Hemligt meddelande

Ellis!!

Egoinas mamma!!

Janne!!

Vi måste sticka snabbt! Vi är avslöjade! (<av Britt>) 

Vi ses i natt "ni vet var" för snabb avresa mot "ni vet vart"!
                                                                                               

helicopter animation
Police car animation                                                                             

Jag tänkte skämta till det men det gick inte...

Vi brukar dela på sysslorna hemma hos oss, men från och med imorgon tar Mumannen över.

Från och med imorgon slipper jag tvätta.

Jag slipper även laga mat. Jag behöver inte ens tänka ut vad vi ska äta.

Från och med imorgon behöver jag inte heller städa.

Bädda slapp jag redan innan. Handla också.

Det enda jag behöver göra från och med imorgon är att jobba och ta hand om mig själv. Allt annat tänker Mumannen ta hand om.

För från och med imorgon är Mumannen arbetslös.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag snart får tvätta, laga mat och städa själv igen.


                                         


"En "acceptabel" nivå av arbetslöshet betyder att regeringens ekonomiskt ansvarige, för vilken nivån är acceptabel, fortfarande har ett jobb".
                                                                                                            - Orson Scott Card

Kom igen nu Mumannen!

Toby är tydligen en mycket modemedveten man som igår visade bilder på herrbadmodet för 2010! 
Jag tänkte att det kunde vara något för Mumannen som gärna vill försöka hänga med i tiden (som jag berättat om tidigare), så jag visade honom vad han förväntas bära på stranden nästa sommar.

Jag kan säga att det tyvärr inte gick hem.

Jag fattar inte varför! Gör ni? Hoppa in till Toby och kolla in fler beach 2010-outfittar om ni vågar. 

Ingen bestämmer över mig!

Om Mumannen någon gång på allvar skulle be mig välja mellan bloggen och honom, vet ni vad jag skulle göra då?
Jag skulle välja bloggen.

Lite förvånande kanske, men det är nämligen så att jag tror inte på att ge varandra sådana ultimatum. Man begär inte av den man älskar att hon/han ska ge upp något av sina största intressen. Gör man så mot mig är man inte värd min kärlek.

Jag skulle heller aldrig begära av Mumannen att han gav upp sitt fiske eftersom jag vet att utan fisket är han bara en halv människa  och dessutom så olycklig att han skulle bli olidlig att leva med.

Så det är tur att vi låter varandra hålla på med det vi tycker är roligt, även om det kan vara en aning tidskrävande ibland.

                    

                           user1.gif (8141 bytes)                                      animated fisherman

Prylar säljes till halva priset!

Ingmar Bergmans kvarlåtenskaper auktionerades ut på Bukowskis igår och det blev tydligen stor succé.
Folk bjöd som galningar och utropspriserna mångdubblades. Några exempel: 

Virkat överkast 26 000 kr

Fiaspel 15 500 kr

Tärningar 75 000 kr

Nattduksbord 340 000 kr

Hörselskydd 38 000 kr

Ni som inte lyckades ropa hem något från auktionen, misströsta inte!

Jag har lösningen på ert problem då jag är innehavare av just sådana prylar jag räknat upp.

Jag är inte lika dyr som Bukowskis heller. Ni får dem till halva priset utan att behöva gå på någon tråkig auktion!

Maila för fler bilder om ni är intresserade.

 
Två nattduksbord, endast 170 000 kr! Innehållet ingår. Lamporna likaså.

Sängen kan också ingå om ni väldigt gärna vill. 

Jag står för frakten.Tyst är inte detsamma som korkad

Jag måste säga en sak som trycker mitt hjärta.

Jag kan ibland ha lite svårt att uttrycka mig muntligt i diskussioner och hamnar ganska lätt i underläge när jag diskuterar med någon som är rapp i käften. Många som är rappa i käften ger mig inte heller någon chans att få fram min åsikt eftersom de är dåliga på att lyssna. 

Därför är det så skönt att blogga! Jag hinner tänka efter vad jag ska skriva och jag får mycket lättare fram mina tankar och åsikter. 

För åsikter har jag. Behöver bara lite tid att tänka efter ibland. Tyvärr kan man ju inte skriva till alla som vill diskutera med en. Det vore lite konstigt att be om betänketid och adress varje gång.

Det här leder ju till att jag inte alltid får fram vad jag tycker förrän efteråt. Då står jag där och vet precis vad jag borde ha sagt.

Så tänk på det ni som är duktiga på att uttrycka er muntligt i diskussioner. Att man inte alltid säger vad man tycker behöver inte betyda att man är feg, inte har åsikter eller att man är dum i huvudet.   

Det var bara det jag ville säga.

               

                                              Click to view image details

Godmorgon!

"Det finns två saker som en människa aldrig borde vara vred på. Saker man kan göra något åt, och saker man inte kan göra något åt."

                                                                                                        
                                                                                                 GR
  Platon 427 f. Kr - 348 f. Kr

Feminism enligt mig

Inspirerad av bl.a Patrik vill jag göra ett litet inlägg i feminist-debatten.

Jag kan lätt kalla mig feminist och tycker det är fruktansvärt synd att det kommit att bli ett skällsord som får många att tänka på manhaftiga kvinnor med banderoller, skrikande slagord fulla med manshat. 

För mig är en feminist en man eller kvinna som anser att alla, oavsett kön har samma rättigheter i samhället. Att det råkar heta feminism beror på att det främst är kvinnor som historiskt sett inte haft samma rättigheter som männen och därför drivit en kamp om dessa rättigheter som borde vara självklara eftersom vi alla är människor.
Den sortens feminism jag tror på är en kamp som gynnar både män och kvinnor och är definitivt ingen tävling mellan könen.

Hur man sen utövar kampen är väl upp till var och en. Själv tror jag att det bästa sättet många gånger är att ta för givet att vi har samma rättigheter. Var inte tyst som kvinna för att männen ska prata utan säg vad du tycker och räkna med att det är lika viktigt som det männen säger, ta för givet att du som man ska kunna vara barnledig utan att behöva be om ursäkt osv. Sen får man naturligtvis reagera om man upptäcker att man som man eller kvinna är förbisedd pga kön i olika situationer.

Att skämta om genus och könsroller anser jag inte missgynnar feminismen det minsta. Att vi har olikheter är inte samma sak som att vi inte är lika mycket värda. 

Dessutom anser jag att alla familjer själva ska avgöra vem som är barnledig, vem som städar osv. Man får kompromissa och så länge båda är nöjda och barnen förstår att tjejer och killar kan göra vad de vill av sina liv oavsett kön är det helt okej enligt mig och dessutom det mest rättvisa. Feminism är rättvisa, rättvisa är att alla är nöjda, inte att alla gör samma saker eller klär sig likadant.

Kalla det vad ni vill, men jag tänker fortsätta kalla min inställning feminism. Om fler gör det kan vi tillsammans ta bort extrem-stämpeln som ordet drabbats av.


     


Hur Mufamiljen blev till

Ibland (senast igår av Vickan) får jag frågan varför jag kallar min familj för Mu. Ni vet, Mumannen, Musonen, Musvärdottern osv...
Jag kan berätta för er att det egentligen inte har ett dugg med kor att göra utan har en helt annan betydelse och det hela är min kära vän Egoinas mammas  påhitt.

Det började med att jag kallade Mumannen för Iprenmannen för att beskriva hans utseende. 
(Nej, han är inte jättelik Iprenmannen, men lite, lite tycker jag allt...)

När Egoinas mamma sen fick se en bild på honom tyckte hon inte riktigt att namnet passade, utan påstod att hon tänkte Mumsfillibabbamannen när hon såg honom. Om hon tänkte på hans (väldigt lite) mumsfillibabbiga mage eller om orsaken var att hon intagit lite för hög dos av det erotikhöjande medlet zink vet jag däremot inte....

Att över en natt gå från att kallas Iprenman till Mumsfillibabbaman var mannen själv ganska nöjd med så vi körde på det.

Så småningom upptäckte vi dock att det blev väldigt jobbigt att skriva det långa namnet Mumsfillibabbamannen varje gång vi pratade om honom, vilket vi ofta gjorde. Då kom åter igen Egoinas mamma med en briljant idé, nämligen att göra en förkortning av hans namn och ett förslag var Mumannen. Mannen själv gick snällt (och lite konstigt) nog med på det.

När jag senare fick frågan av Ellis vad min son hette så var ju svaret givet som ni kanske förstår och så har det fortsatt med resten av familjen.

Att namnet får folk att tänka på kor, även om det betyder något annat, tycker jag bara är roligt och gulligt och så länge inte Mufamiljen själva protesterar är det vad de får heta här i min blogg.                           [Graphic] cows hugging


 


Godmorgon på er!

"Statistiken om mental hälsa säger att en person av tio lider av någon sorts mental sjukdom. Tänk då på nio av dina vänner. Om de är helt okej, så kan det vara du."                          -Rita Mae Brown
                                                                                                                                                                                                                        


                                          goodmorning


                         

Grattis Johan!

Idag åker vi till Sundsvall för att fira vår underbare, charmige son, Musonen 2 som fyller 24 år! Det ska bli jätteroligt att komma dit och äta tårta och ge presenter.

Inte nog med det, vi får ju även träffa hans gulliga sambo, Musvärdottern, och deras lilla skatt, vårt barnbarn som är nästan fyra och en halv månader nu! 

Att det ska gosas kan ni vara säkra på!

Enligt säkra källor kan man nu få den lilla godingen att skratta högt, så förutom att fira är det väl det vi ska ägna oss åt till stor del idag.

Försöka få henne att skratta högt alltså.

Finns det något härligare ljud än en glad bebis som skrattar högt? Och att det är ens barnbarn gör inte direkt saken sämre. 


Hon är väldigt snacksalig...

...och glad nästan jämt!


Ha det bra så länge så hörs vi imorgon!


Inget sexprat här inte!

Medan ni andra har diskuterat lämpliga och olämpliga platser för intima övningar inne hos Egoinas mamma har jag varit minst sagt upptagen med annat.

Tänkte att ni kanske vill veta vad jag haft för mig.

Det började så här:


Ni ser att jag håller koll på er i bakgrunden.

Jag gjorde en superenkel och god marängtårta. Ni ska få receptet: Man vispar ägg och socker, har i Ricecrispies, gräddar en timme, vispar mjöl och vatten, har i choklad, äggula, florsocker, smör, kletar ut på bottnen, vispar grädde och har på, lägger på nästa botten, ringlar choklad över. Äter! Visst låter det lätt. Sätt igång och vispa!

Så här ser den ut när den är klar:
 

Den är så enkel så samtidigt slängde jag ihop några cupcakes:


Slog in paket:


Och tvättade fem maskiner:

clothes washer animation


     exhausted woman animation
 
Nu tänker jag bara glo på tv resten av kvällen. Efter att jag hämtat tvätten då förstås...


Playin´ with Miiqa

Tänkte att jag skulle leka en liten lek med MIIQA som har busat med mig idag (kolla här!). Jag publicerar ett inlägg, och så får vi se hur länge det dröjer innan det upptäcks av henne.

Jag tänker nämligen inte skriva till henne och berätta att jag godkänner min placering i hennes länklista. Så från och med att jag publicerar det, tills dess att hon kommenterar, så ska jag ta tid och se hur uppmärksam hon är på min blogg.. Hehe..Klockan är nu 16.36 PS: Miiqa, det är en ära att vara med i din länklista. Jag är jättenöjd! :D

Vår tid som dräng och piga

Mumannen och jag har jobbat som dräng och piga. Det är faktiskt sant. 

Vi fick båda jobb på en herrgård trots att vi berättade att jag var gravid och eftersom stor arbetslöshet rådde på den tiden (80-talet) var vi överlyckliga att vi fått jobb på samma ställe. Lönen var urusel, men bostad i ena flygeln ingick. Det kunde helt enkelt inte bli bättre, så vi tog vårt pick och pack och flyttade från Värmland till herrgården i Uppland. Det var som att hamna i en tidsmaskin. Vi förflyttades till 30-talet över en natt.

Mitt jobb var att sköta hushållet och min chef var den 92-åriga modern i huset. Varje dag fick jag dammsuga och damma det stora huset, piska mattor, putsa fönster och skura golv. Laga mat och diska gjorde jag också. Ja, allt som hör ett hushåll till. Det var väldigt noga hur dessa uppgifter utfördes. Disken skulle stå på ett visst sätt i diskstället, plastpåsar tvättas och hängas på tork, alla småprylar lyftas på vid den dagliga damningen, ja allt skulle ske på den gamla damens sätt annars blev hon inte rolig att umgås med, milt sagt.

Jag var verkligen pigan, och fick utstå än det ena och det andra, t.ex att bli nypt i baken av gårdsägarens vän. 

Det togs för givet att jag skulle fortsätta jobba när vårt barn var fött och dum och oerfaren som jag var trodde jag att det skulle gå bra. Nu hann vi dock inte så långt, utan efter ett par månader fick jag blödningar, blev sjukskriven och fick order om att tillbringa resten av graviditeten liggande.
Den gamla damen blev oerhört upprörd när hon fick veta detta. Vem skulle nu sköta om hennes hem? Att jag riskerade sent missfall var det inget prat om.

Mumannens sysslor var att sköta om lantbruket. Hans chef var sonen i huset, en avdankad militär som levde kvar i 30-talet. Varje morgon var det uppställning på ladugårdsbacken där gårdsägaren gav order om dagens arbetsuppgifter, trots att alla redan visste precis vad som skulle göras. Ständig jour ingick i arbetet då rymmande kor behövde fångas in på nätterna.

Nu var det ju så att jag blev sjukskriven och vi fick då veta av herrskapet att vi inte fick bo kvar på gården. Bostaden var avsedd för den som skötte hushållet så det var bara att flytta. Jag kan inte påstå att vi var ledsna precis, utan vi flyttade så gärna. 

Mumannen jobbade kvar så länge han var tvungen och slutade efter några månader när han fått ett normalt jobb.

Flera år senare åkte vi förbi herrgården och gissa vem som var ute på promenad. Jo, den gamla damen som måste ha uppnått en ålder av närmare hundra år.

En osannolik erfarenhet som vi numera kan skratta åt.


                                  grandmother in gray dressHusmor


Idag är det Lördag!

En man kommer till kyrkan och går fram till prästen. Han säger:

- Förlåt mig för att jag syndade igår!

- Vad gjorde du?

- Jag träffade en vacker tjej.

- Det är ingen synd.

- Men sen satte jag på henne.

- Det är naturligt. Det är ingen synd.

- Ja, men hennes make kom in!

- Det var synd!
Godmorgon!


Bästa grannarna i stan!

När vi flyttade till vårt område undrade många om vi inte var oroliga för våra grannar.

Det är ett fint område, men för Uppsalaborna har området ett visst rykte. 

Själv trivs jag hur bra som helst och våra grannar gör inte saken sämre alls!

Tvärtom, det känns tryggt att ha dem här. Jag vet att de tar hand om mig om jag någon gång skulle må riktigt dåligt. 


Jag tänkte presentera några av dem för er.
Psykakuten inom krypavstånd från min bostad.


Om man vill se hur de gjorde förr.


Om jag skulle flippa ut totalt.


Rättspsyket

Ja, det var några av mina grannar. Nu är det bara en sak jag tänkte fråga er.


Är det olagligt att platta till en padda?


Man måste vara frisk för att orka vara sjuk

Sjukvården är bra underlig. På ett och samma sjukhus (Akademiska i Uppsala) har de ingen som helst koll på varandra.

I juni i år fick jag veta att min rygg ska stelopereras. Det skulle bli av i höst sa läkaren, men när jag blev förvånad erkände han att det nog kunde dröja till framåt jul. Men först skulle jag skickas på magnetröntgen.

Okej tänkte jag. Det är bara att vänta då.

Efter tre månaders väntan började jag fundera på varför jag inte fick någon tid för röntgen, så jag ringde Ortopeden för att fråga hur allt funkar.

När de äntligen svarade efter ett par dagars försök fick jag veta att jag skulle ringa direkt till Röntgen.

Gjorde det. Efter att ha lika svårt igen att komma fram fick jag veta att det är ett års väntetid på magnetröntgen. De kunde skicka remissen till Enköping, men då måste JAG ringa Ortopeden först och fråga.

Ringde Ortopeden igen. När jag väl fick prata med dem och berättade att det är ett års kö till Röntgen blev det först tyst i luren, sen "Det kan det väl inte vara!"  "Ring Röntgen igen, de bestämmer själva vart de skickar remissen..." Fick också veta att bara röntgen är gjord skulle jag få en tid för operation.

Ringde Röntgen igen. De blev galna när de fick höra att Ortopeden inte har koll på kötiderna. Lovade skicka remissen till Enköping och ta upp med läkarna att de måste sluta lova operationer inom orimligt kort tid.

Det här var i förrgår. Idag ringde de från Ortopeden. De har plötsligt nio månaders väntetid på operation och vill skicka mig vidare till Spine Center i Upplands Väsby....

Jag frågade vad som händer med röntgen i Enköping, men det hade hon ingen aning om.

Jag har kollat Spine Centers hemsida och det står att man ska ringa och bevaka sin köplats själv! Snart får jag väl göra operationen själv också.

Inte en enda gång har jag överdrivit denna historia, det var så här till punkt och pricka. Jag tänker på alla äldre och de som är sjukare än jag, hur ska de orka hålla på så här??

 Min rygg om några månader (om det nu blir av någon gång).

Tio i topp-lista och boktips för vetgiriga


  VAD MÄN VET OM KVINNOR!

   

 • 10.

 • 9.

 • 8.

 • 7.

 • 6.

 • 5

 • 4.

 • 3.

 • 2.

 • 1.(OBS! Om du inte förstår, sök hjälp omedelbart!)


Vill du läsa mer om vad män vet om kvinnor kan jag rekommendera den här boken av Karl Mann:
Jag ger er ett utdrag ur en recension:

Enda nackdelen med boken är att den är så omfattande, men den är väl värd alla sena kvällar och nätter.
                                                       -Småstads-Posten


Den är väldigt lärorik.

Finns att köpa på Bokia för 44 kr. Kolla här. 

Godmorgon! God morgon! Gomorron!

Tack allihop för hjälpen i mitt inlägg om Godmorgon!

Det visade sig alltså att både Godmorgon och God morgon är rätt! I Svenska Akademiens Ordlista kan man läsa, 
"Godmorgon, vard. gomorron, särskr. äv. god morgon". 

Det var ju bra!

Inte för att det spelar någon roll, men det är intressant att veta hur det ska vara. Svenska språket med dess stavning och grammatik intresserar mig. Även om jag inte tycker att man alltid behöver vara grammatiskt korrekt i en blogg. Tvärtom, det skulle nästan bli tråkigt om man var det hela tiden. 

Det var Yvonne som visade mig länken. Tack Yvonne! Och tack till Janne också som alltid gör sitt bästa och letar information på nätet för att hjälpa till:)

Men hörni!! Det är ju Fredag idag! Vad skönt! Ha en bra Fredag på jobbet och i skolan eller vad ni nu gör så hörs vi sen!

        

           wave Puss på er så länge!


Har det skönt i Tv-soffan

"Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken".
                                                                                                  
                                                                                      -Joan Rivers
                         

                            woman watching tv eating

Panikångest

När jag var runt 20 fick jag min första panikångestattack. Vad som utlöste den har jag ingen aning om, och jag visste inte ens att det var panikångest jag hade.
Några attacker senare gick jag till läkare, men han skrattade åt mig. Där kom jag, en 20 årig tjej och ville att han skulle undersöka hjärtat som rusade. Det var inget fel på mig var det enda jag fick veta.

Attackerna fortsatte. För att beskriva mina panikångestattacker kan jag säga att jag varje gång plötsligt, mycket akut får panik och tror att jag ska dö.
Jag får svårt att andas, det känns som jag ska svimma, jag domnar i läpparna och ansiktet, jag känner pulsen slå mycket hårt, får en känsla av att falla eller försvinna som gör att jag får en hemsk dödsångest. Det är lätt att börja hyperventilera i en attack och det förstärker känslan av att man är på väg bort. Man blir väldigt rädd och det gör panikångesten ännu värre.

När det gått några år med återkommande attacker märkte jag att det inte var farligt. Jag överlevde ju varje gång. Det pratades också mer rent allmänt om panikångest och läkarna blev mer upplysta men jag gick aldrig till läkare igen med problemet, utan fick kunskap genom att läsa.

Kunskapen hjälpte mig på så vis att jag inte var rädd längre. Jag märkte också att jag blev sämre av att dricka mycket kaffe och jag lärde mig en andningsteknik som går ut på att dra ett djupt andetag med näsan och släppa ut luften genom munnen samtidigt som man slappnar av. En teknik som dessutom hjälper mot många smärttillstånd eftersom det hjälper en att slappna av. Numera är mina attacker mycket sällsynta. 

Har du de här problemen kan jag bara råda dig att uppsöka läkare. Numera vet doktorerna vad det handlar om och det finns bra behandling att få och även effektiva mediciner om det skulle behövas. Så slipper du lida i flera år i onödan som jag gjorde.  

Läs mer om paniksyndrom här.    

Grubbel

Jag tror ni vet vad som menas med talesättet som säger att man ska försöka "leva i nuet".

Det talesättet måste ha myntats av en människa som hade det väldigt bra i sitt nu. 

Det är kanske lätt att "leva i nuet" när man mår bra, men när jag mår dåligt kan jag bara försöka leva för framtiden och försöka lämna nu bakom mig så snabbt som möjligt. Annars skulle jag nog bli ett vrak till slut. 

Antagligen är det fel att tänka så men vad ska man annars göra?  
  

                                   
                                       
                                                Det är tungt ibland.


Är lite uttråkad.....

.........så jag sitter och googlar ordet Godmorgon. Eller God morgon.

Det är just det som är grejen, heter det Godmorgon eller God morgon? Försöker ta reda på det men det tycks omöjligt.  

Jag hatar att skriva fel, så kan ni vara snälla och tala om för mig vad som är rätt, gärna med länk till någon sorts bevis.

Det är väldigt viktigt att jag får veta!
                   ?                              ?                             ?

Godmorgon!

"Regeln är att människan gärna gräver sin egen grav, bara timpenningen är tillräckligt hög".

                                                                                                                              -Björn Gillberg 


                        


Genusperspektiv 400 år före Kristus

"Arbetsfördelningen måste ske efter kunskap och skicklighet, inte efter kön. Visar en kvinna att hon kan styra ett samhälle, så låt henne göra det. Visar en man att han bara duger till att diska tallrikar, så låt honom då göra det arbete som naturen har bestämt för hans del"
                                                                                                                             
                                                                                                                                 -Platon 427 f.Kr - 348 f.KrBrutala bloggen - mitt mästerverk!

Som många av er säkert vet finns det en blogg som heter Brutala bloggen. Den drivs av en rolig, trevlig och brutalt öppen tjej som kallar sig Jennie. Jag vet inte om hon verkligen heter så men det spelar ingen roll. 

Jennie har haft ett tema på sin blogg som hon kallat "Dagens hud" där hon visat små detaljer av sin egen kropp, mest ansiktet. 

När Jennie visat ett par bilder kom jag på den briljanta idén att göra ett pussel av alla bitar och Jennie var genast med på noterna trots att hon vill vara anonym, nyfiken som hon är.

Nu har jag pusslat, klippt och klistrat. Ritat lite också eftersom det saknades lite hud.  

När jag gjort klart alltihop upptäckte jag att det fanns ett öga till på Jennies blogg, men jag hoppas hon nöjer sig med mitt tecknade öga istället.

Proportionerna är inte riktigt hundra, men det brukar de ju inte vara när en konstnär varit i farten....
 

Så, varsågod Jennie, hoppas du blir nöjd med mitt "mästerverk"!
               

                           
              
                   

Hej hej!

Varför blev blondinen så glad när hon lagt klart pusslet?         redgirl.gif (1454 bytes)
Det stod 1-2 år på kartongen.

Varför är blondinskämt så korta?


     

                  
old man in swimsuit animation
För att män ska förstå dem.


Godmorgon alla kvinnor och män!

Sensationella forskningsresultat!

Nu är det statistiskt bevisat att äktenskapet är orsaken till alla skilsmässor!


                        bride ring animation


Tänk på det Egoinas mamma, innan du gifter dig!


Lös den om ni kan...

Hur många gånger kan du ta bort 5 från 63?Nu tänker ni så det knakar va? Medan ni tänker kan ni få titta på mig när jag sitter vid datorn.

                                                    
     Jaaa, jag veeeet att jag särar på benen.....Har ni tänkt klart än?Nehej. Vilken tid det tar.............Vill ni gissa i kommentarsfältet?Och få ett fint pris om ni har rätt?Äh!     

 

Rätt svar är en gång. Sedan tar du bort det från 58!Slår vad om att ni hade fel!.......... Men kram på er alla ändå!:D 


Godmorgon!

"Det finns tre slags män som inte förstår sig på kvinnor: unga, gamla och medelålders".

                                                                      -Irländskt talesätt
                                            woman blowing kisses Puss på er!
                                                                                         


Behöver jag vård?

Jag har ett problem som jag äntligen insett att jag måste få hjälp med. Från ett normalt hälsosamt intresse har det sakta men säkert övergått i ett allvarligt beroendebeteende som jag trots allvarliga ansträngningar inte lyckats bryta.

Jag märker att min omgivning lider när jag beter mig så här och jag förstår verkligen att jag måste göra en allvarlig ansträngning att skärpa mig. Även för min egen skull, då jag är oändligt trött på att ständigt falla dit trots att jag inte ens längre uppskattar det som en gång var en trevlig och oskyldig sysselsättning.

Kolla här bara:

 
 
 
  
Ja, ni ser! Jag går ut på stan för att bara kolla och kommer hem med något rosa! Det är helt sjukt, jag vet! Jag bara dras till den färgen. Det är som att den ropar på mig i affären, "Köp mig! Ta med mig hem! Jag vill inte vara häär, jag vill vara hos diiiig!"

Vem kan stå emot en sån sak, liksom?

 


Reggae och en galen busschaufför

Ni som gillar måndagar, lyckliga er! Själv är jag aldrig så trött som på måndagmorgnar. Men nu är jag hemma och försöker komma på något att skriva om.

Musonen tycker att jag ska blogga om mina bristfälliga reggaekunskaper. Alldeles nyss blev han oerhört förolämpad och chockad när han spelade en låt och jag råkade kalla sångaren Bob Marley för Bob Dylan. Jag sa ju fel för jösse namn! Bra av mig ändå att ha rätt på förnamnet! Och är det egentligen någon större skillnad på dem? Nej just det! (skvallra inte för Musonen bara;))

 Bob Marley (hoppas jag)

På tal om något helt annat, alla har väl råkat ut för grinig servicepersonal någon gång. Själv råkade jag ut för en fruktansvärt grinig busschaufför i fredags på väg hem från jobbet.

Det första han gjorde när vi steg på bussen var att sträcka armarna i luften, gäspa ljudligt och utbrista: Fan om man fick gå hem ändå!
Det fortsatte när han kom till en hållplats där det stod en tjej med barnvagn. Han tänkte köra förbi, men tvärnitade efter några meter och vrålade: Skulle du med ändå din jävla idiot! 

Ursäkta, men varför tror han att man står vid en busshållplats då? (Det går inga andra bussar där heller.)

När tjejen klivit på bussen och gick fram för att betala fick hon en utskällning: Du måste vinka för fan! Statyer åker inte buss!!! skrek han ut över hela bussen.
När vi närmade oss Ultuna, där det vimlar av studenter, hängde han på tutan och svor högt åt alla cyklister.

Han såg ut som en dopad muskelbyggare. Inte så trevligt. Mumannen tycker att jag ska anmäla honom, men jag har så svårt att skvallra på folk. Kanske hade hans tjej gjort slut, kanske hade han ont i huvudet, kanske han.......ja, så där håller jag på. Alla kan ha en dålig dag.

Precis som måndagar är för mig. Men jag låter det inte gå ut över mitt jobb i alla fall. 
man blowing steam animationMin busschaufför.

Godmorgon ändå!


Det finns bara en bra sak med måndagar. Att det är så långt till nästa måndag.

                              

                         

Rent hus hos Musonen

Det finns en härlig tjej som heter Ellis.

Ellis har en osedvanligt stor övertalningsförmåga.

Jag har en son som heter Pontus.

Pontus har ett osedvanligt ostädat rum.

Ellis och jag läser varandras bloggar och kommenterar flitigt hos varandra.

Nu har även Ellis och Pontus fått kontakt med varandra och brukar chatta ganska flitigt.

Av någon anledning har Ellis fått veta att Pontus rum är väldigt ostädat och eftersom Ellis gillar städade rum ber hon Pontus städa, ta före och efter-bilder och visa henne som bevis.

Och Ellis lyckas med det som vi föräldrar inte klarat av på många år, att få honom att städa.

Jag har lovat Pontus lägga ut beviset, så här är det:

Före:
 

Efter:

Han har till och med bäddat och det har inte hänt sen han var mycket liten och fortfarande uppskattade beröm från sina kära föräldrar.

Bra jobbat Pontus.

Och du Ellis....kan du återkomma en gång i veckan så skulle jag vara väldigt tacksam.
  

Utmanad av Sara

Jag har ännu en gång fått en utmaning av Sara som har den fina bloggen Glitterögon

Om jag förstår saken rätt har denna utmaning startat med att man ska lista sina negativa sidor, men någon utmanad valde att istället fokusera på det positiva, så nu ska jag alltså försöka göra en positiv lista om mig själv.

Jag gör ett försök då trots att Jante sitter på axeln och envist försöker hindra mig.

1. Jag är oftast på bra humör.

2. Jag har lätt att skratta och skämta.

3. Jag tror gott om andra människor.

4. Jag är kreativ och konstnärlig.

5. Jag ser människors lika värde oavsett ursprung, sexuell läggning osv.

Det får räcka så för den här gången.

Nu skickar jag vidare den här utmaningen till Ellis, Marie och Tiiara.  

Den här bjuder jag dig på, Janne!


Vad är det för likhet mellan kvinnor och datorer?


1.
Ingen, utom hennes skapare, kan förstå den inbyggda logiken.

2. Det språk en dator använder för att kommunicera med en annan dator är obegripligt för alla som inte är datorer.

3. Minsta lilla misstag lagras i ett långtidsminne och kommer att ställa till problem långt efteråt.

4. Så fort du har fastnat för en, kommer du tvingas att spendera halva lönen på mer eller mindre nödvändiga tillbehör.                                                                   woman admiring herself in mirror


Vad är det för likhet mellan män och datorer?

1. Han kan en hel del, men vet sällan hur han ska använda sin talang utan att få instruktioner.

2. Det är meningen att han skall hjälpa till att lösa dina problem, men hälften av tiden är han själv det största problemet.

3. För att få hans uppmärksamhet måste du först sätta på honom.

4. Så fort du skaffat dig en vet du att om du bara hade väntat lite längre skulle du kunna hitta en bättre modell.                                       

Vi har varit gifta i 20 år och tillsammans i 27.

Detta eviga snack om att man i ett förhållande ska ha hemligheter för varandra. Och att man ska hålla attraktionen vid liv genom att inte berätta allt. Man ska inte säga nu går jag och bajsar, utan "jag måste pudra näsan" typ. Man ska inte vara vänner, utan man och kvinna. Man ska hålla spänningen vid liv, klä upp sig för varandra, överraska varandra och ha passionerat sex flera gånger i veckan. Jag hörde snacket senast i morse på Nyhetsmorgon.

Enligt mig är det rent ut sagt skitsnack! Inte undra på att förhållanden spricker med de kraven!

Visst är det trevligt att bli överraskad ibland, men det är väl ändå inte det som bygger förhållandet?

Nej, tacka vet jag att lufsa runt i mjukisbyxor, skratta och skoja och vara vänner och öppen med hur man mår, vad man tänker och känner. Jag vill vara mig själv och jag vill att min man är sig själv. Jag vill känna mig bekväm och inte behöva tänka på vad jag säger och gör. Jag vill vara avslappnad och inte gå på tå och jag vill inte att min man ska göra det heller. Jag vill njuta av en tvåsamhet där vi lär känna varandra utan och innan. Först när båda kan vara sig själva tillsammans kan man känna äkta kärlek.

Det är mitt recept på ett långt lyckligt liv tillsammans.


 
"Kärlek är inte allt här i livet, men det är i varje fall bättre än allt som kommer på andraplats".


                         

Ska jag vara orolig för Mumannen?

Mumannens favoritlektyr är kartor. Okej, visst är det kul att kolla i en Atlas ibland, men är han inte lite väl fixerad?

1. Han tar väldigt ofta med sig en Atlas på toa och sitter och studerar diverse länder ingående.

2. Han köper gärna kartor som han lär sig utantill och är expert på hela Sveriges geografi.

3. På datorn har han kartor som visar var flygplanen flyger hela tiden (flygplansfixeringen är en historia för sig).

Fördelen är att jag aldrig behöver bry mig om att hitta någonstans. Han sköter ju det så bra själv.

Nackdelen är att jag aldrig kan svara när han frågar åt vilket håll vi ska gå. Han gör så ibland för att jävlas.

På denna karta håller man koll på flygplanens läge.


En annan sak jag är lite orolig för är hans väderfixering. Okej, visst är det bra att veta vad det ska bli för väder ibland, men jag undrar om det inte gått lite långt för Mumannen.

1. Han har tre vädersajter som favoriter på datorn.

2. Han kollar dessa sajter flera gånger om dagen. Det går ju inte att lita på en vädersajt, så därför jämför han de olika sajterna för att "då vet man att vädret blir någonstans där emellan". 

3. Mumannens jobbarkompisar kollar aldrig vädret hemma eftersom de vet att de ändå får en utförlig väderleksrapport av honom.

4. Han kollar ofta på himlen och berättar för alla som vill eller inte vill veta vilket väder som är på gång.

Fördelen är att man aldrig behöver hålla koll på dagens väderleksprognos själv. Han rapporterar gladeligen.

Nackdelen är att om man pratar med honom i telefon och säger "här åskar det", så tror han inte på en. Istället säger han skeptiskt "Det skulle inte bli åska idag". 

SMHI borde anställa Mumannen. 

Trevlig Lördag på er!

Nunnan hade fått en fruktansvärd klåda mellan benen och gick till gynekologen. Gynekologen tittade och utbrast:

- Herre gud! Det måste vara flatlöss.

- Flatlöss? Du måste vara galen, jag har aldrig varit med en man! utbrister Nunnan.

- Nä, säger gynekologen, det är inte flatlöss, det är bananflugor.Den här gången luras jag inte (lika mycket)!

Igår lovade jag rundtur hemma hos mig och vad fick ni då? Inte så snällt av mig, jag vet!
Och eftersom ni tjatar så ska jag vara snällare idag.

Häng med hem till mig!


Här i skogsbrynet bor jag tillsammans med Mumannen och Musonen.


Här ser ni vardagsrummet lite bättre än i förra inlägget.
Vi har nyss köpt ny matta så den vill vi gärna ha beröm för.
(Musonen 2 tyckte att den inte var jätteful)(Det är hans sätt att berömma) 


Från vardagsrummet ser man in i matrummet.


Köket med den fina stolen som jag visade igår.

 
Här sitter jag i köket med mina små-änglar.


Verkstan som inte är en verkstad längre utan mer
en.......lekstuga.


Hallen. Dörren rakt fram går till gästrummet. Där ska
Egoinas mamma bo om hon kommer hem till oss (snart hoppas vi).


Här är din säng Egoinas mamma! (Vi har fler kuddar om du vill ha)

Du får låna min "the bitch is sleeping"-sovmask när du kommer!

Han är nog lite trött (hoppas jag)

Mumannen klarade inte att lösa uppgiften i förra inlägget!!


-Men vad ska det va där då?

-Va?

-Vad ska det va där??

-Du klarar det inte???

-Vaddå......??   <<stirrar in i skärmen>>

-Det är ett skämt!!

-Jahaaa...... 

Trevlig Fredag!

Klarar ni det här efter en hel veckas slit?


Vill ni se hur det ser ut hos mig?

Jag vill gärna bjuda mina gulliga läsare på en titt i mitt hem.

Låter det bra? Ni vill väl se hur jag har det? Okej!

Häng med på en rundtur då!

Vi börjar i sovrummet:


Vi gillar vår säng.

Sen går vi vidare till köket:


Inte så modernt men helt okej.

Det här är matrummet:


Vi är ganska nöjda faktiskt.

Vi avslutar med vardagsrummet:


Modernt och snyggt.

Sist men inte minst en bild på lilla mig:


Jag kan faktiskt vara en liten ängel ibland när jag lägger manken till.

Visst var det väl trevligt att se hur jag har det?


Varför skapade Gud mannen?

Det gjorde hon inte. Hennes man gjorde det.Men jag är oftast glad ändå!

Jag har en tarmåkomma som periodvis gör att jag mycket akut måste uppsöka toalett flera gånger per dag, jag mår illa och får ont i magen. Jag har även en skada i ryggen som ska opereras i höst eller vinter. Jag tvingas äta värkmedicin som inte är bra för min mage. 
Den senaste månaden har jag inte jobbat många dagar alls. Jag har varit sjuk ett par dagar, jobbat ett par dagar, varit sjuk ett par dagar osv. Har gått ner 3 kilo från min tunna kropp.  

Jag har så svårt att ge upp och då kan det lätt bli fel när man är så dålig att man kanske borde ge upp. Åtminstone för ett tag. Jag vet inte hur många gånger jag ringt till jobbet och sagt att jag kommer och sen har det inte gått. Jag blir fast på toaletten och det finns inte ett skit att göra åt det!

Det är även så att jag inte kan ge upp. Försäkringskassan har numera sin "rehabiliteringskedja" som man måste följa. Jag har inte lust att börja söka jobb i hela landet om sex månader, vilket man måste om de anser att det finns arbete jag skulle klara av. Jag ska opereras och kommer inte att orka. Jag har min familj här, men det struntar de i. Det är bara att flytta om de bestämmer så. 

Som tur är så vaknade jag i morse med en känsla av att det vänder nu! Jag kände mig pigg, magen är lugn och ryggen är hyfsat snäll. Jag tänker vara hemma idag, men imorgon hoppas jag kunna jobba igen.

Oroa er inte, det här ska inte bli någon tråkig sjukdomsblogg! Men det här är min blogg och idag kände jag för att skriva av mig.          "Det sägs att glada människor är friskare än andra. Kanske de är glada att de är friska".

                                                                                                       -Gunilla Dahlgren                                En bisarr komedi

Har ni sett den nya serien på 3:an, Svenska Hollywoodfruar?

Herregud vad kul det är!

Bara namnet på en av fruarna, Anna Anka, gör ju att man blir full i skratt och förstår att detta måste vara en komedi. Sen när man ser programmet och hör vad denna Anka säger klarnar det ännu mera.

Det ÄR en komedi!

Anna Anka hyllar den Amerikanske mannen för att han vägrar byta blöja. Det är så en riktig man gör, säger hon.

För att förhindra otrohet från mannens sida anser hon att det är hennes plikt att suga av honom lite då och då trots att hon själv inte har lust till sex.

De svenska männen är det synd om. De måste ju byta blöjor. Och deras fruar klär sig slafsigt.

Ankan tycker att det bästa råd man kan ge sin dotter är att gifta sig rikt.

Hennes förhoppning är nu att bli en förebild för svenska kvinnor.


HAHAHAHAHAHA!!!!

Inspirerad av Philippa.


Stackars Aftonbladet

Svininfluensan vägrar än så länge sprida sig i den takt man förutspått! 

Vilken besvikelse för media, vad ska de nu skriva om?  

Vi får väl hoppas att den tar fart senare i höst eller vinter, eller att det kommer någon annan livsfarlig sjukdom och räddar upp situationen.
 
 


Godmorgon!

 
" Den som vill bli lycklig ska inte lägga an på att öka sina tillgångar utan på att begränsa sina krav".

                                                                                                                                       -Platon                      flower  

Grattis Pontus!

Våra barn är ju vuxna nu och två av dem har flyttat hemifrån för länge sedan. Den tredje, Pontus (Musonen), bor däremot kvar hemma. Han fyllde 20 i somras och till vardags pluggar han på Folkhögskola, men det han lever för och har gjort sen var liten är skateboardåkning.
Ibland kan man tro att brädan vuxit fast på fötterna och han förbrukar skor och brädor i en rasande takt. 

Nu är det så att idag är en ovanligt lycklig dag för vår son. Han har nämligen fått veta att han kommer att bli helsponsrad av ett skateföretag, Pinstripes. I fortsättningen får han gratis kläder, brädor, hjul, truckar, ja det mesta som en skateboardåkare behöver, en gång i månaden!

Gissa om han är glad!

Tidigare har han varit halv-sponsrad och fått bra rabatt av Skank i Uppsala på allt han köpt, men nu blir det alltså gratis sedan personal från Skank pratat med det här företaget.

Ni förstår kanske att han är väldigt duktig på sin bräda. Här ser ni honom in action:


Listan kan göras lång.

Jag har tre underbara barn och en gullig svärdotter som alla mår bra.

Jag har mitt fina lilla barnbarn.

Jag har min Muman.

Jag har pigga föräldrar i livet och min bror och hans familj.

Jag har inga livsfarliga sjukdomar.

Jag har min talang för skapande.

Jag har mat på bordet varje dag.


Ibland behöver man påminna sig själv.Bjud in rätt "experter" nästa gång.

Det pratades om energidrycker på tv4 Nyhetsmorgon för ett tag sedan. Några s.k "experter" var inbjudna för att diskutera om de bör förbjudas.

Syftet med drycken är inte klarlagt sa "experterna". Jag som trodde det var att ge energi! Man kan lätt tro det med tanke på namnet.

De pratade om att drycken inte är bra för yngre. Den innehåller mycket koffein sa dom. Barnen blir speedade av den. Jag som trodde att den även innehåller taurin, som kan orsaka hjärtklappning och koncentrationssvårigheter.

Vissa handlare säljer inte till barn, men många struntar i vem som köper.

Jag trodde det var ohälsosamt för barn att dricka så de blir speedade, men "experterna" på tv4 konstaterade att drycken är laglig och utredd som få. Forskning visar enligt dem att det inte finns några hälsomässiga skäl att förbjuda den.  

Vad tjafsar de om då?   
 

Överdoserat helt ofarlig energidryck?
 

                                 

Små barn säljer jultidningar

Man ska ju lära barn att aldrig följa med främmande människor i bilar eller gå med okända hem när de lovar godis eller något annat roligt. Det är väl alla överens om hoppas jag. Men att barn knackar dörr för att sälja jultidningar är tydligen okej?

Hur gammal ska man egentligen vara för att få sälja jultidningar? Hos oss kommer det lågstadiebarn och säljer och följer med främmande människor in i deras hem för att titta i tidningarna och skriva beställning.

Vilket äckel som helst kan ju lura de här barnen.

Det är läskigt tycker jag. Eller överdriver jag?  


Snälla Bloglovin!!!

Jag vill inte bli attackerad av den där HM-bruden mer!! Om hon inte slutar flyga på mig så fort jag råkar nudda vid henne tänker jag vägra gå in där igen!

Jag tänker starta en facebook-grupp för att stoppa henne!

Jag tänker skriva till både regeringen och Kungen och protestera!!

Jag tänker anordna en demonstration och tåga genom hela stan med fanor för att få slut på eländet!!! 

Jag tänker trycka flygblad och sprida över hela landet!!!! 

JAG TÄNKER SLUTA BLOGGA I PROTEST!!!!!!

Eller, nej....

Nu tog jag i...........sluta blogga kan jag inte.

Men ta gärna bort reklamen är ni snälla. 

Jag är fullt normal, eller hur???

Har ni sett nåt så äckligt som det här?


En fot!

Ibland vill Mumannen att jag ska massera hans fötter! Har ni hört nåt så dumt? Det skulle aldrig falla mig in att frivilligt komma i närheten av hans fötter med mina händer!

Fötter är helt enkelt det äckligaste som finns!

Vissa går knappt att titta på utan att få äckelkänslor. Så länge de håller sig på behörigt avstånd på den plats de ska vara, golvet, är det väl okej, men kom för allt i världen inte i närheten av min kropp!

Det här gäller inte alla fötter förstås. Mitt barnbarns fötter skulle jag kunna snusa på hela dagarna om jag fick.

Och mina egna är inte heller dumma.

Mumannen får gärna massera dem om han vill.

    
Oäcklig fot.                           Väldigt oäcklig fot!Höstfavoriter och Favoriten med stort F.

Det snackas om höstkläder överallt, har ni tänkt på det? Man ska välja favoriter, hissa, dissa, nobba och jag vet inte allt. Det är lite tjatigt, jag vet, men jag vill ändå inte vara sämre utan tänkte här visa mina höstfavoriter plus Favoriten med stort F.


Först ut kommer mysiga flätstickade koftan från HM.


Mössa från HM till lite kallare dagar i höst.


Hello Kitty-tights. HM igen.


Kläder för en riktig stjärna från Name it. 


Joggingskor ett tydligen ett måste.

Och här har vi den största favoriten av dem alla, modellen själv: 

I lila byxor och body med hjärtan från Kapp Ahl.


Redo för en joggingrunda.
 


Ett par teckningar

Hinner inte tänka ut nåt kul att skriva om så ni får se ett par teckningar av mig istället.

De här blyertsteckningarna gjorde jag också på gymnasiet precis som skulpturerna jag visat tidigare. De sitter bakom glas, så tyvärr blänker det lite, men det gör förhoppningsvis inte så mycket.


Okänd kille avritad från fotografi.Stevie Wonder

Ha en trevlig kväll allihopa!:D

Vi får snart leva på luft och kärlek.

Killarna, eller två av dem (den yngste orkade inte och sover nu) har åkt och fiskat, den lilla tösen och hennes mamma sover, så jag sitter ensam i soffan och funderar. Har helt plötsligt fått tid att blogga alltså!

Jag tänkte passa på att fråga er en sak. Jag vill veta om ni tycker att det här är okej. (Läs noga är ni snälla):

En arbetslös man söker ett jobb och arbetsgivaren visar stort intresse eftersom mannen innehar utbildning och stora specialkunskaper som saknas hos de andra i företaget, då företaget ska starta upp ny verksamhet med en ny sorts kunder.

Mannen provanställs trots att kunder inte färdigrekryterats. Han får också veta att hans fortsatta anställning absolut inte hänger på om företaget får fler kunder eftersom en stor kund redan skrivit avtal och det egentligen räcker. En kvinna anställs också på samma villkor. Vd´n använder sina två nyanställda som argument för att övertyga eventuella nya kunder.  

Efter en månads arbete med att starta upp den nya verksamheten kallas mannen in på vd´ns kontor och får veta att de eftersom man inte lyckats rekrytera den sista viktiga kunden inte har råd att ha honom kvar på företaget. Han får vara kvar månaden ut, sen är det bara att gå. Samma sak händer kvinnan. 

Min fråga är: Gör man så här? Får man ens göra så? Vd´n ljög dem uppenbarligen rakt i ansiktet! Kvinnan hade tackat nej till ett annat erbjudande om anställning för att det här lät så bra. Om två veckor är båda arbetslösa. 

De har försökt få sluta omedelbart med bibehållen lön, men fick nej.
  


Det mesta kanske är relativt, men inte riktigt allt.

Vem vill ha en relativt ärlig ekonomichef eller en relativt trogen fru?
                                                   Relativt otrogen mus?

Trevlig helg!


Den här helgen ska jag gosa, lukta, trösta och busa med den finaste lilla fyramånaders-bebis som finns. Nämligen vårt lilla barnbarn. Vi har inte träffat henne på en månad nu så det kommer att bli jättemysigt! Som ni kanske kan förstå och förhoppningsvis förlåta kommer jag inte att ha lika gott om tid för er när de kommer om några timmar. Jag kanske hinner lite, annars hörs vi på Söndagkväll! 
        


Ge ditt stöd till en fin tjej

Precis som Egoinas mamma skriver idag har jag också sedan jag började röra mig i bloggvärlden märkt vilken enorm kärlek som strömmar mellan bloggare och kommenterare och att man verkligen kan räkna med stöd när man har det svårt. Därför vill jag också, precis som Egoinas mamma be er alla att gå in på bloggen Egologi och stärka denna fina tjej med era uppmuntrande ord nu när hon behöver det som mest! En liten kommentar kan betyda så mycket!

Gör det nu alla fina läsare så är ni guld värda!Utmaning!

En av mina favoritbloggare, Fatou, som har bloggen Tonårsmorsa har gett mig en utmaning som innebär att jag ska beskriva hennes blogg med ett enda ord. Jättesvårt tycker jag men efter att ha funderat lite har jag kommit fram till att ordet "värme" passar bra. Vad Fatou än skriver om i sina varierande inlägg så är de oftast skrivna med värme, tycker jag.  

Att länka till bloggen ingår i utmaningen.


Nu är det meningen att jag ska skicka vidare denna utmaning till några som får beskriva min blogg med ett ord, och då gör jag det till:

Dramaqueen, Britts betraktelser, Ingrids Potpurri, Miiqa och Icelinda  plus alla andra som känner för en utmaning!


         

Jag kan den utantill....

Den här sångtexten använder pedagogerna på mitt jobb.

Ursäkta en liten fråga......kommer man verkligen in på lärarutbildningen om man inte kan räkna till tjugo utan fusklapp?

Spänningen släpper!

Eftersom ni verkar undra över den där spikkudden i inlägget under så får jag väl ta och berätta då.
För några månader sedan köpte jag en spikmatta. Jag tänkte att den kanske kunde hjälpa mina onda muskler lite grand och få mig att slappna av.

Det som händer när jag ligger på rygg på mattan är att först känns det vasst, men det gör inte ont (jag har vant mig).  Efter en liten stund känner jag ett pirr och en värme i ryggen och ut i armarna. Huvudvärken släpper, alla spända onda muskler slappnar av och det onda försvinner. Ligger jag längre än 20 minuter somnar jag nästan alltid. Jag blir varm om ryggen och i kroppen, stressen försvinner.

Det är alltså en stund med total djupavslappning för mig. Ibland har jag ont i käkarna också och då lägger jag kinden mot, med lite tyg emellan där det blir för vasst. Det hjälper jättebra och jag brukar somna även då. Man kan använda den till hela kroppen.

Många som provar spikmatta ligger en minut och ger sen upp. Bättre då att vänja sig sakta genom att lägga tyg mellan i början, ligga i mjuka sängen osv. Så småningom längtar man efter hårdare tryck och vill ligga på golvet. 

Spikkudden använder man på samma sätt, men i nacken istället. Mot spänningshuvudvärk och nackvärk. Jag har suttit med den i nacken nu när jag skrivit och den är lika bra som spikmattan, men kommer åt bättre i nacken.

Frågor på det?

      

Det fanns ingenting!

Jag åkte en sväng till stan för att shoppa lite kläder och behåar och sånt åt mig. Det här var vad jag kom hem med:


Spikkudde


Spegel som man ser konstig ut i.


Tuggummi


Tröst

Och jag som hade tänkt modeblogga i sexiga underkläder idag!


Godmorgon på er!

Min hjärna är fortfarande på semester efter en hel natts sömn. Egentligen borde jag väl inte ens behövt sova. Det är ju hjärnan man vilar när man sover, eller? Håll med om att det är konstigt att den bara stuckit iväg så här! Rent av fräckt! Den kunde åtminstone ha förvarnat tycker jag! Om den inte kommit tillbaka ikväll tänker jag inte sova. Jag tänker vara vaken tills den är tillbaka!

Så får det bli!


 
Nu blir det:
Click to view image details

Och sen blir det:till jobbet. 


Jag ville ju också följa med!!
Så här ser min skalle ut just nu. Tom. Jag ropar och ropar på hjärnan, men inget svar. Var är du? Kom tillbaka! Jag behöver dig för att tänka! Men inget svar. Vet inte vart jag ska leta efter den heller. Kommer inte ihåg var jag lade den. Den kanske har åkt på spa eller nåt annat trevligt. Semester i nåt varmt land eller så.
Ja det har den nog. Frågan är bara.....varför lämnade den mig hemma???

Var rädd om de viktigaste personerna i ditt liv!

Jag är ingen förespråkare av överdrivet säkerhetstänkande när det gäller barn, utan tycker att de ibland måste få göra sig illa för att lära, så länge det inte är livsfarligt. Men nu är det ju i vissa fall livsfarligt och då måste man enligt mig tänka på säkerheten framför allt.

Ofta ser jag föräldrar som låter sina barn sitta obältade i bilen och ibland i knät bakom ratten på väg till förskolan och det gör mig galen! Fattar de inte att en krock i 30 kan innebära livsfara för ett litet barn? Vi hade det uppe på föräldramöten på min förra arbetsplats och vi påpekade, men ingenting hände och problemet finns tydligen lite överallt.

Varför? Är det slöhet eller orkar man inte ta konflikten på morgonen?
För jag har svårt att tro att någon förälder är så förbannat korkad att den inte förstår hur farligt det är för ett barn att sitta lös i bilen.
Lär barnen från början att man ALLTID sitter fastspänd i bilen så blir det ingen konflikt. Så gjorde vi med våra barn och det funkade alldeles utmärkt!Unik eller lik?

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra". 
                                                         
                                                                                  - Margaret MeadÄr du sur?

De här tipsen ger tidningen Tara till den som är på dåligt humör och vill bli glad:

1. Manipulera känslorna med upplyftande musik.
Herregud, vem vill höra glad musik när man är sur? Inte jag i alla fall. Och om jag skulle råka vara glad blir jag garanterat sur om någon sätter på en hurtig dansbandslåt. 

2. Skratta.
Jaha...Men när man är sur skrattar man väl inte? Och om man skrattar är man redan glad. Den ger jag inte mycket för.

3. Tänk nytt. Om man vaknar på fel sida ska man ligga kvar och observera tre saker och lägga märke till färg, yta, storlek osv.
Jag vaknar alltid på fel sida. Jag snoosar minst två gånger. Jag ser ingenting annat än grått. Om jag ens får upp ögonen.

4. Hjälp någon.
Hur tänker de då? Menar de att jag ska koka kaffe åt Mumannen istället för att han gör te åt mig? Ingen bra idé.

5. Ät sött. Socker frigör belöningsmolekylerna dopamin och serotonin i hjärnan.
Nu börjar det likna nåt! Det här tror jag stenhårt på! Bra jobbat Tara!

Slutsats: Vill du bli glad, ät godis!


Positivt tänkande

Fördelen med att ha en tarmåkomma som min är att man kan äta hur mycket pizza, pasta, mackor, godis och andra snabba kolhydrater som helst och ändå bara rasa i vikt. 

Visserligen får man tillbringa större delen av tiden på toaletten och när man gått ner för mycket tror folk att man fått ätstörningar, men det är det ju värt!          


Följ vägen till sann inre frid.

"Min terapeut har sagt till mig att vägen till sann inre frid ligger i att avsluta vad man påbörjat. Hitintills idag har jag avslutat två påsar med M&M och en chokladkaka. Jag mår redan bättre".
                                                                                                                                -Dave Berry                                

Min pappa i ett nötskal

Min pappa har det största hjärta en pappa kan ha och bryr sig om sina barn och barnbarn (och nu barnbarnsbarn också) nästan för mycket ibland. Han vill ha koll på oss allihop och kan ligga sömnlös av oro när han tror att vi har bekymmer av något slag. När vi väl har problem av något slag gör han allt för att hjälpa oss att lösa dem. Han är helt enkelt bäst, och dessutom har han en humor av sällan skådat slag. 

När jag var 16 år var jag på semester i Tunisien tillsammans med min bror och mina föräldrar. Under en utflykt i öknen fick min pappa ett erbjudande om att sälja mig till en äldre Tunisisk man till priset av en limpa cigaretter och en kamel. Min pappa tyckte det var väldigt roligt såklart och brukar prata om det där ibland, och fundera:

"Tänk om jag verkligen hade gjort det. Sålt dig för cigaretter och en kamel alltså!"
"Hur skulle jag då ha fått hem kamelen?"


Vem ska man tro på?

Aftonbladet idag. Vaccinet är omdebatterat av experter och vi vanliga dödliga får gissa vem som har rätt.


Stor oenighet om influensavaccinet. Svininfluensavaccinet innehåller kvicksilver Farligt enligt professor Maths Berlin – fullkomligt ofarligt, enligt Läkemedelsverket.


          


En rörig bilhistoria utan slut

Under ett års tid har vi använt nio bilar. Jag ska försöka förklara på ett kortfattat sätt, och vi skiter i detaljer som modell och annat oviktigt.

I höstas hade vi en Saab och vår son och hans sambo en annan Saab. De ville sälja sin Saab, men det var omöjligt, så efter flera månaders försök köpte vi den av dem. Vi fortsatte försöka sälja den, men det gick inte så vi fick sälja vår andra Saab istället.
Nu hade vi bara en bil igen, men eftersom den var onödigt dyr och stor för oss bytte vi den mot en Citroen. Citroenen krånglade. Motorn var slut trots att bilen var endast fyra år gammal och bilfirman vägrade laga den. Istället fick vi lämna tillbaks den.
Köpte en Opel. Vår son med sambo köpte en Renault på Bilomatic i Uppsala (de bor i Sundsvall). Renaulten, också en -05:a, krånglade. Bilomatic vägrade låta dem lämna in den i Sundsvall. Vi åkte till Sundsvall och bytlånade bil med sonen och hans sambo.
Lämnade in Renaulten på Bilomatic i Uppsala för tre veckor sedan och fick en lånebil. Hade den några dagar. Lånebilen skulle säljas, vi fick en annan lånebil. Ett par dagar senare fick vi byta igen och nu har vi ännu en gång fått en ny. Alltså fyra lånebilar på tre veckor.

Med alla dessa olika bilbyten undrade jag nu om grannarna trodde att Mumannen jobbar på Bilomatic.

Dagen efter kom en granne fram till Mumannen och frågade om han jobbar på Bilomatic.

Renaulten är ännu inte reparerad, så ingen vet hur detta slutar....  

         

Godmorgon!

"Det handlar inte om hur man har det utan om hur man tar det".        

Vet ni hur man botar fobier?

Vi i familjen gör ibland tappra försök att hjälpa Mumannen med hans ovanliga fobier.

Igår t.ex ville Mudottern hjälpa honom med hans fobi mot normal oreda.Utan resultat tyvärr. Den extrema ordningen återställdes omedelbart och kläderna ligger nu i extraordinärt pedantiska högar precis som vanligt.

En annan ovanlig fobi som Mumannen har ger honom fruktansvärt obehagliga rysningar och sandpapperssträv, ökentorr mun bara han får höra talas om företéelsen. 

Han har nämligen fobi mot glasspinnar!   Ja, alltså, han äter ju glassen. Men han kommer inte i närheten av pinnen med sin mun!
Förstår ni hur mycket glass han har slängt i sina dagar bara för att han inte kan äta ända in till pinnen!

Den här fobin fick våra vänner reda på för några år sedan och ville även de hjälpa honom förbi detta stora hinder i vardagen. De tillverkade en stor fin glasspinneblomma åt honom. Utan glass på såklart, om nu någon inte förstod det.
Glasspinneblomman gav de till honom som present på hans födelsedag.

Tror ni det hjälpte då? 
Nej såklart! Han är fortfarande livrädd för dessa pinnar! Till och med om vi andra slickar lite extra på en glasspinne (allt för att hjälpa förstås) blir han galet rädd och börjar rysa och skrika av obehag.

Nu vet vi inte riktigt hur vi ska gå vidare i våra försök att bota Mumannen från hans jobbiga besvär. Men vi får fundera på det.

Man får ju aldrig ge upp hoppet!


Zlatan Ibrahimovic!!!


Såg ni målet igår???? Herregud!!!


Jag nobbar!

Jag har fått en utmaning av Sara att nobba tre plagg i höst, så jag gör ett försök då.

1. Först och främst vill jag hålla med Sara om haremsbyxan:


Hängmutta har aldrig riktigt varit min grej.

2.
 Jag gillar tunikor, men inte jättevida. Den här finns på ellos.


Har försökt många gånger, men lider alltför mycket av att inte få visa smala midjan.

3. De här från ellos kan väl ingen vilja ha?


Flip flop med skaft? Varför liksom?

Förlåt alla ni som äger såna här kläder. Ni får använda dem bäst ni vill, bara jag slipper!

Nu skickar jag utmaningen vidare till EllisIcelinda, och Jenny.  


Kolla här!
Det är väl inte bara jag som ska må illa och ha ont i huvudet idag!

Lördag

I brist på annat att säga tänker jag nu berätta hur min lördag ser ut.

Det började med att jag sov för länge, tydligen eftersom jag blev väckt av Mumannen vid halv nio med orden: "Ska du aldrig vakna?"


Så fort jag gått upp satte jag mig i soffan. Datorn var påslagen, teet serverades, sängen bäddades. Inte av mig.
Inte mer än rätt när man blir väckt så här tidigt.


Det första jag gör när jag vaknar är att gå in på Egoinas mammas blogg såklart. Måste ju säga godmorgon till min favoritnorska och läsa hennes roliga funderingar.


Mumannen åkte sen för att storhandla. Han ska alltid storhandla tidigt på lördagmorgnar och då får han skylla sig själv att inte jag orkar följa med.


Lite senare kom gulliga Mudottern hit.


Snart ska vi äta tårta som Mumannen köpt. Prinsess hoppas jag.


Framåt kvällen är det dags för kräftskiva hos några kompisar. Eftersom jag har lite vin kvar sen igår så tar jag väl med det ikväll. Mumannen kör så han får dricka alkoholfri cider.  
 

Efter kräftskivan åker vi hem såklart. Jag kommer att vara helt slut efter denna jobbiga Lördag. Och imorgon hoppas jag att världen inte snurrar alltför mycket.

Annars gör det ju inte så mycket eftersom jag har Mumannen som tar hand om mig....


Nu är det officiellt....

.......Norrmännen TAR över världen!!


Aftonbladet just nu:


Ska jag vara rädd för norrmän nu?

Jag såg en intervju med Christer Fuglesang från rymdstationen. Visst är det häftigt att det går att prata med honom därifrån?

Men det var inte det jag skulle säga. Det är så att han helt plötslig pratar norska! Är han norrman, eller varför pratar han norska? Är norska nån sorts rymdspråk?  


Är norrmän utomjordingar? 

Jag kanske borde vara glad för mina små.....

"Jag äger tio par gymnastikskor, ett par för varje veckodag". 
                              -Samantha Fox, utvikningsflicka och popartist


Kram och puss på er!

Jag måste erkänna att jag var otroligt nervös för att visa er mina keramikskulpturer igår. Nu har jag ju så underbara läsare, så det visade sig att det inte fanns befog för min rädsla. Snarare tvärtom. 

Tack alla ni underbara som gav mig en
självförtroendeboost i kommentarsfältet!  

Jag gillar att teckna också och nu har mina arbetskamrater fått veta det, och bett mig rita djur till de minsta barnen på förskolan. Enkla teckningar som används i tema-arbete om skogens djur, ritade med vanliga färgpennor.
Eftersom jag tydligen drabbats av tillfällig bloggtorka ikväll så tänkte jag helt enkelt att ni får se ett par av dem.  

  


Trevlig Fredag!

Jag har ju glömt berätta att jag faktiskt vann fyra flaskor på vinlotteri förra Fredagen! Jomenvisst! Jag blev skitglad!

Först......

                                      

....sen började jag fundera på det här med vinlotteriet.

Jag har varit anställd på min arbetsplats i två år. Under de två åren har vi haft vinlotteri 22 gånger med en insats av en flaska varje gång. Jag har vunnit ca fem gånger under dessa två år. Högsta vinsten en gång, tre flaskor någon gång och en flaska vid några tillfällen. Det blir ca elva flaskor på två år. 22 vinlotterier, 22 flaskor i insats, 11 flaskor vunna.  


Jag har ju FÖRLORAT 11 flaskor vin på det där förbaskade vinlotteriet!


Men skit samma....det är ju kul, och nu har jag fyra flaskor att trösta mig med i helgen.

                                          
                                          

                                                


Det finns visst rök utan eld!!!

"Ingen rök utan eld" är för mig ett fullständigt obegripligt talesätt.

Så bakom alla rykten och allt skvaller man hör och läser skulle det alltså ligga en gnutta sanning? Det är så dåligt att jag vet knappt vad jag ska säga.

Efter att själv ha blivit utsatt för totalt oförskyllda rykten så kan jag med säkerhet säga att detta talesätt bör kastas i papperskorgen för att sedan tömmas tillsammans med allt annat skräp!

Istället kan ni få ett annat talesätt som berättar hur det verkligen ligger till:

"Det är för väl att lögnen finns, för tänk om allt man hörde var sant."
                                                                       -Albert Engström

    

Meddelande till spammare!

Jag vill med detta meddelande tacka er spammare för alla era glada tillrop i mitt kommentarsfält. Jag känner en stor tacksamhet att ni vill "kika in" och att ni tycker min blogg är fin, bra, rolig och allt annat snällt ni kallar den.
Tyvärr har jag inte tid att besöka era säkert utmärkt trevliga bloggar, då all min lediga tid ägnas åt att svara kommenterare som har förstått det här med att ge och ta på ett lite mer utvecklat sätt än vad ni har.
Jag förstår att det inte är så lätt för er att veta, men det finns något som heter etik och moral i den här världen, dvs bloggvärlden, och det kommer ni också att upptäcka när ni vuxit till er.

Meddelas endast på detta sätt. 

Mvh Gun 


                  


Mina verk från 1983

När jag gick i Gymnasiet 1983 hade jag en lärare som betydde väldigt mycket för mig. Jag minns inte hans namn sorgligt nog, men ämnet var Bild. Jag fick göra vad jag ville när vi hade Bild och jag älskade bl.a att göra små skulpturer i keramik. Han var alltid lika uppmuntrande och imponerad över det jag åstadkom. Vid flera tillfällen visade han klassen vad jag gjort och sa att det var något av det bästa han sett av en elev.

En gång gjorde jag ett manshuvud med ett fotografi som förebild. Min lärare var helt exalterad när han såg det växa fram, och när det var färdigt visade han upp det för klassen och sa att det aldrig förr gjorts någon så bra lerfigur på skolan.

I vanliga fall avskyr jag uppmärksamhet kring min person, och visst kändes det lite pinsamt. Men samtidigt såg jag ju själv att mina lersaker inte var så dumma, så mest var jag glad och stolt. Han gav mig bra självförtroende när det gällde min konstnärliga förmåga.
Tyvärr har jag tappat det självförtroendet någonstans på vägen mot 47, men jag har funderat på om det kanske är dags att försöka leta fram det igen.

   
                                                                         
  


Snälla skjut mig!

Jag glömmer inte bara papper idag.

Gick upp vid sju i morse för att tvätta.

Gick och tvättade.

Glömde bort tvätten.

Kom på kvart i tolv att tvättstugan är full med nytvättad otorkad tvätt och tre otvättade högar.

Tvättiden är slut klockan tolv.

Hur lyder diagnosen?
Den som söker skall finna..

Jag håller på och letar efter en sak. Det är ett papper jag letar efter. Jag har ju sorterat alla papper så jag fattar inte varför jag inte hittar det.Kanske får låta Mumannen sköta sorteringen i fortsättningen....
Ignorans av värsta sorten

Sagt av förskolechef: "Nuförtiden kan man förvänta sig att vissa barn har två föräldrar av samma kön, och vad säger vi då? Och vad gör vi? Det är ju inte naturligt precis!"

Visserligen var det åtta år sedan och chefen ifråga är pensionär nu, men jag kommer aldrig glömma den kommentaren. Jag tror enda sättet att bemöta dessa föräldrar och barn är på samma sätt som vi bemöter alla andra föräldrar och barn på förskolan. Utan att göra skillnad. Om vi vuxna tar det naturligt så kommer barnen också att göra det.

Sagt av kollega på förskola: "Det är inte kul att titta på Melodifestivalen längre. Jag fattar inte varför utlänningar får vara med. Man borde vara svensk för att få ställa upp"

Det året vann Afrodite. Tre färgade kvinnor. Kollegan tyckte även att det inte spelade någon roll om man är född i Sverige eller inte. Är man färgad så kan man inte vara svensk och borde inte få representera Sverige i några tävlingar alls, enligt henne.

Jag hoppas verkligen att den här sortens ignorans är på utdöende. Särskilt på våra förskolor, en plats där vi fostrar våra barn.

                                             


Jag gillar!

Ni ska få se vad jag har svårt att leva utan:


Nummer ett alla kategorier är grönt te. Orient är godast. Utan grönt te blir livet alltför odrägligt och jag också eftersom jag är så gott som beroende. Vet inte hur många koppar jag dricker varje dag. Gissningsvis åtta-tio.


Jordgubbar har jag ätit nästan varje dag i sommar och jag kommer fortsätta köpa importerade så länge det finns i affären. Och nåde dem om de inte importerar! Helst ska det vara grädde till. Inget socker.


Lindt orange intense 35 grams mörk chokladkaka. Det måste vara den lilla tunna på 35 gram. Mycket godare än en stor och tjock. Tycker man de är för små kan man ju äta flera.


Lakritspuck. Finns ingen godare glass. Punkt.


Prinsesstårta. Om jag någon gång skulle tacka nej till prisesstårta finns en överhängande risk att Mumannen ringer ambulans.

Vad gillar ni?


Jag efterlyser Janne!

Jag tycker jättemycket om alla som kommenterar här i min blogg. Ni gör mina dagar med era roliga och gulliga kommentarer. Därför vill jag nu göra en efterlysning.
Kan någon tala om för mig var den roliga kommentatorn Janne tagit vägen? Han är spårlöst försvunnen sen flera dagar!
Jag såg ett litet, litet spår av honom igår, men sen...inget mer.

Ni som mot förmodan inte vet vem Janne är så kan jag beskriva honom som en rolig, snäll, trevlig, elak, spydig kommentator med vissa tendenser åt den manliga motsvarigheten till nymfomani med glimten i ögat. Enligt honom själv är han innehavare av en utmärkt fungerande helikopter utrustad med två fullt fungerande propellrar som tankas med fördel i mitt och Egoinas mammas kommentarsfält.

Janne, om du läser det här:

Var är du någonstans? Här sitter jag och väntar och väntar men ingen Janne-kommentar dyker upp. Du kan inte bara försvinna så här utan att tala om vart du ska, varför och framför allt hur länge du blir borta förstår du väl! Jag saknar alla dina roliga, spydiga, elaka, gulliga kommentarer!! 

                                                   
                                                     SNÄLLA JANNE KOM HEM NU!!!

                                                                     

                                                  

A warning to all Aliens!
Tror ni på UFO´n?
Eller egentligen måste man ju tro på UFO´n eftersom UFO betyder unidentified flying object och alla oidentifierade flygande objekt är UFO´n tills man bevisat vad de egentligen är.
Det man oftast förknippar UFO´n med är ju utomjordingar. Tror ni på dem då? Utomjordingarna alltså. Tror ni att de finns och tror ni att de varit här på vår jord?

Själv har jag svårt att tro på sånt jag inte sett med mina egna ögon, men har inte heller velat avfärda möjligheten helt. Att det finns liv därute någonstans har jag länge varit hyfsat säker på, men att de skulle ha varit här har jag alltid tvivlat på.

Nu har det dock hänt något som får mig att undra om de inte har varit här ändå. Så nära som utanför vårt fönster faktiskt.

Ni vet de där UFO´na som gör mönster i vetefält, jag tror det är i England.

Ärligt talat tror jag de UFO´na har varit här hos oss.

Jo, det är sant. Kolla här:


Det kan ju inte vara en människa som orsakat denna förödelse, eller hur?


Men en sak säger jag bara! Stay away from me and my family all Aliens! I´m warning you!!!De borde väl förstå engelska, va??


Man får inte vara dum!

Vi har fått stegräknare på mitt jobb. Tydligen ska man ha den på sig hela dagen och målet är att den vid dagens slut ska visa ett resultat av minst 10 000 steg.

Nu har jag kommit på ett skitbra sätt att uppnå målet! 

Idag när jag hade åkt bussen hem från jobbet upptäckte jag att något hade hänt med min stegräknare. Trots att bussen går på slät fin asfalt hade en halvtimmes bussresa genererat ca 100 steg.

Jag hade alltså suttit stilla en halvtimme och ändå gått 100 steg, skulle man kunna säga!

Om man istället sätter sig på en landsortsbuss som går på väldigt gropiga grusvägar borde man
nå minst det tiodubbla resultatet. Det skulle i så fall bli 1000 steg på en halvtimme, dvs 2000 steg på en timme. 10 000 delat med 2000 är 5, alltså skulle man genom att åka landsortsbuss fem timmar om dagen nå målet i denna utmaning! Sen går man ju till och från bussen också, så då får man några extra steg gratis. 

Hade jag vetat att det var så lätt skulle jag ha jag skaffat stegräknare för länge sedan!   

What´s up?

Ibland gör Mumannen taffliga försök att vara cool och visa att han hänger med i tiden.


Mumannen: How´s up?                                            

Sonen: Va???

Mumannen: How´s up??

Sonen: Hur är upp???

Jag: Han säger fel. Han vet inte vad det heter....

Sonen: <<Suck>>Mumannen! Du skulle ha önskat dig en sån här i födelsedagspresent:
Som tur är så har jag hittat ett "Urban dictionary" på nätet åt dig så länge.


RSS 2.0