Vad tycker ni?

Så är allt som vanligt igen. Ingen liten Mu som springer runt här och bara två som ska ha middag istället för uppemot åtta personer. Det har varit jättemysigt, som vanligt, och snart får vi se till att träffas igen.
En sak som jag har funderat på är det här med att publicera bilder på sina barn och barnbarn på bloggen. Många är emot det och anser att man "hänger ut" dem när man gör så. Jag gör det ju mycket för vår egen och hennes föräldrars skull, för att ha som minne sen, för att hon själv ska kunna läsa och se bilderna när hon blir stor. Och jag tänker på att det kan vara kul för släktingarna i norrland att se vad vi har för oss.
Och när jag nu har fått ett så underbart litet barnbarn så vill jag ju visa upp henne för hela världen. Eller åtminstone för mina bloggläsare, och jag kan ärligt talat, egentligen inte förstå vad som skulle kunna vara så hemskt med det.
Vi lämnar inte ut hennes namn, visar bara gulliga, mysiga bilder, inget som vi tycker är kränkande, och aldrig naken. Så vad skulle kunna hända egentligen? Kommer Lilla Mu att bli arg på mig när hon blir stor? Kommer någon kunna utnyttja bilderna till något? Eller varför ska man inte? Är det något jag inte har förstått?

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Först?

2010-10-18 @ 18:24:46
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Svorskan

Jag tänker som du gör, jag förstår inte vad som är fel när man bara undviker att visa upp foton där de är nakna. Däremot kan jag förstå att kändisar låter bli pga faran för kidnappning och sånt. Jag kan inte riktigt sätta mig in i att ett barn som blir tonåring skulle bli arg eller upprörd för foton från när de är små heller. Men klart, när barn är så stora att de kan säga att de inte vill, så låter man bli också, - men det säger ju sig själv. Nej, jag ser inget fel i det.Däremot är jag öppen för att omvärdera min syn om någon har bra argument för motsatsen, för visst skall barnets framtid komma i första hand och jag tolkar det som att det är just därför du har skrivit inlägget också.Bra inlägg, bra och viktigt ämne!

2010-10-18 @ 18:28:59
URL: http://svorskan.se
Postat av: Ama de casa

Jäpp. Först. Jag tror jag håller på att utveckla nån ny sorts mani här...Va? Heter hon inte Lilla Mu? Nu känner jag mig jättelurad. :-) Jag tycker inte att det är nåt fel i att lägga ut bilder när det ändå är så pass anonymt (fast jag kan inte riktigt smälta att hon inte heter Lilla Mu på riktigt).sv: Visst är hon underbar, Diana! (i alla fall när hon inte hotar med knivar och så... :-) )

2010-10-18 @ 18:30:20
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Gun

Svorskan: Ja, det är därför, för jag är lite orolig att jag gör fel. Man vill ju inte göra fel med en så viktig person som ens älskade lilla barnbarn.

Och jag förstår också kändisar, men får ibland en känsla av att vissa (icke kändisar) som tycker det är helt fel att visa upp sina barn på internet verkar tycka sig vara lite "förmer" än andra. Jag vill inte vara elak, men som om hela världen skulle bry sig om deras bilder liksom, om du förstår vad jag menar. Eller så är det jag som inte fattat grejen.

2010-10-18 @ 18:45:33
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Sv: Ja, lite så kan det uppfattas, men ibland finns det kanske någon hotbild vi andra inte vet om. Jag vet inte. Skall bli spännande att se om någon har en annan vinkling på det, för som sagt, ämnet är viktigt och intressant. (Det verkar svårt för oss att bråka med varann i ämnet. :D)

2010-10-18 @ 18:49:28
URL: http://svorskan.se
Postat av: Svorskan

Sv: Jag vet. Jag svarade dig igen innan du sa att du hade svarat mig, så du hann inte säga att du hade svarat mig innan jag hade gjort det. :D

2010-10-18 @ 18:59:23
URL: http://svorskan.se
Postat av: Gilla

Jag är sån, att jag inte lägger in bilder på varken vuxna eller på barn men om, så har jag fått lov.Att jag har bestämt mej för det, beror på att ett av Sibbelins barnbarn blev sur och arg, för att jag hade visat henne och hennes syster, när de stod och sjöng för mej på ett annat ställe än i min nuvarande blogg. Hon ville inte bli fotad överhuvudtaget, när jag försökte sen. Men nu har hon blivit nästan tonåring och är med och spelar och sjunger officiellt. Men det är därför jag inte brukar visa folk utan lov.Svar: Roligt att du tycker att Noack är gullig och att du gillade hur vi har det hemma.Kram/Gilla

2010-10-18 @ 19:16:35
URL: http://trebgilla.blogspot.com
Postat av: Åsa

Jag tror hon kommer bli jättekränkt när hon bli stor och ser att du lagt ut en bild när hon har en pytteliten trähatt på huvudet.....

(OBS, nu var jag jätteironisk, bara så du vet) =)

2010-10-18 @ 19:34:54
URL: http://spinninghead.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Jag tycker inte det är fel så som du gör, bilderna är ju inte så att de "hänger ut" Lilla Mu. (Som jag för övrigt tror heter Lilla Mu på riktigt, du försöker nog lura bort oss nu...)

Bilderna är ju i ett sammanhang, du berättar var ni gör tillsammans när ni träffas, men så förstår väl alla att ni gör så mycket mer som du inte visar upp. Jag har svårt att se hur det kan vara skadligt. Jag tror man känner själv vad som är ok och inte. I det här fallet är det är ju ditt barnbarn, och bara du och hennes föräldrar kan egentligen säga och känna vad som är rätt. Känner du/ni när Lilla Mu blir lite äldre - vilket kan vara redan imorgon eller om fem år eller ännu längre fram - att hon inte ska få vara med på fler bilder i bloggen är det ju bara att sluta lägga ut bilder. Det är ju din blogg och där bestämmer du! Och när Lilla Mu blir lite äldre än vad hon är nu kanske hon säger stopp också, hon kanske hellre håller sig bakom kameran då. ;0)

2010-10-18 @ 19:39:26
URL: http://yvoeri.blogspot.com/
Postat av: Hillevi

Var och en gör som de vill, förstår båda sidorna av resonemanget.

Mitt motto är som alltid leva och låta leva... :-)

2010-10-18 @ 19:53:58
URL: http://ihuvudetpahillevi.blogg.se/
Postat av: Diana

Jag respekterar och kan förstå de flestas åsikter kring detta. En av mina väninnor vill inte ha några bilder på sonen på nätet alls och det respekterar jag (lilla E) medan andra väninnan är det fritt fram för med namn och allt. Dagen jag får barn kommer den att vara med på nätet, inga helnäckbilder men annars kommer allt dokumenteras. Jag vill ju att världen ska se mitt underverk!

2010-10-18 @ 19:58:03
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Aurora

När jag började blogga bestämde jag mig för att vara anonym. Men som läget är nu så vet många vem jag är. Jag fösökte till och med blogga under mitt namn. Men si det ville tydligen inte övriga bloggare. Kram

2010-10-18 @ 20:00:27
URL: http://www.metrobloggen.se/oro
Postat av: Petra

Jag är med dig. Tänker som du. Så länge man inte lägger ut bilder som är "kränkande". Och vilka bilder på en söt liten tjej är det?Tycker föräldrarna att det är ok att lägga ut bilder så bara kör.

Jag tycker att hon är så söt att världen borde få se henne, dela med dig av hennes leeende..2010-10-18 @ 20:00:35
URL: http://misspetra.se
Postat av: Petra

Jag är med dig. Tänker som du. Så länge man inte lägger ut bilder som är "kränkande". Och vilka bilder på en söt liten tjej är det?Tycker föräldrarna att det är ok att lägga ut bilder så bara kör.

Jag tycker att hon är så söt att världen borde få se henne, dela med dig av hennes leeende..2010-10-18 @ 20:00:35
URL: http://misspetra.se
Postat av: Thalgman

Tycker väl att det är helt ok, ..

Sv: Tack för kommentarer, jag trivs NU i min blogg....

2010-10-18 @ 20:10:33
URL: http://thalgman.se/book
Postat av: Robert

Inte nån fara, vad vi vet. :)

2010-10-18 @ 20:20:55
Postat av: Mia systeryster

Jag tycker inte att det är fel,Du lägger ju bara ut fina kort!! Mina barn däremot är så pass stora så de har sagt nej till att vara med i bloggen, och det måste jag respektera.Det jag skriver om dom eller om jag mot förmodan skulle lägga ut ett kort, då har de tillåtit det!

Du gör inget fel alls tycker jag!!

2010-10-18 @ 21:43:23
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: Jess

Så länge man inte lämnar ut personuppgifter tycker jag det är ok!

2010-10-18 @ 22:07:26
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Ally

äh, hela det här påhittet om att internet är så farligt är så himla överdrivet....

2010-10-18 @ 22:07:37
URL: http://alexitas.se
Postat av: Alexandra

Jag tänker som du. Det är ju knappast några farliga biler. :-) Bara fina och gulliga.Ha en fin vecka!

2010-10-18 @ 22:16:31
URL: http://lysandeogonblick.blogspot.com
Postat av: Ama de casa

Nu när jag läser allt detta... Undrar om jag måste fråga Anders innan jag lägger ut nästa bild. Kanske jag till och med måste tala om att jag har en blogg?

2010-10-18 @ 23:10:24
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Jäpp först! Jag kommer att sprida en epedemi av fobier ;-)

2010-10-18 @ 23:28:16
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Fast det är mycket lättare att bli först hos mig än hos dig. Hmmm... Måste nog sätta upp lite handicap-regler. Beroende på besökarantal, hur frekvent man bloggar och så vidare. Du kommer att få en LÅG hangicap (visst heter det så i golf). Du som är så poppis. I alla fall hos mig :-)

2010-10-18 @ 23:31:20
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

sv: Ja, där SER du! Om man hittar en nolla hos mig, då kan man typ vinna hela finnkampen (sex, STYCKEN alltså din snuskhummer!)

Därför måste man ha ett handicap. Jag känner mig väldigt internationell när jag skriver det. Handicap.

:-)

2010-10-18 @ 23:34:19
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ellis

Äh så länge jag har Alex och andras tillåtelse att lägga upp bilderna så gör jag det jag finner de inte fel :)

2010-10-18 @ 23:35:12
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

AAAAiiiiaaaaiiiaaajj will aaaalveeeejs love joooo-oooo-o-ooo-o-o :-)

Godnatt, fina Gun!

2010-10-19 @ 00:12:09
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ellis

sv: HAHAHAHAA dina två kommentarer i följd fick mig att garva så hårt att de gjorde ont. Det var ren humor hahahaha

2010-10-19 @ 01:19:55
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Diaan

Vaddå läsarna flyr fältet, du får ju hur mycket kommentarer som helst!

2010-10-19 @ 03:46:14
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Diana

Sv: Jepps, bäverfitta var den tidens björnfitta... huvuden var kanske mindre då eller så är bäverhonor nåt otroligt slappa... ;)

Hehe, massa fula ord jag skrev nu va? Coooolt!

2010-10-19 @ 03:55:24
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Janne

Godmorgon!Diana: Hahaha, vad roligt det var att se såna ord från dina fingrar. ;)

2010-10-19 @ 05:44:12
Postat av: Svorskan

God morgon! :D

2010-10-19 @ 06:18:59
URL: http://svorskan.se
Postat av: Malin

Jag gör likadant, dessutom så skriver ju jag oxå vad dom heter. Ser absolut inget fel i det och är övertygad om att lilla mu inte kommer bli arg i frramtiden utan bara kommer tycka det är kul med alla bilder som finns här.

Kram

2010-10-19 @ 07:47:21
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Renee

Jag kan inte heller förstå varför det skulle var fel att visa rara gulliga fina bilder på nära och kära. Vi vill ju visa upp det vi tycker är fint. Kram

2010-10-19 @ 08:01:10
URL: http://reneemari.blogg.se/
Postat av: LiLo

Mina ungar är ju stora (20 å 22, jag nämner dem aldrig vid namn och den yngre nämner jag knappt alls, på hans egen begäran. Lilla Mu är ju supergullig, så henne VILL man ju titta på !

2010-10-19 @ 08:57:55
URL: http://svejsan.bloggplatsen.se
Postat av: jejje

härligt ni verkar haft det:)).....-intressant det du tar upp,jag har själv funderat på det,ang. mina barn.Vad ska man vara rädd för,det är ju vettiga bilder:))jag tror som du.Nu j-klar ska jag stoppa in nån bild på barnen,eftersom vi har släkt i södra sverige:)ha en underbar dag/kram

2010-10-19 @ 09:04:56
URL: http://livetpastorholmen.blogspot.com
Postat av: Pia Hagman

Jag har varit restriktiv med att lägga ut bilder på folk överhuvudtaget.. Var nog lite nojig i början.. Nu har jag slappnat av lite, men jag kollar ändå alltid med berörd person först, om jag får sätta ut det i bloggen.Jag blir nervös när jag ser t ex ett foto på ett barn som springer naken på gräsmattan. Jag, och de allra flesta, ser en söt nakenfis som au naturell välkomnar solen och värmen på sitt bara skinn, men jag kan tyvärr också se framför mig hur en pedofil högerklickar på bilden och vips är den i hans(eller hennes) dator.Men dina underbara bilder på Lilla Mu är ju inte av den sorten. Om föräldrarna godkänner att du lägger ut bilderna så är ju allt okey. Jag tror att Lilla Mu kommer att vara stolt över att fått så stor plats i din blogg. Absolut!!!PS. Hoppas det inte gjorde något att jag lämnade ut ditt mobilnummer till The Studio.. Det är ju bara att tacka nej om du inte vill.. Jag brukar inte göra sånt(lämna ut uppg utan att fråga första) men det bara blev så. Hoppas jag blir förlåten!! viftar med ögonfransarna

2010-10-19 @ 09:17:16
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Beate

Du är stolt över lilla Mu och hon är en av många behållningar i din blogg. Som du säger så är hon "anonym" och det kallar jag inte för att "hänga ut". Jag gör ju samma sak med Raddes lilla Nika.

Barn förändras ju dessutom så även om man visar upp dom som små är det ju ingen som känner igen dom när dom blir vuxna.

Däremot skulle jag inte visa upp vuxna (inte ens mig själv) på bloggen. Vad gäller mig så har jag alldeles för lite civilcourage för det (det trodde du inte va;-)) Vad gäller personer ska jag nog bli bättre på det, men man måste ju alltid fråga först så...

2010-10-19 @ 09:19:48
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Ama de casa

DAGS ATT VAKNA!

Gomorron :-)

2010-10-19 @ 09:26:49
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Thakock

Ähh, jag tycker inte det spelar så stor roll.

Det är ju normala bilder du visar.Det enda jag kan tänka på är att hon inte själv får bestämma om bilderna ska visas.jag frågar ju alltid dom jag lägger ut på bloggen så det är ok.

2010-10-19 @ 09:32:14
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Gun

Janne: Godmorgon! :D

2010-10-19 @ 10:29:39
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Gaymasen

Inget fel med det alls.MEN. Jag förstår mig inte på de "mammabloggar" som ENBART lägger ut bilder på deras barn - alla möjliga konstiga ställningar, nakna, etc. Det är lite... odd. Jag menar; de har ju inget själva att säga till om. Men vanligt naturella bilder, när de leker, kladdar, etc. tycker jag bara är mysigt att se. Kul för er. Kul för oss. Kul för släktningarna. Kul för baby senare. :)(Vem vill inte ha fler bilder från när man är liten liksom??)

2010-10-19 @ 13:52:35
URL: http://gaymasen.se
Postat av: Nina

Beror helt och håller på vad det är för bilder. Så länge dom inte är kränkande, nedsättande eller förlöjligande, naket, pottbilder...typ bilder som man själv inte skulle vilja bli uthängd med, men med ännu snävare ramar eftersom det är barn.

Men det är en svår balansgång.

2010-10-19 @ 21:45:02
URL: http://www.nina247.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0