Fotboll är fortfarande roligt

Hur mycket kan man egentligen begära av en  idrottsman/kvinna. Kan man KRÄVA vinst eller ett visst resultat? Folk gör ju det. Kräver alltså. Säger att det här SKA de vinna. 

De sporter jag gillar tittar jag på för att det är kul. Och jag blir glad om det går bra. 
Jag kan tycka att det är synd och tråkigt om det går dåligt, men jag blir inte arg och sur på idrottsmannen, kvinnan eller laget. 

Min övertygelse är att alla idrottsmän och kvinnor gör det bästa de kan just då. Om de sen är i form eller inte är en annan sak. 
Och om de alltid skulle prestera det förväntade skulle det inte ens bli spännande. Och då kunde man lika gärna strunta i att titta.

Ta det inte så jävla allvarligt hela tiden. Som om det gällde liv och död. Vissa människor är sura flera dagar när deras lag förlorat.  

Jag klarar inte av det.


  
                                                        

Kommentarer
Postat av: Egoinas mamma

Så rätt! Jag förstår inte hur det kan vara en njutning om man blir så sur heller, jag hade inte stått ut med tävlingar och sport om det gicck så inpå mig.

2009-10-11 @ 10:44:48
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: william wistman

Helt rätt.Du missuppfattade nog min förälskelseliknelse. JAg har kommenterat i mitt inlägg...2009-10-11 @ 10:48:08
URL: http://sadarlagomkul.blogspot.com
Postat av: Fröken Einstein med en smärre psykos

Godmorgon MILF ;PJag pallar inte heller när folk blir sura på idrottsmän. De kan ju försöka prestera bättre själva då!sv: Jag måste ha blinkat när du vinkade.. Men har du svängarna förbi här igen så vill jag absolut träffa dig!Kram

2009-10-11 @ 11:16:05
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Postat av: Britt

Det beror nog på hur mycket pengar de förlorar. Många människor spelar ju faktiskt på sporten. Har de då spelat bort alla matpengar, huset och familjen kan man förstå att de blir sur...fast de får ju skylla sig själva...ingen bad de spela. Fast många män (för det är oftast män) har en vinna instinkt på liv och död. Jag kunde inte ens vinna i kortspel mot min förra sambo utan att det var tyst i flera dagar för att han var sur.

Postat av: Amanda

Håller med! Det är löjligt att människor kan gå runt och sura i dagar över en fotbollsförlust och sen inte bry sig ett skit när mänskligheten håller på att dö ut p.g.a. växthuseffekten.. Löjligt.

2009-10-11 @ 11:29:51
URL: http://medelrutanvingar.blogg.se/
Postat av: Nanna

Ha,ha,du har rätt som vanligt. Gick upp 8.30 och gav sonen medicin, sen gick vi och lade oss igen.Jocke är ju inte hemma och lever bus. Så nu ska jag ta och väcka honom. God Förmiddag Gun!!

2009-10-11 @ 11:36:34
URL: http://honkytonkangel.blogg.se/
Postat av: ansepanse

det är ju det jag försöker förklara för J - det är ju BARA sport

2009-10-11 @ 11:39:44
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Myaraq

Hahaha jag fattar inte alls grejen. Men vissa tycker ju om det där.

2009-10-11 @ 12:08:16
URL: http://myaraq.blogg.se/
Postat av: marie

Att vinna är inte det viktiga, utan det är att ha KUL som är viktigast!!

Trevlig söndag, kram

2009-10-11 @ 12:11:00
URL: http://mariekjerulf.blogg.se/
Postat av: Ellis

haha talar du om alla män nu eller?

2009-10-11 @ 12:35:24
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: sara

Hade du trevligt i går?Precis, håller med dig. Visst kan det lätt bli så att man blir arg på idrottsutövaren om det inte går bra, man har så stora förhoppningar. Men som sagt, de skulle nog inte tävla om de själva inte skulle vilja vinna.

Och så får man tänka så här: Motståndarna blir glada. De är också människor.Sv: Tack, jag hoppas också att det går att fixa. Om inte får jag väl bita ihop. Allt går om man ser det positivt och har ett fokus. Och det ger jag inte upp.

2009-10-11 @ 12:57:14
URL: http://glitterogon.blogg.se/
Postat av: sara

Sv: Förra året då jag gick i Skövde gick tokfort. Då ville jag inte att tiden skulle gå. Nu går den sakta och jag vill att den ska gå fort - nu har jag ett tydligt mål, vet min yrkesroll när jag blir klar. Tror att det är därför tiden går långsamt och jag vill att den ska gå fort :P

Får fokusera på det som är, så kanske allt rätar upp sig. 3,5 år är ingen lång tid egentligen.

2009-10-11 @ 13:11:00
URL: http://glitterogon.blogg.se/
Postat av: Ellen - ellastankar.blogg.se

Svar: Taaack, din blogg var ocksa fin. Lägga till varann pa bloglovin? Hahaha, nej skämt o sido. Spamkommentarer gillar vi inte. Jasa har du det, hade inte EM ocksa gjort det? Hihi, sant är bra. Man maste visa vad man tycker! ;-)

2009-10-11 @ 13:16:12
URL: http://ellastankar.blogg.se/
Postat av: nilla

Jag är ingen sportfantast, men tycker att det ska ju vara på skoj och inte blodigt allvar. Då kan man se vuxna bli som ett barn då dom förlorar....oj,oj,oj...Ha en bra dag.

Kram

2009-10-11 @ 13:52:48
URL: http://missladyluck.blogg.se/
Postat av: Ms Sunshine

Mycket sund inställning, Gun! Själv är jag dock inte alls intresserad av sport. Och jag är den sämsta tävlingsmänniskan som finns - pga att jag är ointresserad och ser inte alls poängen i att tävla. Totalt bortavlad tävlingsgen inom mig - ha!Svar: Tack för dina fina ord inne hos mig! De kändes väldigt mysigt att läsa din kommentar!

Stor kram till dig!

2009-10-11 @ 14:18:08
URL: http://cherrytreelane.blogg.se/
Postat av: Ellis

Nu är jag minsann vaken! :D

2009-10-11 @ 14:21:38
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Britt

SV: Ja då hade jag blivit besviken på dig Gun om du kört utan körkort och full till på köpet.

Postat av: Ellen - ellastankar.blogg.se

Svar: Absolut. Soft start efter att ha varit sjuk, inte dumt.Japp jag är fran Värmland =)

2009-10-11 @ 14:45:56
URL: http://ellastankar.blogg.se/
Postat av: Maria

Hej. Första gången jag besöker din blogg.

Jag älskar sport och sitter bänkad framför tv:n när det är nåt där Sverige deltar. Visst är det kul om dom vinner men jorden går inte under ifall dom inte vinner. Dessutom så tänker jag kolla på VM ändå, oavsett om Sverige är med eller inte :)

//Maria

2009-10-11 @ 15:00:34
URL: http://hundramil.blogspot.com
Postat av: Miss Dramaqueen

HAHAHAHHA, hade du nämnt det hemma hos oss igår när fotbollsmatchen led mot sitt slut hade du blivit jagad till världens ände!Men jag håller med dig..men det är underhållning^^

2009-10-11 @ 15:07:53
URL: http://itisart.blogg.se/lisa
Postat av: Kina

Kräva kan man inte göra. Är övertygad om att alla gör sitt yttersta för att vinna. Tyvärr förstår inte alla det, inte heller att det bara finns en vinnare och därmed blir resten förlorare även om dom gjorde vad dom kunde. Det ser man ju hur spelare och tränare blir lunchade och uthängda i pressen. Dom kräver tränares avgång, detta skedde ju i hockeyn när Hardy Nilsson fick avgå. Beckham va inte vatten värd efter en miss, det va ju nån argentinare (tror jag det va) som blev skjuten (mördad) för många år sen för att han råkat göra självmål...

2009-10-11 @ 15:34:52
URL: http://metrobloggen.se/erhit
Postat av: Fredrik Hallgren

Nä vem orkar vara sur för något så trivialt?

2009-10-11 @ 18:23:10
URL: http://fredrikhallgren.blogspot.com
Postat av: Yvonne

Jag tycker fortfarande att fotboll är urtrist, men jag håller ändå med dig. Det är ju liksom ingen mening med att bli arg på spelarna eller tränarna, de gör ju säkert så gott de kan.

Jag tycker om handboll, och det tittar jag på för att jag tycker det är roligt. Visst blir jag lite sur när Guif inte vinner, eller om landslaget inte vinner, men världen går ju liksom inte under!

2009-10-11 @ 23:13:38
URL: http://yvoeri.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0