Kalas på gång

Jag tröttnar aldrig på min utsikt från sängen på natten.:) Men nu säger vi godmorgon!
 

Har inte riktigt lust med bloggen just nu. Det blir så när jag har annat att tänka på och nu har jag ett 75-årskalas att planera. Tänkte bjuda på buffé, men vad? Det står stilla i huvudet och jag är trött på allt det "vanliga", så kom gärna med era buffétips så blir jag glad. Vi ska handla idag så skynda, skynda. :)

Kommentarer
Postat av: Kari Katralen

Rökt lax, varmrökt lax med olika såser? (Bara för att jag själv älskar rökt lax, men det spelar mindre roll - jag är ju inte bjuden ändå. :() :D

Du behöver lite annat också såklart. Men det finns gränser för hur lång kommentar jag skall skriva. ;D

Svar: Hahaha, nej det finns inga gränser alls, det är bara att skriva. ;D

Tack för tipset i alla fall. :D
Hörni!

2013-05-01 @ 09:17:59
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Oj... Jag har inga tips såhär dags, så jag nöjer mig med att beundra utsikten.
:-)

Gomorron!

2013-05-01 @ 09:18:27
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Kari Katralen

PS! Förstår att du gillar utsikten från sängen. Sån utsikt har inte jag, Mimi nära på sätter sig på mitt ansikte så fort jag öppnar ögonen. :D

Svar: Mysigt. :D Elsa har helt plötsligt börjat med något jätteknasigt. När Mumannen vaknat tidigt vill hon springa mellan oss (han i soffan, jag i sängen) hela morgonen. ;D
Hörni!

2013-05-01 @ 09:18:52
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: AE

Vilka härliga inlägg du gjort den senaste tiden!
Buffémat...hmmm...lite plock av lite av varje; pastasallad, lax, goda korvar i slantar, cocktailtomater, nåt gott bröd (precis som om inte allt bröd är gott?), lite smarriga ostar, kex, druvor, potatissallad på färskpotatis (utan den vita geggan, bara nån klar dressing) osv osv. Ta allt du kan komma på - lite av varje, tar det slut så tar det slut. Kanske kan det här hjälpa dig med lite idéer??
Jag döör för alla goa bilder på Elsa - och DEN utsikten hade jag också velat ha!
Massor av kramar och lycka till med bjudningen fina du!

2013-05-01 @ 09:54:19
URL: http://minaegnaordae.blogspot.com
Postat av: Kari Katralen

Sv: Men vad gulligt! Jag tycker det låter som att hon vill samla flocken igen. Vilket betyder att hon känner att ni är en flock och hör ihop - hon med.

Svar: Ja, hon är som mest nöjd när vi sitter alla fyra i soffan. :D
När vi är ute och går vill hon gärna gå mellan oss och petar omväxlande på våra ben med nosen lite då och då, vad betyder det då?
Hörni!

2013-05-01 @ 10:02:49
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Kari Katralen

Sv. Haha! Ni har fått en vallhund. Hon "samlar ihop er" tycker jag det verkar som. Hon vill se till att flocken går tillsammans. Ett bra tecken, tycker jag. Och hundar som är angelägna om det brukar vara duktiga på att själva hålla sig till flocken när de är lösa. Vad söt hon är!

Svar: Hon är duktig på det, i alla fall nu, sedan jag intensivtränat inkallning med godis i handen. ;) Och nu har vi sett hur hon gör när hon går lös och plötsligt får syn på ett rådjur. Hon ville springa efter, men stannade på studs när vi kallade in henne.
På kvällspromenaden puttar hon också med nosen på mitt ben, men det gissar jag betyder att hon vill gå hem till maten. Hon gillar inte kvällspromenaden alls och går fot tills vi vänder hemåt. ;D
Hörni!

2013-05-01 @ 10:31:13
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Kari Katralen

Sv. Konsten är att kunna bryta hunden (när den får vittring) innan den blir FÖR ivrig. Mimi har vant sig vid kaninerna här och de har vant sig vid henne. Kaninerna sitter kvar när vi kommer och Mimi går lös - passerar så nära som 4-5 meter ifrån ibland. Helt otroligt. Dock får jag nog koppla henne nu när det kommer massor med kaninungar. Då tror jag frestelsen blir FÖR stor. Kaninmammorna och kaninpapporna (när en hund börjar springa mot de) brukar dock att springa fram mot hunden och sen locka de efter de. De har aldrig långt till närmsta hål. Och så får kaninungarna tid att smita undan andra hållet. De är inte dumma de där. :)

Svar: Ja precis, det gäller att vara med..
Härligt att hon kan gå så nära okopplad. :D
Hörni!

2013-05-01 @ 10:51:22
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Decdia

Man kan köra italienskt tema, det har jag haft några gånger. Typ såhär: http://decdia.blogg.se/2011/december/utkast-dec-18-2011.html
Pestopasta, sallad med lite roligare grejer typ roccula, foccatia (öh stavning... det där brödet), kallskuret, oliver, mozzarella med svartpeppar och tomater på, parmesanost, pizzabullar, fläskfilé (kall och smaksatt med lite skoj), ugnsrostade tomater. Ja, typ vad som helst!

Svar: Lite åt det hållet har vi tänkt, italienskt och lite spanskt. Pizzabullar var en bra idé, det måste jag göra! Tack för tipset. Har du ett bra recept på det? :)
Hörni!

2013-05-01 @ 11:10:49
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Decdia

Själva degen brukar jag göra som kanelbulledeg, fast utan sockret. Alltså med mjölken och smöret i. Många pizzabullerecept står det bara typ vatten, mjöl, salt och jäst i men jag tycker att själva brödet blir mycket godare om man har lite uppmjukare som smör och mjölk. :)

2013-05-01 @ 11:41:16
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: moi

Tror inte du skulle ha nån glädje av mina mattips. De består mest av telefonnummer till diverse cateringfirmor och så till dottern o hennes kock.

Svar: Dotterns telefonnummer har jag redan, kanske ska ringa och be henne komma hit med mat..
Hörni!

2013-05-01 @ 12:23:31
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: Susan

Jag förstår - det är ursvårt att komma ur smörgåstårt och potatissalladträsket.
Hoppas det blev toppen!

Kraaaaam

2013-05-01 @ 20:29:26
URL: http://blomtoken.blogg.se
Postat av: BP

Oj då. Har inte öppnat satorn på hela dagen, så mitt tips kommer nog alldeles för sent.
Om du minns bårt buffé på mitt jobb under vernissagen så var allt inköpt hos ICA, där dom faktiskt lagade maten och la upp det fint. Men som sagt - för sent.
Men lycka till!

2013-05-01 @ 20:30:28
URL: http://bp-computerart.blogspot.se
Postat av: Pernilla

Kallskuret är alltid lätt. Filé av olika slag som man kan fixa innan. Olika sallader och såser till är fräscht och gott.
/P

2013-05-01 @ 21:35:43
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0