Visste inte ens att man fick klippa sig där...

Det var hos frisören jag skulle vara wild and crazy...


...men jag ska snart till doktorn,
och då ska jag fråga om han vill ta en centimeter extra...

En fin present

Kolla vad jag har fått av supersnälla och underbart roliga Fnulan! Tack snälla, vad gulligt! :)
Nu ska jag bara räkna ut hur jag får in den i menyn, och helst hur man får den att direktlänka så man börjar följa min blogg när man klickar på den, precis som en vanlig bloglovinknapp. Någon som vet hur man gör? Nu har jag länkat den till bloglovin, och får upp en fråga om jag vill följa Hörni när jag trycker på den. Får ni också det? Och jag försöker inte tvinga er att följa min blogg, utan vill bara veta om det funkar. :)

Inget tidsinställt inlägg

Jag är faktiskt vaken så här tidigt, och har varit vaken ett par timmar redan, konstigt, är själv förvånad. Fick låna ut min dator för skypning igår igen, och då var det lika bra att gå och lägga sig. Utan dator, inget liv...
Och utan liv, inget att blogga om...
Men jag antar att ni vill se vår gran som vi köpte på Ikea?
Väldigt vacker, hmm....(får man slänga ut granen före jul?)
Idag ska till frissan. Får se om jag låter henne go wild and crazy, och klipper en centimeter kortare än vanligt.
Godmorgon! Ha en bra dag idag hörni!

Julpynt

Ni tycker kanske att det här ser ut som ett sista desperat försök att laga en stol som borde ha kastats ut för flera år sedan.
Men det är det inte. Det ska vara så där.

Färdigflyttat för den här gången

Musonen är installerad, och hans saker också. Han är väldigt bra på att komma i ordning snabbt. Varenda liten pryl är på sin plats, och resten av kvällen har ägnats åt några timmars skypning med en viss liten dam i Botswana. Med min dator. Tänk vad bra att Skype finns. Tänk vad dyrt det skulle bli att ringa som vanligt till Botswana...och prata i timmar..oj oj.. 

Mycket man hinner när man har lånat ut sin dator. Pynta till exempel. Jag klädde till och med julgranen som vi köpt på Ikea. Ni får se den en annan gång, när jag lyckats ta en bra bild. Kanske aldrig, med andra ord..

Ljus till staken har vi hunnit fixa också. Även de hittade på Ikea, efter tips från Fnulan.

Vi hann till och med tända första ljuset.

Men nu är det mitt i natten och jag borde sova. Godnatt med er allihopa, och Godmorgon! :D

Ifall ni inte visste...

...så är det första advent idag.
Vår nya adventsljusstake. Man kanske skulle se till att köpa ljus till den också. Någon dag. Idag ska vi flytta färdigt, slänga skräp och sånt, först och främst. Och glögg har vi ju. Det är huvudsaken.

Bortskänkes mot avhämtning

För några månader sedan flyttade Musonen, och jag greps av rensningsmani och slängde en massa saker. Ändå har vi ännu mera prylar över nu när han flyttar hem igen. Konstigt det där. En stor resväska, en liten tjocktv, eventuellt en resårmadrass 90 cm bred, en gammal tv-bänk, ett litet repigt bord, en skrivare och några flyttkartonger. Tre kassar till pappersinsamlingen, några gamla innerkuddar, ett par röda julgardiner och lite annat smått och gott ingår. Imorgon förmiddag åker vi till återvinningen med alltihop, så skynda er hit och hämta innan det är för sent.

PS: Som betalning kan ni få hjälpa oss att bära en jättetung 140 bred säng ner för tre smala trappor. ;)

Lika bra att acceptera...

Snart är det jul. Och nu har vi jul på Hornibloggen också (tryck F5 om ni inte ser någon skillnad). Jag bryr mig inte, men gurkorna ville så gärna, så jag gav dem fria händer, och plötsligt hade de ordnat lite julstämning. Jag hörde hur de sjöng så fint medan de strödde ut snöflingor och provade tomteluvor... "jag såg mammagurkan kyssa tomtegurkan jag, tänk om våran pappagurka kommit då..." Utom han som bara sover hela tiden. Och fåntratten under kniven, han bara skrek och hackade tänder som vanligt, den tönten. Jag stängde igen truten på han med en klädnypa till slut. Det blir inga julklappar där inte...

Jag har också fixat lite hemma. Ljusslinga på balkongen och lite annat mys.
Nu ska vi bara köpa glögg också, så är allt så bra, så bra sen.

Godmorgon!

Vad ska jag med fb till?

Blir inte klok på det här med facebook. Har haft det ett tag nu och kollar in där varje dag, tyckte först det verkade kul, men nu vet jag inte vad jag har där att göra egentligen. Vet inte vad jag ska skriva. Alla dessa meddelanden som är så viktiga att kopiera och sprida är väl en av de företeelser jag fattar minst av. Den enda jag sett som jag verkligen tyckt varit värd att sprida hittade jag hos bloggkompisen Selma.

Ibland får jag en känsla av att det bara är en tävling om vem som har flest vänner. Vissa har flera hundra. Hur kan man ha flera hundra (eller tusen) vänner? Och varför vill man ha det? Och alla dessa statusuppdateringar om vädret och fan och hans moster.. Och jag är inte intresserad av att Mumannen gillar Färjestad hockey och en massa annat skit som jag ogillar.;) Det borde finnas en ogillaknapp också!

Man gör det ju till vad man vill att det ska vara, och jag ska inte klaga för mycket. Om jag ska säga något positivt, så har det varit kul att lite grann få se vad några av mina bloggvänner är för ena typer.;) Och kanske är jag också fast snart, och själv sitter och uppdaterar min status med dagens middag och väderläget i Uppsala. Inte ge upp än. Vi får väl se om jag fattar grejen snart.

Konstiga veckan

Egentligen var det torsdag igår, men det kändes som fredag, för Mumannen är ledig idag. Så idag känns det som lördag fast det egentligen är fredag. I förrgår hade jag tisdag. Egentligen var det ju onsdag, men det visste inte jag förrän sent på kvällen, så onsdagen bara försvann. Och vart tog tisdagen vägen? Den försvann ju också eftersom jag tydligen hade måndag före tisdagen som egentligen var en onsdag. Och så blev det liksom som två fredagar, fast den ena egentligen var torsdag och den som är idag känns som lördag. Och imorgon är det lördag på riktigt. Så egentligen är det bara måndagen som varit som den skulle hittills den här veckan. Den riktiga måndagen alltså. Inte den som kändes som det varit måndag dagen innan jag trodde det var tisdag när det egentligen var onsdag.

Men ha en bra fredag allihopa! Vare sig den känns som en fredag eller inte.

Jobbar faktiskt hårt på riktigt

Skulle aldrig ha skrivit det där inlägget i morse. Jag har nämligen gjort allt annat än slöat hittills idag. Stora flyttsnurren är igång igen, och vi har en hemvändande Muson som ska få plats. Han är så välkommen, och jag gör gärna plats för honom, men en del jobb är det ju. Jag får tänka om, flytta skrivbord, tömma garderober, flytta sängar osv. Så det har jag gjort hela förmiddagen. Ett tag var det så tungt att jag nästan grinade, men nu känns det bra. Och att för en gångs skull jobba hårt med kroppen är skönt. I alla fall efteråt.

Nu får vi se hur länge Musonen bor hemma den här gången. Han har förresten gått och skaffat flickvän också. Kul. Supersöt är hon. Sjunger i en kör som turnerar i världen. Jobbar på bank. Och bor i Botswana. (vi som tyckte Sundsvall var långt borta..)

Sengångare

Ni kanske tror att jag latar mig på dagarna nu när jag är ledig? Det gör jag inte. Så det så! Jag sliter som ett djur varje dag. Till exempel så kokar jag te....och bloggar. Och som om inte det vore nog så tvättade jag till och med igår. Idag ska jag vika tvätten. Imorgon...jaa, imorgon har jag inget planerat. Men det blir nog till att koka te då också. Man blir lite matt faktiskt.

Allt det här ska jag orka vika...på EN dag...stackars mig... ;)

Godmorgon! :D

PS: Okej då, jag skojade. Jag gör en del annat också. (kokar kaffe och sånt)

Min stalker

Ni undrar över den där personen som trakasserade mig, som jag nämnde i förra inlägget. Det är inte en frisk person som kastar blodiga bindor till andra, skriker och står i timmar och stirrar, som ni kanske förstår. Jag vet inte riktigt vad problemet var, men i alla fall så borde personen ha medicinerat, men vägrade under den där perioden, och det gick ut över mig.
Det pågick i flera månader och var sjukt jobbigt. Mina dagbarn och egna barn fick bevittna utbrotten flera gånger, så jag blev tvungen att polisanmäla. Och det hjälpte, då upphörde det, med hjälp av mediciner.
Efter ett år, när polisen skulle ta upp fallet, drog jag tillbaka anmälan. Allt var ju frid och fröjd, vi hejade på varandra, pratade som hyfsat normala människor, och min stalker tycktes inte ha ett enda minne av det som varit. Lika bra det. Vi flyttade därifrån för flera år sedan, men har stött på varandra och hejat flera gånger. Lite konstig känsla. Jag är inte alls arg efter det som hänt och blir inte rädd men lite skakig.
Man kanske inte berättar sånt här i sin blogg(?), men jag bloggar ju relativt anonymt och tror inte jag har avslöjat för mycket, så.. Nu har jag berättat i alla fall.

Spöktåg och trakasserier


Jag har fått en award av Anne, och det tackar jag ödmjukast för (även om det varit oerhört svårt att komma på sju nya saker om mig själv).

Som mottagare av den här awarden ska man:

- Kopiera in denna i sin blogg.
- Tacka och länka till den man fick priset av.
- Skriva 7 saker om sig själv.
- Skicka vidare awarden till 7 vänner. Tänker jag hoppa över. Vill behålla awarden för mig själv. ;)

Sju saker om mig:

1. En tidig morgon för några år sedan såg jag ett tåg som det stod norrländska orientexpressen på. Plötsligt var tåget borta. Det bara försvann. Och det åkte inte iväg, för det hade jag både sett och hört i så fall. Det var nog ett hjärnspöktåg.

2. Jag var helt oprovocerat förföljd, hatad och trakasserad av en person för många år sedan. Fick blodiga bindor inslängda och nergrävda i trädgården, och i brevlådan, blev utsatt för skrikattacker varje dag, och människan kunde stå i timmar och stirra på vårt hus.

3. Jul är förknippat med stress för mig. Stress över pengar och en massa krav. Egentligen finns ingen anledning till det längre, men det sitter djupt rotat i mig och jag får stresspåslag bara av att höra ordet jul. Men när julen väl kommit tycker jag det kan vara mysigt.

4. Jag har jobbat som piga. Men det har jag sagt förut.

5. Den 10:e december är det ett år sedan jag gjorde min lyckade steloperation. Det ska jag fira genom att gå på Idolfinalen (som jag missade förra året pga operationen) tillsammans med Mudottern.

6. Jag har upptäckt att jag tycker om att promenera i regn. Känner mig renad i själen.

7. Jag känner mig inte ett dugg gammal trots att jag är farmor.

Följdfrågor på det?

Det försvunna inlägget

Idag råkade jag ta bort ett inlägg av misstag, nämligen mitt morgoninlägg. Så tokigt. Trodde jag tog bort ett inlägg ur utkast men det var fel. Tur att det bara var ett skitinlägg, men synd att över tjugo fina kommentarer bara är borta. Det här inlägget är också ett skitinlägg, men jag ska akta mig för att ta bort det av misstag. Och era eventuella kommentarer.

Istället för mitt Godmorgon som försvann säger jag Godnatt nu! Ses imorn!

En bild måste man ha också. Har aldrig någonsin varit så tidig med att ta fram ljusstakarna förut.


Inget självporträtt

Det var den här teckningen jag gjorde när jag inte kunde sova inatt.


Det är givetvis inte jag på bilden.
Men OM det vore jag, så vore det ändå ingen fara.
Vid klimakteriet är det nämligen bara äggen som går ur datum,
inte hönan.

Mina hundar

Jag håller på att göra inlägg till min andra blogg, men vill ha klart allt, eller i alla fall det mesta, innan jag lägger ut dem i olika kategorier. Har inte bestämt riktigt hur jag ska lägga upp det. Nu har jag dessutom upptäckt att det ibland mycket bättre att scanna än att bara fota, så nu tar det ännu längre tid. Jag kommer inte orka scanna allt, och har inte ens alla bilder hemma, men de här hundbilderna kommer att vinna på det. Det blir suddigt, blekt och konstiga färger ibland, när man bara fotar teckningar. 

Men ni får se dem ändå. För jag har inget annat att blogga om. ;)

(De är klickbara, om ni vill se dem i större format.)             


               


           

Copyright

Det här med att "sno" bilder. Det får man ju inte göra hur som helst, enligt upphovsrättslagen, och det är väl rätt, antar jag. Men, så tänker jag på hur jag själv skulle reagera om någon snodde en bild av mig, en som jag ritat, eller fotat. Och ärligt talat skulle jag nog bli ganska stolt. Skön känsla ju, om någon ville ha min bild. Särskilt om det är en av mina teckningar.

Fast man berättar om min förträfflighet, och länkar till mig i så fall... annars jävlar! ;D

Trevlig resa Diana!

Om jag fattat det rätt så åker Diana med sin Batman och ett gäng släktingar till Peking, eller Beijing, imorgon, eller snart i alla fall, och eftersom vi var där för några år sedan tänkte jag göra ett litet resereportage för hennes skull. Diana, om du hellre vill vara ovetande får du strunta i att läsa, men det här är mina tips i alla fall.

Jag fick panik första dagen, det är så mycket folk, liv och rörelse, men när jag vant mig efter någon dag fullkomligt älskade jag staden.

Att äta är väldigt speciellt och jättetrevligt. Man beställer in flera rätter, ca en-två för varje person, som man får i skålar på bordet. Sen tar alla vid bordet av de olika rätterna till sin egen lilla skål. Så grönsaker kan vara en rätt, kyckling en annan, ris en tredje osv. De kommer med maten allt eftersom, så man kan få efterrätten mitt i, och riset kanske kommer sist. Det är deras sätt att äta, naturligt för dem.

Många restauranger har bilder på maten i menyerna. Inte många kan engelska, menyerna är oftast på kinesiska, och man får peka, helt enkelt. Maten är underbar, och Peking är känt för att hålla bra hygien i mathanteringen.

Vi bodde på ett kinesiskt inrett hotell i en s.k hutong, som är små hus med innergårdar i fina små gränder där det bor mest medelklass. Att promenera i hutongerna är ett absolut måste. Det är trevligt, säkert, och man får uppleva det "riktiga" Beijing. Tyvärr har många hutonger rivits till förmån för höghus och annat. Synd!

Toaletter finns överallt, i minsta hutong, så det är perfekt, men det är ofta ett hål i golvet. Man vänjer sig vi det, och det går hur bra som helst tycker jag.

När ni ska ta taxi någonstans, be personalen på hotellet om en lapp på kinesiska (taxichaufförer kan oftast bara kinesiska). Sen är det bara att gå ut till vägen, så kommer en taxi direkt.

Promenera i parkerna! Det finns fullt med vackra underbara oaser, där kineserna vilar en stund, och har utflykt. Promenera är överhuvudtaget ett tips. Det är lätt att hitta med en karta i handen, och man upplever och ser så mycket fantastiskt när man går.

Besök matmarknaden på kvällen, vid änden av Wang fu Jing (stora moderna affärsgatan), som jag tror den hette. Det är en upplevelse.

Gå gärna in i en tebutik för gratis teprovning, men se upp, det kan vara hutlöst dyrt att köpa löste så (och vi ville inte säga nej efter den fina provningen). Åtminstone vissa sorter. Vi handlade som galningar i Peking, och allt var billigt, utom teet. Vi köpte fina tekoppar som var mycket billigare än lite löste i en påse.

Prata gärna med unga studerande kineser som vill öva sin engelska, men se upp lite, för de har ofta en baktanke, något att sälja och så. Men jättetrevliga är de, och det är bara att tacka nej om man inte vill köpa deras konst, eller vad det nu är de säljer.

Sen har vi ju allt det uppenbara, som kinesiska muren, den förbjudna staden, himmelska fridens torg, himmelens tempel, olika billiga köpmarknader, och många andra självklara utflyksmål. Men det tror jag nog ni har koll på ändå.

Vårt hotell.


Från den förbjudna staden.


I en av alla parker.


På promenad i hutongen.


Att gå på muren var en otrolig upplevelse.


Köp snacks på marknaden.;)

Oj vad mycket det blev, ändå bara en bråkdel av allt jag skulle kunna berätta.
Jag längtar tillbaka, det är så annorlunda, så olikt vår kultur, det gillar jag.

Jag ritar, men det räcker inte

Vilken helg det har varit. För mig har den varit lugn och helt normal, men Mumannen har varit tvungen att åka de två-tre milen till jobbet för fjärde gången nu, och ska dit ikväll igen, om han ens hinner hem emellan. Det är fårtarmar från Mongoliet, och hundar från Colombia till karantän, och gud vet vad som han måste ta hand om.

På tal om att jobba, så skulle det vara skönt att få ett jobb nu. Någon som har ett åt mig? Alternativt en rejäl summa pengar? Så rejäl att jag kan ägna mig åt tecknandet utan krav på stadig inkomst.

Jag kommer aldrig kunna leva enbart på tecknandet. Jag jobbar för långsamt som det är nu, och blir handlingsförlamad om jag känner press. Vänta på inspiration är ingen idé, utan jag måste sätta mig med pennan och blocket och bara börja, och se om det blir något. Ofta blir det ingenting, och då är det bara att ge upp och försöka senare.

Det är inte bra för mig att gå hemma så här. Jag försöker njuta av ledigheten, men det är svårt. Det blir liksom ingen ordning på mitt liv. Inga rutiner. Jag blir så arg på mig själv. Jag hade ju tänkt hålla i rutinerna, äta bra, träna mycket, lägga mig tidigt, rita mycket och komma på vad jag vill med mitt liv.

Ritar mycket gör jag ju, och det är jättekul att ha kommit på det här nya med serier, men annars kommer jag ingen vart, det har låst sig helt. Jag vaknar på nätterna med panikkänslor, glömmer att äta, tränar för lite och har ingen aning om vad jag vill. Det vore skillnad om jag visste att det skulle vara så här nu, då skulle jag kunna vila i den vetskapen och bara ägna mig åt tecknandet. Men jag måste ju ha ett jobb, eller börja en utbildning, eller så. Plugga är ett mycket möjligt alternativ, men vad ska jag plugga? Flera års studier vill jag inte ge mig in på, men ett år, eller två kanske. 

Tankarna mal i skallen. Och jag vill egentligen bara rita.

Söndagmorgon


In och ut på Ikea

Jag har fått min pappershållare, eller rättare sagt brevkorg. Eller in-och utkorg, som Ama de casa kallar den för (och det har inte ALLS med "det där andra" in- och utgrejset att göra, säger Ama)(men det fattade inte Mumannen och ville genast se min "in-och utkorg")
Det blev även en pennlåda för en femma. Eller vad det heter. Besticklåda kallade Ikea den för.
Nu ska jag bara lägga pennor i pennlådan och brev i in-och utkorgen, så är det klart sen. Så kul man kan ha en lördagkväll...

Kom på det till slut

Ja, alltså, vad den där "pappershållaren" i gårdagens inlägg är för något.


Om jag hade skrivit brevkorg på lappen kanske jag hade kommit ihåg vad det var också, men inte sjutton visste jag att det hette så... Jag krafsade ner första bästa ord jag kom på, bara för att inte glömma bort det (det gick ju bra..not).

En brevkorg känns plötsligt som en livsnödvändig sak att ha. Mumannen är på jobbet sedan sex (klockan, inte det andra) (hoppas jag). Han brukar komma hem vid åtta igen på lördagar, så jag sitter och väntar, med en glad överraskning: Vi ska till Ikea den här helgen också! ;D


Godmorgon!

Fredagkväll hos mig och Mumannen

Ha en trevlig kväll ni också. ;)

Man kan väl inte komma ihåg allt heller...

Ifall ni undrar så tänker jag åka till stan nu.
Handla lite mat och sånt till ikväll. Kanske öl och vin.

Och pappershållare.
Vad nu det är... 

Det måste vara viktigt, för jag skrev det på en lapp i förmiddags.Någon som vet? För själv har jag ingen aning.

Horniställningen

Vilken är er favorit? Sfinxen, Holländska frun eller kanske Svastikan? Det är alltså sovställningar jag pratar om nu, vad trodde ni? 

Det som är konstigt är att de verkar ha glömt MIN favoritställning i Aftonbladets lista. Tur att jag är så snäll och vill hjälpa dem med en liten skiss.


Så här somnar jag ofta. Så det måste ju vara både vanligt och fullt normalt... (och jättebra för min onda käke)

Här sitter jag

I brist på annat att prata om kan ni ju få se vad jag pysslar med just nu.
Ingen större överraskning kanske.

En nalle. Inte vet jag varför, det var pennan som bestämde.
Den är inte perfekt, men det gör väl inget (försöker intala mig det).

Mumannen fick vända och åka tillbaka till jobbet
precis när han svängt in med bilen på parkeringen,
och har inte kommit hem än.

Synd, då får han ju inte se min outfit idag:

(på tal om perfekt;))

Annars då..?

Det var väldigt vad det står stilla i skallen idag, jag har verkligen inget att berätta, och har fortfarande inte kommit på sju saker om mig. Har varit sjukt trött hela dagen. Somnar så fort jag sätter mig ner, det är inte likt mig. Nu ska jag till tvättstugan, wohoo... Nä, det hjälpte inte att jubla.
Jag får nog byta design igen, kunde visst inte leva upp till den galna gurkheadern ens EN dag...

Gå inte!

Ni HAR kommit rätt!

Tunga, allvarliga, kloka, pretentiösa och poetiska får andra vara i sina bloggar, jag orkar inte, och vill inte (bara ibland), så nu får mina egenodlade och paintade slanggurkor vara med ett tag. Kul för dem, kan jag tycka (även om de inte lever längre, hehe).

Om ni inte ser någon skillnad, tryck F5.

Nu ska jag klura ut sju sanningar om mig själv till en award jag fick häromdagen. Det är svårt att komma på nya saker... Vill ni möjligen veta något särskilt om mig?


 
Bilden har inget med inlägget att göra.
Det är bara jag som har lekt i Paint igen. Och Picasa.


Godmorgon! :D

Tur att jag är så smart

Jag får inte äta än på en stund... jag som har väntat hela dagen. Och dyrt kommer det att bli också. Om jag inte är försiktig nu kommer tanden gå sönder, för det är en spricka i den. Om den går sönder går den inte att rotfylla, utan får dras ut. Det blir billigare. Hoppas den går sönder. Jag kanske ska äta kola idag...
Fast jag såg faktiskt en möjlighet att tjäna pengar till tandläkarräkningen på stan. Om man köper ett par skor för 2000 får man TRE TIDNINGAR GRATIS! Det borde jag tjäna minst 120 kronor på. Om jag köper 35 par har jag tjänat in hela rotfyllningen. Kanske skulle satsa på det istället för att bita sönder tanden...

Jag vann

Så nu ska jag ut och resa! Ja, jag vann ju inte 10000, men 25 kronor i alla fall. Det räcker till bussresan till stan. Jag ska till tandläkaren. Grattis till mig...

Bara för att jag ska till tandläkaren har jag inte ätit på hela dagen. Magen har pajat ihop pga penicillin, så det är bara att svälta när jag ska iväg på något viktigt. Men SEN får jag äta. När jag är hemma igen.

Jag blir så sugen på allt möjligt när jag inte får äta, och plågar mig själv genom att kolla i skafferiet och kylen. Ska dock försöka låta bli Mumannens rester sedan helgen. Tror inte de är så bra för en utsvulten, urdålig mage.


Det börjar ju bra...


Om jag vann 10 000 kronor så är jag på väg till något varmare land nu.

Om jag inte vann...ja, då är ju allt precis som vanligt..

Godmorgon! :)

Mera hittat i röran

Jag och Musonen. Om ni inte redan förstod det..;)

Utanför vårt fönster igår

Snö igen!

Långa snöflingor. Spännande...

Godmorgon!

Hittat i röran

Nu har jag städat och rensat klart för den här gången.
Tre kassar till pappersinsamlingen blev det.
Vi måste nog bli bättre på att slänga efter hand...


Så skönt ändå, att äntligen rensa bort skräp.
Och så hittar man ju en del roliga gamla minnen också.

När Musonen bodde hemma brukade jag skriva lappar till honom,
om vi inte hann ses på morgonen eller kvällen.


Ibland fick jag gulliga meddelanden tillbaka, ibland bara bestämda svar på tal:


Här vet jag inte vad som kan ha hänt:


Eller jo...det vet jag.

Himmelsk helg

Vilken bra helg det har varit för mig. Mumannen har lagat god mat, tvättat, bytt i sängarna, handlat...ja, han har gjort det mesta faktiskt, helt frivilligt, medan jag har ritat och mest tagit det lugnt, druckit te och haft det bra.

Varför? Vet inte. Hörde något om att jag "för en gångs skull kunde slippa". Och jag tänker inte protestera.

Mumannens mat:

Pasta med grädde, champinjoner, paprika, rödlök, basilika, soltorkade tomater och ost.
Trodde jag kommit till himmelriket...

Entrecote med chilismör och vitökspotatispuré.
Himmelriket igen.

Nu är det i alla fall måndag, och jag får ta över igen. Ska städa idag. Men det är helt ok. Det ska nästan bli kul. Eller..nej, men det är ok i alla fall.

Så det kan bli...

Jag hade tänkt måla,
och började på en skiss på papper för akrylfärg.

Sen kunde jag liksom inte släppa pennan,
så det slutade med en blyerts- och kolteckning istället.

På fel sorts papper, vilket kändes, men det fick gå..


Nu ska jag göra ett nytt försök med färger.
(Det är ändå tråkig hockey på vår tv, så...)

PS: Vi får väl se om det är någon som känner igen sig på bilden...;)

Han vill tända med den lilla apparaten

Nu ska jag gå och lägga mig, men jag ska först göra det här tidsinställda inlägget.

Klockan är fem över tolv och Mumannen har lagt sig för länge sedan. Imorgon bitti kommer han att vakna flera timmar före mig. Så funkar vi.

Nu ska jag släcka alla lampor. Mumannen betonade att jag måste släcka dem med hans nya fjärrkontroll. Annars får han tända "för hand" imorgon. Och det vill han visst inte. Hehe..

Godmorgon på er allihopa! :D

Utnyttjad

Jag har inte glömt bort bloggen, utan bara struntat i den, moahaha...he...

Vi var till Ikea idag igen. Utan att titta på något. JAG ville inte. Nu tror ni nog inte på mig, men så var det. Vi fikade bara. Var ju tvungna att kolla upp den utlovade "förnyelsen". Av den såg vi ingenting. Allt var som vanligt. Köttbullar, kaffe och bulle för en femma, skrikande ungar, allmänt rörigt och skitigt på borden och golvet.

Efter fikat fick jag ont i magen (surprise..not) och ville åka raka spåret hem. Mumannen utnyttjade min svaghet och började, precis när jag hade som mest ont i magen, återigen tjata om en sån där ful fjärrkontroll till lamporna. Jag försökte kämpa emot, men gav till slut upp pch lät honom först släppa av mig hemma för att åka till Jula. Nu är han hemma igen, lycklig över sin nya, fula lilla pryl.


Undrar om det var det han ville? Och därför har passat upp på mig, kokat te, bäddat sängen, köpt vin, planerat, handlat och lagat hemlig middag två dagar i rad...?

Vad vi har gjort idag

Vi skulle köpa färg till skrivaren, men det var billigare att köpa en ny och bättre skrivare, så då gjorde vi det istället. Undrar hur vi gör nästa gång färgen är slut? Kanske köper en ny skrivare då också? Kanske vi gör det varje gång färgen tar slut.

Mumannen köpte jacka. Tur att jag var med. I varenda butik gick han in på damavdelningen och hittade snygga damjackor. Så det är enbart min förtjänst att jag fortfarande har en manlig Muman. Med en ny manlig jacka.

Vi lunchade på Ikea. De höll dock på med någon sorts "förnyelse" av restaurangen, så vi fick nöja oss med baguetter. Det var gott även om jag hade räknat med Ikeaköttbullar.

Till sist köpte vi påslakan. Sedan åkte vi hem. Mumannen installerade skrivaren. Han svor ibland. Datorn hängde sig. Men det gick bra till slut.

Och nu har han tagit på sig sin nya manliga jacka för att åka och köpa vin. Plötsligt måste vi tydligen ha gott rödvin. Han har även planerat middag, men vägrar berätta vad det är. Jag har hittat några ledtrådar i köket.

 

Visst ja, vi köpte en ny blomma också. Istället för begonian...

 

Hoppas den kommer sköta sig nu. Så den slipper hamna på balkongen. Eller i sopsäcken..

Som förr i tiden

Jag vaknade och gick på toa. När jag kom ut därifrån var datorn påslagen, teet klart, sängen bäddad, middagen planerad och nu luktar det mansparfym här, Mumannen har precis åkt och handlat, och senare, när han kommit hem igen och jag äntligen vaknat till och blivit klar ska vi hitta på något.

Så är det att ha en morgonpigg och för en gångs skull ledig Muman hemma (som för en gångs skull inte ska åka och fiska).:D
Godmorgon på er!

Vill flyta ju

Försökte skriva in mig på arbetsförmedlingen idag. Det gick inget bra.

Det började med att en man förklarade att jag nog säkert hade gjort fel vid registreringen som jag gjort på nätet. "Nästan alla gör fel", sa han. Därför var det extra kul när han upptäckte att jag gjort rätt. "Då måste jag vara ovanligt intelligent?" sa jag då. Och han höll med, och gav mig en kölapp.

Tjejen jag pratade med sedan var jättetrevlig och vi pratade länge om hur allt går till, men det var ingen idé att skriva in mig än, för de kan ändå inte hjälpa mig förrän jag verkligen är arbetslös, om tre månader.

"Du skulle bara ligga och flyta runt i systemet till ingen nytta", sa hon. Det tyckte jag lät coolt, så jag tjatade lite, men jag fick inte ändå.

Synd...

Hon sa att de inte har resurser att hjälpa någon som ännu inte är arbetslös. Då erbjöd jag mig att börja jobba där, men hon skrattade bara.


Jag fick en fin broschyr som jag fick behålla. En orange. Så konstnärligt. Där står att jag har tusen möjligheter. Det var inte dåligt. Tusen alltså.

Det är nästan så jag längtar efter att bli arbetslös.

Godmorgon!

Fantasifull rubrik, eller hur? (Det känns som min blogg är på väg utför...)

Vad kul att ni gillar gurkheadern, haha. Jag funderar på att byta till den. Min nuvarande header är så seriös! Man kan ju luras att tro att det här är en seriös blogg... Men jag måste redigera bilden tills jag blir nöjd i så fall. Dvs minst 15-20 gånger eller så, antar jag. Ni får gärna säga vad ni tycker att jag ska göra med den. För att ni ska slippa gå tillbaka till förra inlägget så har ni den här igen:

Har massor med idéer som inte kan förverkligas förrän jag lärt mig PSE, och min lilla stackare till dator gillar ju inte så värst att jag håller på med det, så det lär ta tid. Tills vidare får det duga med Picasa.

Ha en bra dag hörni!

Begonian är död

Åtminstone tror jag det. Den har tillbringat det senaste dygnet i en sopsäck på balkongen (så går det när man gnäller), så chansen att den fortfarande lever är nog minimal. Bara så att ni vet. Ni behöver inte fråga hur det är med den mer. ;)

Har ont i huvudet och har inte orkat blogga här idag. Håller på att göra en massa utkast till den andra bloggen. Ska väl börja publicera det snart.

Och min fixering vid att designa den här bloggen håller i sig. Blir ju aldrig nöjd. Ni kan få se mitt senaste verk, en header som jag gjort mest på skoj i Picasa. Klicka på bilden om ni vill se den ordentligt.


Jag testar Photoshop, och det är ju kul, men min dator blir sur då, så det är svårt. Kanske slänger ner den i sopsäcken också snart...

Vilken överraskning!

Jag har berättat om det förut.


...och dra på trissor....det var mycket oväntat, men...nu har det hänt IGEN!


Godmorgon! :D

Sådärja...

Kom hit lilla Blomman, hehe.

Ner med dig nu, det är inte så farligt...

Sscchhh! Grannarna kan höra..

Och nu är det din tur...
Håll klaffen dumbom!

Sluta klaga, gnällspik, du trivs ju inte inne...

Blomsopor!

Balkongblommorna ska slängas idag har jag tänkt mig. De har varit hyfsat fina ända tills nu, men natten till igår kom nådastöten, med tio minus på morgonen, kanske ännu kallare på natten, jag vet inte. Efter den pärsen har de säckat ihop i sina krukor där ute. Dåligt att inte tåla lite kyla kan jag tycka... Kanske jag borde reklamera dem..?


Begonian åker nog också tror jag. Jag är inte mycket för att spara på gamla halvrisiga blommor. Dessutom ser den ut att lida. Det är nog snarast att betrakta som en barmhärtighetsgärning att avliva den.


Ett alternativ är väl att ställa ut den på balkongen.
Den trivs ju ändå inte inne i värmen, det otacksamma blomskrället...

Livspusslet

Hörde en intervju häromdagen. Den intervjuade tyckte att man borde sluta prata om det berömda s.k "livspusslet".

"Folk kan ju tro att man SKA få ihop livspusslet, men så är det ju inte. Det är bara att hacka i sig att det under några år med småbarn och jobb inte går ihop. Vi skulle må så mycket bättre om vi accepterade det."

Håller ni med eller inte?

No regrets

Ok, jag köpte en dyr (699kr) mössa idag. Det gjorde lite ont, men jag överlevde, och efter att ha funderat lite ångrar jag mig inte det minsta. Behöver bara tänka på alla gånger jag:

- köpt något som blir hängande oanvänt i garderoben.
- fallit för frestelsen att köpa något bara för att det är rea, och inte för att jag gillar det så himla mycket.
- panikköpt ett plagg till en fest som jag sedan bara använt en gång.
- låtit snålheten bedra visheten och köpt riktigt dålig kvalitet.
- köpt ett plagg som jag egentligen inte behöver.

Och dessutom, hur många är det inte som:

- röker bort pengarna?
- äter snabbmat flera gånger i veckan?
- köper sprit för flera hundra utan att blinka? Osv...

Nu har jag för första gången i mitt liv köpt en mössa som jag verkligen gillar, som passar mitt huvud, och inte halkar av pga allt hår, och som inte förstör min frisyr. Det är inte så att vi får svälta för att jag köpte den, Mumannen gillar den också och ville att jag skulle ha den, jag kommer att använda den mycket och jag tänker inte ha dåligt samvete mer.
Och nej, det blir ingen modevisning. Jag nöjer mig med att jag själv gillar min egen mössa som jag köpt för mina egna pengar.

Godnatt med er allihopa! Och Godmorgon alla morgonpigga.

Lite fattigare, men varm om huvudet

Det kliade i benen, och jag var tvungen att röra på mig, så jag tog en promenad till stan.

Jag gick och gick och gick...

Plötsligt hade jag en kasse i handen. Ops... Tydligen var jag in i dyra gulliga butiken en sväng, och råkade få med mig en kasse med en Nygårdsannamössa därifrån. Vet inte vad som tog åt mig. Och inte är det öppet köp heller, oj oj... En sån tur att det var halva priset (jag låtsas det så känns det lite bättre).

 

Ja, jag vet att den bara ser ut som en vanlig mössa, men man måste se den på riktigt. På huvudet. Och se hur bra den passar på sig själv. Den förstör inte frisyren heller. Bara så att ni vet...

Vad ger ni mig för diagnos?

Nu tänker jag klaga, prata av mig. Jag är en hopplös människa. Har massor med saker att göra, men får ingenting gjort, utom det jag är fixerad vid just nu. Börjar misstänka att det inte står rätt till där uppe, i hjärnkontoret. En periodare är vad jag är. När jag fått för mig en sak så upptar det all min tid, som det här med designen. Och jag blir aldrig nöjd, som headern, den är inte klar än, för jag är inte nöjd än. Inte på denna bloggen, och inte på den andra.

Jag kan inte tänka på något annat medan jag håller på. Så nu har jag inte tränat, inte lagat mat, inte tvättat, inte gjort något av allt annat jag borde, på flera dagar, bara för att jag varit så upptagen med designen. Jag glömmer att äta ordentligt till och med. Sen, plötsligt, och jag vet att det kommer snart, är det stopp, och då händer ingenting istället, eller så börjar jag med något annat som upptar hela min tid.

Usch vad trött på mig själv jag är just nu... På riktigt. Jag måste skärpa mig, och försöka få någon ordning på mitt liv, men vet inte hur.

Begonian har också tröttnat, och håller på att sakta ta livet av sig..

Jobb önskas (plus hjälp med en liten sak)

Måndag igen då. Jag börjar bli avundsjuk på er som har ett jobb att gå till. Vill ha ett jobb. Någon som har ett över till mig?
Den supertrevliga kommentaren ovan visar jag inte för att den är så supertrevlig, utan för att jag behöver hjälp. I rutan som jag har markerat med rosa vill jag ha samma färg som i inläggens rubrik, men det händer ingenting när jag lägger in koden "background:#E0E0E0;" i avsnittet för "commentheader" i stilmallen. Någon som har en idé vad jag kanske gör för fel?
.commentheader {
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 12px;
font-weight: bold;
color: #000000;

Typisk söndag

Först en frostig söndagspromenad.
Sedan söndagsmiddagsbesök.

Och nu står middagen i ugnen,
och besöket har somnat på soffan.

Bad blogg

Det började inatt när jag skulle kommentera hos Ellis, och det håller i sig fortfarande.
Tråkigt, tråkigt, TRÅKIGT! Dumma dumma DUMMA blogg.se! :(Men Godmorgon på er i alla fall! :)Uppdatering: Nu funkar det igen, woohooo!!! :D

Fick ingen mössa (idag)

Mumannen har fått sina skor. Och jag har fått Photoshop Elements. Jag gjorde vad jag kunde för att han skulle köpa ett par svindyra skor, så jag kunde få den jättejättefina (dyra) mössan också, men det gick inget bra.

Skit samma, det ordnar sig med mössan (butiken var ändå stängd idag). Viktigare är att jag lyckades hindra Mumannen från att förfula vårt hem med ytterligare en fjärrkontroll. En vit, till lamporna. Tre lampor. Snacka om onödigt. (Och den var dessutom ALLDELES för billig för att räcka till min mössa.)

När vi kom hem försökte Mumannen tvinga mig att tända alla lampor. Obstinata jag vägrade såklart. Ändå är de tända nu. Hahaha. Nu ska vi installera PS Elements. Vad kul! Om jag nu kommer att fatta något.

Tips till alla som vill ha något

Hehe. Jag har fått en ypperlig chans att tjäna pengar till den där jättejättejättefina och superbra (och dyra) mössan som jag är olyckligt kär i.
Mumannen vill köpa skor. Om han köper dyra skor så måste ju jag få en dyr mössa också? Han pratar visserligen om att köpa Photoshop åt mig, men har jag tur hittar vi riktigt SVINDYRA skor åt honom. Då kanske det räcker till både mössa och Photshop åt mig. :D

Färdig

Oj vad jobbigt jag har haft. Men roligt. Har gjort om headern 10 gånger idag. Jag skojar inte (kunde ju ingenting när jag började häromdagen). Jag har 22 collage i utkast på Picasa, hehe. Plus nästan lika många till den andra bloggen.. Bakgrunden har jag bytt fler gånger än så. Och så har jag ändrat det mesta annat också. Nu får det räcka (tror jag...kanske..). Om ni inte ser någon skillnad får ni trycka F5.
Jag kan numera Picasa och nästan hela stilmallen utantill. Nu ska jag bara skaffa Photoshop och lära mig det också, så jag kan göra lite roligare grejer. :D

Designar...

Jag jobbar med designen av hornibloggen, bara så att ni inte tror att jag har dött. Blir aldrig nöjd. Jag kan ju inte sånt här, och Picasa har för många begränsningar.  

  

Någon som kan ge mig en snabbkurs i photoshop?

Olyckligt kär

Jag blev lite kär idag. I en mössa. Lite oväntat av någon som knappt använder mössa, kan man tycka, men jag har aldrig förr sett en sån fin mössa, som dessutom passar min skalle utan att jag ser ut som ett miffo.
Kan man betala 699 kronor för en mössa? Nä, det kan man inte va? Det fanns en halsduk som passade till också. Den kollade jag inte ens priset på.
Men om jag funderar ut ett sätt att tjäna pengar på så kanske jag kan köpa den där mössan ändå..? Kanske jag kan handla lite på rea först, det spar man ju en hel del på om man handlar tillräckligt mycket. Och Ica brukar sälja mjölk som nästan gått ur datum.
Det ska nog lösa sig det här...

Godmorgon

Idag får jag igen för min utflykt till Stockholm igår. Har jätteont i magen, och ska på möte om en timme. Det borde jag ha fattat, men jag är bra på att ignorera sånt jag borde fatta. Jag tycker själv det egentligen är en bra egenskap, för annars skulle jag bara sitta hemma, och det är ju inget liv. Men jobbigt är det, när man är dålig och ska på ett möte man inte vill ställa in. 

  
PS: Jag fortsätter greja här inne. Jag har känt att de collage jag gjort har varit för röriga, så nu har jag testat en lite renare modell. Jag är jätteglad för alla era åsikter. Jag blir såklart jätteglad för allt beröm, men ännu gladare om ni ärligt säger vad ni tycker. Och har ni idéer så är det ännu bättre. Även namnet funderar jag över. Ska bloggen heta något annat?

Ha en bra dag hörni! :)


Mysdag i stan

Mamma och pappa har tagit hand om mig idag. Bjudit på lunch och fika och gått i affärer och köpt en mysig, jätteskön, lång tröja på H&M åt mig. En likadan som jag redan har, fast en annan färg. Så nu kan jag fortsätta mysa när jag slängt den ena tröjan i tvätten.

Mina föräldrar gillar nog att ta hand om mig ibland. Se till att jag är mätt, och har varma kläder så jag slipper frysa.

Det är helt ok för mig. :)Tar tåget till storstan

Tack för alla besök och kommentarer i min nya blogg, vad roligt! Det kommer nog att dröja innan den är helt klar, och sedan när den är kommer jag inte att blogga där dagligen, utan bara när jag har någon ny illustration eller målning att visa. Titta gärna och säg vad ni tycker om headern som jag försöker få till och har gjort om flera gånger redan. :)

Idag sticker jag till mina föräldrar i Stockholm en sväng, om mageländet samarbetar. Jag har gett den ledigt hela dagen, så den borde vara glad. Fast man vet aldrig med den där otacksamma typen.Stockholm från mina föräldrars fönster.

Ha en bra dag hörni.:)

Tack för hjälpen!

Gulligt av er som så gärna hjälper mig! Jag har klurat ut hur man gör, och nu kan ni få se hur det blev HÄR.
Får se om det får vara som det är eller om jag ändrar på något. Det är så kul att lära sig, och jag tänker även göra om den här bloggen, bara jag kommer på hur jag vill ha det.

Hjälp mig

Den här dagen blir nog bättre än igår. Har ätit kokta ägg till frukost, och när jag gör det brukar jag fortsätta i samma hälsosamma stil resten av dagen. Har till och med hunnit träna lite, och ska strax till tvättstugan. Det känns bra.

Igår kväll fick jag för mig att ladda ner Picasa för att försöka lära mig göra en header. Jag håller på med ett collage av några av mina illustrationer, men fattar inte hur man gör för att få dit text, om det ens går. Så kom jag att tänka på att jag har en massa smarta kunniga bloggläsare som kanske vet hur man gör.

Vet ni det?


Idiot!

Jag undrar en sak. Hur FAN kan en läkare uppmana en ung människa som söker för hjärtproblem som kan vara farliga, att fortsätta träna så länge, tills provsvaren kommer och tills arbets-EKG är genomfört, med orden "man kan ju bli påkörd av en bil när man är ute och går också"? Ni behöver inte svara. Det är en läkare som är villig att riskera en ung människas liv innan han med säkerhet kan säga att besvären inte är farliga.

Nää hörni. Idag hade jag tänkt börja sköta mig igen, äta bra och så, men jag tror jag skiter i det. Ingen idé att ta hand om sig när man ändå kan bli påkörd av en bil när man är ute och går...

Imorgon, då...

Jag har en seg dag idag. Orkar ingenting, har ont överallt, är dålig i magen, skulle ha tränat men är för trött, skulle ha ritat men det har inte blivit av, borde ha tvättat men bytte tid till imorgon, måste laga mat nu, men, men, men...har inget att skylla på, måste laga mat nu. Tacopaj. Det är ju enkelt att göra, ändå tar det emot. Är inte hungrig. Vi har alldeles för mycket skit hemma att äta, och jag kan inte låta bli det. Vi måste sluta ha så mycket skit hemma. Som kakor, godis och glass. Och sådan mat som jag inte mår bra av. Jag vill inte mer, jag vill äta bra. Sånt som jag blir pigg av, och mår bra av. Får ta tag i det imorgon. Idag blir det tacopaj. Smördegsbotten, köttfärs, tacokrydda, creme fraiche, tacosås och ost. Det är redan bestämt. Och sånt ändrar man inte bara på hur som helst.

Om det här med att vara nöjd

Många frågar hur det går med framtidsplanerna, och jag vet inte vad jag ska svara. Det går bra, jag har planer, som jag inte vill prata om än. Eller, det går dåligt, jag har ännu inget jobb som väntar. Ibland kan jag känna mig lite stressad, men då behöver jag bara tänka på hur det skulle vara om jag tackat nej till den här chansen, och fortsatt jobba på det tunga jobbet som fick min kropp att må dåligt. DÅ hade jag haft anledning att oroa mig. Jag hade egentligen inget val. Min kropp tvingade mig att gå vidare.

De där planerna jag har är inga "stora" saker. Jag vill ha ett lugnt liv och har aldrig varit någon "karriärmänniska" som måste "klättra" för att vara nöjd med tillvaron. Om min familj mår bra och jag kan hålla på med mitt tecknande vid sidan om ett jobb jag trivs med, så mår jag bra. Jag har alltid varit sån, och är glad för att jag är sån. Livet är så tufft ändå, och det måste vara riktigt jobbigt för den som inte känner sig nöjd förrän den fått ALLT. Dvs aldrig.

Det sägs ju att man aldrig ska vara nöjd, att man alltid ska sträva efter "något mer", för annars stagnerar man. Jag håller inte med. Jag vill vara nöjd, kalla det att stagnera om ni vill, men jag ser det inte så. Det kanske beror på vad man lägger för betydelse i ordet nöjd, men enligt mitt sätt att se det skulle jag aldrig kunna bli en lycklig och harmonisk människa med den inställningen.  

RSS 2.0