Lilla Mu firar jul

Man måste lägga sina paket (som man gjort på förskolan) under granen.


Har själv skrivit på etiketterna.


Sedan fick man öppna ett morgonpaket.


Det var en porslinsservis i paketet. Alla kunde äntligen få sitt kaffe.


Lekte med pepparkakshuset. (Dörren ligger numera inne i huset och pappans huvud sitter löst) (Men det gör inget)


Lekte kurragömma i farmor och farfars säng.


Tittade på Kalle Anka och fikade. Såg till att alla fick mera kakor och bullar hela tiden (men ingen fick ta sista bullen, "den är min").


Väntade på tomten, som kom till slut. "Jag är rädd, jag är rädd" skrek Lilla Mu då, så tomten fick skynda sig att åka iväg till de andra barnen meddetsamma.


Den här tomten var mycket bättre.


Paketen delades ut av den söta tomten som sorterade sina egna jättenoga och fint på golvet. För det är sånt man gör när man är två år.


Farfar fick en jättefin ljuslykta av Lilla Mu. "Det är ju min!" sa Lilla Mu väldigt förvånat.


Sedan åt vi. Ris a la Malta var jättemumsigt.

Och snipp snapp snut, så var julen slut.

Lilla Mu-mys

Jag sitter i soffan, tar en bild med mobilen för er skull. Jag väntar på Lilla Mu, som fortfarande sover fast hon lade sig vid åtta och klockan är över nio nu. Hon har alltid varit en riktig långsovare, så innan hon vaknar hinner jag nog berätta lite för er vad vi pysslar med på dagarna.

Lilla Mu har stannat här när mamma och pappa har åkt hem för att jobba och plugga. De behöver inte oroa sig för vi har det JÄTTEBRA!

Vi blir bjudna på hemgjord minisockerkaka och nybakade pepparkakor. Vi blir serverade kaffe och te med mycket mjölk och socker i nya lilla miniservisen. Vi blir pussade och kramade. Hon tar hand om oss sååå bra, Lilla Mu.

Och så har hon blivit bästis med Musonens flickvän, trots att de inte pratar samma språk.

Så här såg det ut igår morse när jag vaknade vid nio. :)

Senare idag får jag nog tid att berätta lite mer. Mudottern har blivit avundsjuk, så hon tänker visst kidnappa Lilla Mu idag och inte lämna tillbaka henne förrän imorgon. Vi får väl stå ut med det då..

Julefrid

Granen är klädd och klapparna ligger där under.


Tvättstugan är full med tvätt och jag ska städa det sista. Koka julgröt, griljera skinka, göra Jansson och lite till.

Ikväll kommer den lilla pepparkaksgumman med sina föräldrar hit, och Musonens flickvän har precis påbörjat sin långa resa hit från Botswana och landar på Arlanda vid sju imorgon bitti.

Det känns lugnt, det är kul, nu gillar jag jul. Till och med älskar. Julkänslan har infunnit sig.

Jag hinner inte kommentera hos er alla utan önskar er en RIKTIGT GOD JUL så här istället. :)

Sista dagen

Sista arbetsdagen för i år idag. Smarta jag jobbar på min lediga onsdag och blir istället ledig torsdag och fredag. Även om jag trivs oförskämt bra på jobbet ska det bli skönt att vara ledig.


Sillen ska läggas in idag. Och granen ska kläs och ställas på nya fina julgransmattan. Kanske idag.
Vi hittade för övrigt mattan på Rusta igår (79 kr, finns i flera färger men det var väldigt urplockat) efter tips av Jess.
Blev som vanligt när vi köper något nytt, en dominoeffekt. Till den nya mattan vill vi inte ha en ful, grön-röd gammal plastjulgransfot.. så det fick bli en ny sån också.

Överraskning i luren

Jag blev så otroligt överraskad igår. Det ringde. Det brukar det göra så just DET var ingen överraskning, ha lite tålamod, det kommer snart..

Som vanligt vägrade jag att svara, och min skepsis har tydligen smittat av sig lite på Mumannen för han stod och tittade misstänksamt på det okända numret ett tag. Men till slut laddade han för att som vanligt snoppa av en försäljare och tryckte på svara.

Det var ingen försäljare. Det var Diana! :D

Så nu låter inte Diana längre som hon gjorde (i mitt huvud) innan jag pratade med henne. Diana är skåning men jag förstod det mesta av vad hon sa. ;)

Det var så kul att jag vägrade sluta prata.. Diana försökte säga hej då några gånger innan jag gav upp. ;)

Men VEM bloggar om ett vanligt jäkla telefonsamtal egentligen? Jo, JAG ser ni väl..;) Dessutom var det inte vanligt alls.. Bloggvänner brukar inte ringa till mig!

Och jag vet att jag överanvänt smileysar, i var och varannan mening. Det ska vara så i det här inlägget. ;D

Lite avundsjuk, kanske

Blev så provocerad av mannen som skrapade trisslott i tv i morse, samtidigt som han muttrade surt att det inte får bli "för mycket" pengar. Behåll det lilla du vill ha och skänk resten till behövande (typ mig) då, tänkte jag när han skrapade. Men så blev det "bara" 200 000 kronor. Alldeles lagom, enligt mannen själv.
Gubbjävel. ;)

Avslöjade lortgrisar

Jag har listat ut varför pepparkakshuset plötsligt varit sönder ett par gånger (först lossnade kristyren från taket, sen ramlade fönstren ner).

Det är varken grannarnas borrande eller pepparkaksfamiljens fel, som jag först trodde. Nä, för titta på bilden här nedan!

Ser ni? Längst till höger..

Just precis, lortgrisen och hans kulting har bjudit sin lortgrispolare på party utan att fråga om lov! Och nu ligger de och vältrar sig i dynga!

Jag ska minsann låsa in dem i en liten burk i kylen och där kan de ligga och skrika bäst de vill i mörkret!

När jag tar fram dem på julafton blir det fest igen. För oss som ska äta upp dem, hehehehe..

Paket och tomtar

Vi träffar inte mina föräldrar eller min bror med familj över jul, så idag åkte vi hem till dem på en fika och passade samtidigt på att byta lite julklappar och sånt. Vi åkte dit med en ganska liten kasse paket och åkte hem med en stor plus två mindre och ett par burkar lingonsylt. :) Men jag lovar att inte tjuvöppna.. Paketen alltså. Syltburken kanske jag öppnar innan jul.

Mina föräldrar hade ställt fram lilla tomtefamiljen i cernitlera som jag gjorde till dem för en herrans massa år sedan.


Jag blev lite sugen på att börja tillverka tomtar igen, men ska inte. Inte nu.

Har annat att tänka på. Julmat och sånt.

Liten prinsessa blir vuxen

Idag säger jag GRATTIS till världens bästa Diana som fyller hela 30 år! :D

Diana hade fest igår för att fira av (ta en gravöl för) ungdomen, så jag kan tänka mig att hon känner sig ganska risig idag. Men oroa dig inte Diana, du är bara bakis. Än är du lite för ung för att behöva tänka på åldrandet.

Men, eftersom det sakta men säkert börjar närma sig kan jag trösta dig med att bortsett från diverse krämpor på kroppsdelar man knappt visste att man hade, kraftigt försämrat minne, en massa rynkor samt en obarmhärtig hudförslappning här och där är det JÄTTEKUL att bli gammal. Och tack och lov försämras även synen (skaffa inte glasögon)(eller byt till 30-wattslampa i badrummet).

Och kom ihåg att alternativet till att bli äldre inte är ett dugg roligt. Så njut på av livet bara. Fira allt vad du kan (passa på medan du orkar)! ;)

STORT GRATTIS DIANA! :D

Joo tack..

Känner mig sjuk (ja, mer än vanligt alltså), pepparkakshuset har tappat fönstren (börjar misstänka att pepparkaksfamiljen festar järnet på nätterna), knäcken blev för hård (tänker slänga den när Mumannen tittar bort) och köttbullarna för lösa (de får duga). Men annars är allt bara bra. :D (smileyn bevisar att jag är jätteglad)

Har redan fått en julklapp som jag har på mig på de lyckade modebloggbilderna ovan. Koftan. Jag älskar den och den passar perfekt! Och ett sånt fint kort också! Tack snälla, snälla gulliga Malin! :)

(Bara lugn nu... Malin sa att jag FICK öppna den redan nu. Så det så.)

Upptagen

Jag har en hel del att göra just nu. Och jag har inte hjärta att säga nej när Musonen vill skypa (i flera timmar) med sin käresta på andra sidan jordklotet, och hans egen dator inte vill samarbeta.

Så, både jag och min dator är upptagna alltså. Därav bloggfrånvaron.

Bara så att ni vet. :)

PS: Dagens datum är 11-12-13. Kul va?

Gaius

Jag har en dålig period när det gäller tecknandet. Det som normalt tar några timmar har tagit flera månader att få färdigt. Det kan bli så när jag har mycket annat som upptar mina tankar, och när det blir så är det ingen idé att ens försöka. Tänker därför packa ner pennorna (och leran) och ta en ordentlig paus. Bara baka, pyssla, fira jul och umgås med familjen ett tag.

Den senaste teckningen som blev klar häromdagen har en söt och trevlig tjej som heter Pia bett mig göra. Den föreställer en fin herre som hette Gaius. Han var lite svår för mig att få till, med sin tänkarknöl på huvudet och sin långa nos, vilka var Gaius kännetecken och väldigt viktiga att få med på rätt sätt. Men nu är det klart och alla är nöjda. :)


Happy

Måste ju berätta att jag var på möte igår och gick därifrån med ett anställningsbevis. Sex månader på favoritarbetsplatsen! Det känns bra. Mer än bra till och med. När jag kom hem fotade jag mig själv med anställningsbeviset i handen, men nu vet jag inte hur man för över bilden från mobilen.. och vill inte vänta med att berätta. Så ni får liksom föreställa er mig, sittande här i soffan, med ett smajl, viftande med det där pappret framför kameran, bara för er skull.

Vandaler och lortgrisar

Pysselsuget gick över när jag upptäckte att grannens ihärdiga borrande inte bara orsakat krossat glas från nedfallande tavlor utan även skakat om pepparkakshuset så glasyren lossnat från taket. :( Bara att göra ny glasyr alltså. :( Jag orkar inte. :(

Men det är bara att bita ihop och göra. Och stämma grannarna. Hur mycket kan man begära för ett demolerat pepparkakshustak? Ett par miljoner? Plus några tusen för sveda och värk.

En lortgris hann jag göra i alla fall. Och en liten kulting.

Skofabriken firar jul

Efter ett par dagar utan pyssel var abstinensen stor. En sån tur att jag hade marsipan och karamellfärg i skafferiet!

Nu får det vara nog

Har tröttnat på att pyssla nu. Så typiskt mig, världens period där jag kör på så hårt att jag till slut är färdig att spy på alltihop.

Ja ja, det blev i alla fall inget mera hus av den överblivna degen. Det blev hjärtan istället. Jag ska sätta röda band i dem och hänga någonstans.

Om jag orkar.


Pysselgalen

Jag var sååå duktig idag och gick ner till tvättstugan i god tid för en gångs skull, bara för att upptäcka att jag var ute i alldeles FÖR god tid. Fyra timmar och en kvart närmare bestämt.

Så vad ska jag hitta på i fyra timmar och en kvart nu då?

Baka nåt kanske?
Har ju pepparkaksdeg över..
Ett hus till...?
Nää, jag ska försöka låta bli.
Kanske.
Får se hur jag gör.

Inflyttning

Jaha, så var huset klart, familjen har flyttat in, provat utedasset och gett tummen upp. Det är väl ingen lyx direkt, men de är nöjda, och det är ju huvudsaken.

Snipp snapp snut, så var pepparkakshusföljetongen slut.

Hjälp mig

Blir så himla trött på mig själv.

Köket är ett bombnedslag, nu måste jag bli klar med det där jävla pepparkakshuset. ;)

Och så kan jag aldrig bara låta saker vara som de är.. Impulsköpte julgardiner igår. De är vita med röd och blå brodyr på, precis som jag letat efter. Jag tycker de är jättefina. Mumannen gillar dem också.

Men..

-De är lite korta. Inte FÖR korta, men det det blir nästan inget rynk alls. Gör det något?
-Stjärnan passar inte till gardinen, så om vi ska ha dem kvar tänker vi köpa en vit ljusstake.
-Gardinstången passar inte, så det måste vi också köpa en ny.
-Musonen tycker gardínerna är fula och vill att jag sätter upp de gamla igen.

Så nu måste jag antingen vika ihop gardinen, åka till Hemtex och lämna tillbaka den, tvätta de gamla som redan ligger ihopknycklade i tvättkorgen.

Eller åka och köpa ny gardinstång, en adventsljusstake, och kanske något mer för att fylla ut tomrummet i fönstret.

Före:

Efter:
(Ni får föreställa er en vit adventsljusstake i fönstret. Och ett städat köksbord. Och vit gardinstång, plus att jag tar bort lappen som hänger mitt på gardinen.)

Byggnadsinspektion

Husbygget går framåt, men det är inte klart än. Finns ju inte ens belysning, och inga fönster. Ingen snö heller.
Dottern i peppisfamiljen hade inspektion idag och påpekade särskilt det med snö.
Och så kom hon med en mängd nya förslag på sånt jag måste ordna innan familjen kan flytta in..
Suck..
Ja ja, vad gör man inte för att folk ska bli nöjda.

Husbygge del 2

Jaha, så här ser det ut nu, mitt lilla hus.
Det är långt ifrån klart.
Eller själva huset kanske är klart, om jag inte hittar på något mer med det (pedanten jag vill egentligen riva huset och börja om från början nu när jag kommit på hur man kan göra, men någon måtta på pedanterierna får det ändå lov att vara).
Men det ska vara snö runt huset, staket, granar, gubbar, gummor, grisar, tomtar och en katt också. Och en lampa inne i huset. Och rött silkespapper för fönstren. Kanske något mer kul, vi får se vad jag hittar på.
Det är noga sånt här.
Måste ju göra fint åt pepparkaksfolket till jul.

RSS 2.0