Balansgång och knokor


Jag bygger en balansgång, sa Lilla Mu. Om ni undrar över den strumplösa foten så beror den på att en nagel gör ont med strumpa på.

Sen döpte Lilla Mu om saker till konstiga namn. Det är inte alls cheese balls i skålen, utan knokor. Kan ja få lite, lite, lite mera knokor bara? frågade Lilla Mu när de var slut.

Just nu sitter jag med Lilla Mu som tittar på film och halvsover i soffan. Hon är jättetrött. Blev väckt tidigt av en liten marodör.

Här har vi den skyldiga.

Finbesök

Väntar och längtar till ikväll när Lilla Mu med familj kommer hit igen. Ska bli så himla kul. :D

Utväxten är i alla fall borta

Förmiddag med frissabesök idag. Det brukar vara väldigt njutningsfullt att gå dit, men det här var det minst njutningsfulla frissabesök jag någonsin varit på.

Jag vet hur min mage kan vara och jag har ju dessutom precis haft magsjuka, så jag åt ingenting innan. Det är ett av mina sätt att lösa "magproblemet" (IBS). Så länge jag inte äter brukar jag må bra. Men inte idag. Precis när jag var på gång för att göra mig iordning blev jag dålig. Jag skulle ha avstått från att dricka te också..

Proppade i mig ett par stoppande piller (en annan av mina lösningar) och antog att det skulle lugna sig. Det gjorde det inte, men jag chansade och gick ändå till bussen. Började må illa och det körde i magen hela bussresan till stan. I med ett piller till. Och ett till. Rusa på toa innan frissan. I med ett piller till (det femte).

Hela tiden en känsla av att jag borde ställa in allt och åka hem istället. Men, det BRUKAR ge sig efter ett par piller. Och utväxten var inte att leka med, den MÅSTE BORT!

Jag satt hos frisören i cirka två timmar. Hela tiden smått illamående och med orolig mage. Försökte andas lugnt, slappna av, nära att be om en toalett flera gånger om.

Men det gick. Utväxten är borta och håret är klippt. Tur att jag är en envis typ, annars skulle jag nog bara sitta hemma precis hela tiden..




Plockade några vitsippor när jag kom hem.

Hyfsat god morgon

Lediga fredagen är här igen och jag börjar nästan känna mig som människa. Har dock ännu inte (sedan i torsdags kväll förra veckan) lyckats få i mig en hel måltid mat, men idag känns det som det kanske skulle gå.

Men, jag får hoppa över frukost så jag klarar av att göra ett extremt välbehövligt frissabesök för att få bort min fruktansvärda utväxt. Frisören brukar även kunna bota huvudvärk så det hoppas jag också på.

Trots allt har det varit en produktiv vecka, åtminstone de senaste dagarna, när jag orkat sitta upp med datorn framför mig igen.

Har
- lärt mig en hel del Photoshop Elements
- gjort ny header
- fixat till en footer
- finslipat på designen, typ flyttat en linje en millimeter till vänster och sånt
- gjort bloglovinikoner till Decdia, Fika med Eleonor och mig själv
- rensat och sorterat mina bilder
- rensat utkast

Men nu måste jag skynda mig att ta bussen till stan.. Trevlig fredag på er!

F5

Så var det dags igen. För er att trycka F5 alltså. :)

Har ägnat de senaste dagarna, sjuk, med datorn framför mig i soffan, åt att ge mig den på att äntligen lära mig mer om Photoshop Elements. Jag har provat och provat, skurit i gurkor, hittat nya inställningar och små figurer som man kan göra massa kul med.

Och ju mer nytt jag lär mig desto mindre nöjd blir jag med det gamla jag gjort. Så, det vara bara att lägga in den nya somriga headern jag kämpat med, även om jag egentligen hade tänkt vänta på sommar först.

Gurkor såklart. Jag KAN bara inte överge mina små vänner. :D

Djupa funderingar

Varför ska man äta rivet äpple efter magsjuka när man lika gärna kan tugga det väldigt väl?

Varför anses skorpor vara bra efter magsjuka när gluten och mjöl anses dåligt för känsliga magar?

Ja, det var väl ungefär vad som rymdes i min hjärna idag.


En vårig bild för att kompensera.

Så fint

Se vad otroligt begåvade Diana har gjort till mig. Tack snälla Diana, det är så JÄTTEFINT! :)


Min nästa "grej" är att göra om den tråkiga bloglovinikonen till sin egen. Superskoj ju. ;)


(klickbara bilder;))

Tråkigt

Är sjuk fortfarande. Magsjuk, efter att först ha haft feber torsdag till söndag. Jag kommer nog att överleva (vad tror ni?;)), men tycker det är så himla jobbigt att ringa jobbet varje dag och berätta hur det blir imorgon. Är ju bara andra dagen jag är hemma, men två dagar känns som en evighet (inte så synd om mig, jag vet).


Jobbigare var att läsa Svorskans blogg i morse. Hennes älskade cockerflicka Mimi som till allas lycka fick komma hem från djursjukhuset igår efter att ha varit riktigt illa däran har blivit sämre igen.:( Så himla tråkigt och ledsamt. Håller nu tummarna för att det är ett tillfälligt bakslag och att hon snart mår bättre igen, och skickar en massa uppmuntrande kramar till fina Svorskan och söta Mimi. Kram kram kram kram!


En annan fin och älskad cockerflicka, Mudotterns och Mutyskens Flisan.

Toapapper i rumpan

Febern är nog nästan borta nu men jag har istället fått någon sorts magåkomma som gör att jag tillbringar det mesta av min tid på toa. Tur man har en hyfsat liten dator att släpa med (gissa vart jag sitter nu.;)).

Vad kan man äta när man är riktigt vattendiarrédålig i magen? (förlåt, jag lider av ett tvångsmässigt behov av att berätta sånt här). Har knappt ätit ordentligt sedan i torsdags kväll och magsäcken börjar kännas som den torkat ihop till ett magsäcksrussin.

Nej, nu tänker vi på något roligare..

Ni kanske vill se vad jag lekt med på toa?


gif maker


Ama de casa påpekade i en kommentar att gurkan har toapapper i rumpan. Ja, kanske den har, vadå då?

Föredrar att skära i dem

Musonen är orolig att folk ska tro att jag är gurkgalen på något vis. Haha. Skulle JAG? Det syns väl i headern att jag verkligen OGILLAR gurkor (jag älskar dem i tzatziki, men annars är de inte mycket att ha).

På tal om att skära så försöker jag förstå mer av PSE bara genom att prova mig fram. Kanske kan ta det här med bloggdesignandet till nya höjder och bli världsberömd eller så.



Jag började såklart med en av mina livrädda gurkor. Efter stora besvär lyckades jag skära ut den hyfsat ok.

NUUUU...

...kan jag äntligen berätta vad det är för hemlis jag hållit på med hela helgen.

En blogg.

Ja, inte min då, den har ekat tom och övergiven, utan jag har hjälpt Diana med ny bloggdesign.
Riktigt kul har det varit, Diana verkar nöjd och jag tycker designen borde passa en prinsessa som älskar blått perfekt.

Klicka på bilden så får ni se ordentligt.

Hemligt

Förutom att jag varit sjuk hela helgen (är lite bättre nu men har fortfarande feber) har jag haft fullt upp med en hemlig sysselsättning. Därför har det varit väldigt svårt att hitta på bloggämnen till den här bloggen. Plus tidsbrist. Plus tvättstugan. Plus orkeslöshet (ja, ni fattar, jag har hur många ursäkter som helst).
Nu undrar ni kanske vad det är för en hemlis jag pratar om? Men det kan jag ju inte berätta förstår ni väl.. för då blir det ju ingen hemlis mer.
Oj vad sura ni blev nu.. "säger man A får man säga B..blablablabla.." Lugn lugn. Jag SKA berätta. En annan gång.

Sjuk

Fick feber igår kväll, har legat och huttrat hela natten och har fortfarande feber. Kanske därför jag haft så ont överallt den senaste tiden.
Men jag tycker inte så jättesynd om mig själv. Jag kommer kanske städa till och med.
Mumannen tycker det är konstigt att jag alltid gör en massa saker hemma när jag är sjuk.
Om jag tänker efter så tycker jag nog själv också att det är ganska konstigt.
Äh, jag skiter nog i att städa ändå..

Nya gurkor

Kände mig egentligen lite trött på gurkor och hade tänkt göra en mer sparsmakad design till min blogg den här gången. Ja, ni ser ju hur det gick..;D (tryck F5 om ni inte ser). Men jag är nöjd ändå. Tror inte min blogg passar att vara sparsmakad.. Jag funderar dock på att kanske minska texten "HÖRNI!" lite. Fast samtidigt gillar jag att det ser ut som jag skriker.

Det är jättekul att hålla på med bloggdesign. Och inte svårt. Jag har lärt mig genom att googla "bredda bloggen", "göra menyn smalare", "ändra den prickade linjen under rubriken till hel linje", "ta bort ramen runt bloggen", byta färg på länkar", "få bakgrunden att vara still" osv, osv.

Det finns ju hur mycket hjälp som helst att få på det där google. ;)

Det som är bäst av allt är att jag breddat bloggen rejält för att få plats med större foton.

En bild jag visat förut. Fast större nu.

Jag lever

Jobb och kvällsmöte, värk (i händer, fötter, ben, armar, rygg, nacke, axlar, huvud, ja hela kroppen. Har ingen aning om varför), dålig mage, magkatarr (eller vad det nu är), usel sömn, utmattning.

Ja, där har ni anledningarna till min bloggfrånvaro den här veckan.
Men nu är jag ledig till på måndag.


(Skulle ha städat, men började leka med några mossiga bilder istället)

Vad jag gjort i helgen

Ja, inte bloggat så värst mycket i alla fall..

Men varit på kalas i Stockholm har jag. Och fotat. Jag vet, detta har förvandlats till en fotoblogg, men det är inget att göra åt, vad ska jag annars göra med alla foton...?

Min mamma hade hängt upp ballonger.

Och min pappa också.

När vi åkte hem hade det äntligen slutat snöa.

Idag har jag lekt med helt underbara Flisan som sovit över.

Nu har hon tyvärr åkt hem (hon vill egentligen flytta hit, men får tydligen inte..). Vi saknar henne redan.

Saknar den här lite också. Den fina påsen med Flisans saker.

Mumannen, som hittills vägrat skaffa hund verkar börja smälta.. :D:D:D Han har letat valpar i timmar idag. :D:D:D

Och nu ikväll har jag gjort något jättekul! Ni får kolla själva, HÄR.

Finfina presenter

Idag är det meningen att vi ska ta oss till Stockholm i den så kallade "snöchocken" för att gå på kalas. Kusinen fyller jämnt, tio år närmare bestämt. Vi får se hur det går, Mumannen har bytt till sommardäck och det verkar inte lugna ner sig med snöandet. Kanske vi får ta tåget om SJ behagar gå i tid (HAHAHA).

Först ska vi fixa present också. Inte lätt att hitta på något åt en tioårig kille..

På tal om presenter så dök den här fina väskan upp till mig i brevlådan häromdagen:

Det är Malin som skickat den till mig.:) Malin är en av de mest generösa människor jag vet, hon gillar verkligen att göra andra glada. Och jag blev jätteglad och väskan ska med mig till Stockholm idag. Tack snälla Malin!

En annan present jag fått är den här:

Som ni ser, en väldigt fin påse. Fick den av Mutyskens kompis. Jag råkade säga "fin påse" när jag såg den hemma hos Mudottern och Mutysken, sen var den min.. Haha. Jag förvarar påsksaker i den nu, men har lite dåligt samvete för det. Egentligen förtjänar den ju att ramas in, men något säger mig att det skulle verka... lite konstigt.

Oj vad duktig

Jag har haft tvättstugan i tolv timmar idag. Det är ju inte klokt vad jag har slitit med den där himla tvätten!

För det beror absolut inte på att tvättstugan ändå varit ledig hela dagen och att jag därför dragit på tvättstugebesöken sådär en två-tre timmar bara för att jag inte orkat.

Och inte heller för att jag suttit vid datorn och redigerat bilder på gamla vissna minipåskliljor istället.


Mina två läsare blev till fyra, typ

Bevis på att ens blogg är väldigt väldigt liten.



När antalet läsare fördubblas bara för att en mycket större bloggare svarar på ens kommentar i sitt eget kommentarsfält.

Barnen på mitt jobb säger förskola

Folk får säga dagis för mig. Jag blir inte arg eller så.
(Trots att det egentligen heter förskola sedan länge och trots att jag själv jobbar på förskola och trots att förskolan utvecklats sedan "dagistiden" och numera är en egen skolform med läroplan och krav på högskoleutbildad personal)

Jag antar att man inte kan begära att andra hänger med i utvecklingen av ens egna arbetsplats, utan man får nog räkna med att det kan ta uppemot femtio till hundra år för vuxet folk att förstå.

Men, när jag ser tv4:s nyhetsrapportering om förskolan som brinner och reportern säger både dagis, daghem och dagisbarn i en och samma mening, då kan jag inte låta bli att tycka att det är urdåligt att inte ens media kan kalla förskolan vid dess rätta namn.

Men som sagt, annars blir jag faktiskt inte alls arg. Bara lite konfunderad ibland. "Öppna förskolan" går folk till med sina bebisar, men när barnen börjar vanliga förskolan blir det plötsligt för jobbigt/svårt/tråkigt (eller vad?) att säga.

Förolyckat pynt

Jag har hört att man inte kan misslyckas med lökväxter..

Jag kan.

Nu är i alla fall påskpyntet bortplockat. Fula påskriset är förresten borta sedan flera dagar.

Lilla valpen Agda gillade det tydligen inte heller och var så snäll och hjälpte mig att "plocka" undan det, den där dagen när hon och jag var ensamma hemma några timmar.

(Ja, jag tänkte på att fota till bloggen mitt i kaoset..;))

Agda blev plötsligt väldigt lugn och lätthanterlig efter smällen av glas och stenar. Skakade och gick med svansen mellan benen efteråt och vågade sig inte in i vardagsrummet på en lång stund.

Själv var jag mest glad att hon inte gjorde sig illa.

En kyckling omkom dock i olyckan. Dödsorsak drunkning plus ett lass vita stenar i skallen.

Hallå där, köp blåbär

Ska baka "båbäpaj".

- JAG ska hälla i.

Musonen får smaka.

Men hallå där..

- NU JÄCKER RE!

Mums

animated gif maker
;D

Äggjakt och en massa annat

Påskharen har varit här! Man måste leta påskägg!

Inte under bordet...

Inte under byrån heller. Påskharen är  bra på att gömma!

HÄR ÄR DET! Tur att Lilla Mu är så bra på att leta!

Massa roliga grejer i ägget. Lilla Mu är jätteglad.

Vi har inte bara varit på äggjakt.

När det är påsk klär man ut sig. Om man vill. Och man behöver ABSOLUT INTE måla sig i ansiktet om man inte vill.

En liten korv kan vara bra att äta mellan all choklad och russin.

Ritat och skrivit F.

Men vet ni! Sedan var det dags för äggjakt EN GÅNG TILL!

Lilla Mu blev så glad att hon hoppade jättemycket när hon fick veta det.

Näää, inte här. Påskharen hade hittat ett annat gömställe den här gången.

Nämen titta..

HITTAT!

Lilla Mu blir lika glad igen.

Inte bara påskharen ger ägg. Lilla Mu ger också.

Hon hade jobbat i två timmar med att göra kycklingar hemma hos faster. Skrivit på kortet, klippt och klistrat nobbar (näbbar) och allt. En likadan till mamma och pappa också. Och lagt det i varsitt ägg. Vi blev JÄTTEGLADA!

Nu har Lilla Mu klätt sig i sina nya vårkläder och åkt med mamma en sväng till morbror i Stockholm.

Musönerna och Mumannen är inte heller hemma.
Då kanske ni tror att det är lugnt här hos mig en stund. Och ja.. jo.. det är det ju. Precis nu i alla fall.

För supersöta (och superbusiga) lilla Agda sover för tillfället. :)

Ops..

OOOOJ! Det var ju VERKLIGEN inte meningen..

De överlevde inte. Nåja. Livet går vidare.

Nu över till något annat:

Kom nu alla påskkärringar! Superduktiga jag har trots plötsligt sötsug inte rört EN ENDA av påskkärringarnas tablettaskar!

Nu ska jag tvätta lite och laga mat innan Lilla Mu och gänget kommer.

Men först ett viktigt meddelande till Mumannen:
"Bara som en upplysning, dina marshmallows finns inte mer. Oklart vem som tagit dem (men jag såg ingen "rör ej"-lapp)".

Snäll jag är som förvarnar.

På väg till Lilla Mu

Nu har jag varit duktig, städat färdigt och skrivit påskhandlingslista.

Lilla Mu ringde i förmiddags: "Farmor? Kan du komma hälsa på oss?". "Det kan jag kanske göra, lite senare" svarade jag då (lite osäker på grund av dålig mage). "HON KAN!" ropade Lilla Mu glatt till Mudottern.

Vem kan motstå en sån sak? Inte den här farmorn i alla fall. Dum-magen får skärpa sig helt enkelt.

Vi pratade på "facetime" en stund igår, medan Mudottern var i köket och lagade mat.

Lillla Mu ritade i blocket med en bläckpenna. Hon lutade sig fram mot Ipaden och sa sakta med jättebusig röst, "Man.. får inte.. rita.. på Ipaden. Haha".

Sedan tog samtalet slut. Lilla Mu råkade lägga på luren med pennan. ;)

Tiden försvinner

Många av barnen på jobbet är påsklediga och magsjuka (och jag blir inbillningsmagsjuk) så det kändes som läge att ta kompledigt idag. Tänkte planera påsken lite under förmiddagen. Skriva handlingslista (tråååkigt). Kanske städa (joooobbigt).

Vet dock inte hur det kommer att gå. Kan liksom inte låta bli kameran nuförtiden. Och jag måste ta många, många bilder (typ hundra) för att få till någon som jag blir hyfsat nöjd med. Och när jag fotograferat klart hamnar jag oftast vid datorn för att redigera (i timmar).


Påskris är fula




Varje år tänker jag att vi ska strunta i att ha påskris. Men så såg jag på tv igår och där tyckte någon att man kan göra lite hur man vill med riset. Typ sätta i blommor eller nåt annat skoj. Så nu har vi ett påskris med några påskliljor i.

Och på jobbet hade någon lagt stenar i en vas med påskliljor och det tyckte jag var fint. Så då lade jag också stenar i vår vas. Men jag kände mig ändå inte särskilt nöjd, så jag satte ett litet fågelbo bland kvistarna också.

Det är fortfarande fult. Men bättre än innan i alla fall. Tror jag. De har ju inte slagit ut än, blommorna. Det kanske kommer se helkonstigt ut när de slår ut mitt bland de spretiga kvistarna med hemska fjädrar på.

Det är för lite blommor och för mycket ris..

Det slutar nog med att vi bara har påskliljor i en vas. Så mycket jobb och tankekraft helt i onödan.

Den lilla, lilla minisnögubben

Det var en gång en liten bloggare som hade fått ett makroobjektiv till sin kamera som hon oavbrutet fotade alla möjliga små minisaker med.

På kvällen den första April började det hagla som bara den.

Då fick den lilla bloggaren en plötslig snilleblixt, sprang ut med sin kamera på balkongen, tog tre små minihagelkorn och byggde sig en liten, liten minisnögubbe.

Bloggaren fotograferade den lilla, lilla minisnögubben en lång stund, ända tills hon blev orolig för vad grannarna skulle tro.





Dagen efter var den lilla, lilla snögubben försvunnen. Den hade tröttnat på kylan och stuckit iväg till varmare trakter.

Snipp snapp snut, så var sagan slut.

Äntligen

Lilla Mu ringde från bilen och förberedde.

"Farmor?" "Jag vill ha pannkaka" "Ska vi köpa med grädde?" "Sylt då?" "Är Musonen hemma?" "farfar?" "Vi har fem mil kvar", berättade hon, med lite hjälp av faster Mudottern i bakgrunden.

Så nu har vi ätit pannkaka, lekt kurragömma, snurrat och blivit yr i huvudet, tränat med hantlar, sprungit runt runt, provat Musonens slips och pratat och pratat och pussats och kramats. Det är väldigt så mycket man kan hinna på en liten stund.

Imorgon är vi bjudna på middag hos Mudotter, Mutysk och Lilla Mu. Lilla Mu försökte förklara det för farfar i telefonen igår, men farfar fattade inte vad hon sa. "TYST!!!" skrek Lilla Mu då rakt i luren. Det redde ut sig till slut, en sån tur, en arg Lilla Mu är tydligen inte att leka med (farfar får väl tvätta öronen så kanske han hör bättre). ;)


Litet finbesök

Jag berättar mer om gårdagens utflykt till Ikea en annan dag, kanske imorgon eller så. Det är nämligen en lång och komplicerad historia som jag måste kämpa lite med att förkorta så ni inte tröttnar alldeles.

Nu går jag och väntar på litet finbesök. Mudotter och Mutysk har snott med sig Lilla Mu hem från Sundsvall och hon kommer hit för att kramas lite och så innan de åker hem till sig.

20120401_132630 (MMS)
Bilden kommer från den här superfantastiska bloggen.

RSS 2.0