Husbygge


Kanske ni kan förstå att jag är lite upptagen just nu? Det tar faktiskt tid att bygga hus. Säkert två och en halv dag, eller något sådant.

Ni får se det färdiga resultatet imorgon eller övermorgon. Om jag blir nöjd.

Överraskning

När jag kom hem från jobbet igår låg ett paket i brevlådan. TILL MIG!

Har suddat över efternamn och adress här. Så ni inte tror att det räcker att skriva Gun och så kommer det fram (den som gärna vill skicka överraskningar kan få min adress på mail;)).

I paketet fanns något som jag, som sover så himla dåligt ibland, och har en familjemedlem (inga namn nämnda) som drar jordens största timmerstockar på nätterna, VERKLIGEN behöver.

Från min mycket goda vän Svorskan! Såna där speciella silikonproppar som man trycker ut i ytterörat (så slipper jag få ont i öronen, som jag får av vanliga proppar).

Så otroligt omtänksamt och gulligt! Tack snälla.:)

Kul måndag

Har betalat räkningar. Pengarna räckte. Fattar inte varför jag blir så förvånad varje gång.. NÄR ska jag sluta oroa mig för att pengarna ska räcka?

Till och med den där lille filuren på bankens hemsida ser livrädd ut. JA, jag HAR koll på ekonomin! Oroa dig inte för det du.

Ja, så kul har jag haft idag. En dag som för övrigt började klockan tre i morse med att jag plötsligt vaknade helt utan anledning och var lika klarvaken som mitt på ljusan dag. Ville spela wordfeud men var rädd att folk skulle undra vad jag är för en dåre (som om de inte redan visste) som spelar mitt i natten (nu igen).

Nä, nu måste jag sova, börjar bli otrevlig känner jag.

Som kompensation för att jag börjar bli otrevlig kan ni få se blommor som vi fick igår. Men ni kanske inte gillar blommor? Hoppa över bilden nedan i så fall. ;)

Godnatt!

Hänt idag


Jag har en hemmapysselperiod just nu, jajamensan. Det inreds, pysslas, städas och bakas.

Har gjort en supersaftig mjuk pepparkaka, goda kakor (typ kolakakor) med saffran i och bullar av bästa saffransdegen, så som jag alltid har gjort (hemligheten är mycket saffran, mycket smör och ett par ägg i degen). Sen kom föräldrarna och fikade, drack glögg och mös.

Nu längtar jag efter Lilla Mu. Vi fick nyss en film där hon pysslar med allt möjligt samtidigt som hon sjunger så högt och fint hela tiden. Vad är det hon har sjungit på precis hela dagen? undrade hennes föräldrar. Jag hörde direkt. "Kakel petakel, kusin menamin, hej o hå, ginen den bååå". Ni förstår väl vad det är för låt? :)

Och nu snöar det! :)

Var är mjölet? Och jästen..?

Jag skulle ju baka idag. Men ni ser ju rubriken.. glömde jag skriva upp mjöl och jäst på lappen till Mumannen igår? Kan inte vara möjligt...

Ja ja, istället har jag fortsatt bejaka min tillfälliga inredningsnoja. Bäst att passa på medan den pågår, snart går det över och då sjunker jag ner i soffan och orkar ingenting igen, precis som vanligt.

Fick för mig att skriva ut lite foton på våran underbara skrivare (som jag är så otroligt nöjd med att vi köpte trots att den var ganska dyr) och ramade in till nya hyllan i köket. Så nu har vi alla våra älsklingar där på hyllan. Blev sjukt nöjd, de är så fina allihopa.

Vad tycker ni? Ska tavlorna stå så här?:

Eller så här?:
Vill gärna höra vad ni tycker ser bäst ut (sen gör jag som jag själv vill ändå). Det är viktigt, sånt.

Jag skulle vilja visa närbild på fotona, men vågar inte. Kanske någon tar illa upp att synas i en storblogg.;)

(Ja, Mudottern, jag har snott en bild från din facebook, skrivit ut den, ramat in och ställt i köket. Fick jag det?)

Bakförslag önskas

Idag har jag bakning på gång. Har ni några idéer? Mumannen tyckte jag skulle göra marängtårta. Han har nog blandat ihop advent med midsommar..

Gott. Men inte det minsta adventsaktigt.

Och så har jag sån lust att tillverka ett pepparkakshus, men det blir en annan dag. Det var längesedan jag hade sånt sug efter att julpynta som i år. Vill göra mysigt till besöken som kommer. Lilla-Mufamiljen som kommer över jul och nyår och Musonens flickvän från Botswana som kommer på julafton och stannar en hel månad. 

Vi brukar ha julgardiner i köket men (jag) hittar inga i år (som duger åt mig). Jag gillar gardiner som knappt syns. Tunna vita, typ. Har letat efter några fina, helst vita då, med fin brodyr. Gärna blå brodyr. Blå-grå snöflingor, hjärtan eller något. Inga tomtar. Röda kan funka om de är väldigt fina och inte helt knalljulröda utan lite mer åt vinrödhållet. Eller vita med både blå och röd brodyr så de matchar köket men ändå är lite juliga. Det får inte vara tryckt mönster, utan ska vara brodyr. Och så var det där med priset. Hade man obegränsade tillgångar skulle det inte vara något problem.

Ja, ni hör, med de kraven är det nog lika bra att ge upp julgardinjakten.

Tolv inlägg i ett

Trots att jag sällan bloggar för tillfället är jag nästan lika bloggskadad med kameran i handen. Man vet ju aldrig, kanske den där meningslösa bilden kan bli ett inlägg.. alla som bloggar vet vad jag pratar om. Inte för att det har hjälpt. Det lossnar inte. Funderar på en längre paus, men vill egentligen inte. Vi får se.

Tills vidare kan ni i alla fall få se mina kanbliettinlägg-bilder. Så blev de ett inlägg i alla fall.

Mumannen fick paket på posten. Chokladkalender! Från mina föräldrar! Inget till mig. De tror nog att jag är vuxen nog att vara utan.

Köpte en stjärna och satte upp den direkt. Jag tyckte det blev fint. Mumannen tyckte det var för tidigt. Den är silvrigare än den ser ut på bilden.

"Men HERREGUD" sa Mumannen, och tyckte det gått lite långt när jag skrev kommentarer i bloggar och ord på wordfeud samtidigt.

(Förlorade mot Diana. Håller fortfarande på att bearbetar traumat. Har kommit fram till att det var vinets fel. Och kanske Amas fel lite också, eftersom jag kommenterade i hennes blogg samtidigt.)

Bytte gardiner och träffade en nyckelpiga som inte fattat att det är vinter nu.

Upptäckte att jag är allergisk mot min tröja. Får klåda och andnöd och måste slänga allt med ull i. Favorittröjan, nya fina halsduken...

Fixade nya fina blommor eftersom jag slängt alla gamla fula.

Köpte ett badrumsskåp på IKEA. Det blev jättebra. Var glada att ni inte vet hur det såg ut innan.

Gjorde iordning adventsljusstaken. För tidigt enligt Mumannen.

Var till Ikea igen (och igen och igen) och köpte en hylla (och en hylla till och en massa annat skoj).

Tapetserade hos Mudotter. Det blev bra. Det var kul. Vi (jag, Muman, Mudotter) samarbetade utan att slå ihjäl varandra.

Mudottern var hundvakt. Jag blev kär.

Kunde inte motstå en stol som Lilla Mu ska ha när hon är här. Ja, IKEA igen.

Jo jag vet, det är mycket inredning. Tröttnade liksom på allt här hemma helt plötsligt. Det är sånt som händer när man är periodare, som jag.

Hej alla bloggvänner

Folk är sjuka så jag har jobbat lite extra idag, på min vanligtvis lediga onsdag. Och jag jobbade över igår också. En hel halvtimme (ja ja, men ändå..) Så ni kan väl kanske förstå att jag inte hinner blogga?
Och jag försöker och försöker, men hinner inte med att kommentera hos er alla heller. Men igår och idag har jag satt lite fart och i alla fall läst era fantastiskt eminenta inlägg. Här nedan ser ni beviset. Kan förstå att till och med bloglovin verkar förvånad.Miniskor


Skofabriken kommer nog inte att läggas ner men får finna sig i att komma i andra hand nu när jag jobbar. Dessutom måste jag nog gå till en optiker om jag ska kunna fortsätta tillverkningen.. jag ser ju för sjutton ingenting längre!

Nu har jag gjort ett par i alla fall. Li-Lo har bett mig göra de gröna. Bortsett från ansträngningen av mina stackars ögon var det lika kul som vanligt att tillverka dem.

De guldiga är gamla. Ingen vill ha dem, för alla vill ha färgglada eller svarta. De fick ändå vara med på bilden, som utfyllnad. Så får de göra lite nytta trots allt.

Hopp om framtiden

Förutom en ond hals, dunkande huvud och svidande ögon är allt på topp med mig, ifall ni undrar.

Jag trivs fortfarande oerhört bra på jobbet. Magen är bättre, jag sover bättre, jag mår (bortsett från förkylning) bättre, jag är gladare och piggare. Jag ORKAR saker när jag kommer hem. Helt plötsligt har jag fått lust att fixa hemma, rensa, slänga, sortera, åka till Ikea med långa listor (till Mumannens stora lycka antar jag), pynta och göra fint.

Har hela tiden varit öppen om mina s.k. funktionsnedsättningar. Jag skulle kunna dölja, för mina hinder märks inte. Jag kan jobba lika hårt som alla andra när jag väl jobbar. Men, jag har ingen som helst lust att "lura" mig till en anställning för att sedan släppa bomben "oj då, har visst glömt berätta... jag är ju liksom... sjuk". Nej, då är jag hellre arbetslös för resten av livet. Ärlighet varar längst, det är jag säker på.

Och det är perfekt att som nu, under några veckor få visa vad jag går för, trots mina hinder. Jag kan aldrig lova något om framtiden (det kan ingen), men som det är nu, på den arbetsplatsen, med de arbetsuppgifterna och de arbetstiderna, fungerar det hur bra som helst.

Mina jobbarkompisar har redan (innan jag hann göra det) berättat för chefen om möjligheten till lönebidrag vid en längre anställning. Igår kom hon precis när jag var på väg hem och ville veta mera, ville att jag ringde arbetsförmedlingen, ville (om det är ekonomsikt möjligt) ha mig kvar! Jag ringde direkt när jag kom hem till min handläggare och han lät också väldigt positiv.

Så jag är lycklig. Inget är ju klart än. Långt ifrån. Men jag känner mig positiv. Det kommer att lösa sig, på ett eller annat sätt.

*ABS big time

Jag har aldrig haft så många påbörjade inlägg i utkast som nu. Sex sidor med osammanhängande tankar om energitjuvar, drömmar, mål, åldersfixering, utomjordingar och annat. En massa inlägg fyllda av dravel och larv, ett antal gurk- och tomatbilder samt en långhorning plus en påbörjad reseberättelse från i somras. Ja herregud. Det ryms så mycket i min hjärna men ändå får jag inte ut ett skit som är värt att publicera.

Nä, är det någon som vill spela wordfeud istället? Jag ska rita en hund idag och har både tid och lust att lägga ord i pauserna. Har förresten alltid lust med det. Att klura ut ord som ger hög poäng är min grej. Jag heter (fortfarande) hörni om ni också vill.

*ABS= Antibloggsyndrom

Lyckade helgen

Det har hittills varit en mycket bra helg. Jag tror att Mumannen håller med. Kan ju inte göra annat efter allt kul jag hittat på åt oss.

Det började igår med att vi var till ett par olika blomsterbutiker och köpte blommor och krukor eftersom jag slängde nästan alla häromdagen. Mumannen klagade inte medan jag gick där och funderade (länge). Han hjälpte till att välja krukor och var bara glad att de var lite dyra.

Idag var vi till Ikea. Där hade de fått en massa nytt och roligt sedan sist vi var där. Till Mumannens stora lycka (antar jag) tittade vi länge på allt och särskilt länge på vaser och ljusstakar. Vi köpte en del fint till köket och vardagsrummet.

Och så impulsköpte vi köksstolar. Vi kom på att vi kanske inte borde riskera våra gästers liv till jul. De kan ju inte veta att våra stolar endast fungerar att titta på (om man gillar fula stolar).

Mumannen har städat också idag. Medan jag satt i soffan och spelade wordfeud. Och så lagade han mat, och tog hand om disken efteråt. Efter att han skruvat ihop alla stolarna. Så nu kanske ni kan sluta oroa er för att det bara är jag som sköter om vårt hem?

(Här kommer en avancerad gissning från mig så här inom parentes: Jag tror Mumannen tänker fiska imorgon. Vi får väl se om jag får rätt.)

Gamla stolarna:
Bortskänkes mot avhämtning senast ikväll. Påskrosetten ingår. Kan om så önskas bytas ut mot julrosett.

Och så här ser det ut nu. Man kan sitta på stolarna! Utan att de faller isär. :D

Överraskning


En vacker syn. Rena fönster! Har putsat alla idag.

Det är nog farligt för mitt hjärta att städa. Jag är så HIMLA ARG när jag städar. Det är så tråkigt, jobbigt, jag far fram som en galning med skurtrasan och får ont överallt. Vägrar tvätta ett fönster om dagen utan vill bli klar med allt på en gång så jag slipper tänka på det sedan.

Men nu är i alla fall fönstren rena som sagt.

Och det var bra att jag var så arg, på ett sätt. Blev av med alla blommor på det viset. Hehe.


Jag slängde alla utom två. De var fula. Skönt att bli av med skiten. Och Mumannen kommer bli glatt överraskad. Han älskar att gå runt i timmar på Plantagen och välja blommor med mig. ;D

En gardin åkte också i soporna. Och en persienn. Gick av bara farten liksom.
(funderade ett tag på att göra likadant med min garderob men lyckades hejda mig i tid)


Ja, så här såg det ut före. Inte så kul, nej.

RSS 2.0