Godmorgon
Röd dag är inte dumt!
Det var skönt att sova ut,
trots att jag bara jobbat fem dagar hittills.
Har precis ställt in en djupfryst nötstek,
som ska bli tjälknöl, i 75 grader i ugnen.
Den tar sex-tolv timmar på sig,
så vi hinner hitta på nåt under tiden.
Om vi vill.
Hoppas ni inte vill! :D
God morgon! :D
Lät lite kryptiskt med att "hitta på nåt om vi vill". Robert har dock bara snusk i skallen nuförtiden. ;D
Robert: Godmorgon! Jasså, är du "sån" du? ;D
Sv: Hahahaha! Nej, "gör nåt" ni! Eller.., jag blir lite avundsjuk faktisk. Men du kan väl blogga om det sen? Som kompensation liksom?
Antar att du inte tänker sitta och glo på steken i ugnen hela dagen =)
Perfekt mat, står där och sköter sig själv i timtal, helt i min smak det;) gott med tjälknöl är det också!
Japp, jag är "sån". ;D
Röda dagar är underbara :)
Tjälknöl är gott :)
Vad ska ni hitta på mer idag då ?
Kram kram
Klart ni ska göra nåt! Tur ni inte kokar snabbmakaroner... ;-)
Visst är det underbart med "fria dagar"...själva ska vi nog, om vädret bara tillåter, ta oss ut i trädgården och försöka få ner lite sockertärtor i jorden....mums!!!!
Apropå matlagning så..finns det lite tips hos mig ;)
Det där med "såndärknöl" låter inte dumt, att den sköter sig själv så länge. "Tyvärr" äter jag inte kött och antar att en qournfilé inte hade klarat 12 timmar i ung ;)
Sv: "Att vara pippig" har jag hört ett par gånger och sen Googlade jag det och såg att någon hade använt det som ett uttryck, men det är kanske inte ett accepterat ord så där. Vad det betyder är jag inte säker på, tror man menar att någon är stirrig eller uppe i varv. Men uttrycket "ATT pippa" vet jag, vad gör ni? ;D
Jag har aldrig provat att laga tjälknöl själv, men jag har däremot ätit med god aptit när jag blivit bjuden! ;0)
Det är ju ingen maträtt direkt man kommer bara svänger ihop till middag efter jobbet...
Vad gott!
Hittar ni på något? ;)
Det var nog (lite) synd om di i tv-soffan igår kväll;-) Visste inte att man göra tjälknöl av nötkött. Lammvarianten har jag provat några gånger. Varför låter du plasten sitta kvar runt köttet - bara för fotots skull...
MMMM tjälknöl som är så himla GOTT,.. speciellt mormors ;D
Jag kanske kommer över och smakar på den ;P
KRAM
Skönt med mat som lagar sig själv.
Oj, ambitiöst. Du som står för middagen i helgen då? Härligt! Slipper jag tänka på det. ^^
... ja, och sedan ska den ju ligga i saltlagen också... Tjälknöl finns alltid på vårt julbord :-) Attans gott :-)
Åh, så gott ! Det var det länge sedan jag gjorde.
Har du någon speciell lag att lägga den i sen, eller kör du standardvarianten ?
Jag åt en så god vitlöksmarinerad tjälknul en gång, men har inte fått till samma goda knorr på det själv.
Är ni inte klara snart? Jag väntar på dokumentation i ett blogg-inlägg!! ;D
Röd dag är inte alls dumt. ;P
Låter ju som ett par trevliga timmar ;D
Åh, tjälknöl! Nu bidde jag ju alldeles sugen... Gillar långkok, då känner jag mig så huslig...
oj vad länge den skavara i ugnen. vågade du lämna den ensam hemma så ? Jag skulle aldrig våga göra det. Jag är helt nojjig o måste kolla att allt är avstängt flera gånger innan jag går ut
Jag har jobbat =(
Tjälknöl är ju saaaaaa gott! Mums!
Åh vad smarrigt! Vi ska göra nån stek till helgen med, längtar!
Oj vad lång tid??? Jag visste inte att vissa rätter tog SÅ lång tid på sig.
sv: Hmm lika gott som en pizza månne? :D
Mamma brukar göra högrev men de tar inte sååååååå lång tid... Nu blev jag ju nyfiken (hemmafrun i mig är nyfiken haha)
Röda dagar som inträffar på en vardag är alltid välkomna!! Däremot förefaller det som slöseri när röda dagar infaller på veckodagen söndag......
Hmm, 6-12 timmar..då har ni kanske precis ätit då?? :)