Utflykt

Idag ska Mumannen och jag besöka en av Uppsalas största attraktioner, som ni ser på bilderna nedan.

Jag lovar er mer bilder och en kulturberikande rapport senare.

Ikea, here we come!

Första april är imorgon

Idag kommer antagligen onödigt många bloggare blogga om att aprilväder i mars med snöflingor stora som handflator suger.
Så jag struntar i det och visar ett par foton som jag tog för ett par minuter sedan istället.

Fina hängbjörken utanför vårt fönster.

Själva fönstret.

Men ha en bra lördag ändå hörni (ni kanske har sol och värme hos er?).
(Ama de casa behöver inte svara på den frågan)

Hur dum får man bli..

Jag har sedan en tid tillbaka skaffat mig ett twitterkonto. Jag twittrar ännu inte själv utan följer bara en massa andra.
Jättekul.
Ännu ett beroende.
Precis vad jag behövde (NOT).



Onsdag om jag får välja

Ledig fredag igen då. Inte för att jag vill klaga, det är jätteskönt att vara ledig på fredagar, men, jag föredrar ändå lediga onsdagar som jag hade förut.

Fredagar är ju så trevliga ändå, även om jag jobbar. Folk är på bra humör, man varvar ner lite inför helgen, vi har ganska lugnt, och inte så mycket särskilt inplanerat eftersom flera barn är lediga på fredagar.

Och ledig fredag innebär ofta städning för mig. Så blir det inte på onsdagar.

Nej, jag gillar som sagt ledig onsdag bättre. Ett avbrott mitt i veckan, aldrig jobba mer än två dagar i rad, jag hinner inte bli för trött, får vila ryggen en dag mitt i, och jag slipper äta stoppande mediciner flera dagar i rad, vilket är förödande för mina stackars misshandlade ibs-tarmar att jag är tvungen att göra nu.

Nya tag en annan dag

Har knappt orkat med datorn idag. Den har stått på och försökt locka mig till bloggandet, men det har tagit emot alldeles för mycket, så det blev inget med det, förrän nu.

Istället har jag städat, av alla sysselsättningar. Konstigt att jag orkade med det med den sprängande huvudvärk jag haft ett par dagar nu. Idag har jag mått illa också. Det börjar komma magsjuka på jobbet. Då mår jag illa. Inbillningssjuka kallas det visst.

Men nu har jag nog inget mer att berätta. Eller jo. Diana tycker att jag ska blogga om att hon vann över mig i wordfeud idag. Hon blir så glad då. ;)

Nu går jag och lägger mig. Kommenterar hos er alla typ fyrahundrafemtio favoritbloggare imorgon. Godnatt med er!


Edit: Mudottern vill också ha en länk. Bäst hon får det då, hon kanske blir jobbig mot sin stackars moder annars. ;D

Godnatt. Igen.

Snällhorni

Sitter och kollar lite i utkast. De inlägg jag har där är ofta hastigt nedskrivna i irritation och ilska och jag brukar spara dem för att eventuellt ta upp ämnet på ett mer nyanserat sätt vid något senare tillfälle.

Jag har till exempel skrivit
"varför är det så ofta puckon som knappt ens vet vad facebook är som hatar facebook?" i ett inlägg,

och "hur kan någon vettig människa tro att en blivande kronprinsessas födelse skulle passera (av media) obemärkt förbi? Vi har just nu monarki i det här landet, vad du, jag, fan själv och hans moster än tycker om saken" i ett annat,

och "fan vad jag njuter när jag får berätta för mellohatare att deras nya favoritlåt(ar) var med i melodifestivalen" i ett tredje.

Skulle aldrig komma på tanken att publicera något sådant.

Tvångstankar

Jag råkade vakna vid fyra och började av någon outgrundlig anledning tänka på att deklarera och om jag börjar tänka på något som måste göras så är det kört, helt omöjligt att somna om innan det jag måste göra är gjort.

Har redan hunnit fixa med räkningarna, fotat soluppgången, kollat igenom deklarationerna, spelat wordfeud och chattat lite med Diana (blivit beordrad att gå och lägga mig) och druckit kaffe. Har bara sovit några få timmar, så jag vet vad som väntar ikväll. Jag kommer vara helt utslagen (det är dock ingen garanti för att jag kommer att sova gott natten som kommer..:( Det är skitjobbigt faktiskt).

Nu sitter jag och känner mig övertrött, kollar på nyhetsmorgon, bloggar, redigerar foton och väntar på att skatteverkets hemsida för e-deklarationer ska öppna (klockan sju) så jag får göra mig av med mina tvångstankar någon gång.

(Jag klarar tydligen inte av att fota soluppgångar. Himlen är helt rosarandig i verkligheten)

Påskväskan

Ja, som ni ser så köpte jag den där gula väskan som jag blev så kär i för ett tag sedan.
När den kom fick den ligga kvar i påsen någon vecka.
När jag packade upp den fick den ligga oanvänd ett tag.
Men så till slut tog jag mod till mig, packade ner mina saker och gick ut med stora gula väskan på axeln.
Jag kände mig genast obekväm.
Visst, jag tycker den är jättefin och så, men den är ju KNALLGUL. Jag SYNS när jag har den på axeln hur mycket jag än försöker gömma den bakom ryggen.
Gult.. det ser ut som jag dragit det där med påsken lite väl långt.
Jag tänker nog ge bort den och köpa en svart istället. ;)

Studiedag

Igår var det bandyfinal i Uppsala. Där nere vid flaggorna på bilden. Välkommen till bandyfinalen, står det på den orangea skylten.

Men vi åkte bara förbi, bort från Uppsala till Stockholm istället. Var ut och åt jättegod lunch och sedan hem till mina föräldrar.

Min mamma behövde lite hjälp med sin Ipad.

Och de bjöd på en god liten minitårta.

Men idag är det måndag, vi har studiedag på jobbet och ska jobba med pedagogisk dokumentation.
Ha en bra måndag allihopa! Och kanske tisdag också.

God söndag

Vaknar med halsont och förkylning, igen. Det är säkert tidsomställningens fel.. ;)

Men jag lever ju trots allt och tror inte jag har fått hjärtinfarkt än heller. Men jag tycker fortfarande det är onödigt och jobbigt att ställa fram klockan eftersom det leder till att jag blir ännu tröttare än vanligt under en tid framöver.

Mumannen är dock morgonpigg och tycker inte det gör något om klockan är fem istället för fyra när han vaknar helt av sig själv.

Ja ja, nog om det. Idag blir det gratis utelunch och fika i Stockholm för mig och Mumannen. Perfekt söndagssysselsättning tycker jag.

Under tiden kan ni få se hur det såg ut inuti mina tulpaner innan de åkte i soporna.





Hjärtinfarkt

Nu är det dags för en av vårens största nackdelar, ställa om klockan till sommartid.

När de införde sommartid var det ett himla liv och stor oro för hur korna skulle klara av att ställa om sig och fortsätta producera mjölk. Men skit i korna, mjölk är inte ens gott.. tänk på MIG!!! Som jag lider när jag förlorar en hel timmes nattsömn och inte får tillbaka den förrän i höst.

Jag har vetat hela tiden att ställa om till sommartid inte är bra. "Glädjande" nog visar det sig nu att jag har haft rätt hela tiden. Det är till och med farligt. Står det i min tidning idag, så det så.

Hopp om livet

Vi har ett helt fantastiskt vårväder i Uppsala! Nästan sommarvärme. Så skönt!

Gissa vad jag gör då?

Städar och tvättar.

Hade egentligen tänkt ta det lite lugnt idag, men impulsiv som jag kan vara far jag plötsligt fram som en galning med dammtrasan och sprayflaskan i högsta hugg, rensar sopor, kastar, plockar iordning, slänger upp stolarna på bordet, och dammtussarna flyger åt alla håll..

Och som vanligt är jag så arg när jag städar att det känns som jag ska få en hjärtattack.

Och jag tvättar ALLT. River ur lakanen ur sängen, alla handdukar, två tvättkorgar fulla med kläder.. ja, allt. Kan ju ändå inte bli på sämre humör så lika bra att passa på, liksom.

Men jag har hunnit med en skön promenad också. I morse. Med kameran naturligtvis. Jag hade nog fått panik om jag inte haft den med mig när jag hittade de första blåsipporna för i år. Där stod de plötsligt i diket, så söta och fina. Som små klarblå hopp om livet mitt bland allt det trista grå.



Vårjakt

Idag är det andra gången på några dagar som jag får med Musonen ut på promenad för att leta vårtecken att fota.

Han hittade en fjäril åt mig. Det lär han dock ångra. Jag fotade och fotade, smög mig närmre och närmre tills jag var någon centimeter ifrån den med kameran.

"Det räcker nu.. Det kommer nån" hörde jag flera gånger i bakgrunden.

Haha.

Inte kan jag väl SLUTA fota mitt i allt bara för att det råkar KOMMA någon heller!!! Folk har väl för sjutton sett en kvinna kräla på marken förr???





Och nu får jag väl aldrig mer med honom ut på promenad..

Halloj hörni

Är nu uppe i 479 olästa inlägg.. Imorgon eftermiddag kommer jag äntligen få tid att läsa dem (om inget oförutsett inträffar, typ kollegors sjukdom eller så).
Jag lovar att läsa alla.
Nääe jag skoja, det går ju inte. Men jag lovar att läsa många och att blogga och kommentera.

Så länge får ni njuta av några nytagna tulpanbilder.
Och ja, fota och redigera har jag haft tid med. Konstigt det där..





Var ju tvungen att stänka lite vatten också.

En smiledroppe landade på diskbänken. :D

Hinner inte

361 olästa inlägg hittills... jag kommer ALDRIG hinna ifatt.


Och idag jobbar jag från 8.45 till 20.00.

Så kan ni vara snälla och tänka på mig och lugna er lite med bloggandet ett tag nu, tack. ;)

Festen över för den här gången


Jag kände mig risig hela veckan och var väldigt nära att ställa in, men det är så himla tråkigt att ställa in en fest, så jag drog ut på det, förberedde allt i två dagar, och tänkte att jag nog snart mår bättre.
Och så igår vände det, vi hade fest och det var asroligt. Nästa gång vi ses allihopa är det midsommar, och den firar vi på Mallorca hela gänget.

Atjoo prosit

Det kommer nog vara ganska tyst från mig den här helgen. Vad gäller bloggande och kommenterande alltså, för annars är jag inte så värst tyst utan hostar så jag nästan spyr, nyser och snorar och gnäller om feber.

Min röst försvinner periodvis. Men man kan låta utan röst.

Samtidigt som jag är svinförkyld planerar jag en trerätters middag till på lördag. Vill inte ställa in. Det är ju bara torsdag än (i ca 40 minuter till) och det KAN ju ske ett under. Imorgon vaknar jag kanske helt eller åtminstone relativt återställd och kan ägna mig åt att förbereda den där middagen.

Förrätten. Vi testade den för ett par helger sedan och konstaterade att den nog blir riktigt bra med lite mera kryddor och med både löjrom och räkor till.

Lite sjuk och trött

Jag är förkyld, hostig och sårig i halsen. Inte konstigt alls när barnen på jobbet snorar, nyser och hostar på oss hela tiden och är sjuka med feber i omgångar vecka efter vecka.

Men, igår var min längsta arbetsdag, nu är det en halvlång och en kort dag kvar, sedan är det helg igen.

Slut på gnäll för den här gången..

Musonen och jag tog en promenad i solen i förrgår för att leta vårtecken, men hittade inte en enda liten blomma.

Jag fick fota djurlivet istället..

Ingen bodde dock här så vitt jag kunde se.

Ops..

Jag har glömt när jag börjar jobba imorgon. Vad bra (not). Jag vet att jag ska börja tidigare än vanligt, men frågan är om jag börjar halv åtta, kvart i åtta, åtta eller kvart över. Eller kanske rent av halv eller kvart i nio. Kan även vara nio. Men sen är det slut på alternativ.

Tyckte det passade med en närbild på en äcklig dammtuss till det här skitinlägget.

Självporträtt á la Lilla Mu

Idag har jag skypat med Lilla Mu och lärt mig göra självporträtt.

Ligg på ett papper och låt någon (till exempel pappa) rita av dig. Skratta gärna när det kittlas men rör dig inte ur fläcken.


Rita ögon.


Näsa.


Mun. Gärna en glad om du nu är en sån som är glad för det mesta.


Hår måste man ha.


Navel.


Klart. De där strecken är tröjan (ifall det nu var någon som inte fattade det).

Dagen efter

Det tar på krafterna att ha 70-årskalas. ;) Men det var kul. Vi lyckades överraska, precis som vi ville.

Det roligaste var att ge en dyr, fin present till någon som aldrig i sitt liv ansett sig vara värd att få en dyr, fin present och därför aldrig heller tillåtit någon att ge henne något sådant.

Det mest spännande var att det nästan började brinna två gånger. Den sista nästanbranden upptäckte vi när alla gått hem. En ljusstake hade ganska oväntat förflyttat sig så lågan höll på att ta eld på en serpentin som även den ganska oväntat hängde ner mer än den egentligen skulle.

Det gick ju bra. Och lite spänning piggar alltid upp..

Idag har jag suttit ihopsjunken i soffan, med skidåkning, skidskytte och friidrott på tv:n, tuggande på rester av alla de slag.

Mitt bak

En del av vad jag pysslat med idag:

Chokladcupcakes i miniformat med pytteminimarshmallows på.

Hur de smakar vet jag inte för jag har inte orkat äta någon (är så himla mätt!).
Men smeten var god. Och frostingen. Och marshmallowsen.

Stora bakdagen


Jaha, så var den här då, dagen då jag ska baka det som jag letat recept på varenda kväll den senaste tiden.

Synd bara att stora bakdagen även är en städdag.

Men det är bara att ta fram städgrejerna och dra över lägenheten först. Sen kommer belöningen i form av minicupcakes och andra små söta minibakverk.

Korv med bröd

Det är internationella kvinnodagen idag. Hörde precis på tv att kvinnor blir uppvaktade med blommor och presenter!

Jaha..?

Var är mina då om jag får fråga? Blommor och presenter?

Och jag som till och med fick ställa mig vid spisen för att helt på egen hand tillaga en flott(ig) festmåltid åt familjen.

Dagens middag, lagad av mig. På självaste kvinnodagen.

Äntligen ledig igen

Efter några dagar med en del extrajobb pga kollegors frånvaro och sjukdom slutade jag klockan ett idag. Skönt! Har ägnat eftermiddagen åt att planera ett litet 70-årskalas (och åt att förtränga att jag också verkligen börjar känna mig sjuk nu igen).

Förutom det har jag ägnat mig åt att äta upp Mumannens Polly. Undrar om han blir sur? Men det satt faktiskt ingen "rör ej"-lapp på den här gången. Då måste det ju vara fritt fram?

Imorgon ska jag baka. Minicupcakes och kanske minismåkakor. Ska bli jättekul. Jag har kollat recept mest hela kvällarna den senaste tiden och köpte en minicupcakesform igår.

Baka är MYCKET roligare än att laga mat. Tycker jag alltså. Ni behöver inte hålla med.

Orättvist..

Först adopterade Mudottern och Mutysken supercharmiga Flisan.


Och nu har Lilla Mu-familjen skaffat sig den här underbara lilla sötisen:


Jag vill också ha en huuuuund!

Heta Horni

Hej på er alla klimakteriekärringar och alla som någon gång kommer att bli en.

Vill bara berätta att det finns hopp om livet för alla som lider av jobbiga vallningar, som vaknar dyngsura av svett på nätterna och tvingas upp för att byta kläder och lakan så våta att de går att vrida ur.

Jag har ätit naturläkemedlet Remifemin (finns på Apoteket) i en månad nu och det är en ENORM skillnad! Efter knappt två veckor vände det, och nu har jag nästan aldrig vallningar längre. Kan känna av det lite, men så gott som aldrig längre att jag måste slita av mig kläderna i panik eller rusa ut halvnaken i femton minusgrader för att desperat få känna lite svalka.

Nu är det mer så att jag blir lite varmare ibland. Slutar frysa, liksom. Och det är ju bara skönt.





Jo jo, det är ju skönt att vara varm, fast med måtta.
(Ritade teckningen innan jag visste vad riktiga vallningar var)

Upprörd


Väldigt konstig bild. Jag vet inte varför den blev så dålig, men orkar inte göra om den. Bilden visar vårt före detta badrumsskåp.

Det är ett väldigt tungt skåp från IKEA. Vi satte upp det med skruv och plugg, enligt konstens alla regler i höstas. Det fanns bara två skruvhål i skåpet, det var lite konstigt, men det skulle ju räcka, och det kändes som det satt stadigt. Det gjorde det inte. Tydligen.

Jag tackar Gud, vår lyckliga stjärna, alla skyddsänglar eller vem som helst som jag borde tacka för att Musonen hade hunnit ut från toaletten och jag inte hade hunnit in, innan det tunga skåpet helt utan förvarning rasade ner från väggen rakt på toalettstolen med ett fruktansvärt brak.

Frostgalen


Ja, så här såg det ut hos oss i morse.
Inte så upplyftande kanske ni tror.
Men jag blev jätteglad!
Då fick jag ju fota frost en gång till innan det blir vår på riktigt.










Men hjälp mig då

Vad ska jag blogga om? Det är den stora frågan den här helgen. Har frågat Mumannen, men han vet inte. Lite dåligt kan jag tycka..

Igår gjorde vi ingenting typ. Och idag gör vi typ ingenting.

Ni kan ju få se hur det ser ut utanför vårt fönster just nu.


Frost. Ett av mina favoritfototeman.


Kanske, kanske jag orkar ta mig upp ur soffan, ur morgonrocken och i kläderna och ut med kameran för att fota närbilder innan frosten tinar bort.

Horni the fixer

Plötsligt ramlade backspegeln av när Mumannen var på väg till jobbet. Nu vet han inte hur han ska få fast den nya. Men det är lugnt, jag hjälper till, jag vet hur man lagar saker:

Fint blir det också.

Den här handtaget har jag lagat idag. Mumannen har ännu inte kommenterat det hela (trots att han varit in i kylskåpet flera gånger) men Musonen tyckte det var mycket kreativt gjort av mig.

Popcorndagen

Ja, så heter den, dagens dag. För det sa Lilla Mu när vi skypade igår. Men hon berättade också att dagens dag även kallas "fjeda". Annars sa hon inte så mycket som hon brukar, för hon var väldigt upptagen med att spela memory på ipaden.


Men trevlig popcorndag på er alla då. :)

Gult är...

Ja, ni ser rätt, nu blir det modebloggning hos horni.

Jag som länge letat efter en svart väska i konstläder (ska matcha allt och inte vara för tung) har gått och kärat ner mig i en knallgul i skinn. 849 kronor minus 50% rabatt. Finns även i svart. Men jag är kär i gul.
Så, berätta nu för mig hur ful och opraktisk den är så får vi se om det går över.

könummer

1166854390



Jag hittade det här inlägget när jag rensade bort fem sidor från utkast för ett par dagar sedan. Endast rubrik och det där numret ovan.

Minns inte riktigt vad jag ville säga med inlägget, men jag kan förstå att jag har förträngt vid vilket tillfälle jag hade könummer 1166854390. Förmodar att det rör sig om försäkringskassan eller liknande.

Jag ringde förresten dit häromdagen och fick könummer 200-nånting med en väntetid på 28 minuter. Kan väl nästan anses ha varit rena turdagen för mig det då (om man bortser från att jag var magsjuk).

Godmorgon på er alla! Idag är det Fredag!
Kanske inte för er, men för mig som är ledig imorgon.

RSS 2.0