Gulliga hundkläder eller djurplågeri?

Att det är onödigt att klä sin hund i diverse utstyrslar är det väl ingen tvekan om, men är det synd om hunden som måste gå klädd så här? Är det skillnad på att ha ett vanligt hundtäcke på sin hund och att klä den i en svindyr glittrig dräkt eller nåt annat roligt? Och varför i så fall?  

 

Det här måste ju ändå vara otroligt onödigt:
  
Det syns lite dåligt på bilden, men det är en svindyr päls för hundar. 

Jag har inte hund själv och vet ju egentligen inte, men får en känsla av att man ser sin hund mer som en accessoar än en kär familjemedlem när man klär ut den i liknande dräkter.
Men jag kanske har fel, de här hundägarna kanske älskar sina hundar lika mycket som andra hundägare. De kanske bara tycker det är lite kul och fint med de där hundkläderna?

Tala om för mig ni som vet!


 
Den här hunden med fel på bakbenen såg vi i New York i somras. Rullstol för hundar måste väl vara bra i alla fall? Den hjälper ju hunden att komma ut på promenad!

Kommentarer
Postat av: Egoinas mamma

Kläder eller inte, rullstolar eller inte, jag är övertygad om att det som gör en hund lycklig är att få vara just det, en hund. Det betyder att den inte skall förmänskligas, att den får leva som en flockmedlem där det finns en tydlig ledare (som INTE är hunden själv, då det inte fungerar i vårt samhälle). Den skall ha fysisk och psykisk stimulans utifrån hundars behov. Den tillfrädställas INTE av en massa kel, mat och kärlek. Sen när man gör allt det som gör en hund lycklig, ja då kan man gärna klä ut den och hänga på den diamanter, det tror jag jycken gärna står ut med.Gode Gun vad långrandig jag har lätt för att bli hos dig!! :D

2009-08-31 @ 17:10:57
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Gun

Em: Jag gillar när du är långrandig!:D

Okej, jag förstår. Vissa säger att hunden känner sig "bortgjord" i utstyrseln och när den blir skrattad åt pga klädseln. Är inte det att förmänskliga hunden att tro det? Eller kan en hund känna sig bortgjord?

2009-08-31 @ 17:25:04
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Ellis

Jagtyckerinte om att kändisar har sina hundar just som en accesoar.. så grymt elakt.

2009-08-31 @ 18:14:44
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: anne

Om man tänker på hur illa hundar tycker om när småbarn klär ut dem, varför skulle de gilla det om husse/matte gjorde det?

2009-08-31 @ 18:17:01
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: LINDEROTH

Det är inte alltid onödigt då små hundar med lite päls fryser på vintern..

2009-08-31 @ 18:25:09
URL: http://dlinderoth.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Jag tror inte hunden nödvändigtvis behöver känna sig bortgjord, det beror på hur man gör det. Till ex kinesiska nakenhundar fryser ofta och efter vad jag känner till så gillar de att få en tröja på sig, men skillnaden ligger kanske i att de känner av att de får tröjan för nödvändighetens skull och inte bara på skoj. Samma uttryck som hundar får om man klär ut de har jag sett på hundar som man skrattar åt när de är nyklippta etc, jag tror inte det nödvändigtvis är kläderna de ogillar, men attityden till människorna runt om.

2009-08-31 @ 18:40:35
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: anna

det bästa tycker jag är att dom som inte har hund är dom med mest åsikter om detta, hur det borde vara. Precis som dom som inte har barn, dom vet också bäst hur man ska uppfostra barn!

2009-08-31 @ 18:45:27
URL: http://www.metrobloggen.se/fashionhaggan
Postat av: Vickan

Jag som klär min häst i fina täcken ser dock inte henne som en accessoar, men skulle aldrig klä en hund, om det inte var för att den frös då!

2009-08-31 @ 18:49:31
URL: http://vickanls.webblogg.se/
Postat av: ansepanse

SV: visst jag har gått och grämt mig, men han förstod och tyckte att det inte var någotom hundar och kläder, nej inte för att klä den "fin" utan som ett värmande täcke när det regnar eller är kallt, som gammelgrå - han är ju 13 år nu och har tunn päls, han fryser stackarn när det regna och han blir våt, så han har ett regntäcke. Men lilligaste har tjock päls och fryser inte, alltså inga kläder. En hund är en hund och ingen docka.

2009-08-31 @ 19:05:53
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: sabina

jag tycker det är okej att ha onödiga kläder på hundarna i bland men då ska det inte vara för länge. Min hund har nästan bara täcke/tröja i stallet (då är vi där i flera timmar) när det antigen är väldigt kallt eller om det regnat och hon blivit blöt (hon fryser så lätt.. så det känns inte rätt för henne att vara ute i ett par timmar om hon är blöt)

2009-08-31 @ 19:19:17
URL: http://chahina.devote.se
Postat av: Marie - made in Lappland

Det är hundens behov som är det viktiga. Är de tillgodosedda så ok..om man vill pryda med diamanter..men det är väl som med mänskligheten i stort? En del vill glittra mer än andra :)Och jag tror att djur har mer känslor än vad vi tror...

2009-08-31 @ 19:20:45
URL: http://www.metrobloggen.se/balanz
Postat av: anne

Kanske behöver mindre av det då?

2009-08-31 @ 19:26:32
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: becca

smart med rullstolen då! :D

2009-08-31 @ 19:43:48
URL: http://bkarlsson.blogg.se/
Postat av: marina

Ja du,vem vet vad de små, och stora med för den delen känner.. :O

2009-08-31 @ 20:09:03
URL: http://gallerigavelin.blogg.se/
Postat av: Nanna Nilsson

Jag tycker det är löjligt, tänk så mycket nytta dom pengarn kunde göra. Det finns ju MÄNNISKOR på denna jorden som varken har mat eller kläder. Hundar är rustade med päls.Jag är övertygad om att hunden trivs bäst med bara sin egen päls! Ha det bra! :)

2009-08-31 @ 20:26:22
URL: http://honkytonkangel.blogg.se/
Postat av: Frida

ja, sjukhjälpmedel (heter det så?) för hundar borde vara en rättighet, med samma krav som för människor :)svar: ja, det var något positivt iallafall :)

2009-08-31 @ 20:33:41
URL: http://jewell.blogg.se/
Postat av: Britt

Hundar som vuxit upp i en flock där alla klär ut sig som i Paris Hiltons fall vet nog inget annat. Jag tycker själv att man bara ska klä på de när de behöver det som när de fryser, eller arbetar (väst för ledarhund tex)eller för att skydda dem (med skor tex). Jag tror nog jag avlivat hunden istället för att skaffa rullstol till den.

Postat av: marie

Vår hund har tröja på vintern för att slippa se ut som en hel snögubbe med stora snöbollar hängande i pälsen...kläder behövs ibland för att de ftyser eller så, men tyvär så går det många gånger till överdrift när man ska klä ut sina hundar...Natti natti, Dröm sött

2009-08-31 @ 22:06:41
URL: http://mariekjerulf.blogg.se/
Postat av: marie

Vår hund har tröja på vintern för att slippa se ut som en hel snögubbe med stora snöbollar hängande i pälsen...kläder behövs ibland för att defryser eller så, men tyvär så går det många gånger till överdrift när man ska klä ut sina hundar...Natti natti, Dröm sött

2009-08-31 @ 22:07:39
URL: http://mariekjerulf.blogg.se/
Postat av: Ms Sunshine

Hundkläder är enligt mig djurplågeri många gånger. Med undantag för raser som behöver det för att inte frysa (pga lite/kort päls) men för övrigt tycker jag det är helt onödigt... och lite töntigt - ha!

Konstigt att en del människor vill göra om sina husdjur till barn/små människor. De ÄR djur! =) De förtjänar respekt och jag kan helt och håller förstå att man kan älska sitt djur som ett barn - men inte behöver man leka "dress-up" med dem för det. De har ju päls så det går ju ingen nöd på dem utan kläder ;)

2009-08-31 @ 23:13:25
URL: http://cherrytreelane.blogg.se/
Postat av: Linda

Sen har man också sett dem som bär runt på hundar i handväskor. Varför då, undrar jag. Vad är meningen med det.

2009-08-31 @ 23:56:43
URL: http://icelinda.blogg.se/
Postat av: Kina

jag tycker nog det är lite onödigt att spöka ut sina hundar som en del gör (Paris Hilton t ex) men min mamma hade en tax som alltid frös fniss så på vintern hade hon som ett täcke över ryggen som man knäppte under magen när dom va på promenad men annars klädde hon aldrig på honom nåt. Rullstolen va ju bra, det är ju ett hjälpmedel för den hunden som annars inte kunnat gå ordentligt.

2009-09-01 @ 08:36:09
URL: http://metrobloggen.se/erhit
Postat av: Pia

En hund kan bli som en familjemedlem, absolut. Men att behandla hunden som en docka känns patetiskt(bortsett från om den har för lite päls eller av annan normal anledning!). En hund är ändock en hund!Men att "blinga" sin hund är ju ändå ofarligt(öhh, tror jag..)för det är ju hundra gånger värre att, som vissa idioter gör, misshandla sin hund...

2009-09-01 @ 13:26:24
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Petra

Personligen tycker jag att det är ett måste att ha kläder till nakenhundar. Dessa behöver få ha kläder på sig. I övrigt så nej, man ska inte klä hunden. Och nakenhundar ska ha täcken eller overaller. Det är de som gäller tycker jag.

2009-09-01 @ 22:01:30
Postat av: Niketesse

Alla hundar som fryser behöver något på sig. Alla raser kommer inte härifrån Norden. Men jackor som inte har någon funktion för hunden utan bara för att den ska "se fin ut" är i överkant för min del. En del får dessutom massor med snö hängandes i sin päls som irriterar och där behövs också en sorts av tunnare "overall" för att slippa detta. Har själv tre hundar som verkligen behöver något värmande när det är kallt. En hund ska få vara hund trots allt och det får mina vara. Med eller utan täcke

2009-09-04 @ 16:56:06
URL: http://metrobloggen.se/Niketesse

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0