Scary...

Jag fattar inte hur de överlever i vattnet...

Rensar min lilla plånbok

Det var visst på tiden...

Har inte bloggtorka

Jag har bloggkramp.

Ska i alla fall göra ett försök att berätta lite om vad jag pysslat med sedan sist.

Druckit vitt vin hos Mudottern. Och ätit såna där på bilden...vad de nu heter..

Druckit rödvin. Och ätit jättegod mat. Och efterrätt. (glömde fota)

Ätit semla.

Druckit kaffe.

Ätit godis.

Och ostbågar.

Och så har jag ätit och druckit en massa annat också.

Och nu ska jag laga mat.

Jag vill också..

Undrar om jag också blir filmad om jag hoppar ner i kundvagnen
nästa gång vi handlar?
Undrar om Mumannen kommer köra runt mig inne i affären då?
Undrar om folk kommer titta..?
Och undrar om Mumannen kommer se lika nöjd ut som den här glada farbrorn.

Rätt svar

Cupidosallad...

och semla från Landings.

Det var rätt svar på gårdagens alldeles fantastiskt fantasifulla tävling.

Grattis till roliga Uppsalatjejen

Åsa

som var den enda som gissade HELT rätt.

Man skulle skriva EXAKT rätt för att kunna vinna en länk,
sa jag inte det?

(Den här bloggen är på väg utför i rekordfart, den saken är klar...)

Nya jag

Har kämpat för att få till en bra bild, så ni ska få se min nya frisyr.

Ja ja, kanske inte så stor skillnad, men ändå ny frisyr.

Träffade bästa frissan någonsin på Hair & Face i Uppsala.
Sissi heter hon. Klipp er och färga hos henne!

Ny jeansskjorta också. Jättemjuk och skön. Finare irl än på bild.
Det var rea på Part Two. 50% och sen 20% av det.

Och så dagens middag. Gissa vad. Alla som gissar rätt får en länk.;)

Utmanad

Har fått en utmaning av störtsköna bloggstjärnan Fnulan. Så nu har jag svarat på ett antal frågor, och ska skicka vidare utmaningen till några andra bloggare.

1 – Hur länge har du bloggat?

I ett och ett halvt år, oj vad länge. Var ju bara barnet när jag började.. hrmm..

2 – Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?

Sjukt många. Tänker INTE räkna. Om jag räknade skulle jag upptäcka att jag inte är riktigt frisk. Eller.. det vet jag ju redan, men jag gör vad jag kan för att låtsas som om allt är i sin ordning.

3 – Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?

De flesta är vardagsbloggar, eller tramsbloggar, haha. Som min, ungefär.

4 – Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?

Vet inte. Törs inte fråga, hehe. Men det är jag. Bloggen är en del av mig. Jag ÄR inte bloggen, men bloggen är jag.

5 – Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?

Jaa, njaa, tror det fungerar bra. De gånger jag blir för privat får jag ångest, så gränsen tänjs inte, snarare tvärtom.

6 – I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?

JAG? Inte alls... Aldrig...Neheheej då.. NEJ, säger jag!

Äh, fan, okej då, så gott som hela tiden...

7 – Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?

Jag har träffat åtta stycken (hoppas vid Gud att jag inte glömt någon nu). Svorskan har jag blivit mycket god vän med, vi mailar hela tiden, hon har varit hemma hos mig och sovit över, och vi var på Melodifestivalen tillsammans. Ama de casa har varit här på lunch, Mia, Anne, Ellis och Cherin träffade jag på bloggträff i Stockholm (Svorskan, Mias dotter och Ellis kompis Marie var också där), Ulrika och jag tog en fika på stan här i Uppsala och Pia och jag var ute och åt en kväll i Stockholm. Otroligt kul har det varit.

8 – Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?

Om man inte är försiktig, bloggar öppet med namn och samtidigt lämnar ut sig för mycket kan det kanske vara skadligt. Man kan bli beroende också..inte så bra kanske, men skadligt vet jag inte...det kan kanske gå för långt. Och så kan man få musarm, som jag fått i vänster hand trots att jag är högerhänt. (Det är alltså skadligt för mig att blogga..)

9 – Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?

Det är väldigt tidskrävande om man går in för det. Jag fastnar lätt, blir sittande för länge. Bloggtorka är jobbigt. När man vill blogga men inte får ur sig något vettigt. Ibland känns det krävande, som ett tvång. Och så musarmen..

10 – Tror du att du fortfarande bloggar om två år?

Tror det, men jag kommer tillåta mig själv att ta pauser i fortsättningen. Så det så!

 

Nu ska jag skicka vidare och jag väljer två relativt nya bloggkompisar som jag tycker mycket om, och gärna vill veta mer om.

Li-lo, med bloggen Kucke-li-lo och Lippe med bloggen Här ifrån och vidare.

Gör den om ni har lust. Och alla ni andra också.


Duktig

Jag hatar att ha saker hängande över mig. Sånt som jag måste göra, men det blir aldrig av. Idag har jag tagit tag i en massa sånt. Har slitit som ett djur hela dagen. Ätit, duschat, borstat tänderna... Visst är jag duktig?;)

Och nu sitter jag och färglägger tre teckningar. En är klar, de andra två ska också bli klara idag. Har jag bestämt mig för. Ni får bara se dem på avstånd. Det är hemlisar på gång...


Det är väl nästan så jag förtjänar en semla idag? Undrar om det funkar med tankeöverföring, eller om jag ska bli tvungen att ringa och be Mumannen köpa...?

Angående förra inlägget

Jag vaknade runt halv sju idag, efter en hemsk natt med dålig sömn som vanligt, men jag stannade i sängen, slog på datorn, och efter en halvtimme somnade jag om och sov i tre timmar till. Utan mardrömmar. Det var skönt.

Nu tänker jag ägna mig åt att skärpa mig. Jag som trodde jag kunde det där nu... Har ju lärt mig på KBT för sjutton! Både hur jag ska tänka när jag sover dåligt, och när jag oroar mig för mycket.  Men man måste kanske påminna sig själv ibland, och läsa om boken så att säga. Jag tycker jag har varit så duktig, men det beror kanske mest på att det inte funnits någon större anledning till oro, jag vet inte..

Vad bra

Jag hörde på tv att man ska vara glad och tacksam för sina mardrömmar, då de är hjärnans sätt att bearbeta händelser och känslor.

Okej. Vi säger väl så då. Jag är sjukt tacksam för att jag har mardrömmar varenda natt. Tråkigt nog sover jag knappt en blund på nätterna. Men om jag råkar somna kommer mardrömmarna på en gång. Som tur är. Jag är glad. Full av tacksamhet. Typ.

Vad jag ägnat bloggpausen åt

Har tillbringat typ varje minut (även nattetid) åt att både glädja mig och oroa mig (och att försöka dölja att jag oroat mig). Nämligen oroa mig för ALLT som kan hända när man reser helt ensam till Botswana (tappa passet, tappa pengarna, tappa biljetten, tappa mobilen, glömma något viktigt, bli bestulen, bli rånad, bli lurad att smuggla, bli sjuk, missa flyget, tappa bort sig, gå vilse...och MYCKET annat;)).


Nu har Musonen i alla fall åkt, vid åtta igår kväll lyfte planet, och efter nästan ett dygn, med en mellanlandning i Rom och byte av plan i Etiopien och Johannesburg, är han äntligen framme i Botswanas huvudstad Gaborone. Allt har gått bra och det enda missödet var en missad flight i Johannesburg med några timmars extra väntan på nästa.


Senast han sms:ade, vid sextiden, satt han i bilen på väg hem till flickvännen och hennes familj. Han har hunnit bli kompis med en botswanier som flög från Addis Abeba, och flygrädslan är botad.


Nu kan jag känna mig lite lugn. Ett tag. Närmare bestämt drygt två veckor, till det är dags för hemresan, haha (mycket ansträngt skratt ;D).PS: Jag är givetvis jätteglad för hans skull. Att han får uppleva det här. :)

Sms från Musonen

Det här sms:et fick Mumannen i morse, och vi drog en lättnadens suck.
Fast ännu är det inte över. Berättar mer sen..

Mitt i bloggpausen..

...tänkte jag bara berätta att jag bloggar lite. ;)

Den här bloggen får nog fortsätta vila, men jag tänker äntligen ta tag i min andra blogg, och lägga ut mina alster, några i taget. Lite tidskrävande är det. Särskilt som alla bilder finns i min kraschade dator som vi (läs: Mumannen) inte har haft tid att försöka rädda än, och jag måste kopiera från den här bloggen. Men jag måste ju börja någon gång. Typ nu blir bra.

Och till er som varit gulliga nog att lägga till den andra bloggen på bloglovin vill jag berätta att jag bytt adress. Numera heter bloggen Guns galleri.

Stängt pga kaos

Har drabbats av svår bloggtorka, är till och med lite osams med bloggen, tycker lite illa om den, den kräver och gör mig stressad helt i onödan. Era bloggar är jag inte osams med, jag älskar att läsa dem, men min egen är inte rolig just nu.

Mår inte bra heller. Mår illa, har ont i halsen och kroppen, men som vanligt när det gäller mig så bryter det inte ut, utan bara irriterar så där lagom att jag inte känner mig på topp. Dessutom sover jag inte på nätterna och är därför trött hela dagarna.

Och trots att jag inte jobbar har jag för mycket att tänka på. Eller på grund av att jag inte jobbar kanske. Jag tror liksom att jag ska hinna hur mycket som helst, men det är fel, det gör jag inte. Jag får inte ta på mig någonting mer den närmsta tiden, hur kul det än verkar vara.

Och så har jag saker att oroa mig för. Att säga till mig att inte oroa mig och att sluta grubbla just nu är ungefär lika effektivt som att säga till en kräksjuk att sluta spy. Med andra ord helt meningslöst.

Så här kan man ju inte gnälla i sin blogg, så jag ska försöka ta en liten bloggpaus istället. Göra det jag måste göra. Komma ifatt. Lugna ner mig. Och förhoppningsvis komma tillbaka med nya krafter om någon eller några dagar.

Mums


T9 vet inte vad semlor är! Skandal! Å andra sidan vet tydligen T9 att Mumannen brukar vara sen från jobbet, och det är ju inte så dåligt kanske.

I alla fall så kom han hem med semlor idag, så nu har jag njutit av den första, men absolut inte sista, i år.


Synd bara att halsen, tungan och läpparna kliar som tusan nu efteråt. Och ansiktet också. Jag tål nog inte semlor egentligen...

Fredag..

Var det igår.. Då åt vi middag på en av stans fina restauranger. Se vilken fin utsikt vi hade.


Köttet var mört och lagom kryddat, pommesen nyfriterad och bearnaisen helt underbar. Och vitlöksbrödet! Helt fantastiskt! I glaset härliga bubblor. Möjligen en något skarp belysning för en mysig fredagkväll, men annars var allt perfekt.


Jag har faktiskt inte så stora krav jag. Fast lite sur är jag att det fortfarande inte har blivit av att äta semla..:(

Snart ska vi åka till Mudottern i Hagsätra och fira födelsedag med halva släkten i hennes lilla minitvåa. Det ska bli kul. Och gott.

Liten vovvi

Det här är vad jag har ägnat mig åt idag. Ritat alltså. Hundar.
Eller vovvi, som Lilla Mu skulle ha sagt.

Vill kompenseras idag, tack!

Hur kommer det sig att jag inte ätit en enda semla än i år? Det är ju den trettonde januari idag! Det har funnits semlor i flera dagar! Säkert minst två veckor nu. Skandal! Fattar inte vad jag håller på med. Söker jobb och springer på arbetsförmedlingen när det egentligen är semmelätande jag borde ägna mig åt..

Mumannen meddelade att han hade TÄNKT köpa semlor häromdagen, men glömde bort det. Jag blev upprörd då, och nu är jag semmelsugen och därmed upprörd igen. Hur kan man ens berätta en sån sak för mig? För MIG!!! Semmelälskaren nummer ett..

Humorfri ironi

Skrev in mig på AF i förrgår, trots att jag inte är officiellt arbetslös förrän den 18/2. Jag ringde dit för att fråga om praktik och de blev mycket förvånade att jag blev nekad att skriva in mig förra gången jag var där. Man har rätt att skriva in sig som arbetssökande när man vill, även om man har jobb.

Ja, ja..nu är det gjort. Praktiken som jag eventuellt har på gång blir antagligen avslagen, för plötsligt har politikerna sparat in på det. Konstigt, kan jag tycka, praktik kan ju leda till jobb (jag skulle i alla fall jobba häcken av mig för att visa framfötterna vid en praktik). Jag trodde politikerna ville att man skulle jobba. Personalen på AF var mycket upprörda. Här har de uppmuntrat folk att jaga praktikplatser och så blir de tvungna att avslå nästan alla.

Även starta eget-bidraget blir det besparingar på. Och jag som har hört att politikerna vill uppmuntra folk att starta eget. Men jag antar att pengarna behövs till skattesänkningarna för de som redan har jobb. De måste ju uppmuntras förstås, de som är så duktiga, gudbevars..

Tack..

..alla underbara som grattat Mudottern på hennes födselsedag! Hon är mycket glad och tacksam, men tyvärr fick det inte avsedd effekt, hon kommer ändå inte börja blogga igen. Ja ja, nu har vi försökt i alla fall, och jag tycker ni är otroliga som gjort det jag bad er om, trots att jag hade fräckheten att tigga till mig kommentarer hos henne.
Mina handleder är lite bättre, men absolut inte bra, kände jag igår när jag besökte er för att kommentera lite mer igen. Jag måste nog fortsätta ta det lite lugnt med kommenterandet. Har inte gjort mig illa eller så, utan bara plötsligt fått jätteont i vänster handled, trots att jag är högerhänt. Handledsskyddet hjälper bra, men jag har nog överbelastat höger hand nu istället, för jag börjar få ont i den också.

Mudotterns dag

För 27 år sedan var jag inlagd på sjukhus en vecka med havandeskapsförgiftning. För precis 27 år sedan idag sattes förlossningen igång, och efter tolv timmars förlossningsarbete föddes den fina lilla Mudottern. En snäll liten bebis var hon. Hon var så snäll att vi undrade om det var något fel på henne.. Hon skrek ju aldrig.. bebisar ska skrika, hade vi läst.. Men det var inget fel, visade det sig så småningom, hmmm... hon kunde visst skrika minsann. Och dansa kunde hon. Hon gillade musik och dansade innan hon kunde gå. Hon började gå när hon var nio månader och träffade första bästisen Anneli när hon var två. Spela fotboll och rida var det som gällde senare.

Goa bebismudottern.

Dricker "bolt" (mjölk).


Och nu fyller hon alltså 27. Bor i Stockholm, har pojkvän i Uppsala, och jobbar som förskollärare. Har alltid älskat alla barn omkring sig. Vänners barn, och barnen på jobbet. Alla som träffar Mudottern tycker om henne. Hon är så...så...så... perfekt, helt enkelt.;D

Hon har en blogg. Ja faktiskt, en blogg som hon försummar. Men vore det inte lite kul om vi gick in på hennes blogg och sa Grattis? Då borde hon vara tvungen att ta upp bloggandet igen va? Hon är lite sugen, det tror jag nog. ;DGRATTIS finaste Mudottern!

En speciell dag..

..är det idag.

Det ska jag berätta mer om lite senare. Först ska jag berätta att julen är slut. På bloggen också. Tryck F5 om det är jul här på bloggen. Och hemma hos oss är den fullständigt bortstädad. Puts väck, helt enkelt.

Före:

Efter:

Och det här är fortfarande inget desperat sista försök att laga en stol som borde kastats för länge sedan. Som jag sagt förut, det ska vara så där.
(Ifall ni undrar, ja, inlägget är tidsinställt. Skulle aldrig falla mig in att vara vaken klockan sex frivilligt. ;D)

Helgen i bilder

Vi har..
Lekt.
Ätit.
Provat pappas tröja.
Ätit Musonen2:s otroligt goda lammfilé
(som var perfekt rosa, inte grå som den ser ut på bilden).
Västerbottenpaj, jordärtskockspuré, vinsås och rosmarinstekta äpplen till.
Och Mudotterns underbara vitchokladmousse med hallonsås (som jag glömde fota).
Kämpat med mössan..
..och kämpat och kämpat..
Äntligen..
Luktat på blommorna och borstat tänderna samtidigt.
Smajlat för kameran.
Myst och haft det bra.
Och till slut, vinkat hej då.

Jobbig natt för Lilla Mu

Ojoj, bebisen har vaknat klockan ett på natten...
Det var inte bra...på natten ska man sova!
Filten har ramlat av! Han kanske fryser.
Bäst att dra vagnen lite så kanske han somnar igen.
Över tröskeln. Fram och tillbaka...
Och fram och tillbaka...
och skaka lite. Vad jobbigt...
Han får låna vovven.
Nu sover han. Schhhh....
Nu går vi och lägger oss igen..

Fullt upp

Fick jättefina presenter igår. Till exempel den här:

Hål för tekoppen också!

Kan inte bli bättre!

Och vackra blommor.

Bästa pojkvännen, Mudotterns, fyllde också år igår, dagen efter mig,
så vi firade båda två. Grattis till honom, från hornibloggen.:D

Jag hinner nog inte till era bloggar idag. Är ju upptagen med viktigare saker.
Och måste dessutom tydligen ta det lite lugnt med datorn.

Min handled mår inte så bra.

Linslusen

Ska jag ta kort på dig, Lilla Mu?
Jaa!
Blir det bra?
Visst ler jag fint..?
Hmmm...
Nu får det faktiskt räcka...

Ingen hamburgare idag..

..men laglydigt medborgare som jag är har jag smakat av all smet idag,
precis som man ska när man bakar.
(vet inte vilken paragraf, men jag vet att det finns där i lagboken)

Den längst ner var godast. Cheesecakesmeten.

Nu är jag mätt.
Men ska nog hinna bli hungrig till imorgon när vi ska fira både jul och födelsedagar.

Stort TACK till alla som gratulerat mig! Vad goa ni är!
Jag har nog aldrig i hela mitt liv fått så många grattis på en födelsedag! :D

Ni kanske trodde att julen är över

Men det är den inte.

Och nu ska jag köpa korv och plocka bort alla datorer och skarvdosor.
Vi får nämligen besök av en korvtokig liten dam, som har för vana att
orsaka kortslutning genom att pilla in saker i hål och kissa i skarvdosor.

Hon brås tydligen på sin mamma, har jag förstått. ;D

Och så har vi hamburgarrester i kylen

Just idag skulle det kunna kännas som läge att börja mitt nya hälsosamma socker- och hamburgerfria liv. Men tyvärr ska jag baka en cheesecake, en plåt med Leilas kärleksmums och ett par sorters kakor istället.

Och oturligt nog är det ju lag på att slicka skålen när man bakar..

Mer och mer hälsosam för varje dag som går

I förrgår Big mac-meny med Cola.

Igår Lilla menyn med äppeljuice.

Och så idag:

Hamburgare med grönsaker (rödlök) och vitaminrikt vatten (Loka citron).

Duktigt va?

PS: Imorgon lovar jag överväga att blogga om något annat.
Och även att äta något annat.

Mitt händelserika liv

Var först till stan en liten sväng.

Drack äppeljuice och åt en cheeseburgare idag.
Rena rama hälsokosten jämfört med igår (då jag drack Cola till en Big Mac).

Sedan åkte jag hem och tog bort det mesta av julen.

Den lilla granen hade fått en massa fina skott.
Men tji fick den, den ligger i soporna nu.

Ja, det var min dag det.
Hoppas ni har haft lika kul som jag.

Paus i festandet

Min dag idag har bestått av soffslöande, ett par timmars eftermiddagssömn, frossande av godisrester och Donken.


Kan meddela att det inte funkar som återhämtning. Är ännu tröttare nu. Plus att jag mår illa.

Festen är inte slut än..

Vi hade supertrevligt igår. Det har vi alltid med gänget,
som består av fyra familjer, ibland fem.
När barnen var yngre var de också med,
men numera är det bara vi "gamlingar" som turas om att ordna fest
vid nyår, midsommar, kräftskiva och annat som går att fira.

Ljusen tända.

Jättegott mousserande vin. Och den enda mat jag kom ihåg att fota.

Dressingen på mixad gräslök, vitlök, olja och vinäger gjorde förrätten supergod.

Egen smaksatt nubbe. Jag drack knappt ett halvt glas.. Fast den var god, jag lovar!

Försökte fota fyrverkerier, men kameran ville bara se snön som vräkte ner hela kvällen.

Spår efter champagneglas.

Underbara blommor från gästerna.
Så var DEN festen slut.
Och nu blir det lugnt i hela tre dagar.
Sedan har vi tre födelsedagar på en vecka att fira.
Plus en försenad julafton med Lilla Mu och hennes föräldrar.

God fortsättning till er alla! :D

Vad är det för en dag?

Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag,
för det är Svorskans femtioårsdag,

HURRA HURRA HURRA!

Bilden är från mars förra året, så ni får föreställa er henne lite äldre,
och mognare.

Ungefär så här:

(Bild ärligen snodd från Svorskans blogg)

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA SVORSKA!

KRAM!!!!

RSS 2.0