Men snart är det slut på eländet.....

"Måndagar är ett jäkla sätt att använda en sjundedel av sitt liv på".
                                                                             -okänd
Vi hörs imorgon. Godnatt!

Gulliga hundkläder eller djurplågeri?

Att det är onödigt att klä sin hund i diverse utstyrslar är det väl ingen tvekan om, men är det synd om hunden som måste gå klädd så här? Är det skillnad på att ha ett vanligt hundtäcke på sin hund och att klä den i en svindyr glittrig dräkt eller nåt annat roligt? Och varför i så fall?  

 

Det här måste ju ändå vara otroligt onödigt:
  
Det syns lite dåligt på bilden, men det är en svindyr päls för hundar. 

Jag har inte hund själv och vet ju egentligen inte, men får en känsla av att man ser sin hund mer som en accessoar än en kär familjemedlem när man klär ut den i liknande dräkter.
Men jag kanske har fel, de här hundägarna kanske älskar sina hundar lika mycket som andra hundägare. De kanske bara tycker det är lite kul och fint med de där hundkläderna?

Tala om för mig ni som vet!


 
Den här hunden med fel på bakbenen såg vi i New York i somras. Rullstol för hundar måste väl vara bra i alla fall? Den hjälper ju hunden att komma ut på promenad!

Mudottern säger hej!

Det är inte bara Egoinas mamma som vill ha med sin roliga dotter i sin blogg! Jag vill också! 


Därför ber jag att att få presentera:


Den helt underbart roliga, härliga Mudottern, närmare bestämt EGO-LINA!Närå. Hon heter Lina. Visst är hon söt?

Ibland blir allt mycket bättre än man tror...

Igår ville Mumannen göra en liten utflykt till Botkyrka av alla ställen tillsammans med mig.  Vad man gör i Botkyrka? Jo, man kollar på fiskeprylar! Inte min grej precis!

I alla fall så kände jag mig tvingad att trots två dagars magsjuka med ett par kilos viktnedgång som följd gå med på att följa med honom på denna utflykt. Jag har ju aldrig varit i Botkyrka så det kunde väl kanske vara kul, tänkte jag.

På darrande ben tog jag mig ut till bilen för en timmes resa och det som mötte oss när vi var framme var det här:

 
Coolt va! Europas största. Jag började redan här ana att denna utflykt skulle ge mig oväntat stor glädje.
Inne på Europas största outdoorbutik hade de en campingplats:

 
En inomhuscampingplats har jag aldrig sett förr, så bara det var värt den timslånga resan.

Sen tog mina darriga ben mig lite längre in i butiken och det var där den verkliga överraskningen uppenbarade sig! Inte visste jag att man kunde hitta så mycket färgglada, moderiktiga och häftiga accessoarer i en fiskebutik!

Se här:

   
Armband och hårsnoddar i vackra färger.

 
Toupéer för den som tröttnat på sin vanliga tråkiga. Billigt också! Var kan man annars köpa en toupé för 45 spänn?

 
Hårförlängning. Inte heller dyr.

  
Smycken av olika slag och i olika vackra färger.

En sak jag inte förstod var varför de säljer påskfjädrar nu. Det är ju mer än ett halvår kvar till påsk!


Men fina var de i alla fall.

Vi köpte ingenting, men det gör inget. Det var ju en upplevelse i sig bara att få gå in i Europas största outdoorbutik. Dessutom hittade vi en superfin restaurang med äkta svensk husmanskost:

Jag hade ju varit magsjuk så jag åt inget, men om jag kunnat hade jag valt äkta svensk Kebab.

Sen åkte vi hem. Det tog också en timme och nu var jag så hungrig och darrig att jag var nära att svimma några gånger. Men det var det helt klart värt för en utflykt till Botkyrka!Pedanten förklarar sig...

Många har ju efter att ha sett Mumannens ordningssinne i det här inlägget undrat vad det är för fel på honom. Särskilt verkar hans sjukligt välorganiserade gurkmacka ha upprört känslorna hos en del läsare. William Wistman länkade till inlägget mycket pga gurkmackan tror jag och femman tyckte till och med att den borde leda till en diagnos av något slag...

Ja ja, nu är det i alla fall så att Mumannen känner sig manad att förklara sitt beteende för oss andra inte lika ordningssamma slarvmajor och slarvpellar. Det är nämligen så att det är inte pga ordningssinne man organiserar sin gurkmacka på detta överdrivna sätt utan det beror på att, jag citerar: 

"Man ska veta att man får en hel gurkskiva i munnen i varje tugga!"
 
Det förklarar ju allt! Eller hur..............?   

                                  

Är allt förutbestämt eller kan vi påverka?

För mig innebär ödestro att man lämnar över ansvaret för sitt liv och sin lycka i någon annans händer. Någon som redan bestämt hur ens liv ska se ut. Vem denne "någon" är vet inte jag. Jag tror inte på "någon annan". Jag tycker att bara jag är ansvarig för mitt eget liv och att tillfälligheter ofta avgör vad som sker i ens liv. 
Om någon blir påkörd av en bil och dör till exempel. Inte tror jag att det var förutbestämt att det skulle hända. Jag tror att det var en ren tillfällighet att personen råkade vara på fel ställe just då. Och att personen hade ett eget ansvar i att se sig för.
Och inte tror jag att det var ödet som bestämde att jag inte skulle skaffa mig en bättre utbildning. Det är helt och hållet mitt eget ansvar. Och att tillfälligheten att få fast jobb istället dök upp.

Därför tror jag på tillfälligheter och eget ansvar istället. 

Vad tror ni?


                         
                                                                      New York 2009
                      


...eller en kvinna som tror att han ska ringa när han lovat.

"En optimist är en man som tror att en kvinna avslutat ett samtal när hon har sagt adjö".
                                                                                          Harald Leipniz


      

Visst är Mumannen lite väl pedantisk?

                     
   Mumannens plånbok.                                                     Min plånbok.

                  
   Mumannens sängskåp.                                                 Mitt sängskåp.
 
                   
   Mumannens garderob.                                                 Min garderob. 

                   
   Mumannens toalettsaker.                                               Mina toalettsaker.

                   
   Mumannens hallgarderob.                                              Min hallgarderob.

                   
   Mumannens macka.                                                      Min macka.

                  
   Mumannens laddare.                                                      Min laddare.   

Ja, ni fattar.....
 

Men bara jag har en Muman!
Hick!

Hhhhhhhhahaha....ooojj!!!  Trrreeevlig freddakvallll påerrr mina veenner!!!!!! hahaaaa!halojjj

                                  

De viktigaste personerna i mitt liv

Många klagar så mycket på de viktigaste personerna vi har, de som är vår framtid, våra barn och ungdomar, istället för att lyfta fram det positiva. Kan vi inte visa barnen respekt, hur ska vi då kunna kräva respekt tillbaka?

Mina barn är nu vuxna och jag vill gärna presentera dem för er.

Vårt förstfödda barn föddes för 25 år sedan och det första som hände var att jag blev chockad över att ha fött en underbart fin flicka. Jag var under graviditeten helt övertygad om att jag bar på en pojke. Min dotter var väldigt lugn som bebis och under sin uppväxt. Under de lite skakigare tonåren skötte hon sig ändå ganska bra. Min flicka är den bästa dotter och vän en mamma kan ha. Vi pratar flera timmar i telefonen, skrattar och har roligt tillsammans och deppar tillsammans ibland. Hon är en social person, vill vara med på allt som händer och skulle aldrig  frivilligt missa en släktträff eller en fika med mormor och morfar. Hennes humor är inte av denna världen och jag känner en stor kärlek och tacksamhet att få vara hennes mamma. Min dotters hjärta brinner för alla barn hon har i sin närhet. Hon arbetar med barn och barnen älskar henne. 

Vår första son föddes för 24 år sedan. Han kom som en frisk fläkt i en väldig fart. Förlossningen var över på 1,5 timme och sen har det fortsatt i samma tempo. Efter många sönderkörda cyklar och oroliga tonårsnätter har han  lugnat ner sig en hel del och har nu givit mig den största möjliga glädjen, ett litet barnbarn. Att se min son så fullständigt byta fokus, glömma sig själv och bara ha ögon för sin lilla flicka är helt fantastiskt. Min son och hans lilla familj är en sån lycka för mig att det inte går att uttrycka i ord. Hans personlighet är oftast sprudlande härligt humoristiskt retsam. Alla blir charmade av honom och han har en övertalningsförmåga som få. Under svårare tider har min förstfödde son vänt sig till oss föräldrar och för det känner jag en stor tacksamhet.

Till sist fick vi en till liten son som hunnit fylla 20 år nu. Jag var den första som rörde honom när han föddes Barnmorskan nästan tvingade mig att ta fram mina händer och ta emot honom själv när han kom, och för det det är jag henne evigt tacksam. Den upplevelsen skapade ett speciellt band mellan mig och min son som fortfarande känns i mitt hjärta. Varje gång jag lyfte upp honom ur badet fick jag tillbaka samma känsla av att ett under skett. Min yngste son är en äkta djur- och människovän. Han räddade små sniglar från cykelvägen när han var liten och har alltid sett värdet hos alla människor, oavsett ursprung. Det värsta han vet är rasism och orättvisor och han har en härligt tolerant inställning till oss föräldrar. Aldrig att han skulle skämmas för oss och han har aldrig förstått de kompisar som pratar illa om sina föräldrar. 
  

Gratis tips för evig skönhet

Har du rynkor eller andra skavanker som du önskar bli av med?
Jag har receptet som kommer göra dig garanterat nöjd:

Byt till 25 watts-lampa i badrummet, ta av glasögonen och kisa!

  

Scary....

                                     


"Bara för att du är paranoid betyder inte det att de inte kommer att ta dig" 
                                                                                          Patrick Murray


Tre varningar i en plus en PS-varning

Tänk på att när du ska hänga upp en tung tavla på väggen ovanför sängen inte hålla ena handen på den hårda sänggaveln och tavlan i den andra.
Risken finns då att du tappar tavlan på handen så illa att en fingertopp spricker och din make tvingar dig till akuten för att sy.

Tänk även på att inte hålla brödet i handen när du ska skära det med en helt ny sylvass kniv.
Risken finns då att blodet kommer spruta så du skrämmer slag på barn och vuxna och din arbetskamrat tvingas skjutsa dig till vårdcentralen för att sy igen.

En sista varning utfärdas för att skära med vass kniv mot dig på en hård lammfiol. 
Risken med detta ligger i att kniven slinter och istället för en bit lammfiol i handen har du plötsligt en sena från din egen knoge i fingertoppen och blir tvingad att uppsöka akuten för att sy fast senan igen.

Lyssna extra noga på dessa varningar om du vill slippa att för all framtid vid upprepade tillfällen få pikar av familjen för dessa händelser och alltid få konstiga blickar riktade mot dig när du använder kniv i köket.

PS: Varning för att scrolla ner!
                                                                                                                        
                                             
                                                                                                                                                                         

Kom inte och påstå att jag inte varnade!


Pengar attraherar

På Oprah idag pratar de om pengar och attraktion. Kvinnor har fått se bilder på tre män och satt betyg på deras utseende, 1-10.
Sen har andra kvinnor fått samma bilder, men tillsammans med information om vad männen arbetar med och tjänar.

Resultatet förändrades dramatiskt. Mannen med lägst "betyg" blev plötsligt en tia tack vare sin höga inkomst och den "snyggaste" mannen sjönk till en fyra.

Hur kan kvinnor tycka att männens utseende förändras med inkomsten?  Programmet spelas ju in i USA. Har det någon betydelse, eller är vi alla likadana? 


                                                                                                      

GRATTIS!!!

                                                          
            HURRA för Mumannen som fyller år idag!                      

Bästa dagen!

Bästa dagen idag! Jag älskar Fredagar! Man har hela helgen framför sig! Den här veckan har jag längtat extra mycket efter Fredag. Är så himla trött och i stort behov av helg. Jag får sån energi när det är Fredag! Orkar kämpa de sista timmarna på jobbet. Idag har vi vinlotteri på jobbet. Första pris är fem flaskor och jag känner att det är min tur att vinna! My lucky Friday!!


                                                


Vad sa ni???

Inte Fredag idag?

Nä, jag vet. men man kan väl få drömma..............


Positivt tänkande

PMS är ju egentligen Guds gåva till kvinnan!

Herregud vad det blir mycket gjort under de där dagarna! Man blir ju så stark och snabb och effektiv. Alla hjälper till, ingen törs säga emot. Utan PMS hade mina barn inte ens lärt sig städa!

Och tänk på det där som tryckt ens hjärta under en hel månad. Helt plötsligt kommer det ut, utan att man ens kan hejda det! Utan PMS hade man blivit som en tickande bomb överfull av sprängmedel!

Man får också utlopp för all sorg man samlat på sig i hjärtat under en hel månad. Det är som att öppna en ventil. Tårarna flödar för minsta lilla motstånd. Jättebra att rensa tårkanalerna! Och grinar man tillräckligt mycket kommer maken springande med choklad! Det är nämligen helt tillåtet att äta så mycket choklad man vill under PMS-dagarna!
 
För att inte tala om vad skönt det är i slutet av PMS-perioden, när man kliver upp på vågen och upptäcker att man har minskat ett kilo eller två! Visserligen är det bara vätska som försvunnit, men ändå!                            

En till som bloggar om PMS idag är Pia. 


Nöff nöff

Jag tänkte summera det jag hittills hört om den fruktade influensan för att se om ni kunniga där ute kan berätta för mig om jag fattat saken rätt.

1. Svininfluensan heter inte Svininfluensan, utan A/H1N1, eller "nya influensan" men media fortsätter kalla den Svininfluensan ändå. Troligen för att det låter så äckligt med en influensa som kommer från svin.

2. Den s.k. Svininfluensan är lindrigare än andra influensor. Hittills har ca 2000 personer i hela världen dött av Svininfluensan. En "vanlig" influensa skördar ca 2000 dödsoffer varje år bara i Sverige. Ändå har media blåst upp denna influensa som om halva jordens befolkning skulle dö av den.

3. Yngre människor drabbas hårdare av influensan än äldre pga att äldre kan ha ett skydd från tidigare influensor i livet. Det media inte så gärna berättar är dock att de flesta som blir allvarligt sjuka har någon form av sjukdom i grunden. Media gillar att skrämmas helt enkelt.

4. Det största hotet med influensan är att så många kan komma att drabbas av den. Så många att risken finns att viktiga samhällsfunktioner störs. Upp till ca 40% av befolkningen kan drabbas om det vill sig illa. WHO talar om en "måttlig" pandemi. För att skydda sig och andra ska man tänka på hygienen och framför allt stanna hemma om man blir sjuk. Eller vaccinera sig.

5. Beslut har tagits att vaccin mot Svininfluensan ska ges gratis. Landstingen har fått en summa pengar tilldelat av regaeringen. På radio idag pratades om att man har fått endast hälften av den summa som egentligen behövs. Hur man ska lösa detta är inte klart. 

Har jag fattat rätt? 
                       

Godmorgon

"Om du försöker hitta hem men istället hittar en grop, kan du försöka att leta efter en grop. Då skulle du med all säkerhet inte hitta en grop, vilket skulle vara bra, för då kanske du hittar någonting du inte letar efter, vilket skulle kunna vara precis det du letar efter".
                                                                                                                                        Nalle Puh


           

Hjärnstress

Vi har ju de flesta av oss våra fungerande hjärnor som styr våra handlingar och så länge vi har det kan vi inte skylla våra handlingar på hjärtat och det är till och med så att det ibland är bäst för både hjärtat och hjärnan att lyda det hjärnan säger för om vi inte lyder hjärnan kanske hjärtat skadas och hjärnan blir sjuk av stress och då har vi varken ett fungerande hjärta eller en fungerande hjärna längre. 
                             

Därför säger jag Godnatt nu!


Ett litet förtydligande

Till er som trodde att förra inlägget handlade om min man vill jag säga, att bara för att man heter Mumannen betyder det inte att man ser ut som en ko!

Mumannen är ju en förkortning av Mumsfillibabbamannen!

Godmorgon!

              

På tal om Omega 3

Jag har lärt mig att ingen mat är äcklig.


Så jag får väl säga som så, att den här maten, som vi såg i Peking för tre år sedan...  

närmare bestämt skorpioner, gräshoppor och larver på spett, passar inte riktigt min smak.....


   

                                                                                                                                                                                                                           
Men den kanske är full med Omega 3. Eller vad tror ni?


Rädda din hy och ditt äktenskap!

Har du problem med torr hy?
Är du kvinna och har stora besvär av PMS?

Ät fiskolja med omega 3 så kan du bli besvärsfri!

Omega 3 är essentiella fettsyror, vilket betyder att kroppen inte själv kan producera dem, utan vi måste få i oss dem via kosten. Vi behöver dem för optimal hälsa i hjärnan, hjärta, kärl och kroppen i övrigt. 

Det kan vara svårt att få tillräckligt med omega 3 via kosten. Man behöver äta fisk ca tre gånger i veckan och inte all fisk innehåller omega 3. Lax är bra, men odlad lax innehåller inte omega 3 om den inte fått det tillsatt i fodret.
Därför är det bra att äta ett tillskott med omega 3.

Jag fick rådet av min dietist att prova fiskolja för mina tarmbesvär. Det skulle kunna hjälpa enligt henne. Dessutom är det ju bra för övrigt också, så varför inte, tänkte jag och det är verkligen inget jag ångrar!

Tarmproblemen kvarstår, men där får man ge det lite mer tid. Men vilken effekt på min hy!!!

Från eksemliknande utslag och torr fnasig hy som ingen kräm hjälpte emot, till len fin hy som på sin höjd behöver smörjas en gång per dag. Jag har händerna i vatten en stor del av min arbetsdag och behöver knappt smörja händerna ändå.

Dessutom har fiskoljan gjort livet mycket mer behagligt för mig och min man eftersom jag även sluppit PMS. Jag har ju läst att det kan hjälpa mot det, men varit skeptisk. Nu är jag alltså överbevisad!
Dessutom kan jag berätta att efter vår semesterresa, då jag lämnade fiskoljan hemma, hade svåra pms-besvär när jag kom hem. Det bevisar allt tycker jag.

Om du vill prova, så tänk på att köpa en olja av bra kvalitét. Vissa oljor härsknar lätt och det är inte bra. För köpråd läs här.

Det finns både kapslar och flytande olja. Själv äter jag Ledins fiskolja som är av erkänd kvalitét och fått pris för sin smak. Den smakar citron. 

                                              

                                                                


Queen of Saba

Igår tände min man till när jag bad honom koka te åt mig. Han muttrade nåt om "koka te....värma vetekudde....hämta ordbok....hämta det och hämta det."

Och sen frågade han om jag är nån j...a Queen of Saba....................................................!Men ursäkta mig!!!!Är det mitt fel att han alltid gjort som jag säger???Hur skulle jag kunna veta att han helt plötsligt efter 27 år tröttnat på att passa upp på mig???


                                                                          
Problemet är, hur gör jag nu?................Vem ska koka mitt te i fortsättningen??

Söndagspromenad i mina kvarter.


Utanför oss ligger Ultunaåsen som är en del av Uppsalaåsen. Vi
promenerar längs Fyrisån mot Ultuna.


Efter en liten stund  kommer man till ett fågelskådartorn.


Man kanske skulle bo på Kronåsvägen 19. Tyvärr måste man vara student
i Ultuna för att få bo där.


Det ser fint ut på Fyllan.


Om det blir för mycket fylla kanske man hamnar här.


Inte lika fint studentboende. Kan det vara Torkan?


Vi har vänt hemåt och promenerar på Ultunaåsen.


Nu är vi hemma igen och ska dricka kaffe på ballen.


Söndag

Min tredje bästa dag i veckan är Söndag. Jag är ledig, det är skönt. Men ska jobba imorgon, alltså inte lika skönt som Lördagen, som är näst bäst. Fredag är min överlägsna favorit. Man har hela hela helgen framför sig. 

Idag är det i alla fall Söndag och jag ska till Stockholm och äta tårta! Vi hörs senare!Varning!

Om ni någon gång är på bilsemester i Europa och på väg hemåt ska bila 50 mil till Italienska gränsen, kolla att passen inte är glömda på hotellet INNAN ni åker istället för att vänta tills ni är framme vid gränsen!

(Risken finns annars att ni får vända och köra de 50 milen tillbaka, eftersom postgången i Italien inte är av denna världen!)

(Tänk även på att det finns risk för att era barn refererar till denna händelse med orden "Då grinade mamma" inför alla era vänner, släktingar och bekanta.)


Venedig 1994


Höstlista

Jag har fått en utmaning av Sara och har försökt ge mig på att svara på den, ovetande om årets höstmode som jag är.

Din stil i en mening:
Jag måste säga att jag är en jeans och tröj-människa trots att jag försöker mig på lite annat ibland.

Stilförebild:
Jag har helt ärligt ingen stilförebild. Jag tänker nog inte riktigt så överhuvudtaget utan gör som jag själv tycker inspirerad av alla möjliga istället.

Vilket är ditt favoritmärke inför hösten?
Jag gillar Esprit väldigt mycket. Så fort jag går in i en Espritbutik blir jag kär och galen.

Vad inspireras du av?
Folk jag ser som är snyggt klädda. Skyltningen i klädaffärer. Jag går in i affären utan att veta vad jag vill ha och går därifrån med nåt snyggt jag hittat.

Vad tror du på inför hösten?
Har ingen aning egentligen. Inbillar mig att det löser sig när jag gått in i klädbutiken. Det enda jag vet att jag vill ha är nån mysig stickad tröja, en stickad tunika och svarta leggings. Tyvärr är det risk för att endast tröjan blir använd, tillsammans med mina gamla jeans.

Det bästa basplagget inför hösten?
Jeans. Så tråkig är jag.

Vilka skor tror du på inför hösten?
Önskar jag kunde säga nåt högklackat eftersom det är så snyggt, men det går inte med min rygg och det är inte riktigt "jag" heller, så det får bli stövlar med låg klack och mina sköna eccoskor som kommer hålla tills jag tröttnat på dem flera gånger om.

En ideal höstoutfit:
Stickad tunika, svarta leggings, svarta stövlar, sjal, min nya svarta väska skulle nog bli bra.

Tre saker på önskelistan:
Stickad kofta, tunika, svarta leggings

Ditt senaste köp:
En tunika från Indiska som jag lämnade tillbaka. En kappa från Esprit.

Do´s and dont´s:
Ingen aning. Alla får göra som de vill för mig. Det är bara kul med alla olika stilar.

Nu utmanar jag:
Anne och Britt


Så här ser jag ut när jag är hemma. Mysbyxor och T-shirt. Det är jag.

"Fiskeänka" idag.

Mumannen är och flugfiskar idag,
 
Han säger det i alla fall, men jag menar, säker kan man ju aldrig vara.

Det som får mig att fundera är att innan han åkte skulle han fixa tafsmaterial, sa han. Jag vet inte vad ni tycker, men enligt mig låter det misstänkt konstigt.

Sen stod han vid spegeln och undrade om gröna byxor, orange jacka och blå keps passar ihop...  
Som om fiskarna skulle bry sig.......! Jag sa att det var snyggt i alla fall.  

Sen frågade jag när han tänkte komma hem. Vet ni vad han svarade! "Det beror på hur det går med tafsmaterialet"!!!

Inte nog med det, tror ni han brukar ha fisk med sig hem då? Nej, fisken släpper han tillbaka säger han!  
Vill han att jag ska tro på det? Varför skulle man fiska och sen släppa tillbaka fisken i sjön?
Det verkar helt sjukt tycker jag!

Är det konstigt att man undrar?    


   

Träningstips

Varje dag gör jag sjukgymnastik. Eller det är ju vanlig träning, men jag gör det för att sjukgymnasten tvingar mig.

Jag behöver nämligen att någon tvingar mig för att jag ska träna.

Nu har sjukgymnasten tvingat mig att köpa ett nytt träningsredskap. En pilatesboll.
Och jag måste säga att den tagit träningen till nya nivåer.

Jag känner hur mycket bättre träningen "tar" på musklerna. Dessutom är det mycket roligare!

Det är så roligt att nu vill jag träna hela tiden. Det finns liksom inget stopp, jag tränar och tränar. Mumannen får tvinga mig att sluta istället!

Nej, nu överdrev jag en aning, men roligare är det!

Med bollen följde ett träningsprogram som är riktigt bra. Jag är tvingad av sjukgymnasten att träna rygg och säte, men jag brukar göra lite annat också, bara för att det är kul!

                                                                                                


Resesällskap sökes!

Sommaren håller på att ta slut och livet återgår till de vanliga rutinerna igen. Upp fem på morgonen och till bussen vid halv sju. Ett bussbyte, sen är man på jobbet. Där är det stressigt. Sen till affären, handla, hem och laga mat och...ja...ni fattar...det vanliga ekorrhjulet. 

Det är ju så tråååkigt!

Jag längtar redan efter sol och värme, sand och hav!

Därför har jag nu bestämt mig för att göra en riktigt härlig resa till det underbara landet Malaysia.

Jag har varit där förut  så jag vet hur fint det är. Så vackert, och underbara hjälpsamma människor. Ingen som drar i en för att få sälja. Jättegod och fräsch mat. Varma vita stränder och en solnedgång som får en att tappa andan. Dessutom är allt så billigt att man skäms. Det kan helt enkelt inte bli bättre.

Nu söker jag alltså resesällskap för att kunna genomföra den här resan. Har du lust att hänga med så hör av dig till mig. Vi åker så snart allt är ordnat. Låter härligt va?


PS: Du betalar! 

                                                                                              

Fredagstips!

Vet ni vad jag har hört på tv4´s morgonprogram? Att bästa sättet att slippa bränna ut sig på är vila, kontemplation, och en daglig terapeutisk dos av alkohol.

Och var och en får hitta sin egen terapeutiska dos.

Det är nämligen så att merparten utbrända är nykterister!Jag hörde det på TV så det måste ju vara sant?


Fattar ni vad han menar?

Idag var jag till sjukgymnast med mitt musfinger som jag berättade om igår. Trodde att han kanske skulle ge mig ett träningsprogram för fingret, men han tyckte inte alls att jag skulle träna det!

Han ville inte ens prata om mitt finger!

När jag frågade om jag scrollat för mycket blev han helt röd i ansiktet och mumlade nånting om att inte klicka på musen så ofta, och så pratade han om att jag skulle ta hjälp av min man istället! 

Jag stod där som ett frågetecken, men han ville inte förklara mer. 

Får väl hoppas det går över av sig själv...


 
Man blir darrig när man har "musfinger". 
 


Har jag scrollat för mycket?

Blir galen på att det inte går att kommentera! Vad är det för fel egentligen? Någon som vet? Skit samma, ni kan väl inte svara ändå...

Jag går och lägger mig istället och det kanske är lika bra. Är nämligen lite överansträngd verkar det som. Är lite orolig för mitt finger.
 
Vet ni vad det är för fel?Har jag drabbats av musfinger?


Ville bara säga det för det var så härligt!

I morse när jag åkte till jobbet var det höst i luften. Svinkallt!


Men när jag kom hem var det sommar igen!


Man kan inte lyckas med allt heller!

Förra årets balkongodling:


Jättefin gurkplanta!


Med superfina stora gurkor!


Årets resultat:


Kanske dags att ge upp hoppet om den, eller vad tror ni?

Kollar på friidrotts-VM.


Vi är väldigt engagerade!

Är ni också "såna"?

Halloj allihopa!

Idag mår jag mycket bättre än jag gjorde igår när jag skrev det där deppiga inlägget om min sjukdom. Allt jag skrev var sant, men jag vill bara klargöra att de flesta av mina arbetskamrater är otroligt gulliga och förstående. Inte många av dem klagar och det är faktiskt den stämning som genomsyrar min nuvarande arbetsplats (de vet inte att jag bloggar, så det är inte därför jag säger så här). Jag har faktiskt aldrig trivts så bra på en arbetsplats som jag gör nu.

Jag försöker vara öppen med mina besvär och det tror jag betyder mycket för att andra ska förstå. Ändå känner jag en press, men den kommer främst från mig själv. Jag får försöka vara glad att nio av tio arbetskamrater förstår att jag inte gör så här frivilligt.

Det här får mig att tänka på en sak.

Varför blir jag så ledsen av en persons negativa åsikt när 90% ändå är positiva och gillar mig? Varför blir man ledsen över en elak kommentar när hundra är jättetrevliga? Ja, ni förstår. Varför kan man inte bara strunta i dem som inte gillar en och ta åt sig av dem som tycker om en istället? Jag trodde att jag hade bra självkänsla och struntade att inte alla tycker om mig, ändå tar jag åt mig när det händer.
Dumt. Eller hur?

Hjälp önskas!

Tydligen är det så, enligt Aftonbladet, att människor med litet sömnbehov är begåvade med en speciell genvariant. En mutation ska tydligen ha ägt rum.

Så nu vill jag gärna veta, var får man en sån där gen ifrån?

Och hur gör man en mutation?Liten inblick i mitt (och många andras) liv.

  • Jag har en ofarlig men jobbig åkomma som gör att jag ofta är borta från jobbet.
  • Alla är till att börja med införstådda och accepterande.
  • Försäkringskassan betalar all sjukfrånvaro. Det kostar inte arbetsgivaren ett öre när jag är sjuk. (Man kan få det beviljat när man har en dokumenterad kronisk sjukdom)
  • Jag blir sjuk och är borta två dagar. Reaktionen blir: Ojojoj, vad jobbigt för dig.
  • Blir sjuk igen efter två veckor. Reaktionen blir: Oj vad tråkigt.
  • Sjuk igen efter ytterligare en tid. Reaktionen blir: Oj hur ska det gå, vi har ingen vikarie!
  • Åter igen sjuk efter ett tag. Reaktionen blir: Men herregud, ska du verkligen ha ett jobb? Kan du inte bli sjukpensionär på heltid?
  • Men jag vill  jobba! Så mycket som det går! Och även om jag inte ville så bestämmer jag inte en sån sak själv. Försäkringskassan bestämmer att så länge man har arbetsförmåga ska man jobba. Såklart, inget fel alls!

Jag vet att det finns de som har det mycket värre och det är verkligen inte synd om mig!. Men jag har en kronisk sjukdom som jag inte kan styra över. Jag har accepterat det, men inte alla andra.

Jag förstår mina arbetskamrater att det är jobbigt, men tala om för mig vad jag ska göra då! Jag behöver min inkomst, annars vore det inga problem!
Så fort jag vinner några miljoner ska jag säga upp mig, köpa en lokal och bara måla, teckna och jobba med keramik hela dagarna. För jag vill ju jobba!

Fram till dess är det bara för mina arbetskamrater att stå ut!


Promenad längs Fyrisån.

Ni ska få följa med på promenad hem till mig.
Vi börjar på stan.


Där köper vi färdkost. Lakrits och polkaglass.


Vi går längs Fyrisån.


På andra sidan ligger Stadsparken och Flustret.


Nya fina bryggor där man kan sola och bada.


Reggaefestivalen är också vid ån.


Fortfarande längs Fyrisån.


Nu är vi snart hemma.


Här bor jag!


Varning!

När ni befinner er utomlands och en varm dag på stan tröttnar på att bära vattenflaskan i handen, lägg inte ner den i den dyraste nyinköpta väskan tillsammans med passen, plånboken och andra värdepapper utan att skruva på korken ordentligt först! 


I väntan på en rap

Saltsyra är något som ska finnas i magen. Det hjälper till att aktivera ett enzym, pepsin, som behövs för att bryta ner protein. 
Brist kan orsaka besvär av olika slag. Min mage har besvär av olika slag.

Man kan göra ett test för att få veta om man har brist.

Så här gör man: Blanda en tesked bikarbonat i ett halvt glas vatten. Drick på fastande mage. Invänta rap.
Kommer ingen rap har man saltsyrabrist. Tillskott med pepsin kan avhjälpa problemet.

Jag sitter alltså just nu och inväntar en rap. Undrar hur länge man ska vänta...

Den är ju så liten!

Men hörni, vad det är mycket man måste kunna när man har egen blogg! Varenda sekund av mitt vakna liv går numera åt till att lära mig, försöka, misslyckas och försöka igen.

Men kul är det! Och det bästa med alltihop är era gulliga och roliga kommentarer! Tack snälla ni!Så här ser det numera ut hemma hos oss sen Mumannen tagit saken i egna händer och skaffat mig en liten mini-pc.


                                                 


Mitt största problem just nu är att jag skulle behöva skaffa glasögon....
                                                                                                               

Den här gången får inte jag bestämma!

Mumannens motto ( för övrigt  ett mycket bra motto!) är "Hos oss är det jag som bestämmer ända tills min fru säger nåt annat", men efter EN KVÄLLS BLOGGANDE av mig har Mumannen fått nog och tänker ta saken i egna händer!

Vad han tänker göra?

Det får ni veta senare, men jag tycker det är HELT onödigt!    


Äntligen!

Välkommen till min blogg!

Här kommer jag att berätta om mina funderingar om allt mellan himmel och jord. Först ska jag bara försöka lista ut hur man gör, och det ska nog gå med lite tålamod och mycket hjälp. Den underbara Egoinas mamma är så snäll och hjälpsam! Det är hon som hittat på namnet på bloggen! Tack snälla!

Nu ska jag ägna kvällen (och natten) åt att lära mig det här.

Vi hörs imorgon hörni!Bild från Google.

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/949667/hrni?claim=pebnfh37mh7">Följ min blogg med bloglovin</a>


RSS 2.0