Utmaning till er

Jag är så trött och orkar ingenting just nu, inte ens blogga. Jag försöker rita, men det blir inget. Har lagt ut två hundteckningar här. Båda är gamla, men jag har bara visat den ena förut, här på Hörni-bloggen. Ge mig gärna förslag på fler hundar att rita, så får vi se om jag får inspiration. Alla som kommer med ett förslag som leder till en teckning (precis som Ama de casas bulldogg) får en länk. Jaaa, kom igen nu.. ;)

Godmorgon

Melody Club och Nicke Borg var bra. Men ni dansbandsfrälsta får ursäkta, men jag kan inte fatta.. näääee.. usch.. fy vilket SKIT Lasse Stefanz är! Tycker jag. Det kanske inte låter så trevligt, men ändå, gladast är jag att de åkte ur.

Tyd den om ni kan..

Vaknade med hjärtklappning av att det ringde halv åtta. Då blir man ju livrädd! Jag hann tänka både på mina föräldrar, min svärmor, mina barn och mitt barnbarn innan jag hittade luren. Men det var bara morgonpigga Mumannen som ringde. Såklart. Han var på väg hem från jobbet, men fick vända pga några akvariefiskar, så nu blir han borta några timmar till.

Förutom hjärtklappningen var det bara skönt att vakna upp från en väldigt konstig och äcklig dröm. Det är tråkigt att läsa om andras drömmar, men jag kan ändå inte låta bli att berätta om den här jättekonstiga. Jag var på joggingtur när jag mötte Prinsessan Madeleine och stannade och pratade med henne. Hon hade varit dagbarn hos mig när hon var liten och berättade att hon blivit våldtagen av ett av de andra dagbarnen, men vi enades om att det inte var så farligt...(!?) Så skulle hon hem, öppnade en dörr, och jag såg pappa kungen sitta i en knappt stängd morgonrock vid köksbordet. Det var inte äckligt. Bara konstigt.


(bilden är tagen vid ett annat tillfälle)


Jag sprang vidare och joggade plötsligt genom en skola, alltså inne i skolan. Några barn bråkade så jag gick dit för att hjälpa till. Barnen såg skräckfilmsäckligt elaka ut, och stack iväg som avlöningar. Jag hörde ett ljud från en garderob, öppnade den och hittade två avhuggna barnhuvuden fastsatta på varsin dockkropp. Barnen levde, grät och ville bli räddade, så jag sprang och slet upp varenda dörr jag kunde se och vrålade åt lärarna att skynda sig, men ingen reagerade. Jag skrek och ropade på hjälp och jag blev allt mer desperat. Till slut var det en lärare som släpade sig dit, men hon bara suckade, typ "inte nu igen.."

Sen ringde Mumannen. Det var skönt att komma därifrån. Men hoppas det gick bra för barnen..

Fredagkväll i soffan

Mudottern är på Let´s dance ikväll. Elakt att ta med pojkvännen dit istället för den viktigaste personen i hennes liv (mig) kan jag tycka... Jaja, det är bara att sitta kvar här i soffan, vräka i mig godis, och titta lite extra noga. Fick nyss ett sms där hon skrev att hon sitter längst fram mittemot juryn ifall ni vill kolla efter henne, hehe. Så nu har ni en bra anledning att titta på Let´s dance ikväll. Och så röstar ni på Figge Norling. Det är han som har bjudit dit henne. Och han är ju dessutom skitbra på det där med att dansa!

Kurerar mig

Jag orkar fortfarande inte riktigt med bloggvärlden just nu (och inte mycket annat heller). Har fullt upp med att bli bra i magen eftersom jag typiskt nog börjar praktik imorgon. Det är inte magsjuka jag har, utan typ magkatarr eller nåt sånt. Eller jag vet inte riktigt, men det gör ont, jag mår illa, lite halsbränna, dålig i magen, så det känns väl inte så jättekul precis. Jag äter skonkost, knaprar piller som Mumannen köpt, och tar det lugnt. Kommer på besök hos er alla en annan dag.

Hornis omdöme

På Melodifestivalen såklart. Antar att ni är jätteintresserade...?

Linda Sundblad - Lucky You: Började bra, jag gillar den. En minut senare: nu har jag tröttnat..

Simon Forsberg - Tid att andas:
Segt, tråkigt, blekt, dött, det kryper i min kropp...

Sara Lumholt - Enemy:
Bra låt, synd att hon inte kan sjunga.

The Playtones - The King:
Rockabilly. Lite kul, men fruktansvärd engelska.

Shirleys änglar - I thought it was forever:
Äntligen några som kan sjunga. Härliga röster men tråkig låt.

Sebastian - No one else could:
Ganska bra. Men jag har något emot refrängen.

Sara Varga - Spring för livet:
Zzzzzzz.................

Erik Saade - Popular:
Wow! Åh Gud. Skitbra. Jag dör. Jag svimmar. I´m in heaven!
Haha, nä, jag skoja, men den vinner hos mig ikväll. Åsså är han så söt och cool. Och dansar bra.

Hornis vinnare: Erik Saade

Till andra chansen: Sara Lumholt eller Sebastian eller Linda Sundblad eller The Playtones.

Sist: Sara Varga

Jag vet att jag lever


Tack detsamma Svorskan! :)


Hemskt ledsen att jag råkar ha ett liv utanför internet idag.
För ett liv har jag. Idag med hemska magsmärtor, illamående och akut diarré.


Ifall ni inte redan visste så är det låååångt till toaletten inne på Ikea...

Vad kan det här vara för ras?

Tror inte ni kan gissa...

Golvmopp

Jag fortsätter förolämpa hundägare.;)

Om ni vill se hur den blev när den är klar, så kolla här.

Limpan färdig


En liten limpa

Jag har ritat så mycket den senaste tiden som jag inte kan visa här på bloggen. Har suttit i timmar varje dag, nu är det klart, jag hade tänkt ta en paus, men ändå sitter jag här med pennan i handen och ser vad som händer. Än så länge har det här hänt:

Hoppas ingen taxägare blir förolämpad.;) Den är inte klar än, och jag kanske färglägger också, vi får väl se..

Lättad

Tre kvart efter att jag spytt ur mig i förra inlägget ringde handläggaren och var trevlig och hjälpsam. Jag har nog tur, han var väldigt trevlig när jag träffade honom också. Lite stressad kanske, men det kan jag förstå. Inte hans fel att de är överbelastade. Men man ska klara av att vara trevlig ändå, och komma ihåg att arbetssökande också är människor. Synd att inte alla klarar det.

På måndag börjar jag praktik. Vad bra. Kul. Skönt.

Spya

Precis som varje dag den senaste veckan är jag uppe för att ringa. Jag har redan hunnit bli, lindrigt sagt, frustrerad på min handläggare på AF. Han var jättetrevlig och verkade så bra när jag var där, men nu har jag utan att lyckas försökt få tag på honom sedan måndag förra veckan. Jag ringer och ringer, men han är antingen inte där, svarar inte, har telefonsvararen på och ringer aldrig tillbaka efter mina meddelanden trots att jag säger att jag MÅSTE få besked nu.

Min erfarenhet av AF hittills är (förutom att de är omöjliga att få tag i) att som arbetssökande ska man sitta redo vid telefonen dygnet runt och vara beredd på att bli ditkallad på möte med en dags varsel. Väl på mötet blir man informerad om att alla som är det minsta sena får skylla sig själva. Inte bara det, personen som håller i mötet har ett tonfall som om hon njuter av att säga detta, skyndar sig att påbörja mötet, och påpekar mycket spydigt för en person som haft svårt att hitta parkering och är någon minut försenad att hon får skylla sig själv.

De som av någon anledning smiter iväg innan det första informationsmötet är avslutat blir inte informerade om att de måste skriva upp sig på en lista innan de går, för att inte bli avregistrerade från A-kassan. Det får vi som sitter kvar hela mötet information om att de skulle ha gjort.

Jag har full förståelse för att det finns regler att följa. Och jag förstår att de har för mycket att göra. Och de kanske får tjata om samma saker, sånt som de kanske tycker borde vara självklart, varje dag. Jag kan förstå deras frustration. Men man har rätt att bli behandlad med respekt trots att man råkar vara arbetssökande.

Fan vad irriterad jag är! Och jag är inte ens arbetslös än..

♥ Javisst ja..

Det är ju en alldeles speciell dag idag,
så jag tog fram färgerna och målade ett hjärta till mina fina läsare.


Ha en underbar Alla Hjärtans Dag allihopa!  ♥♥♥

Ursäkter

Jag glömde inte alls att blogga igår. Jag hade fullt upp med att rita. Dessutom lånade jag ut datorn i flera timmar. Och min vänstra handled behövde vila. Och handen och armbågen som värker efter att jag halkat omkull. Och så hade jag inget att skriva om. Det hade bara blivit tråkigt. Så ni borde vara tacksamma att jag inte bloggade (och det är ni nog också).

Godmorgon, och ha en underbar måndag hörni! :)

I´m full

Tänkte skriva ett långt inlägg om melodifestivalen, men det går inte, för av någon anledning stavar jag fel hela tiden... Vi får höras imorgon istället. :)



Dagens middag. Lammfilé, hasselbackspotatis, grön sparris, rödvinssås och rödvin.



Och lördagsgodiset är redan snart slut..

Tänker inte gå ut mer förrän isen är borta

Jag kan inte rekommendera er att ta med den onda handleden på en liten promenad till en isbeklädd stentrappa, halka omkull för andra gången på en och en halv vecka, landa på den onda handen ännu en gång och få ännu ondare, inte bara i handleden, utan i hela armen. Och ett ben. Det är faktiskt inte så kul som man kan tro. Inte ens med Citodon.

Min underhållning igår natt, när jag inte kunde somna.

Hemma hos mig just nu

Så här ser det ut hos oss idag. Jag som hade lite vårkänslor häromdagen.
Dumt av mig..

Här ska jag sitta idag. Tänkte försöka bli klar med några teckningar.

Men först ska jag dricka kaffe. Handleden var bra efter helgen, men gör ont nu igen. Det blir så när jag kommenterar för mycket. Får låta bli det idag.:(

Så sött

Tack snälla goa Dansbandsfrun för det gulliga armbandet! :D
Minsann inte varje dag jag vinner något, och får så trevlig post i brevlådan. :)

Mums

Har bakat kärleksmums, Karljohankaka eller vad ni nu vill kalla den. Oturligt nog sjönk den ihop lite i mitten (men säkert inte alls för att jag stack ner provstickan där lite för tidigt).

Nu har det runnit ner alldeles för mycket glasyr där den sjunkit ihop.

Så kan man ju inte ha det..


Jag får väl offra mig på de bitarna, så Mumannen och Musonen slipper. För ett tjockt lager glasyr är ju inte alls särskilt gott...

Skönt att ha Musonen hemma igen..

..men jag förstår att han längtar tillbaka till Botswana. Han har haft det underbart.

Fina presenter hade han med sig. Målningarna har en släkting till flickvännen gjort.


Fotona från safariresan de gjorde till Chobe National Park i norra delen av landet
är så fantastiska att vi skrev ut några av dem på fotopapper i A4.

Och nu längtar vi efter att få träffa flickvännen.
När hon kommer ska vi visa henne våra.. typ.. döhäftiga älgar.. på Skansen.;)

Snart kommer Musonen:D

Om 45 minuter ska vi hämta honom på Arlanda. Han kommer hem efter en resa på ett dygn, efter att ha tillbringat två en halv vecka i Botswana. Han kommer inte att vara glad, han har ju lämnat sin flickvän på andra sidan jordklotet, men det ska bli skönt att få hem honom, och få höra ordentligt om hans äventyr.

Vi har fått sms, och vi har skypat, så jag vet att han har klippt sig kort (långt hår och 40 grader blev för jobbigt), sett ett lejon fälla en antilop på 20 meters avstånd, sett krokodiler, giraffer, elefanter och en massa andra djur. Och dessutom att han blivit kär i landet, människorna och maten, och häromdagen kom ett sms där han skrev att vi ska börja spara för att åka dit så snart som möjligt.

Hoppas han blir glad för all snö som kom inatt.;) Ni får kanske höra mer senare.:)

Dagens kurva..

..är tyvärr inget tecken på att min blogg är på uppåtgående
på den underbart lysande blogghimlen.




Utan endast ett bevis på att den sakteliga, kanske, eventuellt, snart 
lite smått, börjar återgå till samma, enligt mina mått,
hyfsat normala tillstånd som innan helgen.

Grattis till mig

Om två veckor är jag officiellt arbetslös. Jag hinner vara sysslolös en dag, sen ska jag praktisera. Ska sälja konstnärs- och hobbymaterial (och lite färg och tapeter och sånt) i en trevlig Uppsalabutik där jag själv brukar köpa mina block och pennor.

Det ska bli så kul! Bara fyra veckor, men ändå, AF sade ju helt nej först, så jag är jätteglad. Och inte BARA för att den trevlige ägaren lovade mig rabattkort...

Hur ska jag hinna läsa ifatt, hade ni tänkt?



Lite överdrivet mycket ni har bloggat på bara ett par dagar, kan jag tycka.. ;)

Vår helg

En liten sammanfattning av vad vi gjort i Sundsvall:
Lekt.
Lagat mat.
Ätit.
Lekt.
Ätit.
Lekt.
Pussats.
Ätit.
Ja, ni fattar..
Och nu är vi hemma igen.

Ni kan aldrig gissa vem vi har åkt till..


Jag vann!

Det är inte ofta, men nu har det i alla fall hänt, tro det eller ej, jag har vunnit en lottdragning! Det är fina Dansbandsfrun som lottat ut söta egentillverkade armband i sin blogg. Se här så fina. Tack snälla Dansbandsfrun!

Bara därför får ni lukta på blommorna. Godmorgon!

Kultestet är gjort..

..och nu tänkte jag berätta för er hur det gick. (Ifall ni undrar så är inlägget helt osponsrat. Vi fick för oss att testa, och bloggskadade jag såg såklart genast flera gratis inlägg framför mig. :D)

Det jag har testat är ett miljövänligt sätt att tvätta, nämligen tvättbollar med tvättkulor i. Det finns flera olika sorter, jag vet inte riktigt vad som skiljer dem åt, men dessa, Ecozone ecoballs är inköpta på ICA, ett paket med två bollar, en liten tub fläckborttagning och två refillpåsar med kulor för 135 kronor (de är mycket dyrare i alla nätbutiker jag sett dem i, så se upp ifall ni vill testa). Vissa tvättbollar ska "laddas" i dagsljus, men inte de här, utan det är bara att börja använda dem direkt.
 

De används alltså istället för tvättmedel och sköljmedel till inte alltför hårt smutsad tvätt. Man lägger båda bollarna i en maskin, och de räcker till ca 150 tvättar innan man får fylla på med fler kulor. Enligt tillverkaren innehåller de endast miljövänliga kemikalier i mycket lägre dos än tvättmedel, och innehållet ökar vattnets ph-värde, vilket får smutsen att lossna och alla bakterier att dö. Jag kan inte det där med negativa joner och vattenmolekyler, så ni får läsa själva HÄR om ni vill veta mera.

Jag har googlat och sett en hel del åsikter om att de inte fungerar, men nu har jag provat själv två gånger och kan i alla fall konstatera att tvätten blivit både ren och mjuk. Det luktar inte tvättmedel av tvätten, men det luktar inte heller smutstvätt. Vad vet jag, det kanske hade funkat med bara vatten också (som många kritiker påstår), men jag tänker fortsätta använda dem så får vi se vad som händer.

Varning för apparat

Att vara lat, dum i huvudet, ha svag karaktär och dålig mage går inte ihop med denna apparat.

 

Och kaffet är dessutom dyrt. Och inte blir det billigare av att det är så gott. Och enkelt. Och snabbt. Och beroendeframkallande.

För övrigt är jag uppe tidigt för att göra ett kultest. Återkommer med resultat.

Jag vill också vara på tv

Ni minns kanske det här inlägget.

Den glada farbrorn som skjutsade sin fru i kundvagnen,
utanför ICA.

Och jag fotade till bloggen, såklart.

Såg precis på tv vad de egentligen höll på med.

Reklam för Eckerölinjen..


(Får se om jag vågar hoppa ner i kundvagnen idag)

Godmorgon


Här sitter jag i morgonrock och läser sköna Kucke-li-los blogg. Hon har också halkat omkull på isen (men jag var i alla fall påklädd till skillnad från stackars Li-lo;)).

Tack för era sympatier, men nu är det inte synd om mig längre. Jag har ont i handleden, men annars är det bara bra. Blogglusten börjar komma tillbaka också. Synd att det är svårt att skriva med en ond handled. Höger hand mår som tur är helt bra, så rita kan jag. Och det är vad jag tänker ägna mig åt idag.

Ritar och ritar..


Jag håller på med en jätterolig hemlis, som jag tyvärr inte kan visa. Ville bara berätta att jag har fullt upp, annars tror ni väl att jag latar mig hela tiden.. Om ni vill se annat som jag gjort kan ni kolla i mitt galleri, där jag lägger ut lite blandade verk ibland.

Lite synd om mig är det också. Inte för att jag ritar, för det är jättekul, utan för att jag har ont i baken och handleden. Halkade pladask på isen idag, slog svanskotan och vänstra handleden (den som jag redan har ont i). Och så blev jag blöt och lerig i baken och på knäna (och i pannan, upptäckte det när jag kommit hem..), och fick skämmas hela vägen hem..:( 

Tack på förhand för era sympatier i kommentarsfältet. ;)

RSS 2.0