Ta alla tillfällen att fira

Annika upplyste mig om att Maria hade namnsdag igår.

Hur kunde jag missa det? Jag heter ju Maria i andranamn! (ja, ja, okej, okej, Marie heter jag egentligen, men så himla petigt är det väl inte???)

Annika är än så länge den enda som gratulerat mig på den stora dagen, men det är fullt tillåtet för alla andra att säga grattis i efterskott.

Semla i efterskott skulle inte heller vara helt fel. Eller prinsesstårta. Eller citronglass. Eller Marabou Black. Eller korv med bröd, köttbullar och makaroner eller vad som helst som går att äta (men helst semla).

Jag har nämligen drabbats av något sorts eftermagsjuke-syndrom och är sugen på allt och hungrig som en varg hela tiden.


(Tror ni han märker..?)

Droppar

En liten vattendroppe på min smartphone. Coolt va? ;)

Samma vattendroppe från en annan vinkel och telefonen påslagen. Lilla Mu skymtar där under droppen, om man tittar noga.

Dianas idé igen. Hon är bra påhittig den där jäntan (Diana gör allt för att slippa mina rosdroppsbilder).
Fast hon tyckte jag skulle spraya vatten över mobilen (kan eventuellt ha med ett antal wordfeudförluster att göra), men riktigt så lättlurad är jag inte.

Mår illa

Det är ju inte alls ovanligt att jag är dålig i magen. Att vara dålig är snarare normaltillståndet för min mage. Såpass att jag reagerar med förvåning om magen INTE är dålig en dag.

Men nu har jag magsjuka. Har varit sjuk hela natten, mår fortfarande illa och allt känns bara jobbigt. Mest för att jag var tvungen att ringa mig sjuk för andra gången på två veckor. Hatar det. Hatar det dåliga samvetet så mycket att jag tänkte tanken att gå och jobba ändå.

Men det går ju inte... Man kan för bövelen inte jobba med magsjuka (försöker intala mig själv). Och jag har varit frisk i flera månader innan.. så jag borde inte ha dåligt samvete (försöker fortfarande intala mig själv).

Planen nu är i alla fall att bli frisk så fort som möjligt och sedan hålla mig frisk de närmsta månaderna. Eller helst de närmsta åren, när jag nu ändå är igång och önskar.

Is och vargspår

Jag tog med kameran ut i solen och fotade isbitar, nära nära. Det är så kul att fota! Jag blir som uppslukad av macroobjektivet och struntar helt i alla som tittar på mig när jag krälar på marken med kameran.

När jag kom hem igen tittade grannen på kameran och frågade om jag var fotograf. Ja, sa jag.
Nej. Det sa jag inte. Men jag ville säga. Och ännu hellre vara. Fotograf alltså.









Innan jag gick ut pratade vi om den där vargen som setts av flera personer här i närheten. Häftig känsla att se en varg. OM det nu är en varg alltså.
När jag gick ner mot Fyrisån såg jag de här spåren:

Det framgår kanske inte riktigt på bilden, men det var enormt stora spår från en enormt stor.. hund.. eller? Vem vet, kanske vargen har promenerat förbi här utanför.

Hej Blocket

(Fortsättning på föregående inlägg)

Vill bara meddela de läsare som hamnar här via Blocket att jag INTE är till salu. (Mumannen har lovat..)

Jag får alltså fortfarande läsare med hänvisningswebbplats blocket.se. Läsare som stannar länge. Över fem minuter i genomsnitt igår. Synd att ingen vill berätta varför.

Men ni är jättevälkomna hit! :) Jag är tacksam för alla läsare jag kan få, så ingen riskerar att få en utskällning eller så, jag är bara nyfiken på hur det kommer sig.

Ni kan få se en bild för att lära känna mig lite.

Spelar ingen roll om man är rojalist eller inte, när man får chansen att fira med prinsesstårta så firar man med prinsesstårta.

Blocket???

Var in på google analytics och fick till min stora förvåning se att jag har en hel del besökare med hänvisningswebbplats blocket.se.

Hur i hela fridens namn kan det komma sig? Jag har ingen annons på Blocket.. Och jag har definitivt inte lagt ut min bloggadress där.

Så, nu frågar jag er, ni som hamnar på min blogg via Blocket, berätta för mig hur det kommer sig?



Orolig nu igen

Jag gillar ju semlor, som ni kanske har märkt. Men, igår åt jag en och fick så sjuuuukt ont i magen. Alltså SJUUUUKT ont. Så där nu-ringer-jag-snart-ambulans-ont, ni vet.

Vred mig i plågor så Mumannen blev jätteorolig. Trodde ett tag jag fått tarmvred (vilket inte vore helt oväntat eftersom jag äter medicin som har tarmvred som biverkning).

Det gick över efter ett tag. Men jag blev jätterädd. Skulle jag aldrig mer kunna äta semlor..??? Hemska tanke.. (ja, jag vet att de flesta hade oroat sig för magen i första hand).

Men, idag åt jag en igen (ja, jag är nog lite dum i huvudet kanske) och TACK OCH LOV, det gick bra. (Nästan) inget magont alls. Varför jag fick så jätteont igår vet jag inte, men huvudsaken är ju att det inte var semlornas fel. ;)

Argare än argast

Vore det inte för att sol(-jäveln (ursäkta)) lyser in genom fönstret så hade jag struntat i att städa idag, men jag står bara inte ut med dammet. Är så arg när jag städar att jag får dimsyn och stickningar i bröstet. Är ju inte bra det här, jag måste lugna ner mig!

Har dammat, städat toaletterna inklusive skurat badkar och dusch, tömt alla sopor, rensat bort en massa skräp och plockat ner ljusslingan från balkongräcket. Inte dammsugit (det har jag sagt upp mig från)(meddelas endast på detta vis).

Nu är det dags för tvättstugan. Men att tvätta är ju nästan kul, jämfört med att städa.

Passade på att rycka ner delar av en lampa som vi haft i sju år (varav sex år jag hatat den). När jag ändå var på hugget liksom. Det var skönt (och jag har redan slängt de bortryckta delarna)(vi måste till IKEA i helgen).

Utanför mitt fönster

Varje vinter kommer ekorren och smakar på fågelmaten.

Och varje vinter bygger grannen snögubbe med sina barnbarn.


Jag mår bättre, och tänker jobba idag. Rättare sagt så mådde jag bättre igår eftermiddag och ringde då och meddelade att jag tänker jobba. Just nu dunkar huvudet, hoppas det går över med hjälp av Ipren.

Jorå

Semmeldagen räddad! Mumannen hade köpt två. Den ena var dock till honom.

(Lite orättvist kanske, han hade ju redan ätit en på jobbet.)

Jobbigt att sluta äta för att fota. Men vad gör man inte för bloggen.

Orolig

TÄNK om jag inte får någon semla idag!!!

Jag är sjuk och orkar inte köpa själv. Har sms:at Mumannen och fick svaret "ska försöka hitta en, jag har redan ätit". Hmpf.. försöka och försöka.. det är väl bara att åka och köpa en det?

Fettisdagen. Semmeldagen. Kunde lika gärna heta Hörnidagen. Jordens största semmelälskare (jag) kanske inte får någon semla på årets viktigaste dag.. :(

Prestationsångest

Ja, god var den ju, det tycker jag, mjölkchokladtårtan med hallonsås (recept här) som jag testade i helgen. Men mandelbottnen var inte så god som jag trodde. Kanske den blir bättre med browniebotten..får väl prova det någon gång. Och så ska den vara slätare, fint upplagd med färska hallon och riven choklad.

Jag försöker hitta på något nytt att bjuda på till efterrätt på middag om några veckor. Någon av mina eminenta läsare kanske har förslag som passar in i mina krav?

- Måste gå att förbereda senast dagen innan (annars får jag klåda och svimningsanfall av stress).
- Måste vara extremt god (desserten är viktigast på hela menyn).
- Ska se väldigt avancerad ut, men helst vara urenkel att göra.

Haha, jag inser att det är sjukt (se rubriken). Inte konstigt att jag så sällan orkar bjuda hem folk..

Äh stryk den sista punkten, vad är det för larv.. Desserten får se enkel ut. Bara den är oförglömligt god.;)

Trasa

Mumannen har shoppat wettextrasor..

..som matchar en av våra nya kuddar. Så sött (ja, Flisan är givetvis också söt).

Men vad är nu detta?
Jo det är Dianas påhitt. Hon tyckte jag skulle spraya vatten på en wettexduk och fota den.
Antar att hon tröttnat på mina vattendroppsblombilder.. hmpf.. ja ja, skitsamma. Trasan sög uppenbarligen så några vattendroppar blev det ju inte, men hoppas det duger ändå.

Min nya hobby

Ja, jag har sprayat vatten på rosor och fotat nu igen. Det är ju så kul.



Feber, huvudvärk, mår illa

Känner mig lika fräsch som det där gänget vissna rosor idag.
Sjuk och hemma från jobbet för första gången sedan jag började nya jobbet. Alla andra vuxna och barn har legat med feber, dunderförkylning, mykoplasma, lunginflammation, halsfluss, scharlakansfeber och gudvetvad i omgångar och jag har häpnat över hur frisk jag varit (inte ens dumryggen eller idiotmagen har bråkat nämnvärt).
Men nu är det tydligen min tur.

Skämmes


Här sitter jag med skämskudden när Ranelid framför sitt bidrag.

Molly Sandén var väldigt bra och Andreas Johnson bra. Enligt min smak. Vi lever i ett fritt land så ni behöver (tyvärr;)) inte tycka som jag. Och jag får tycka att de som röstade på Ranelid har fruktansvärt dålig smak om jag vill.

Annars då? Jo, vi har haft nattbesök. Lilla söta Flisan är här.


Flisan verkar inte tycka om att sova över. Att komma på besök på dagtid går jättebra. Då viftar hon på svansen och är så glad hela tiden och verkar inte alls längta efter matte och husse (Mudotter och Mutysk). Men när hon blir lämnad på kvällen och ska sova över håller hon sig i närheten av hallen och håller koll på ytterdörren mest hela tiden.
Hoppas det bli bättre när vi lärt känna varandra ordentligt.

Depressionen är över

Jag fick en frissatid.


Joorå, jag är nöjd.


Framförallt med att utväxten borta.
Utväxter är inte att leka med.
De kan tydligen orsaka depressioner.

Ja ja, nog om det.
Nu är det bara att plocka fram skämskudden och
ha den beredd när Ranelid gör sin melodifestivaldebut.

Trevlig lördagkväll på er alla! :)

Stackars mig va?

Jag känner mig så arg och ledsen hela tiden. Jag har nog en minidepression. Som igår. Den förbannade solen lyste in genom fönstren så allt damm syntes väldigt tydligt. Det var bara att städa fast jag egentligen inte orkade. Då fick jag jätteont i ryggen. På jobbet får jag inte så där ont i ryggen, det är ju konstigt så många små barn som jag släpar runt på. Men så fort jag måste dammsuga gör det så ont att jag blir gråtfärdig. Sen ringde frissan och var sjuk. Frisörer får inte bli sjuka! Nu får jag gå omkring med min äckliga utväxt ett tag till. Sen frågade Mudottern om jag hade mens! Sånt frågar man väl inte sin mamma? Inte för att någon har med det att göra, men det har jag inte. Längre. Någonsin.
Och det är bara helt omöjligt att tänka positivt när man har en minidepression så kom för allt i världen inte dragandes med några hurtfriska tillrop..
Ja ja. Nu har jag surat färdigt för den här gången.
I alla fall i bloggen. ;)

Bästa fredagsnöjet


Häller vattendroppar på rosenblad, fotar med min trasiga kamera, redigerar och gör collage.

Ja, det är sådant jag roar mig med när jag är ledig och egentligen borde städa.

Så vackert

Himlen glöder i gult och rosa utanför köksfönstret, men jag lyckas inte få fram det riktigt på bild just nu när jag har lite bråttom.

Men jag kan ju för en gångs skull säga godmorgon till er i alla fall. Godmorgon! :)

Usch

Fyyyyyyyyy sjutton...


Vad mätt jag är.

Tur att det är limited edition.. hoppas den försvinner från affärerna SNABBT.

Den var ALLDELES för god.

Oromantiska rosor

Mumannen kom hem med 20 röda långskaftade rosor igår.




Han gör det ibland, när han fått en förpackning av någon importör på jobbet.

En gång passade det så bra att det råkade vara vår bröllopsdag och just den bröllopsdagen hade jag för en gångs skull köpt en present åt Mumannen. En sån tur (vi brukar oftast glömma vår bröllopsdag helt).

Inte så romantiskt nej, men jag klagar inte, jag är inte så romantisk av mig. Och rosorna är minst lika otroligt vackra som de hade varit om han hade köpt dem själv för 30 kronor styck.

Hjärta

Lilla Mu hade klistrat hjärtan på ett kort åt oss när vi hämtade henne på förskolan i fredags. :)
Nu sitter det på kylskåpet tillsammans med hjärtat som hennes pappa gjorde för många år sedan (och som har suttit på kylen sedan dess).

Om ni vill ha ett tips på hur man på ett meningsfullt sätt kan fira alla hjärtans dag så kommer det här;
sms:a  HJÄRTA till 72980 för att på så vis skänka 50 kronor till hjärtebarnsfonden.
Inte alla är så lyckligt lottade att de har en frisk och kry Liten Mu i sin familj.

Konsert och skidpremiär

Ni ska få se lite av allt kul vi gjorde i helgen.

Fredag:
Vi hämtade Lilla Mu på hennes älskade "gagis". Fick träffa kompisar, fröknar och kära pojkvännen. Lilla Mu fick väldigt mycket beröm och vi blev jättestolta. Fast det var vi ju redan innan.

Sen tog vi pulkan hem. Farfar fick present. Ett fint armband som Lilla Mu gjort själv. Precis vad farfar önskat sig faktiskt.

Vi var på Mora Träsk.

Lilla Mu släppte loss lite.

Inte så lite förresten.

Hemma igen. Ingen får komma in i rummet! Fast sedan fick vi. Det var ju tur. Vi skulle ju sova där bredvid Lilla Mu.

Lördag:
Lilla Mu körde korgen. Så hjälpsam och glad hela tiden.

Pannkakor. Åt upp allt.

Men vad är det där då..?

Här går det undan! Man står så här när man åker fort.

Söndag:
Man kan rita på badkaret. Och på magen och ryggen och armarna och benen. Joho då, med badkritor får man det!

Pappa tar tid på sig..

..tur man är tålmodig..

Äntligen! Bara att slänga sig iväg i världens fart på sitt livs skidpremiär!

Här går det undan igen. Man kan tro att Lilla Mu aldrig gjort annat.

Snipp snapp snut, så var den roliga helgen slut.

Farmor och farfar-helg

Idag ska vi ÄNTLIGEN åka till Sundsvall och hämta Lilla Mu på "gagis". Det ska bli såååå himla kul att se hur hon har det på förskolan, att ta pulkan hem och att leka och läsa böcker och allt vad nu en drygt två och ett halvtårig tjej vill hitta på.


Poserar i nya jackan. Fotograf Mudotter.

Jag vet, jag vet..

..det är inte söndag längre, men jobbiga söndagen blev förlängd och kallas numera jobbiga veckan.

Mina jobbarkompisar är sjuka och jag får jobba över varje dag. Det har gått bra, så jag ska inte klaga. Men trött är jag ju. Ligger som död i soffan hela kvällarna och orkar inget annat. Är hundvakt ikväll, men Flisan är om möjligt ännu tröttare än jag efter en riktigt lång joggingrunda med Musonen.

Så nu har hon intagit tronen (fåtöljen som är hennes egenvalda favoritplats) och jag soffhörnet och vi vägrar båda flytta oss ur fläcken.



Jobbiga söndagen

Ser ni, där borta i köket? Frostar av frysen..

Inte nog med det, jag har varit till tvättstugan också. För att flytta tvättiden till en annan dag.

Och nu måste jag tänka ut någon middag.

Inte färdiggrillade revben eller pizza igen, utan något riktigt.

Dessutom måste jag laga den också. Middagen. Usch.

(Det är något allvarligt fel på mig, jag är så trött att om jag bara blir lite, lite tröttare kommer jag vara död.)

(Någon som vill spela wordfeud? Jag heter hörni. Ligga i soffan och spela är det enda jag orkar göra just nu.)

Why?

Varför slutar ett besök i kuddaffären med tre kuddar när vi bara skulle ha en?

Och varför blir jag på ohälsosamt bra humör av en sån sak som att shoppa kuddar?

Varför påstår wordfeud att horni är ett "invalid word"? Och varför hittar jag inte fotot från den gången jag skrev "semlorna".
Och varför har jag bara ätit två semlor i år?

Varför förlöjligas så ofta jobbiga klimakteriebesvär? Jag blir ledsen faktiskt. Och ARG!!! Och det har INGET med humörsvängningar att göra... !!!!!

Och varför har den här snöflingan gått sönder? Inte ofta man hittar en sån megastor snöflinga ju. Tänk vilken fin bild det hade kunnat bli.

Och varför går det inte att stänga balkongdörren? Det är -13 grader ute och inte alls lyckat med en öppen balkongdörr. Nu blir jag ledsen igen (och det har INGET med klimakteriet att göra).

Älska mellon

Vad kan det hääär vara för rosafluffigt då?

Jajamensan, melloutstyrseln såklart.

En av mina mer lyckade egobilder. Det mörka som täcker halva bilden är min hand.

Jag är nöjd, det var kul. Mina två favoriter, Loreen och Dead by April, gick till final.
Till och med Mumannen är nöjd. Han gillade samma låtar som jag.
Spännande var det. Senast jag såg Mumannen så nervös vad nog vid någon viktig hockeyfinal, eller så.. Haha (han erkänner helst inte att melodifestivalen är kul).
Och självaste Mutysken, hårdrockaren, han var så nöjd att han skickade sms till Mumannen.
Nästan så man undrar vart världen är på väg. ;)

Lördagsnöje

Någon från Reykjavik har googlat "horni men" och hamnat här. Jag blev ju tvungen att prova jag också, och jaa, ser man på.



Jag är väldigt glad att kunna hjälpa en islänning.


Har ni förresten provat att googla "do a barrel roll"? Kul nöje om man någon gång lider av grav uttråkning (när det är hockey på tv, om man hatar melodifestivalen eller så). När man tröttnat på det (eller börjar känna sig alltför yr i huvudet) kan man variera sig med att söka på det lite lugnare "tilt".


 

Ja, men ha så skoj ikväll då hörni!

(själv ska jag kolla mellon)


Snö








Mudottern skrattar åt mig och grannarna undrar nog säkert också vad sjutton jag håller på med. Jag går omkring med kameran nedtryckt mot snön och jag öppnar fönstren och fotar fönsterbrädan väldigt nära. Men det kan inte hjälpas när man blivit fixerad vid att få veta hur frosten och de pyttesmå snöflingorna ser ut på jättenära håll.
Aldrig blir jag nöjd heller. Det blir inte tillräckligt skarpt, och jag vill komma ännu närmare. Jag vill ha ett mikroskopobjektiv!

No regrets

Ångrar du att du tackade ja till det där jobbet? Fick den frågan av handläggaren på arbetsförmedlingen. Ångrar jag att jag tackade ja till jobbet som förstörde min rygg och till slut gjorde mig arbetslös?

Svaret är nej, jag ångrar ingenting. Aldrig att jag ångrar det.

Alternativet var att stanna kvar där jag vantrivdes med livet. Att ha det otroligt jobbigt på alla sätt och vis, både fysiskt och psykiskt.

Istället är jag tacksam. Tacksam för att jag tackade ja till jobbet som fick till följd att mitt ryggfel upptäcktes. Tacksam att jag fick den lyckade steloperationen.
Tacksam över den långa sjukskrivningen och uppsägningen som tvingade mig att tänka över hela min situation och fick mig att förstå vad jag vill och inte vill med mitt liv.
Tacksam att jag fick tid till, och tog tag i, skapandet som jag saknat i så många år. Och för att jag dessutom fick tid att upptäcka bloggvärlden, vilket ledde till ny underbar vänskap, och ett fotointresse som jag är så glad för.

Så nej, som sagt, jag ångrar mig inte, det finns inte en sekunds tvekan i det svaret.

Jag vill inte ens tänka på var jag hade befunnit mig i livet om jag hade tackat nej till jobbet som förstörde min rygg.

Jag kan ju ha fel..

..men det känns på något sätt som att den rekordlånga amaryllisen börjar ge upp lite grann.


Frost

Massa minusgrader är det, och frost på träd och buskar.










När jag skulle gå ut för att fota frosten upptäckte jag att det är något fel på kameran.:(
Displayen är helt grå-svart vad jag än gör. Det funkar att fota med autoinställningar som tur är, men jag ser inte bilderna i kameran efteråt, och ingen meny eller inställningar heller.
Så kan jag ju inte ha det, men vad kan vara fel, och var finns kameradoktorn? Jag har aldrig varit till en sån..

RSS 2.0