Godnatt och Godmorgon (och kanske godnatt och godmorgon igen..)

Jag skulle aldrig orka jobba politiskt. Mår just nu så illa av att höra om SD, prata och skriva, och läsa om dem i bloggar och diskutera deras framfart.

Det känns jobbigt att läsa att man måste respektera, acceptera och finna sig i att folket har talat. Det är ju lätt att säga nu, så länge de är små och ganska obetydliga, men om de växer och blir stora då? Ska vi finna oss i att de stoppar majoriteten av all utomeuropeisk invandring då eller? (Och varför hakar de upp sig på utomeuropeisk? Varför inte Finsk, Norsk och Tysk också? Till exempel) Och ska jag finna mig i att de vill skicka "hem" mina muslimska vänner? Jag har väldigt svårt att respektera någon som vill det. Hur ska jag kunna se dem i ögonen om jag finner mig i, och accepterar det?

Jag vet att vi lever i en demokrati där alla får tycka vad de vill, men att vara rasist, är det att tycka? För mig är det snarare att förtrycka, och att se ner på människor av annan härkomst än sin egen. Inte alls demokratiskt. Jag vet också att många av dem som röstar på SD kanske inte är rasister. De är "bara missnöjda". Men de röstar ju ändå på ett främlingsfientligt parti. Det har jag svårt att tro att man gör om inte främlingsrädslan är väldigt stark.

Jag tar väl åt mig för lätt, för allt det här gör mig illamående, som sagt. 

Så, det var sista ordet från mig. Var bara tvungen att få det ur mig innan jag släpper ämnet. Nu tänker jag göra saker jag mår bra av istället. Som att rita, dricka te, gå på kurs, träna, kramas, pussas, skratta och umgås med nära och kära. Och en massa annat också. Såna där måsten, ni vet. Typ städa, vika tvätt och så. Jag tror det kallas livet allt det där. 

Bli inte oroliga om jag inte bloggar. Är lite trött just nu bara, men jag kommer snart tillbaka.

PS: Den som vill läsa mer om vad SD egentligen står för kan göra det HÄR. 

Kommentarer
Postat av: Svorskan

Skönt att vi har ett forum där vi kan få sagt vad vi tycker och där man känner att man når ut till några åtminstone. Blogg-världen kanske kan göra ett bra jobb framöver? Tar man upp frågan i olika vinklingar över tid så tror jag nog man påverkar och det rätt mycket. // Gör du dina måsten. Hoppas ett av de är att slappa också. ;) KRAM

2010-09-22 @ 06:25:27
URL: http://svorskan.se
Postat av: Robert

God horning! :D

2010-09-22 @ 07:07:53
Postat av: Stattinskan

Jag kan inte annat än hålla med ... Vila du lite och lev lite i livet ett tag :-)

Gomorron

2010-09-22 @ 07:23:49
URL: http://metrobloggen.se/stattin
Postat av: Selma

Jag håller med dig. Jag tror inte att det är möjligt att rösta på SD om man inte är mycket främlingsrädd och det är illa.

2010-09-22 @ 07:33:48
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Malin

Jag håller med dig till punkt och pricka. Mår illa och vi måste försöka göra vad vi kan under dessa fyra år för att dom ska försvinna sen.

Men nu vill jag oxå försöka tänka på sånt som gör mig glad ett tag, det blev för mycket elände.

Ska gå upp och snuffsa på dom små nyfödda nu, det går inte att låta bli att le då. Eller bästa sättet av alla, att få kramar och pussar av 2,5-åriga sonen :-)

Kram

2010-09-22 @ 07:58:48
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Diana

Det jag reagerar på är att man fullständigt idiotförklarar de som röstat på sd. De andra partierna skulle höra med de som röstat om just varför de gjort det. Sen kan de snappa upp de åsikterna och kanske lägga in en del av det i sitt partiprogram tills nästa val (eller redan innan)

2010-09-22 @ 08:09:53
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Janne

Jag tror och hoppas det är ren okunnighet som gjorde att dom kom in. Jag tror det största felet var/är att dom inte får komma till tals i media. Hade dom fått det från första början hade folk fått veta vad dom står för. Ta diskussionen med dom istället för att försöka frysa ut dom för det funkar inte och det kan du se på vilket land som helst som har invandrarfientliga partier i maktkorridoren. Dom etablerade partierna måste också börja prata om invandringen för uppenbarligen är inte alla nöjda med den. Media måste också bli bättre på hur dom uttrycker sig om invandringen. Jag kommer inte ihåg vem det var men en politiker pratade för inte länge sen om att han ville att invandrare skulle tvingas att lära sig svenska innan dom fick uppehållstillstånd här och han blev genast uthängd som rasist i media. Vad är det som är rasistiskt med att se till att dom kan språket i det nya landet dom ska leva i?Som jag berättade för dig gjorde jag två tester på webben där SD kom högt upp bland dom partiet som hade flest frågor som stämde in med vad jag tyckte. Ingenting nämndes om invandringen i dom testerna så hade jag inte vetat deras inställning i den frågan kanske jag också lagt min röst på dom utifrån dom.Ursäkta för lång kommentar! Jag har försökt att ge fan i att prata politik men nu kunde jag inte hålla mig.Du vet att vi finns här när du vill. Sköt om dig!Godmorgon!

2010-09-22 @ 08:16:17
Postat av: Gun

Robert: Godmorgon! :DJanne: Jag tror också det ofta är okunnighet, men även främlingsrädsla, för så dum kan man väl inte vara att man röstar på ett parti BARA av okunnighet? Då är det ju i så fall rätt att dumförklara en stor del av deras väljare.

Och jag håller med dig, man måste ta upp deras frågor till debatt. Problemet är att de flesta svenskar, enligt undersökningar, inte tycker att integrationen är en prioriterad fråga att ta upp inför ett val, och därför har den inte tagits upp heller. Dumt gjort enligt mig.Godmorgon!

2010-09-22 @ 08:33:30
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Diana

Sv: hade varit snyggt... "tack för lånet, förresten... jag har raderat alla sina låtar, hoppas du har tid att lägga in de 8000 igen sen".Skola idag?

2010-09-22 @ 08:42:29
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: marie

Godmorgon!! Hoppas du vilar och har det skönt!!!

Alla människor har sama värde!!! Att SD blivit så stora tycker jag är läskigt.

kram

2010-09-22 @ 09:36:16
URL: http://mariekjerulf.blogg.se/
Postat av: sara - Glitterögon

Jag håller med dig, Gun. Och så håller jag med Janne och säkert en hel del andra av de som kommenterat här ovan. Okunskap, rädsla, dåligt ställt och just att de inte får utrymme i media - är livsfarligt.

Ha en fin dag nu - kram.

2010-09-22 @ 10:09:19
URL: http://glitterogon.wordpress.com
Postat av: Thakock

Hade bara dom andra partierna tagit upp invandringsfrågan så hade det aldrig blivit så här. Politikerna är för fega! Man är inte rasist för att man ställer lite krav.Vila du dej och kom tillbaka glad och pigg! =D

2010-09-22 @ 10:12:10
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Beate

Ja då var den dag förstörd - å ändå skiner solen därute. Jannes kommentar var mycket bra!!!

Ha det så skönt nu, njut av solen och hoppas att du snart är tillbaka:-)

2010-09-22 @ 10:56:11
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Daniel

Synd att det ska va så! Att en sådant parti ska slippa med i riksdagen, katastrof! Ja till medmänsklighet!

2010-09-22 @ 11:17:46
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Anna

Fruktansvärt är vad det är. En av de obehagliga delarna i det här är att historien upprepar sig, bara i en annan form. Hitler spelade också på människors rädslor och lyckades med skicklig retorik att övertyga minst sagt en hel del. Han utnyttjade också det demokratiska systemet för att nå framgång. Visst handlar mycket om okunskap hos SD-anhängare, men många av dem är pålästa och skickliga retoriker som inte kan avfärdas med att de är korkade, även om deras värderingar är förkastliga. Nu måste debatten tas, både inom politiken men kanske ännu viktigare: vid middagsbordet med våra barn.

2010-09-22 @ 11:24:18
URL: http://ondaryggen.blogspot.com
Postat av: Ulrika

Jag tror på information, debatt och bemötanden men risken är väl att deras anhängare slår dövörat till och ser alla försök till information som smutskastning och propaganda som gör att de blir ännu mera stärkta i sin uppfattning. Hoppas att det inte går lika långt hos oss som i många andra länder i Europa.

Sköt om dig nu och tänk på nåt roligt!

Kramar.

2010-09-22 @ 11:49:07
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Åsa

Jag ser många exempel på folk som tycker invandrarna "stjäl" jobben ifrån dem i och med att det finns så mycket bidrag som företag kan få om de anställer nyanlända invandrare. Detta kan vara en anledning till att så många går på detta med minskad invandring.

2010-09-22 @ 13:46:52
URL: http://spinninghead.blogg.se/
Postat av: Ia

Jag tycker och tror att Janne har en stor poäng i det han skriver...och tyvärr..jag tror att många röstade av dumhet...och okunnighet! En annan anledning kan också vara att Sverigedemokraterna medvetet tagit sig just namnet Sverigedemokraterna som är mycket likt Socialdemokraterna och det kan nog tyvärr resultera i att många invandrare röstat på dom i tron att de röstat på Socialdemokraterna åtminstone enligt ett program på P1. (men också av egen erfarenhet på jobbet)

Det finns människor i min närhet som röstat på SD och jag kan bara säga att de är fortfarande mina bekanta men de har tappat i respekt från mig...de har inte en aning om vad de röstat på om man börjar diskutera partiprogram.

Svenska folket borde få en utbildning i att läsa partiprogram!!!Mångfald berikar...så är det!!! Kram på Dig!

2010-09-22 @ 14:33:08
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Svorskan

God eftermiddag, Uppsala! :)

2010-09-22 @ 15:37:55
URL: http://svorskan.se
Postat av: Diana

Sv: Va, hur kan du dissa att sitta framför datorn? Tsss

2010-09-22 @ 15:39:56
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: eva

Jag tänker, känner och tycker exakt som du!

Kram!

2010-09-22 @ 15:50:35
URL: http://evastantvarning.blogspot.com/
Postat av: Emma

nu är svaren på gissa kändisen ute. tyvärr var dina gissningar inte rätt. :)

2010-09-22 @ 16:03:01
URL: http://emmasol.blogg.se/
Postat av: Karin

Såg ditt svar på Jannes kommentar,(Läste hans kommentar och tycker precis som han också.) och tyvärr tror jag det i många fall är så att man just kan dumförklara SD:s väljare. ( Av både den ena och den andra anledningen... )

Hörde och såg i alla fall idag att alla röster ju inte är räknade än.

Nu håller jag faktiskt benhårt på Alliansen, så inte de där fjantarna får en vågmästarroll.

Men självklart är det trist att de fått så många röster som de fått...

2010-09-22 @ 18:10:16
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: Stattinskan

Jahaja ... då var "vi" (jag och Gösta :-)här igen och eftersom man får välja (enligt rubriken) så blir det godnatt den här gången ;-)

2010-09-22 @ 18:13:51
URL: http://metrobloggen.se/stattin
Postat av: Robert

Satt och funderade över SD och rasism. Kan det inte vara så att just det faktum att det är så känsligt med rasism - man "får inte" vifta med svenska flaggan eller ha alltför mycket åsikter om rasism i övrigt - helt enkelt leder till att rasismen sprider ut sig?Påminner t ex lite om en person som blir väldigt hårt hållen under hela uppväxten men som svarar med att i vuxen ålder missbruka både sex och droger mm för att kompensera för uppväxten.

2010-09-22 @ 18:15:20
Postat av: Svorskan

Saknar dig, så när du återuppstår kommer jag och säkert MÅNGA andra att bli glada. Men samtidigt avundas jag dig lite att vara avhållsam. Jag vet till ex hur det kändes att fimpa... ;)

2010-09-22 @ 18:27:53
URL: http://svorskan.se
Postat av: Robert

Öh, skrev ju rasism istället för invandring på två ställen ser jag.

2010-09-22 @ 18:32:55
Postat av: anne

Vad var det där för sida? För inte var det Sverigedemokraternas heller...?

2010-09-22 @ 19:08:10
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Emma

SVAR: haha, äsch det var ju inte så lätt! ;) ojoj, det är imponerande ju! :D

2010-09-22 @ 19:26:07
URL: http://emmasol.blogg.
Postat av: Svorskan

Sv: Tänk om bloggen var ens jobb, DET hade gett mig prestationsångest om inget annat. Nej, bättre som jag har det. Allvarligt menat.

2010-09-22 @ 19:29:19
URL: http://svorskan.se
Postat av: Gun

Robert: Jag har aldrig upplevt att man inte får vifta med flaggan, så jag vet inte riktigt, men det är ju aldrig bra att inte kunna prata om problem.

Jag tycker att vi alla ska ta tillbaka flaggan från rasisterna, vifta med den så mycket vi vill och vara stolta över vårt land. Det är inte samma sak som att vara rasist, för mig i alla fall.

2010-09-22 @ 19:31:40
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Diana

Hallå Horni! Du kan inte lura i mig att ni har 24 timmars lång skoldag... ;)

2010-09-22 @ 19:36:03
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Robert

Nu är inte jag den mest insatte, men vad jag hört är det lite känsligt med flaggan. Dessutom får man inte sjunga nationalsången vid en del skolavslutningar(eller hur det nu var?). :)

2010-09-22 @ 21:19:30
Postat av: Anonym

Jag pratade med en som sympatiserar med SD, hon kallar sig för icke rasist, ett av hennes argument var att SD ju SJÄLVA INTE KALLAT SIG FÖR RASISTER!!!

Hahahaha!!!...Det är konstigt allting, man får tycka att SD är fantastiska, men fan ta oss som inte håller med!

USCH!Pinsamt Sverige!

2010-09-22 @ 22:39:45
Postat av: Ellis

Jag är arg men jag har valt att inte bry mig, att lägga det bakom mig.Det som du skrev om utomeuropiska kulturer som de vill ha ut... Jag är själv orolig om de får för sig att utvisa MIN MAMMA från sverige tillbaka till Tyskland. Just för att hon är tysk medborgare och inte svensk... Det är faktiskt en skrämmande tanke...Jag vet att hon kan få ett medborgarskap direkt om hon ansöker om det men KÄRRINGEN gör inte det för "ähh spela roll, låt dem!" får man höra då.Jag vill ju ha min mamma i Sverige och inte Tyskland hur mycket jag nu än älskar Tyskland och hela min släkt där. Men min mamma skall stanna hos mig, oavsett hur envis den kärringen kan vara ibland.Hon har ju liksom bott i sverige 2/3 av sitt liv snart och är gift med en svensk medborgare och har 3 barn födda i sverige och hela sitt liv här. Vad oroar jag mig för egentligen?De mer att veta att de inte kan göra något som får mig vilja att hon ansöker.

2010-09-22 @ 23:04:52
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Ellis

Åh ångra kommentaren.. mer for your eyes only.. kan du ta bort eller återta publiceringen ? anything? vore guld.Kram!

2010-09-22 @ 23:05:59
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Goooood morning-hug!

2010-09-23 @ 06:24:54
URL: http://svorskan.se
Postat av: Jess

Man blir orolig. Jag är rädd för att detta kan bli värre på ett sätt som jag inte vill tänka på. Håller tummarna för att våra andra politiker agerar på ett förnuftigt sätt!

kram och hoppas du mår bättre!

2010-09-23 @ 07:39:02
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Reneeee

Tyvärr så tror jag att SD har fått för stor uppmärksamhet genom att man inte låtit dom komma fram i debatter och andra sammanhang. Jag håller tummarna för nu när rösterna kontrollräknas, att det blir till nackdel för SD.

2010-09-23 @ 08:05:40
URL: http://reneemari.blogg.se/
Postat av: Malin

Tack för hjälpen med kantarellerna, nu är dom förvällda och infrysta, lyx sen i vinterns mörker (som om dom kommer räcka så länge,haha, rolig jag är!)

Kram

2010-09-23 @ 08:30:15
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Ally

tycker också det är helt sjukt... är så himla trött på politik just nu

2010-09-23 @ 09:24:07
URL: http://alexitas.se
Postat av: Diana

Nån hemma?

2010-09-23 @ 10:12:45
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Petra

Bra skrivet!!!

2010-09-23 @ 13:04:03
URL: http://www.misspetra.se
Postat av: Robert

God eftermiddag! :D

2010-09-23 @ 15:10:16
Postat av: Diana

Dum fråga...men lever du?

2010-09-23 @ 15:39:15
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: eva

Saknar dig, hoppas allt är bra.

Kram!

2010-09-23 @ 16:19:31
URL: http://evastantvarning.blogspot.com/
Postat av: Mia systeryster

Men var har du tagit vägen!?? Godnatt väljer jag att säga nu;)

2010-09-23 @ 20:07:56
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Sv: Jag vet inte om det har hänt på riktigt, men det hade som du säger varit underbart. // Då är vi två om att mysa i morgon. ;)

2010-09-23 @ 20:24:54
URL: http://svorskan.se
Postat av: Diana

Miss u!

2010-09-23 @ 21:13:12
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Mornings, Uppsala! Upp och hoppa, det är fredag! :D

2010-09-24 @ 07:52:26
URL: http://svorskan.se
Postat av: Britt

Nu tar vi debatten med dem och varje gång de trampar i klaveret och är rasistiska anmäler vi dem. Vi har yttrandefrihet i landet men vi har inte rätt att vara rasistiska.

2010-09-26 @ 11:51:35
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0