Blåst

Fullt med sand innanför kläderna, och det knastrade mellan tänderna när jag tog bussen hem idag. Satte mig på balkongen och sköljde ner sanden med en kopp kaffe när jag kommit hem.


Har nämligen jobbat hela dagen. Varit ute i blåsten med sanden yrande runt ansiktet, och ska göra detsamma imorgon. Eftersom jag jobbar så sällan vill jag inte klaga, men känner mig redan så trött som man kan känna sig utan att vara död. Men det är som det är, man får ta de tillfällen som kommer och jobba fulla dagar med små ett- och tvååringar när någon ber en göra det.

Nu måste jag sova. Det brukar inte gå bra att somna när jag måste. Särskilt inte när jag börjar tänka på att det inte brukar gå bra när jag måste.. Därför gör jag nog bäst i att sluta fundera på det nu..

Godnatt allihopa! Och Godmorgon! :)

Man ska ändå inte äta sånt..

Det vettigaste jag har gjort idag är att baka en väldigt knölig kaka.

Och inte var den god heller.

Lika bra det..

Blommor och bin

Vi tog en promenad genom kolonilotterna.

Lupiner (tror jag).

Lupin igen. Nu har ni nog lärt er hur de ser ut.. (hoppas det ÄR lupiner nu bara)

Gula blommor. Prästkrage..?

Ogräs

Och ett älskande par.

Inte mycket till bin som jag lovade i rubriken, hoppas ni överlever ändå..

Sedan gick vi in i skogen. Synd att kamerabatteriet tog slut, så fick ni inte se vad vi hade för oss där.

FRA?

Plötsligt när jag surfade dök den här lille gynnaren upp!


En förklädd liten typ som spionerar på mig!

Jag hann precis bara fota honom så var han borta. Utan att jag hunnit pressa honom på vad sjutton han hade på min skärm att göra..

Ny diagnos

Jag har nog inte EHEC ändå, tror jag. Det blir mer och mer tydligt att jag lider av LERBRIST. Det är en vecka sedan jag städade bort den från matrummet och nu har jag förutom magkaos drabbats av ännu ett symtom.

Ja, jätteont i handleden har jag! Och nu kommer det dröja flera dagar innan det går över.:( Och jag skojar inte, det är lerbristens fel. Jag mår bra när jag skapar, både i kropp och själ.

När jag INTE skapar:
- sitter jag stilla för mycket i obekväma soffan (ont i ryggen)
- har datorn framför mig och kommenterar för mycket (ont i handleden)
- tröstäter en massa skit (dålig i magen)
- känner en oro i kroppen av att inte göra något vettigt med mitt liv (ångest).

Dålig handled eller inte, nu åker den fram igen. Leran alltså. Och pennorna, penslarna och alltihop. Jag mår dåligt av att inte skapa. Handledsskyddet blir säkert fullt av lera och färg... men det skiter jag i.

Hypokondri

Läser Aftonbladet..
(Grattis AB, ännu en smitta att frossa i)


Lägger ihop två och två:

1. Mudotter med pojkvän kom precis hem från Tyskland där smittan kommer från (och de var här igår).
2. Gurkor (se headern, visst ser de väl lite sjuka ut de stackarna?)
3. Dålig mage (hela dagen, särskilt efter glassen jag tryckte i mig i förmiddags).

Jaaa, vi kan nog konstatera att jag har ehec.

Slappar i soffan

Hur sjutton orkar ni jobba heltid? Själv har jag jobbat EN heltidtidsdag den här veckan och är helt slut!

Mår inte så bra i och för sig. Vaknade före fem med magknip som inte ville ge med sig. Har sprungit på toa och mår lite illa. Mumannen har precis bäddat, gett mig te, en filt, kudden, båda tv-kontrollerna, telefonen och mobilen och åkt iväg och fiskat. Datorn och kameran är redan här, som vanligt. Så nu hoppas jag slippa röra mig ur soffan på ett tag.


Bitter... jag?

Jag har, som jag berättat tidigare, så många bittra inlägg i utkast. Oj oj oj, ni skulle se dem. Några exempel på rubriker:

"Skott i pannan"
"Nu får det fan vara nog"
"Sliter mitt hår"
"Tig ihjäl idioten"
"Vissa har kanske inte en fungerande hjärna som styr det kroppen gör"

Hehe. Ja, sån är jag innerst inne.. tydligen. Undrar om ni skulle kunna gissa vad de där inläggen handlar om? Jag kommer dock aldrig publicera dem. Får nog ta och rensa lite..

Slut som människa

Är så där trött att jag känner mig outhärdligt olustig och bara vill dra något gammalt över mig och vara ifred. Kan bero på att jag inte har sovit på ett par nätter. Istället har jag snurrat runt i sängen med världens ont i benen, av en anledning som jag inte har en aning om.

Idag jobbar jag inte. De har studiedag och behöver ingen vikarie. Igår hade vi ett litet vårrus. Man fick springa hur många (eller få) varv man ville, och alla fick guldmedalj. Jag sprang noll varv (det viktigaste är inte att delta, utan att få guldmedalj) så de onda benen beror inte på det. Dessutom hade jag ju ont redan innan.

Känns som växtvärk. Kanske jag drar iväg lite på längden nu, vem vet..

Som klippt och skuren och klipsk som attan

Men OJ vad jag bloggar mycket idag, för att vara tom i skallen. Och tur är väl det, för imorgon blir det nog inget bloggat alls. Ska nämligen JOBBA hela långa dagen, wohooo! På Kohagen! Ovanligt smart tänkt att anlita en medlem av Mufamiljen till det uppdraget.

Nu hoppas jag bara att jag får jobba fler gånger. Så jag tjänar in det dyra regnstället jag var och köpte idag, bara för att ha på jobbet. Vore lite tråkigt att gå med förlust. Och så hoppas jag på lite regn också förstås. Annars kunde jag ju lika gärna ha köpt den där Bondelidtröjan jag är kär i istället..

Förresten... just det... jag köpte ju inte tröjan... det tjänade jag ju 800 kronor på! Och regnstället var tvåhundra kronor billigare än ett annat regnställ som jag provade men inte köpte. Dessutom åt vi på Ikea, och det var väldigt billigt! Herregud, jag har ju tjänat mer än tusen kronor bara idag!
Det ska nog ordna sig det här.. ;D

Kakaotvål

Ni undrar över tvålen jag skrev om i morse. Den är inte läskig, den är inte brun, luktar inte kakao och hur den smakar tänker jag inte ta reda på. Vet bara att den innehåller kakao, och doftar helt underbart.


Jag är överdrivet känslig mot dofter, och mailade Barnängen en gång för att upplysa dem om att jag fick migrän av ett av deras shampon som jag tyckte luktade vidrigt, stickande skarpt. Jag tänkte att det kanske var fler som råkade ut för samma sak, och att det kunde vara bra för dem att veta. De var jättetrevliga och tacksamma och skickade ett presentkort som ersättning, trots att jag inte alls krävde någonting.


Så jag tycker inte det är mer än rätt att jag gör reklam för den här tvålen (och likadan duschcreme som vi också har köpt), helt osponsrat. Bara för att jag älskar doften.

Horni hjärta Ama

Mitt bidrag till Ama de casas frukostutmaning kommer här. En typisk hornifrukost.

Jag får bara i mig te eller kaffe på morgonen. Men förfasa er inte över det nu, jag har accepterat att så är fallet, och mår ganska bra ändå, så det så. I bästa fall kokar jag ett ägg. Men inte idag.

Tassimokaffet gjorde ett fint hjärta på koppen. Det var ju passande till söta Amas utmaning, kan jag tycka.

Tomt i skallen

Har varit vaken och nyst, hostat och känt mig risig inatt. Kollade bloglovin vid tre-fyratiden, men det var inte så många som hade bloggat mitt i natten för min skull. Jag försökte ändå komma på något att berätta för er, men det gick inte.

Vad ska jag blogga om nu då? Kommer inte på något nu heller..

Barnängens kakaotvål! Har ni provat den? Tvättar händerna ofta bara för att få känna den underbara doften.

Röda långskaftade rosor.

Helst såna som inte har ruttnat, möglat och tappar blad och kronblad när man packar upp dem.

Men de var gratis, så det är ok. Och de som var fina står fortfarande fina i vasen. 21 stycken.

Sen finns det nog inget mer jag kommer på att berätta just nu.

Pluggar i sängen

Jag som brukar gå och lägga mig vid tolv-ett-tiden ligger redan i sängen sedan kvart över nio. Är helt slut, har huvudvärk, känns som jag ska bli sjuk. Eller som jag ÄR sjuk.. Tänkte plugga lite innan jag somnar, imorgon har jag validering.

Från gårdagen:
Pavlova, världens enklaste tårta.

Huvudpersonen, som nu pluggat klart, åtminstone för ett tag:
Ops...det smög visst in en Muman i en bild...

Men att komma med lite på bild är väl smällar man får ta när man helt frivilligt
(och mycket gärna, så det så) är gift med en bloggerska...?

Snurra min jord

När jag var ung var jag rädd att jorden skulle gå under. Rädd på riktigt. Jag förväntade mig att atombomben skulle smälla vilken sekund som helst, och hade svårt att somna på kvällarna bara därför. Jag brukade titta mot horisonten, och mot himlen, efter ljusskenet som skulle förinta oss alla, sudda ut hela mänskligheten på någon sekund. Och skulle inte atombomen smälla skulle kanske jorden komma ur sin bana och börja snurra allt fortare. Hur hårt vi än höll oss fast skulle vi alla till slut tappa greppet och slungas ut i oändligheten.

Nu är jag vuxen, och inte längre rädd. Men tanken på att vi alla plötsligt skulle kunna vara borta är fortfarande skrämmande. Jag tror ju inte på någon Gud... inte på ett liv efter detta, och inte heller på intelligent liv på andra platser i universum. Jag tror vi är unika. Att vi har haft en enorm tur som fått det här livet på jorden. Och om jorden någon gång går under är det slut.. för alltid, för alla.


Kalas imorn

Pavlova

Gratäng och tjälknöl.

Dukat

Självaste huvudpersonen.

Och så jag, nyfriserad, hej hej!

Det var meningen..

Om man gärna vill dricka sitt morgonkaffe är det en fördel att ställa dit koppen innan man slår igång maskinen.

Men om man hellre vill ha ett gratis blogginlägg är det bättre att låta bli..

Trött, förbannad och ont i ryggen

Idag har jag letat.

Jag började leta där jag trodde att det jag letade efter var, men hittade det inte där. Då fortsatte jag leta i en garderob, där vi har fyra lådor fulla med böcker och annat, och i en stor låda längst inne i förrådet som står under en stor hög med papperskassar innanför en jättestor resväska och en jättekasse med klädhängare som alltihop står alldeles för mycket ivägen för att man ska kunna leta som folk.

Packade ur de fyra kartongerna och släpade fram lådan i förrådet. Hittade inte det jag letade efter.

Kom på att jag skulle leta en gång till där jag först trodde att det jag letade efter låg. Kollade lite mer noga i lådan som jag tyckte att jag egentligen redan tittat noga i. Där var den.

Nu har jag kommit på att jag ändå inte hinner göra det jag tänkt göra med det jag letade efter..

De fyra lådorna som jag släpade fram och sökte igenom. Helt i onödan...

Abstinens

Har en del att göra just nu och har därför städat bort leran för några dagar. Det är visst enda sättet att få NÅGONTING annat gjort.

Före (gammal bild, men principen, en jäkla röra, är densamma):

Efter (vi ska trots allt äta middag vid det här bordet på lördag):
Och nu sitter jag här...rastlös...uttråkad...tittar på tv...har inget att göra...
Eller, jag har ju massor att göra, men det  har jag ingen lust med NU...

Döskallar..

...kan man göra istället för att göra allt det man EGENTLIGEN måste göra.

Som att hämta tvätten i tvättstugan.

Det skulle jag ha gjort igår kväll,
men blev helt oplanerat som uppslukad av döskalletillverkning,
och får som straff göra det nu istället.

Hämta tvätten alltså..

Meddelande till Mudottern

De är klara nu. ;D

Lite upptagen

Vet ni vad, jag har ingen ork för bloggen just nu. Blogga ibland kan jag nog göra, men hinner inte, orkar inte kommentera så mycket. Till helgen ska vi fira Musonen, som slutar plugga på fredag, så jag måste planera till det. Dessutom tar det en del energi att varje dag veta att jag KANSKE kommer att få jobba. Även om jag inte fått det den senaste tiden.

Valideringen igår gick för övrigt hur bra som helst och det var dessutom riktigt kul. Vi var tre personer som validerade, och jag hade pluggat onödigt mycket. Nästa vecka blir det pedagogiskt ledarskap, och det ska nog gå bra det också. Eftersom jag tänker plugga onödigt mycket igen.

En rolig dag

Grattis på födelsedagen, sa vi till Lilla Mu.
"Låna?" sa Lilla Mu när hon fick se paketen.

Öppna paket är ju så kul!

Och ballonger!

Men INTE kul att farfar tänker sno korven..

Solglasögon är bra i rampljuset..

Man måste blåsa ut ljuset.

Sedan är det bara att hugga in.

Det är ju jätteroligt att fylla två år!

Lilla Mus födelsedag ♥

Tanken var att Lilla Mu skulle ta med sig sina föräldrar hem till oss den här helgen. Men nu går inte det.. Stackars Musvärdottern har haft en sådan himla otur att hon skadat sig och får gå med ett ben gipsat från låret till foten i några veckor! Därför sitter vi just nu i bilen på väg norrut istället.

Den här pyttelilla tjejen, 2600 gram, har nämligen vuxit...


och vuxit...


Och nu..

fyller hon plötsligt TVÅ ÅR!

Grattis på födelsedagen världens finaste Lilla Mu! ♥

Nästan besviken

Sitter här och känner som ett litet antiklimax. Det är konstigt det här med arbetsförmedlingen.. förutom att hjälpa en att hitta ett jobb ska de ju liksom hålla koll på en, så man söker jobb i HELA landet, gör rätt för sig, förtjänar sin a-kassa. Idag ringde jag handläggaren för att bestämma en tid för att göra en ny handlingsplan.

-Ja, hej, det är.... vi skulle göra en ny handlingsplan.
-Ja, ditt personnummer tack.
-82 00 00 - 0000.
-Där har vi dig ja, hur går det för dig då?
-Jo, jag har jobbat lite...är med i vikarieförmedlingen...ska validera...har sökt några jobb..
-Vad bra, då skriver jag en ny tidsplan och skickar till dig. Hej då.
-....Jaha...? Hej då.

Jag som hade laddat för att åka dit och hålla värsta försvarstalet...

Spännande

Esc igår alltså. Semifinalen. Såg ni den? Hade precis gett upp hoppet, när Eric Saade gick vidare i sista sekunden! Och tidningarna fick skrota sina planerade fiaskorubriker och byta ut dem mot succé. Supersuccé till och med. Och twittersuccé. Haha. Kan inte påstå att jag älskar låten, men jag gillar den lite i hemlighet. Och jag gillar Saade, han verkar vara en sån som inte tar någon skit. Om man nu ska tro på det tidningarna skriver.

Och fortfarande läser jag att folk tycker den svenska uttagningen ska skrotas. Hahaha. Ursäkta mig, men vad är det för fel på er? Tre miljoner tittare i varje delfinal och nästan fyra i finalen säger väl allt? Svt vore ju dumma i huvudet om de lade ner det..

För att släta över min utskällning visar jag ett par bilder från min promenad igår. Inte så bra kvalitet, de är tagna med mobilkameran.

Harsyra. Nostalgi för mig, som barn älskade jag och mina kompisar att äta bladen.

Vit Kungsängslilja. De är vanligtvis rosa, och blommar nog för fullt nu på Kungsängen på andra sidan Fyrisån. Ska nog ta en promenad dit och titta. Så kanske ni får ännu mera blombilder att njuta av sedan. ;D

De är inte gjorda av tyg

Hur länge kan snittblommor stå sig egentligen?

Fick de här på påskaftonen av Mudotter och hennes pojkvän, och de står kvar än. Bilden togs i förrgår, de börjar vissna nu, men två av dem är fortfarande ganska fina. Tulpanerna som var till höll en och en halv vecka.

Ja ja, jag vet att ni inte blir det minsta imponerade (ni vet ju inget om blommor), men något ska jag ju blogga om..

Nu ska jag ut och gå.

Godmorgon

Jag är vaken och sitter redan, sedan en timme, och målar lerfigurer, planerar plugg, retar ihjäl mig på Lars Björklund och försöker komma ihåg att jag ska gå till arbetsförmedlingen idag eller imorgon (glömde det igår trots att jag var till stan).

Kan inte minnas att jag slagit mig i huvudet, och vet inte vad som hänt mig, som kliver upp ur sängen och börjar GÖRA något på en gång, utan att sitta i soffan och vakna till i två timmar först. Beror antagligen på att jag har lite mycket nu. Kanske inte jättemycket att GÖRA, men väldigt mycket att TÄNKA på.

Jag är bra på att tänka mycket, men inte bra på att ha mycket att tänka på..

Fick i alla fall ett foto av den snygge kirurgenJa, jag fick ett foto på min ländrygg av honom alltså.. Så här ser jag ut nu, inuti. Och kommer fortsätta se ut så åtminstone ett bra tag till.

Det behöver inte alls vara skruvarna som orsakar det onda, och att plocka ut dem är alls ingen liten åtgärd, och kanske inte hjälper ett dugg. Det är en sån sak som man "tar till för att GÖRA något", sa han. Det KAN hjälpa, och jag FÅR plocka ut dem om jag vill, men det kan även lika gärna vara nerven som kommit i kläm igen, eller disken ovanför som börjar krångla. Och det kan vara så att hårdare träning räcker.

Så det är bara att vänta och se ett tag till. Det är lugnt, jag har inte outhärdligt ont nu. Och om jag får så svinont igen, i både rygg och ben, som jag hade för ett par veckor sedan ska jag höra av mig så gör de en CT.

Nåja, kirurgen var lika trevlig som vanligt, så det var väl ändå värt de 530 kronorna att få träffa honom, bli lite klämd på, och få ett par nya foton med hem..

Skruvlösning

Jag fuskar med tidsinställning idag eftersom jag för ovanlighetens skull ska upp jättetidigt för att hälsa på kirurgen som stelopererade mig.

Får väl se hur det blir nu då, om snyggingen lägger ner mig på operationsbordet och drar ut skruvarna, eller om de får sitta kvar. Jag får nog vänta ett tag till med att bli skruvlös i alla fall.. han ska bara undersöka mig idag.


Min ländrygg med de bra men onda skruvarna.

Skelande ödla

Jag som skulle plugga...Plugg

Det jag ska göra under sex tillfällen är egentligen inte att studera, utan jag ska "validera", dvs få min kunskap värderad och dokumenterad. Jag ska alltså visa vad jag redan kan, vad jag lärt mig genom erfarenhet, få det värderat och betygsatt. Att få det på papper kan underlätta för mig att få jobb, och kanske till och med högre lön.

Första gången handlar om kommunikation. Om någon har en bra länk så tas den tacksamt emot. Tänker nämligen tillbringa dagen på balkongen och ska passa på att uppdatera mig lite.

Tummen upp för det vackra vädret! Eller stortån upp rättare sagt..

Fattar ingenting...

Jag har fått godkänt av A-kassan att "studera med bibehållen a-kassa" under sex tillfällen de närmsta månaderna. Jättebra, men... fattar ni det här?:

"Kassan har beslutat att du har rätt att studera vid 6 tillfällen under perioden..... samtidigt med arbetslöshetsersättning. Är du förhindrad att ta arbete vid dessa tillfällen ska du deklarera förhindrad på dina kassakort."

Man får ingen a-kassa när man deklarerar förhinder..

Jag tolkar det som att de är vänliga nog att låta mig studera vid de sex tillfällena, men jag får ingen ersättning för just de dagarna.

Det är väl inte att "studera med bibehållen a-kassa"....?

Slå Ama de casa

Ama de casa har gett oss alla en rolig utmaning, att slå henne i finaste sovrumsutsikt. Klart man ställer upp, att tävla är kul, och ett sovrumsfönster har vi ju.

Ama har redan varit hemma hos mig en gång och sett mitt flugskitbefläckade sovrumsfönster som oftast även är fullt av både levande och döda flugor som skymmer sikten mot parkeringsplatsen utanför (har inte gett upp hoppet om att bli av med flugorna, men alla försök har hittills resulterat i att deras storkusiner kommer för att hämnas).

Vet inte riktigt vad Ama tyckte, men det KAN vara så att hon aldrig mer vill komma hit igen..

Bara en fluga för tillfället, det kan ibland vara runt 20-30 stycken.. Tur att det viktigaste inte är att vinna, utan att delta. Har i alla fall jag lärt mig. Inte av Ama dock (som nog har den största vinnarinstinkt bloggvärlden skådat). ;)

Konstigt nog lider jag inte speciellt av utsikten. Blundar oftast när jag är där inne..

Plastus nypus & laxus grytus

Roligt att ni gillar fjärilsbilden i förra inlägget.

Jag har otroligt nog haft sällskap av den idag också! Har upptäckt att den tillhör det unika släktet Lepidoptera papyrus lurikus, vilket innebär att den har en s.k. plastus nypus längst ner i bakpartiet som hjälper den att sitta stilla mycket länge.Ja ja, det var det det. Nu ska vi äta laxgryta. Vi har tagit efter Lilla Mu-familjen och provat en "billiga veckan" den här veckan. Himla praktiskt, färdiga menyer för fem dagar med inköpslista, bara att skriva ut och ta med till affären, recept och allt. Man slipper tänka själv. Det passar mig bra. Jag har ju annat som fyller min hjärna. Som fjärilar och sånt..

Ständigt dilemma

Ingen är hemma, ska någon ha middag idag tro? Är det någon idé att laga mat, eller kommer den bli stående på bänken i köket för att hamna i kylskåpet för att slängas om ett par dagar..?

Äh, jag stannar på balkongen..

En Lepidoptera papyrus har hållit mig sällskap på balkongen idag.

Bikt

Sitter på balkongen och försöker njuta, men har egentligen bara dåligt samvete för allt annat jag borde göra istället. Grejen är att när jag gör allt det där andra får jag dåligt samvete för att jag inte utnyttjar det vackra vädret och går ut i solen en stund.

Har huvudvärk. Jag vet att socker botar den på ett par sekunder. Det tar jag som ett tecken på att jag borde sluta äta socker, så jag försöker låta bli. Kan ni tvinga mig att sluta äta socker tack. Jag klarar det inte ensam..:(

Jag sköter mig inte. Äter fel. Äter för lite. Sover för lite. Tränar för lite. Känner mig stressad i onödan. Vet att jag får skylla mig själv, men vad gör man när man inte orkar ta tag i saken..? 

Att blogga i solskenet gör inte heller huvudvärken bättre, så bäst jag slutar nu. Blogga alltså. Och så räknar jag kallt med att ni löser mina problem åt mig under tiden jag sitter där ute på balkongen.. ;)


Lite om vad som retar mig

Funderade på att publicera ett av mina utbrott som ligger i utkast, men känner mig ganska omotiverad just idag. Men ni kan få några ledtrådar om vad inläggen handlar om i alla fall. Ni vill ju veta vad som irriterar mig..;)

Invandrarfientlighet (jag älskar mångfald, tror att de flesta gör så gott de kan när de flyttar eller flyr till vårt jämförelsevis mycket priviligierade land, och skulle aldrig i livet vara så ego som jag läst att vissa är att jag såg nackdelar för mig själv så fort det uppdagades att någon hitflyttad åtnjutit "rättigheter" eller skylla min egen arbetslöshet på invandringen).

Talang (tycker det är konstigt att Bert gråter av lycka när en mycket vacker flicka sjunger halvbra (och dessutom säger att hon inte ens hade behövt sjunga) och säger nej när en alldaglig tjej sjunger så man får rysningar av välbehag).

Sveriges värsta bilförare (det är skitttråkigt, jag tror inte ett smack på att de kör så dåligt, de måste vara skådespelare hela bunten..).

Fuskbyggarna och Byggfällan (efter att ha läst några av "fuskbyggarnas" versioner tycker jag inte ens om Martin Timell, René Nyberg och de andra längre, och tänker aldrig mer se något av programmen).

Oj, jag var visst inte så omotiverad ändå... Ja, det blev en del tv-program där, jag vet. Det blir så när man knappt har ett liv. Men det var väl punkt ett som jag helst ville framföra. Man får gärna hoppa på mig för den, men det är en så stark åsikt hos mig, en känsla jag har i kroppen, som känns helt omöjlig att ändra på, så det kommer inte att hjälpa.

Nä, nu ska jag återgår till mitt skapande, det brukar vara lugnande för nerverna.

Vilse

Angående mitt sämre än obefintliga lokalsinne, och de båda inläggen igår, skulle inte förvåna mig om ni nu tror att jag lätt går vilse? ;)

Men, jag har tänkt på en sak, hur går det ihop med det faktum att jag råkar vara inget mindre än... utbildad "Hitta Vilse"-ledare?!

Jag är alltså utbildad i att lära små barn vad man ska göra när man går vilse i skogen. Och jag har haft kurser för barn i ämnet.

Hahaha..

Tur att barnen var med, annars hade jag nog varit kvar i skogen än... ("nu, små barn, ska vi gå tillbaka, ni kommer väl ihåg vilken väg vi tog? ;D)


Ni behöver inte efterlysa mig

Jag hittade!!! BÅDE DIT OCH HEM!!! (om ni undrar vad jag pratar om så se förra inlägget).

Det var väl inget, säger ni nu, men det var det VISST det.. Att JAG, som har ett lokalsinne sämre än obefintligt, HITTAR är inget annat än ett rent under. Den rosa skylten som jag trodde skulle sitta någonstans vid en rondell satt visst inne i huset. Så minnet är inte heller vad det borde vara. Men det gick ju bra ändå. Bussen tillbaka gick åt rätt håll, inte mot Storvreta som jag (och Mumannen) (han erbjöd sig att hämta mig i Strovreta) befarade.

Tack för stödet, alla ni som inte hånskrattade åt min förtvivlan i morse. ;)

Kan vara sista gången ni hör av mig

En av de borttappade skorna kom fram till sin ägare igår, vad skönt. Kanske den sista kommer idag, vi får väl se. Om den gör det får jag be posten om ursäkt, de var (i så fall) inga tjuvar. Men det ska väl inte behöva ta en vecka för ett inrikes brev att komma fram?

Jaha ja, idag ska jag, alltså JAG (som går vilse i mitt eget bostadsområde) ta mig till stan (det vet jag hur man gör) och där ska jag byta till en buss som går från någon av alla hållplatser, åka med den dit jag aldrig har varit, kliva av någonstans efter en rosa skylt före en rondell (eller var det tvärtom?) för att sedan gå tillbaka en bit till en byggnad jag aldrig har sett, titta efter en flagga som är hissad ibland, ta hissen till andra våningen (eller var det tredje?) och leta reda på en person jag inte minns namnet på, på en avdelning jag inte vet vad den heter.

Sen ska jag hem igen också.

Lycka till säger jag, till mig själv..

Tjuvar i farten?

På tal om förra inlägget, så är jag faktiskt arg idag. Inte rasande kanske, men väldigt irriterad i alla fall. På posten. Jag postade vinsterna i lotteriet i torsdags, och ändå har två av dem inte kommit fram än! De är väl borta för alltid antar jag. Snodda eller bortslarvade.

Ja ja, som tur är har jag inte mycket annat för mig än att tillverka skosmycken idag...


Från raseri till harmoni..

Jag borde blogga nu va? Vet dock inte om vad. Har några inlägg i utkast, men de skrevs under anfall av raseri och kommer aldrig att publiceras.

Det funkar ganska ofta så för mig. Blir förbannad som sjutton på någon helidiotisk företeelse, känner att jag bara MÅSTE meddela bloggvärlden min starka åsikt i frågan och skriver snabbt ett inlägg under svallande känslor.

När jag skrivit av mig brukar det börja kännas just så... som att jag skrivit av mig. Det räcker liksom så. Och det börjar även kännas som jag nog kanske överdrev en aning. Som att jag inte riktigt vet om jag kan stå för det där utbrottet.

Jag spar i utkast så länge. Och när det väl känns som dags för ett inlägg är det redan för sent. Man kan inte publicera ett raseriutbrott när man är på strålande humör.

Och nästa gång är det något helt annat jag är förbannad på..

Min minisko hos Andrea

Kolla vilka fina foton 17-åriga Andrea har tagit på den lilla skon hon vann i min utlottning. Jätteduktig är hon, både på att skriva och fotografera. Förtjänar att fler läser och kommenterar hennes (ganska nystartade) blogg, tycker jag.

Ses snart igen

Så var det måndag igen. Kallt är det, jag promenerade nyss i hagel och kall blåst alldeles för tunt klädd, så det var väldigt skönt att komma hem igen. Lilla Mu tog med föräldrarna hem till sig igår kväll. Tråkigt. Jag får alltid en minidepression när de åkt. Igår var jag ensam med henne i flera timmar. Hon är så lätt att umgås med. Pussar och kramar. Nästan alltid glad och go. Det går inte att med ord beskriva vad jag känner för den underbara lilla flickan.


"Isa bygga"

Applåder!

Liten påskpresent, "tack å mycke".

"Bä bä mita mamm"

Det bästa som finns, att gå ut!

Intressant foto i farmors mobil, där Lilla Mu äter glass
(vilket hon bara gjort någon enstaka gång hittills).
"Isa gass..... Isa gass......  Isa gass....."


Bli jagad av farfar är jättekul.


Man kan ju inte vara jätteglad PRECIS hela tiden..


Men nästan.

RSS 2.0