Jag vill bli bekräftad

Några verkar tro att det blir tjatigt för mig att få beröm för mina teckningar, men det kan jag berätta att det verkligen INTE är. Jag blir jätteglad varje gång, och uppskattar ALLTID alla som berättar för mig att de tycker om mina teckningar! Jag vet inte hur det är för andra, men JAG fungerar så att om ingen tyckte om det jag gjorde skulle jag sluta direkt. Jag gillar mina teckningar själv också, men om ingen annan tyckte om dem skulle jag tvivla på min förmåga.

Det kanske är konstigt? Man kanske ska rita och måla för sin egen skull?
Det gör jag ju också såklart, men om det inte blev bra skulle det inte vara roligt. Det skulle inte ge mig något. Jag ritar och målar inte i terapeutiskt syfte, men det är som terapi att rita. Förstår ni? Och bekräftelsen stärker mig och får mig att vilja fortsätta. 
Fel eller inte, sån är jag i alla fall. I behov av bekräftelse. Annars skulle jag ju inte visa bilderna här, utan bara behålla dem för mig själv.


Kommentarer
Postat av: Mia systeryster

Klart man vill ha bekräftelse och självklart så sporras man till att fortsätta om man får beröm. Beröm kan inte bli tjatigt=D Ha en bra dag och hoppas värken försvinner=D

2010-03-24 @ 10:27:01
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: Stattinskan

Den som säger att han/hon inte behöver bekräftelse kommer att bli svart om tungan. Jag har liksom tvärtemotproblem ... har väldigt svårt att ta emot det ...Ska gå in och kika hos Hälsporren en sväng ... Tack för bloggtipset :-)

Kramar

2010-03-24 @ 10:41:55
URL: http://metrobloggen.se/stattin
Postat av: Jompen

jag tycker att du gör alldeles rätt i att visa upp dina teckningar. de är helt fantastiska.

du måste ju visa världen vad duktig du är :)sv: haha ne ingen stalker. ;) det är ju min favorit färdtjänstkille som gör mig knäsvag, darrig och fnittrig på samma gång. i början fick jag tunghäfta varje gång han pratade med mig, nu 2år senare stakar jag bara på vissa ord. fortfarande nervös haha!han har frågat sig till mina namn själv vågar jag inte fråga när vi väl ses. då lyssnar jag bara gott på vad han har att säga xDska jag vara ärlig så är han nog min favoritkille i hela världsavärlden! :D

2010-03-24 @ 10:56:12
URL: http://johannamoxell.blogg.se/
Postat av: Diana

Att måla är ju något estetiskt precis som att blogga... Även om man bloggar för sin egen skull så hade nog de flesta inte gjort det utan kommentarerna. De lyfter en, inspirerar en osv. Så jag ser inget konstigt i att du vill ha bekräftelse på dina målningar.

Jag är sån med min scrap. Även om jag har värsta ångesten och aldrig är nöjd så lägger jag ut det på nätet och suger åt mig av berömmet som en svamp (öven om jag också tror att alla ljuger....). :)

2010-03-24 @ 10:56:58
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Em

Jag själv söker bekräftelse på både ena och andra sättet och tycker inte det är fel, jag tror heller det är fel om man inte gör det. Jag ser det som ett tecken på att man är social och vill vara social. Man vill vara "en i gänget" och det betyder att man vill bil bekräftad och accepterad. Människan är ett flockdjur och därför finns det behovet. Så tror jag. Nu kom jag på en annan sak, ibland pratar vi om i blogg-världen att det är lite konstigt att stödet vi får av varann i just blogg-världen kan betyda så mycket. Men faktum är att det är också "en flock" vi umgås i och det borde vara helt naturligt att vi även här söker bekräftelse. Dessutom så är det kanske viktigt att både ge och få MER bekräftelse i blogg-världen i och med att vi inte ser varann. Nu blev jag långrandig... :D

2010-03-24 @ 10:57:15
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Eva

Åh Gun vad jag tycker som du! så klart vill man visa vad man har gjort och om man har tur få en bekräftelse på att någon mer tycker om det!

Jag skulle, om jag kunde, lägga ut något av det jag stickat som jag tyckt blivit fint och om någon skulle ge beröm så skulle jag bara bli såå glad! :D

Appråpå stickningen, ja, jag kan repa men jag blev så barnsligt besviken och otålig så det kröp i hela kroppen på mig :/ jag har knölat ner den i en påse så den får ligga där ett tag så jag inte ångrar mig..

2010-03-24 @ 11:04:49
URL: http://kominochtaentitt.blogspot.com
Postat av: Hälsporren

Jag håller helt med dig. Det är klart att man vill ha bekräftelse på det man har gjort. Jag menar, även om jag grejar och fixar för att JAG tycker att det är roligt, så blir det ännu mer energiboost när någon annan gillar det också. Och det är BRA att erkänna att man vill ha bekräftelse. Me like!(Tack för att du tipsade om bloggen, förresten)

2010-03-24 @ 11:11:11
URL: http://halsporre.blogspot.com
Postat av: Thakock

Ja, men det är väl klart man vill ha beröm. Det är likdant med mej på jobbet. Man suge råt sig all beröm man kan. =)

2010-03-24 @ 11:40:34
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Em

Sv: Om jag gör något som jag tycker är fint och sen hänger det upp på min vägg, så skäms jag inte för att jag har det på min vägg, men jag skulle ändå vara osäker på om andra tycker om samma sak och om de skulle vilja ha det hemma hos sig. Värdet på det jag uppskattar sjunker inte om andra inte gillar det, men det är en underbar känsla om du tycker lika som mig. Men klart, ibland blir man påverkad av andras åsikter även negativt. Jag förstår vad du menar, allra helst vill man kunna tycka att det man gör är jättebra utan att behöva andra alls. Kanske det perfekta är att vara mer så än vad du och jag är, men samtidigt skrämmer människor mig som inte verkar behöva bekräftelse alls, jag tror det är MER osunt. Vad jag vill fram till är att du och jag är perfekta!! Hahaha!!

2010-03-24 @ 11:43:32
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Ama de casa

Fortsätt du och visa dina alster så kommer du att få så mycket bekräftelse du bara vill - för dom ÄR verkligen jättefina!

Och det är du med :-)

2010-03-24 @ 12:08:13
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Thakock

sv: Ja, det är verkligen ett dilemma det med grannar. =/

2010-03-24 @ 12:27:21
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Hillevi

Ja, tror som övriga, alla vill ha och behöver bekräftelse (se hur det går för barn som inte blir berömda och älskade). Jag skulle inte sluta virka om ingen tyckte om det, men jag skulle sluta ge bort sakerna... :-)

2010-03-24 @ 12:36:23
URL: http://ihuvudetpahillevi.blogg.se/
Postat av: Renee

Fortsätt att visa dina bilder, dom är jättebra.

2010-03-24 @ 12:56:07
URL: http://reneemari.blogg.se/
Postat av: Selma

Jag tittar gärna på fler bilder!

2010-03-24 @ 12:57:48
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: ansepanse

det är självklart att man vill ha bekräftelse för det man gör - bara en så´n sak som att byta gardiner, om J inte ser att jag gjort det, blir jag ledsen

visa du dina alster - vi vill se dem

kramar

2010-03-24 @ 13:00:01
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Men så är det ju, även om man gör saker för att man tycker det är roligt själv så är det ju alltid roligt att få uppskattning för det man gör. Att få höra att man är duktig, för att man ritat en fin bild, fotat en fin bild, sagt eller skrivit något roligt ger ju dubbel glädje. Det är ju alltid roligt att höra att andra uppskattar det man gör.

2010-03-24 @ 13:18:32
URL: http://yvoeri.blogspot.com
Postat av: Marina

Det är väl alltid kul med uppskattning. Jag målar helst en beställning, då är jag som bäst. Jag blir noggrannare och det är roligare när någon annan också ska bli nöjd.

Ha en bra dag.

Superfin teckning med många fina detaljer! :D

2010-03-24 @ 13:44:42
URL: http://gallerigavelin.blogg.se/
Postat av: Hälsporren

SV: (kolla - jag kan jag med!) Det är INTE skryt, och det är bra att du har insett det. Man ska absolut visa vad man kan - och vara stolt över det. Gillar skarpt att du gör det - visar upp och är stolt. För det ska du vara, för du gör otroligt fina saker. :-)

2010-03-24 @ 13:50:27
URL: http://halsporre.blogspot.com
Postat av: JENNSAN - mitt mode

man blir alltid glad av komplimanger och beröm :)

2010-03-24 @ 14:00:02
URL: http://pennypie.blogg.se/
Postat av: Ellis

Jag hajjar inte, ENS BLOGG ÄR ENS EGNA LILLA BUBBLA, du skall få publicera ALLT DU VIL, även om du vill skriva att du är bajsnödig så skall du få göra det.Gillar inte läsarna de får de väl sluta läsa.Men jag gillar dina teckningar och facineras av hur duktig du är, KEEP UP THE GOOD WORK GUNSAN <3

2010-03-24 @ 14:23:25
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Pia

Det är ju precis samma som att säga "jag bloggar bara för min egen skull".. Varför skriver man då på en blogg och inte i ett worddokument?? Om det bara är för mig själv. Självklart vill väl alla bloggare ha läsare, men jag tror också att många vill ha en relation till sina läsare och inte bara satsa på "flest antal".. :o)Dina teckningar är underbara och det ska du få veta.. om och om igen! :o)Sedan jag började blogga så har jag insett att det är här jag verkligen får bekräftelse och feedback. Jag kan känna mig nere och då får jag peppning. Jag har fotat något, som jag tycker är fint, och då får jag ofta bekräfelse på det, vilket gör mig själaglad. Jag kan fundera över något och vips har jag fått svar bland kommentarerna. Det är faktiskt helt makalöst vad bra bloggandet är..Nackdelen är dock.. nacken! Den tid jag skulle vilja tillbringa framför datorn är inte bra för mig.. men det blir som ett beroende! ;o)

2010-03-24 @ 15:55:11
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Bara Jag

Alla har behov av bekräftelse i större eller mindre grad men ingen går helt fri. Det bygger upp självkänslan att få positiv respons och de flesta tror jag skulle ge upp det mesta om man inte fick känna att "man lyckades". Som långtidssjukskriven känner jag mig ofta som en parasit på samhället och tycker inte att jag är bra på något och får mest "stackars dig" respons vilket oftast är ganska nedslående. Jag försöker ändå bekräfta mig själv genom att ta till mig att jag gör det som är bäst för barnen , att jag gjort något bra som klarat oss genom an tuff period och räknar med att min tid kommer så småningom - jag vet ju att jag kan när jag kommer på benen igen!

2010-03-24 @ 16:21:24
URL: http://myworldmytruth.blogg.se/
Postat av: Robert

De flesta människor behöver bekräftelse för att må bra. Vissa mer och vissa mindre. Jag är nog som du. :D

2010-03-24 @ 18:22:53
Postat av: Gun

Robert: Jag tror också det gäller de flesta.

2010-03-24 @ 19:11:46
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Britt

Jag vill också ha bekräftelse på det jag gör...men inte bara heja rop och "åhh vad bra" utan också vad personen tycker är bra med det jag gör. Det finns ju falsk bekräftelse också där folk bekräftar bara för att andra gör det, fast de egentligen inte tycker något alls.2010-03-24 @ 20:40:21
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Beate

Bra skrivit Gun! Jag gör ju också tavlor (ja sådana också, men jag menar mina datortavlor såklart) och blir alltid glad när folk kommenterar och gillar dom. Är stolt över det jag gör och ännu stoltare när jag får beröm.

Konstigt nog blir jag även väldigt glad över konstruktiv kritik och "nytt tänk" (=inspiration) från mina bästisar på jobbet: Totte och Radde. Det sporrar minst lika mycket att utvecklas faktiskt.PS. Vet inte om det är bekräftelse jag är ute efter eller vill ha. Om det vore mitt jobb så skulle jag svara "ja", men eftersom det bara är en hobby så gör jag det för att jag tycker det är bara roligt. DS

2010-03-24 @ 21:33:48
URL: http://bp-computerart.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0