Drar ner på bloggtempot lite

Till alla mina söta, bekymrade extramammor kan jag berätta att bihåleinflammationen sakta men säkert är på tillbakagång utan hjälp av något läkarbesök. Google sa att jag skulle skaffa kortisonspray, och google hade rätt.

Och om det nu råkar vara så att någon av er undrar vad jag håller på med om dagarna istället för att blogga och kommentera hos er så kan jag berätta att jag jobbar och har varit tvungen att bestämma mig för att bloggen får komma i sista hand fram tills på måndag för annars blir det inget vettigt gjort på pluggfronten på kvällarna. Det kan vara så att jag lider av något fel, men så här är det för mig: blogg = tiden rinner iväg = blir tvungen att plugga på nätterna = dödstrött när klockan ringer = ännu tröttare på kvällen = trolig migränattack = orkar inte plugga = stressnivån stiger till skyhöga nivåer = jag blir sjuk = kan varken jobba, plugga eller blogga. Inte bra alls.

Men ha tålamod kära hornifans, på måndag är pluggandet slut och senare någon gång när jag orkar kommer det en lång radda med semesterberättelser, gurkuppdateringar, tomatrapporter, insektsbilder och en massa annan intressant och rolig läsning. Kul va? Nähä...nej, men så blir det i alla fall.

Ni är som min mamma

Oj vad jobbigt (men kul) det var att jobba idag. Och oj vad jobbigt (men kul) det var att cykla. Kan bero på bihåleinflammationen som envist hänger kvar (inte kul). Fast jag är bättre, så oroa er inte nu så som ni brukar så fort jag inte låtsas må jättebra. Att blogga känns ibland ungefär som att prata med sin (läs min) mamma, jag får passa mig för vad jag skriver så ni inte blir oroliga och skäller ut mig för att jag inte går till doktorn. Sen kan man ge sig den på att mamma (läs ni) aldrig i livet själv skulle uppsöka läkare för minsta krämpa. "Gå till doktorn" är något man bara säger, för att visa (eller kanske låtsas som) att man bryr sig. Har jag rätt eller har jag rätt? ;)

Jaha ja..

Jag ser att jag hade en topp i statistiken igår. Kul. Mindre kul att jag faktiskt inte bloggade en enda gång igår. Så ja, jag förstår piken... ni gillar mig som bäst när jag inte bloggar.

Idag har jag bloggat tre gånger. Antar att det blir bottennapp i statistiken då. Ja ja, skitsamma, och nu när ni ändå är uttråkade tänkte jag passa på att berätta vad jag gjort idag. Jag har validerat psykosocialt arbete och köpt en ny mobil. Det var det det. Båda delarna gick bra.

Innan dess tappade jag bort min gamla trasiga mobil. Det gjorde ingenting alls. Annars hade jag inte blivit tvungen att köpa en ny fin och jättebra.

Här ligger den och väntar på att jag ska lära mig ringa och smsa. Allt det andra man kan göra med den orkar jag inte ens tänka på.

Mumannen har ställt den på ringning halv sju imorgon bitti. I bästa fall klarar jag av att stänga av den då.

Snuskelon

Såg att Alex Schulman skriver om något idag som jag haft i utkast ett tag (så jag var före honom egentligen så det så;)) och kan bara säga att jag håller med honom helt.

Det handlar om Elonreklamen. Den där vidrigt äckliga gubben som blir upphetsad av Elons garantier.


(här kan ni se den)

Fattar inte hur Felix Herngren tänkte med den där snuskgubben, jag brukar gilla hans reklamfilmer annars. Blir inte direkt sugen på att handla där. Jag vågar nog inte ens gå in i den där butiken..

Kan inte sova

Försöker ta egobilder..

Nu då... det får duga, hej hej på er.

Det syns att vi har haft kalas. Åldern på de närvarande var 22-73 år.

Nu ska jag tvinga mig själv att sova resten av natten.

Godnatt, Godmorgon och lycka till med vad ni än gör denna måndag.

Skapande verksamhet

Har haft en pysseldag idag. Små skor har tillverkats, bland annat. Både nytt och gammalt är det på bilden nedan.


Och chokladtårta har bakats.


Idén till tårtan kommer från en bloggare som jag tyvärr inte kan länka till eftersom jag inte hittar bloggen. Receptet är i alla fall Leilas chokladcupcakes, fast i form av en tårta istället.

Hur den smakar får vi veta imorgon när några av de närmsta Mu-klanmedlemmarna kommer på besök.

Födelsedag

Idag fyller Mumannen år. Grattis gammelgubben.;) Lilla Mu har ringt och gratulerat. Sjungit lite ja må han leva och lagat ambujaje (hamburgare) med mölk på åt faffa. Majmor fick också. Fast med atten på ambujajen istället. Sedan puss och kram och hej då.Godmorgon
Här sitter jag i soffan, dricker te och väntar på eventuellt jobbsms. Under tiden har jag lekt med ett foto i picasa och kollat lite bloggar. Trycket över bihålorna är kvar liksom sjukkänslan, men jag mår nog lite bättre, just nu i alla fall. Kanske är det kortisonsprayen jag köpte igår. Det ska tydligen vara lika effektivt mot bihåleinflammation som att äta antibiotika.

Nä, nu har jag väntat mer än en timme, tror inte det kommer något sms. Får väl städa istället då kanske. Kul. Trevlig Fredag på er alla.

Inte för att klaga

Men min bihåleinflammation är så envis och dum, känner mig ständigt småfebrig, och det har spridit sig till båda sidorna nu. Måste köpa kortisonspray idag, Nezeril hjälper inte, och jag har snart använt det för länge. Säg inte att jag ska gå till doktorn bara.. jag är ändå olydig och rent av obstinat vet ni väl. Jag pratade förresten med vårdcentralen igår, men bara för att avboka en tid. För andnöden.. om ni minns. Man kan väl inte springa till doktorn för minsta lilla heller..Olyckligt kär

Ska jag vara helt ärlig är jag ganska kär, eller i alla fall lite småförälskad, i flera.


Jo, jag vet att det bara är en väska.. och man kan ju inte ha hur många väskor som helst, det inser jag, och inte för att vårt hem översvämmas av väskor, men jag ska ändå inte köpa någon. Hur kär jag än blir. Särskilt inte till det priset, som den där på bilden. Den är annars ganska typisk för min smak. Äkta läder, hyfsat enkel och stilren, men fina detaljer utan att bli för mycket, inte en massa överdrivet lull-lull.

Nu fanns den där väskan i ett nyhetsmail, värre är att gå in i butiken och se dem på riktigt.. känna på dem. Det är alltid... ALLTID de dyraste jag faller för.. Blir jag blixtförälskad kan man ge sig den på att den går loss på minst en tusenlapp. Så jag håller mig därifrån.

Möjligtvis kan jag kanske helt oväntat RÅKA gå förbi en superfin väska i någon butik där jag bara slunkit in för att ABSOLUT INTE titta på väskor, och om den då sliter tag i min arm, bönar och ber om att få följa med mig hem och som pricken över i inte kostar mer än någon hundralapp (läs några hundralappar), så är jag beredd att böja mig..

Japp, lite osponsrad modebloggning hos horni idag, helt oväntat och spontant så där. Fruktansvärt bortskämt skrivet också. I-landsproblem, jag inser det. Provocerande i dessa tider.. Men jag lovar att jag känner tacksamhet över det jag har, varje dag. Och nu drabbades jag alltså plötsligt av fruktansvärt dåligt samvete. Är väldigt nära att inte trycka på publicera nu..

Oväntat besök

Fick ett sånt besök som alltid får mig att önska att jag hade ett macroobjektiv. Har aldrig sett en sån här insekt förut. Fem-sex centimeter lång, bronsfärgad med blå och gröna skiftningar. Väldigt samarbetsvillig när jag satte den på ett vitt papper i solen. Tänk på bloggen, sa jag, och den lät mig fotografera en bra stund. Sedan fällde den ut sina vingar och flög iväg.
Skofabriken har haft semesterstängt


Men nu är den igång igen.

Det är värre med bildfabriken. Den verkar inte fungera. Kanske behöver renoveras, eller så.

Gubbarna fastnade..

Och det var ju synd.. det hade de inte behövt.

Faktum är att varken ordet utvecklingsteori eller socialisationsteori överhuvudtaget nämndes under de timmar valideringen pågick. Så jag har alltså haft min variga skalle fullproppad av ett otal gamla teoretiker och alla deras teorier med vardera sjuttioelva faser och trehundrasjutton stadier helt i onödan.

Allt gick i alla fall hur bra som helst.

Nu tänker jag ligga i soffan och vara sjuk en stund och sedan ska jag ta tag i nästa ämne, psykosocialt arbete. Undrar om man måste kunna alla lagar som berör ämnet utantill..?

Gubbar som inte fastnar

Försöker uppdatera mig till valideringen imorgon, men det går sådär eftersom jag inte mår så värst bra. Bihålorna spränger och käkarna ömmar. Känner mig som en varhärd i skallen, det trycker mot tänderna och ögat och gnisslar i örat så det är svårt att tänka. Samtidigt har jag minnesprogrammet från Norge på tv.. hör berättelserna från överlevande.. och mina bekymmer bleknar. Beundrar norrmännen oerhört för hur de har hanterat tragedin. Med kärlek, utan hat. Och jag vet, man ska kanske inte jämföra sina problem med andra (sägs det), men ibland tycker jag det är bra att påminna sig om hur bra man trots allt har det.

Kom ifrån ämnet lite där.. Jag försöker plugga i alla fall. Visserligen handlar validering om att få betyg i sådant man redan kan av erfarenhet, men jag måste erkänna att jag under mina 20 år i arbetet inte så väldigt ofta tänkt på exakt vilken av alla gubbar (Darwin, Rousseau, Gasell, Piaget, Eriksson, Freud..har jag glömt någon?) som hade vilken teori för utveckling och socialisation, och ännu mindre på när de där teoretikerna levde och vad de baserade sina teorier på. Har försökt få in dem alla i min redan överfulla skalle i flera dagar nu. Och med hjälp av diverse avsvällande och smärtstillande medel så kanske de lyckas tränga undan varet och fastna.

Bloggögonen på


En snigel på vägen, ner och kryp på alla fyra på marken med kameran! Fullt normalt eller? Sedan jag började blogga och skaffade en bra kamera är det i alla fall normalt för mig. Varje liten insekt, pryl och händelse blir intressant och värd att fotografera. Och det är ju bra. Kan väl inte vara negativt att se de små sakerna här i livet?


Gnissel i örat

Jag har ett konstigt ljud i örat. Det liksom knarrar och gnisslar. Det är ganska störande och obehagligt både på nätterna och dagarna. Det hjälper att trycka med fingret mot örat, och visserligen är det ganska skönt att slippa höra lite mindre av allt skit som sägs, men det skulle ju se konstigt ut att gå omkring så hela tiden..

Har ont i bihålorna på samma sida också. Och ett tryck i ögat som även är lite rött. Kanske det hör ihop med knarret?

Jag läste om en sorts parasit, en mask som man kan få i bihålorna. Kanske det är en sån som kryper runt och gnisslar där inne? (som sagt, man ska INTE googla symtom).

Min nya:)

Jag är såååå kär! Den är så bra och så lättrampad. Har visserligen ännu bara cyklat cirkus 20 meter på den, eventuellt 30, men då rullade den i alla fall finfint. Jag flög liksom fram.
Ingen cupcakecykel alltså, men jättefin ändå tycker jag. Visserligen en femhundring mer än jag tänkt mig, men nedsatt med 2000 kr från ordinarie pris.

Så jag har ju ändå tjänat... typ 1500. Eller nåt..

(fattar dock inte hur jag kan ha bara 90 kronor kvar på kontot..) ;)

Jag odlar tomater också

Godaste någonsin.


Äter dem som godis.

Och jag gillar inte ens tomater.

Bamsegurkodlingskonsten

Har på grund av hårt slit med att skriva otaliga värdelösa inlägg till utkast haft väldigt ont i händer och handleder idag, därav min bloggfrånvaro. Men nu är det lite bättre och eftersom jag förstått att ni undrar hur man lyckas odla fina bamsegurkor så tänkte jag berätta det för er.

Mudottern undrade om jag hade matat plantan med Viagra, men nej då, det är betydligt enklare, och framför allt billigare än så.

Se bara till att det blir en övervägande varm sommar, ställ den rejäla krukan med plantan skyddad mot en solig vägg på balkongen, gallra så det inte blir för många gurkor på plantan, ge den gott att dricka ett par gånger per dag, behandla den ömt och kärleksfullt och se FRAMFÖR ALLT till att passa noga så ingen plockar gurkor för tidigt under förevändning att "små är godare" (dumheter..).

Hur enkelt som helst. Lycka till.

Nu är den sista gurkan plockad

En riktig jätte är den, gurkan. Jättejätte. Ser ni den där borta på bordet?

När jag visade Mudottern tittade hon först på den med avsmak... "Den är väl inte kladdig?". Varför skulle den vara det undrar jag..?

994 gram. Mumannen sa att han aldrig sett en sån stor. "Nä, det förstår jag, men det har jag" sa Mudottern. Hennes pojkvän sa ingenting.

Mumannen ville smaka, men jag sa att han inte fick, för jag ska göra nåt kul med den. Till bloggen alltså.

Mudotterns pojkvän tyckte jag skulle ha den vid sängen. För att slå eventuella inbrottstjuvar i skallen med.

Mudottern tänkte sno med sig gurkan hem. Tur jag hann stoppa henne! Pojkvännen fick en körsbärstomat från balkongen med sig hem istället. Jag tyckte lite synd om honom..

Idioter!


Ja så här ser det ut i min inkorg (både skräppost och vanliga)...IGEN.. fast jag sa upp "medlemskapet" (som jag även den gången fick helt ofrivilligt) i våras, eller när det nu var.

Är det verkligen lagligt att anmäla folk till en dejtingsida utan deras vetskap??? Jag kan ju ha fel, men har en känsla av att det är de själva som gör så, att det är så de jobbar. "Någon" har i alla fall anmält mig för andra gången. Denna "någon" kan dra åt helvete, vem det än är..

När man googlar dem får man upp sida efter sida med klagomål.
-Gå INTE på deras erbjudande om en nästan gratis månads "guldmedlemskap". Plötsligt drar de full avgift från ditt konto för månader/ett år i förväg.
-De svarar ALDRIG på mail (även jag har mailat flera gånger) trots att de lovar.
-Man får mängder, ibland flera hundra på några dagar, s.k. "lovemails" från "intresserade" fast man inte har en enda besökare på sin profil.. osv osv.

Det finns seriösa och bra dejtingsajter. Satsa på en sån istället för att gå med i denna SKIT!

Aj

Vill ha.


Eller den här..
med den fina sadeln.


Inte visste jag att man kunde bli kär i en cykel.

Problemet är att jag igår kväll provcyklade lite inne på Coop. Jag slängde mig upp och trampade iväg. Hann bara några meter, så knäckte det till i ryggen. Har knappt sovit inatt. Gör fortfarande jätteont. Kanske jag hade otur. Eller så är det så att det inte är bra för mig, med min stelopererade rygg, att cykla...:(

Förvirrade familjen

Vi hälsade på hemma hos mina föräldrar i Stockholm idag.

Precis samtidigt hälsade mina föräldrar på oss i Uppsala.

Ett litet missförstånd kan man kalla det. Eller ett stort kanske. Vi blev oroliga när de inte öppnade. Vad har hänt.. vi skulle ju komma klockan två? De blev oroliga när Mumannen inte hämtade dem på stationen. Vad har hänt.. vi skulle ju komma klockan två? Jag tänkte precis ringa dem när de ringde mig.. Total förvirring.. -Var ÄR ni??? -Var är NI???

Ja ja, det hela slutade lyckligt med att vi blev bjudna på gomat vid Kungsträdgården (de tog vändande tåg tillbaka). Och till sist med att vi delade ut våra små gåbortspresenter till varandra på parkeringen utanför deras hem.

Man går till vänster..

...rakt fram, förbi det här huset...

...över en bro, förbi det här andra huset...

...upp för de 115 trappstegen..

...in i ett av husen högst där uppe... några trappor upp..

...och sju minuter senare är man lagom andfådd framme hos mina föräldrar.

Inte bakfull

Ni verkar tro att jag dränkte mina sorger i vin igår kväll. Det kanske verkade så, men det gjorde jag inte! Packad och bakis är inget för mig. Senast jag var bakfull var jag i 25-årsåldern, och den dagen lovade jag mig själv att det aldrig mer skulle hända, och löften ska man hålla, så det har jag gjort.


Före (klickbar)

Efter:

Här är jag i alla fall, helt nyväckt (Mumannen tyckte tydligen att elva timmars sömn fick räcka) i min nya frisyr. Den höll sig rätt bra över natten. Är ganska nöjd ändå trots att det inte blev som jag tänkt mig. Jag bad om att dämpa det blonda, och det är gjort. Vet inte vad jag tycker om det nu.. Jag bad om att bara toppa lite, och jag vet inte vad som är lite för en frisör, men jag tycker nog det blev ganska mycket jag. Hon klippte upp också, fast jag bad henne låta bli.

Men det är bra på ett sätt, jag behöver en frisör som gör lite som hon vill för att det ska bli någon förändring. Och håret växer ju ut ändå..

Nu ska vi till Stockholm. Ha det bra idag hörni!

Och vinet smakar skit

Håret blev inte alls som jag tänkt mig. Och cykeln jag skickade Mumannen att köpa var verkligen inte "i mycket bra skick" som det stod i annonsen. Ett par av alla saker som gått fel idag. Men jag skonar er från resten av mina ilandsproblem, ger bort cykeln, köper en ny någon dag, fixar till håret såpass att jag står ut med det och dricker snällt ur mitt vinglas, så blir det förhoppningsvis bra ändå..

Bekämpa utväxteffekten

Har via Skype fått puss av ett lejon, blivit biten av en krokdil, sett ett fint hus byggas, fått höra min son träna sin lilla dotter på att säga "pappa är bäst", fått höra hur man låter när man sover (väldigt gulliga små snarkningar) och blivit tillfrågad om att komma och läsa godnattsaga ("åka Majmor, Majmor läsa"). Lilla gumman, jag blir alldeles varm, skulle så gärna vilja läsa godnattsaga för dig.. Tack och lov i alla fall, för att Skype finns.

Efteråt, när vi sagt hej då och loggat ut, såg jag mig själv i webbkameran. Fy sjutton... Ser ni vad jag ser?


Utväxten...! Jag hatar den! Inte den på axlarna (den har jag vant mig vid), utan den i håret. Imorgon ska den bort och imorgon ska det göras ett nytt försök till några lite mörkare slingor. Det som misslyckades förra gången. Jag vill dämpa det blonda så inte utväxteffekten blir så förbaskat stor så fort håret växer en millimeter. Eller vad tycker ni jag ska hitta på? Raka? Snagga? Färga svart? Rött? Lila? Vad???

Telefonskräck

Idag har jag tagit tag i att ringa ett samtal. Tänk att jag har så svårt för det, väntar in i det längsta och gör allt för att skjuta upp, hittar på annat, som att fota en liten insekt som sitter på köksgardinen och ägna en timme åt att redigera bilden, till exempel.
Samtalet gällde fel på lönen, och första tanken var att skita i det. Fem och en halv timme utan lön, det är väl inte så farligt... eller..? Om fler gjorde likadant kanske kommunen skulle ha råd att minska barngrupperna... Haa, jag skojar, jag var ju tvungen att ta tag i det hela, och det rättades till på en minut, pengarna kommer på nästa lön. Sedan var jag helt svettig av ansträngningen.

Och nu har jag ett viktigt samtal till att ringa. Har försökt en gång, men inget svar, tack och lov. Får se om jag ringer igen snart, eller om jag skjuter upp det till imorgon.. ;)

Väntan på sms

Mitt fantastiska liv fortsätter i samma stil som igår. Det kommer inget sms om att jobba och då blir jag sittande, helt handfallen, stirrande rakt fram, med en stigande känsla av meningslöshet i bröstet.. Jag vet ju att snart.. snart är de sjuka hela bunten, och då kommer jag att få jobba häcken av mig. Kanske redan nästa vecka. Men det är lite irriterande ändå, att varje dag vara förberedd på att kanske jobba, packa ryggsäcken, ställla klockan på ringning, inte boka frissatid, inte bestämma något annat, ifall att.. innerst inne ha en känsla av att det inte kommer att komma något sms, men ändå vara förberedd på att det kan göra det. För är man inte förberedd blir det väldigt jobbig. Sms:et kommer klockan åtta, då måste man kasta sig på telefonen för att inte missa jobb, och oftast vill de att man kommer nästan meddetsamma. Så jag måste vara förberedd.

Mitt innehållsrika liv

Jag har ett så spännande liv just nu.

Som idag, då ösregnade det. Och precis när det hade slutat regna åskade det lite.

Sedan ösregnade det igen. Och åskade lite en gång till.

Fattar inte själv hur jag står ut med all spänning.

En annan spännande sak är att tomaterna på balkongen blir allt rödare.

Och den sista gurkan allt större.

Oj, oj, nu regnar det igen. Måste gå och kolla..

Första dagen..

..på vår lilla roadtrip som vi gjorde under några få men underbara dagar i Juli, kommer här.

Kvällen innan hade vi ännu inte bestämt åt vilket håll vi skulle åka. Det utlovades urdåligt väder i hela landet, så förhoppningarna var inte direkt stora, men vi kände ändå att vi bara måste komma hemifrån ett tag.

På morgonen kollade vi vädret, och det fanns en strimma hopp om lite sol i Bohuslän, så vi satte oss i bilen, "Ska vi åka västerut nu då?" "Ja, vi gör väl det då", sa vi och for iväg i regnet.

Vi åkte förbi vår barndomsstad, Karlskoga, där Mumannen är född och jag uppvuxen från fem-sex års ålder. Vi är båda överens om att det bästa vi gjort är att flytta därifrån, så det var som vanligt ingen stor upplevelse att åka igenom staden. (Nu låter jag kanske lite bitter? Ja, kanske det.. Det ger mig ingen bra känsla alls att vara där. Och nu pratar jag om själva staden, inte om fina Mumanssläkten som bor där.)

Vi åkte ändå runt och fotade lite. Vad gör man inte för bloggen..

Simhallen där jag tränade.

Ett av husen jag växte upp i.

Gymnasiet jag gick i.

Vi åkte genom Karlstad där vi tänkte på Robert. Hade varit kul att träffa Robert.. men vi såg inte till honom. Vi var in på Elgiganten, där jag fick ett fnissanfall av värsta sorten (har berättat om varför här). Vi fick skynda oss iväg..

Åkte förbi Pekås. Fattar inte hypen över det där stället... och vi såg varken till några långa köer eller tv-inspelningar..

Och så kom vi till Dalsland.. Där finns ett intressant museum. Vi var inte in i det. Det räckte liksom att se det utifrån..

Oj så vackert Dalsland är! Och solen kikade fram allt mer.

Och plötsligt var vi framme. Konstigt att det är molnigt på bilden. Jag minns inga moln... vi hade sol resten av vår lilla resa.

Nu börjar jag höra en del snarkningar från uttråkade läsare, så det blir bäst att sluta här. Men ingen folkstorm från er andra som eventuellt redan älskar mitt resereportage! Oroa er inte, det kommer mera.

Förresten, ni kan få några teasers från fortsättningen innan jag slutar... "Dramatiska höjder", ""En underbar natt", "Mumannen sprutar hundbajs på sin fru"... spännande, eller vad?

Gör skillnad

Tack för alla omtänksamma kommentarer, oroa er inte, jag mår bättre nu och har sökt läkare, för flera veckor sedan (fick en ventilator, diskusen, ni kanske minns) och ska till specialist snart.

Jag sov till tio idag! Kors i taket... Var visserligen vaken runt sju-åtta och stirrade på mobilen ett tag. Om vikarieförmedlingen hör av sig med ett sms gäller det att vara snabb att ringa om man ska få jobba. Men det kom inget sms. Verksamheten har precis startat upp efter semestern så folk är väl friska än så länge. Längtar efter barnen nu. Barnen är alltid underbara överallt dit jag kommer.

På tal om barn, mina problem med hosta bleknar i jämförelse när jag ser de outhärdliga bilderna på barnen från den värsta svältkatastrofen på 60 år.


Barn som är lika underbara som de barn jag träffar på jobbet, men lever under vidriga förhållanden.. och dör av svält. Så fruktansvärt sorgligt och fel.


Tänk om det var Lilla Mu.. tanken svindlar och jag mår illa. När jag tänker på Lilla Mu tänker jag på vad vi ska hitta på för kul nästa gång vi ses, på allt jag vill ge henne av upplevelser, kärlek, lek och lärdomar. Jag behöver inte för en sekund (tack och lov) fundera på om jag kommer att kunna ge henne mat, vatten, trygghet eller tak över huvudet.

Så himla orättvist det är.

Alla barn har rätt att överleva, leva och ha det bra i sina liv, och nu får vi göra vårt bästa för att se till att det blir så också.

Det finns en massa sätt att hjälpa på. Själv har jag sms:at
Rädda Barnens katastroffond:
Sms:a 10KATASTROF (10 kr) eller KATASTROF (50 kr) eller BARN (200 kr) till 72950.

Och Läkare Utan Gränsers akutfond:

Sms:a TIMME (50 kr) eller TIMME 100 (100 kr) eller TIMME 200 (200 kr)  till 72970

Hur enkelt som helst.

Lever än i alla fall

Här ligger jag med en visp instucken i huvudet. Inte nog med det, jag njuter av det också.

I helgen har jag varit totalt urlakad, halvdöd och helslut. Igår var värst, orkade ett tag inte ens sitta upp. Fick ont i bröstkorgen och tungt att andas efter en hemsk hostattack. Har ju hostat sedan februari, men den sista tiden har det varit bättre, så jag trodde det var över. Tydligen inte..

Efter hostattacken googlade jag "hosta, ont i bröstkorgen, extremt trött". Mitt dumhuvud! Så ska man INTE göra! Kände mig inte direkt bättre av att läsa att jag troligen drabbats av blodpropp i lungorna och omedelbart måste ringa ambulans..

Inatt drömde jag att jag inte hade länge kvar att leva. Jag som inte ens får mardrömmar av att se på skräckfilm tål tydligen inte att googla.

Ja ja, det blir nog bra, och förhoppningsvis överlever jag ett tag till. ;)

Hej då

Lilla Mu åkte hem i förrgår kväll.

"Majmor ölla mä.. Faffar ölla mä.. Pöpus ölla mä bilen, näää.." Så lät det när vi skulle vinka hej då. Pappa och Mudottern och hennes pojkvän skulle i alla fall "ölla mä" hem till mamma, så det var ju bra.

Vi fick pussar och kramar. Det är noga när man ska säga hej då. Det kramas på den sidan och andra sidan, och så pussen rakt på munnen. Har man tur kan det bli en omgång till. Vi ställer gärna upp på hur många kramar och pussar som helst.

Och nu sitter jag och går igenom över 800 foton. Lilla Mu är van vid att farmor fotar henne. "NEJ! Majmors!" vrålar hon ilsket om någon annan skulle få för sig att låna kameran.

Vi har gjort så mycket roligt de här dagarna.
Varit på utflykter.

Åkt farfars bil.

Klippt naglarna med hårspännet.

Tränat.

Ätit en hel melon.

Gjort koja.

Skrivit. Alla namn börjar på F, om ni inte visste.

Blåst trumpet.

Badat.

Plockat gurka.

Skurit gurkan och en tomat helt själv. (Och diskat som ni kanske ser)

Plockat blåbär.

Gjort blåbärspaj.

En ovanligt god blåbärspaj.

Gungat på älgen.

Och en massa massa annat kul..

Hej då Lilla Mu, vi ses snart igen.

Degat

Farmor har gjort play-do-deg som man kan göra roliga grejer av. Spagetti, maskar, korv och sånt.

Det är även bra som påster när man har "ajaj" på handen.

En mask. Vill ni höra en ramsa? Masken kryper i vårt land...

..ögonlös..

..och utan tand..

..staren kommer på visit..

..maskens mamma ropar smiiiiiiit!

Bra va?

Man ska inte äta den här degen.

Man kan sätta handen för munnen om man blir lite sugen.

Lilla Mu är duktig och äter inget...

...i alla fall inte när någon ser..

Hi hi.

RSS 2.0