Ingen benfest till nyår

Flisan och Elsa ska fira nyår tillsammans hemma hos oss.
Det blir nog lugnt.
Fast man vet ju aldrig, häromdagen när Flisan var här spydde hon ben på ryamattan.
Flisan gillar normalt inte ens ben, men när hon är tillsammans med Elsa vräker hon i sig så mycket hon får (Elsa kan ju TA det annars.. gubevars).
Men, hon tål uppenbarligen inte vilka ben som helst den där lilla damen (sopor går dock bra;)), så vi får väl skaffa hänglås till Elsas godislåda också (precis som till sopskåpet).
 
 
    "Kan ni SLUTA ge mig ben som jag spyr upp... (ge mig en fullproppad soppåse istället..)"
                  
           
 
Det här lilla benet (som kom i julkortet från Elsa) är ok. Man kan leka nyårscigarr med det.
 
 
Gott nytt år till er alla!

Vacker tass


Kan man få godis?
 
 
 
Nu då?
 
 
 
                                     Nu?                                                           Och nu..?

Ta hänsyn!

 
Jag kan inte hjälpa att jag blir upprörd när jag ser en man på nyheterna som har köpt fyrverkerier för 3000 kr till nyår.. helt sjukt slöseri för högst tio minuters "nöje" tycker jag.
 
Nåja, vi har alla våra olika intressen..
 
Det är dock inte bara att smälla på som många tycks tro, utan det finns regler kring handhavandet. 
Till exempel är smällare förbjudna och får alltså varken säljas eller användas i Sverige.
Och för att få köpa, inneha eller handha fyrverkerier måste man ha fyllt 18 år.
(läs mer om vad som gäller, hos polisen och transportstyrelsen)
 
Än så länge har jag i alla fall bara hört ett fåtal fyrverkerier på långt håll, och jag hoppas det håller sig så också, både för min egen och för alla skräckslagna djur och andra rädda människors skull. Uppsalaborna brukar inte vara så överdrivet ivriga på smällandet som tur är.

Godmorgon

"Hur länge kan man ha ont efter en tandutdragning" är vad jag googlar på för tillfället. Det var en vecka sedan igår som tanden drogs, så jag tycker det kunde börja släppa nu så jag får sova på nätterna någon gång.
Eller så jag slipper ha ont medan jag har svårt att sova, rättare sagt..
 
 
Elsa tröstar sin matte. Sämre än så här kan man trots allt ha det.

Snöutomjording

 
Vi träffade en snögubbe igen på vår kvällspromenad igår. Kanske inte så söt som Muminsnötrollen i förra inlägget, men den har väl sin charm även den här gubben som satt precis vid vägen med sin långa istapp på huvudet. 

Snötroll

Mudotter och jag sprang på de sötaste Mumintrollen igår på kvällspromenaden. De var så fina att de bara måste förevigas, men då ingen av oss hade kamera eller mobil med oss så var det bara att ta samma runda idag igen.
 

Vår julafton

Jag, mina föräldrar, Mumannen, Musonen, Mudotter, Mutysk med mamma, Flisan och Elsa firade jul tillsammans igår. Det var mysigt och trevligt, en massa julmat hade vi, men julklappar valde vi bort i år. Lilla Mu kommer dock att ha julklappssäcken full när vi träffas efter nyår. 
 
Jag tog bara tre bilder på hela julaftonen, varav två på skogspromenad med Elsa på förmiddagen. Kameran glömdes bort..
 
Dukat bord med hemmagjorda tomtar.
 
 
Vi träffade en snögumma i skogen.
 
 
Elsa ville också vara snögumma. 
 
Och nu ska vi ut i det perfeka vintervädret igen, ett par minusgrader och det fortsätter snöa.
 
God fortsättning till er alla!

God Jul från Elsa

 
Och jag önskar er också God Jul. Hoppas ni får en riktigt skön och avkopplande helg. Kram på er! :)

Mer presenter

 
Världens bästa arbetskamrater hälsade på med en blomma idag. Min tjänst upphör till nyår, så snart är de tyvärr mina före detta arbetskamrater.
 
Lite innan de kom hit ringde dock min chef och ville för andra gången påminna mig om att höra av mig när jag mår bättre så ska hon försöka ordna jobb åt mig. Du är en kär och omtyckt person, sa hon. Sånt känns ju himla bra att höra när man varit sjukskriven i drygt tre månader.
 
Och det känns bra att jag hann ordna en liten present till dem också. När jag fick veta att de var på gång slängde jag ihop en plåt kolakakor och lade i en fin burk så de kan ha till fikat imorgon.
 
Lite uppmuntran var väl precis vad jag behövde efter en jobbig tandutdragning klockan sju i morse och dunkande värk hela förmiddagen när bedövningen släppte. Men nu har det slutat dunka, så ni behöver inte tycka synd om mig. ;)

En klapp i brevlådan

Jag köpte en liten grej på Ikea som jag visste att Malin, en av de mest givmilda människor jag vet, ville ha och skickade den till henne. Malin blev jätteglad och jag var jättenöjd eftersom hon gett mig så mycket och jag kände att jag ville ge något tillbaka.
 
Vad tror ni händer ett par dagar senare? Jo, en julklapp från Malin dimper ner i brevlådan. :) 
 
Så fint julpapper och ett jättegulligt kort. På kortet stod att jag måste öppna paketet omedelbums.
Bäst att lyda.
 
 
En superfin julklappssäck! Blir perfekt till Lilla Mus alla paket.
 
Tack snälla söta Malin! :)

Dumsnö..

 
Eller dum-matte rättare sagt..
 
 
 
..som inte tänkte på att spraya balsam på pälsen innan vi gick ut igår.
 
 

Julfixar

Jag blev så väldigt bloggtrött helt plötsligt. Istället blev jag lite pysselsugen. Så jag julfixar och julstädar lite, bara för att jag vill, och struntar kanske i bloggandet lite grann ett tag.
 
 
Promenerar gör vi såklart också.
 
 
Det blåser och snöar men är inte så kallt.
 
 
Elsa är inte ett dugg sugen på köttbullar..

Ifall ni undrar

  
Knäck och kola är vad jag ägnade gårdagen åt.
 
 
 
Och morgonmys är vad vi ägnar oss åt just nu.

Utvilad

Jag sov i elva timmar inatt! Var så obeskrivligt trött igår kväll. Det kanske blir så till slut efter ett visst antal månader av sömnlösa nätter.
 
Men det var ju passande att vara utvilad just idag, tänkte jag i morse, för jag är ju hundvakt idag. Fast det visade sig vara ganska onödigt tänkt. Nästan lite slöseri med en pigg dag skulle man istället kunna säga. 
 
 
De bara sover och sover.. och jag sitter här och väntar och väntar..
 
 
Fast ok, att pulsa i snö med två hundar kräver ju en del, så lite extra krafter hade jag nytta av ändå.

Skenet bedrar

 
Ikväll kommer Elsas bästis Flisan och ska sova över. Det blir skoj. Vi får dock se upp lite med den lilla vovvan. Hon är nämligen inte alltid så beskedlig som man kan tro av den oskyldiga blicken och söta uppsynen.
 
 
 
Men, men, det ska nog gå bra, bara vi inte lämnar henne ensam hemma. Alternativt låser dörren till soporna om vi trots allt måste lämna henne en liten stund.
 
 
Flisan har haft FF.
 
(alla bilder tagna av bloggskolkande Mudottern)

Stäng mun!

 
Här ligger Elsa bredvid mig och sover i godan ro samtidigt som hon gör mig orolig med sin öppna mun. Men en öppen mun betyder väl inte att det är fel på käken och halsen nu igen? Näää. Prova själv att sova med huvudet lutat bakåt så där. Munnen liksom öppnas av sig själv ju. Nu får jag sluta fjanta mig! 

Ska flyta

Har äntligen bokat in min femtioårspresent, bara några dagar innan presentkortet gick ut. 
 
 
Får berätta för er sen hur det är att.. floata (eller vad det heter).
Men ni får vänta till slutet av januari. Måste försöka bli frisk i magen först.
Tror inte det är så lyckat att få akut diarré instängd i en vattenfylld tank. ;)

Godmorgon

Tidig morgon utanför vårt köksfönster.
 
 
Idag (och många dagar framöver) vill jag att Elsas förra matte Malin ska veta att vi tänker på henne och hennes fina familj hela tiden. 
Malin berättar på sin blogg om ett fruktansvärt sjukdomsbesked med den chock och oro det innebär och en jobbig behandling inlagd på sjukhus som börjar idag. 
Hon skriver också att hon känner ett enormt stöd av alla peppande och medkännande kommentarer från kända och okända läsare. Bloggvärlden kan vara underbar på det viset, för den som vill. 

Härlig vinter

Hur skönt som helst var det att gå långpromenad i de femton minusgraderna idag.
 
 
Dimman steg från Fyrisån.
 
 
Kan man få godis?
 
 
Nu då?

Spöklikt

En spöklik dimma var det när vi gick promenad längs Fyrisån ikväll. Spökena knakade och brakade dessutom hela tiden i mörkret.. (eller så var det ån som frös till precis då, när temperaturen sjönk till en massa minusgrader).
 
 
Tur att jag hade en stor och stark hund med mig så jag slapp vara rädd. ;)

En krok

 
Det blev en sväng till Ikea igår där bland annat prylen på bilden inhandlades. En present till hunden i familjen. Hon blev hysteriskt glad för den. Eller så var det kanske det faktum att vi kom hem igen som fick henne att få fnatt. 
 
För övrigt glömde vi köpa det viktigaste. Värmeljus. Meeeen, vilken otur... då måste vi ju snart till Ikea IGEN (:D).

Frisk vovve

Första dagen utan medicin för Elsas del och hon verkar må väldigt bra nu (visserligen kräktes hon vid ettiden inatt, men hundar kan ju kräkas ibland så det betyder inget har vi bestämt).
 
Öronen är bättre än de någonsin varit sedan hon kom hit, käken hänger inte alls längre utan verkar normal och hon kan både äta och dricka som vanligt igen. 
 
Det firar vi nog med en smaskig hönsfot eller nåt, i eftermiddag. 
 
 
 

Efter stormen

 
Ganska svårt var det ju idag, att promenera där vi brukar promenera. Vi pulsade på ett bra tag, men ibland var det så djup snö att Elsa höll på att försvinna. Så det var bara att vända igen och hoppas på bättre plogat imorgon. 

Bläää

Har blivit "tvingad" av en dietist att dricka näringsdryck. Jag har ju en del brister (inga mänskliga;) men medicinska) plus att jag gått ner lite för mycket i vikt. Mumannen köpte till mig på Apoteket och jag har smakat.
Finns inte en chans att jag kan dricka den!
Höll på att kräkas av en liten klunk!
Och det kommer inte hjälpa att byta smak. Det är yoghurt-stylen som ger mig kväljningar. 
Nästa vecka ska dietisten ringa och höra hur det går. Och jag kommer känna mig som ett matvägrande litet barn när jag måste berätta att jag inte tycker om den.
Eller så ger jag helt enkelt tusan i att svara..
 
Mina smaklökar rekommenderar inte denna dryck.

Pink

Matchningsfreaket Diana har varit så "snäll" och (som tack för att jag hjälpte henne med bloggdesignen) "hjälpt" mig med min nya design genom att fixa till en bild på Elsa så hon ska matcha bättre. 
 
Så här blev det när jag lade in den i headern.
 
 
 
 
Ja, vad säger man.. stort tack Diana. Fint. Verkligen. Ska absolut byta header så snart jag får tid (har bara så ont om tid just nu så risken finns att jag inte hinner än på vääääldigt länge). Jag förstår att det inte är kul att få ont i ögonen av den omatchade Elsa.
 
På tal om Elsa så har Diana bestämt att hon inte bara måste byta färg, utan även (av hemligstämplade skäl) namn. Förslaget är att hon ska heta Pink. För att, citat: "Det passar hennes nya färg, det är en bra artist och en av Elsas hobbys är att pinka".
 
Det blir nog bra det. ;)

Det stormar

Det såg så mysigt ut inifrån med all snö där ute.
 
 
 
Men det var visst inte så himla mysigt ändå..
 
 
 
"Alltså.. ursäkta.. men jag vill faktiskt gå hem nu.." sa Elsa.
 
 
 
Så då gjorde vi det.

Tråkigt utan Elsa

 
 Inte klokt vilka goda bullar jag bakade i söndags. Det är inte bra, nästa gång ska jag baka äckliga.
 
 
 Jag ville se hur en låga ser ut genom makroobjektivet.
 
 
 
Ja, ni ser rätt, ett hundfritt inlägg!
 
Skittråkigt.. ;)

Mysstunden

Tandborste, tandkräm, örondroppar och lite olika salvor.
Det är sånt man behöver för en mysstund i soffan.
 
 
Öronrensning.
 
 
Elsa njuter. Somnar. Vaknar knappt när hon får tänderna borstade.
 
 
Det är hon värd efter allt pulsande i snön idag.
Inte för att det var tråkigt att pulsa, men ändå, man blir ju trött. :)

Tryck F5..

..om ni inte ser min nya design.
 
Eller tryck F5 ändå så ni får med det senaste, för jag ändrar och ändrar hela tiden.
 
Ska göra en ny bloglovinknapp också, så är det nog kanske klart sen. 

16 minus

Väldigt vad kallt det var när vi gick ut vid niotiden i morse. Vilken tur att inte bara Elsa, utan även jag har helt nya jättevarma vinterkläder. 
 
 
 
Ignorera gärna den stirrande blicken..
 
 
Kom någon gång nu då, det blir faktiskt kallt om tassarna!
 
 
 
Orättvist att vissa får ha varma vinterstövlar när andra får gå barfota.

Samma sak varje måndag

När jag öppnar sovrumsdörren på helgmorgnarna rusar Elsa ut till Mumannen som alltid vaknar flera timmar före oss. Så varje måndag springer hon runt överallt, letar och letar och ser undrande ut.. vart tusan är husse???
 
 
Här är han på sin plats i soffan, precis som det ska vara.
 
 
Men nu är det tydligen måndag igen, bara att vänta till ikväll då.. suck..

Vår första advent

Fick en vinterjacka. Skönt i de elva minusgraderna.
 
 
Hoppade och skuttade.
 
 
Och flööög fram över snön tills tassarna blev kalla. Då gick vi hem (kanske behöver vinterstövlar också;)).
 
 
Åt torkad torsk. Otroligt gott. Åt favoritmaten. Otroligt gott. Fick antibiotika. Inte så dumt det heller faktiskt.
 
 
Hade lite adventsmys.
 
Och ännu (sedan igår kväll, läs förra inlägget) inte en spya så längt ögat kan nå, tack och lov! 

Inte nu igen..

Tänkte precis skriva att Elsa mår jättebra, så ser jag att hon står och kräks en stor hög på ryamattan.. Efter fem dagars antibiotika, precis som förra gången hon var sjuk. 
 
Vi som har haft så kul, mått så bra, ätit jättebra och lekt i snön idag. Hoppas nu vi får fortsätta med det imorgon.
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska vi sova och håller tummarna för att det inte blir fler spyor. Har ingen lust alls att avbryta behandlingen igen som vi fick göra senast. Den lilla pälsbollen behöver ju sin medicin för att bli frisk.

RSS 2.0