Bakförslag önskas

Idag har jag bakning på gång. Har ni några idéer? Mumannen tyckte jag skulle göra marängtårta. Han har nog blandat ihop advent med midsommar..

Gott. Men inte det minsta adventsaktigt.

Och så har jag sån lust att tillverka ett pepparkakshus, men det blir en annan dag. Det var längesedan jag hade sånt sug efter att julpynta som i år. Vill göra mysigt till besöken som kommer. Lilla-Mufamiljen som kommer över jul och nyår och Musonens flickvän från Botswana som kommer på julafton och stannar en hel månad. 

Vi brukar ha julgardiner i köket men (jag) hittar inga i år (som duger åt mig). Jag gillar gardiner som knappt syns. Tunna vita, typ. Har letat efter några fina, helst vita då, med fin brodyr. Gärna blå brodyr. Blå-grå snöflingor, hjärtan eller något. Inga tomtar. Röda kan funka om de är väldigt fina och inte helt knalljulröda utan lite mer åt vinrödhållet. Eller vita med både blå och röd brodyr så de matchar köket men ändå är lite juliga. Det får inte vara tryckt mönster, utan ska vara brodyr. Och så var det där med priset. Hade man obegränsade tillgångar skulle det inte vara något problem.

Ja, ni hör, med de kraven är det nog lika bra att ge upp julgardinjakten.

Kommentarer
Postat av: Diana

Hrm... och jag som tyckte att jag var kräsen när det kom till gardiner... ;)

Om mannen promt vill ha maräng så kan du göra franska maränger med krossad polkagris i! Jag kommer göra lussekatter och knäck idag. Kanske jag gör kola med, men det får bli en annan dag. Förra året försökte jag göra en pepparkakskrona att ha som julpynt men det gick åt skogen. Haha!

2011-11-26 @ 10:10:51
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Diana

Först!

2011-11-26 @ 10:11:32
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Frågar du mig om bakning? Haha! Den gången jag gjorde marängtårta så fastnade den först i ugnen (trots att jag hade använt tumstocken och gjort den exakt så stor som det stod i ritningen). När jag väl fått loss den från ugnen så satt den fast i smörpapperet. Jag gjorde den klar. Men det var jättejobbigt att äta och måsta spotta smörpapper mellan tuggorna :-)

Jag tycker du kan brodera dina julgardiner lite flinkt själv.

2011-11-26 @ 10:24:36
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Svorskan

Vad skönt att känna för att pynta till jul! Jag är inte jul-människa, men julstjärnorna tycker jag är mysigt att hänga upp. De ger sånt fint ljus. Men lite får jag väl ta fram.. Har hämtat lådan i förrådet så det finns inga ursäkter. Gardiner? Jag har vita gardiner överallt, de funkar året om. :D

2011-11-26 @ 10:31:26
URL: http://svorskan.se
Postat av: ida

Jag köpte PERFEKTA gardiner! Ljusröda hissgradiner med broderade hjärtan på.

Sen kom jag hem och upptäcker att mitt fönster är 145 cm, och inte 120 cm som gardinerna.. så jag fick lämna tillbaka dom och har nu mina fula tomtegardiner igen :(

2011-11-26 @ 10:37:35
URL: http://chavita.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Sv: Det förstår jag. Det blir annorlunda när man skall ha gäster. Jag GILLAR ju dotterns och min julafton och hur vi gör och har det då. Men jag kunde ha pyntat och pysslat mer innan. Som sagt, inspirationen blir större om man får gäster. Tror jag. :D

2011-11-26 @ 10:52:48
URL: http://svorskan.se
Postat av: Robert

Jag håller med Mumannen. ;D

2011-11-26 @ 18:20:47
Postat av: Gun

Robert: Hahaha, klart du gör det. ;D

2011-11-26 @ 18:28:13
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Freja

Eller brodera själv?

2011-11-26 @ 22:56:02
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil
Postat av: Britt

Jag känner också för en blå jul.

2011-11-27 @ 22:12:11
URL: http://brittsbetraktelser.blogspot.com/
Postat av: Annelie

Vad roligt, jag tänker precis som du när det gäller gardiner! Jag blev faktiskt glad på riktigt när jag insåg att jag inte BEHÖVER julpynta i år, då jag ändå kommer att flytta under hela december månad och lägenheten kommer att vara i kaos. Då slapp jag all den beslutsångesten :)Men ett pepparkakshus skulle ju inte vara helt fel att fixa..

2011-11-28 @ 10:09:30
URL: http://malinsstorasyster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0