En vacker dag

De första bilderna tog jag för ett par veckor sedan, men det är fortfarande mycket snö kvar där.
 
 
Elsa har varit så jättejättetrött idag.
 
 
Jag antar att det beror på kortisonet som hon har börjat med nu. Det får det vara värt om det hjälper.
 
 
Det här är från idag. Sol och snö och trötta Elsa.
 
 
Vi satt och vilade lite på en bänk innan vi vände och gick hem till märgbenet som väntade.

Kommentarer
Postat av: moi

Oj så mycket snö ni har fortfarande!
Lilla Elsa, stackarn, hon är väl tagen av all medicin, alla veterinärbesök osv.
Hoppas verkligen det är värt det!

Svar: Hon har ju varit pigg och glad hela tiden, men idag är hon väldigt trött. De kan bli det av kortisonet läste jag.
Hörni!

2013-03-08 @ 16:14:36
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: BP

Det kan mycket väl vara kortisonet, men hon är kanske mycket trött på iskylan också;-)

2013-03-08 @ 16:34:04
URL: http://bp-computerart.blogspot.se
Postat av: Ama de casa

Hon är jättefin, verkligen. Hoppas att hon piggar på sig trots kortisonet.

2013-03-08 @ 17:27:33
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Kari Katralen

Stackars lilla. Tur kanske att hon inte vet hur sjuk hon är, hon vet bara att hon är trött och det i sig kan ju vara rätt skönt när man inte behöver jobba och kan slappa när man vill. :)

Jag har själv ätit kortison över en tio års period. Då i väldigt små doser, men det gör mycket med kropp och knopp. Och som du vet hade jag en hund som fick kortison (i större doser) och hon blev slö av det. Dvs hon blev normal, hon var en sån där överaktiv, rolig hund annars. :) Hur länge skall ni ge henne kortison? Och måste ni fortfarande bada henne med anti-bakteriell schampo (jätteofta)?

Svar: Hon verkar väldigt påverkad av det tycker jag. Jättetrött men rastlös och lite gnällig. Kissar mycket när hon kissar, men inte oftare än annars. Tack och lov har hon god aptit och lek- och buslust ibland alla fall.
Hon ska äta fyra dagar (tors-sön) full dos sedan några dagar halv dos och ett par dagar ännu mindre, minns inte exakt men ingen lång tid i alla fall, vad vi vet nu.
Baden har vi slutat med just nu. Elsa tackar för det. ;)
Hörni!

2013-03-08 @ 18:16:05
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Man tycker ju att snön ska försvinna snart, men nu har det ju blivit kallare igen. Higgins är konvalecent nu och ser ut som en skabbräv, men pälsen växer ju ut igen. Huvudsaken är att de där otäcka knölarna är borta. Men några långa promenader blir det inte tal om på ett par veckor, det får han inte enligt veterinärens order, och förresten orkar han inte heller. Än. Hoppas Elsa piggar på sig snart!

2013-03-08 @ 18:44:22
URL: http://yvoeri.blogspot.se/
Postat av: Åse

Fina bilder på fin Elsa , jisses vad mycket snö ni har, här kör vi på bar mark men friska vindar. Ha en skön kväll. Kram kram

2013-03-08 @ 18:46:37
URL: http://schnauzeraxl.wordpress.com
Postat av: Diana

Vackra bilder!
Kortison är mycket mysko, man blir trött, man blir speedad, det är vätskedrivande och man blir svullen av det...

Svar: Läskig medicin, hoppas bara den gör nytta.
Hörni!

2013-03-08 @ 19:53:26
URL: http://www.decdia.blogg.se
Postat av: Kari Katralen

Sv. Skönt att det inte är så jättelång tid ni skall ge henne kortison. Och vad skönt att hon slipper allt badandet!

Svar: Det kan bli så att hon måste fortsätta med kortison, men i lägre dos i så fall hoppas jag. Och jag hoppas verkligen det hjälper. Örongången är så otroligt trång och svullen, och det kan inte fortsätta så. Jag får inte ner öronrenset och medicinen ordentligt och det fastnar vax och bakterier längst där inne hela tiden. :(
Hörni!

2013-03-09 @ 07:04:37
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Kari Katralen

Sv: Om hon måste fortsätta med kortison över längre tid (eller för alltid) märker ni av hur hon mår. Tillräckligt låga doser borde hon inte må dåligt av. Jag håller tummarna för att om hon måste fortsätta med det (i lägre doser)att hennes allmäntillstånd ändå är så bra så att ni ser hon har livskvalité och livsglädje. Det är ju det allt hänger på i slutändan. Stackars lilla Elsa! Det låter inte alls bra detta med örat. Ja, inte bakterien i sig heller. Det gör ont i hjärtat!

Har Flisan påbörjat sin medicinering? Hur mår hon?

Svar: Ja, stackars Elsa, det här är inte roligt alls.
Flisan har ätit medicin sedan onsdag kväll och verkar inte speciellt påverkad av den vad jag har märkt. Lite lös i magen en gång när hon var här, men de ger Prokolin och yoghurt och annars mår hon bra vad jag vet.
Flisan har ju bakterien "bara" i mungiporna, för Elsas del är det ju örat också, och hon har sin allergi dessutom. Samtidigt beror nog svullnaden på allergin och får vi ordning på den så kanske det löser sig. Men bakterien måste ju bort också.
Hörni!

2013-03-09 @ 09:10:35
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Kari Katralen

Sv: Jag vet jag har nämnt MSM till dig förut, men jag lägger in ett par länkar ändå. MSM är helt naturligt för kroppen, inte giftigt på nåt sätt och går inte att överdosera. Varför jag nämner det är för att du kanske kunde testa att ge Elsa det i tillägg till medicinen om medicinen inte hjälper hennes örongång inom rimlig tid? I och med att MSM inte är eller kan bli patentskyddat finns det ingen inom läkemedelsindustrin som informerar läkare och veterinärer om fördelarna. Pga avsaknaden av kommersiella förtjänster forskas det inte heller på det. Men väldigt många påstår att det hjälper mot svullnader, infektioner, allergi etc. Dottern kommer att ta det som nässpray mot sin pollenalleri till våren för att testa. Själv dricker jag det dagligen sen en månad eller två tillbaks och känner mig mycket piggare. Har även blandat ut med vatten i en sprayflaska och sprayar i ansiktet innan hudkräm. Efter en vecka kändes huden mycket lenare.

http://blogg.passagen.se/urkraft/entry/kolloidalt_silver_antibiotika_och_%C3%B6vriga

http://www.bravara.se/msm.htm

Allmän info om MSM (sidan 12 i dokumentet): http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/slutsalda_tidningar/2000taletsvetenskap_nr4_2006.pdf

Jag är lite "frälst" på MSM, men nu lovar jag aldrig nämna det mer - om du inte ber mig. ;)

Vad bra att Flisan verkar hantera medicineringen bra! Nu skall MINST en av hundarna bli av med bakterien och så skall BÄGGE veterinärerna komma överens hur man gör i framtiden, så att hund nummer två och alla andra hundar kan bli friska också.

Svar: Bra att du påminner mig, jag ska kolla upp det där ordentligt. Varför inte, vi kan alltid prova om det nu ändå inte finns biverkningar. Det enda vi ger som tillskott nu är olja som också ska vara bra vid sån allergi som Elsa har.
Ja, nu måste de bli friska! Blir galen av oro, fast jag försöker låta bli. Otroligt hur man kan känna för en hund.
Hörni!

2013-03-09 @ 10:29:13
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Kari Katralen

Sv: Ja, de blir som ens barn. Bara med den skillnaden att vi vet de är hundar och att det är en själv som måste avgöra allt. Och just tanken på att man en dag måste ta ett beslut om avlivning. Det är skitjobbigt. Med Mimi hoppas jag få uppleva att hon bara somnar in en natt. Gammal och lycklig.

Jag förstår verkligen din oro! Skulle önska jag kunde trolla. Men jag fortsätter hålla tummarna för att medicinen trollar istället.


Svar: Ja, det känns väldigt jobbigt att behöva ta ett sånt beslut. Men det får vi hoppas att vi slipper än på väldigt länge.
Hörni!

2013-03-09 @ 11:07:29
URL: http://svorskan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0