Konstigt nöje

Idag har Mumannen fiskat.

Han åkte iväg halv sju i morse med fiskekläder på och ryggsäck och fiskegrejer och matsäck.

Nu är han hemma igen. 

Han påstår att han fått nio fiskar men att han släppt tillbaka ALLA NIO i sjön.

Han har alltså INGEN fisk med sig hem.

Tänk om det var samma fisk som nappade varje gång då? Då har han ju bara fått EN fisk fast nio gånger. Hur ska man veta?
 
Där han fiskar får man ta upp 20 fiskar per år och han har inte haft många med sig hem.

Och nu är det så kallt att rensa.

Varför inte bara skita i att fiska då???
Måndagmorgon

Klockan är fem och jag sitter i soffan och skriver medan Mumannen ser ett tråkigt djurprogram på tv. Just nu visar de en orm som slukar en hel hjort. Man blir inte direkt sugen på frukost...

Nu börjar sista jobbveckan före operationen för mig och jag ska kämpa för att verkligen kunna jobba den här veckan. Vet egentligen inte varför, men det skulle kännas bra om det gick.

Ja ja. Det ordnar sig nog.

Nu ska jag studsa upp ur soffan och in i duschen.Hoppas ni får en fin dag allihopa. Godmorgon!


Det luktar nybakat

Nu har någon (inte jag) fixat det där sista som behövdes för att det skulle bli advent här hos oss. Med andra ord bakat lussebullar.

De blev jättegoda!

  

Det här med advent och jul är mysigt tycker jag, men kan lätt bli alldeles för stressigt om man tar det på för stort allvar och gärna vill leva upp till alla förväntningar. Det finns egentligen inga måsten, man gör ju som man själv vill. Men det ska inte jag tjata om här, utan vill istället hänvisa till ett JÄTTEBRA inlägg som Egoinas mamma skrivit idag om hur hon ser på det här med hetsen och kraven inför julen.  

Vi är alltid hemma hos oss på julaftonen. Det brukar vara lugnt. Mina föräldrar kommer hit och någon gång har även min bror med familj varit med. Vi lagar och äter det som alla längtar efter och struntar i resten.  

I år kommer dock julaftonen att bli helt annorlunda för oss. Mina föräldrar har bjudit oss alla till Hilton i Stockholm på julbord. 
För mig kommer det antagligen bli ännu mera annorlunda. Jag är ju nyopererad till jul och kommer nog säkert inte orka följa med till Hilton. 

De andra i min familj vill inte lämna mig ensam på julaftonen, men faktum är att jag redan nu förstår att det inte kommer att göra mig ett dugg att de åker iväg. Jag kommer ändå inte vara något trevligt sällskap två veckor efter min steloperation och vill säkert inget hellre än att bara vila och bekymrar mig inte det minsta över att vara ensam några timmar. 


Vad bra

Jag behöver inte skicka några julkort i år.

Jag har redan precis så många vänner jag vill ha.


Första advent

Stakarna är på plats och ljusslingan på balkongen och de röda gardinerna likaså. Nu är det bara en liten detalj som saknas för att det verkligen ska bli första advent på riktigt hemma hos oss och den lilla detaljen ska någon fixa idag. Vi får väl se vem denne någon blir...
Godmorgon!


En bra Lördag med soppteater och vinst hos Pjoltas!

Vi har kommit hem från huvudstaden och har haft jättetrevligt! Några har undrat vad soppteater är och då ska jag såklart berätta det för er.

Det är Stockholms stadsteater som kör soppteater på Kafé Klara på Drottninggatan sedan 20 år tillbaka. Man sitter vid runda bord med fyra platser och blir serverad soppa, bröd, vatten, kaffe eller te och liten kakbit medan man ser en föreställning på ca en timme. Det finns även en bar där man kan köpa annat att dricka om man vill. 

Vi såg "Fan ska fira jul" med bl.a Pierre Lindstedt och My Holmsten. Skitkul! Vi fick jättegod blomkålssoppa med bacon.

                                     

Det här är en opretentiös form av teater och jättepopulärt så man får ligga på för att få biljetter. Billigt är det också tycker jag. 175 kronor för alltihop. Läs mer HÄR om ni är intresserade.

Efter teatern gick vi en promenad och kollade på NK:s fantastiska julskyltning.

               

Och nu har jag dessutom fått en riktig överraskning!
Det är härligt galna och helsköna Pjoltas som har haft en rolig  tävling där man skulle skriva en pratbubbla till en bild.

När jag såg bilden bara flög det in en replik i skallen på mig, så jag skrev den i en kommentar OCH JAG VANN!!

Tack så jättemycket Pjoltas! Kul att du gillade min fräcka pratbubbla. Gå in på Pjoltas blogg HÄR och kolla på pratbubblan om ni vågar....Det är inget för pryda, bara så att ni vet och inte blir chockade, hehe! Men ni som läser min blogg vet ju redan att jag kan vara "lite fräck" ibland...;D

Godmorgon!

Jag sov visst för länge idag också!

Mumannen väckte mig nyss och undrade om jag inte ska vakna snart. Och det skulle jag ju. För länge sedan. Vi ska nämligen till Stockholm idag och träffa mina föräldrar och gå på soppteater med dem.

Jag har ingen aning om hur det kommer att gå för min mage, men  jag hoppas den håller sig lugn.

Nu har jag tyvärr inte tid för er mer. Jag kommer på besök ikväll istället. Jag hinner inte ens leta reda på en bild att lägga in här.

Ha en bra Lördag på er!


På Fredagar får man äta godis och dricka öl!

                  
    


Grattis Ama de casa! Inte nog med att du har en helskön, rolig blogg precis i min smak, du var först med rätt svar i min Fredagsrebus också! Bra gjort! Som pris får du gå på fest med alla smiliesar och två bananer. Vilket drag va?

Eller hur?

VE


Behöver drömma mig bort

Godmorgon! Inatt har jag drömt om vattenskador. Kul va? Kan ha att göra med att jag fick dra fram diskmaskinen igår, då det var fullt med vatten under den. Det gick bra. Ingen vattenskada, men jag hann bli lite rädd.

Så var det Fredag igen då. Tolv dagar kvar till operation. Jag är så nervös att jag knappt kan tänka på det utan att bli yr. Jag har läst att tiden efter har man RIKTIGT jobbigt och VÄLDIGT ont. Med stora bokstäver.

Jag har sovit för länge, har ont i magen och kan inte tänka klart så jag får återkomma senare med något vettigare att säga.

Man kan behöva drömma sig bort så här års, så jag bjuder på ett par bilder från Kinesiska muren istället. Bilderna togs på Mumannens femtioårsdag för tre år sedan. En fantastisk upplevelse att vara där.

              


Vårt sovrum är en kyrkogård (varning för snuskig bild)

Flera morgnar har jag vaknat av flugsurr.

Irriterande som sjutton.

Dessutom ska det inte finnas flugor på vintern.

Idag tog jag fram adventsljusstakar och fick svaret på flugmysteriet.

De bodde i vårt sovrumsfönster. Mellan rutorna, under persiennen.De flesta var redan döda, men två försökte fly lite halvhjärtat.

De har nu förpassats till den sista vilan och ligger inom en snar framtid (typ fem minuter) begravda tillsammans med sina självdöda kompisar i föreningens nyrenoverade soprum.

Ps: Jag tvättade fönstren i somras, så ni inte tror att jag är någon snuskfia :D


Godmorgon!

Den självgode mannen beundrade sig själv i spegeln: - Det här älskling, är 100 kg ren dynamit! 

Frun: - Ojdå, är det då inte farligt med så kort veke...


                old man in swimsuit animation


Ha en bra dag. Imorgon är det Fredag!

Och då kommer det förhoppningsvis ett roligare inlägg än det här...


Jag fick en Award!

Jag har fått en fin Award av min gulliga bloggkompis Jess! Tack så jättemycket Jess! :D


                        


När man har blivit tilldelad detta pris ska man skicka awarden vidare till tre bloggvänner. Man ska dessutom berätta tio saker om sig själv. Det har jag gjort en gång förut, men det gör inget. Jag har grävt fram tio hemligheter till ur gömmorna.

1. Jag anser att inget tillfälle är fel för en bit prinsesstårta.
   
2. När jag var gravid med Mudottern hade jag sådant sug efter mandelmassa att Mumannen fick åka runt till varenda närbutik i stan sent en kväll för att hitta det åt mig. När han kom tillbaka utan började jag grina och skickade iväg honom för att leta igen. (jag fick min mandelmassa)
 
3. Jag tränade simning och friidrottade när jag var ung. Provade även på konstsim och simhoppning och känner mig fortfarande som en säl i vattnet. (tyvärr dock som en betongklump på längdhoppsbanan)
 
4. När jag var liten var jag "den blyga". Det gick inte att ändra på eftersom jag inte vågade bryta mot förväntningarna förrän jag började åttan. Då tog jag igen alla blyga år med besked, till mina lärares fasa. Men det var kul för mig.

5. Jag var 19 år första gången jag träffade Mumannen. Vi satt i en bil och han stirrade så ögonen höll på att ramla ur och jag undrade vad det var för fel på honom. Det gick bättre nästa gång vi sågs...

6. När jag gick i skolan var jag en träslöjdstjej och hade femma i det. Syslöjd var inte lika kul. Har fortfarande inte lärt mig sticka. Men jag skulle gärna vilja. 
  
7. Mina favoritglass-smaker är lakrits och citron. Och blåbär. Och polka.

8. Jag tycker så mycket om vitlök att jag blivit immun mot smaken och måste låta andra smaka av maten, annars tar jag för mycket. (tycker inte jag förstås) 

9. Dammsugning är inte min favoritsysselsättning, lindrigt sagt.

10. Det första jag tänkte när jag satt hos doktorn och fick veta att jag skulle opereras den 10 dec var "Det går inte, den 11:e ska ju jag på Idolfinal!"    

Vill ni veta tio andra hemlisar om mig kan ni läsa det HÄR.

Nu vill jag skicka vidare den här Awarden till de härliga bloggkompisarna Ama de casa, Pia och Kadri. 


Att de bara orkar

Har ni sett tv-ombudsmannen på tv4? Man får ringa in och ställa frågor och klaga under programtid och tv-ombudsmannen gör sitt bästa för att svara och förklara.

Dagens inringda frågor löd på ett ungefär:

1. Varför är inte programmet textat? Jag förstår inte skånska...

2. Varför används ett ovårdat språk? Varför säger man "nu tar vi nyheter" när det egentligen heter "nu sänder vi nyheter"?

3. Varför driver man med folk som handlar på Ullared?

4. Varför har man pålagt skratt i vissa serier?

5. När kommer reprisen på Hem till gården?

6. När börjar Glamour sändas igen?

7. Varför är det så mycket reklam?

Okej. De tre sista frågorna dök inte upp denna gång, men det är näst intill regel att de brukar komma.

Man får beundra tv-ombudsmannen för hans tålamod...


Viktiga grejer! (Hem till gården ifall ni inte visste..)

Äntligen morgon!

VADI#¤%!!&¤#&%DINIDIOT!!!#¤%&%#DETVARJUDUSOM#¤%&/¤%&!!!!

Så lät det från våra grannar när jag skulle sova inatt. Och så låter det ganska ofta från dem. De vet kanske inte att man kan höra dem i ventilerna. Fast de borde fatta. Jag har dunkat hälen i golvet ett par gånger och då har de blivit tysta. Men de vet nog inte att man kan höra precis vad de säger ibland. 

Det är ju värst för dem såklart. Inte kul att hålla på så där.

Man vill ju att alla ska få vara vänner och kramas istället.

                                   

(Fast man vet ju aldrig, de kanske har nåt jättespännande rollspel för sig på nätterna...)

Godmorgon!

Mumannen dementerar...igen

Mumannen har kommit hem och läser mitt inlägg från i morse. Alltså det inlägg där jag skojar med (häcklar) honom för att han vadar i sjöar iklädd galonisar i slutet av kalla November.  

Mumannen:
Det var ingen sjö faktiskt!

Jag: Det spelar ingen roll.

Mumannen: Nehej...

Jag: Tycker du jag ska göra ett inlägg där du dementerar igen?

Mumannen: Ja, det är faktiskt STOR skillnad på sjö och strömmande vatten!


Så var det sagt...


Bild från den tiden då Mumannen fick fisk på sina fisketurer...

(Jag är ledsen Em, jag har tjatat på Mumannen, men han ställer inte upp på avklädda bilder ens för din skull;))

Jag har tänkt om

Jag vill vaccinera mig. Har ju en operation snart och vill inte bli sjuk inför den. Jag är inte rädd för egen del utan vill bara inte att operationen ska bli uppskjuten. Dessutom har jag tänkt till lite. 

Det är ju så att jag har ett litet barnbarn på sex månader som jag är väldigt rädd om och inte vill smitta. Dessutom är jag rädd att någon annan ska smitta henne. Hon är ju så liten! Därför vill jag egentligen helst att alla som träffar henne ska vara vaccinerade.

Och om jag tänker så här så måste jag ju förstå att andra kanske är lika oroliga. För sina småbarn, eller sina sjuka anhöriga. Vaccinet ger ju inte 100% skydd, men ju fler som vaccinerar sig desto mindre risk blir det för alla. Och helt ärligt så tror jag inte, som många andra verkar tro, att det är farligt att vaccinera sig. Men det händer att det är farligt, speciellt för unga, att få influensan, även om det är väldigt sällsynt.

Jag tycker fortfarande att alla ska göra som de själva vill. Man kan inte tvinga någon. Men man kan ju önska. Det är brist på vaccin i Uppsala fick jag veta idag när jag ringde och frågade. Och man har ingen förtur bara för att man ska opereras. Så jag får snällt vänta till någon gång efter operationen.

See full size image

PS. Det gick bra hos tandläkaren. Tandrackarn ploppade ut efter ituborrning och 40 minuters kämpande. Skönt!


Jag går hellre till tandläkaren

Idag ska jag till tandläkaren och dra ut min dumma tand, hoppas jag. Jag har fått en tid på 50 minuter och senast tog det en och en halv timme, så jag hoppas de hinner med det idag. Det är visst en "krok" på den ena roten, så det kan bli besvärligt.

Mumannen ska ut och leka idag. För det är väl det man gör när man har galonisar på sig?

 

Egoinas mamma skrev igår att mannen saknar ett revben eftersom Gud skapade den perfekta kvinnan från ett av mannens revben...ja, ni vet säkert...

Jag tror han måste ha använt en ganska stor del av mannens hjärna istället. Varför skulle min man annars vilja stå utvadad i en sjö en hel dag i slutet av November?

Vi hörs efter tandläkaren.

Godmorgon!


Dumma pappa!

När jag var liten hade min mamma och pappa köpt filmjölk och jag frågade vad det var för något.

-Det här är toppen det! sa min pappa då. Jahaaa! Toppen? Det lät ju bra tyckte jag och ville ha Toppen med socker varje dag eftersom det var så gott.

Inte förrän någon gång i mellanstadiet så fattade jag att det egentligen hette fil...- Det heter ju Toppen, sa jag till mina kompisar. -Det här är i alla fall fil, sa dom och tittade på mig som om jag inte var klok...Filmjölk är inte toppen längre. Jag tycker INTE om det...!!

 

Tomten är död

Jag har helt förträngt att det är första advent på Söndag. Herregud, det var ju nyss sommar!

Det är bara att bita ihop och acceptera faktum, plocka fram ljusstakar, stryka röda gardiner och hänga ljusslinga på balkongen. Det blir ju faktiskt ganska mysigt. Undrar om familjens bagare, Mumannen, tänker baka lussebullar...

Vad önskar ni er i julklapp? Jag har inga som helst önskningar.

Vissa är lätta att tillfredsställa...;)

                                        

Tror ni på Jultomten förresten? Om ni gör det måste jag tyvärr göra er besvikna:

353.000 ton som färdas i 1045 km i sekunden skapar ett enormt luftmotstånd - detta kommer att värma renarna på samma sätt som rymdskepp som återvänder till jordens atmosfär. Ledarparet bland renarna kommer att absorbera 14.3 quintiljoner joule av ren energi. I sekunden. Var. Kort sagt, de kommer att gå upp i eld nästan omedelbart, och utsätter då de bakomvarande renarna och skapar en öronbedövande ljudexplosion i deras kölvatten. Hela rengruppen kommer att upplösas under en tidslängd av 4.26 tusendelar av en sekund. Tomten kommer under tiden att utsättas för centrifugalkrafter 17.500,06 gånger gravitationskraften. En 182-kilos Jultomte (som verkar löjligt smal) kommer då att pressas mot slädens bakre vägg med en kraft av 3.149.961 kg.
Slusatsen är därför - om Jultomten någonsin delade ut presenter på julafton, så är han död nu.

Sorry...hoppas ni kommer över det innan jul...

Godmorgon!

Jag skulle aldrig ha lagt ut den där bilden på Dr McDreamy igår! Nu kommer jag ju ligga på uppvaket och fråga efter McDreamy tills jag vaknar till sans. Alla kommer att skratta åt mig. De kommer att hämta alla sina sjuksköterskekollegor och stå vid min säng och skratta medan jag ligger och yrar.

Nu har jag två och en halv vecka på mig att få bort doktorn från näthinnan, men hur ska det gå till?

Nu ska jag koka ägg. 

Ha en underbar Måndag! :DMed den kirurgen är det nog ändå värt risken

Det här påstås vara utdrag ur journaler på Karolinska. Vet inte om jag törs bli opererad längre... * Inkommer med kvadratmeterstor sårskada på lillfingret.

* Som preventivmetod har patienten använt oavbrutet samlag.

* Patienten arbetar som elektriker. Inga kända proppar i släkten.

* 12 cm långt, sårigt underben

* Vi ordnar med mat, hemkört och rollator till pat.

* Söker för fästingbett i huvudet. Huvudet borttages med pincett.

* Poängterar att det är viktigt att patienten håller sig ren mellan fötterna.

* Smärtan i ryggen kommer när patienten ligger raklång med båda benen på rygg.

* Blöder ibland ifrån vänster näsa.

* Patienten måste sova högt under kudden.

* Hon beskriver huvudvärken som spännande.

* Kräkningarna försvann på eftermiddagen, likaså maken.

* Lastbilschaufför med god kondition som åker en mil utan att bli andfådd i vanliga fall.

* Går nu med stel rygg och huvudet ner i marken.

* Sköts i hemmet av maken som är militär.

* Patienten tål inte ost, mjölk eller smör, ej heller modern och en bror.

* Mat får han från sonen som ligger infryst.

* Har fått större hemsamarit men tycker inte att det räcker ändå.

* Halsen som patienten hade besvär med nu i höstas är nu borta.

* Nyligen varit på kontroll hos gynekolog som friat.

* Bihålor spolade 5-600 ggr.

* Patienten vägde 78 kilo i hemmet innan han gick hit utan kläder.

* Änka, bor med frisk make.


Ni kanske vill se min läkare förresten? Tycker ni han ser pålitlig ut?


              


Jag är i alla fall nöjd

Man ska aldrig vara nöjd sägs det. Men vad är det för mening med att sträva efter mer när man ändå aldrig kommer att bli nöjd...?

Vad är det för liv?Godmorgon!

TACK alla som lyckönskat mig inför operationen! Ni är så himla snälla och gulliga som säger grattis och försöker lugna mig. Igår fixade vi mobilt bredband så jag kan blogga och läsa era bloggar när jag ligger på sjukhuset. Jag kan ju inte vara utan er i 5-6 dygn! Dessutom kan det vara bra att ha någonting att göra de där dagarna. Om jag orkar alltså.

Idag ska vi hitta på nåt. Vad vet vi inte än. Kanske ta en promenad i skitvädret, eftersom vi aldrig gjorde det i solen igår.


                 

Ha en underbar Söndag hörni!


Mycket viktigt meddelande

Mumannen är MYCKET upprörd att jag i förra inlägget framställt honom som helt lost på sjukhuset idag. Han låter därför hälsa att han INTE ALLS gick fel, utan bara letade efter trappan. Att det var JAG som råkade hitta trappan före honom har tydligen inte med saken att göra.

Slut på meddelande...;D


Ps: Jag är lite orolig för Mumannen. Han hittade en trolldryck på sjukhuset som han nu, utklädd till läkare, håller på att testa för fullt. Visst ser det lite läskigt ut? Säg ingenting till honom...men tror ni det är farligt...?Dessutom skiner solen idag!

Har varit hos doktorn nu. Mumannen som skulle hitta åt mig skötte inte sitt uppdrag helt optimalt. Det första som hände var att JAG fick visa vart vi skulle eftersom Mumannen tänkte gå fel. Han börjar kanske bli lite senil min lille gubbe...

Det var fullt i väntrummet. Klockan nio en Lördag. Jag fick komma in till läkaren lite för sent men ingen fara. Läkaren var jättetrevlig. Han pratade lite, undersökte mig och....gav mig en operationstid!!! DEN 10:E DECEMBER!!!

Jag höll på att skita på mig!!! Det är ju snart!!! Jag trodde jag skulle få vänta på att överhuvudtaget få en tid och kanske inte att det skulle bli före jul.

Sen gjorde de iordning alla papper och jag fick träffa narkosläkaren. En rolig snubbe. Han frågade om jag var allergisk mot något och det är jag, mot nötter.
- Då är det bäst du tar med din allergimedicin om du ska träffa mig, sa han då. -Jag har hitills överlevt med honom, sa jag och pekade på Mumannen. Då var det nog ingen fara, trodde narkosläkaren...

Ja, allt är alltså klart. Det är bara att åka dit dagen före operationen. Helt otroligt! Stockholm Spine Center heter sjukhuset. Kan verkligen rekommenderas.

Jag är glad! Men orolig också såklart. Det är en stor operation, att steloperera ryggen. Det tar minst 3-5 timmar. Men det ska nog gå bra. 


         

Idag har de lovat sol i Uppsala

Idag ska jag till sjukhuset som ska operera mig och träffa en läkare. Mumannen följer med och hittar åt mig som vanligt.

Den här gången ska jag göra klart för honom att han måste vänta på mig utanför så han inte får någon konstig idé om att gå iväg på en promenad mitt i alltihopa som han fick sist.

Jag kan ju inte sitta hos läkaren och memorera hans komplicerade vägbeskrivning. Vänster höger förbi toan vänster ut genom dörren rakt fram och vänster igen är det enda jag kommer att minnas från det läkarbesöket i så fall.

Vi hörs senare om jag lyckas få Mumannen att lyssna på mig...

Godmorgon! Ha en fin Lördag så länge.Duktiga ni är

Bra ni var på att lösa min rebus! "Måste jag dansa naken på bordet?", var svaret på rebusen och frågan till er.

Den som var allra först med att skriva ut svaret helt korrekt var Nanna, som älskar Johnny Cash, pratar i radio och steppar. Hennes guldglittrande blogg Honkytonkangel hittar ni HÄR.   

De flesta tyckte att jag INTE skulle dansa naken på bordet...:(

Jag har ju redan gjort det...

Och fotograferat...

Jag tänker visa er ändå!

Här har ni:

 
 

Ja ja! Jag vet att det inte är riktigt vad ni förväntat er, men ni får ju förstå att jag inte kan ha lampan tänd när jag dansar naken! 

Någon måtta får det väl ändå vara... 

Svara rätt nu!!

Hej på er! Det är ju så att jag nästan lovade er en sak i förra inlägget och nu har jag en fråga som jag undrar om ni har lust att svara på. Grejen är att jag är lite för blyg för att fråga rakt ut, så jag har gjort en rebus istället...
Den som är först med att lösa rebusen får en länkning senare ikväll eller imorgon.
Svara gärna på frågan också...


Click to view image details
Jag dansar på bordet

Jag är så trött och orkar knappt göra något morgoninlägg. Men nu gör jag ju det ändå...lika bra att fortsätta då...

Äntligen är det Fredag och dags för fredagsmys. Vissa gillar inte ordet mys har jag läst, men det gör jag. Mys mys mys.

Nej nu orkar jag inte mer...

Förhoppningsvis har jag piggnat till ikväll, tagit mig en vinare eller två och dansar (naken?) på bordet för fullt medan Mumannen fotar hela kalaset så jag kan lägga ut det här i bloggen för eran skull...

Man vet aldrig.

Se till att komma tillbaka ifall att...

Vi hörs ikväll då!

       
                                                     


Ha en bra dag så länge!:D     

Hur svarade han ja?

Man skulle kanske varit ogift och bott i Frankrike så kunde man hittat en stenrik döing att gifta sig med...

Nej, skämt åsido, till och med för mig känns det lite konstigt att det i Frankrike är tillåtet att gifta sig med sin döde partner.

Kvinnan i den här artikeln hade en sambo som dog i en motorcykelolycka för ett år sedan och har nu klätt sig i brudklänning och hela köret för att gifta sig med sin döde sambo.

Tänk om han inte ville gifta sig. Tänk om han tog livet av sig för att han var olycklig med henne.

En aning makabert för min smak.


 
Hoppas han är lycklig...

Imorgon är det Fredag

Jag måste bara vara lite arg först...Sluta tvinga sjuka människor tillbaka i arbete för tidigt så kanske det inte blir så här

Ja, jag tjatar om det här. Ämnet ligger mig varmt om hjärtat. Men jag är ju inte arg på er för det förstår ni väl. Såvida ni inte är minister i nuvarande regering då förstås...

Nu har jag surat färdigt för den här gången.


Pics/casual_friday.jpg - 12


Har ni "Casual Friday" på erat jobb?

På min förskola har vi "Kjol på Fredag" istället. Vi har en superduktig och trevlig 20-årig kille som vikarierar hos oss. Till och med han hade kjol på sig en Fredag. "Det är ju Fredag", sa han till barnen som undrade varför.

På Torsdagar har vi fika som vi turas om att baka och lagom till lön har vi vinlotteri. Sånt som gör att det blir lite extra kul på jobbet ibland.

Godmorgon allihopa! Hoppas ni får en fin Torsdag! 

Där fick du Mumannen!

Häromdagen ville Mumannen veta vad sjuårige kusinen lärt sig i första klass.  

Mumannen: Do you speak english? 

Kusinen: ???

Mumannen: Do you speak english?

Kusinen: You talkin´ to me???

Barn är visst smartare nu än de var när Mumannen var liten för typ hundra år sedan...       
 

Gomorron!

"Den nya designen är du" Säger många som kommenterat. Och det stämmer ju. Lugn och avspänd utåt, som i hängmattan, smått kaotiskt på insidan, som bakgrunden.   

Dessutom älskar jag rosa. Och det gör jag rätt i, för enligt Pia är rosa helande. Där fick ni alla rosa-hatare (Janne)! 

Hoppas ni får en jättebra Onsdag allihopa.

Tänk bara på att inte andas för mycket. Jag har läst att vi varje dag andas in en hel liter av andras anala gaser. Inte så trevligt kanske.

Om vi bara tar varannat andetag så har vi ju halverat intaget.

En sak till. Om ni har svårt att tänka klart så är det inget konstigt. Ska man tro på Aftonbladet kommer vi snart inte kunna tänka alls.

Undrar om det beror på de anala gaserna att hjärnan krymper? Då har vi en anledning till att hålla andan.                                

Naaw....

Jag till Musonen: Vad tycker du jag ska blogga om?

Musonen: Haha, inte vet väl jag.

Jag: Jo, men har du inget som du är jättearg på?

Musonen: Sverige.

Jag: Åhhh, inte det.......har du inget du tycker jättebra om då?

Musonen: Dig.


Största kramen till dig, Musonen! <3

Och tack för inlägget:)Vad är väl en bal....i soprummet?

Igår ägde den rum. Årets tillställning (läs om den HÄR).

Och jag som köpt balklänning och lockat håret kunde inte gå på festen...:(

Hoppas det var kul för de lyckliga som var där. En sådan chans kommer ju som sagt aldrig tillbaka någon mer gång i livet.

Undrar om Kungen kom...(heter kungen Torbjörn?) 

Jag hoppas det gick städat till.

Man vill ju gärna kunna slänga sopor på kvällarna även i fortsättningen...

 
(Bilden fotad från David Batras "Den som inte tar bort luddet ska dö")

Ja ja. Det är bara att ta nya tag och gå vidare...

Hoppas ni alla får en fin dag. Godmorgon!

Jag är nog lite seg

Vad ska man hitta på till middag idag? Har ni några idéer att dela med er av? 

Gärna snabbt, för jag är lite rädd nämligen, vill inte att min familj ska bli alltför hungrig.

Det kan ju hända att de får för sig att äta upp mig då....och är de tillräckligt hungriga kommer det kanske anses som förmildrande omständighet..

Nu tror ni väl att jag svamlar? Men kolla HÄR då får ni se."Det som finns inom mig omger mig"

Idag ska jag jobba för första gången på en och en halv vecka. Det kommer inte att gå bra för jag mår inte bättre. Ja, så är det, men jag åker dit ändå för jag vill inte ha med försäkringskassan att göra.

Ska försöka se positivt på det hela. Det blir kul att träffa folk. Ja, det var väl allt. För övrigt känns det bara skit rent ut sagt. Mer positiv än så kan jag inte vara just nu.

Man ska ju tänka positivt är jag itutad, och det stämmer ju också, men ibland måste man väl bara inse hur saker och ting är? Hur långt ska man tvinga sig själv till att vara glad och nöjd? Är det konstigt att man deppar ihop när det är riktigt jobbigt?  

Nu blev det här ett tyck-synd-om-mig-inlägg och det var verkligen inte meningen. Jag hatar när människor tycker synd om mig, men samtidigt vill jag inte fortsätta låtsas som om allt är bra när det inte är det.

Inte hela tiden i alla fall.


Tur man kan skämta i alla fall...Godmorgon allihopa!

Ny design!!!

För er som inte tänkt på det (det kan ju finnas fler förvirrade människor i världen än jag), jag har ny design!! 

Ser ni så skönt jag har det i hängmattan.

Precis så där ligger jag med datorn i knät iklädd mjukiskläder och bloggar. Utom att jag inte har någon hängmatta då förstås, utan ligger eller sitter i soffan istället.

Jag har såklart fått hjälp med ALLT, utom att rita bilden, det har jag gjort själv. Och den som hjälpt mig är en superduktig och gullig tjej som heter Tiara. HÄR hittar ni henne. 

Tiara har haft en ängels tålamod med mig, för jag lovar att jag inte har varit lätt att ha med att göra. Jag vet inte hur många gånger jag ändrat mig med olika saker i designen och Tiara har varit jättegullig hela tiden.

Himla go tjej är hon:)

Så TACK snälla Tiara för din hjälp och ditt tålamod. Jag är supernöjd och glad.


      heart            heart            heart             heart            heart           heart


Ni behöver inte skratta...

 Jag fick en dålig historia på mail som jag tänkte dela med mig av till er. Snällt va?
 


Det var en gång en perfekt man och en perfekt kvinna.


Dom träffades och eftersom deras förhållande var perfekt gifte de sig.


Bröllopet var perfekt och deras liv som gift par var också perfekt.
En julafton när det snöade mycket åkte det perfekta paret bil på en
slingrande väg. Plötsligt såg de någon som hade fått punktering.

Det var jultomten med säcken full av presenter.


Eftersom de inte ville göra barnen besvikna erbjöd de jultomten att åka
med dom, så att han skulle hinna dela ut presenterna.  

Men tyvärr försämrades vädret och de tre råkade ut för en olycka.
Bara en av de tre överlevde. Vem?
(Tänk först och titta sen på svaret nedan) 
 

 

 
Givetvis överlevde den perfekta kvinnan.


Hon är den enda av de tre personerna som existerar i verkligheten. Jultomten är påhittad och den perfekte mannen finns inte heller.
 


Så långt är allt okej men egentligen finns det en urlöjlig fortsättning på den här historien, endast avsedd för män som är så dålig att jag helst inte vill visa er den.


Men äsch, okej då. Alla män...scrolla ner.... 

 

 

 


 

 

  


Om inte jultomten existerar och inte den perfekta mannen,
så betyder det att kvinnan körde.

Det förklarar olyckan.   Och en sak till: Om du är kvinna och läste slutet av historien så bevisar
det att:

Kvinnor gör aldrig vad de blir tillsagda ;) 


Godmorgon på er!

Jaha. Så var det Söndag. Det blir färgade ägg till frukost idag eftersom jag till familjens stora glädje råkade lägga min tepåse i äggkastrullen istället för i tekoppen igår när jag skulle koka äggen. De hann få lite färg innan jag kom på vad jag  gjort.

Självklart tänkte jag på att fota missödet. Man är väl bloggare...Mitt lilla misstag fick oss att tänka på alla andra små misstag som gjorts genom åren och på tal om att färga ägg så kom vi in på påsken så här i kommande juletider.
Förra påsken skickade jag Mumannen att köpa fjädrar. Tror ni han kom hem med fjädrar då? Nej, just det. Typiskt karlar va? Jag var jättesur när jag packade upp varorna. 

Efter någon dag eller så gjorde jag dock en liten upptäckt. Han hade visst köpt fjädrar. Och jag hade tydligen lagt dem i...frysen. Där låg de fint bland bröd och andra frysvaror.

Jag har även ätit diskmedel en gång, men det berättar jag om en annan gång, när jag inte snart ska äta frukost...


Hemma från Hagsätra

Mudottern önskade sig en ostkupa så då fick hon en ostkupa. Om jag hade vetat att hon var så fattig på ost så hade hon fått en sån också.Vi har haft trevligt och blev borta längre än väntat. Vi tog en omväg via Värtahamnen och hämtade upp en oväntat pigg pojkvän som varit på kryssning innan vi åkte hem till Uppsala igen.

Har precis ätit middag. Stekt pangasiusfilé från igår med hollandaise utan grönsaker. Det måste väl nästan vara godkänt enligt LCHF?  Ja. Roligare än så blev inte det här inlägget. Ska försöka skärpa mig till i morgon.

Ha en trevlig kväll allihopa!

Inflyttningskalas i Hagsätra

Vi ska till Mudottern, som nyligen flyttat, på fika.

Gissa vad hon ska få i inflyttningspresent av oss?Vi hörs ikväll! Ha en trevlig Lördag så länge.

Det är Lördag

 Det var matdags på nunneklostret och köksan ropade:
- Kom in, maten är färdig.

Ingen reaktion. Nunnorna åkte runt på en cykel.
- Kom in och ät innan maten kallnar, ropade köksan.

Fortfarande ingen reaktion.

Då blev köksan arg och skrek.
- Kommer ni inte in genast låter jag sätta tillbaka sadeln på cykeln!


 

      msuperior.gif (55771 bytes)

Fredag = Idol

Mudottern och jag ska gå på Idolfinalen i Globen den 11 December! Det ska bli jättekul! Jag älskar att se alla dessa talangfulla unga människor få sitt livs chans till en musikkarriär. Dessutom gillar jag den nuvarande juryn. De är ärliga men schyssta vad jag har sett.

Jag hoppas på att få se den duktiga killen i filmen nedan i finalen. Inte för att vi känner honom, men vi känner igen honom från Knivsta där vi bodde under våra barns uppväxt och det gör ju att man hejar lite extra. Dessutom är han sjukt duktig. Lyssna på det här från förra fredagens Idol bara.Lite empati skulle inte skada

Försäkringskasseutlöst depression är det senaste verket av de som bestämmer i det här landet. Hoppas de är stolta över sin bedrift.  

Läkarna rasar alltmer mot Försäkringskassans regler som försöker tvinga cancersjuka och andra allvarligt sjuka ut i ett arbetsliv de absolut inte har en chans att klara av.  

Vart är vi på väg? Är vi verkligen så rädda för fuskare att vi i jakten på dem tycker det är värt att trampa hårt på dem som redan ligger?

Det är ett kallt samhälle vi lever i.


Uppdatering:

Jag fick en kommentar från Petra:

"Jag måste få försvara försäkringskassan lite här..
Det är inte dem som sätter reglerna för hur sjukförsäkringen får se ut.
Det är vår sittande regering.
De som jobbar på försäkringskassan som handläggare, tycker nog också att detta är skit. Men de måste göra som de blir tillsagda annars blir de av med jobbet"


Jag kan bara hålla med Petra om det hon säger, och jag skriver också i inlägget "de som bestämmer i det här landet" och "försäkringskassans regler". Ingenting om att jag skyller på de handläggare som säkert tycker det är jobbigt att behöva neka sjuka människor sjukpenning.
Det är ju som sagt de som bestämmer i vårt land, dvs regeringen, som tagit beslut om reglerna. 

Däremot tycker jag att det är konstigt att det faktiskt kan skilja i bedömning av en persons rätt till sjukpenning beroende på vem man får som handläggare på F-kassan. Det tycker jag de borde se över.

Fredagstips

Fredag den 13:e är visst en riktig turdag.Godmorgon! Ha en superskön Fredag hörni!


Att jag skulle behöva en är ganska uppenbart

Stattinskan kallar sin hjärna för "protesen". Ganska kul tycker jag.

Det får mig att tänka på när jag för några år sedan fick telefon från en kvinna som undrade om hon fick ställa några frågor om radiolyssnade, och om jag eventuellt kunde tänka mig att komma till radiostationen för att delta i en mer omfattande undersökning.
Redan här borde jag ha backat eftersom jag så gott som aldrig lyssnar på radio, men nej då, det går bra, sa jag glatt utan att tänka mig för.

Det första jag fick veta är att man måste ha uppnått en viss ålder för att delta i undersökningen. - Hur gammal är du? - 38, säger jag. Vad bra, då kan du vara med. - Nej 39! - Jaha, hahaha, det gör inget, skrattar hon. - NEJ FÖRRESTEN...40!! skriker jag medan jag känner rödfärgen stiga, öronen koka och kroppen sjunka genom jorden av skam.
- Haha..., hur gammal är du egentligen?
- 40. Det är säkert.
- Då är du för gammal.

Och det var väl för väl. Inte hade jag vågat träffa henne live efter den fadäsen...

Det har ju gått ett antal år sedan den där händelsen och mycket konstigt har hänt. Bl.a fick jag en gång frågan om vad vi hade för bil, varvid jag, utan att tänka efter svarade "Jag tror det är en Fiat, den är i alla fall grön". Inte ens vår föregående bil vid tillfället var Fiat eller grön.  

 Ja....jag tror ni fattar det där med protes nu....


Jo tack, vi vet...

Toalettstäderskan: Håll snyggt!

Den kissnödige mannen: Jag håller väl hur fan jag vill!

Slarvmajan är vaken

Ungefär en sjättedel av er höll med mig om mitt sätt att vika, eller rättare sagt, förvara strumpor:(

Men det gör inget. Det är lite av mitt motto faktiskt. Det gör inget. Man behöver inte ta allting så himla allvarligt.

Det var allt jag ville säga för tillfället.

Nu ska jag äta ägg. Röra såklart.  

     Godmorgon!

Se hela bilden     


     
   


Mycket viktigt information

Enligt säkra källor får man INTE
vika strumpor så här:


Nej, för så här ska det se ut:

Så då vet ni det.


Varför?


Fråga inte mig.....jag har ingen aning.


Uppdatering:
Så här ser det i alla fall ut i min
strump/tros/behå-låda:

Fullt normalt enligt mig! 

Förbannade skitskola!!

Jag vet inte om ni läst det förut, men Egoinas mamma och jag brukar ibland diskutera våra skolklasser som beter sig väldigt olika. Mina elever är ena riktigt jobbiga bråkstakar och skolkare som kommer och går som de vill medan Egoinas mammas klass har frivillig kvarsittning och vägrar gå hem överhuvudtaget...

Nu är det så att min skola för tillfället slår alla rekord i att vara värdelös. Eller rättare sagt är det knäppskallarna till elever i min klass som är helt värdelösa.  
Aldrig har de vett att sitta stilla under skoltid! De bökar och stökar, låter illa och knuffas och springer runt som tokiga. De är helt enkelt galna, det är bara att konstatera.   

Jag har försökt acceptera att de rör till i klassrummet, men det är svårt att bara låta dem vara. De är helt enkelt alldeles för störande. De ställer till så man inte törs röra sig ur fläcken för gör man det finns en överhängande risk att de smiter iväg eller börjar slåss helt oprovocerat.

Skolk är som sagt ett utbrett problem i min klass. Flera gånger dagligen är det elever som skolkar. De kan sticka precis när som helst, utan förvarning. De allra lugnaste eleverna kan på en sekund förvandlas till skolkare.
Jag försöker med alla medel få dem att lugna ner sig men ingenting hjälper.  

Att droga dem kan i och för sig hjälpa, men då blir de så trötta och går aldrig hem från skolan istället och jag får jobba övertid på nätterna med att försöka fösa iväg de idioterna. Och så snart drogerna går ur kroppen är de sju resor värre än innan. 
  
Nu ska jag iväg på elevvårdsmöte för att diskutera klassens framtid. I bästa fall kanske jag kan få vila lite åtminstone. Om jag ens tar mig till mötet. Det händer att de är så bråkiga att jag inte kan gå utanför dörren.

Funkar det inte den här gången funderar jag på att säga upp mig. Hur nu det ska gå till....


Några skolkare som smitit innan skoldagens slut.


Uppdatering;  en liten ordlista verkar behövas (jag trodde skithögen skulle räcka, men nej då...;))
klassrum = mage
skolelev = bajs    


Det är väl onsdag idag?

Jag vaknade på mage med enorm ryggvärk idag, annars hade jag nog sovit fortfarande. Ryggen hade låst sig och när jag reste mig upp kändes det som om ryggen gått av och övre halvan av kroppen skulle ramla av. Jag kan egentligen inte sova på mage, men vad ska man göra åt det?

Min kropp lyder mig inte på nätterna hur mycket jag än försöker prata med den när jag går och lägger mig.

Jag fick ändå tvinga mig bakåtlutande och stel till toaletten eftersom magen var kaos. Nu börjar det mjuka upp sig lite i ryggen men jag har fortfarande problem med mina idioter till skolelever! Men det får ni höra mer om lite senare.

Nu tänkte jag bara säga Godmorgon till er och sätta mig och ta en kopp te. Och kolla när de pratar så viktiga grejer som kalsongmodet på Nyhetsmorgon.

Vi hörs om en stund!


 
Snygga kalsonger?


Skitbra....eller....?

Fashionhaggan berättar i sitt inlägg "En shopaholics bekännelser" om hur hon går till väga för att lura Mr N att hennes nyinköpta prylar är gamla. Ja, ni har nog hört tricket förr, man smusslar undan det man köpt, tar bort kvittona och sen när mannen undrar varifrån man fått prylarna så säger man bara: "Vaddå? Det här har jag haft länge...."
Var och varannan kvinna praktiserar enligt uppgift detta knep. Funkar varenda gång har jag hört.

För min del är det ännu lättare....jag behöver bara sätta på mig det nya plagget, byta till nya gardiner, komma hem med det nyklippta håret eller vad det nu är för nytt jag fixat. Inga frågor kommer på det. Ingen märker skillnad.

Ibland skulle det kännas trevligt att få luras lite istället.....
goodmorningIngen idé att byta om ens....


De är nog för stora för migDet senaste som upprör är att Lindex haft fräckheten att lansera en kollektion kläder endast i de små storlekarna S och M.

Jag kan väl förstå känslorna hos alla som bär större storlekar och känner sig diskriminerade, men vill samtidigt berätta att det finns många butiker där jag så gott som aldrig kan handla kläder.

Jag kan nämligen oftast bara ha storlek XS, alltså 34, ibland 32. Många butiker har inte ens de storlekarna, eller väldigt få plagg som tar slut direkt. Jag är liten och smal, dock inte extremt, jag är 164 cm och väger vanligen ca 53 kilo. Det blir ett BMI på ca 20 vilket är inom det normala. Jag trivs med min vikt, jag bantar ALDRIG och jag vet att jag är långt ifrån ensam. Jag vet normalsmala vuxna som får handla på barnavdelningen för att de är små. 

Problemet löser jag, utan att gnälla, genom att köpa något annat eller handla någon annanstans. 

Dessutom kommer antagligen inte jag heller att kunna ha de där kläderna från Lindex...

Mitt självförtroende är inte alltid det bästa

Självförtroende är att tro på sin förmåga. Självkänsla är att känna sitt värde som människa. Självsäkerhet är bara yta.

Om man själv tycker att man är en bra människa som borde duga men ändå känner att andra inte tycker att man duger och tar åt sig av deras åsikter som egentligen kanske inte ens är deras åsikter eftersom de inte sagt något utan bara är en känsla man får när de är närvarande, har man bra eller dålig självkänsla då?
Godmorgon och ha en trevlig Tisdag!


Ta udden av elakingen

Jag har tänkt på en sak angående de elaka kommentarerna man kan få ibland. Inte för att det hänt mig ofta precis, men lite småotrevliga kan ju vissa vara.

Jag fick på en föreläsning lära mig att ett effektivt sätt att bemöta sura människor är att fullständigt ignorera personens beteende och vara överdrivet trevlig tillbaka. Tror ni det skulle funka?

Om man får en kommentar som "Fy fan vad du fjäskar, snacka om att smöra" (har fått en liknande en gång, HAHA) så går man bara in på personens blogg och tackar för kommentaren och öser beröm över inlägg som personen har skrivit i sin egen blogg. På fullt allvar, utan ironi. Om kommentaren lämnas anonymt gör man likadant fast svarar trevligt i sin egen blogg. Jag inbillar mig att man går tillbaka för att se om man fått någon reaktion på sin elaking. 

Visst skulle väl det ta udden av den elaka kommentaren och få den som skrev den att känna sig ganska dum?

Om inte annat skulle i varje fall jag själv känna mig ganska nöjd med min bedrift...         angry bull animation  Vad tycker ni? Arg eller trevlig tillbaka?    flirting cow animation

Bästa föryngringsmetoden: Gå i pension

Det här inlägget intresserar kanske inte er unga läsare, men vänta bara, snart börjar ni också fundera på såna här saker, och om inte annat kanske ni har föräldrar som det kan intressera.

Den medicinska tidskriften Lancet presenterar en studie som visar att ju sämre man mår före pensioneringen, desto bättre mår man efter.

Plötsligt kände sig människor som gått i pension 8-10 år yngre och fortsatte sedan må bra de sju år studien pågick. Vissa av de 15000 som ingick i studien upplevde ingen förbättring av hälsan efter pensioneringen, men de var bara 2% och hade haft låga krav och hög tillfredsställelse i arbetet.

Vd vid stressforskningsinstitutet, Hugo Westerlund, säger att resultatet borde bekymra beslutsfattare som vill höja pensionsåldern.

Förbättringar i arbetsmiljön lär behövas.

                                

                                   silly woman posing


jobbigt Måndagmorgoninlägg

När man tror att man säkert vet något vet man nog inte att det mesta inte går att säkert veta och då vet man ju egentligen inte det där man trodde att man säkert visste och det betyder att man egentligen vet något först när man inser att man nästan ingenting vet.

Eller som Goethe sa, Tvivlet växer med kunskaperna.

Ta hand om varandra och
ha en underbar Måndag allihopa! 


Dags att sova

Nu är det bäst vi går och lägger oss så vi orkar jobba i morgon.
                          
                             Godnatt allihopa!Jag bemöter kritik

Det har kommit kritik mot den här bilden och eftersom jag själv gått ut med den idag i en uppmaning om att sprida budskapet, skulle jag vilja bemöta kritiken som jag till viss del kan förstå, och respekterar fullt ut, men inte håller med om.Kritiken går ut på att vi vill att människor ska dö, att man sjunker till en låg nivå när man går ut med det budskapet och att en dialog och debatt istället är rätt väg att gå. 

Själv tolkar jag inte bilden som en uppmaning att folk ska gå och dö, utan mer som ett humoristiskt och slagfärdigt sätt att svara upp mot de rasister som påstår sig vilja dö för sitt fosterland.

Jag skulle aldrig på allvar önska livet ur någon oavsett åsikt. Jag håller med om att debatter och möten med dessa, som jag ser det, okunniga människor är oerhört viktiga, men även att alla vi som är mot rasism verkligen visar det öppet på ett kraftfullt sätt.

Varför skulle det vara lättare för mig?

Kompis: Varför tar du ingen kaka? Du som är så smal kan väl äta vad du vill utan att det gör något?

Jag: Varför tror du att jag är smal?


 Det var gott med farsdagstårta i alla fall...


Grattis alla pappor!

Förra inlägget var mitt 300:e inlägg sedan jag startade bloggen. Kul va?

Det är ju Fars Dag idag, så jag får väl säga Grattis till alla pappor då.
Vet ni förresten vad den enda skillnaden mellan fars dag och de andra 364 dagarna är enligt mannen?

Kortet.

  

PS: Varken Mumannen eller min pappa fattade det skämtet. Jag antar att det beror på att de är just män och tar för givet att alla dagar är deras....

Sprid ett viktigt budskap

Dagens goda gärning tar dig två minuter att göra. Jag hittade
denna hos Egoinas mamma.Är du emot rasism? Kopiera denna bild och lägg ut den på
din blogg. Be också dina läsare lägga ut bilden på sina bloggar.

Låt oss sprida budskapet som en eld i bloggvärlden!


Godmorgon! Hoppas ni sovit lika gott och länge som jag.


Ikväll bloggar vi, bara så att ni vet!

Nu har vi fikat, Mumannen har åkt på herrmiddag och
jag har sminkat och ska snart skicka den vise mannen på fest.Sitter just nu och äter kyckling med sallad,
fetaost och creme fraiche-dressing.Jag tänker passa på att läsa läxa.Och beställa ur den här katalogen.Så då vet ni det.

Och eftersom jag är ensam hemma tänkte jag meddela att det förutom ovanstående aktiviteter är bloggning som gäller för oss allihopa. Tänk på att det blir tråkigt för mig annars, så inga dumma idéer om att umgås med vänner, familj eller annat onödigt ikväll.

Okej? 

Vad är det vi håller på med?Det här djuret ser ju lite lustigt ut, men det är egentligen ingenting alls att skratta åt. Kan ni gissa vad det är?

En björn!

Aftonbladet berättar att allt fler björnar som lever på zoo i Europa tappar sin päls. Ingen förstår riktigt varför, men man tror att klimatförändringar och kost som inte liknar deras naturliga kan vara orsaken.

Kropparna kliar så skötarna måste smörja dem med speciell salva.

Det är så sorgligt... 


Håriga tollar och tandborstar

Ja, jag hade rensat avloppet i förra inlägget. Det var ingen hårig "tolle" som Egoinas mamma gissade på! Men det var kul att lära sig ett nytt ord, det ska jag sprida till Uppland. -Lagt en fin tolle? ska jag fråga när folk kommer ut från toaletten. 

 

När vi ändå pratar om toaletter...

När jag skulle ladda min nya eltandborste i torsdags uppstod ett smärre bekymmer.
Det finns tydligen inget eluttag på min toalett.
Hur kunde jag inte veta det efter fem år?

Nu har tandborsten istället fått en ovanligt fin hedersplats för att vara en tandborste.   Jag tycker den piggar upp lite bredvid den tråkiga högtalaren.
Det tycker inte Mumannen...Han tycker att vi kan samsas om eluttaget på hans toalett.

Vem tror ni vinner?

Godmorgon

Vad kan det här vara då?

Ett "litet" fynd jag gjort här hemma.Oj, vad hungrig jag är. Måste äta frukost.

Vi hörs sen...

Väntar på flugattack

Har precis träffat på en odödlig superfluga.

För det första, den flög omkring som om det inte så gott som är vinter.
För det andra, jag drämde till den med en tidning så kroppsdelarna flög och ändå rörde den på sig.
För det tredje, jag lyckades äntligen slå ihjäl den, öppnade balkongdörren och skulle slänga bort den.

Då flög den iväg.

Och nu är den säkert och hämtar alla sina vänner ur Nationella Superflugarmén...
        

Jag är avundsjuk

Kors i taket. Justitieminister Beatrice Ask sa nyss, för en gångs skull, något jag håller med om.
Nämligen att avundsjuka kan vara en drivkraft, det är missunnsamhet som är det otäcka.Vårt hotell på Langkawi i Malaysia -08.

Är inte lite avundsjuk på alla som är där just nu...


Godmorgon

Höll på att sova bort morgoninlägget! Nu är jag vaken i alla fall men har en hemsk huvudvärk, är förkyld och har lite feber. Ska bara vila, dricka te och ta alvedon. Vi hörs senare. 


Trevlig Fredag på er! 

Musrengörare?

Nej hörni, som Patrik (som har ny blogg) och Nilla gissat så är det faktiskt en eltandborste jag köpt. Ni andra har väääldigt snuskig fantasi tycker jag. Fy på er!  

Mumannen säger att jag BARA får borsta tänderna med den. Fattar inte vad han menar...

Förresten bestämmer väl inte han det?På tal om Mumannen så är han ganska chockad över att jag tar med min mini-pc på toa. Har ni hört nåt så dumt? Vad skulle jag annars med en mini till? När jag sitter på toa passar jag på och läsa Kissie och andra skitbloggar. I bästa fall känner de lukten...

Bra vibrationer

Ops.......vad har jag köpt nu då........?EXTRA! Snöstorm och extrem kyla med flera döda

Det snöar pyttelite i Uppsala idag. Det kommer smälta, men ändå...

Ett av offren, som ska begravas idag, ser ni här:Har inte haft någonstans att begrava dem förrän nu eftersom renovering av blombegravningslokalen pågått.

PS: Bli inte arga, jag vill bara testa om Aftonbladets rubriksättningsmetoder kan öka mina läsarsiffror.

Kan man se ut så här efter akupunktur?

                                 
                                 

Det gjorde inte riktigt lika ont som senast i alla fall och det kanske är normalt att det blir stora blåmärken? Jag vet inte.

Godmorgon allihopa. Trevlig Torsdag på er!
Vispa lite grädde till också

Har man inget att blogga om kan man alltid baka Brownies.

Gör så här:

Smält 225 gram smör. Hacka 200 gram choklad och häll i smöret. Rör om tills det smält.

Fota grytan medan du rör om.Blanda 3 dl mjöl, 1 tsk bakpulver, 1 msk vaniljsocker och en nypa salt.

Vispa 3 ägg tillsammans med 2,5 dl socker. Fotografera igen.Blanda allt. Häll upp det i en bröad form.

Hacka 100 gram vit choklad och häll den över smeten i formen.

Fram med kameran igen.Grädda mitt i ugnen, 175 grader i 25 minuter.

Kakan ska vara lite dallrig när du tar ut den.

Låt svalna, skär upp en bit och lägg på ett fat. Ha på lite florsocker.

Fotografera.Gör gärna dubbel sats och ta med hälften till jobbet i morgon.

Spar resten till familjen och fikafrämmande till helgen.

Sen är det bara att göra ett inlägg av alltihop så är det klart!

Obs! Ät för allt i världen inte av kakan. Bjud bara på den. Den är svingod och om man börjar äta går det inte att sluta.


Nu ska jag baka. Vi hörs sen...

Brunetten: Fan, nu har min kille köpt blommor till mig igen!

Blondinen: Gillar du inte blommor?

Brunetten: Jodå, men han köper aldrig blommor utan att ha en massa förväntningar, och jag har inte lust
att ligga på rygg med benen i vädret hela helgen...

Blondinen efter att ha funderat en stund: Har du ingen vas...?


          

 


Jäkla skit också....jag som skulle öva....

Jag sover inte så bra på nätterna. Ryggen låser sig och när jag väl har vaknat börjar tankarna snurra.

Igår fick jag rådet av någon som kan sånt att tänka på ett speciellt sätt när jag lägger mig. Istället för att bäva för natten som kommer ska jag tänka: Nu ska jag lägga mig och vad BRA att jag kan gå upp och göra något annat om det inte går att sova. När jag vaknar ska jag alltså kliva upp inom en halvtimme och hitta på nåt tills jag känner mig sömnig igen. Kroppen ska lära sig det hjärnan redan vet, att sängen är till för sömn, och jag ska hjälpa min kropp att förstå det.

Egentligen ska man inte tända eller utsätta sig för ljud, men eftersom terapeuten anser att det bara blir FÖR tråkigt att sitta i kolsvarta mörkret och stirra tills tröttheten kommer gav hon mig lov att slå på datorn en stund. Man ska också tänka på att hjärnan är inställd på sömn och därför spelar en spratt på natten genom att grubbla. De katastroftankar man har då ska man inte fästa för stor vikt vid och försöka distrahera bort genom att aktivera sig lite.

Jag blev lovad att genom att följa de här råden få bättre sömn inom några nätter.  

Igår när jag lade mig tänkte jag som jag lärt mig, vad BRA att jag kan gå upp till datorn sen när jag vaknar. Sen somnade jag och sov som en klubbad säl hela natten.


                           
                                  


 


Hitta din vante

I Engelska parken i Uppsala har någon hängt upp ett streck med klädnypor och en skylt där man uppmanar folk att leta efter sin vante eller hänga upp de vantar man hittar. Ingen ska behöva gråta över en tappad vante är budskapet.

Hittar man inte sin vante där kan man gå in på vantbanken.se som är en fyndplats för upphittade vantar, tvättade och märkta med datum och fyndplats. Man kan även efterlysa sin vante och se vilka vantar som återförenats.  

Tänk att det finns folk som lägger ner jobb på en sån sak. Man kanske kan tycka att det finns viktigare saker att tänka på, men jag tycker ändå det är gulligt och omtänksam. Och det ena utesluter inte det andra. 

                               

                      


Hälge slipper ju frysa i alla fall...

Då var det Tisdag och dags att bege sig till jobbet igen. Hoppas det är bättre väder idag, annars är det bara ut och frysa i blåsten och kylan. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder, säger några då. Vad är det för hurtfriskt påstående? Finns visst dåligt väder, regn som piskar i ansiktet, blåst som viner kring örona och kyla som tränger ända in på skinnet vad man än klär på sig. Fy tusan.

Det här snacket om att man ska svettas in sommaren och frysa in vintern går jag inte heller på. Man ska "spara" sin dunjacka tills det är riktig vinter. Jag lovar, även om jag använder min dunjacka redan nu i den råa kylan betyder inte det att jag kommer att frysa ännu mer i vinter och behöva två dunjackor när jag går ut då.

Ursäkta att jag inte känner mig så positiv just nu. Man kan väl inte vara glad precis hela tiden? Kanske lider av en speciell bokstavskombination idag...pms...man kan aldrig så noga veta i min ålder. Det kan komma lite när som.

Nu får det i alla fall vara färdiggnällt för den här gången. Godmorgon, ha en underbar Tisdag så hörs vi sen!
Kanske Kungen är bjuden...

Jag är bjuden på en MYCKET fin tillställning.

Det är nog Årets Tillställning till och med.

Dryck med tilltugg utlovas, liksom gåva till utvalda delar av gästerna. Bandklippning kommer att äga rum eftersom en invigning ingår i hela festupplägget.   

En unik chans som aldrig getts mig förut och garanterat inte kommer tillbaks, antagligen inte så länge jag lever.

Som vanligt blir det väldigt svårt att välja kläder till denna viktiga fest.

Vad tycker ni att jag ska ha på mig?
Rätt svar på nöten

Så trevligt att det var så många som missade mina rynkor på sista bilden:)

Men det var ju även många av er som såg dem....och det var ju liksom det som var meningen också.

Rätt svar är i alla fall  "Hjärtat får aldrig rynkor"
  
Ett talesätt av Marie de Sevigne, en fransk kvinna som levde på 1600-talet och är känd för sina brev till hennes dotter. Marc Levengood har även skrivit en bok som heter nästan samma sak, Hjärtat får inga rynkor. 

Den som var först med rätt svar var den fenomenala nöt-lösaren Anne (igen)!

Grattis till dig! 


          
              

Vi tar en nöt igen


Svaret på nöten är ett talesätt av en kvinna som levde på 1600-talet.

Den som är först med rätt svar får en länkning.


Lycka till! 


Rätt svar kommer ikväll. Godmorgon och ha en trevlig Måndag så länge.


Vi är mer lika än olika

Den jättetrevlige Christoffer visade för ett par dagar sedan en reklamfilm på sin blogg där en muslimsk kvinna bär vackra sexiga underkläder under sin niqab. Ni kan se den på hans blogg Gaymasen. Det fick mig att tänka på när vi var i Malaysia, som till stor del är ett muslimskt land, på semester förra året.

Jag, liksom många andra har haft en del fördomar mot muslimska kvinnor och trott att de är förtryckta och tråkigt klädda under sina heltäckande kläder, och det finns nog kvinnor som lever så också, men det vi skymtade var i alla fall skitsnygga skor, vackra smycken, sminkade ansikten och moderna jeans.

Tjejerna badade i havet iklädda speciella badkläder med slöjor. De hade småbarn med sig, hyrde vattenskotrar och åkte runt lite försiktigt med barnen bakpå. Sen släppte de av barnen och synen som följde var helt underbar. De drog iväg som galningar i världens fart stående på sina skotrar med slöjorna fladdrande.

Som Christoffer sa i en kommentar till mig, när man ser sånt här förstår man, de är ju precis som vi, bara det att deras religion har sin del i deras liv. 

  Längtar tillbaka...

Pinsamt

Idag är det match mellan AIK och IFK Göteborg.

Jag kommer självklart heja på mitt lag. Jag kommer skrika som en galning åt idioterna till motståndare och gråta av glädje när mitt lag gör mål. För göra mål ska dom, det finns inget annat.

När de vinner kommer jag att gråta lyckotårar, krama vem som helst och hylla mina hjältar som om de vunnit ett krig och räddat livet på hela min familj.

Om dom mot förmodan skulle förlora kommer jag ställa till ett helvete. Jag kommer slå sönder allt i min närhet, gråta som ett barn och skicka en rak höger i nyllet på första bästa människa som kommer i vägen.

Eller inte.

Jag skiter i den där matchen, men många andra kommer bete sig precis som ovan. 

Godmorgon!

Jag brukar ibland säga att mäns hjärnor slutar utvecklas i tolvårsåldern och sen är det bara kroppen som växer. Det är ett skämt naturligtvis, men det som händer efter att jag framfört mitt skämt är det som är roligast.
Folk tror på mig....

Det har inget med saken att göra att Mumannen har åkt och fiskat, men så är fallet och jag är ensam hemma. Eller det är jag inte riktigt, men det är nog ingen idé att räkna med sällskap än på länge av en (Musonen) som satt i telefon vid halv fyra inatt.

Skönt med Söndag och inget att göra. De bästa helgerna är de helt oplanerade tycker jag. Då får man verkligen återhämta sig om man behöver det. Och det behöver man ju.

Ha en trevlig Söndag hörni!

 Nu blir det en kopp te eller två...eller tre.   

RSS 2.0