Spya

Precis som varje dag den senaste veckan är jag uppe för att ringa. Jag har redan hunnit bli, lindrigt sagt, frustrerad på min handläggare på AF. Han var jättetrevlig och verkade så bra när jag var där, men nu har jag utan att lyckas försökt få tag på honom sedan måndag förra veckan. Jag ringer och ringer, men han är antingen inte där, svarar inte, har telefonsvararen på och ringer aldrig tillbaka efter mina meddelanden trots att jag säger att jag MÅSTE få besked nu.

Min erfarenhet av AF hittills är (förutom att de är omöjliga att få tag i) att som arbetssökande ska man sitta redo vid telefonen dygnet runt och vara beredd på att bli ditkallad på möte med en dags varsel. Väl på mötet blir man informerad om att alla som är det minsta sena får skylla sig själva. Inte bara det, personen som håller i mötet har ett tonfall som om hon njuter av att säga detta, skyndar sig att påbörja mötet, och påpekar mycket spydigt för en person som haft svårt att hitta parkering och är någon minut försenad att hon får skylla sig själv.

De som av någon anledning smiter iväg innan det första informationsmötet är avslutat blir inte informerade om att de måste skriva upp sig på en lista innan de går, för att inte bli avregistrerade från A-kassan. Det får vi som sitter kvar hela mötet information om att de skulle ha gjort.

Jag har full förståelse för att det finns regler att följa. Och jag förstår att de har för mycket att göra. Och de kanske får tjata om samma saker, sånt som de kanske tycker borde vara självklart, varje dag. Jag kan förstå deras frustration. Men man har rätt att bli behandlad med respekt trots att man råkar vara arbetssökande.

Fan vad irriterad jag är! Och jag är inte ens arbetslös än..

Kommentarer
Postat av: Mia systeryster

Till och med jag blev irriterad när jag läste det hät. Är det så det funkar så förstår jag att så många klagar på AF. Inte klokt!

2011-02-15 @ 08:40:31
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: Mia systeryster

Ha! Jag var FÖRST!!!

Ama sover nog fortfarande;)

2011-02-15 @ 08:41:20
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Jag förstår dig. Jag har arbetat som handledare på Datorteket för hundra år sen och det var ju arbetslösa som "hamnade" där. Ledningen pratade inte om deltagarna med respekt precis. :( Chefen beskrev oss handledare som "en som vallar får". Jag blev nog inte så populär efter hand i och med att jag säger min åsikt.Ring igen! Nån gång måste du väl få napp? KRAM

2011-02-15 @ 08:46:14
URL: http://svorskan.se
Postat av: jejje

håller med dig......man blir så för*annad.....de trackar bara folk med papper o sånt.Jag tror inte det är så många som får jobb via arb.förm.Inte jag ivarje fall.

Tänk om de skulle hjälpa folk att få jobb.Sen om man är där,får man vänta länge som sa*an.En handläggare el. två tar emot,resten springer med kaffekoppar.

Hoppas du får tag på människan,ring som attan.....-lycka till/jejje som har -30 grader(är nog därför jag blev som ett rivjärn,när jag läste ditt inlägg:))kram

2011-02-15 @ 09:02:50
URL: http://livetpastorholmen.blogspot.com
Postat av: Ama de casa

Fy sjutton vilka översittarfasoner! Förstår din frustration och irritation (för att uttrycka det milt).

Kram på dig!

2011-02-15 @ 09:36:45
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Beate

Dagens srbetsförmedlare måste ha "torterare" på sina cvn, annars blir dom inte anställda. Dom verkar njuta av att människor är i underläge och utnyttja det. Blir lika förbannad som du!!! GrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrPS. Du kan faktiskt byta AF till vilken annan du vill, jag menar om det blir värre. DS

2011-02-15 @ 09:39:44
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Fnulan

Suck... det är skrämmande så det heter duga! Hoppas att du får hjälp snabbt! Jag hörde att dom som vill jobba får inte jobb och hjälp via AF utan fixar själv. Dom som inte vill jobba får däremot hjälp.. HUmm...

Min sambo höll på att bli utslängd från A-kassan för att han ville gå på sitt första barns ultraljud och skulle behöva flytta ett möte på AF!!! EN KVART!!! Då jävlar tog det fyr i helvetet för denna damen (va ju gravid...) så jag ringde chefen och var skogstokig. Men det var deras regler punkt slut!! Jag har nog aldrig varit så arg i hela mitt liv.. Men en timme senare fick han ett mail att mötet var flyttat! Hur svårt kan det va??? Man får ju inte sluta vara mänsklig!!! Grrrr vad arg jag blir när jag tänker på det..sv: sno idén du!! Bara du visar bilden!! Fint med gula rosor" Och nu vet du ju att det kunde inte bli mer rätt!Puss på dig och flåt för den långa kommentaren!

2011-02-15 @ 09:56:15
URL: http://fnulan.se
Postat av: annsoh

Nu kör jag igång dagens blogg! Gå inte och anmäl dig! Nu har chansen att bli dagens blogg varje dag! :D

2011-02-15 @ 09:57:00
URL: http://annsoh.blogg.se/
Postat av: Fnulan

Men skojar du! Suck.. bra att ni fick rätt till slut, där ser man hur viktig det är med dokumentation ;)

Fredrik är ju handikappad så han har ngt specielt skydd och så, men han blev inte kallad på 1,5 år!!! (efter det mötet som blev flyttat) Snacka om dubbelmoral. Men han va mega glad för att kunna säga, sorry men jag har haft jobb i ett år!Sjukt.... synd om dom på AF för dom jobbar i motvind många ggr.

2011-02-15 @ 10:12:19
URL: http://fnulan.se
Postat av: Diana

Jepps, du är AFs bitch nu... Jag hade med dem att göra för ca 10 år sedan och det var ingen trevlig upplevelse. De har all makt och du ska bara tiga och ta emot. Man får hem brev där det med vackra hjärtliga ord står att man är välkommen dit på introduktion sen några rader senare står det "närvaro obligatorisk, du riskerar att bli utstämplad om du är förhindrad att komma". Varför inte bara skriva "Kom Fido kl 15:00 18/2"?

2011-02-15 @ 10:19:19
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Thakock

Ams suger! Dom har ingen anning om vad dom håller på med =/sv: Hahah, JAHA, så hon brukar vara den gnällig menar du ;)

2011-02-15 @ 10:27:33
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Annica

jag vet hur det känns atta vara i din sits. :(

2011-02-15 @ 10:36:42
URL: http://anniicanilsson.blogg.se/
Postat av: emma

hahahha söt header :D med gurkan

2011-02-15 @ 10:45:38
URL: http://emmababy.se
Postat av: sara - Glitterögon

Det är skrämmande att det går till så där. Att arbetssökande inte ens blir behandlade som människor. Jomen det skapar ju motivation till att ligga i och söka jobb och må bra psykiskt - not! Surt.

Kram.

2011-02-15 @ 14:07:03
Postat av: Nattyxne

Vilka översittarfasoner! Så hemskt onödigt också; AF kan ju inte tjäna på det på nåt sätt, utan får bara omotiverade arbetslösa att ta hand om troligen en längre tid än de hade fått utan kränkande behandling.

Jag verkar ha haft ganska tur med mina kontakter, förutom då att de inte gjort ett dugg mellan de sporadiska mötena. Men! Sen jag fick min diagnos och är där via FK så har de fått eld under fötterna. Nu tar de hand om saker, agerar, ger råd och stöd och allt möjligt. Jag tycker verkligen om min lilla del av AF nu, men det innebär ju inte att jag inte fortfarande är mycket skeptisk till den "ordinarie" verksamheten.

2011-02-15 @ 16:42:43
URL: http://kasdunochbaldrian.blogspot.com/
Postat av: Robert

AF verkar tyvärr bara vara nån slags patetisk kontrollverksamhet. :(

2011-02-15 @ 17:45:30
Postat av: Gun

Robert: Ja, det kan inte vara kul att jobba där. Ska försöka ha så lite som möjligt med dem att göra.

2011-02-15 @ 17:54:45
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Patrik

Jag fick samma intryck under det år som jag gick på a-kassa. Tänker inte sätta min fot där igen och ge dom det nöjet. Förut jobbade jag bredvid ett "Datortek" som det hette på den tiden där dom förvarade arbetssökande på dagarna. Pratade lite med en av handledarna och han var riktigt nedlåtande mot dem som var där. Det är fler än en gång som ett ord har dykt upp i huvudet på mig när jag haft med dem att göra... Gestapo i modern tappning.

2011-02-15 @ 19:59:53
URL: http://bloggliv.ws
Postat av: Krönikören

Fy vad trist. Vad urlessa och tråkiga de människorna måste vara som beter sig så skadeglatt, njuter av att straffa och sätta dit folk.Nej tack för småpåvar. Släng ut dem.

2011-02-15 @ 21:47:49
URL: http://www.metrobloggen.se/antligenmandag
Postat av: Britt

Det är synd att de förlorar respekten för människan. Det kanske blir så när man får för mycket att göra och börjar känna maktlösheten då man inte klarar av sitt jobb...eftersom det inte finns förutsättningar att göra det. Vilket skitjobb att vara arbetsförmedklare i Sverige i dag. Tröstlöst! Nästan lika jävligt som att vara arbetslös. Kan vi skylla på regeringen? Visst är det väl deras fel? Det är mycket roligare om allt är regeringens fel.

2011-02-15 @ 22:11:06
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Ellis

Jag har inte sådant krångel men min mamma och bara höra på hennes suckande får mig att inse hur irriterande de är.

2011-02-16 @ 01:48:45
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Det är ungefär så som jag upplevt kontakten med dem också. Har haft tur med bra och trevliga handläggare... när jag fått tag på dem...

2011-02-18 @ 19:44:49
URL: http://yvoeri.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0