Grattis på födelsedagen Egoinas mamma!

Idag fyller Egoinas mamma år och det måste såklart firas på något sätt. Jag tänkte fira henne genom att berätta hur det gick till när jag lärde känna denna underbara människa, som blivit en kär väninna som betyder så enormt mycket för mig.

Förr läste jag ganska många bloggar. Det var mest kändisbloggar det handlade om. Jag kommenterade nästan aldrig, men brukade läsa andras kommentarer och förundrades över vad otrevliga många var. Rent hatiska kunde människor vara. Jag halkade in på Egoinas blogg av en tillfällighet, genom någon som länkade till den och skrev gott om den. Jag tyckte hon var en mysig och rolig tjej så jag fortsatte läsa den lite då och då. Jag förstod att Egoina hade en rolig mamma, som brukade kommentera hos sin dotter ibland.

En dag i Mars förra året, hade Egoina en efterlysning på sin blogg. Hennes mamma hade tydligen startat en blogg och Egoina ville ha hjälp av sina läsare att hitta den. Det tog inte lång stund innan den var hittad, och jag blev riktigt glad. Det kändes kul med en mamma i min ålder som bloggade. Hon verkade dessutom vara en härlig människa. En rolig norska.  

Nästan på en gång började jag kommentera. Den första kommentaren var under ett seriöst inlägg som handlade om konflikträdsla. Dagen efter hade Egoinas mamma gjort ett inlägg av min kommentar, och jag blev otroligt förvånad. Jag var van vid att läsa storbloggarna och där fick man aldrig respons på sina kommentarer. Det kändes riktig roligt att hitta något helt annat, som jag inte ens visste existerade. Dessutom gillade jag det hon skrev, så jag fortsatte både läsa och kommentera. Och hon fortsatte till min lycka att svara på mina kommentarer och påstod dessutom att jag var rolig, något som jag inte hade en aning om att jag kunde vara. Vi "fann" varandra och till slut började vi också maila varandra.

Ja, det var så det hela började och nu, nio månader senare har jag, tack vara Egoinas mamma, egen blogg och hon har blivit min vän på riktigt. Min käraste väninna som jag kan prata om precis allt med. Vi har aldrig träffats i verkliga livet, men det känns ändå som hon är den som vet mer om mig än någon annan. Många säger att det är en annan sak att träffas "på riktigt", men det struntar jag i. Jag vet att Egoinas mamma är underbar även i den verkliga världen. Det känner jag genom den mailkontakt vi har, och jag är inte det minsta orolig för vad jag ska känna när vi ses. 

Storbloggarna har jag lämnat, utom Egoina såklart, och några få andra som jag läser vid enstaka tillfällen. Det kan vara kul ibland, men absolut ingenting jämfört med den kontakt man får med människor i den lilla bloggvärlden. Där finns inget hat. De elaka kommentarerna är få. Det ger mig mycket att vara delaktig i den världen. Och det har, som sagt, gett mig en mycket, mycket god vän, Egoinas mamma.

Hoppas du får en underbar dag idag Em, och att du får fira den precis som du själv vill. Du är värd allt gott i världen. Stor kram och Grattis till dig från mig! :D                           

Kommentarer
Postat av: Pia

Jag håller med dig i allt även om jag inte har riktigt samma kontakt med henne som du har. Men att jag räknar henne som min bloggvän, absolut!Jag har träffat två av mina bloggvänner IRL och det var som att möta en gammal vän. Ingen pinsam tystnad utan bara "babbel" i massor och glädje över att få ses på riktigt! Det var två höjdpunkter under 2009 faktiskt!Jag tror att det är för att man skriver "på riktigt".. Även om man kan spetsa till saker ibland i sina inlägg, så är det OSS det handlar om, vårt riktiga jag. Och med dem som man får mail- och telefonkontakt med.. ja de visar sig alltid vara de vi trodde att de var! Så är i allafall min upplevelse!Å visst är det underbart(o samtidigt lite märkligt) att man kan få så fina vänner genom sin blogg!! :o)

Vänner som dig, EM och många andra! Kram!

2010-01-01 @ 14:20:35
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Beate

Vilken fin, ärlig och varm hälsning till din vän Em. Tänk att man kan bli vänner "på riktigt" genom en blogg. Nu är ju både din och Em:s blog av "hög kvalitet" (enligt mitt tycke) och det njuter jag gärna av.

Har faktiskt själv också blivit vän med en annan bloggare. Vet inte men just kommentarerna är avgörande hur man "lär känna" en person. Om den är ärlig, verkligen bryr sig om det man har skrivit osv.

Fler sådana som du och Ems mamma säger jag bara... och några till:-)))

2010-01-01 @ 14:34:36
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Em

Vad gullig du är! Tusen, tusen tack! Och att du har gjort ett inlägg om det hela! Jag hade inte klart för mig hur du och jag "kom i gång", jag vet bara att jag uppskattade dina kommentarer så otroligt mycket och det gör jag fortfarande. Nu måste jag gå bakåt i min blogg och kolla, för nu vet jag vart jag skall leta. Det får nog bli lite senare ikväll, för snart skall jag göra mig i ordning för att gå ut och äta med Egoina.Du är även min bästa vän, jag har berättat saker för dig som ingen annan vet och det finns mer som nog kommer fram när vi träffas. Du är en underbar människa, så god, varm, snäll och inte minst klok!Jag avslutar med att igen säga: Tusen, tusen tack, underbara Gun! En stor kram från mig! K

2010-01-01 @ 15:13:53
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Tiara

Haha jag kommer ihåg när jag hittade Egoinas Mammas blogg. Det var på samma sätt. Men jag blev så förvånad över att hon inte hade någon rolig design, så jag erbjöd mig att fixa den, men jag trodde aldrig att hon skulle svara på min kommentar. jag blev glatt överraskad när hon faktiskt ville ha min hjälp.

Egoinas mamma är en underbar människa, det håller jag med om. Och det vet jag med, trots att jag aldrig har träffat henne IRL..GRATTIS EGOINAS MAMMA!!! =D

2010-01-01 @ 15:20:04
URL: http://tiiara.blogg.se/
Postat av: Janne

Kul att läsa om första gången du hade kontakt med henne.Jag kan bara hålla med i din hyllning. Hon är en fantastisk människa med en stor personlighet som det inte är svårt att gilla. :D

2010-01-01 @ 15:37:23
Postat av: Jess

Så fint du har skrivit om din vän! Jag håller med dig om att man kan träffa väldigt fina människor genom bloggen!

Hoppas du hade en trevlig nyår med dina nära och kära och att dina värktabletter hjälper. Ha en fin dag!

2010-01-01 @ 15:38:13
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: thakock

Det är verkligen kul att man kommer så nära varandra! Och håller absolut med på att man kan hålla sig inom den lilla bloggvärlden för det är så mkt trevligare. ;D2010-01-01 @ 16:10:02
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Marina

En varm beskrivning av en blogg vän.

Roligt att ni delar med er av er historia. jag känner igen en del av det du skriver. Just att vara ungefär i samma ålder och ha lite gemensamt är kul, sen också att följa några som lever helt annorlunda än sig själv är i och för sig också roligt.

Ha en bra kväll. :D

2010-01-01 @ 16:10:31
URL: http://gallerigavelin.blogg.se/
Postat av: Vigdis

Hoppas du hade ett trevligt nyårsfirande.

Önskar dig ett underbart 2010! =)

*Kram*

2010-01-01 @ 17:24:23
URL: http://nyandning.blogg.se/
Postat av: Ellis

Gott nytt år Gun!

2010-01-01 @ 17:35:52
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Myaraq

Vad fint inlägg!

2010-01-01 @ 17:54:21
URL: http://myaraq.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Håller man sig till de mindre bloggarna kan man hitta riktiga guldkorn. Det är ju där man oftast får respons och kan träffa på trevliga människor!

Du måste förresten ha ett otroligt minne, jag kommer sällan ihåg hur jag kommit i kontakt med folk om det skett via nätet. Jag får vara glad att jag kommer ihåg hur jag träffat folk jag känner "på riktigt"! ;0)Önskar dig en god fortsättning på det nya året, nu ska jag och gratta din väninna! :0)

2010-01-01 @ 18:16:56
URL: http://yvoeri.blogspot.com/
Postat av: Mia systeryster

Vilken fin hyllning till en fin människa. Jag läser heller aldrig de "stora" bloggarna, då de känns väldigt opersonliga. God fortsättning=D

2010-01-01 @ 19:12:33
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: Sara - Welcome to Saradise

hon är verkligen one of a kind, egoinas mamma :D

2010-01-01 @ 21:38:35
URL: http://snuffsaan.blogg.se/
Postat av: Britt

Ja all heder till Egoinas mamma! utan henne hade jag inte vetat att du fanns, eller Ellis eller Janne. Det var ert gnabbande i EM:s blogg jag föll för och blev kvar. God fortsättning på det nya året Gun!

2010-01-01 @ 22:00:01
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Em

I morgon skall jag mysa med att läsa din första kommentar och så vidare. Jag har inte hunnit idag, men då har jag också något mycket kärt att se fram emot.Nu är det sängen som gäller, jag skall sova själv i natt, men det är nog lika bra, jag är jättetrött.God natt, underbara, fina Gun! Natta-kram.

2010-01-01 @ 22:00:20
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Ulrika Fabulousforty

Å vad fint och gulligt skrivet!! Ni är kloka, roliga och fantastiska kvinnor båda två! Grattis till er som har hittat varandra och till mej som får vara med er och "leka"! Har ni bestämt att träffas i verkliga livet? Ser verkligen fram emot dom blogginläggen!!!

Kramar!!

2010-01-01 @ 22:16:49
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Em

Sv: Hahaha! Ja, ring han! (Vilken idiot! :D)

NU lägger jag mig! KRAM

2010-01-01 @ 22:19:21
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Britt

SV: Jag kan bli som fett-doktorn! Jag måste nog själv leva efter dieten i ett halvår innan jag lanserar den...men sen blir det ett samtal till Aftonbladet ;D

2010-01-01 @ 23:00:19
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Tiara

Sv1: Mm, man inser inte hur farligt och onödigt det faktiskt är förrän man är med om något sånthär. Och hela kvällen satt jag faktiskt och tänkte på min stackars lilla kise som är helt ensam hemma i ett område där man antagligen inte är så försiktig när det gäller fyrverkerier..Sv2: Hahaha det måste jag genast kolla upp x)Sv3: Hahah njaa.. trosskydd är i alla fall bättre än en blöt tröja x) Jag tror inte att jag behöver köpa amningskupor riktigt än, då jag bara "mjölkas" då och då, inte alls så ofta, och vanligtvis inte så mycket när det faktiskt händer..

2010-01-01 @ 23:09:09
URL: http://tiiara.blogg.se/
Postat av: Ulrika Fabulousforty

SV: Jag har min bästa, äldsta barndomsvän i Knivsta, så det händer att jag befinner mig i krokarna av Uppsala då och då...:)

2010-01-01 @ 23:15:26
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Ellis

Hälsade Musonen dig gott nytt år från mig igår natt? :D

2010-01-01 @ 23:27:38
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Ellis

Haha skall du säga ;)sv: Haha vad trist! Jag skrev och önskade er allihop ett gott nytt år och att han skulle hälsa dig massor, haha.

2010-01-02 @ 00:21:33
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: tobys.se - En släng av ADHD och hjärnsläpp

Så bra skrivet.och SÅ sant.Våran lilla bloggvärld är nog den BÄSTA :)

2010-01-02 @ 00:31:52
URL: http://tobys.se
Postat av: Ellis

HÅLLER MED TOBY! :Dsv: Ja jag får hoppas det ! :D

2010-01-02 @ 00:49:51
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Vickan

Det är en fantastisk kvinna den där egoinas mamma! Lite synd tycker jag att inte veta vad hon heter på riktigt. Men jag har förstått att ni matchar varandra rysligt bra!Hoppas du hade en bra nyårsafton! Kramar!

2010-01-02 @ 00:53:01
URL: http://fantasticsecrets.blogg.se/
Postat av: Amanda

Otroligt hur man kan finna folk bara av en slump...

Och GRATTIS till henne. =)

2010-01-02 @ 01:15:15
URL: http://medelrutanvingar.blogg.se/
Postat av: elinn

allt bra med dig? :)

ser du fram emot det 2010?

2010-01-02 @ 02:56:21
URL: http://elinnjl.blogg.se/
Postat av: Selma

Visst är det fantastiskt vad mycket trevliga människor det finns i sajberspejs.

2010-01-02 @ 07:46:25
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: fashionhaggan

vilket fint inlägg, jag håller med dig hon är så rolig Eogoinas mamma och det är du också, bloggvärlden är en trevlig plats även om man inte är 20 år.

2010-01-02 @ 07:58:24
URL: http://www.metrobloggen.se/fashionhaggan
Postat av: Janne

Det var längesen du uppdaterade mig/oss om hur du mår med rygg och allt? Funkar Citodon?Godmorgon fina Gun! :D

2010-01-02 @ 08:00:59
Postat av: ~Kina~

Va kul att läsa hur ni hittade varandra. Jag har aldrig läst någon av stor/kändisbloggarna. Kan kika in på nån ibland men aldrig följt. Tycker om att läsa om "vanliga" människor. Dig hittade jag genom EM vilket jag är enormt glad för. Kram!

2010-01-02 @ 08:50:45
URL: http://sandmellantarna.com
Postat av: Em

God morgon, härliga Gun!

2010-01-02 @ 09:14:48
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Renee

Jag håller med dig Gun, visst är det kul att få kontakt via bloggen! Du verkar också vara en varm och härlig människa.

2010-01-02 @ 09:44:04
URL: http://reneemari.blogg.se/
Postat av: Ulla

Jag förstod aldrig riktigt vad det skulle innebära att börja blogga. jag var inte beredd på att möta så många nya vänner för även om man aldrig har träffats så blir det viktigt att följa bloggvännens liv och leverne. Kommunikation av idag ser ju inte ut pöå samma sätt för som t.ex 20 år sen. jag gillar den stora bredd som t.ex blogg och facebook skapar av möjligheter att hålla kontakt

Grattis till EM!

2010-01-02 @ 10:58:09
URL: http://ulla67.blogg.se/
Postat av: anne

Jag tror inte alls att ni skulle ha minsta problem med att träffas på riktigt, två genomsympatiska och roliga och skärpta kvinnor som vill andra väl, det kan bara bli bra!!! :)

2010-01-02 @ 11:59:00
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Robert

Godmorgon Gun! :D

2010-01-02 @ 12:21:30
Postat av: Ulrika Fabulousforty

SV: Tänk vad världen är liten, det förvånar mig gång på gång. I Knivsta har jag varit många, många gånger genom åren! Snart dags för ett besök igen tror jag. Vem, vet då kanske vi ses?

Kram på dej Gun!

2010-01-02 @ 12:22:31
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Daniel

Hon verkar så jordnära å naturlig

Som en sann vän- som du!Grattar henne

2010-01-02 @ 12:37:17
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0