Julrester

Ja, nu tänker jag visa närbilder på blommor igen. Det är ju så kul att spraya lite vatten och gå lös med kameran. Och något ska man ha de tråkiga julblommorna till innan de åker i soporna. Jag måste ju träna på att fota också, förstår ni väl. Jag kan absolut ingenting.. men försöker i alla fall lära mig.




Det var den röda amaryllisen det.

Även de äckliga småkrypen på julrosen har fått sig en rejäl dusch, fast med såpvatten, och spolats ner i avloppet för att döden dö. Rätt åt dem.

Självklart måste äckliga små löss dokumenteras med kameran. Här tas ingen hänsyn till känsliga läsare. Själv led jag av ett enormt obehag under fotograferingen, så det är inte mer än rätt att ni också får känna av lite rysningar. ;)

Jag ryser förresten fortfarande så fort jag ser den numera lusfria blomman i köket.

Om det inte går över kommer den snart hamna i komposten.

Nog om det, jag antar att ni undrar hur det går med världsrekordet?

Jo tackar som frågar, det går bara bra, den vita amaryllisen fortsätter växa på längden. Den har inte gått av än, men snart så är det kört. Så blir vi kanske av med julen någon gång..

Slut för idag, tack för idag.

Perfekta söndagen

Har varit på en härlig söndagspromenad i solen.

Har ju ett monster på besök som måste rastas. Här sitter hon i tronen, som genast blev hennes självvalda favoritplats.

Mostret är inte så läskig som man kan tro, utan hur snäll, söt och fin som helst. Tyvärr blir hon snart hämtad.

Då ska vi testa banoffepaj. Fick det på jobbet en dag och tänkte kolla om alla andra gillar det lika mycket som jag.
Maken till enkel tårta att göra har jag aldrig varit med om, även om det tar några timmar att koka kondenserad mjölk (det står minst tre timmar i receptet, men jag kokade två och en halv efter tips på jobbet. Precis lagom mjuk kolasmet blev det).

HURRA!!!

Har fått UNDERBARA nyheter!

Det är så att ingen mindre än den fantastiska MUDOTTERN herself i egen hög person har sparkat igång sin blogg igen!

Jag blev så glad att jag gjorde fyra saltomortaler på vardagsrumsgolvet!

Eller hade i alla fall gjort, om jag bara hade kunnat.

Hurra hurra hurra!

HURRA! :D

:D:D:D:D:D:D

Ja. Jag tror ni fattar nu, hur kul jag tycker det är.



Småkryp

Med macroobjektivet upptäcker jag sånt jag inte sett förut.

Hur en knopp ser ut på nära håll,

vilka härliga färger som kan finnas i en blombukett,

hur coola ståndare och pistiller kan vara.
Men.. ser ni vad jag ser? Något med ben.. där under..??

Kliar det på er också nu? ;)

Skruvarna lossnar och ryggen går av :(

Efter att under svåra svårigheter och smärtande smärtor ha golvstädat golvet meddelas härmed att horni på obestämd tid går i strejk gällande allt vad golvstädning heter.

Övriga familjemedlemmar får i fortsättningen välja mellan att ha ett dammigt golv och därmed en sur och grinig horni i sitt hem, eller att själva dammsuga en gång i veckan och allt är frid och fröjd vad gäller hornis humör.

Ett foto för att lätta upp stämningen lite.

En fullt normal och sansad amaryllis som växer och blommar precis som amaryllisar ska (om ändock en aning sent), och en som fått storhetsvansinne och satsar allt på att komma med i nästa upplaga av i Guiness rekordbok.
Varje gång jag tittar på den har den vuxit ett par centimeter till.

Mesen jag

Jag är så sjukt trött på torsdagar. Med risk för att vara tjatig undrar jag ännu en gång hur i hela fridens namn ni andra orkar jobba heltid?

Jag är för snäll också. Med betoning på FÖR. Fick fel på lönen. Det fattas nästan 70 timmar.

"Neej då, jag behöver ingen extra utbetalning, jag kan vänta till nästa lön", hör jag mig själv säga (med överdrivet trevlig röst), samtidigt som jag inombords vrålar "RO HIT MINA PENGAR OMEDELBART!!!".

Ja ja, det ordnar sig.

Nä, nu måste jag göra en kraftansträngning och slänga ner några frysta varmkorvar i en kastrull. Om vi har tur kommer Mumannen hem med korvbröd någon gång framåt natten.

Dagens...

...frukost, hade den här semlan gärna fått vara, men den finns inte mer för den var gårdagens lunch.


Årets första för min del. Det är ju skandal att jag inte ätit någon förrän nu, jag som är semloman och allt. Det var ännu godare än jag mindes att det skulle vara. Så årets sista var det ju knappast.

Vi får väl se hur många jag hinner trycka i mig innan semmelmakarna slutar tillverka dem.

Varför slutar de tillverka dem förresten? Idioti..

Hur ofta kan man äta semlor utan att det räknas som överkonsumtion? Tänk på att man måste trycka i sig hela årets semlor på kortare tid bara för att semmelmakarna är så lata..

Tröstmat = semlor

Mina födelsedagsblommor innan de vissnade. Jag älskar mitt nya objektiv!


Men oj, vad trött jag blev. Lite sjuk till och med. Sprängande nack- och huvudvärk och ont i varenda led och muskel. Olidligt morgonpigga Mumannen väckte mig vid halv tio. "Ska du inte vakna snart...?" "Jo... typ NU, tydligen", tänkte jag då, men hade stora problem med att öppna ögonen. Nu har han åkt och handlat. Jag hoppas verkligen han köper semlor.

:(


Nu har fina, söta Botswanasvärdottern åkt.

Det känns ju inte bra, det gör det verkligen inte. Men det är som det är, hon måste hem nu.

Det är inte mig det är synd om, det är det absolut inte.

Men nästan en hel månad har vi haft besök av barn, barnbarn och svärbarn. Så tomt och tråkigt känns det ju även för mig.

...

Det är illa nog att hitta på bloggämnen, jag kan inte tänka ut en smart rubrik varenda gång också...

Jag har inte hunnit blogga. Har haft fullt upp med skotillverkning. Och jag har jobbat. Spelat wordfeud. Nu tog visst ursäkterna slut..

Eller, vi hade besök en dag också. Jättetrevligt och oväntat finbesök, av flickan på bilden ovan. Ja, Mudottern och hennes pojkvän var också här. Det var ju kul det med förstås. ;)

Den söta lilla damen (hunden) ville stanna hos mig (tror jag säkert) men det fick hon tyvärr inte.

Nu är i alla fall de små skopresenterna klara. Plus lite annat.

De ska följa med ända till Botswana, som sagt. Imorgon, inte idag som vi först trodde. Där är det högsommar och värmebölja nu. Jag funderar på att också följa med.

Skofabriken goes international

Det har kommit en beställning av ett antal minidojjor som ska fraktas till Botswana på fredag. Det finns alltså de på andra sidan jordklotet som gillar mina små skosmycken! :)
Och man måste ju liksom tänka på sitt internationella rykte, så det är bara att ta en paus i pausen och se till att sparka igång tillverkningen igen i ett par dagar.
Det gör jag så gärna.

Blom-horni

Jag vet, jag vet, jag skulle ju få mera tid för bloggen! Men det fick jag inte. Jag har så mycket att göra så det är inte klokt! Snart vissnar alla födelsedagsblommor och innan dess måste jag fota flera gånger om inuti varenda en med mitt nya objektiv.


Amaryllis


Blomma som ni säkert vet namnet på.


Halvvisset rosenblad med vattendroppe.


Samma rosenblad med en annan vattendroppe.


De här får ni klicka på om ni vill se dem större (det är dock tyvärr bara en vanlig blomma även det här, inget porrigt självporträtt, som Mumannen trodde när han såg bilderna).


Vi får väl se om veckobloggen fortsätter vara en veckoblogg, eller om ni får se min utveckling som hobbymacrofotograf vareviga dag i fortsättningen. För något annat har jag inte att berätta just nu. :)

Grattis

Söndagens frukost. Men det skulle kunna vara idag,
för idag fyller världens bästa finaste Mudotter år!


JÄTTESTORT GRATTIS till Mudottern!

(Och grattis till mig som blev mamma för 28 år sedan idag:))

Födelsedag

En bra födelsedagshelg har det varit.

Det ringde på dörren när jag gick i mjukisbrallor! Fick skynda mig se lite mer anständig ut (medan Mudottern försökte ta oanständiga bilder!) för nu var det plötsligt tårtdags..


Jag fick en halsduk som jag sneglat på länge. Musonen blev avundsjuk..


Här sitter den på rätt person.


Fick det här otroligt fina kortet från Diana, som hon gjort själv.


Jag är visst född samma datum som en massa andra kändisar.


Jag älskar att få blommor!






Här sitter jag och bloggar och dricker te. Och jag föddes tydligen för en hel evighet sedan.. (1962!!! Det är ju 50 år sedan!!!).


Favorittårta.

Jag fick en massa kontanter som var tänkta till något som jag länge velat ha, ett macroobjektiv! Så, vi åkte och köpte det idag. :)

Har försökt prova mig fram med det lite (ganska mycket) (typ hela kvällen) på blommorna.








Jättestort TACK till alla som gratulerat mig här i bloggen! Har inte hunnit tacka alla personligen än, men hoppas få lite mer tid till bloggen och kommenterandet nu när ledigheten är slut (hur konstigt lät inte det där då..?).

Ja, nu är det i alla fall slut med firande på ett tag. Mudottern fyller inte förrän på onsdag.

Så kan det gå..

Jag skulle ju inte fira min födelsedag... ??? :D

Ja ja, nu måste jag stryka och duscha. Vi hörs imorn hörni.

En dag äldre än igår

Långskaftade rosor till mig från Mumannen. :)


Okej då, jag erkänner, jag fyller jämna år idag. STORT TACK till alla som redan sagt grattis, trots att jag inte yppat ett ord om det i bloggen förrän nu. Någon annan har visst skvallrat. :)

Det blir lugnt idag, om jag får som jag vill, och det får jag nog eftersom jag själv sagt ifrån det mesta av eventuellt firande. Jag gillar att fira andra, men är inte mycket för att själv få en massa uppmärksamhet. Och det är ju den som fyller år som bestämmer, eller hur?

På lördag kommer dock släkten. Det kan ju vara kul att träffas för en gångs skull, tänker jag. Fem av oss fyller för övrigt år inom loppet av en dryg månad.

För er som undrar hur det känns kan jag berätta att jag känner mig ungefär som en hel dag äldre än igår. Varje dag är en dag närmare graven för oss alla, det är bara att acceptera, hahaha (näääää, glöm det där, det lät då alldeles för negativt ;D)(fast det är sant, hehe)..

Tomt och tyst igen..

Vi har haft det så bra över jul och nyår.

Har bakat fina pepparkakor. "Man får smaka den" sa Lilla Mu när farmor tog fram degen.


Och sötaste minisockerkakan, i formen som Lilla Mu fick i julklapp.


Vi fikade, och det var de godaste kakorna någonsin.


Vi har blivit bjudna på väldigt mycket kaffe med massor av socker och mjölk i. "Drick!" sa Lilla Mu bestämt.


Vi har byggt och sorterat i färg och form. "Neeeej, ooooj" sa Lilla Mu förtvivlat om man råkade ställa något i fel ordning.


Ätit mandariner. "Ta kort på kärnan" tyckte Lilla Mu.


Och Lilla Mu har lärt sig lite engelska, till exempel "no no no", och hon har lärt Musonens flickvän lite svenska, till exempel "igeeeen" och "sitt ordentligt".


Ja, så här har det sett ut. Granen, massa leksaker och så Lilla Mu mitt i alltihopa.


Men nu är pepparkakshuset uppätet ("det var lite gott", sa Lilla Mu och mumsade i sig en hel del non stop och kristyr). Granen utkastad. Leksakerna undanplockade.

Lilla Mu har åkt till mormor, morfar, moster, hundarna Doris och Ebba och alla andra som finns där norrut. De vill ju såklart också rå om henne ett tag.
Det är så det är, när man är populär.

God fortsättning

Jag tänkte önska gott nytt år med en vacker bild på fyrverkerier, men tyvärr blev det inga såna (vackra bilder) och tyvärr har jag inte orkat blogga förrän nu. Skapelsen ovan var det bästa jag kunde åstadkomma på nyårsnatten. Och ja, jag var nykter. Har bara inte lärt mig fota fyrverkerier med min systemkamera än..

Det här är i alla fall en jättefin bild, bara så att ni vet. För den har Lilla Mu tagit själv med farmors kamera.

God fortsättning till er alla! Vi hörs senare idag (tror jag, kanske, om jag hinner, och orkar). Idag ska jag jobba hela fyra timmar, sedan är jag ledig några dagar igen. Har några firanden till att tänka på innan allt lugnar ner sig i den Mumanska familjen.

RSS 2.0