Uppmaning mot rasism

En av mina favoritbloggare Tonårsmorsa har i ett inlägg berättat hur hon den senaste tiden känt av en ökad rasism och en ökad acceptans för främlingsfientliga grupper och utmanar nu alla oss bloggare som inte tror att invandringen är roten till allt ont att ta vidare denna uppmaning till sin blogg.

Eftersom jag tillhör dem som inte kan acceptera rasism och främlingsfientlig politik tvekar jag inte en sekund att följa hennes uppmaning.

Argumentet att invandringen kostar för mycket faller platt när man läser DEN HÄR artikeln som visar att invandring lönar sig för alla parter, såväl mottagarlandet som hemlandet och den som flyttar.

Läs även den intressanta debatt som uppstod i Tonårsmorsas kommentarsfält efter inlägget och hennes svar på kommentarerna. En av de rasistiska kommentarerna hon fick har hon svarat på i ett eget inlägg HÄR . Är ni det minsta intresserade av den här frågan rekommenderar jag er starkt att läsa det.

Alla ni som inte heller kan ställa upp på invandrarfientlig politik uppmanas nu att lägga ut filmen nedan och föra detta budskap vidare i era bloggar. Jag utmanar ingen speciell blogg utan tycker att alla som känner sig manade ska föra detta budskap vidare.


                

Kommentarer
Postat av: Egoinas mamma

Jag antar utmaningen, men väljar att vänta med den ett tag, du får gärna påminna mig om en vecka eller två om du kommer på att jag har glömt det.. Varför jag väljer att vänta är lite för att nu är ni flera som har gjort det. Effekten blir antagligen ännu bättre om det går lite tid mellan också. Jag är en uttalad anti-rasist och människor som pratar om invandrare i negativa, nedsättande ordalag får en varning i mitt hem. Upprepar de sig så får de besked om att gå. Som tur är har jag inte behövt be de gå, det fattar att jag menar allvar första gången. En annan sak är att ta upp problemen runt invandring, men då pratar man politik och inte ras. Bra inlägg! Viktigt inlägg! Gun, du ÄR klok!

2009-10-07 @ 17:05:13
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

PS! Jag blandade ihop invandring och ras i min kommentar, men jag menar självklart rasism rörande ras, genomgående.

2009-10-07 @ 17:06:59
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Gun

Em: Du är så bra!! Jag skulle också vilja vara sån som du och starkt avvisa främlingsfientliga människor. Jag gör det också, på jobbet och i andra sammanhang men det finns vissa omkring mig (släkt)som jag har svårt att säga ifrån till.

Håller med om att det finns problem med invandringen som måste lösas, men det här handlar om ren främlingsfientlighet som jag avskyr.

2009-10-07 @ 17:11:48
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Miss Dramaqueen

Jag tycker också det här är viktigt! Och jag kommer såsmåningom att publicera ett inlägg om detta. Jag tycker INTE att allt ont grundar i invandring, men jag tycker att invandrarPOLITIKEN är åt helvete. Och det finns en skillnad, jag önskar att vi alla skulle kunna leva i harmoni tillsammans..

2009-10-07 @ 17:16:15
URL: http://itisart.blogg.se/lisa
Postat av: Egoinas mamma

Sv: FÖRSTÖR!!! ;D

2009-10-07 @ 17:44:35
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Sv: Du är för snäll! Det handlar ju om en länk i morgon! Lova att ALDRIG vara FÖR snäll igen!!! :D

2009-10-07 @ 17:52:40
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Mia systeryster

Håller med tar utmaningen senare och skriver om det i min blogg, nu ska jag iväg och dricka vin=D Kram

2009-10-07 @ 18:09:46
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: fashionhaggan

ska gå in och läsa detta när jag fåt lite tid över, jag står helt på din sida i frågan om rasism, det är urlöjligt.

2009-10-07 @ 18:15:09
URL: http://www.fashionhaggan.se
Postat av: Egoinas mamma

Kan vi inte gadda ihop oss så Fashionhaggan lämnar en länk som funkar när hon kommenterar? :D Jag har tjatat på henne, men kan inte du också? :D

2009-10-07 @ 19:04:13
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Britt

Har skrivit ett inlägg och länkat till ditt inlägg och till Tonårsmorsa.

Postat av: ansepanse

sv: jaså, är det därför du hinner med så mycket bloggande, för mig skulle det inte fungera eftersom vovvarna turas om att först sitta i mitt knä och sedan borstar jag dem, allt medan jag tittar på TV

2009-10-07 @ 19:30:24
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Amanda

Blev genast nyfiken på det blogginlägget...

2009-10-07 @ 19:35:13
URL: http://medelrutanvingar.blogg.se/
Postat av: Britt

SV: Ja det är en viktig fråga. Vi måste visa att vi är några som inte tänker skylla allt på invandrare/utlänningar för att ha enkla lösningar på svåra problem.

Postat av: anne

Som invandrare gift med en invandrare med ungar som då är ett hopkok av våra bakgrunder kan jag inte annat än hålla med, även om vi då säkert klassas som den ena klassens invandrare än den andra klassens som en av kommentarerna i Tonårsmorsans blogg skrev. Nog är det så, syns det att man är från ett land så får man ett slags bemötande jämfört med om man smälter in.

2009-10-07 @ 20:01:21
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Maria/kattloppan

Oj jag kommer in och läser mer efter jobbet hinner inte nu...SV: Vilken gullig kommentar om Fridolf ;)

2009-10-08 @ 07:42:25
URL: http://metrobloggen.se/kattloppan
Postat av: Tonårsmorsa / Fatou

Vad glad jag blir över den löpeld detta sprider sig med. Tack vara DIG och alla andra som för denna uppmaning vidare!! Kul att du tipsar om kommentarerna. En del av dem har fått mig mörkrädd och en hel del har skickat mail som skrämmer livet av mig, av vad mycket skit en del får ta. De vågar inte skriva öppet i min blogg ens... Det gör mig gråtfärdig.Men jag ska också erkänna att en och annan kommentar fått mig att skratta högt. Som denna från Per Larsson, i det här inlägget:http://tonarsmorsa.se/2009/10/06/svar-pa-en-kommentar-om-rasism-och-mangkultur/#commentsLäs gärna och läs gärna mitt svar. Ibland är det svårt att hålla sig för skratt...!Kram och återigen TACK för att du är med och sprider denna BLOGGBÄVNING!!

2009-10-08 @ 11:25:41
URL: http://tonarsmorsa.se
Postat av: Tonårsmorsa / Fatou

Jag tror jag uttryckte mig lite klumpigt. De mail jag får och som gör mig gråtfärdig är inte rasistiska (de brukar gilla att kommentera) utan det är mail från människor som blir utsatta för rasism! Kram!

2009-10-08 @ 17:16:27
URL: http://tonarsmorsa.se
Postat av: Peter Ingestad

tvivlar någon på regimen?

såna ränder sitter i mensåna dom ska ha på nosen

törnen på den röda rosennuså krossar vi rasismen

blossar på karriärismendärpå blir vi ganska höga

människor är inte trögasjälvklart visar mighty swift

folket svansen vift vift vift

2009-10-09 @ 04:10:09
URL: http://kraxpelax.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0