Jag har ju liksom slutat äta godis..

Men. Enligt en ny forskningsrapport är tydligen choklad mycket nyttigare än vi kunde tro, och skyddar mot stroke.
Har enbart därför ägnat kvällen åt att skydda mig själv mot stroke.
 
Nu är ju visserligen haken med den här forskningen att den är gjord på män. Men jag ser det som att jag hjälper forskarna med en undersökning på en kvinna. Än så länge funkar det. 
 
Att jag råkade dra chokladätandet lite väl långt (200 gram Fazer mjölkchoklad) och fick tillbringa resten av kvällen på toaletten behöver vi inte prata om.

Kärlek på jobbet

Vad kul att du sitter vid vårt bord idag. Jag tycker om dig. ALLA tycker om dig. Jag älskar dig. Vi ÄLSKAR dig. 
 
Några exempel på de kärleksförklaringar jag fått på jobbet den här veckan. Underbara barn. Som att de visste att jag behöver lite uppmuntran precis nu.

Njutning

Det är bara att sätta sig jättenära folket i soffan, luta sig mot ryggstödet och börja puffa med tassen så får man klapp och kli. Och avstannar kliet (eller om folket bara glor på tv när de kliar) (de ska glo på mig) så är det bara att puffa igen. Och igen, och igen, och igen..
 

Offrar facebook för bloggen

Kollar i utkast för att se om jag kan hitta något att blogga om. Som vanligt finns där mest elaka, bittra, arga inlägg. Haha. Bloggens utkast är min ventil. Jag skriver ett ilsket inlägg, spar det i utkast, sen är jag nöjd, utan att behöva publicera.
 
Men ett av inläggen kan ni kanske få veta lite om ändå, nu när jag ändå inte har något annat att berätta. Det handlar om facebook. Om varför jag inte orkar vara aktiv där fast jag ibland skulle vilja.
Det finns flera anledningar till det.
 
En anledning är att jag blir galen på de som i inlägg efter inlägg KRÄVER att jag ska gilla ett inlägg, ANNARS älskar jag inte min mamma/min man/mina barn, eller så hatar jag inte cancer/djurförsök/krig/svält/pedofiler eller fan och hans moster.
 
Eftersom jag hatar att gilla under hot kommer jag aldrig i hela mitt liv gilla en sånt inlägg vad det än gäller, den saken är hundraprocentigt säker. 
 
Men den största anledningen till att jag inte är aktiv där är att jag vill ha bloggen ifred. Den är min privatsak som inte alla behöver veta om. Om jag fick veta att vissa av mina facebookvänner hittat hit (genom bloggvänner som också är facebookvänner) och förstått att hörnibloggen är min skulle bloggandets tid vara slut för min del. 

Host host

Det var vackert och såg fint ut från mitt rumsfönster, men var endast fyra grader när jag vaknade igår morse.
 
 
Har känt mig något störande då jag hostat som en galning under utbildningsdagarna. Men även om det var jobbigt känner jag mig ganska glad för det. Inte en enda hund var närvarande på utbildningen, så det kan ju betyda att försämringen inte alls beror på hundallergi.
 
Hur som helst så får jag svar på den frågan snart. Inte snart nog egentligen, eftersom jag inte fick tid för allergiutredning förrän på onsdag nästa vecka. Men det är bara att vänta, och hoppas på det bästa. 
 
Det är ju lite typiskt mig ändå, jag har alltid haft allergibesvär, men har aldrig i hela mitt femtioåriga liv gjort en allergiutredning. 

Hemma igen

Har haft både kul och jobbigt på utbildningsdagarna med jobbet. Kul att träffa nytt folk, umgås, äta god mat och dricka vin med underbara jobbarkompisar. Jobbigt att istället för att känna mig upplyft och inspirerad, känna mig nedtryckt, stressad och frågande (var inte ensam om den känslan). Vill inte gå in på detaljer, men jag är långt ifrån på banan, kan man säga. Så långt ifrån att jag börjar fundera på om det här jobbet verkligen är rätt för mig (var inte ensam om de tankarna heller).
 
Det ordnar sig. 
 
Är ganska trött nu. Robinson är på tv:n. Jag skulle kanske gilla det utan en programledare som försöker vara så förbannat cool. 

Min dröm kanske inte blir sann

Jag oroar mig för att jag blivit sämre i astman. Mest av allt oroar jag mig för att det kanske har med att Flisan varit här i helgen att göra.
 
Har inte direkt kopplat ihop det förut (även om jag tänkt tanken någon gång) men när jag tänker efter var jag ju som sämst i somras när Flisan bodde här i två veckor. Då tänkte jag att det hade med gräspollenallergi att göra, men nu när det bara är låga pollenhalter i luften och jag ändå blivit sämre så inser jag att det kanske även kan ha med hundallergi att göra. 
 
Det behöver ju inte vara så, men OM jag är allergisk blir det ingen hund för oss. Jag kommer att bli väldigt ledsen i så fall, men, bättre att veta innan hunden redan är här i alla fall. Vill absolut inte bli en av alla de som annonserar ut hunden på Blocket på grund av allergi.
 
Jag ska ta reda på hur det ligger till på onsdag. Men först ska jag bort med jobbet ett par dagar. Så ha det bra så länge, vi hörs när jag är tillbaka. 
 
 
  
Jag tänker oavsett fortsätta vara hundvakt åt söta favoritvovvarna ibland. Så det så!

Nya tag en annan dag

Har verkligen skärpt mig och inte ätit någon glass alls idag, tänk vad duktig jag är.
 
Det här är inte glass som ni kanske ser. Bara en liten tårta som jag tyvärr blev tvungen att äta en hel del av. Vi firade Mumannen som fyller år på måndag. Inte mitt fel.
 
 
Så här såg Mumannen ut under sitt firande. Han hade som tur var inte kissat på sig.
 
 
Det var söta Flisan som blötte ner honom. Hon blev tvingad till en urtråkig dusch av sin matte och slängde sig ner i Mumannens knä direkt efteråt. 
 
Och nu ligger hon i sin säng precis bredvid min och fiser så jag nästan svimmar. Det passar ju bra eftersom jag ändå ska sova. Godnatt.

Det skålar vi på

Köpte en söt liten miniskål igår. Har länge velat köpa såna små skålar (har funnits som gröna fina små löv också, men de var slut igår) (typiskt mig att vilja ha något men vänta tills det är försent) men har funderat på vad tusan jag ska ha dem till.
 
Igår kom jag på det! Jag ska ha mina strandminnen från Mallorca i en av dem. Så, en liten blå skål för 19 kronor på Åhléns står nu på köksbordet. Full med snäckor och lena stenar. Får mig att minnas och längta tillbaka. 
 
 
En av de små stenarna får mig även att bli sugen på glass (som om jag behöver en sten för att bli sugen på det):
 
 
Inte bra. Jag har spårat ur angående glass den här veckan. Har varit jättetrött, känt mig så less på allt och har tröstätit. 
 
Visst kan man äta glass.. Men inte ett par skålar lakritsglass varje dag (igår åt jag en påse godis också, jag som egentligen har slutat med godis:(). 
 
Så, det här inlägget, som började med en skål snäckor och slutade med några skålar glass, får bli min början på en ändring på det här med glass (och godis).

Kanske borde blogga..

Ja, så har jag tänkt hela kvällen, men eftersom jag drabbats av den största trötthetsattacken i mitt liv sedan Musonen var bebis och ville bli ammad en gång i timmen varje natt fem månader i rad, så har jag inte orkat.
 
Har dock ingen bebis denna gång så jag får istället skylla på.. åldern, vädret, årstiden, astman.. ja, inte vet jag.
 
Får ta nya tag imorn då hörni. Då är jag ledig.:) Godnatt med er (som om någon läser min blogg mitt i natten..). 

Nespressoeffekten

Tror att allt är klart nu efter att ha bytt ut det mesta på köksbänken sedan vår nya Nespresso orsakade en i vårt hushåll sällan skådad dominoeffekt (läs mer här).
 
Allt får nu plats utan att det ser överbelamrat ut. Den gamla pyttelite läckande Tassimon har vi gett till Mudottervänner och den för oss för stora men jättebra micron ska flytta till Lilla Mu.
 
 
Allt nytt utom knivarna och vattenkokaren.
 
 
Allt nytt utom microlocket.
 
 
Det enda jag är missnöjd med, diskmedelspumpen från Åhléns.
Ständigt läckande, så irriterande..

Vilken service

När jag berättade om min plötsliga doftöverkänslighet häromdagen blev jag tipsad av Malin om Rosenserien.
 
Eftersom Malin är en smart tjej så tyckte jag det verkade intressant. Ekologiskt, inga allergener, endast rosenolja som doft vilket många doftöverkänsliga tål. 
 
Dock kanske lite väl dyra produkter för att bara köpa och chansa på att jag skulle tåla dem.
 
Så, jag fick den smarta idén att maila dem och fråga om de möjligtvis kunde tänka sig att skicka några prover mot betalning. Fick snabbt svar. Visst kunde de det. Men kostnadsfritt.
 
Och så kom lilla paketet efter någon dag, med fyra rejält tilltagna prover.
 
Har nu använt alltihop i några dagar och är väldigt nöjd. Aldrig förr har jag haft så lent hår. Utan balsam. Det behövs inte, precis som de lovar. Ingen klåda som jag kan få av vissa schampon.
 
Kroppskrämen är också jättebra, och tvålen. Oljan vet jag inte riktigt vad jag ska ha till, men den är säkert bra den också. Doften är mycket mild, känns knappt och allt är väldigt drygt, så det blir inte dyrt i längden. 
 
Nu vill jag byta ut ALLT mot Rosenseriens produkter.
 
Eller nja, kanske inte ALLT (inte Mumannen till exempel) men det mesta av allt jag har i badrumsskåpet. 

En supersuperbra helg

Först hämtade vi Lilla Mu på förskolan. Hon blev jätteglad och slängde sig i farfars famn.
 
Vi träffade Annelie som jobbar på Lilla Mus avdelning. Annelie och jag läser varandras bloggar, så det blev som en liten trevlig bloggträff på förskolegården. :)
 
Så gick vi hemåt. Lilla Mu visade vägen. 
 
 
Lite av allt vi gjorde sen:
 
Satt på drakar (väldigt många).
 
 
Gick på styltor.
 
 
Satt på en liten bänk. "På den stora kan man ramla".
 
 
Satt en stund på den stora ändå. Ramlade inte.
 
 
Kollade på grisar.
 
 
Och på supersupermånga humlor.
 
 
Gick upp på en konstig kanin.
 
 
Åkte rakt igenom den konstiga kaninen.
 
 
Åt pannkaka. Blev jättemätt. "Jag orkar inte glass nu, jag säger till när jag vill ha glass".
 
 
Fem minuter senare: "Nu säger jag till".
 
 
När vi varit länge på utflykt ville farmor och farfar åka. Då blev Lilla Mu plötsligt intresserad av de fina blommorna som några tanter och farbröder tittade på. 
 
 
Det var ju väldans fina bommor. Helt klart värda att titta jättelänge på.
 
 
Köpte solglasögon. Och sex par trosor och tre par strumpor. Lilla Mu var glad och nöjd med att få välja. Ännu gladare när hon hittade klänningar och vi sa att hon kunde få en. 
 
 
Hemma gosade vi med Agda. 
 
 
Tog på klänningen, provade nästan alla trosor och ett par strumpor. 

Ett rop på hjälp

Fick ett mail som jag inte kan förbise, så som jag vanligtvis brukar göra när någon ber om reklamplats i min blogg (händer för övrigt ganska sällan). 
 
 
Läkare utan gränser ber om hjälp, och det är mycket akut. 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tänker på Lilla Mu, den viktigaste lilla personen i vår familjs liv, hur det lika gärna kunde ha varit hon.. och vi, som levde så. Tanken är outhärdlig, och gör det omöjligt för mig att inte göra något alls.
 
 
Förutom att skicka ett sms och därigenom skänka 100 kronor kan du hjälpa till genom att sprida budskapet på din blogg. Kopiera i så fall bilden och lägg upp den tillsammans med en länk till Läkare utan gränsers akutfond. 

Härlig helg

Idag är det torsdag, nu tänker jag städa, jobba, tvätta, packa (i den ordningen) och imorgon åker vi bort. 
 
 
 
Vi ska umgås med den här lilla filuran.

Turkvällen

Trots varningar åkte vi till Stockholm under värsta rusningstid för att vattna blommor. Köerna bestod av exakt sju minuters krypkörning vid en olycka, annars flöt trafiken på. Vilken tur! 
 
Turen fortsatte när vi plockade upp posten från golvet.. vi ser nu fram emot att bli fullständigt befriade från alla våra problem:
 
 
Vi vattnade, sedan upptäckte vi att vi glömt betala parkering. Vi fick inga böter. Tur igen, tills vi såg att det var gratis efter klockan 17. Sån tur att vi glömde betala då.
 
Vi åkte hem till Uppsala igen. Väl hemma hade solen fått en vacker... halo(?). Jag fotade med mobilen från bilen:
 
 
Det kan väl också kallas tur att få se en sådan. Jag såg en förra veckan också så det blir dubbeltur vad gäller halosar.
 
Sedan köpte vi hamburgare och det var äckligt. En sån tur, nu kommer jag inte bli sugen på det på väldigt länge.
 
Efter hamburgaren blev vi godissugna som bara den. Som tur var hade vi inget hemma. Vi åt melon istället. 
 
PS: Om ni har tyckt att det varit ovanligt tyst från mig ikväll så beror det på att jag inte haft internet på hela kvällen. Trodde det var min dum-dators fel eftersom allt annat funkade, men Mumannen provade till slut att starta om vårt kärnkraftverk (som vi har bakom en fåtölj i hallen). Det hjälpte! TUR IGEN!
Förlåt snäll-datorn för att jag kallade dig dum-dator.

Kom och köp, mycket billigt

Den där Nespressomaskinen som Mumannen absolut ville ha orsakade en dominoeffekt som inte verkar ha någon ände (läs här om ni vill veta vad jag pratar om).
 
Vi får väl se vart det hela slutar. Nytt kök, nytt hus, vem vet.
(drömma kan man alltid) (helt omöjligt är det inte, vi har en oskrapad trisslott).
 
Det som hittills blivit över (förutom några kassar gamla prylar som vi har slängt) när vi köpt nytt är det här:
 
 
 Nespresso kapselhållare.
 
 
En Tassimo. Som vi gav bort igår.
 
 
 Vår gamla superbraiga micro som plötsligt blivit för stor och inte får plats.
 
 
Ska annonseras ut på Blocket så fort vi hinner.
Utom Tassimon då. Det vore ju lite för taskigt mot dem vi gav den till..

Det är britternas fel

Jag behövde köpa nya blommor till köket och hade bestämt mig för att använda cykeln för första gången på månader igår. Men när jag kom hem stod cykeln kvar. Jag hade glömt den hemma, och kom inte på det förrän jag var tillbaka.
 
 
Blommorna blev köpta i alla fall. Inget speciellt, bara några billiga.
 
 
Är väldigt trött idag. Hade tänkt lägga mig tidigt igår, men den där OS-avslutningsceremonin alltså.. De bara radade upp superartister som spelade bra låtar hela tiden, så det var rent omöjligt att slita sig från tv:n.
 
Så om jag tappar bort några barn eller så idag så är det då banne mig inte mitt fel. ;)
 
Godmorgon på er!

Gurksamlaren

Här kommer jag med en superintressant gurkrapport. Förstår att ni har väntat.
 
Gurkplantan som tidigare vuxit upp till balkongtaket har sjunkit ihop en halvmeter. Den är så tung av alla gurkor.
 
De flesta är små ännu, men några är stora. Jag tänkte räkna dem, men gav upp när jag kommit till åttio och det var massor kvar.
 
Jag anar att jag egentligen borde gallra bort mer än hälften. Men det tänker jag inte. En gurkägare som jag dödar inte sina gurkor utan anledning. Hunger är en anledning att döda, eller om gurkorna mår väldigt dåligt. Men så länge gurkorna trivs får de växa fritt och finnas till. 
 
Ja, tills det är dags för dem att bli uppätna då. Helst i form av tzatziki.
 

Sånt man inte fattar förrän man är där själv

Jag har alltid haft svårt för starka dofter, men nu, i samband med att jag fått astma (vet inte om det har med varandra att göra) har det plötsligt blivit värre än någonsin. 
 
Har blivit en sån där "gnällig" människa som vill att alla slutar använda dofter. För många anser att man är larvig, det vet jag. Och överkänslig. Vilket man också är. Doftöverkänslig
 
Jag får sprängande huvudvärk, mår illa, får klåda i ögonen och börjar hosta ännu värre än vanligt när jag råkar lukta på något som jag uppenbarligen inte längre tål. Inte kul alls. Snarare väldigt jobbigt att bli sjuk av att andra nödvändigtvis måste lukta.
 
Det kan vara kört för resten av dagen eller åtminstone för flera timmar. Har fått slänga och ge bort duschcremer och lotions som inte längre fungerar. Får gå omvägar runt parfymavdelningar och kommer aldrig mer (utan att riskera att bli dålig) kunna prova mig fram vilken doft som kan tänkas fungera. 

Bloggskadad

Jag har bloggat mer än vanligt nu ett tag, ifall ni inte har märkt det.
 
Ni har inte märkt det. 
 
Det är ok, jag har haft kul, det är huvudsaken.
 
Tyvärr har jag skadat mig på kuppen. Det är ett hårt liv att vara bloggare.
 
Men det är lugnt, jag klarar mig. Det är inget som inte kan botas med lite stöd.
 
Och glass.
 
Glass botar det mesta. Det har jag sett på amerikanska TV-serier.
 
 

Vågrensning

Antar att vi inte är de enda som har en särskild plats för post, lappar, pennor, småprylar och sånt som ska rensas sen, någon gång?
 
Vi har en jättegammal hushållsvåg.
 
Lite konstigt att ha en våg till det kanske, men det är en bra våg, det ryms mycket på den. Och bakom den. Jag har till och med själv legat på den. Visserligen var jag nyfödd, men ändå, en hel människa, det är inte dåligt för en hushållsvåg. 
 
Idag har jag haft rensning av vågen. Man måste ju det ibland, för att kunna börja om från början med samlandet. Förr trodde jag att vi skulle kunna hålla vågen ren och fin hela tiden, men det har jag givit upp. Det dröjer aldrig särskilt länge innan den är överbelamrad igen. 
 
Vågen heter Gunda. Nästan som gjord för mig ju. Ibland väger vi saker på den också.

Har varit snäll

Jag gjorde Mumannen en stor tjänst idag (vad som är en stor tjänst är relativt, men han tjatade väldigt så det måste ha varit viktigt).
 
 
 
 
Som tack för det är jag nu, som ni ser, lovad en hundvalp, en katt och ett hus med trädgård.
 
Det var lätt och gick fort att välja. Vid havet vill jag bo. Jag älskar västkusten, så det är givet. En cocker eller en fransk bulldog. Och så adopterar jag en katt från Kattjouren. Det blir ju nästan gratis så där tjänade han in några tusen jämfört med att köpa en ragdoll för 7000. Då kan jag ju få en resa också, vad bra.  
 
Det här huset, den här cockern eller den här frallan och den här katten blir bra. Och så resan. Ska bli riktigt kul det här ju.

Ömsom regn ömsom sol

Det har varit tvära kast i vädret den här veckan. Ena stunden regn och sjutton grader, stunden efter stekande sol och ren tropikvärme. Blir inte klok på vad jag ska ha på mig på jobbet där vi är ute flera timmar om dagen.
 
Blir heller inte klok på den nya astmamedicinen. Hjälper den eller inte? Tyckte först det, men idag har jag hostat lungorna ur mig igen. Är så trött så jag inte orkar tänka, utan visar istället en passande bild som jag tog från bilen med min mobil häromdagen.
 
Trodde ett tag att jordens undergång var nära..

Dyr apparat

Vi köpte en Nespressomaskin häromdagen. Vi hade ju redan en Tassimo, så jag tyckte det var onödigt, men visst, Tassimon var ju inte direkt snygg och läckte lite, och så skulle Nespressokapslar var billigare trodde Mumannen, så han fick som han ville.
 
När vi ställt dit apparaten såg vårt gamla knivblock ännu fulare ut än vanligt. Jag plockade ur knivarna, slängde blocket och skrev "magnetlist" på inköpslistan.
 
Om magnetlisten skulle få plats var jag tvungen att skruva ner den sedan länge dåliga hållaren för hushållspapper. Jag gjorde det och skrev "köksrullehållare" (en som kan stå på bordet) på inköpslistan. 
 
När jag ändå höll på slängde jag några gamla odugliga knivar också. Skrev "knivar" på listan. Plus lite annat som vi har behövt nytt i en evighet. Som salt- och pepparkvarnar till exempel.
 
Vi körde igång maskinen och konstaterade att vi nog måste byta bänkskiva.. det dundrar och skallrar i diskbänken så hela grannskapet kommer väckas av Mumannens morgonkaffe.
 
Ja ja, kaffet var gott i alla fall. Man fick med 16 provkapslar i olika smaker.
 
Sedan måste man beställa kaffekapslar på nätet. De hade ett erbjudande att köpa 250 kapslar för knappt 900 kronor (dyrare än Tassimo!) så fick man en kapselhållare på köpet. Idag kom paketet. När jag ställde dit hållaren blev det trångt och fult. Såg inte klokt ut.
 
Vi provade att flytta på mikron för att få plats med allt det andra. Det var fortfarande trångt och fult. Mikron är så stor. Så nu tycker Mumannen att vi ska köpa en ny, mindre.
 
Själv tycker jag pryleländena kan stå och trängas i en klunga på bänken.. Dumma jäkla i-landsproblem..
 
Kaffet är i alla fall gott, som sagt. Nästan alla smaker jag hittills provat. Till och med det koffeinfria.

Lillhumles ohyra

Ni trodde inte på att söta humlan i förra inlägget hade löss.
 
Skyll er själva, nu blir jag tvungen att visa ohyran.. Tyvärr med ett par bilder som egentligen är för suddiga för att visa. Måste man så måste man.
 
Eller ok då, det var kanske inte löss, utan det kan vara kvalster om jag förstått saken rätt, men det spelar ingen roll har jag bestämt, ohyra som ohyra.
 
Min humla var inte så väldigt angripen ändå. Jag har googlat "humla med kvalster" åt er så ni får se hur det kan se ut. Så snäll jag är.
 
 
 
Så, nu har ni fått lära er något nytt. Att man ska tro på hornis ord, annars kan det bli obehagligt. ;)

Lillhumle på besök

Jag tänker visa en insekt till från vår balkong. Ingen äcklig insekt, så oroa er inte alla fobiker. Söta insekter är ni väl inte rädda för? 
 
Insekten var så liten, så jag, som inte kan ett dugg om insekter, trodde det var någon sorts blomfluga, tills jag såg den bakifrån. Den hade ju en tagg i rumpan! Det kanske var en pytteliten bebishumla?
 
Den satt i alla fall och var söt på ett gurkblad. Lät sig fotas väldigt länge trots att jag vände och vred på bladet. Jag tyckte om den.
 
Ända tills jag såg att den hade löss (syns på sista bilden)! Då fick den flyga iväg.. (obs! jag dödade den inte, bara "släppte" ut den från balkongen).
 
 
 
 
 
 

Glass är inte godis

Sitter här och tänker på glass trots att jag inte ens ätit frukost än.
 
Har ju så gott som slutat med godis. Mest för magens skull, men även för att det inte känns ok att vräka i sig såna mängder socker och ohälsosamma färg- och tillsatsämnen på så kort tid som jag gör när jag får en godispåse i handen.
 
Glass däremot, det mår jag bra av (och klarar av att äta lagom mycket av) (vad som är lagom är relativt). Så det så. Ni får tro vad ni vill. Citrondröm. Det hörs ju på namnet att det är rena hälsokosten. Om inte annat så för själen.
 
Min favorit just nu. Glöm inte gräva ända till botten på burken. De har gömt det gottigaste där.
 
(Alvestaglass har bland annat både laktos- och mjölkfri glass, en lchf-glass med stevia, de använder aldrig nötter av hänsyn till allergiker och använder naturliga aromer och färgämnen)(och nej, jag är inte sponsrad. Bara nöjd)
 
Men nu blir det frukost. Inte glass, jag lovar. Godmorgon!

Första "riktiga" arbetsdagen avklarad

Mitt mellanmål efter jobbet. Är fortfarande fast i ett minivattenmelonberoende.
(Det håller mig borta från godisberoendet = skitbra)
 
 
Efter en ommöblering av arbetslagen har jag hamnat på en ny avdelning med andra jobbarkompisar och äldre barn (3-4-åringar istället för 1-2-åringar). Allt känns helt perfekt. Det är en arbetsplats där folk vill varandra väl. Jag som är van vid att folk pratar skit och är irriterade på varandra (inte alla såklart, men några bittra skitsnackare kan sänka trivseln något otroligt) tycker det är rena himmelriket. Nytt schema också, måndag heldag, tisdag-torsdag 12-16, fredag ledig. Min (mages) sämsta tid på dygnet är förmiddagen, så det blir säkert bra att jobba mest eftermiddagar ett tag. 

Dagen idag

Medan jag väntar på att få se Usain Bolt vinna 100 meter passar jag på att slänga in ett inlägg.
 
Mumannen somnade bredvid mig, men hade blivit utbytt när jag vaknade i morse:
 
Gulligare snarkningar och lite mjukare att klappa på. ;)
 
Ett besök hos sveriges största matexportör hanns med sedan. Vi har behövt byta ut vårt porslin i en massa år. Idag fick jag spel. Hade helt enkelt fått nog av de sketna gamla tallrikarna. Det var bara att åka och köpa nya, bums. Sedan hem och slänga de gamla. Skönt!
 
 
Ja det var väl allt jag orkar berätta för tillfället. Och nu har han vunnit, Bolt. Wow. Godnatt. :)

Flisgos i helgen

Det blir promenader, soffmys och fästingplockning för hela slanten i helgen.
 
Först ska vi skjutsa Mudotter dit hon ska och sedan hämtar vi Flisan som är ensam hemma en stund.
 
Då blir Flisan lycklig när vi kommer, får åka bil som hon älskar och blir glad när hon får komma hem till oss och träffa Musonen.
 
Mycket roligare än att bli (numera bara lite, men ändå) olycklig av att lämnas hemma hos oss av matte och husse. 
 
 
"Jag vill också följa med" tänkte den lilla damen när matte och husse packade för att resa bort i somras.
(men det fick hon inte;))

Höll mitt löfte

Jag hoppades in i det sista att vårdcentralen skulle glömma ringa tillbaka, men fem minuter efter att jag lämnat mitt nummer ringde de upp.
 
Sköterskan frågade om jag ville komma redan idag. Det är inte nödvändigt, sa jag (som hade tänkt få en tid om tidigast en månad eller så), men de hade precis fått en återbudstid så hon tyckte att jag skulle "göra slag i saken så det blev av den här gången.."
 
Jag vågade inte säga emot.
 
Doktorn lyssnade på allt jag hade att säga och ställde en massa följdfrågor. Tog EKG som var normalt, utom extraslagen (som brakade loss ordentligt när jag låg där), som dock är ofarliga, hur jobbiga de än är.
 
Jag fick andas ut i en tub, fick ny astmamedicin som man inte får hjärtklappning av och jag blev erbjuden betablockerare som kan ta bort de ofarliga extraslagen.
 
Men, jag gillar inte att äta onödig medicin så jag tackade nej tills vidare. Nu vet jag att jag inte håller på att dö i alla fall. Den här gången heller.
 
Här kommer bildbevis:
 
 
 
Ny astmamedicin. Ska ta den morgon och kväll.
(jag lovar och svär)
 
 
Mina fötter, min kjol och min arm.
(jag är nog lite missbildad kanske)
 
 
Ops.. hittade precis en blå EKG-grej som blivit kvar.
(har gått med den i över två timmar)
(tyckte väl det kändes konstigt under bh:n..hehehe)
 
 
 
Jag är jättenöjd med min vårdcentral, som för övrigt drivs av ett mycket ökänt vårdföretag vars namn börjar på C och slutar på arema.
 
Skönt att ha det där gjort. Och så kan jag dessutom gå till jobbet på måndag utan risk för att bli utskälld igen.

Balkongbesök

Lilla söta Humlan hälsade på bland balkongblommorna igår.  
 
Nu tror väl vissa av er (som alltid tror det värsta om stackars mig) att jag säkert var dum mot den.. men det var jag inte, så värst.
 
Försökte visserligen fånga den, men bara på bild. Det var inte lätt, den ville inte vara stilla en sekund den rackarn.
 
Jag lyckades i alla fall efter sisådär ett par hundra mutförsök (ok då, några få hot om krossning i dörrkarmen också, man kan inte fjäska för en humla hur mycket som helst) få några foton som duger.

Gurkrapport, tomat och blommor

Gurkorna växer och frodas och tomaterna också. Blommorna blommar dessutom. Kan väl inte bli mycket bättre än så på en balkong antar jag. 
 
 
 
 
 

Jobbstarten avklarad

Det var kul att träffa jobbarkompisarna igen. Och barnen såklart, de som har börjat redan efter sin sommarledighet.
 
Förutom att ta hand om barnen har jag oroat mig över en jobbarkompis som borde ha varit sjukskriven på heltid pga av en olycka, men har kämpat på av pliktkänsla så att han aldrig blir riktigt bra.
 
När jag hade oroat mig klart över det fick jag skäll för att jag oroar mig för andra men själv inte varit till doktorn med den hemska hostan (den förmodade astman) som ekade över gården hela tiden.
 
Jag trodde nästan jag skulle få stryk när de försökte få mig att använda inhalatorn och jag blev tvungen att förklara att jag inte vågar pga de jobbiga extraslag jag haft i flera veckor (även det utan att kontakta läkare). 
 
När jag berättade att jag varit nära att svimma ett par gånger efter snabba promenader blev båda mina arbetskamrater röda i ansiktet av ilska. Jag fick lova att ringa vårdcentralen. På fredag när jag är ledig. ;) 
 
Jag är överhuvudtaget inte så bra på att ta hand om mig själv. Det var många år sedan jag var på mammografi och cellprovtagning och jag vet inte hur länge jag skjutit upp tandläkarbesöket.
 
Man kan väl inte springa till doktorn hela tiden? Jag tycker inte om doktorer. Men har lite ångest över allt det där. Jag borde nog skärpa mig lite, kanske.

RSS 2.0