Hjälp en nödställd!

Alla som brukar läsa Egoinas mammas eminenta blogg, se hit!
Något är fel, hennes blogg är borta/funkar inte och blogg.se är meddelade, men tills problemet är löst så bloggar Em här.

Ge henne gärna en massa kommentarer nu, så hon lugnar ner sig efter den hemska chocken. ;D

                                      
                                   

Kortslutning

Vi tänker 65 000 tankar varje dygn, och ca 85% av dem är samma som vi tänkte igår. Hjärnans celler är formbara, så ju oftare vi tänker en tanke desto mer fixeras den, lärde jag mig på hälsokursen i våras.
 
Den kvava värmen och åskan i luften i kombination med de 85 procenten automatiska tankar har nu orsakat kortslutning i min hjärna, och fått mig att inte bara upprepa mina tankar från igår utan även mina handlingar, vilket resulterat i några maskiner tvätt till. Och det går inte att ångra sig nu, några maskiner lakan är redan klara och hänger på tork, och dessutom fick jag för mig att tvätta kuddar och täcken också (det gick som automatiskt..), så jag är långifrån klar än. Smart av mig som tagit ledigt på onsdagar för att orka.. 

På tal om åska så fick jag en snilleblixt till (de 15%-en nytänkande antar jag), och på två röda sekunder hade jag skapat ett facebookkonto. Som om inte bloggen vore nog..

                
Nu sitter jag och väntar på att åskan ska upphöra, och försöker hålla mig i skinnet under tiden.
Vem vet vilka projekt jag drar igång annars.. 

Hur dum får man bli..?Jo, Diana... Det hade mycket väl kunnat vara Mumannen som skötte tvätten, för du har helt rätt, en så överfull tvättkorg är alldeles för tung för min stelopererade rygg.
Men nu är det så, att jag tvingade med Mumannen till Ikea för ett tag sedan, för att köpa en tvättkorg med hjul. För att jag ska slippa bära, och ändå kunna tvätta själv.

MYCKET korkat gjort av mig...

Godmorgon (till det fåtal tappra bloggläsare som finns kvar).:)


Sex maskiner..

..med tvätt alltså, vad trodde ni?
Ni trodde ni skulle få se sexmaskiner..(vad nu det är..?)
Fy på er snuskisar! ;)

Nu har vi rena kläder igen. Skönt!

Tiden mellan tvättstugebesöken har jag tillbringat på balkongen.
Med 28 grader i skuggan, blev det ganska varmt i solen..


Jag har solat,


och läst.


Bara njutit,

 
och haft fotboll i bakgrunden.


Begonian mår bra,


och pelargonerna också.


Tekoppen var med som vanligt.

Och ja, man kan dricka te när det är varmt. 
Det är till och med bra med varm dryck när det är varmt.

Kroppen håller jämn temperatur,
och man klarar värmen bättre.
(har jag hört..)

Så då vet ni det också.
(om det nu är sant..)

Tur att ni har mig.
(som lär er sånt som jag kanske har rätt i..)


Har jag ett liv?

Ja, det verkar inte bättre. Åtminstone tillfälligt. Varför skulle jag annars inte ha tid att blogga ordentligt? Tiden rinner iväg, och en hel del sol är inblandat. Picknick, Mudotter, fotboll är några andra ord som ploppar upp.

Idag ska jag dock raka spåret hem efter jobbet! För det är en sak till som fått stryka på foten till förmån för nöjen.

 
Jag har slarvat så mycket att tvättberget vuxit sig till nya nivåer, och jag MÅSTE göra något åt det NU. Tror inte jag har lust att börja vända trosorna ut och in..

Godmorgon allihopa!


Gratis bloggmaterial

Jag: Vill du ha kaffe?
Mumannen: Nej.
Jag: Men jag vill ha.
Mumannen: Sätt på då.
Jag: Nej, inte om du inte vill ha.
....
Jag: Jag som laddade bryggaren innan du kom hem.
Mumannen: Har du gjort iordning bryggaren?
Jag: Ja, jag ville ha kaffe.
Mumannen går och slår på bryggaren.
Jag, upprörd: Men slår du PÅ då???
Mumannen: ???...ja, du ville ju ha...!?
Jag: Men inte DU!!!
Mumannen suckar: Jag tar lite så du får dricka ditt kaffe...

Mudottern: Ibland önskar jag att jag fortfarande bloggade...

Mygghatar-horni

Blev störd av en mygga inatt! Jag hatar de små äcklen, och har varit så glad att slippa dem sedan vi flyttade till stan, men nu är det minst andra gången i år jag ser en här inne!
Och alla som skrattar åt ett par myggor på en sommar...skratta på ni, det struntar jag i. Jag blir lika upprörd varje gång jag ser en mygga, och vill helst att de utrotas från jordens yta!
Mumannen fattar ingenting, men det är lätt att vara oberörd när man inte ens får besvär när de suger ens blod. På mig kliar inte myggbett, utan ger en olidlig klåda som bara inte går att stå ut med. Så jag tänker fortsätta hata de vidriga små krypen.


Godmorgon!

Och mitt i allt blev vi intervjuade av UNT...

Oj, vad vi har haft mycket att göra idag.


Vi promenerade till stadsparken.


Kollade på alla vackra blommor.

Träffade Mudottern med pojkvän.

Tände grillen.


Lade på korv.


Hällde upp öl.


Åt och drack.

 
Och låg på rygg med näsan i vädret.

 
Andmamman hade också fullt upp.

Sedan åkte vi hem, åt tårta, kollade på fotboll och jublade när Tyskland vann.

Tänk om det är så här hela sommaren...
Hur ska jag då ha tid att blogga?


Släkten är bäst

Släkten är värst, brukar man ju säga, man jag har ingen konstig släkt alls, utan alla är normala och trevliga människor. Eller...ja, de flesta i alla fall.;D Men jag har inte berättat för någon av dem att jag har en blogg. Jag vill ju inte att de ska veta att JAG kanske inte är fullt så normal som de trodde.

Nu har jag i alla fall fått veta att några av våra lite nyare släktingar, nämligen Lilla Mus släkt på Musvärdotterns sida, läser min blogg ibland. Hehe.. 

Jag måste erkänna att det första jag tänkte när jag fick reda på det var...oops...vad har jag egentligen skrivit?...de har väl inte läst alla fräckisar?...sett hur slarvig och lat jag är?...hur mordisk jag är mot mina blommor och insekter?...osv. Jag kände mig lite generad. Sedan kom jag på att...äh...vad sjutton...det är ju JAG, det jag skriver, och de flesta förstår nog att vissa inlägg (ganska många) ska tas med en (ganska stor) nypa salt.  

Så nu var det sagt.;) Ni är mycket välkomna till min blogg alla Lilla Mus släktingar, jag är jätteglad och stolt att ni läser den ibland! Kram på er allihopa!:)


                          
                           Vår gemensamma nämnare, världens goaste Lilla Mu.

Midsommartraditioner

                                             Vi hade det jättebra igår.

              
                                             Underbar sol hela kvällen.

               
                                            Vi åt och drack, och åt igen.

Det ordnades sångtävling á la Diggiloo, med textremsor där vi skulle komma på vilken låt det var, och sjunga den. Det var skitkul (jag är bra på sånt:)).

Vi fick en silltårta som var så god att jag skulle kunna äta den varje dag för resten av mitt liv. Och vi grillade för mycket kött...det såg ut som ett berg på min tallrik, och jag fick ner nästan allt.

Vi drack snaps, och alla skrattade åt att min skulle räcka hela kvällen. Det gjorde den också, men för en gångs skull behövdes inga extra snapsvisor för att jag skulle få ner den.

Jag försökte lära de andra små grodorna på norska, men de bara skrattade och undrade varför jag kunde den, och om groda verkligen heter rumpetroll på norska.

Mumannen och jag hade tre öl och en flaska vin med oss. Det blev en öl och en tredjedels flaska vin kvar, ungefär som vanligt.

Så som ni kanske förstår mår vi jättebra idag. Och jag har sovit ordentligt för första gången på ett bra tag, och kommer inte behöva äta på väldigt länge.


Midsommarafton

Ungefär lika otippat som den fantasifulla rubriken kom igår kväll det som alltid kommer runt midsommar för min del. Gräspollenallergin. Det är inte hela världen, utan räcker med receptfria tabletter så är det bra igen. Värre är att jag knappt sovit inatt. Hade så ont i benen! En molande värk ända in i skelettet. Det har aldrig hänt förr, varför har man ont i benen på det viset? Jag var tvungen att kliva upp flera gånger och har bara halvsovit från tvåtiden, och tio i sex blev jag jättedålig i magen. Nu sitter jag i soffan och mår lite illa. Hoppas det går över.  

Midsommarafton, som sagt. Solen lyser och det ser jättebra ut hittills. Vi ska fira hemma hos vänner som ofta ställer till med lekar och tävlingar. Jag blir aldrig sur om jag förlorar dessa tävlingar, men överdrivet glad om jag och den jag tävlar ihop med vinner!

Jag och någon annans man med ärtpåsar på huvudet.

Ett år fick vi ställa oss vid vår plats vid bordet, och så fick alla ett varsitt ihoprullat papper. Lappen innehöll en liten strof ur en sång, och när man hade öppnat sin lapp skulle man direkt sjunga sången som innehöll strofen man fått. Jag som älskar musiktävlingar tyckte det var kul. Jag fick sjunga "En kväll i juni". Den kan jag ju, så det var lätt. Det svåraste med den tävlingen var att genomlida Mumannens sång utan att hålla för öronen (ALLA som hört honom sjunga vet vad jag pratar om:)).

Vi får väl se vad som händer ikväll, men jag hoppas slippa solosång i år. Roligast tycker jag är att bara få umgås, sitta och prata och äta och dricka gott.

Hoppas ni alla får en fin midsommarafton, vad ni än hittar på. :)

Sol, värme, midsommar!

Det kan inte bli bättre.
Dessutom bara en vecka kvar till fem veckors semester!

Idag skulle jag ha städat, men det blev inte av.
Istället har jag skickat Musonen till Stockholm,
träffat Mudottern,
och shoppat lite.


Blommor


Och kläder. 

Som vanligt kunde jag inte bestämma mig,
så vi får se om jag är blå eller vit imorgon.


Äntligen morgon..

Någon av grannarnas billarm går igång flera gånger varje natt.

Grannarna grälar, och skriker "det var ju du som sa..!!!" och "men för helvete..!!!" till varandra.

Grannarna...hmmm...grälar verkligen inte...men låter (stönar...håller på..) ändå (jag lyssnar hellre på när de grälar).

En geting försöker bryta sig in i vårt minimalt öppna fönster, fastnar surrande i öppningen och fortsätter surra hysteriskt tills jag tar första bästa grej (ett diplom) till hjälp för att få bort den.

Mumannen snarkar så väggarna skallrar motsvarande 7,3 på richterskalan, och jag får hålla mig i sänggaveln för att inte flyga ner på golvet (kanske jag tog i en aning, men bara lite).

Kråkorna kraxar.

Kajorna skriker (kanske åt kråkorna, vad vet jag).

Ryggen känns som den håller på att gå av när jag vaknar liggande på mage.

Där har vi några anledningar till att jag inte sovit så bra den senaste tiden. Sen har vi alla självförvållade anledningar också. Som att jag druckit för mycket te och måste kissa tre gånger på en timme. Och att jag somnar till med datorn framför mig, med ett inlägg halvskrivet, vaknar och bara "måste" skriva klart (och leta reda på mobilen för att ta ett foto av eländet).

                                       
                                                  Godmorgon på er!:)


Tvättstugan del 2

På tal om tvättstugan så måste vi ju diskutera det med att städa efter sig lite. Vår tvättstuga är nästan alltid lagom fin. Man kan inte begära att minsta dammtuss ska vara borta hela tiden, men lagom hyfsad ska den ju se ut när man går därifrån. Den enda av våra grannar som inte sköter städningen bra är en tant, 85-90 år gammal. När hon har tvättat är det tvättmedel överallt. På golvet, i tvätthon, på tvättmaskinerna. Ibland försöker hon torka lite, men bara smetar runt tvättmedlet så det fastnar och torkar in, men för det mesta ser hon nog inte ens att hon spiller, så det får ligga.
 
Den lilla tanten kan man ju inte skälla på. Vem vet hur mycket hennes hjärta tål? Jag vill inte bli vittne till att hon faller ner död. Dessutom är hon dement och väldigt aggressiv ibland. Och förresten är jag inte den som klagar på andras städning av tvättstugan ändå.
 
Där vi bodde förut hade vi en sån tvättstugehäxa. Hon klagade på allt. Minsta lilla dammtuss. Hon satte aldrig upp otrevliga lappar, utan hämtade tillbaka grannarna för att bättra på städningen. Men aldrig att hon gnällde på mig, för jag städade NOGA, och unnade inte tvättstugehäxan nöjet att klaga på mig!

Själv brukade hon plugga där. I tvättstugan alltså. Man tänker så bra i ljudet från maskinerna, tyckte hon, och så satt hon där när man tvättade. Det var irriterande att ha en tvättstugehäxa pluggandes när man tvättade, men ingen vågade säga ifrån, utan hon fick sitta där i oljudet. 

(Hon var förresten mamma till en klasskompis till ett av våra barn, och brukade vara med på föräldramötena och gnälla där också.)

Hur är ni i tvättstugan? Städar ni noga? Sätter ni upp lappar? River ni ner lappar? Knackar på och klagar? Är ni tvättstugehäxor? ;) 

                          
                                 Damm på tvättstugegolvet. Inte efter mig!:)


                 
          Klickbara bilder, från David Batras bok- Den som inte tar bort luddet ska dö!

Vi firar midsommar istället

Det är lite sent, jag vet, men jag har funderat på Sveriges natonaldag, varför vi svenskar är så dåliga på att fira den. Jag tror nämligen inte att vi är dåliga på att fira i allmänhet (det såg jag själv helgen som var), utan jag tror bara många inte tycker att det är så mycket att fira. Vi känner ingen stark koppling till något som är värt att fira stort just den dagen.  

Nationaldagen firas till minne av 6 juni 1523, då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung. Gusaf Vasa var inte kung över Skåne, Blekinge och Halland.

6 Juni har varit nationaldag endast sedan 1983. Innan dess hette det Svenska flaggans dag och firades till minne av Gusaf Vasa och Kalmarunionens upphörande. 6 juni började kallas Svenska flaggans dag 1916, efter att Skansens grundare Artur Hazelius några år tidigare börjat fira dagen, bl.a för att dra in pengar till Skansen. 

Dessutom har den varit helgdag endast från 2005, vilket många inte tycker är till någon fördel, eftersom man istället tog bort Annandag Pingst som alltid infaller en måndag, och vi därmed förlorade en helgdag de år 6 juni infaller på en helg. 

Om jag förstått saken rätt, så har Danmark liknande lösa kopplingar till sin nationaldag, och firar den inte heller så speciellt. Så vi kan i så fall sluta känna oss ensamma i världen om att inte slå på stort på vår nationaldag. 

Det betyder ju inte att vi ser ner på vårt land, eller den Svenska flaggan, som i alla fall jag tycker det viftas med ganska ofta. Och jag har helt ärligt aldrig varit med om att någon tyckt att det varit rasistiskt att flagga.  
Men det kanske är annorlunda i andra delar av landet?


                  

Vad mer vill ni se?

Jag satt på balkongen och övade min simultankapacitet.


Solade, drack te och viftade på tårna, samtidigt
som jag höll ett öga på datorn.


Då fick jag plötsligt veta att Em vill se vår tvättstuga! 
Och vill Em se vår tvättstuga ska hon såklart få det!
(och alla andra stackars läsare också)

Håll till godo:

Från dörren.


Från fönstret.


I torkumlaren.


I torkskåpet.

Fint va?

Och var inte oroliga, det är våran tvätt.
Hade varit lite pinsamt att bli ertappad med att fota någon annans...


Bloggen suger

Helt plötsligt har många börjat läsa min blogg på måndagar. Jag som är så fruktansvärt trött och bloggar sämre än sämst då. Egentligen är det konstigt att ni ens kommer hit just nu. Ni verkar ha tagit till er det där talesättet... "Älska mig mest när jag förtjänar det minst, då behöver jag det bäst". Eller, det var nog att ta i en aning, men ni vet vad jag menar. Oj vad jag gnäller... Nu är det dags för skärpning! Vad är väl en blogg..? Inte så viktig egentligen. Men tack i alla fall, för att ni läser min blogg på måndagar.

                           

                                 Godmorgon, och ha en bra tisdag allihopa! :)

Men då så

Republikanska föreningen rasar över alla sändningar angående det kungliga bröllopet. Folk har tröttnat nåt alldeles förskräckligt på den ensidiga rapporteringen, enligt ordföranden Peter Althin, till republikanernas fördel:
"Tillströmningen av medlemmar till republikanska föreningen har aldrig förr varit så stor."  

Vad klagar han för då...?

Äntligen måndag ;)

Oj vad trött man blir av att trängas med en halv miljon människor. Och vad ont i ryggen och benen man får av att stå tätt packad som en sill i flera timmar. Men nu är det måndag igen, och bara att kliva upp ur sängen och ta tjuren vid hornen (bussen till jobbet). Två dagars jobb, ledig onsdag, en till dags jobb, sedan midsommar. Det står jag ut med.

Ni kanske undrar hur det går i min och Decdias orkidétävling? Jag vet inte riktigt, men mina blommar för fullt i alla fall. Har aldrig varit med om så välmående orkidéer förut. Det blir jobbigt att kanske tvingas ha ihjäl dem på ett fantasifullt sätt, så jag hoppas jag slipper. Men måste man så måste man.. 
 
              

                                                       Godmorgon!  

Dagen efter

Nu är vi hemma från Stockholm igen. Det var härligt att få vara en del av de 500 000 människor som fick uppleva en historisk dag på plats. Vi har bevisat att svenskar visst kan fira, när vi tycker att vi har något att fira!

Vi gick ut på stan vid halv tio idag, och det var redan ganska fint städat, vad vi kunde se.

              
                                Gräsmattan framför slottet var ihoprullad.

                          
                                            Blommorna hade vissnat.

              
                                                Men slottet stod kvar.

                          
                                  Utanför Grand Hotel var det full aktivitet.

              
                                   Prins Edward skulle precis åka hem.
               Jag lekte paparazzi, och han vinkade när de åkte iväg med bilen.

                
                               Vi gjorde två försök att komma in i Storkyrkan. 

                          
                                                    Men det var fullt.

               
                                         Flaggorna och pyntet var kvar.

                           
                                      Och det låg fortfarande kärlek i luften.
 
                          
Men nu är vi hemma i regniga Uppsala igen, och det är slut med bröllopsrapporteringen från mig för den här gången.      


De sa JA!


Vi kom till Stockholm igår förmiddag.
Men var var alla bilar? Det var trafikkaos utlovat..


Jag gillar det här "hotellet".


Inget fel på utsikten heller.

Sedan gick vi ut.

Media hade invaderat stan.


Det låg både helikoptrar...


...och kärlek i luften.


Och slottet låg där det skulle.

Det fanns flickor i prinsesskronor överallt.


Och män i blågula kläder.


Till och med norrmännen firade.


Och poliserna var finklädda.

Vi såg på storbildsskärm.

Alla jublade när Victoria och Daniel sa ja.


Sen vände vi oss mot slottet och väntade på brudparet.Och där kom de till slut! :)


Bröllopsdag

Inte vilken bröllopsdag som helst heller. Många klagar på tv som sänder långa program angående denna historiska händelse. Folk är trötta så de spyr på allt tjat i media. Och det är säkert tråkigt om man inte är intresserad, eller helt emot allt som har med monarkin att göra. Men nu har vi monarki, och jag själv tycker det vore konstigt om media inte tjatade om bröllopet. 
 
Det verkar inte vara riktigt accepterat att vara intresserad av nu levande kungligheter. Om kungligheterna är döda och finns i historieböckerna är det en helt annan sak. Då är man intresserad av historia, och det är tydligen bra.  

Jag tänker i alla fall både kolla på bröllops-tv, och gå ner på stan och se om jag ser kortegen. Vi bor nämligen mitt i Stockholm i helgen. På Kungsklippan, passande nog.
                                                

Godiskväll

Jag tittar på bröllops-tv, äter för mycket godis, är bloggtrött och kommer inte på något att skriva. Men det var väl skit samma, med några få undantag verkar ni inte heller så himla bloggsugna. Ni är kanske bjudna på bröllop hela bunten och sitter väl i konserthuset och väntar på att bli underhållna nu..?

Oops... nu erkände jag visst bloggtorka igen..

Hoppas i alla fall att ni har det bra allihopa!


NBA-rapport från Musonen

Musonen: Blogga om att Lakers vann.
Skriv att de är bäst i världen och sätt in en bild på Kobe Bryant.


Så var det gjort.

Och vem vet, kanske det blir läsarrekord bara för det.


Den känner inte igen sig själv

Min mobil kan inte stava till ordet mobilen.

 
Mobileo blir det. Stava säger den. Den vill att jag stavar till mobilen..

Den kanske i och för sig bara är morgontrött,
precis som jag.
 
Ja, det är nog så.
Den är morgontrött och behöver en kopp te.

Godmorgon allihopa!


Dagens mat- väder- och modebloggning

                         

Inte visste jag att det var så lätt att hitta på middagsmat, tack så mycket för alla förslag! 
Vatten med knäckebrödbröd, cornflakes med mjölk, popcorn, Marabou polka, chorizo med chorizo och bryta (mjölk med bröd brutet i småbitar) kommer att ingå i vår matsedel de kommande dagarna. Hoppas familjen blir nöjd. 

Den som vann tävlingen var ändå Synnöve! Grattis och tack! Vad hon tyckte att jag skulle äta ser ni i hennes kommentar ovan. Och på bilden nedan.

                            
Äggmassaker med frysskadade räkor och det sista ur majonnäsburken.
 
För att göra äggmassaker kokar man färska, mycket svårskalade ägg under lite för kort tid, och skalar dem så gott det går direkt när de är riktigt varma och svåra att hålla i. Det var gott och jag blev inte sjuk.

Idag lyser solen för fullt och jag har suttit på balkongen sedan jag kom hem. Innan jag kom hem impulsshoppade jag en tunika på rea.

              

Det var allt för mig. Ha en trevlig kväll allihopa!


Oops..

Han tuppade av igår,

och har inte vaknat än.


Undrar varför..Godmorgon!


Dagens middagstips..

..kan väl ni ge mig?
 
Den som har bästa tipset vinner (ni gillar ju tävlingar). Reglerna är att det ska vara lättlagat, billigt och innehålla få ingredienser.

Om ni inte tillagar och kommer hit med maten till mig förstås. Då kan den gärna vara dyr, svårlagad och innehålla så många ingredienser ni vill... 

Den som levererar maten tillagad blir för evigt hyllad och älskad av mig. Och troligen även av Mumannen.


                           
                                    Tjälknöl. Det hinner jag inte göra nu..
                                 (men någon av er kanske har en liggande?)


Ett blominlägg igen, håll till godo..

Äntligen härligt väder igen!

Jag gav mig ut på en stavpromenad,
och det kryllade av såna här fina blommor överallt:

Jag vet inte vad de heter, men de flesta är blå.


Men det finns även

rosa,


lila,


och vita.

Vilken tur att jag är så gammal att ingen blir förvånad över ett sånt här inlägg. ;D


Fred i jorden

Inatt drömde jag att jorden inte längre var rund, utan istället en stor skål med alla länder inuti. Vi såg varandra hela tiden, och ingen ville förstöra den vackra utsikten med miljöförstöring och krig. 


Godmorgon på min lediga dag!


Jag har fått klagomål på min blogg...

 ...två inlägg per dag är på tok för lite.

Och igår var det tydligen lågvattennivå på inläggen.

Undrar vad som händer om jag inte skärper mig?

Han ser inte så snäll ut precis. 

 

Fast han kräver fler Lilla-Mu-inlägg..

Då kan man väl inte vara så farlig ändå..?


Det som är sämre kan vara bättre

På tal om förra inlägget, jag fick en överraskning idag när jag åkte till jobbet. 
 
Det är sommartidtabell som gäller nu och då går ju såklart inte bussarna lika ofta som annars. I morse klev jag av bussen som vanligt, väntade på nästa, och då kom samma buss genast tillbaka och hade bara bytt nummer! Chauffören skrattade och såg lite förvånad ut, men det är nog inget mot vad jag gjorde..

Sen visade det sig att även bussen hem går hela vägen från jobbet hem till mig, så jag slipper byte då också. 

Jag tjänar 50 minuters restid om dagen på sommartidtabellen! Tänk vad konstigt, men bra!  
 
                           Bara för det får ni se en bild från min bussresa. ;D

                          
             Jag satt bredvid någon som var mosad mot rutan och dränkt i blod..hehe.. 


En och en halv timme varje morgon

Dags att ta bussen till jobbet igen.
Jag går hemifrån vid halv nio.

Sedan står jag här och väntar.


Åker buss.


Står här och väntar en halvtimme.
(Ibland går jag in på Ica en sväng istället)

Åker buss en stund till,
går en liten promenad,
och är framme på jobbet klockan tio.

Godmorgon allihopa!


Bomdigibom

Jag bad Mumannen om hjälp att hitta på ett inlägg, men han hade inga förslag, utan började svänga på höfterna och dansa till bomdigibomdangadangdigidigidigibom istället. Visst, det är väldigt underhållande att titta på, men vad skriver man om en sån sak, liksom? Nej, nu får han hämta en kopp te åt mig istället. Och lite fotmassage vill jag också ha. Och en polkachoklad. Undrar om han läser min blogg..


     


Äggigt inlägg

Oj, vilket konstigt ägg jag åt till frukost! Vissa är ju så himla svårskalade, ni vet, man får bara loss lite, lite skal och halva ägget följer med när man skalar. Det här ägget var motsatsen till ett sånt svårskalat, kan man säga.  
När jag skulle skala det knäckte jag det mot köksbänken, skalet gick av på mitten runt om hela, och ägget gled ut...!

Ser ni? Jättekonstigt ju!

Men stackars er som får läsa om ett ägg... Och onödigt att lägga ner jobb på att skriva ett inlägg om ett lättskalat ägg...
Eller kanske det är en sensation? Kanske ingen annan i hela världen varit med om ett så lättskalat ägg? I så fall är väl det här ett jätteviktigt inlägg...?

Inget konstigt alls...

Vissa av er tyckte det lät lite snålt att Mumannen bara får ta upp 20 fiskar per år (se föregående inlägg). Han är ju med i en fiskeklubb, och det är i deras lilla sjö (där de sätter i ett begränsat antal odlad regnbåge varje år) som man inte får ta upp fler än 20 fiskar per medlem och år.    

Han KAN ju åka till andra sjöar och fiska också, om han vill. Fast hur troligt är det att han ens kommer upp i så  många..? Neej, just det, det blir nog mest köpechorizo till middag i sommar (om inte Musönerna vill hjälpa honom fler gånger då förstås).

Dessutom flugfiskar man inte främst för att få mat på bordet, utan för att det är kul. Flugfiskare är besatta av att få det där hugget som ger en sån kick att man bara vill uppleva det om och om igen. Fisken kan man släppa tillbaka i sjön. Det är normalt, har jag hört..(???)

Så, det var sista fiskeinlägget i den här bloggen på ett tag, jag lovar. Godnatt och sov så gott hörni! Här får ni något fint att drömma om inatt:

                           

Fina fisken

Det blev mycket stor fiskelycka igår. 16 fiskar!
Men de flesta släpptes tillbaka, eftersom man bara får ta upp 20 per år,
i fiskeklubben där Mumannen är medlem.


Musönerna tog hem varsin regnbåge.
Mumannen ingen, eftersom han knappt fick någon.
Inte ens en chorizo den här gången.


Musonens fisk såg nöjd ut när han fick dricka ur kranen.
Och han har säkert inget emot att vi äter upp honom någon dag.

Tills dess får han ligga i frysen och gosa till sig.


Godkväll

Fiskelyckan har tydligen varit enorm, men jag undrar om så mycket av fångsten får följa med hem..? Om de fått fisk eller chorizo återstår att se när de kommer hem om en stund.
 
Vi tjejer åkte till Gränby Centrum och shoppade kläder istället. Mycket roligare än att fiska! Det måste vara något med luften i Gränby Centrum, för Lilla Mu förvandlades från en lugn liten flicka till Vilda bebin, och roade alla som kom i hennes väg. Ja, när hon inte vrålade högt för att hon inte fick som hon ville då förstås, haha.

Nu har i alla fall den goa lilla 80-centimeterspersonen somnat gott i sin säng och kommer nog att drömma att hon rusar runt i ett stort köpcentrum, dansar till hög musik på Jack & Jones och äter clementin på Barista inatt.

                              


Rapport


Mumannen och Musönerna fiskar,
Lilla Mu sover, hennes mamma vilar,
och jag sitter i soffan med datorn i knät.

Det har slutat regna, men stormar och är 14 grader.
 
Lite senare ska vi åka och kolla om killarna har någon fiskelycka i stormen.

Så då vet ni.


Drömma kan man alltid göra

Jag hoppas att den som hamnat på min blogg genom att drömma om mig inte är alltför besviken...:)

    

Själv drömmer jag nog mest om att få åka på semester. Särskilt när det regnar, som idag.

Så känner du för att bjuda mig på en långresa, så är det helt ok. Den behöver inte nödvändigtvis vara jättelång heller, men det måste vara varmt dit vi åker.

Och du får ju också följa med såklart. ;)


Fredag!

Godmorgon!


Från sommar och sol igår, till regn och elva grader idag.
Lite tråkigt, men skitsamma, jag är glad ändå.

Känner mig ganska frisk, det är fredag,
och Lilla Mu-familjen kommer hit ikväll.
 
Det är en speciell dag för många idag.

Så till "gaymasen" Christoffer,
och alla andra som tar studenten idag, säger jag,

Stort Grattis! Fy fan vad ni är bra! :D


Är nog frisk nu

Bara lite svid i halsen och tung i skallen kvar, men jag har fått energin tillbaka på eftermiddagen. Det var annat igår kväll, då mansförkylningen hade ett hårt grepp om min stackars kropp. Jag tvättade, glömde tvätten, hann inte torka den, orkade inte hänga den, bara slängde ut den på golvet och över stolarna i matrummet, så det var lite kaotiskt här när jag gick och lade mig.

               
Ren, torr, halvtorr och blöt tvätt överallt. Men nu är det fixat, tvättat, städat, renbäddat och klart och jag ska jobba imorgon igen. Skönt.

Vi fick en överraskning idag. Vi skypar ju med Lilla Mu nästan varje dag. Så här ser det ut:

                                                              Igår:
                          
                                                            Idag:
                          
                                            (Mumannens ögon lyser)

Idag fick vi veta att Lilla Mu har tjatat om att komma till farmor, farfar och farbror Mu ända sedan hon kom hem i söndags, och bara därför tar hon med sig mamma och pappa hit igen i helgen! Åh vad roligt! Vi får busa och gosa en helg till!

Gomorron snuskisar

                          
                                      (Närbild på min utsikt igår kväll)
 
Oj vad ni gick igång på skuggan i taket, haha. Tack för underhållningen, men ni har fel allihopa.

Det är inte Mumannen i sovrumsdörren (Heidi) eller en banan (Em, Beate, Ellis).

Ingen gurka (Amanda), och definitivt inte spiran från julgranen, som Stattinskan trodde, och tyvärr inte arga snickaren heller (Hillevi, som för övrigt lovat nakenblogga idag).

Karin trodde att jag hallucinerade, men eftersom skuggan fastnade på bild, måste det vara fel den här gången.

Den som var närmast var Ama de casa, som gissade på ett orkidéblad. 
 

                                               Här kommer rätt svar:
              
Ja, det är en av mina Clivior som står så fint och oskyldigt på fönsterbrädan, och lyser upp min tillvaro med orangea blommor och ståtliga blad, som ger skuggor i taket.

Men nu vet jag ju vad jag har för ena läsare i alla fall, hehe. ;D 


Snuskisar!

Man behöver bara visa en bild på en (jättetjock) banan,
så är ni igång med era fantasier, haha.

Jag har det i alla fall bra i min ensamhet.

Kollar på Arga snickaren och kommenterar lite.

Min utsikt när jag ligger i soffan ser ut så här.Vad kan det vara? ;D


Har jättekul

Mumannen och Musonen har åkt och fiskat och jag är ensam hemma hela kvällen. Skönt! Jag älskar att vara ensam. Då kan jag göra vad jag vill och se på vilka program jag vill. Jag njuter och känner mig inte alls övergiven.

Nej då. Inte det minsta övergiven. :(


                                     Ska trösta mig med ännu en kopp te.

                          
                                              Och en jättetjock banan. 

                          
                                                    Vi hörs sen hörni..


Måste vara en mansförkylning

Idag är jag ledig, men det är inte lika kul att vara ledig när man är sjuk. Hur länge ska jag vara sjuk egentligen? Försöker ignorera måendet, men det är rätt svårt när huvudet dunkar och halsen svider och kroppen känns som den väger ett ton.

Nej, nu börjar jag ju låta som en ynklig karl...fy skäms! Nu ska jag bli frisk! Se så, upp ur soffan nu!!! ...upp då...! Men upp och hoppa nu.... 

Nehej...skit i´t då, jag får väl sitta kvar och tycka synd om mig själv en dag till...

Hare bra på min lediga dag hörni!

Oops..

Jag gick och lade mig med datorn framför mig i sängen och har nickat till flera gånger mitt i kommenterandet. Så ni som eventuellt råkat få en halv eller tredjedels kommentar av mig, jag ber så hemskt mycket om ursäkt, hehe.

Nu är det lika bra jag ger upp, släcker lampan och somnar på riktigt.


                  
                                                  Godnatt kära läsare.:)


Tack för återbetalningen av våra pengar

Jaha, så har vi fått skatteåterbäringen då. Alla som får tillbaka jublar, precis som om man vunnit på lotto. Och det är kul att få en klumpsumma in på kontot, men egentligen är det ju pengar som vi skulle levt av förra året. Eller sparat själva och fått ränta för.
 
Vi jämkar alltid våra ränteutgifter, men Mumannens arbetsgivare drog skatt från fel tabell i flera månader utan att vi upptäckte det (eftersom hans lön varierade rejält från månad till månad). Sen var han arbetslös och hade ingen jämkning på den ersättningen. Jag fick också återbäring av någon anledning som jag inte vet svaret på.  

Så var så goda för det räntefria lånet säger vi till staten. Det var skönt att få tillbaka pengarna nu. ;D


    


Varning för blommor

Jag vet att det är på tok för många blombilder i den här bloggen, men nu är det faktiskt jättemånga (ca 3 st) som frågat hur begonian mår, och då måste jag ju bevisa att den mår alldeles utmärkt. Speciellt som en av dem som frågat är Pelle, 22 år (en stark indikation på att begonior inte är tantblommor längre) (..eller på att Pelle ljuger om sin ålder) (..och kön).
Jag vårdar den numera ömt (bryr mig inte speciellt mycket om den), och den står i hörnet på balkongbordet och gör inte mycket väsen av sig förutom att den lyser orange.

Så här såg den ut när den var nästan ny och jag ställde ut den på balkongen i förhoppningen att den skulle dö med omedelbar verkan:

                                     
                                     Den vägrade dö och ser nu ut så här:

 
Den här gången får ni faktiskt lita på att bilden är nytagen. Jag lovar, mår alldeles för dåligt för att hitta på en massa ljug just idag. (lovar dock inget om morgondagen) 

Och ni som är trötta på alla blommor har mina fulla sympatier, och kan ju bara låta bli att läsa det här inlägget (och alla eventuellt kommande blominlägg). ;D

Godmorgon

Har sovit elva och en halv timme, halv elva till tio, med ett litet avbrott för ett sms som kom vid åtta. Jag mår inte alls bra. Tror jag har feber, men hittar inte termometern. 

Jag har inte tränat på hela helgen. Har liksom haft annat (viktigare saker) för mig när Lilla Mu varit här. Nu har jag blivit sjuk, men har ändå dåligt samvete för att jag inte tränat. Hantlarna ser uttråkade ut och stavarna står i garderoben och surar för att de inte fått komma ut. 

                                                Bollen är nöjd i alla fall.
                            Den har använts av en annan liten person i helgen.
                           
                          

Jag kommer antagligen att överleva

Är jättejättedålig i magen idag. Får springa på toa hela tiden. Och så mår jag illa också. Och känner mig febrig. Har ont i halsen. Och i huvudet. Och så har jag ont i varenda muskel i hela kroppen. Och lederna. Lite synd om mig är det väl? 

Mumannen är frisk. Vad jag vet i alla fall. Fast när han läser det här kommer han också att må illa. Inbillningssjuka, ni vet. Och då blir det ännu mera synd om mig...;) 

Det värsta är ändå att jag tycks ha smittat min ena orkidé som jag köpte för bara fem dagar sedan.

                             

Hur ska jag nu kunna vinna tävlingen? Fast jag kan ju vinna om jag tar död på den på ett fantasifullt sätt också, och att smitta ner den med sitt eget illamående måste väl ändå räknas som ganska fantasifullt?

Tillbaka från verkligheten..

Statistiken har sjunkit till skandalöst låga nivåer i helgen,
och jag lever ändå! 

Det kan vara bra att veta till nästa gång jag får
chansen till ett liv utanför bloggen för några dagar.

Vi har haft det så bra, och förutom det uppenbara,
dvs ätit, sovit, bajsat och gosat, har vi gjort en massa kul.


Gnagt på pinnar.


Pluppat stenar i brunnen.


Smugit på Musonen...


..och sprungit snabbt därifrån innan han märkte något.


Byggt höga torn.. 


..och rivit höga torn.


Kämpat oss uppför branta backar.


Badat och duschat.

Och mycket, mycket annat underbart och roligt.


Väntar finbesök

Jag sitter vaken och väntar på besök som borde dyka upp snart. Det är den här goa lilla damen och hennes mamma och pappa som är på väg hit och ska stanna hela helgen. :) 

                 
                                                  (klickbara bilder)

Egentligen borde jag ta bloggpaus ett par dagar och bara umgås med Lilla Mu och hennes föräldrar. Jag känner verkligen för att vila från datorn, men får se om jag klarar av det. Jag tänker åtminstone dra ner på bloggandet över helgen, så ni vet, och inte ligger sömnlösa av oro om det är tyst här inne. ;D 

Så nu säger jag Godnatt, Godmorgon, ha en trevlig helg ni också, och på återseende när det nu blir (senast söndag kväll, troligtvis tidigare;)). 

Mudottern är duktig

Det är sommar, och då solar man på balkongen,
hur äckligt varmt det än är när solen steker.


Plötsligt kommer molnen,
och Mudottern blir jättesur.


- Mäh! Nu är det ju bara skönt här, jag vill bli bruuun!
klagar hon.

Sen kommer hon på att hon
kan visa sina konster för er.


Då blir hon jätteglad igen,
och hoppas att ni också ska bli glada.


Snipp snapp snut, så var sagan slut.


Jag är ganska nöjd

Så ska man jobba en dag då. Det känns ju onödigt, men får väl gå. Imorgon har jag bara ett litet möte tio minuters resa från hemmet. Man kan alltså säga att jag har fredag idag igen, och det innebär tre fredagar på en vecka. Alldeles lagom enligt mig.

Ha en bra dag ni också. Godmorgon!


Nu du Decdia!
Det här är mina orkidéer
som ska vara med i utmaningen mot Diana.
 
Eller åtminstone en av dem.  
(Den som håller längst)
(Eller den som dör på mest fantasifulla sätt)


För att öka mina chanser att vinna,
tänkte jag köpa dyra orkidéer, men det fanns inte.

"Tänk på mor"
stod det på en skylt
och så var det nedsatt pris,
om man köpte två.

Det fanns jättemånga kvar.
Inte så många som vill tänka på mor, tydligen.
 

(Jag gillar vita blommor, ja)

Jag var tvungen att göra plats för dem på något sätt,
och som tur var hade jag två blommor som det var allvarliga fel på.


Den här hade en MASSA gula blad.


Och den här hade nåt JÄTTEÄCKLIGT på bladen.


Kolla bara!
(det KAN ha varit damm..)

Och nu kan ni sluta protestera,
för jag har redan slängt skiten i soporna! ;)Men orkidéerna tänker jag vårda ömt.
(vill ju inte förlora)


Jag vinner

Kolla här då!


Två på en miljon...


Två på hundratusen...


Va...?

Jaha...

Så var det inlägget förstört.

Godmorgon på er!Update: De sista rutorna är skrapade nu.
Tack för påminnelsen!:D

Jag vann

inget.


Blommor och saltsug

Men åh, tack så jättemycket allihopa som säger grattis på namnsdagen! Inte hade jag tänkt på det, namnsdag håller jag inte reda på. Men nu när ni ändå säger det så hoppas jag förstås på att bli överraskad med presenter och blommor ikväll igen, precis som på mors dag!

På tal om blommor, Dianas och min utmaning (läs här) börjar nu, och jag borde ha köpt en orkidé till den, när jag ändå gick på stan. Tyvärr klarade mina hjärnceller bara tre timmars meningslöst arbete idag, sen var de så trötta att de lade sig för att sova middag riktigt tungt i några timmar och lämnade mig springande runt på stan i ett förvirrat tillstånd, undrandes vad det nu var jag skulle komma ihåg, och jag kom inte på det förrän jag kom hem och hjärncellerna behagade vakna ur sitt komaliknande tillstånd. 
Hoppas Diana ger mig anstånd till imorgon. Och hoppas jag kommer ihåg det imorgon..

På tal om något helt annat än blommor, jag känner inte riktigt igen mig själv idag. Är sugen på salt, för ovanlighetens skull, och tryckte med darrande händer i mig en tjock skiva saltgurka och flera skivor västerbottenost det första jag gjorde när jag kom hem. Nu ska jag fortsätta med en baguette fylld med skagenröra och räkor. Efter det borde saltbehovet vara stillat och sötsuget komma tillbaka. Det är jobbigt att inte vara sig lik.. 

På tal om blommor igen, ett inlägg blir ju tråkigt utan bilder, så det får bli en liten blomma idag. En som råkat ramla av den fina begonian på balkongen.


              


Solig morgon


Här står jag och väntar på bussen på morgonen.
Bilden är från igår. Det var riktigt soligt och skönt.

Den här dagen ser ut att bli lika fin den, med sol och värme.
Det behöver jag på min ömma kropp.

Imorgon semester, jobbar på torsdag och bara ett litet möte på fredag.
En mycket bra vecka! Och det bästa är att så kommer det att vara nu 
tills det är dags för semester på riktigt om några veckor.

Godmorgon! 


RSS 2.0