Det är härligt att vakna igen

För några dagar sedan var det oro som väckte mig på morgnarna, men nu är det underbart att vakna! Det första jag tänker är "Mumannen har fått jobb" "allt kommer att ordna sig". Hur ont i ryggen jag än har så är det så jag tänker. Det är så skönt och jag sover så mycket bättre. Jag har sovit dåligt ett tag och sover ikapp nu verkar det som. Nio, tio timmar per natt. Mumannen mår också mycket bättre nu såklart.

Tänk hur det är, det här med smärta. Det fysiska smärtan har i alla fall jag mycket lättare att ta än den psykiska. Jag oroar mig väldigt lätt. Min arbetsgivare låter mig till och med gå på KBT-behandling för att lära mig hantera oron bättre. Det snurrar så många "tänk om ifall.." i mitt huvud och jag målar upp skräckscenarion i huvudet. Hoppas KBT-tanten kan hjälpa mig hantera det lite bättre, så jag slipper ligga och grubbla på nätterna så fort det är något.

Jag har så ont i ryggen just nu och den är svullen nästan hela tiden. Det är normalt med bakslag och bara att äta mer smärtstillande tills bakslaget släpper. Allt går enligt planerna och det är bara drygt en månad sedan operationen. På morgnarna kommer jag knappt ur sängen, men det är väl inte så konstigt. Så länge allt går enligt planerna oroar jag mig konstigt nog inte för just det i alla fall, utan vaknar ändå med en skön känsla inombords.


Kommentarer
Postat av: thakock

Det är bra att det löst sig för mumannen så slipper du orora dej för det. Sedan får vi hoppas på att ryggen skärper till sig och är snäll mot dej nu! =)

2010-01-17 @ 11:29:09
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Marina

Vad roligt att mannen fått jobb!!! :D

Då slipper ni oroa er. Oro, det är något som skaver så mycket. Man måste ha lugn i själen för att kroppen ska må bra. Härligt! Jag är också inne i en period som allt blir som jag vill! Det gäller att njuta.

Ha en bra söndag. :D

2010-01-17 @ 11:30:41
URL: http://gallerigavelin.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Skönt att höra att du mår så mycket bättre - i alla fall psyktiskt!

Tänkte fråga vad KBT var för något, men så kom jag ju på att Google finns, så ny vet jag :-)sv: Gissar att det kostar en hel del att hyra en kran för flytt av möbler...

Möbler är ju bara möbler... Jag var glad att vi köpte möblerat, för fy vad vi har ränt runt och letat kompletteringsmöbler! Vi bytte exempelvis ut soffan, letade hur länge som helst, på hur många ställen som helst. Dom har lite konstiga möbler här i Spanien tycker jag... Till slut hittade vi soffan som vi har nu och trivs med. Vi hittade den i möbelaffären som ligger i bottenvåningen i huset där vi bor!

Snacka om att gå över ån efter vatten...

:-)

Kram

2010-01-17 @ 11:45:23
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: sara - Glitterögon

Så glad att ni inte behöver oroa er över jobb längre. Hoppas det får en riktigt positiv inverkan på din läkning.

2010-01-17 @ 11:52:29
URL: http://glitterogon.blogg.se/
Postat av: ansepanse

det måste kännas superbra nu när mumannen har fått jobb igen, en sådan som oroar sig är jag med, tyvärr

kramar

2010-01-17 @ 11:52:43
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: sandra

gud vad skönt allt går framåt..:) slippa oro och sånt tjafs..tar bara en massa onödig kraft ju..

ha en skön söndag!

2010-01-17 @ 12:16:50
URL: http://sandrabnilsson.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Å så skönt att du får sova och att oron har släppt!

Det är tur att du är en sådan positiv människa i grunden! Och klok och underbar.

KRAM!!

2010-01-17 @ 12:30:53
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Ingmarie

Grattis.....till arbetet!

Kan vara nog så svårt i dessa dagar.(annars har jag tips på jobb i mitt inlägg)

Skit att det gör så ont,men toppen att det går enligt planerna i alla fall!Kramen till er

2010-01-17 @ 12:33:56
URL: http://frujacobsen.blogg.se/
Postat av: Ellis

Jag är glad att den värsta oron är över och att du nu bara tänker på att läka och inget annat. Att grubbla på annat skadar en också :)

2010-01-17 @ 12:54:51
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Beate

Bra att du kan sova gott och länge - kroppen din behöver det, din hjärna också verkar det som. Däremot är ju "kroppsskrället" säkert mycket stelare på morgonen efter 10 timmars sömn än efter bara någar timmars.

Men - det ordnar sig, Gun!!!PS. Om du såg Robinson igår så kollade du kanske in 48-åriga Mats som var stelopererad som du. Såg du hur han vann tävlingen i början. Visa upp den bilden framför ditt mentala öga. Det borde hjälpa:-) DS

2010-01-17 @ 13:00:27
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Robert

Godmorgon! Kändes så bra att Mumannen fick jobb, för det visar att saker och ting plötsligt kan lösa sig när det ser mörkt ut. :D

2010-01-17 @ 13:21:55
Postat av: Renee

Va skönt att din man fått jobb! Jag är också en sån person som oroar mig lite för mycket och just det där "tänk om ifall".

2010-01-17 @ 13:33:27
URL: http://reneemari.blogg.se/
Postat av: thakock

sv: ja, efter ett tag kom han igen...han hade så roligt! =P

2010-01-17 @ 13:45:13
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Ulla

Även jag har en tendens att oroa mig för saker. Jag tycker det blir värre med åren. Som t.ex när mannen ska ut och jogga. Han säger att han ska vara borta en timme och kommer han då inte hem på en timme så hinner jag tänka den värsta tanken...nu har han fått en hjärtinfarkt och dött. Jag har en jobbarkompis vars man dog på detta sätt. Hemska tanke!

2010-01-17 @ 13:54:24
URL: http://ulla67.blogg.se/
Postat av: Jess

Skönt att du sover bättre och skönt att du slipper oroa dig för ekonomi!

Det där med att oroa sig känner jag igen, jag oroar mig för allt...

Ha en skön söndag!

2010-01-17 @ 13:57:34
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Gun

Robert: Godmorgon(?)!:D Ja, det är skönt. Hoppas det löser sig för dig också.

2010-01-17 @ 14:34:59
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Hälsporren

Även om det är normalt med bakslag, som du skriver, så lär det väl ändå kännas surt, kan jag tänka. Vakna med smärtor i ryggen så att man knappt kommer upp ur sängen, låter inte så skoj. Hoppas det blir bättre snart!

2010-01-17 @ 14:53:44
URL: http://halsporre.blogspot.com
Postat av: Em

Vad underbart att du sover gott! Det med KBT är jag säker på att är jättebra, det att lära sig tänka rätt är något vi alla borde lägga krut på med jämna mellanrum. Det kan vara så som du berättar om och det kan vara människor som har lätt för att se det negativa alltid och aldrig känner sig riktigt glada och mycket, mycket annat. Det går att lära sig att styra sina tankar, men det kräver sin "man" (KVINNA!!) för att komma dit.Jobbigt med ryggen, men trots allt skönt att du vet varför. Jag tycker du är hur tuff som helst och jag tycker du är hur underbar som helst!! ;) KRAM

2010-01-17 @ 15:02:02
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Em

Pssst! Kul att se din nye design på Bloglovin!! :D

2010-01-17 @ 15:10:27
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Nanna

Skönt att du sover bättre, jag tror att god sömn är läkande i sig !! Ha det bra ! :)

2010-01-17 @ 15:22:48
URL: http://honkytonkangel.blogg.se/
Postat av: tobys.se - En släng av ADHD och hjärnsläpp

Sååå himla skönt att ni båda mår bättre.Mer styrkekramar <3

2010-01-17 @ 15:43:28
URL: http://tobys.se
Postat av: Janne

Vet inte vad jag ska säga mer än att jag är fantastiskt glad att det löser sig för er och att du kan sova ordentligt. :DFör att spinna vidare på Nanna här ovan så är sömnen det viktigaste verktyget i en läkeprocess då kroppens försvar endast behöver bråka med det som är fel i kroppen då. Nu när den stora tyngden lossat från dina axlar kan du börja läka ordentligt (men glöm inte gymnastiken).

2010-01-17 @ 15:45:44
Postat av: Britt

God Morgon! Eller god Middag! Har sovit till 13.30 och nu ligger jag i soffan och har tänkt ligga hela dagen. Jag är såååå trött!Det måste ju vara hur skönt som helst att veta att Mumannen snart ska iväg och jobba och dra in pengar till hushållet. Ingen flytt eller ett jobb han egentligen inte vill utföra. Måste vara ett lyft i Mu-hemmet. Kan tänka mig att stämningen är en annan och att ni smågnolar lite mer hemma.Och den fysiska smärtan är ju lättare att hantera, än oron, med smärtstillande. Och som du skriver det är ju faktiskt bara drygt 1 månad sen de öppnade din rygg och karvade där inne. Inte konstigt att det fortfarande gör ont!Ha det så gott i Mu-residenset!

2010-01-17 @ 15:59:25
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: anne

Så himla skönt att få hjälp med sitt orostänk!!! Jag är nog en tänk-om-person också, men har allt eftersom lärt mig att ha is i magen och inte låta oron ta över, men inte f-n är det lätt att bara sluta när man en gång börjat!

2010-01-17 @ 16:42:31
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Diana

Oj, så som du beskriver ditt tänkande är precis som jag gör med.

Jag får också hjälp. Mitt ledde till enormt höga krav på mig själv, sömnlöshet, ångest, panikattacker, sjukfrånvaro m.m. Har varit sjukskriven, fått antidepressiva, ångestdämpande, terapi m.m. Just när spiralen nedåt bara snurrade snabbare och snabbare så fick jag en ny tjänst via företagshälsovården. Det är för tidigt att säga att jag mår bra men jag mår bättre! Hoppas behandlingen hjälper för dig! Kram

2010-01-17 @ 17:25:53
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Jag är så glad att du kan vakna utan oro nu! Sånt påverkar ju hur man sover.Sv. Kanske att jag skickar texten om min vän till dagstidningens familjesida. Jag skulle aldrig klara att läsa upp den på begravningen. Dels är jag för blyg och det kommer att vara mycket folk, och dessutom skulle jag bara gråta ihjäl mig. Hans fru kanske får en ännu personligare text, men först och främst ska hon få personligt besök.

2010-01-17 @ 17:41:17
URL: http://yvoeri.blogspot.com/
Postat av: Robert

Tack! Kände att jag blev mer positiv. Dessutom kom Ellis in på sin utbildning trots allt. Allt behöver inte vara skit. :D

2010-01-17 @ 17:57:51
Postat av: Kadri

så skönt att det har löst sig med mumannens jobb sökande. Hoppas att ryggen blir snart bättre

2010-01-17 @ 18:35:41
URL: http://livetivillavillekulla.blogg.se/
Postat av: Ingrid ♥

Härligt att du mår så mycket bättre nu och vad glad jag blir att höra att mumannen har fått jobb. Nu kommer allt att gå som en dans.

Kram Ingrid

2010-01-17 @ 19:06:25
URL: http://ingridspotpurri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0