Barnen på Bristol Academy behöver vår hjälp

Har bloggat om dem förut, Anna, Jennie och Victoria, tre eldsjälar som sedan flera år lägger ner ett enormt arbete på att hjälpa Eddie bygga upp och driva skolan Bristol Academy i Uganda. De gör vad de kan med egna medel, men är också helt beroende av att andra är med och hjälper till med pengar.
 
Minns ni insamlingen som bloggvännen Åse drog igång för att tjejerna skulle åka ner och behövde ta med en väska extra fylld med sånt som behövs till de 400 barnen? (läs annars här) Vissa av er var med och hjälpte till, och vet ni, pengarna räckte till TVÅ extra väskor fullproppade med kläder och annat livsnödvändigt. Tänk vad bloggar kan vara bra ändå! 
 
Nu är det dags igen, Åse har peppat tjejerna att göra ännu en insamling (det är inte LÄTT att be om pengar).
Problemet den här gången är musikinstrument. Förutom att musiken för många av barnen är det som räddat dem från ett liv på gatan så hjälper musiken dem att dra in pengar till skolan.
 
Skolan har nämligen ett eget brassband som spelar på olika tillställningar och får betalt för det. Nu är instrumenten gamla och håller på att falla isär.. de har försökt renovera dem, men det går inte längre. Nya instrument är helt enkelt nödvändiga för att de ska kunna fortsätta spela. 
 
Det som är så skönt är att det finns inga mellanhänder här. Varenda krona går garanterat oavkortat till barnen. (De resor tjejerna gör ibland till Uganda betalar de ur egen ficka.) 
 
För den som vill hjälpa Eddie och barnen på Bristol Academy med nya instrument så pågår insamlingen till den 1 juni. Varenda liten krona är viktig. Många bäckar små..
 
Sätt i så fall in ditt bidrag till kontonummer 8388-1,4 140 970-7. Märk inbetalningen "INSTRUMENT".
 
 
Läs mer på bloggen Eddie och barnen på Bristol Academy.
 
Och här hittar ni dem på facebook.
 
 

Kommentarer
Postat av: BelleBoo

Sv; Ja visst är hon söööt :)

2013-05-14 @ 13:01:24
URL: http://belleboo.blogg.se
Postat av: Decdia

Jag gillar när man vet att pengarna går till de som behöver det och inte en massa ledare på sina poster!

Svar: Ja, det känns tryggt och bra, varje krona kommer till nytta direkt till skolans verksamhet och till barnen personligen. Och jag gillar att det inte är någon organisation bakom, utan tre tjejer som hjälper så gott de kan trots att det är ett himla jobb och en ständig oro.
Hörni!

2013-05-14 @ 16:31:13
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Vad bra att det finns såna eldsjälar och vilket bra initiativ!

2013-05-14 @ 17:20:39
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Kari Katralen

Underbara människor som gör så viktiga insatser för andra!

Svar: Ja, tur att såna eldsjälar finns. :)
Hörni!

2013-05-14 @ 19:47:44
URL: http://svorskan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0