Liten inblick i mitt (och många andras) liv.

  • Jag har en ofarlig men jobbig åkomma som gör att jag ofta är borta från jobbet.
  • Alla är till att börja med införstådda och accepterande.
  • Försäkringskassan betalar all sjukfrånvaro. Det kostar inte arbetsgivaren ett öre när jag är sjuk. (Man kan få det beviljat när man har en dokumenterad kronisk sjukdom)
  • Jag blir sjuk och är borta två dagar. Reaktionen blir: Ojojoj, vad jobbigt för dig.
  • Blir sjuk igen efter två veckor. Reaktionen blir: Oj vad tråkigt.
  • Sjuk igen efter ytterligare en tid. Reaktionen blir: Oj hur ska det gå, vi har ingen vikarie!
  • Åter igen sjuk efter ett tag. Reaktionen blir: Men herregud, ska du verkligen ha ett jobb? Kan du inte bli sjukpensionär på heltid?
  • Men jag vill  jobba! Så mycket som det går! Och även om jag inte ville så bestämmer jag inte en sån sak själv. Försäkringskassan bestämmer att så länge man har arbetsförmåga ska man jobba. Såklart, inget fel alls!

Jag vet att det finns de som har det mycket värre och det är verkligen inte synd om mig!. Men jag har en kronisk sjukdom som jag inte kan styra över. Jag har accepterat det, men inte alla andra.

Jag förstår mina arbetskamrater att det är jobbigt, men tala om för mig vad jag ska göra då! Jag behöver min inkomst, annars vore det inga problem!
Så fort jag vinner några miljoner ska jag säga upp mig, köpa en lokal och bara måla, teckna och jobba med keramik hela dagarna. För jag vill ju jobba!

Fram till dess är det bara för mina arbetskamrater att stå ut!


Kommentarer
Postat av: Egoinas mamma

Aj, det är jobbigt det där och det är väl knappast meningen att du skall känna att det är fel när du måste vara hemma. Samtidigt blir dina arbetskollegor beroende av din arbetskraft. Hur kan man lösa det? Ända sättet är väl antagligen att du jobbar med något eget som du nämner. Eller ett arbete på en arbetsplats det arbetsgivaren lägger upp till att ingen annan vill få mer att göra om du är borta. Helt klart en svr problematik och det måste vara väldigt jobbigt för dig!!

2009-08-17 @ 18:32:15
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Då var allt i sin ordning ändå.. Hmm.. :D

2009-08-17 @ 18:37:39
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Gun

Em: Ja det är svårt att lösa, men det skulle gå om inte allt handlade om pengar, vilket jag i och för sig kan förstå i dessa tider. Enda löäsningen är ju att ta in vikarie när jag är borta, eller ha en extra person anställd som en sorts pool. Det är inte bara jag som är sjuk, det finns andra som är borta mer än mig pga vård av barn, förkylningar och annat. Det är en ledningsfråga. Inget jag kan bestämma.

2009-08-17 @ 18:49:58
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Det handlar helt klart om att ledningen måste lägga upp allt på rätt sätt. Ofta tror jag de ser möjligheten att få bra betingelser på sin arbetskraft, men så är de inte beredda att betala "priset" i slutändan?

2009-08-17 @ 18:52:33
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Ellis

Gud vad jobbigt. Har det med det du skrev till mig innan ? Eller är det annat?sv: Jag saknar mina naglar, känns så ovant, gjorde ont i själen och hjärtat o klippa av dem =(

2009-08-17 @ 19:12:26
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: ansepanse

det är en jobbig situation och alltid känns det som om någon kommer i kläm, men kom ihåg: det är inte ditt fel, du kan ju själv inte göra något åt det och är man sjuk så är man sjuk, basta

2009-08-17 @ 19:26:05
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: ansepanse

SV: jo, det är det, men så får det inte vara

ingen kan ju hjälpa om man har sjukdom i kroppen eller själen

2009-08-17 @ 19:37:50
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Ellis

Usch vad jobbigt, jag hoppas verkligen att de löser sig. Men som EM skrev varför inte skffa något eget? Eller typ måla och rita på heltid och ställa ut det du gör? :)Jaa jag är helt handikappad utan naglarna.. Kan knappt skriva på tangenterna! =(

2009-08-17 @ 19:45:32
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Ellis

Jag hoppas det blir av ! :DNu skall den dystra Ellis träda fram med svart nagellack :)

2009-08-17 @ 19:53:56
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Vickan

Men vilke tur att du hade passen där då, annars kanske du hade blivit fast! men det finns väl tillfälliga pass att få på flygplatsen?

Haha ja men man vänjer sig ganska snart vid en så liten dator, jag tycker alla andra känns JÄTTESTORA!Ooo målar du? Det gör jag med! Eller ja jag gör så gott jag kan, men kan behöva lite tips av en erfaren konstnär! Målar mest med akryl, vad gör du?

Kan du inte lägga ut bilder du gjort med lite tips till oss unga oerfarna??

2009-08-17 @ 19:58:43
URL: http://vickanls.webblogg.se/
Postat av: Ingrid

Det var en knepig situation du har hamnat i och någon lösning har jag inte. Jag kan bara ge dig en stor kram.

Kram Ingrid

2009-08-17 @ 19:58:52
URL: http://ingridspotpurri.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Glömde att säga.. kämpa på... jag tänker på dig

Kram Ingrid

2009-08-17 @ 19:59:44
URL: http://ingridspotpurri.blogg.se/
Postat av: Miiqa - jag överlevde min barndom

Det måste vara väldigt jobbigt för alla inblandade parter.Men jag tycker att det är bra att du inte lyssnar på de som vill att du ska bli sjukpensionär på heltid. Om man kan och vill jobba så är det ju självklart att man ska göra det, tycker jag.Kram!

2009-08-17 @ 20:01:41
URL: http://flischyflaschoo.blogg.sef
Postat av: Pia

Jag förstår också bägger sidorna av detta bekymmer.. Det är inte lätt när det ska dras in resurser här och där och blir då någon sjuk.. ja då faller allt!! Precis som du säger så kan det ju vara många som är hemma och vabbar också.. Får man fråga vad du jobbar med?Jaså, du är ljudfinsmakare du oxå!! ;o)

2009-08-17 @ 20:19:32
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Ellis

Haha tack :D Jag är glad att min mamma också tycker jag passar i det utan o tycka jag ser emo aktig ut :D im to girly :P

2009-08-17 @ 20:51:21
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Vickan

Jag är ganska glad idag, skönt att vara det som omväxling. Har ju varit arbetslös sen i januari och nu börjar livet rulla igång igen så det är jätteskönt!Det är verkligen min dröm också! Men jag tänkte att eftersom du antagligen är några år äldre än jag kanske du har upptäckt saker och lärt dig som jag inte har gjort än! kanske lite hur man ska tänka och effektiva metoder osv!

Vill verkligen utvecka mitt målande! Tänkte själv skriva en barnbok (någongång i livet) och illustrera, men som sagt det hade varit kul att få se några av dina verk!

2009-08-17 @ 21:12:13
URL: http://vickanls.webblogg.se/
Postat av: Miiqa - jag överlevde min barndom

sv: Jag tycker att det är bra att du skriver om det!

2009-08-17 @ 21:37:14
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Postat av: sara

För oss med en kronisk sjukdom, var det än må vara, är det svårt nog att acceptera att vi blir begränsade. Att sedan acceptera att andra ska acceptera vår sjukdom och jobbfrånvaro, det är lite för mycket att bära. Tyvärr tycker väl försäkringskassan många gånger att man har arbetsförmåga trots att man inte har det. Jobbig och trist situation det där.

2009-08-18 @ 12:10:33
URL: http://glitterogon.blogg.se/
Postat av: malin

Det är precis som du säger och det behövs en bra chef för att motverka sådanna negativa känslor/reaktioner. Det måste ju finnas en vikarie som blir glad att få jobba lite också. Konstigt det där med att folk på något vis tror att man väljer att vara sjuk.På ett av mina jobb(flera föresten) Så fick vi ta hand om och hjälpa yngre vårdtagare/patienter. De blir nästan alltid stämplade som lata och ovilliga simmulanter. Och visst de finns nog också, men jag kan tänka att vem tusan vill tex ha hemtjänstpersonalen springande hemma hos sej? De flesta som måste ta den hjälpen är nog ändå sjuk tror jag.Håller med det ääär skönt när hösten kommer. :)Kram Ma

2009-08-18 @ 14:39:54
URL: http://wahlshalsobar.blogg.se/
Postat av: Anonym

en frågestund är igång i min blogg just nu!

kika gärna in och ställ en fråga :) ♥

2009-08-18 @ 15:08:07
Postat av: Marie - made in Lappland

Ja det är tråkigt när människor inte kan skilja på person och sak. Håller tummarna på en högvinst till dig :)

2009-08-18 @ 15:08:48
URL: http://www.metrobloggen.se/balanz
Postat av: Anonym

Hej! Kolla gärna in min bloppis http:/buyitnow.blogg.se där jag säljer snygga kläder till billigt pris.

2009-08-18 @ 15:42:47
Postat av: Britt

Jag har sån tur att jag har en rektor som ser till att det finns pengar till personal...så när jag är borta finns en vikarie som ersätter mig. Det gör att jag kan vara sjuk i lugn och ro och blir frisk fortare. Mina kollegor går inte på knäna och är inte utarbetade när jag kommer tillbaka. Som du sa är det en ledningsfråga. Ledaren får proritera hur pengarna ska användas. Så här prioriterade min rektor.

Postat av: sara

Sv: oftast är det väl så att det är man själv som ställer till det med konstiga tankar. Men så finns det väl också alltid de i omgivningen som inte vill förstå. Tycker att man myglar och jämför en med andra som befinner sig i liknande sits.Sköt om dig.

2009-08-18 @ 16:53:06
URL: http://glitterogon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0