Oj förlåt!

Jag har ju GLÖMT att visa hur det går med balkongodlingen! Ber tusen gånger om ursäkt, det ska inte upprepas. Vill ni ha dagliga rapporter, eller räcker det med varannan dag?

Joo, men alltså...
..bebisgurkorna är fortfarande bebisar, 4-5 cm ungefär, men de växer i alla fall.

Tomaterna växer också. Börjar bli riktigt många nu. Både bebisar och lite större tonårstomater.

Och jordgubbarna mognar en efter en. De få som finns kvar.

Räcker det så, eller är det något mer ni vill veta?

Plötslig energi

Vet inte vad som hände igår, hade inte alls tänkt det så, men plötsligt stod jag där och rev i tvätten och med dammsugare, dammtrasor och toarengöring i högsta hugg. Försökte hejda mig själv, men släpade med några mattor till tvättstugan och passade även på att kalka av både kaffemaskin och vattenkokare mitt i alltihopa. Hann med en promenad med kameran också, innan vi åkte och handlade. Musonen och jag tog till slut en kvällspromenad för att prova den gamla golfklubban som stod i förrådet, innan jag sjönk ner i soffan, fortfarande piggare än vanligt.Nämen..

Den "lila" blomman läste nog mitt inlägg häromdagen.

Ser ni?

Nu då..?:
Snart är nog alla blommor lila! Precis som de skulle vara när jag köpte den.

Nu väntar jag bara på att de "mörka" slingorna jag gjorde också ska uppenbara sig.

Före                                Efter

Snart kommer de, en efter en. Kanske.

Inbillningssjuk

Fick ett getingstick i handen igår. Förutom att det gjorde jäkligt ont var det första jag tänkte att jag borde fota min röda svullna hand till bloggen. Men det hade känts dumt eftersom jag var på jobbet.

Det andra jag tänkte var att nu kanske jag dör. Jag som är allergisk mot vissa saker blev ju rädd för att få en allergiattack av sticket. Kände mig lite inbillningssvimfärdig, men höll mig på benen.

Inbillade mig också att tungan svällde och läpparna kliade men låtsades som ingenting. Efter en stund blev det bättre. Men det var lite synd om mig ett tag i alla fall..

Kom hit ska jag klämma dig i dörrkarmen, din dumma idiot!

Trötter

Jag var så arg inatt. Jag var arg för att jag inte kunde somna. Det hjälpte dock tyvärr inte att vara arg. Att vara arg är visst ingen bra insomningsteknik. Men till slut sov jag och sen släpade jag mig upp och har jobbat idag. Nu sitter jag och nickar till hela tiden. Får passa mig så jag inte råkar trycka på publicera mitt i ett ord eller en meni

Tack.. eller inte

Någon har haft "vänligheten" att anmäla mig med mitt namn och min bloggmailadress till en dejtingsida.Rätta mig om jag har fel, men jag kan inte påstå att de gör ett seriöst intryck direkt.


Och inte blev det bättre när jag googlade dem...

Ja ja, nu har jag i alla fall efter mycket om och men kommit på hur man raderar sin profil och säger upp skiten. Och ilskan har runnit av mig. Tänk att ha så mycket fritid.. det är synd om en del..

Leva som man lär

Har validerat kursen hälsopedagogik idag. Det var precis så lätt som jag trodde det skulle vara. Inte för att skryta;) men läraren sa att hon var imponerad. Det är fantastiskt, du skulle ju kunna föreläsa om sånt här, sa hon när vi hade ett personligt samtal efter seminariet.

Det kändes väldigt upplyftande med positiv feedback, men att jag skulle kunna föreläsa tycker jag var att ta i. Men hon har nog i alla fall rätt i att jag kan en hel del om hälsa och hälsopedagogik.

Nu behöver jag bara lära mig själv att omsätta mina kunskaper i praktiken också. Kanske ska börja med att tillaga en hälsosam måltid åt familjen.. om jag nu orkar resa mig upp ur soffan. Snabbmakaroner och ketchup.. duger det tror ni? Själv kommer jag inte orka äta någon mat. Har precis satt i mig en massa godis- och kakrester från helgen..

Sjuk i huvudet

Ska validera idag. Ämnet känns jättelätt. Så lätt att jag blir orolig att inte klara av det. Inbillar mig liksom att jag är lurad att tro att det är lättare än vad det kommer att vara. Någon kommer att vilja sätta mig på plats och skratta ut mig för att jag inte ens klarar DET lätta ämnet. Så står jag där, förnedrad. Moahahaha...liksom. Där fick jag så jag teg.

Så vill jag ju inte att det ska bli. Jag vill inte skämmas. Därför har jag googlat och läst som en galning om detta lätta ämne. Bara att hitta något att plugga in som jag inte redan kunde var en utmaning.

Höga krav på mig själv? Nähä, säger ni det..

Allt är sig likt

Midsommarhelgens innehåll har inte inneburit några direkta överraskningar. Sill, nubbe, grillat, jordgubbar, lite sol, ganska kallt, regn och åska. Samt de obligatoriska stämningsförstörarna "ja, nu går vi mot mörkare tider" och "snart är det jul". Precis som vanligt.

Dock har vi redan planerat för nästa midsommar, som antagligen inte kommer vara sig lik alls. Men det får ni inte veta mer om än på sisådär runt elva månader. Haha. ;D

Ösregn i Barkaby idag.

Allvarligt synfel?

Jag köpte en lila solanum...nånting i våras, och nu blommar den för fullt.

Fin va?

Och häromdagen var jag till frissan. Jag ville tona ner det blonda lite, så frisören gjorde mörka slingor i mitt hår.


Ser ni dem? Slingorna? (Själva frisyren, eller ickefrisyren, ordnade jag genom att ta en promenad i regnet)


Näämen...hörni, hoppas ni har det bra så här på midsommardagen. Själv ska jag nog ägna kvällen åt att googla plötslig färgblindhet. Eller nåt.

En riktigt..

Glad midsommar till er alla..

från Horni och Bebisgurkan. :D

Snabbis

Kollade statistiken efter flera dagars frånvaro och shit.. jag har läsare kvar! Samvetet sade mig därför att jag kanske är skyldig alla er tre att göra en liten uppdatering.

Lilla Mu med familj åkte hem i söndags, och efter mycket sorg och tårar har nu vår fina Botswanagäst begett sig till Arlanda för sin dygnslånga resa hemåt. Flyget går kvart över fyra. Vi har haft det bra. Jordgubbstårta gillas. Köttfärslimpa med gräddsås älskas. :)

(och Lilla Mu älskar grädde)

Vad ska jag mer berätta? Regnet öser ner, gurkorna har stannat i växten, tomaterna blommar, jordgubbarna mognar och jag har ett antal (599!) olästa inlägg på bloglovin´ (kan ni vara snälla och lugna er lite, jag känner att jag inte riktigt hinner med..).

Och imorgon är det midsommarafton om ni inte visste. Inte för att jag bryr mig så mycket, utan jag äter gärna sill och jordgubbstårta när som helst. Men vi är bjudna till kompisar, och det är ju alltid kul.

Ja ja, det får räcka för nu, det skulle ju vara en snabbis det här... Idag ska jag åka till stan för att hitta en midsommargåbortspresent. Förslag någon? (inte hemgjord snaps den här gången, den blir ALLDELES för livsfarligt god..)

Ännu mera finbesök


Den här gullungen kom hit inatt. På strålande humör som vanligt. Vi kollade så allt var sig likt och turades om att gunga i gungstolen minst 170 gånger innan Musonen med flickvän kom hem. Då blev Lilla Mu blyg som bara den och gick och lade sig istället. Hon sover fortfarande. Och det gör alla andra också. Utom farmor och farfar som sitter vakna och väntar.

Det tar sig sa hon som odlade gurka

Tålamod är konsten att hoppas och så länge det finns liv finns det hopp om stora slanggurkor.

Man ska inte ropa hej innan man är över bäcken, de kanske inte blir större än så här, men då tröstar jag mig med att även små gurksnuttar är gurkor och att till och med ICA-gurkor har sina fläckar.

Skam den som ger sig, övning ger färdighet, det är bara på´t nästa år i så fall. Man ska inte spilla krut på döda gurkor. Äta bör man annars dör man, så vilken tur att jag slipper gå över ån efter gurka, för även om gurkor inte växer på träd så finns det som sagt slanggurka på ICA.

Fast nu låter det som jag redan har gett upp... men det har jag ju inte. Det sista som lämnar människan är hoppet om stora gurkor. I alla fall för min del. Men smaken är ju som bekant som baken. Fast i värsta fall odlar jag tomater också.

Hallo..

Vi pratar engelska, och det går bra. Ibland lite tyska också. Wie geht´s betyder ungefär how are you berättade jag för Musonen. Han menade att det säkert inte är fel men att jag, om jag ville, kunde översätta det till mitt eget språk istället. Allt går så bra så bra med vårt besök. Åtminstone för oss, jag hoppas att fina flickvännen tycker det också.

Jag har jobbat mycket, så de har fått vara ifred hemma. De har varit och sett 3D-film två kvällar i rad (för det var så kul med 3D). Maten verkar accepteras, tacos älskas, svenskt godis likaså och jordgubbar blev en favorit. Konstigt det känns att något som är så självklart för oss är helt okänt för någon annan.

Jag har varit på samma förskola tre dagar i rad och har trivts väldigt bra. Det är nog fördelen med mig, att jag trivs väldigt lätt överallt. Nackdelen är att jag fäster mig så snabbt så jag nästan blir ledsen när jag inte får fortsätta där jag är. Gick igår och hoppades att personen jag vikarierade för skulle fortsätta vara sjuk, men nej då, hon hade mage att bli frisk, den otacksamma människan.. ;D

Nu sitter jag och väntar på sms som brukar komma vid åtta. Då får man vara snabb och ringa direkt på sekunden. Har man otur kan det vara upptaget länge, någon annan hinner före, och man missar jobb..

Tyd den om ni kan

Inatt har jag drömt om tre kända programledare, där den enas fallskärm inte löstes ut vid ett direktsänt fallskärmshopp och personen störtade mot marken. De andra två programledarna reagerade starkt med gråt, sorg och bestörtning samtidigt som de tvingades försöka fortsätta sitt programledarskap som om ingenting hade hänt.

Vad säger den drömmen om mitt liv tro..?

Oavsett så har jag i alla fall ett liv just nu. Vi har ju Botswanabesök, till helgen får vi dessutom Sundsvallsbesök, plus att jag jobbar och därför varken hinner, har lust eller orkar blogga eller kommentera så värst mycket. Kommer tillbaka på allvar efter midsommar, antar jag.

Inte helt hundra

Kom just på att jag har en blogg till! Vet att jag har försummat den oerhört, men jag har ju mest skapat små dojjor och annat i lera den senaste tiden. Och den allra senaste tiden har jag inte skapat alls. Jag upptäckte i alla fall att det droppar in någon enstaka kommentar även i den bloggen ibland, trots att den är gravt försummad av mig. Vad trevligt. Ska försöka skärpa mig snart. Kanske smyckena kan få vara med i den bloggen också. Och jag måste rita och måla igen snart. Mår ju inte helt hundra bra annars.

Guten Tag yxskaft

Hallo! Wie geht´s? I´m feeling sehr gut today! En aning confused kanske, med en engelsktalande flickvän och en tysk pojkvän i familjen kan man inte begära annat. Pojkvännen är född i Sverige men slänger ur sig lite tyska ändå ibland. Glücklicherweise kan jag inte bara engelska, utan även tyska sheißegut.

Igår skjutsade vi Mudottern med pojkvän till någon fest. Jag hörde både tyska och engelska i baksätet. "Ho ho yes yes, ho ho ja ja" (de läste uppenbarligen min blogg igår i alla fall).

Nu är jag ensam hemma men sitter ändå och tänker tankar på en blandning mellan svenska, engelska och tyska. Råkade stöta till en person inne på ICA tidigare idag. Tänkte be om ursäkt, "sorry" och "entschuldigung" hann passera genom mitt huvud, sen var hon borta innan jag hann öppna munnen.. Kände mig aningens korkad, dum och otrevlig.

Ja ja. Innan jag slutar vill jag gärna meddela att Musonens flickvän är helt underbar. Och det är Mudotterns pojkvän också. Och Musonen2s flickvän. Meine Kinder have very good taste, helt enkelt.

Have a nice day hörni!

Vad vi har gjort idag

Eller what we have done today, som det numera heter in the Mumanian Palace.

We have been eating stickycake with glass and earthmen and we have been talking english to our lovely Motswana visitor. Efter that we went tanking the car. I wanted to do something more men the Muman was so damned peenödig so we had to go home before he pinked in his pants. Soon we will cook a typical swedish dinner. Tacos.

English is Botswanas officiella språk, för er som undrar, så it´s good that I am shitbra talking like this with Musonens girlfriend.

Shit pommes frites..

Nu är det alltså tänkt att jag ska prata engelska i ett par veckor. Tur att jag är så bra på det.. Har för säkerhets skull kollat upp några uttryck med hjälp av google översättning:


Gick resan bra? Did the trip good?

Tycker du om den här maten? Do you think about this food?

Det är varmt som sjutton idag. It´s hot as seventeen today.

På midsommar sjunger man små grodorna. On midsummer sing little frogs.

Och dansar till gummorna uti Nora. And dancing to old women UTI Nora.


Visste väl att jag kunde lita på google.
Har även hittat översättningen på några användbara uttryck som jag försöker lära mig utantill:


Än sen då? Then then then?

Det var det det. That was that that.

Hör du du. Hear you you.

Det blåser medvind idag. It blows withwind today.

Hå hå ja ja. Ho ho yes yes.


Joorå hörni, det kommer utan tvekan att gå riktigt bra det här..

Utmanad på vatten

Ama de casa har en ny utmaning och den här gången handlar det om vatten. Det första jag kom att tänka på var den här stackars lilla fisken som såg så himla törstig ut så jag gav den lite vatten ur kranen (nu har jag väl undanröjt alla tvivel på att jag verkligen är en sann djurvän?).


Ja, så jag tävlar alltså med den här bilden, om ni inte redan förstått det. Ni behöver inte rösta för all del. Jag är van att komma bland de sista. ;D

Studentfirande

Gissa vad vi ska göra idag!


Student!!! Hade ni aldrig kunnat räkna ut va?

Ni vet i alla fall inte vart vi ska, så det kan ni ju få gissa på. Till Värmland! OJ... nu avslöjade jag ju det OCKSÅ!

Ja nu vet ni vad vi har för oss idag i alla fall. Vi ska fira en kusin. Så slipper ni fundera över det också.

Finbesök

På lördag händer något väldigt trevligt. Det är till och med MER än trevligt, det som händer. Det är nämligen så att Musonens ursöta, fina flickvän som är från Botswana kommer hit!

Den som tror att det är lätt att få lov att besöka vårt vackra land har dock väldigt fel.. Efter att vi, först i ett personligt brev, sedan på migrationsverkets blanketter, intygat (och skickat orginalet med express) bland annat

- vilka vi är (kopior på passet)
- att hon kommer bo hos oss de två veckor hon är här
- att vi kommer att ta god hand om henne när hon är här
- att vår son känner henne, sedan hur länge och hur de träffades
- att vi har en acceptabel inkomst (fick skicka med kontoutdrag)
- och att vi vet en hel del om henne, hur hon bor och lever i sitt hemland

har hon ÄNTLIGEN fått visum för att besöka oss de två veckorna. Så vänligt. När Musonen åkte till henne i vintras räckte det med pass och flygbiljetter.

Ja ja, på lördag kommer hon i alla fall och det ska bli jättekul. Men först ska det vara fredag. Och då ska vi göra något helt annat som ni inte får veta nu.

Dagens goda gärning

Jag råkade tvätta en bärfis idag. 60 grader vittvätt. Tillsammans med lakan.

Ingen fara. Den var mycket tacksam. Blev ju ren och fin. Jag tog med den hem så den fick torka.

Matade den med bär på balkongen. Mums vad gott, vad du är snäll, sa den då, och fes inte alls på bäret.

Sedan gav jag den en härlig flygtur från andra våningen.

Weehooo, ropade den när den flög iväg. Vilken lycklig bärfis! En sån djurvän jag är.

Hot

Det finns hopp om framtiden ute på min balkong. Nu hoppas jag gurkorna växer sig stora och fina och inte utvecklar några konstiga sjukdomar som kan sprida död och elände omkring sig.

För då jävlar ska de få..

Usch

Känner mig ur form, har ont i huvudet och lederna, är trött på mig själv, allt och alla. Är till och med trött på vädret. Kan det inte bli svalare någon gång.. Känner mig som en typisk gnällspik som aldrig är nöjd, jag vet, men har ont i hela kroppen av värmen. Det kanske inte är värmens fel, men det känns så just nu. Som att lederna svullnar av den. Kan de det? Vill bara dra något gammalt över mig. Men det går ju inte, det blir för varmt.. Nej, nu ska jag sluta gnälla, låta er vara ifred och hoppas på att det är bättre imorgon.

Firar

Är ensam hemma på nationaldagen. Firar med att äta jordgubbar. Flaggan är för bloggens skull. Ballongerna är kvar sedan examensfirande. Och nu ska jag tvätta. Så var det med den saken.

Nationaldag

Igår var det lite svalare här, så jag orkade sitta tio minuter i taget i solen ett par gånger. Så lagom tills det är höst kanske jag har hunnit få lite färg ändå. Om nu solen fortsätter lysa.

Vi får kanske fira nationaldagen med dunder och brak för en gång skull, för idag kommer tydligen "den tyska åskan" hit.

Fast bara i västra delarna av landet om jag förstod rätt. Här i öst blir det lite lugnare firande, med stekande sol.

(Bilder från ett visst kungligt bröllop.)

Det var dagens väderleksrapport. Inga större katastrofer som vanligt. Kanske någon, förvisso läskig men jämförelsevis liten, tromb som kommer som en påminnelse om hur andra i världen kan ha det, fast gånger hundra.

Grattis till oss som bor i det här lugna, priviligierade landet!

Det är inget spöke..

Det är bara jag, som iklädd världens skönaste klänning,
glittrar så vackert med mina ondskefulla oskuldsfulla ögon,
bara för eran skull.

En chock!

Ja, det fick jag när jag vaknade i morse. Och har inte kommit över chocken än..

Klockan var tio i tio!

Kan ju inte slösa bort mitt liv med att sova!!!

Det är Mumannens fel. Han väckte mig inte!

Karlar går ju inte att lita på..

Vill ju inte ha rynkor och läderhud


Jag som varit en sån soldyrkare orkar plötsligt inte sola mer än fem minuter i taget på balkongen.

Men det gör inget. Det är ändå inte snyggt att vara brun... :(

Fixat bloggfoder

Har varit och shoppat. Den här gången kan jag inte påstå att jag direkt tjänat några pengar.

Visserligen köpte jag billiga kopior istället för Converse, och jag tänkte köpa en t-shirt som jag avstod från.

Men för att kompensera det hela köpte jag istället den dyraste klänningen jag kunde hitta (hade inget val, den satt som gjuten på min kropp och den grät när jag tänkte lämna den kvar i butiken). Väskan var normaldyr.

Så det gick jämnt ut idag, kan man säga.


Imorgon ska jag till stan igen och köpa en kofta som var för dyr idag. Blir nog billigare att dela upp inköpen på två dagar..

Kanske jag köper den där t-shirten också. Nu när jag var så duktig och avstod från den idag..

Så var det gjortOch jag har inte alls bloggtorka, ifall ni undrar. Så det så.
Har bara inte lust. Det är skillnad.;)

En definitionsfråga (som kungen skulle ha sagt)

Vi gick till stan idag, precis som vi hade bestämt.

Eller gick och gick... vi kan ha tagit bilen också, det är inte så lätt att veta.. Vi har tagit bilen många gånger, kan inte komma ihåg exakt alla. Men jag minns i alla fall bestämt att vi troligen gick in på Café Linné.Där åt jag lite glass precis som jag hade bestämt.

Eller lite och lite... det kan ha varit mycket också. Har ätit glass många gånger och kan inte minnas exakt när jag åt mycket eller lite. Jag kommer i alla fall bestämt ihåg att jag antagligen åt glass. Och kanske lite paj också, om jag minns rätt. Eller mycket.

Så man kan nästan säga att vi gick till stan och åt lite glass idag.. Det tror jag nog.

Gott var det i alla fall.

Aj aj aj..

..Oj oj oj. Ja så lät det av mig när jag kom hem från jobbet igår. Ont överallt, särskilt i ryggen. Det tar på stelopererade mig att jobba med småbarn två heltidsdagar i rad.

Hade glömt hur svårt det är att undvika att lyfta de små när de gråter, bråkar, ska kläs på, klättrar överallt, ska bytas på, upp i stolen för att äta, ner när de ätit färdigt osv. Två vuxna på tolv ett- och tvååringar. På morgonen var jag ensam drygt en timme. Fick ta emot när de kom med sina föräldrar.

Lite tufft för att vara andra dagen kan jag väl tycka, och otroligt att de små barnen accepterade mig så snabbt. Men det gick bra i alla fall, och den andra avdelningen fanns i rummet bredvid om det skulle behövas.

Idag ska vi promenera till stan och köpa lite glass. Om molnen skingrar sig och det blir tillräckligt varmt. Lagom ansträngande en ledig torsdag.

RSS 2.0