i tvätt i tvättmaskinen

det är nog medfött - hahaha

2009-10-31 @ 10:57:51
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Petra

Sv: Ja det ska bli spännande att se Ullared. Men jag tror inte det är en serie jag kommer att följa.2009-10-31 @ 10:58:37
URL: http://inspirebypetra.blogg.se/
Postat av: Myaraq

Det är för att vi inte ska låta dem tvätta.Det är sant, jag har hört det från fler källor. Till och med Janne har intygat!!

2009-10-31 @ 11:10:01
URL: http://myaraq.blogg.se/
Postat av: Brutala Bloggen

Det är ju inte ens svårt. Man vrider till 40 och trycker på power. jag sorterar inte ens färger särskilt noga, en vit-hög och en färg-hög.Jag har aldrig tvättat min sambos tvätt under de tre år vi bott ihop. Vi har varsin tvättkorg. Jag vägrar tvätta hans smutsiga kalsonger och äckliga strumpor. Och JA han KAN tvätta.Klart dem bluffar och gör fel för att slippa, de är väl inte dumma i huvudet? Så gör ju till och med jag när jag lagar mat,, gör lite fel med flit så han ska sköta matlagningen ^^

2009-10-31 @ 11:21:11
URL: http://metrobloggen.se/ruv
Postat av: Brutala Bloggen

Men jag skulle aldrig klara av att tvätta hans äckeltvätt :P

men jag blev varnad innan jag blev ihop med honom som ju är min första kille, att man aldrig skulle skämma bort killen i början för då kan det aldrig bli jämlikt igen för att de blir lata och vana och mkt svårare att ändra på. Och klassiker som att killar slarvdiskar med flit för tjejen ska diska osv har man ju hört gott om historier om. No way jag tänkte gå med på det då skulle man ju va dum i huvet om man tror killar är så inkompetenta att de inte vet att man har diskmedel på diskborsten lr kan trycka på power-knappen på tvättmaskinen.Men du verkar ju ha värsta awesome-mannen så! Väldigt huslig! =)

2009-10-31 @ 11:52:32
URL: http://metrobloggen.se/ruv
Postat av: Pia

Min man kan tvätta alldeles utmärkt.. dock blir det fler maskiner än kanske jag skulle gjort. Han är slav under lapparna.. 40 gr, vit. 60 gr vit. 40 gr svarta. 40 gr blandade färger.. osv... ;o) Är det någon i huset som missfärgar saker så är det jag!! För ibland "drar jag en rövare" och chansar!! Oftast går chansningen hem, men ibland.. njae, då är det en ton av t ex rosa! Hahahaha..Däremot är han usel på att hänga upp saker.. En kraftkarl som verkar tappa all ork när det gäller att SKAKA ur plagget innan upphängning! ;o)Tvätten ligger på mig, matlagningen på honom!! Det är en bra fördelning, tycker jag.

2009-10-31 @ 12:18:49
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Ellis

Jag kan säga att i vårt hushåll lyfter männen inte ett finger om de inte har med händiga jobb o göra, OCH min pappa är färgblind - under alla dessa år har han trott att vi har rosa gardiner i köket.De är gröna.

2009-10-31 @ 12:23:37
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Ellis

Sv: Hahaha så du kanske förstår varför vi ALDRIG hade låtit honom sköta tvätten, jag hade nog haft mer färgglada kläder än jag har! :Oför övrigt var det inte JAG som sade citatet jag garvade bara åt frustruationen som kom ur personen. HAHAHAHA

2009-10-31 @ 12:35:12
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Britt

Jag tror att de gör det med flit. Läste en kommentar här ovanför om en föstörd lammullsröja och jag fick också min röda fina förstörd...men det sket jag i. Han fick köpa ny och fortsätta tvätta. Varje plagg han förstörde fick han köpa ny...han lärde sig :)

Postat av: Amanda

Det gör VERKLIGEN inte jag heller!

2009-10-31 @ 12:49:51
URL: http://medelrutanvingar.blogg.se/
Postat av: anna

Här hos oss är det jag som sorterar och kör igång tvätten. Hänger den gör både maken och jag. Sorterar upp den och lägger/hänger in i garderober gör oftast jag. Innan vi blev ihop skötte maken sin tvätt själv i flera år...Jag tror att män KAN tvätta, men att vi kvinnor många gånger låter dom slippa för att man är rädd att de ska förstöra kläder.Jag är sån i alla fall. Så jag får väl skylla mig själv...

2009-10-31 @ 14:34:44
URL: http://annabackhouse.blogg.se/
Postat av: anne

Det är väl som med allt man inte VILL, man låtsas att man inte kan! :)

2009-10-31 @ 14:34:55
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Miss Dramaqueen

Min pappa har löst det genom att nästan uteslutande använda gröna (han har TRETTIO likadana skjortor) och bara svarta (likadana) byxor...Rätt smart egentligen..

2009-11-02 @ 12:40:22
URL: http://itisart.blogg.se/lisa

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0