Om det här med att vara nöjd

Många frågar hur det går med framtidsplanerna, och jag vet inte vad jag ska svara. Det går bra, jag har planer, som jag inte vill prata om än. Eller, det går dåligt, jag har ännu inget jobb som väntar. Ibland kan jag känna mig lite stressad, men då behöver jag bara tänka på hur det skulle vara om jag tackat nej till den här chansen, och fortsatt jobba på det tunga jobbet som fick min kropp att må dåligt. DÅ hade jag haft anledning att oroa mig. Jag hade egentligen inget val. Min kropp tvingade mig att gå vidare.

De där planerna jag har är inga "stora" saker. Jag vill ha ett lugnt liv och har aldrig varit någon "karriärmänniska" som måste "klättra" för att vara nöjd med tillvaron. Om min familj mår bra och jag kan hålla på med mitt tecknande vid sidan om ett jobb jag trivs med, så mår jag bra. Jag har alltid varit sån, och är glad för att jag är sån. Livet är så tufft ändå, och det måste vara riktigt jobbigt för den som inte känner sig nöjd förrän den fått ALLT. Dvs aldrig.

Det sägs ju att man aldrig ska vara nöjd, att man alltid ska sträva efter "något mer", för annars stagnerar man. Jag håller inte med. Jag vill vara nöjd, kalla det att stagnera om ni vill, men jag ser det inte så. Det kanske beror på vad man lägger för betydelse i ordet nöjd, men enligt mitt sätt att se det skulle jag aldrig kunna bli en lycklig och harmonisk människa med den inställningen.  

Kommentarer
Postat av: Svorskan

Jag tycker du gör rätt och jag tycker du tänker rätt. För min del är det som det skall vara när man känner att man är nöjd med "det lilla". Sen är det viktigt att känna sig nyfiken på vad som kommer härnäst, men man behöver inte ha massor med mål. Det låter bara jobbigt. Jag gillar nog också läget. Jag brukar säga att jag är lite som Ferdinand, jag tycker om att sitta här och lukta på blommorna.

2010-11-01 @ 11:54:48
URL: http://svorskan.se
Postat av: Diana

Jag vet inte om man kan försörja sig på det, men kan du inte skicka teckningsprover till tidningar och sånt? De behöver ju ofta bilder till olika delar i tidningen, typ kåserier och sånt?

2010-11-01 @ 11:56:43
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Thakock

Du skulle kunna vara bildlärare ju! =Dsv: Haha, inte för mej. Han är ju äldre ;D

2010-11-01 @ 12:24:40
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Diana

Sv: Ja, det är ingen lätt branch om du vill arbeta med det fullt ut så att säga. Du kan inte ge en liiiiten hint om hur dina funderingar går?

2010-11-01 @ 12:43:07
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Diana

Sv: Okej, jag förstår fullt ut! Man vill ofta inte säga något förrän allt är i hamn så att säga!

Men det "vanliga" jobbet då, hur går dina funderingar där? Din rygg klarar inte av fysiskt arbete, men klarar den av att tex sitta på en stol hela dagarna? Jag som inte är van vid att sitta på mitt arbete får jätte ont i ryggen snabbt de gånger vi har möten eller utbildningar.

2010-11-01 @ 12:58:11
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Diana

Sv: dina kunskaper om konst hade varit guld värt i en affär, många som säljer sånt och liknande (tex scrap) har skrämmande dålig koll på läget. Hade varit perfekt om man kunnat gå till dig då och fråga jag ska göra en x var rekomenderar du, kolpenna eller blyert? Typ.

2010-11-01 @ 13:06:20
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Robert

Det är väldigt olika vad människor värderar högt i livet. Jag misstänker att "lycka" är att kunna leva sitt liv precis som man själv vill. :D

2010-11-01 @ 13:14:39
Postat av: Gun

Robert: Det har du så rätt i. Det är ett fritt val, och trivs man med att aldrig bli nöjd så gärna för mig. ;D

2010-11-01 @ 13:27:19
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Jag tycker att du resonerar helt rätt. Det skulle vara väldigt jobbigt att hela tiden gå och sträva efter mer. Man har så många bra saker i sitt liv, man får inte glömma bort att njuta av det man har!

Klart att du "var tvungen" att ta den här chansen - att slita ut sin kropp med ett arbete den inte klarar av, det är ju helt galet.

Kram på dig!

2010-11-01 @ 13:47:53
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: bitterfittan

jag håller med dig (:

2010-11-01 @ 14:39:41
URL: http://frokenbitterfitta.devote.se
Postat av: absolutjohan

Man ska göra det man själv trivs med. Man ska inte ha ett "jobb", utan en sysselsättning man älskar.

2010-11-01 @ 15:18:33
URL: http://absolutjohan.se
Postat av: Thakock

sv: Det har du rätt i ju. Lärareutbildningen glömde jag.sv2: Hahha, hade jag gett han tuggummi hade han kastat dom i huvudet på mej ;D

2010-11-01 @ 15:48:28
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Hillevi

Ja, det är en trist attityd i samhället att det ska vara så. Tror många tror att man "nöjer" sig (dvs med mindre) bara för att man är nöjd och inte strävar efter värsta karriärstegen. Att tex sitta i kassan på Ica eller jobba i industrin skulle innebära att man har ett tråkigt liv, utan något som gör det givande och innehållsrikt. :-/

2010-11-01 @ 16:27:18
URL: http://ihuvudetpahillevi.blogg.se/
Postat av: Selma

Kanske är det fel men jag är rätt nöjd jag med.

2010-11-01 @ 16:40:09
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Karin

Så skönt att kunna känna sig nöjd!

Det måste ju vara det optimala tillståndet.

Att man inte ska känna sig nöjd, utan bara sträva högre tycker jag är humbug! - Då kan man ju aldrig njuta av livet ju.

Låt oss känna oss nöjda och lyckliga, så tror jag livet bara fortsätter bli bättre och bättre!

2010-11-01 @ 17:18:00
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: Ellis

Jag hatar faktiskt att man måste eftersträva MEEER hela tiden, de bara jobbigt och pressande så man mår dåligt..

2010-11-01 @ 18:47:30
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Ia

Vet Du...att hitta lugn och ro i vardagen...det är väl lycka? Om man drabbats av värk som man vet att man förmodligen får leva med resten av livet så är man nöjd med de dagar där man bara har lite ont...frisk familj, mat på bordet och tak över huvudet...det räcker väl långt!!Sv; Jag stickar vantar just nu ;)

2010-11-01 @ 19:02:40
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Jess

Jag tror också det beror på vad man lägger för betydelse i ordet nöjd. Jag är också nöjd med det mesta, varför önska mer när man är nöjd?

2010-11-01 @ 19:25:04
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: eva

Allt du skriver instämmer jag helt och fullt i!

Bara så otroligt vettigt. Livskvalité blir det när man någon gång faktiskt kan landa och känna sig nöjd :)

Kram!

2010-11-01 @ 20:06:30
URL: http://evastantvarning.blogspot.com/
Postat av: Beate

Vad man strävar efter i livet är helt individuellt och alla "typer" behövs faktiskt. Även livskvalité är individuell. Du har hittat den rätta inställningen för dig och den ska du hålla dig till. Gör det som du tycker är roligt och som du mår bra av - det är livskvalité, åtminstone för mig.

2010-11-01 @ 20:36:30
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Britt

Jag tror inte att nöjdheten är negativt för kreativiteten och lusten att utvecklas. Det är en myt att människan måste vara fattig, hungrig och missnöjd för att ta sig framåt...lika mycket som det sägs att stora konstnärer måste vara missbrukare för att kunna skapa riktigt bra saker.

2010-11-01 @ 22:27:58
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: LiLo

Så där känner jag också, att det skulle vara "fult" att inte hela tiden STRÄVA. När man har medarbetarsamtal frågas alltid vilka planer man har för framtiden? Jag är 51, jag bor bra, gillar mitt jobb, har en gullig man och två fina söner. Är frisk och hyfsat starkt i kroppen. En fin familj och några goda vänner.

Ursäkta för fasen att jag inte STRÄVAR!

ps..bytt namn på min blogg, det förra var ett "paniknamn, men nu har jag hunnit tänka fram ett som känns mer hur bloggen är...

2010-11-02 @ 09:45:37
URL: http://kucke-li-lo.bloggplatsen.se
Postat av: Ulrika

Jag förstår dig precis! Det är en ynnest att känna sig nöjd och tillfreds med tillvaron. Synd om alla som ständigt strävar efter något annat och bättre hela tiden, det brukar bli en grogrund för bitterhet och avundsjuka och sånt klarar man sig så bra utan! :D

2010-11-03 @ 14:42:50
URL: http://fabulousforty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0