Min otroligt lyckade steloperation

Det händer ganska ofta att människor frågar mig om steloperationen i ländryggen som jag gjorde i december förra året. Folk som googlat och hamnat på min blogg, och andra som hamnat här av andra orsaker. Och nu känner jag att det är aktuellt att berätta lite om det igen.

Jag har stor förståelse för den som är rädd inför en så stor operation som det är, det var jag också, och det var helt klart en jobbig tid efteråt, det kan jag inte förneka. Men jag kan ärligt säga nu, drygt tio månader efteråt, att det har varit värt allt! Den gamla ryggsmärtan är helt borta, och det onda efter operationen också.

Det jag kan känna ibland är en liten ömhet, trötthet eller stelhet i ryggen om jag tränat för dåligt en tid (inget jag behöver medicinera mot). Så, man (läs jag) måste träna för att bli helt bra. Nu pratar jag om en kvart-tjugo minuter ryggträning i hemmet kanske varannan dag, och promenader, så värre än så är det inte, för mig i alla fall.

Jag kan inte längre lägga handflatan i golvet med raka ben, men fingertopparna når ner, så stel är jag inte precis. Och jag kan göra vad jag vill med kroppen, men får inte lyfta mer än tio kilo. Om jag lyfter mycket under en dag blir jag trött i ryggen. Men vem blir inte det?

Jag har inget negativt att säga om steloperationen, såhär snart ett år efteråt. Men det är MIN erfarenhet, och jag vet att det inte blir lika lyckat för alla. Det kan ju även bero på orsaken till ryggproblemet (i mitt fall kotglidning). Men jag vet också att väldigt många ÄR nöjda efteråt. Att efter år av värk kunna sluta HELT med värkmediciner är en skön känsla, minst sagt, och jag skulle inte tveka en sekund att göra om operationen.

Den som vill läsa mer om hur det var kan göra det i flera inlägg under kategorin "kropp och hälsa". Själva operationen ägde rum den 10 december. Det här inlägget är från dagen efter.

Kommentarer
Postat av: Dansbandsfrun

det låter fantastiskt skönt att du är så nöjd o att allt gick så bra.

personligen "hittade jag dig" straxt efter operationen via Svorskan. det tackar jag S för ;)

ps: OM du skulle känna dig depp någon dag över att du inte kan bära runt på Lilla Mu i framtiden när hon börjar växa så det knakar, så kan jag trösta med att man kan kramas och vara gosiga på golvet, i soffan o på massor av olika sätt. (jag ska ju inte bära Mini heller) o kärleken kan man visa på 1000 olika sätt ändå ;)

(jamenar, vi älskar ju våra karlar, o hur skulle det se ut om vi gick o bar på dom?) hahahaahaha

kram

2010-10-20 @ 01:21:41
URL: http://dansbandsfrun.bloggplatsen.se
Postat av: Ellis

Känns riktigt bra att veta att de gått så bra, och det är bra att du skriver detta då många funnit dig via google och nu kan läsa hur bra det gått trots så stor operation.



STOR KRAM!

2010-10-20 @ 01:56:13
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Fightforyou

Sv: Tack Gun för dina ord det värmer jätte mycket. Jag ska börja ta hand om mig och jag ska börja må bättre, måste bara hitta orken och motivationen till det. Kram <3

2010-10-20 @ 03:25:41
URL: http://fightforyou.blogg.se/
Postat av: Diana

Skönt att operationen gått bra och att du inte längre har ont. Synd bara att du inte får käka dina härliga moffe-tabletter längre. ;) ;)

2010-10-20 @ 04:10:32
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Janne

Och du ska inte tro att jag glömt att du lovat att vi ska få se dig göra en kullerbytta på film på dagen ett år efter din operation. ;D



Godmorgon!

2010-10-20 @ 05:39:52
Postat av: J I L L I Z

Hejsan :D hur mår du idag? :D

2010-10-20 @ 06:13:21
URL: http://jilliz.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Ett jättebra inlägg, även för oss som inte själva har problemet, för jag gillade att få en sammanfattning av det hela också. Det gör mig otroligt glad att det blev på positivt för dig också, men sånt vet du ju! ;)



God morgon! :D

2010-10-20 @ 06:43:20
URL: http://svorskan.se
Postat av: Malin

Blir så glad när jag läser om hur nöjd du är med din steloperation. Min mamma gjorde en efter över 25 år med extrema smärtor sen en bilolycka då hon bröt ryggen men hennes misslyckades och dura rann ut i hennes ryggrad. Läkaren är prickad flera gånger både innan och efter men inget händer och mamma,ja hon fortsätter att ha ont.

Kram

2010-10-20 @ 07:10:25
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Renee

Tänk att det är så länge sedan du gjorde din operation, det var ungefär då jag började läsa din blogg!

2010-10-20 @ 07:58:15
URL: http://reneemari.blogg.se/
Postat av: Afrodite

Underbart när allt går vägen! Bra kämpat, Gun!

Glad för din skull! =)

Kram och godmorgon!

2010-10-20 @ 08:34:10
URL: http://afrodite.blogg.se/
Postat av: Gun

Janne: Hahaha, vad synd.



Godmorgon! :D

2010-10-20 @ 08:44:36
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Det är så härligt att höra att du mår så bra nu!

Det enda som bekymrar mig är att jag måste ha tappat minnet och glömt bort min egen steloperation. Jag får (efter en nyss utförd test) inte heller ner handflatorna i golvet, bara fingertopparna (knappt) :-)

2010-10-20 @ 09:25:27
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Anna

En sann fröjd att läsa! Det är så underbart med hopp! Sex veckor sedan min op. nu. Målet är att bli som du ;-).

2010-10-20 @ 11:35:27
URL: http://ondaryggen.blogspot.com
Postat av: pelle

Härligt att det blev ett gott resultat. Men jag har en fråga: har det REDAN gått tio månader? Det kändes som om det var igår som Svorskan skickade dig en tårta, banne mig!

2010-10-20 @ 14:09:06
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: jess

Så skönt att du känner så, en lyckad operation! Lägga handflatan på golvet när jag står upp har jag aldrig kunnat, mer än i drömmar, inte ens fingerspetsrna når ner...;) Jag brukar skylla på att jag har långa ben...

Jag är glad att du mår bra och slipper värk! Att gå omkring och ha ont hela tiden borde ingen få lov att göra!

2010-10-20 @ 14:28:46
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Anonym

Tänk att det snart har gått ett helt år! Och så skönt att det blev så lyckat!

2010-10-20 @ 19:15:26
Postat av: Michis

Tyckte jättesynd om dig när du led så mkt av ryggen och det verkade inte minsta kul, så även om vi inte känner varandra så är jag lättad och glad för din skull att det ändå blev bra tillslut!

2010-10-20 @ 20:46:25
URL: http://michaeala.blogg.se/
Postat av: Beate

Gud så skönt att se det på pränt att du mår så bra med din rygg. Anade det ju nästan, då du h

slutade blogga om din rygg. Tror att dina erfarenheter och dagens inlägg är till stor hjälp för alla som är rädda.

PS. Att lägga handflatan i golvet med raka ben lyckades jag under min tid som fotbollsspelare - å det är 16 år sedan jag slutade. Men - precis som du - når jag fortfarande ner med fingertopparna. Hurra för oss:-) DS

2010-10-20 @ 21:11:09
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Britt

Det är ju fantastiskt så bra det blivit tillslut med din rygg. Jag har ju en barndomskompis som också stelopererade ryggeb för ett antal år sedan och också är nöjd. Det är tur att den tekniken finns.



Har du verkligen lovat Janne att du ska göra en kullerbytta? det måste ju ha varit under narkotikarus? Och då gäller det ju inte nu, när du är vid sunda vätskor.

2010-10-21 @ 22:29:48
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0