Hallucinationer är en skräckupplevelse

Tio timmars sömn inatt!

Jag har ju somnat vid två-tre annars pga hallucinationer, men igår slapp jag dem. Inga hemska drömmar heller vad jag kan minnas. Jag gjorde ett test igår. Jag tog en tablett mindre av det morfinliknande preparatet OxyContin. Jag har ju ett schema för nedtrappning, och idag ska jag minska med ett piller, så jag tänkte att jag gör det en dag för tidigt istället. Det gick bra och gjorde inte ondare än vanligt.

Jag vet inte om det är OxyContinet som gett mig hallucinationer. Det står inte med som biverkning. Det kan vara Stilnoct-effekten som dröjt sig kvar trots att jag slutat med dem.

Att ha hallucinationer är nog bland det värsta jag varit med om och jag vet inte hur jag ska beskriva det. Det hände innan jag skulle somna. Jag fick syner, på sjukhuset var det insekter som vällde upp ur marken och jagade mig, men även trevliga syner som tex stränder och vajande palmer varje gång jag blundade.
Här hemma har jag haft sovrummet fullt av folk som har dragit mig i handleden. Det var så verkligt. Det kändes på riktigt som jag skulle åka ur sängen när de drog i mig. Och de var elaka och hånskrattade åt mig.

Jag har hört röster också. När jag varit klarvaken. Någon har skrikit åt mig. Det är ju inte klokt egentligen hur mediciner kan påverka hjärnan.

Det är svårt att förklara och kanske bara låter som en kul grej, men det är inte alls som att drömma, utan en skräckupplevelse och jag har gråtit när det händer. Jag har varit tvungen att väcka Mumannen så han fått hålla mig i handen, sen har jag försökt skrämma bort synerna genom att inne i min hjärna skrika "försvinn" åt dem.

Hoppas de är borta för alltid nu.


Kommentarer
Postat av: Nanna

Min man hade också "syner när han amputerade benet, han gick in i en städskrubb på sjukhuset, och kom ut på en gata i Tokyo. Sen höll han på att inte hitta tillbaka! Läskigt !Här har vi snökaos, alla bussar är inställda, och taxibilarna kommer inte fram ! :)

2009-12-17 @ 10:04:34
URL: http://honkytonkangel.blogg.se/
Postat av: Em

Vad härligt att du fick sova ordenligt! Det gör mycket! Sen får du kämpa på med allt annat ändå, men att sova bra är ett bra utgångsläge! Jag är glad för din skull och hållar tummar och tår för att du är av med hallusinationerna nu. Antagligen är du det.. KRAM (Jag vill aldrig uppleva det du beskriver här, det låter hemskt!!)

2009-12-17 @ 10:15:42
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: thakock

Vad bra att du fått sova!

Kan förstå att det känns hemskt. Att inte riktigt ha grep om verkligheten! =/

2009-12-17 @ 10:32:14
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Myaraq

Underbart att du fick sova!

2009-12-17 @ 10:50:23
URL: http://myaraq.blogg.se/
Postat av: ansepanse

det går åt rätt håll hör jag, härligt att du fick sova så länge, då samlar du krafter, men vad läskigt med hallucinationer, det är ju hemskt

kramar till dig

2009-12-17 @ 11:06:11
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Philippa - bebis i december

hoppas också de håller sig borta för dig...Sv: jag var oerhört trött i början, och har vissa dagar nu då jag är oerhört trött men jag blir så otroligt rastlös samtidigt så något MÅSTE jag göra... men så är det ju väldigt olika, vissa drar igång och "boar" som attans i slutet medan andra sover hela dagarna

2009-12-17 @ 11:18:50
URL: http://phlippans.blogg.se/
Postat av: sara - Glitterögon

Det hoppas jag också att du slipper. Dina hallucinationer låter fruktansvärt otäcka.

2009-12-17 @ 11:26:35
URL: http://glitterogon.blogg.se/
Postat av: Marina

Skönt att du fick sova! Men du kommer säkert aldrig heller glömma dina ``syner´´ de känns så verkliga så hjärnan sorterar dem som riktiga händelser...

Ha en bra dag. jag förstår om du längtar till besöket. :D

2009-12-17 @ 11:44:51
URL: http://gallerigavelin.blogg.se/
Postat av: Pia

Skönt att du fick sova ordentligt nu.. Nä, det där med hallucinationer är nog inte någon angenäm upplevelse.. Minns min pappa som efter en operation såg smådjävlar springa på draperiet och ett handtag blev ett vapen. En av sköterskorna var en stor kille med rakad skalle, pappa trodde att han var en nazist! Han var helt slut av att försöka hålla reda på allt! Så usch för sånt!

Kram på dig!!

2009-12-17 @ 12:00:09
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Afrodite

Vad skönt att du fått sova gott! =)

Låter inget vidare med de där hallicarna...skrämmande ju, vad mediciner ställer till. Och samtidigt gör nytta, såklart.

Kämpa på och du...glöm inte att vara rädd om dig! =)

Styrkekram!

2009-12-17 @ 12:07:16
URL: http://afrodite.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Härligt, en god natts sömn, äntligen!! Tänk så hemskt för dom som har såna syner till vardags och måste ta medicin för att slippa..!! Typ han som gick bärsärk med ett samurajsvärd i tunnelbanan för några år sedan.. Hugaligen!

2009-12-17 @ 12:46:36
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Daniel

Gud sååå jobbigt!Det där vet man bara hur det e när man erfarit dom. Likdant när jag hade panikattacker. Först då visste jag hur det känns. Att du svettas, tror du ska dö, nästan svimmar, kan ej stå, ej sitta.. du bara måste gå.. å vandra.Hoppas du får dem under kontroll.

kram

2009-12-17 @ 13:03:43
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Britt

Låter ju bra att du kunnat trappa ner på det morfinliknande läkemedlet...både för sömnen och skolklassen. Låter som en lång tid för Stillnocten att ge hallusar efter flera dygn, men vad vet jag Jag har aldrig ätit dessa eller sömntabletter överhuvudtaget. Jag tror att morfinet också kan ge hallusar även om det inte står bland biverkningarna. Du kan ju vara extra mottaglig för smärtstillande medan andra kan äta kilovis utan att det bekommer dem.

2009-12-17 @ 13:07:35
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Yvonne

Det låter inte trevligt alls med hallucinationer!! Hoppas de är borta för alltid nu, och så skönt för dig att få sova så många timmar i sträck utan att vakna eller bli störd!! Nu går det bara fortsatt framåt!!

2009-12-17 @ 14:08:30
URL: http://yvoeri.blogspot.com/
Postat av: Ellis

Awww =( Värsta är att man själv tror att man håller på att bli galen :OHoppas du sov gott inatt!

2009-12-17 @ 14:13:58
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Britt

SV: Ja förstår att du idag vill hoppa fram en månad ungefär.

2009-12-17 @ 14:37:07
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Em

Jag tittar bara in, kollar dig.. ;) KRAM

2009-12-17 @ 14:54:56
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: ~Kina~

Fy vad läskigt med halucinationer. Även om man vet att et inte är på riktigt måste det ju va fruktansvärt. Va skönt att du sluppit det nu.

2009-12-17 @ 15:09:54
URL: http://sandmellantarna.com
Postat av: Ellis

sv: Äh med den farten mitt hår växer så lär jag glömma bort det imorgon och ha super lång lugg redan då! :D Jag trivs med den just nu - just för att jag kan se utan och behöva sätta upp den :D Lovely!Sv2: Tre blommor är bättre än ingenting :O

2009-12-17 @ 15:52:03
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: thakock

sv: ja, det var jätte gott. Han är så kräsen bara. =/

2009-12-17 @ 15:52:14
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Britt

SV: Ja konstigt att de var så bekymrade över mig. Jag var ju med i diskusionen och såg väl inte allt för ung ut.

2009-12-17 @ 16:16:13
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Stattinskan

Har full förståelse vad gäller vanföreställningar... Jag stöter på det varje dag i jobbet (psykiatrins juridik jobbar jag med och jag är också terapeut) och det är verkligen skrämmande för den som finns i det!Jag får inte ... eller min ortoped har sagt att min kropp måste återhämta sig efter alla operationer jag gjort de senaste åren innan nya operationer kan inplaneras ... Jag har utvecklad allergi mot både narkosmedel och smärtsillande så de vill att jag ska komma ikapp med "mig själv" innan man fortsätter med att byta ut kroppsdelar (leder) ;-D Jag är i allafall så väldigt glad över att du fick din operation och jag är mycket imponerad över att du klarade den så bra ... men jag tror du är en sjuhelsikes fighter!Kramar

2009-12-17 @ 16:23:56
URL: http://http://metrobloggen.se/stattin
Postat av: Janne

Tänkte bara berätta att när jag hade sömnproblem för många år sen käkade jag Stilnoct och fick aldrig någon hallucination så det kanske var ditt morfin som gjorde det.Enda sättet att testa det är ju att ta en Stilnoct nästa gång du har svårt att sova. ;D

2009-12-17 @ 17:12:50
Postat av: Gun

Janne: Hahaha! Aldrig i livet!

Stilnoct är känt för att kunna orsaka både mardrömmar och hallucinationer.

Men jag fick ju halluciationer av morfinet redan första dagen, men då var de inte otäcka.

2009-12-17 @ 17:20:15
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Men så skönt att höra! Det går åt rätt håll, verkligen!

Kram på dig :-)

PS: Dom där hallucinationerna låter alldeles förskräckliga, utom palmerna och stranden kanske ;-)

2009-12-17 @ 18:22:00
URL: http://metrobloggen.se/amadecasa
Postat av: anne

Hoppas nu att de inte kommer tillbaka, jag hade blivit livrädd för att somna om jag haft dem!!!

2009-12-17 @ 19:55:51
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0