Hur sjutton ser den bastun ut?

Jag vet att vi har det bra i det här landet och att vi ska vara tacksamma för mycket..bla bla bla..men jag tycker ändå det är synd att det sociala skyddsnätet håller på att demonteras av nuvarande regering.

Regeringen har bestämt att Mumannen ska tvingas söka jobb i hela landet om fem månader. Får han då jobb är det bara att flytta ifrån mig. Om jag flyttar med och söker jobb tvingas jag också söka jobb i hela landet efter ett halvår.

Samma regering ville bestämma att inkomstförsäkringar via facket inte ska vara tillåtet. Det hade inneburit att Mumannen redan nu fått leva på endast A-kassa som innebär ca hälften av hans förra inkomst efter skatt.

Regeringen har även bestämt att jag blir utförsäkrad från Försäkringskassan om jag är sjuk i mer än ett år. Det innebär att jag jobbar trots att jag egentligen inte kan och blir bara sämre och sämre och snart kommer att vara utbränd av pressen.

De har även bestämt att vi som är arbetslösa och sjuka ska betala mycket mer skatt än de som arbetar. Annars förlorar vi inte tillräckligt mycket och blir inte friska och söker inte jobb tillräckligt snabbt. De vet nog inte att Mumannen söker flera jobb varje dag och att jag inte har valt att en kota ska glida in i min rygg och slita bort disken.

Samma regering har  byggt om sin bastu på Harpsund för en kostnad av 2 miljoner. De sitter nu och skämtar om detta på Tv4 Nyhetsmorgon.

Jag har bara lust att be dem hålla käften!


Och med detta sagt glömmer jag det och går vidare och önskar er alla en Riktigt God Morgon!:D  
   

Kommentarer
Postat av: Jenny

Det är skrämmande.. man blir upprörd. men godmorgon på dig =)

2009-10-15 @ 09:42:47
URL: http://jjjohansson.webblogg.se/
Postat av: sara

Urk. De slår på de som redan ligger. Sånt gillar vi, om vi nu ska välja att vara lite ironiska så här på morgonkvisten.

Hur långt är det kvar till nästa val?Sv: Visst är det sant att ett socialt liv kan underlätta och man blir gladare och piggare av det. Men samtidigt har jag inte hittat någon att umgås med i Borås förrän helt nyligen. Så får vi se hur det blir med det. Väger och väger.

Ja! Annelie är guld värd i många avseenden. Så glad över henne.

2009-10-15 @ 09:56:49
URL: http://glitterogon.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Jag läste i en tidning en politiker som menade att alla borde ha "politiker-praktik" så att man förstår att det inte är så enkelt som folk tror. Personligen tycker jag att politiker borde ha "vanligt liv" ett tag, med sjukdomar, arbetslöshet utan fallskärmar. Man skulle inte få lov att bli politiker utan att ha upplevt eller levt nära inpå människor med dessa problem. Ett annat stort problem är också de äldre. Det finns knappt någon som jobbar för deras sak, för ingen inom politiken har varit där.Det idiotiska med hela systemet just nu är som du påpekar, man tvingas jobba och riskerar att i slutändan inte kunna jobba alls, istället för att kanske få jobba deltid eller vara heltids sjukskriven för att senare kunna jobba fullt hela livet ut.Att man vill åt latmaskarna förstår jag, men då får man göra det på ett sätt så de som verkligen är i behov av hjälp också får det. Med ett bra system för sjuka, arbetslösa och andra behövande vill det alltid finnas snyltare på vägen. Jag tror aldrig man kommer ifrån det, men medmänskligheten måste vi behålla.Det vill alltid vara de som utnyttjar systemet, det betyder inte att vi skall ta bort systemet, men de som utnyttjar!Du är i din fulla rätt att vara arg! KRAM

2009-10-15 @ 10:18:09
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Gun

Em: Tack! Jag vill också att de ska klämma åt fuskarna, men tycker också att kollektiv bestraffning är väl hårt mot oss oskyldiga.

Jag låter nog bitter i inlägget, men det är jag inte. Bara arg.

Ändå känner jag mig glad. Orkar inte deppa:)

2009-10-15 @ 10:32:28
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Jag har hänvisat till dig i mitt senaste inlägg. Om det är något i hänvisningen som känns fel, så säg till. Jag deppar heller inte, men tycker det är SKITABRA att du tar upp det! :)

2009-10-15 @ 10:43:18
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Lasse

Gun jag håller med dig fullt ut dom har slaktat det sociala skyddsnätet i det här landet.

2009-10-15 @ 10:57:05
Postat av: Gun

Lasse: Tack. Många verkar tro att det är skönt att gå hemma och vara sjuk eller arbetslös. Men det är en enorm press.

2009-10-15 @ 11:04:44
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: femman

Sv: mitt svar var inte menat mot dig på nåt vis- kändes som du tolkade så.. Tycker inte om missförstånd :)

2009-10-15 @ 11:05:47
URL: http://femmanfem.blogg.se/
Postat av: Peterlarson

Det finns fuskare i alla system, det är det ingen tvekan om.

Men nu är det faktiskt så att det enda sätt man tycks kunna komma på att sätta dit dessa fuskare är genom att kollektivt bestraffa alla. Både de som fuskar och de som är verkligt sjuka, de som gör allt för att få ett arbete överhuvudtaget o.s.v. Alla skall få det svårare.

Varken jag eller någon annan vet exakt hur många som fuskar (eftersom man inte känner till dom) men att ALLA inte fuskar är nog de flesta överens om.Det betyder alltså att man med sänkta och minskade bidrag "straffar" oskyldiga och skyldiga lika mycket.

Om samma regler skulle gälla inom rättsväsendet så skulle alla misstänkta straffas och inte bara de skyldiga. Dessutom skulle de som inte ens är misstänkta straffas också.

Ett sådant rättssystem har man möjligen i de allra värsta diktaturer, om ens där.Man måste försöka komma åt fuskare. Men på annat sätt än att det drabbar alla som inte fuskar. Annars förtjänar vi nästan inte att kallas demokrati längre2009-10-15 @ 11:13:38
URL: http://peterlarson.wordpress.com
Postat av: Peterlarson

Ja, sen när det gäller bastun så är det ju faktiskt inte Reinfeldts hus utan den som är statsminister för närvarande.

Men det känns ju lite onödigt med en bastu för 2 miljoner oavsett.

2009-10-15 @ 11:15:35
URL: http://peterlarson.wordpress.com
Postat av: thakock

byt regering! Det kan hjälpa lite kanske.. =P

2009-10-15 @ 11:20:00
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: ansepanse

jo, jag vet om situationen, har även jag tagit upp den i min blogg, har en vän som har det just så att hon blivit utförsäkrad och vet inte hur det ska gå i framtiden

och det där med att man måste söka jobb i hela Sv som du nämner och är man gift och.....ja, vilka problem det skapar

det är inte lätt att vara människa idag inte, är man så dessutom sjuk ja....

ha det

2009-10-15 @ 11:35:53
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Ellis

De gör så jävla mycket fel och försöker själva vinna på det. Hatar deras nya sätt o hantera skatter o skit. ALLA är ju för fan människor o lika värda.ja juste, vet du vad Janne jobbar med? Om du vet är vi också osams. OCH DU FÅR INTE LJUGA

2009-10-15 @ 12:06:21
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Ellis

sv: ÅÅÅÅH bra trodde jag skulle vara mobbad idag med att ALLA vet och inte jag.Du är en sann vän du Gunsan!Miiqa säger att hon frågade och han svarade. Riktigt dålig stil, vad har JAG OCH DU gjort för att inte få veta?

2009-10-15 @ 12:31:10
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: tobys.se

Fyfan detta visste inte jag om! Herregud säger jag bara...! Skulle det vara okej om jag tar upp detta i min blogg och länkar ditt inlägg?Jag blir så förbannad.

2009-10-15 @ 12:32:24
URL: http://tobys.se
Postat av: Surmorsan

Vi borde göra som i ex Frankrike där man går man ur huse och Protesterar och gör uppror mot regeringen när nåt är helt åt helsike!

Men vi Svenskar vågar inte sånt. Vi beklagar oss bara medans mångas liv blir förstörda. Tidningarna skriver om det och det debatteras på tv, men inget mer än så händer.

Inte konstigt att vår regering bara kör över oss då för dom "får" ju göra hur dom vill. Det värsta som kan hända är att dom inte blir omvalda igen...

2009-10-15 @ 12:43:38
URL: http://surmorsan.bloggagratis.se
Postat av: Daniel

Håårda bud i sweden!Här får man orört vara arbetslös 500 dagar å lyfta peng... efter 2 år behöver man bli sysselsatt med kurser, praktik eller dyl. Hemskt ni har det!

2009-10-15 @ 12:44:46
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Hahaha! Såg din kommentar hos Ellis. Maila mig hans nummer så skall jag bekräfta om du har rätt.. :D

2009-10-15 @ 13:14:39
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: aw

härlig blogg!

2009-10-15 @ 13:19:26
URL: http://amandawahlgren.blogg.se/
Postat av: Sara - Welcome to Saradise

fy fan! sverige är fan inte så bra som alla tror. Att vara arbetslös i det här landet funkar liksom inte fast man inte kan göra något åt det!Själv lever jag på mina föräldrar i minst tre månader och får ingen hjälp av af... Sånt gör mig så förbannad!

2009-10-15 @ 13:26:15
URL: http://snuffsaan.blogg.se/
Postat av: Kina

Helt jäkla sjukt! Man lir bara förbannad när man läser det. Helt vansinnigt att splittra familjer. Detta kommer ju på sikt leda till dubbla boendekostnader, depressioner för att familjer inte kan bo tillsammans=sjukskrivningar som kostar pengar...Hela Sverige rä ju på väg att rasa och snart är det inte ett så bra land som det en gång varit. Bränn deras bastu!

2009-10-15 @ 13:45:13
URL: http://metrobloggen.se/erhit
Postat av: Ellis

Åhh... Alllt blev så fel... så fel.... =(

2009-10-15 @ 14:04:33
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Yvonne

De som verkligen vill fuska kommer tyvärr alltid att hitta vägar att göra det. Problemet är ju att vi som inte fuskar dras över samma kam, vi blir ett kollektiv, och det är vi som kollektiv som liksom åker dit för något vi inte är skyldiga till. Det stora flertalet av oss som går arbetslösa eller är helt eller halvt sjukskrivna vill ju inget hellre än att få tag på ett jobb/kunna jobba fullt ut. Jag förstår inte hur det är tänkt att man lättare ska komma ut i arbetslivet genom urdåliga ersättningar eller genom att tvingas jobba fast att man egentligen inte borde. Det blir ju bara ytterligare press på oss som kämpar. De tillgängliga jobben blir ju inte fler för att ersättningarna blir så låga att folk har svårt att klara sig.

2009-10-15 @ 14:11:14
URL: http://yvoeri.blogspot.com/
Postat av: Britt

Nu har ju jag och mannen det så. Han bor i Västerås men vi vet inte hur länge eftersom arbetsmarknaden är som den är. Jag är ju själv sjukskriven nu och vet inte hur länge och vet inte om jag får någon ersättnig från Försäkringskassan, eftersom jag inte hört av de än. Har jag otur får jag leva på 2 veckors lön i några månader...Om jag blir sjuk länge och det bedöms att jag måste söka ett annat jobb inom ett annat yrke kanske jag och mannen får bo på olika ort hela vårt gemensamma liv och pendla över hela Sverige. Men det ser vi då och får göra det bästa av det hela. Allt går.

Postat av: Neo :)

Frågestund på min blogg :)

Du kan ställa VILKEN fråga som helst och jag ska försöka svara så gott jag kan :) ingen fråga är för dum, glöm inte de.Ha en bra dag! <3

2009-10-15 @ 14:22:44
URL: http://kinkyneo.blogg.se/
Postat av: Nanna

Man blir bara..helt mållös!!!

2009-10-15 @ 14:26:57
URL: http://honkytonkangel.blogg.se/
Postat av: ansepanse

SV: det sista som överger människan är hoppet - så hoppas måste vi

2009-10-15 @ 15:52:01
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Ellis

sv: Du har helt rätt.men på något sätt så som EM skrev - i förritiden så var man den man var pga sina val - och det är lite så pappa ser det, så jag känner mig jävligt misslyckad som INTE kan bestämma mig, vi pratade igår och han sade: du har varit hemmai snart ett halvår och du vet verkligen inte vad du skall söka? Vart ser du dig om 10 år?Förr såg jag mig med baby och en liten knodd , jag jobbar på bank och han me sitt. Liksom the perfect family.men det gick ju åt skogen och nu är det blankt!och bank vill jag inte ens ha me o göra längre...

2009-10-15 @ 16:09:52
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Janne

Vad bra, det ser ut som du har mitt mobilnummer nu så då kan du ju skicka sms när det börjas pratas riktigt intressant här inne. ;D

2009-10-15 @ 16:40:57
Postat av: Gun

Janne: Jaa, hahaha! Jag har visst det! Men jag är nog för feg för att smsa dig:D

2009-10-15 @ 16:44:28
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Miss Dramaqueen

Detta är FÖRJÄKLIGT! Men en annan sak som också är förjäkligt är en som anlitat pappa för hans kunskap inom skogen, frugan i den familjen, har inte jobbat på över TJUGO år, varför? Jo, när hon var tjugo år så överansträngde hon sina axlar inom vården, axlarna skulle därför inte palla mer vård jobb, så hon fick förtidspension. Då hade hon jobbat ett jävla år, sånt gör mig pissed, man kan göra så jäkla mycket annat, man behöver ju inte jobba med lyft, det är dom man vill åt, de som bara sitter. Som inte anstränger sig, de vill jag också åt. Men jag tror inte på någon metod de två senaste regeringarna "löst" det på..

2009-10-15 @ 19:14:10
URL: http://itisart.blogg.se/lisa
Postat av: Amanda

Det har jag med... Med en MS-sjuk pappa vet jag allt hur fruktansvärt hela deras syn på sjukdom är..dem borde kanske testa det själva innan dem bestämmer saker!

2009-10-15 @ 20:15:34
URL: http://medelrutanvingar.blogg.se/
Postat av: Selma

Det är ett hårt samhälle för dem som inte orkar vara 110% produktiva. Förbannad kan man bli.

2009-10-15 @ 21:07:45
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: NAISY- Anna i landet Upp och Ner

Guldbastu som avger champagneångor??

2009-10-15 @ 22:01:43
URL: http://naisy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0