Hellre smärta än hallucinationer

Inga hallucinationer inatt heller. Skönt! Däremot har jag haft ondare än de senaste nätterna. Inte så att jag inte står ut, men tillräckligt för att störa sömnen ganska rejält.

Jag äter ju en massa piller flera gånger varje dag nu. Sedan tidigare äter jag Folacin och Behepan pga brist på B12 och Folsyra. För magen äter jag Laktulos och Bifolac. 

Mot smärtan, OxyContin (morfinliknande) och Pamol. Dessutom har jag ett "nödpiller", OxyNorm som jag ska ta vid extra svår smärta. Jag har ännu inte tagit något nödpiller. Timmarna innan jag får ta OxyContin är jobbiga, men jag tycker att jag står ut i alla fall.

Idag ringde jag till sjukhuset för att de bett mig ringa och berätta hur ont jag haft sedan jag kom hem. Sköterskan försökte övertala mig att använda mig av nödpillret. Man SKA inte ha jätteont, sa hon. Tiderna förändras. Förr skulle man inte äta för mycket smärtstillande, men nu för tiden ska man inte ha ont. Det försämrar läkningen att ha jätteont.  

Det värsta är att jag är rädd för pillren. Enligt sköterskan kan mina hallucinationer bero på OxyContinet, trots att det inte står med som biverkning. Det är vanligt, sa hon. Och det kan bli värre med OxyNorm.  

Jag försökte få veta hur det kommer att utvecklas med smärtan, men det är så väldigt olika och omöjligt att säga från fall till fall. Det kan ta veckor eller månader innan smärtan är borta helt. Det kan gå upp och ner, och man kan få kraftiga bakslag där man får återgå till kraftig medicinering under en period. 

Det är okej tycker jag. Nu är operationen gjord. Smärta är jag van vid sen tidigare. Jag har smärtstillande medel och är helt sjukskriven till 10 Mars. Jag har tid på mig och det känns som jag står ut. Det kommer att bli bra och det får ta den tid det tar.

 


Kommentarer
Postat av: Renee

Tråkigt med värk och jätte läskigt med dina hallucinationer

2009-12-18 @ 09:16:07
URL: http://reneemari.blogg.se/
Postat av: ~Kina~

Va skönt att du inte har fler hallucinationer men ändå jobbigt med smärtan men jag skulle nog oxå valt den framför att hallucinera. God morgon och ha en bra dag, kramar!

2009-12-18 @ 09:23:56
URL: http://sandmellantarna.com
Postat av: Beate

God morgon Gun!

Solen skiner på dig idag, hoppas iaf att den finns i Uppsala också.

Jag skulle nog göra som du: så få piller som möjligt. Du verkar ju ha en mycket hög smärttröskel och den lever du på länge känns det som. Dessutom vet du vad som väntar och kommer ihåg hur du har haft det. Du är realist har humör och en blogg. Kombon borde räcka för att kompensera pillerintaget. Och hallucinationer - nej du, dom vill du inte ha tillbaka.PS. Kommenterar på jobbet, vilket jag gör ytterst sällan, men i undantagsfall så... ;-)

2009-12-18 @ 09:28:58
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: marie

Goa Gun!!!

Godmorgon på dej! Hoppas smärtan lättar snart!

Det kommer som sagt ta tid, men du kommer klara det!!

Kram på dej o sköt om dej

2009-12-18 @ 09:37:27
URL: http://mariekjerulf.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Jag skulle nog också ta smärtan heller än hallucinationerna... Men det beror ju också på hur ont man har. Svårt att föreställa mig hur du har det just nu.

Kram på dig du tappra GUN!

2009-12-18 @ 10:05:57
URL: http://metrobloggen.se/amadecasa
Postat av: Daniel

ger en kämpekram!Du klarar det!!

2009-12-18 @ 10:13:39
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: anne

Jag förstår dig, jag skulle själv ha svårt att väga smärta mot hallucinationer. Kan jag göra något mot smärta så gör jag det, men allt som påverkar mitt sinne eller min verklighetsuppfattning är jag livrädd för. Efter första förlossningen (då jag slog på "stort" och bara accepterade lustgas till barnmorskornas förskräckelse), så var sgs all smärtlindring utesluten vid förlossning nr 2 och 3. Kanske bidrog detta till att dessa förlossningar (egentligen alla tre) gick förhållandevis lätt, jag var mentalt förberedd på att hantera det som kom.Hur som. Ha nu inte för ont bara, kanske finns det andra preparat med samma effekt att prova, de ger ju inte samma biverkningar. Sköt om dig.

2009-12-18 @ 11:16:13
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: olatidman

trevlig helg:)

2009-12-18 @ 11:17:14
URL: http://tidman.blogg.se/
Postat av: ansepanse

det är jobbigt med mycket smärta, värst är ju också att man inte får sova ordentligt, men jag tycker som sköterskan att du ska ta nödpillren om du har mycket ont

kramar

2009-12-18 @ 11:33:45
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Philippa - bebis i december

jag är ju själv en sådan som hellre har ont än stoppar i mig massa piller, men har man jätteont är det klart man ska ta det man kan för att lindra...

2009-12-18 @ 11:49:23
URL: http://phlippans.blogg.se/
Postat av: Marina

Det är ett jobbigt dilemma du har.. ont- eller mardrömmarna! Du får försöka ha det jätte bra på dagarna så väger det upp lite av nattens plågor! Äta gott och umgås med trevliga nära..och bloggare:D

Ha det gott!

2009-12-18 @ 12:12:42
URL: http://gallerigavelin.blogg.se/
Postat av: Ellis

Vad skönt att du är sjukskriven så länge och har tid på dig att läka.

Hoppas de löser sig med värken o pillren!

Kram!

2009-12-18 @ 14:01:51
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Britt

Jag tycker väl som alla att du inte ska behöva ha ont....men jag förstår att du inte vill ha halussarna. Jag tror att det är en viss tillväning av dem och att du efter ett tag inte kommer få halucinationer. Finns det inte andra sorter som du kunde pröva? Det är ju inte roligt att ha ont.Jag förstår dig eftersom jag också har smärta...antagligen inte lika jävlig som din men så att jag dygnet runt drogar mig och har bättre och sämre dagar. Jag har ju inte alls de morfinliknande preparat du har, men så tål jag inte heller dem utan får hemska gallstensanfall, så jag får annat knark. Jag är också sjukskriven till mars men hoppas jag kan börja arbeta tidigare.

2009-12-18 @ 15:25:18
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Jess

Tänker på dig och hoppas att du snart blir bättre!

2009-12-18 @ 19:23:50
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Yvonne

Viss smärta kan man ju faktiskt stå ut med, och när du nu har chans att välja lite själv tror jag det kommer att gå bra. Man har ju lite olika smärttröskel, och ibland står man ju ut med mer än andra dagar. Sen i och med att du har nödpillret så vet du ju att du kan få mer lindring, och det måste väl omedvetet bli en trygghet. Det är ju väldigt bra att du får välja lite själv, och inte blir itvingad medicin. Men se till att verkligen ta tabletter när det behövs, var inte för envis med att stå ut med smärtan!

2009-12-18 @ 23:08:18
URL: http://yvoeri.blogspot.com
Postat av: Kadri

Usch att det måste göra så ont. Hoppas, hoppas att det vänder sig och att du börjar må bättre snart.

2009-12-18 @ 23:33:26
URL: http://livetivillavillekulla.blogg.se/
Postat av: Lola

Enligt smärtspecialister ska man medicinera från början mot smärta hellre än att härda ut den, eftersom den riskerar att permanentas om man inte lindrar den.

Jag skulle alltså genomlida hallucinationer under begränsad tid mycket hellre än att riskera få en permanent smärta.

2009-12-18 @ 23:45:51
Postat av: Selma

Jag hoppas verkligen att du tillhör de snabbläkta för att behöva äta piller som ger hallucinationer verkar inte muntert alls.

2009-12-19 @ 07:25:32
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Gun

Lola: Oj, det visste jag inte! Till mig har de sagt att det läker sämre om man inte lindrar smärtan. Det värsta är att det är en sån fruktansvärd upplevelse att ha hallucinationer.

Har du någon länk där man kan läsa om det här?

2009-12-19 @ 08:23:11
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Patricia

vad är det som är fel? varför har du opererats och sånt :(

2009-12-21 @ 20:48:17
URL: http://superninja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0