Bra gissat hörni...

...men ni hade fel, Mudottern är inte gravid, tyvärr. Inte vad jag vet i alla fall. Fast man vet ju aldrig...

Inspektionen gick bra. Vi hade med färg, penslar och maskeringstejp ifall att, men Mudottern och hennes pojkvän fick faktiskt godkänt. ;) De har målat om hennes lägenhet, och det var jättefint. Knallrosa hall och resten vitt.

Spöket var en gåbortspresent och innehöll godis. Jag fotade, men glömde kvar kameran, så nu har Mudottern fotat med sin mobil och skickat till mig för eran skull.

       Vet inte varför dörrarna ser spräckliga ut, men det är de inte på riktigt i alla fall.



Vad spöket har med saken att göra tänker jag inte berätta...

Wohooo! Nu ska vi på inspektion hos Mudottern.

Håll tummarna för att hon får godkänt.


Och för att min mage tål en liten utflykt. Tack.

Och spöket ja... ni får gissa om ni vill. Ni brukar ju gilla att gissa.;)

Tiden går precis som vanligt

Så var det vintertid igen då. Eller normaltid som det heter. På nyhetsmorgon försöker de förklara varför vi håller på och ändrar tid på klockan varje vår och höst, men jag hör inget som jag har lust att godta som förklaring. Internationell konvention, ljusare kvällar, spara energi. Äsch, jag tror inte på det där. Och så tror de vi är dumma i huvudet också, och förklarar att tiden inte påverkas för att vi ändrar klockan, men vi människor påverkas för att vi lever efter klockan. Det tror vi redan visste, att kosmos inte påverkas av våra klockor...

Ska försöka vara lite mer positiv resten av dagen.;) Godmorgon på er! :)

Rubriktorka också

Jag fick ett plötsligt sug efter revbensspjäll, så nu har vi ätit det. Och druckit öl till. Inget annat. Det är godast utan tillbehör, och att sitta i soffan, framför tv:n. Med öl till, som sagt.

Och vad vill jag säga med detta? Ptjaaa.....ingenting särskilt egentligen. Annat än att revbensspjäll och öl är jäkligt gott. Och möjligtvis att jag har lite bloggtorka.

Inte kom jag ihåg att fota heller.

Bara ben kvar...i soporna.

Och tomt i ölglaset...

Jag börjar visst förlora mina bloggskills fullständigt.

Dessutom känner jag mig lite uttråkad. Skulle egentligen ha haft jätteroligt i helgen, och inte alls varit hemma med dålig penicillinmage. Jag skulle ha varit med på det här. Vad kul det hade varit! Hoppas jag får en ny chans så snart som möjligt!

Skyll er själva

Eftersom ni tjatar, och till och med tycker jag är elak annars,
så får ni väl se den då! Bettskenan alltså.
Jag vill ju inte vara elak...;)

Klicka på bilden.



Den sitter väldigt hårt, nu när den är ny, det spänner, gör lite ont när jag precis satt in den, jag får lite kväljningar, ser inte klok ut, känner mig inte direkt sexig, och när jag tar av den känns det som tänderna ska följa med.

Fast käkarna slappnar redan av, och har man dessutom betalat dyra pengar för en sak, måste man ju använda den också.


PS: Jag har uppdaterat föregående inlägg med rätt svar.:)

Nattliga lekar

Inatt när jag inte kunde sova roade jag mig med att försöka skriva några av mina bloggkompisars namn med T9. Gissa vilka:


Hoppas det här är lika hysteriskt kul när jag vaknar som det var inatt när jag skrev och tidsinställde det. Mitt omdöme är inte det bästa mitt i natten, hehe. Men en gissningslek är väl aldrig fel?

Godmorgon! :D


Uppdatering:

Rätt svar är Svorskan, Decdia, Ama de casa, Thakock och Hillevi.
(underbart roliga, härliga bloggare alla fem!)
Precis som ni alla gissat också. Duktigt av er, jag är djupt imponerad. ;D

Och nej, jag har INTE fuskat (varför tror ni alltid det om mig...?;)),
 T9 tar bort bokstäver när det ger förslag på ord.

Prägetti och knutebspp?


Jag ville bjuda Musonen på lunch, men T9 visste inte vad spagetti och köttfärssås är..



Men han kom ändå. :D

Det är så spännande!

Laura och Ashleys lille son Daniel, som egentligen inte var deras son, utan Mels och hennes mans, har dött och Mels och hennes mans lille son Arthur som egentligen är Laura och Ashleys lille son har överlämnats till sina riktiga föräldrar, mot Lauras vilja, och Mel är helt förstörd, och lille Arthur äter ingenting och sover inte förrän de ber Mel komma och hjälpa till och nu hoppas Mel att Ashley ska ta sitt förnuft tillfånga och lämna tillbaka den lille pojken. Och en kvinna, vad hon nu heter har ställt upp som surrogatmamma åt en annan kvinna, vad hon nu heter, men nu har den gravida kvinnan bara lurat den andra kvinnan och ska behålla barnet tillsammans med kvinnans man. Fast nu vet jag inte längre för nu sitter de alla tre på en filt och har picknick, skålar och ser glada ut...

Ohhh hjälp... det är svårt att hänga med i intrigerna i alla gamla tanters favoritserie sedan 35 år tillbaka. Hem till gården.


Styv kuling

(bilden är en länk)

Hoppas på bättre väder idag. ;)

Godmorgon!

Vad kan det vara?

Vill ni se vad det är i den fina asken som jag fick idag?
Nä, skulle inte tro det...

Bitchen har vaknat

Fy vad jag sover länge! Måste skärpa mig och komma i säng tidigare.

Ja ja, nu är jag vaken i alla fall. Och tänkte svara på en fråga jag fick av er igår.

Ni såg tydligen inte vad den dammiga nyckelpigan kryper på (här).



Så nu har jag tagit kort igen för er skull. Snällt va?


Ja, ni ser vad det är, hoppas jag.

Har fortfarande inte dammat.

Men det syns ju inte på lite håll...

Godmorgon på er! :D

Äntligen!

Det är så underbart att kunna äta igen!

Jag blir sugen på allt möjligt.
Till och med ostbågar.

Och kakor.


Tyvärr måste jag vara väldigt måttlig just nu.
Det räcker att jag äter penicillin som slår ut magen fullständigt.

Vill skydda mig ibland

Jag gillar blogg.se:s nya funktion för att tidsinställa inlägg, och tycker verkligen inte att det är att fuska när man utnyttjar det. Man har ju fortfarande själv gjort inlägget, bara det att man kanske inte är hemma när det passar att publicera det. Inget fel alls tycker jag.

En annan sak jag skulle vilja kunna är att lösenordsskydda vissa inlägg. Ibland kanske man vill skriva ett inlägg bara för några få, och då skulle det vara bra om det gick att göra det utan att behöva lösenordsskydda hela bloggen.

På tal om detta med att lösenordsskydda. Jag skulle aldrig någonsin få för mig att fråga om jag fick läsa ett sånt inlägg. Det skulle kännas påfluget. Jag räknar istället med att den som vill att jag läser, berättar det för mig, och ger mig lösenordet. Bara så att ni vet, ni som har den funktionen på era bloggar, och brukar utnyttja det ibland.

Jobbade lite inatt...


Inatt när jag var för pigg för att sova fick jag för mig att jag skulle lära mig bloggdesign. Jag har en "träningsblogg" sedan länge, men har aldrig gett mig på att försöka, men jag jobbar ju som bäst på natten, så varför inte, liksom.

Resultatet ser ni ovan. Det är ju inget avancerat, men eftersom jag inte kunde ett skit innan jag började måste jag säga att jag känner mig sjukt nöjd, haha. Jag gjorde först headern, i paint. Bakgrunden är en solnedgång i Malaysia och headern är bilder från Kuala Lumpur och New York. Egna foton från resor. Jag har även ändrat färg på rubrik, bakgrund på rubrik, färg på nedre rubriks hover mm, mm.

Jag hittade en superbra sida som guidade mig genom alltihop, nämligen den här, med väldigt enkla och informativa beskrivningar. Inte var det läskigt med alla koder heller. Man förhandsgranskar ju innan man sparar, så det kan inte bli fel.

Jäklar vad kul det är! Jag vill lära mig mer, det är ju inte ALLS så svårt som jag trodde! Fast det visste ni kanske redan? ;D

Nattligt besök

Jag fick precis oväntat besök av en liten krabat.
När jag såg den lille gynnaren tänkte jag genast på två saker.

1. Oj, bloggen! Fort fram med mobilen och fota!
2. Oj, jag måste städa, till och med nyckelpigorna är dammiga...
 


Observera att det här inlägget inte är tidsinställt. Jag är vaken.
När man sovit tio timmar en natt behöver man inte sova alls natten efter. 
Tydligen...

Men Godmorgon på er allihopa!

Inlägg

bh, fotboll, skor, anna anka


Texten ovan, inklusive rubrik, hittade jag i mitt utkast. Undrar hur jag tänkte där. Vad bh, fotboll och skor har med rubriken "inlägg" att göra kan jag ju, med lite fantasi, förstå. Men Anna Anka....? Och vad jag hade tänkt förmedla med denna text har jag numera ingen aning om. Ni kanske har några förslag?

Jag skrev det kanske under påverkan av morfin? Fast nej, jag hade slutat med det då... Kanske skrev jag det mitt i natten? De flesta inlägg jag skriver mitt i natten får jag ta bort, haha. Min hjärna blir så "konstnärlig" på natten. Hmmm, jag rensade ju faktiskt i utkast för ett tag sedan, men tydligen var det här fortfarande intressant då.

Tror jag får göra en ny rensning ikväll...

Ha det så bra i bläckfiskhimlen


Denna "nyhet"
toppar just nu Aftonbladets förstasida. Först tänkte jag att Aftonbladet, som vanligt, inte är riktigt kloka. En bläckfisks död, vad är det att skriva om? Men så kom jag på att det är lite rörande på något vis. Att en bläckfisk får så mycket uppmärksamhet. Bara för att han råkade "tippa" rätt resultat på alla Tysklands matcher, plus finalen, i fotbolls-VM. Hahaha... 

Men vila i frid lille Paul. Det är minsann inte alla bläckfiskar som kommer att bli så ihågkomna som du. ;)

Livet leker

Har sovit tio timmar i sträck och har bara lite ont. Känner mig så tacksam. Även om käken fortfarande känns inflammerad så är det skillnad som natt och dag. Den dunkande värken är borta, och de smärtstillande hjälper. Magen är dålig. Av pencillinet antar jag. Men det är det värt. Jag är fortfarande tacksam.

Lite duktig är jag kanske också:


(tur det inte var matte..)
Testa ni också vetja.

Okej, jag erkänner att jag hade tur och gissade rätt på ett ord.
Vem vet vad meankäli, eller vad det heter, är, liksom....?

Nu ska jag jobba ikapp allt jag inte orkat, klarat och kunnat de senaste dagarna.
Tvätta, äta, dricka te och sånt..:)

Mår just nu skitbra

Är fortfarande lite bedövad i munnen (försökte sno med mig en spruta från tandläkaren, men det gick tyvärr inte). Jag lade mig i stolen och sa "Gör vad du vill bara jag slipper det onda!"

Det visade sig att den ömma tanden är infekterad, och nu syntes det på röntgen också. Så nu är den uppborrad och ilagd bakteriedödande medel. Om ett par dagar borde jag inte ha så ont längre. Eftersom jag varit febrig så fick jag antibiotika. Och på torsdag får jag bettskenan. Jag längtar. Jag älskar tandläkare. De har alltid räddat mig från det onda som jag får av mitt nattliga tuggande.

Snart släpper bedövningen, men tills dess ska jag bara njuta.:)

Dagens middag. Har knappt ätit något alls de senaste sex dagarna...

Tävla om sämsta fotot

ÄNTLIGEN har jag hittat en rolig fotoutmaning som passar mig...:) Det är Konst eller konstigt-Beate som utlyst tävlingen, som går ut på att visa en MISSLYCKAD bild.

Här är mitt bidrag:


Svorskan
och jag var på väg till Globen för att se Melodifestivalfinalen när jag tog den.
Skakig på handen var jag (var ju relativt nyopererad och gick på morfin;)). Helt klart misslyckad. Men lite cool ändå, kan jag tycka..

Måste vila

Ibland blir jag lurad att jag håller på att bli bättre, men så kommer den intensiva värken tillbaka som en rejäl käftsmäll. Igår kväll fick jag så ont att jag knappt stod ut, och bara gick fram och tillbaka som en idiot i lägenheten till halv tvåtiden på natten när det äntligen släppte lite. Det blir bara värre och värre. En tand har börjat ömma nu också. Jag tror inte längre på att det "bara" är käkinflammation, utan det måste vara fel på den tanden också, även om tandläkaren inte såg något när jag var där i onsdags. Eller så är det så här att ha käkinflammation...
Jag orkar inte tänka ut något att skriva och bara sprider negativ energi i mina inlägg just nu, så jag vilar från bloggen tills jag mår bättre och känner mig lite trevligare. Vilket förhoppningsvis är mycket snart. Ha det bra så länge hörni.


Uppdatering: Blogg.se är knäppa, jag publicerade inlägget i förmiddags, vid halv tio, men det står 01.19 (den tid inatt som jag påbörjade inlägget).

Bröllopsdag!

Stort GRATTIS till Thakock och hennes ThaMan,
som blir man och hustru i sitt ovanligt coola gangsterbröllop idag.
Hoppas ni har en helt underbar bröllopsdag!


Pigg som en...

Gooood Hoooorning allihopa!

Jag är så pigg och glad idag! Vaknade halv fem och kände mig helt UTSÖVD!

Eller så är det här ett test av blogg.se:s nya funktion för tidsinställning av inlägg.

Gissa vilket...;D



(Ama såg så ung ut i flätor häromdagen, så jag ville också...;D)

Spikar och kyla är mina bästa vänner

Jag får ingenting gjort. Bara sitter och trycker skuldrorna och nacken hårt mot spikmattan och spikkudden. Jag sitter nog fast i dem nu tror jag. Men det är bra, det hjälper ju. Jag kan rekommendera det, mot smärta. Vet inte om det är endorfiner, eller om det bara är den sköna smärtan från spikarna som gör att det hemska onda inte känns lika mycket. Skit samma, huvudsaken att det hjälper. Och det gör det, på mig, vad än alla skeptiska läkare och professorer säger. De vet väl inte, de har säkert aldrig haft käkinflammation och provat själva.

Pia tipsade mig om kyla också, så nu har jag suttit med ett paket frysta wokgrönsaker inlindade i en handduk pressade mot käken i några minuter. Det var också riktigt skönt. Nästa gång tar jag nog ett paket kyckling, så får vi se om det hjälper lika bra. ;)

Godmorgon

Tack för alla söta kommentarer, vad gulliga ni är.:) Har fortfarande ont, och sov urdåligt inatt igen. Trodde när jag vaknade att det var bättre, men nu har det börjat igen, så tyvärr. När det är som värst vill jag bara gråta. Jag kämpar på med käkgymnastik som hjälper även för stunden, och så sitter jag mycket med min spikkudde i nacken och lägger kinden mot spikmattan. Det är otroligt skönt, avslappnande och smärtstillande.

Igår köpte vi ett begagnat skrivbord med tre hurtsar och en stol till, och det ska jag försöka fixa lite med idag, om jag orkar. Flytta över papper och sånt som ska vara där istället för i köksskåpen osv. Det blir nog bra när det blir klart.
PS: Ni behöver inte säga att det är fint.;D Det är liksom inte det som är meningen, och rummet det står i är ett gammalt förråd. Inte så snyggt. Men praktiskt. :D

Känner mig eländig

Jag hade tänkt vara lite roligare idag, och att ni skulle slippa prat om tandvärk, men tyvärr har jag lika ont fortfarande. De tänder som är värst utsatta för mitt bitande ilar, bultar och värker, och käken värker. Det kommer och går, och jag har även ont i halsen, gommen, huvudet, nacken och axlarna. Känner mig febrig. Mår inte alls bra, och det är svårt att tänka på något annat. När jag äter eller dricker får jag ännu ondare. Vi får se om jag bloggar mer idag. Annars hörs vi säkert imorgon.

Inget fel (och så har jag tjänat pengar också!) :D

Inte var det något fel på mina tänder. Jag misstänkte det också, för jag har haft riktig tandvärk förr och vet att det är ännu värre än det här onda. Det enda felet tandläkaren kunde se var att jag biter ihop något alldeles förskräckligt på nätterna, och då kan man tydligen få så här ont.
Nu ska jag äntligen skaffa bettskena! (hur kan man vara så lycklig för en sån sak..?) Det borde jag ha gjort för femton år sedan, men har varit så dumsnål att jag dragit mig för den kostnaden. Det har resulterat i sönderbitna tänder minst 10 gånger, vilket har kostat runt en tusenlapp eller två varje gång. Jag är en idiot ibland...
Nu hade jag i alla fall tur, och en snäll tandläkare som fixade och trixade så det skulle bli billigare... När man betalat en viss summa inom ett år får man 50% rabatt resten av det året. Ett år har gått på måndag, och på måndag ska jag dit igen och betala bettskenan. Tur va? Jag tjänar 1600 kronor på det! (undrar vad jag ska köpa för dem..;)) 
Har fortfarande ont, det domnar och sticker i gommen och dunkar och värker i hela käkpartiet, men det hjälper att göra käkgymnastik och massera lite. Och så värktabletter på det, så ska jag nog överleva.

Det dunkar och värker

Har haft haft djävulskt ont hela natten, och knappt sovit en blund. Värken sitter i ena käken, och i gommen på den sidan. Det känns som en inflammation, men jag vet inte om den kommer från en tand. Det är mycket möjligt att det blivit en spricka i en tand, eftersom jag brukar bita sönder tänder ibland.
Har i alla fall ringt min tandläkare på folktandvården i Dragarbrunn i Uppsala och fått en tid i eftermiddag, så får de kolla upp det innan det blir olidligt. De är underbara där! Så himla trevliga och hjälpsamma, vem man än pratar med, och tandläkarna är jättebra.
Men nu skulle jag ju bara säga Godmorgon till er hade jag tänkt. Så Godmorgon på er alla!

Min otroligt lyckade steloperation

Det händer ganska ofta att människor frågar mig om steloperationen i ländryggen som jag gjorde i december förra året. Folk som googlat och hamnat på min blogg, och andra som hamnat här av andra orsaker. Och nu känner jag att det är aktuellt att berätta lite om det igen.

Jag har stor förståelse för den som är rädd inför en så stor operation som det är, det var jag också, och det var helt klart en jobbig tid efteråt, det kan jag inte förneka. Men jag kan ärligt säga nu, drygt tio månader efteråt, att det har varit värt allt! Den gamla ryggsmärtan är helt borta, och det onda efter operationen också.

Det jag kan känna ibland är en liten ömhet, trötthet eller stelhet i ryggen om jag tränat för dåligt en tid (inget jag behöver medicinera mot). Så, man (läs jag) måste träna för att bli helt bra. Nu pratar jag om en kvart-tjugo minuter ryggträning i hemmet kanske varannan dag, och promenader, så värre än så är det inte, för mig i alla fall.

Jag kan inte längre lägga handflatan i golvet med raka ben, men fingertopparna når ner, så stel är jag inte precis. Och jag kan göra vad jag vill med kroppen, men får inte lyfta mer än tio kilo. Om jag lyfter mycket under en dag blir jag trött i ryggen. Men vem blir inte det?

Jag har inget negativt att säga om steloperationen, såhär snart ett år efteråt. Men det är MIN erfarenhet, och jag vet att det inte blir lika lyckat för alla. Det kan ju även bero på orsaken till ryggproblemet (i mitt fall kotglidning). Men jag vet också att väldigt många ÄR nöjda efteråt. Att efter år av värk kunna sluta HELT med värkmediciner är en skön känsla, minst sagt, och jag skulle inte tveka en sekund att göra om operationen.

Den som vill läsa mer om hur det var kan göra det i flera inlägg under kategorin "kropp och hälsa". Själva operationen ägde rum den 10 december. Det här inlägget är från dagen efter.

En helt vanlig tisdag

Jag har ritat på beställning hela dagen idag. Nästan. Det är mitt jobb nu kan man säga.
Mitt oavlönade jobb. Och ni får inte tro att jag längtar till jul. Nej usch...
Jag ritar på beställning, som sagt. Gratis.
Jag har bakat också. En banankaka med choklad i. Den var hög och fin när jag tog ut den. När jag fotade hade den sjunkit ihop lite.
Och nu har den sjunkit ihop ännu mera. Allt är med andra ord ungefär precis som vanligt...

Morgoninlägg

Det var länge sedan jag gjorde ett gammalt hederligt morgoninlägg. Ni vet, ett inlägg där man inte får något vettigt alls sagt, mer än godmorgon. Och för att få det hela lite mer intressant slänger man med en bild på sig själv eller nåt annat vackert. Det är alltså på tiden att jag gör ett sånt. Hade jag tänkt.

Problemet är väl att det snart inte är morgon längre. Har foton på mig själv som jag tänkt visa, men det går inte att föra över dem från mobilen. Har startat om både datorn och mobilen men det funkar inte ändå, så nu ger jag upp efter flera försök under två timmars tid... Vilket slöseri med tid... Och stackars er som inte får se mig på bild idag... ;)

Men jag är glad ändå. Sitter just nu och tar en kopp av det underbart goda teet som jag fått i paket på posten, av gulliga Pia, som har bloggen anjocapi, och bara varvar ner en stund. Och bokmärket ni ser på på bilden, Pia gör såna själv, av egna fotografier. Så smart och kreativt av henne, och vad fina de blir. Tack snälla Pia. :)

Och just det ja, Godmorgon på er allhopa!

Vad tycker ni?

Så är allt som vanligt igen. Ingen liten Mu som springer runt här och bara två som ska ha middag istället för uppemot åtta personer. Det har varit jättemysigt, som vanligt, och snart får vi se till att träffas igen.
En sak som jag har funderat på är det här med att publicera bilder på sina barn och barnbarn på bloggen. Många är emot det och anser att man "hänger ut" dem när man gör så. Jag gör det ju mycket för vår egen och hennes föräldrars skull, för att ha som minne sen, för att hon själv ska kunna läsa och se bilderna när hon blir stor. Och jag tänker på att det kan vara kul för släktingarna i norrland att se vad vi har för oss.
Och när jag nu har fått ett så underbart litet barnbarn så vill jag ju visa upp henne för hela världen. Eller åtminstone för mina bloggläsare, och jag kan ärligt talat, egentligen inte förstå vad som skulle kunna vara så hemskt med det.
Vi lämnar inte ut hennes namn, visar bara gulliga, mysiga bilder, inget som vi tycker är kränkande, och aldrig naken. Så vad skulle kunna hända egentligen? Kommer Lilla Mu att bli arg på mig när hon blir stor? Kommer någon kunna utnyttja bilderna till något? Eller varför ska man inte? Är det något jag inte har förstått?

Vad vi har gjort i fyra dagar


Ätit välling.

Provat hattar.


Byggt jättehögt.

Lekt tittut.

Provat hattar igen.

Hittat konstiga lampor.

Lagat mat.


Hoppat i sängen.

Knackat på hos alla som gått på toa.

Dammat lite.

Ätit.

Varit lite hängiga.

Gjort miner till kameran.

Fått igång pappas Iphone helt själv.
Kastat boll.

Bara haft det bra.

Och sist av allt, åkt hiss med all packning.

Hej då Lilla Mu, vi ses snart igen.

Ritar

Ritar och ritar...

...och ritar.

Det är ju kul...men blir liiite tjatigt...

Ops...

Ojsan...

Hoppsan...

Var är alla pennor nu då..?

Hur gick det där till?

Kan väl inte jag veta heller...

När mamma och pappa sover

Äter äpple.

Nämen...ojsan...

Så fin. Och praktisk...

Man kan lägga äpplet där.

Och skålen kan stå där också.

Vi säger inget till mamma och pappa om det va...?

Gissa vad..:D

Vi fick besök inatt.
Väntat och mycket välkommet besök.

Av den här lilla godingen och hennes föräldrar.

Vi kollade in nya gästrummet och provsatt fåtöljen.

Och satt i köket och pratade, innan vi gick och lade oss.

Nu får vi hoppas Lilla Mu sover länge.

Och chansen är stor, hon gillar att sova.
För ett tag sedan sov hon från sju på kvällen till halv elva på morgonen.
Med en liten vällingpaus mitt i.

Godmorgon på er alla!

Små äckel

Jag har ägnat mig åt att dammsuga flugor idag. I vårt flugfönster. Om ni minns, så har vi ett fönster som det bor flugor i. Hur vi står ut med det vet jag inte, så fråga inte. Nu tog jag bort de som var i alla fall. Även några levande åkte in i dammsugaren. Som jag njöt! Och rös...

Jag fotade självklart det hela. Det är fullt normalt att fota flugor när man har en blogg.



Hoppas bara ni inte får mardrömmar om flugor inatt nu.
Och jag ber om ursäkt för alla eventuella kväljningar vid frukostbordet...

Varning!

Jag avbryter bloggpausen för ett viktigt meddelande:
Gå absolut INTE in här för att få receptet på såna här:
Precis som med de flesta droger tror man först att man hamnat i himmelriket, men man upptäcker mycket snabbt, redan efter att ha svalt den första tuggan, att de är kraftigt beroendeframkallande, livsfarligt goda, och borde förbjudas. Och det gäller även de som blir misslyckade, flyter ut på plåten och har gräddats för kort tid. Liksom de som egentligen inte har svalnat tillräckligt för att äta.
Så då vet ni. Håll er ifrån dem. För min del är det redan kört...

Har lite annat för mig ett tag till.

Eftersom jag tydligen inte kan sova så bloggar jag mitt i natten.
Ni kan ni få se vad jag pysslat med hela kvällen.
Så svårt det var att få en bra bild på den.
Den är snart klar, och då börjar jag med nästa grej som också måste bli klar.
Så jag har en del att göra för tillfället. Det känns bra.

Skrivkramp

Det är lite skrämmande när man känner den komma smygande.... det börjar med en lite förvirrad känsla som övergår i en krypande olust och slutar med total blockering och kramp i hela hjärnan. Bloggtorkan är ett faktum.
Och då har jag ändå två och en halv sida med halvfärdiga inlägg i utkast. Men inget som passar just nu. De passar inte mitt humör. Har ingen lust att berätta om min uppväxt, och tonårstiden som jag aldrig längtar tillbaka till. Eller om det där spöktåget jag såg en tidig morgon. Eller om den tid då jag var förföljd och hatad av en schizofren människa. Man ska vara upplagd för att berätta sånt. Och jag är bara upplagd för att ge er små hintar idag. Små glimtar från mitt liv. Som ni kanske får höra mer om en dag, när jag känner mig upplagd. Och lite mindre olustig. Egentligen handlar det kanske inte om bloggtorka, utan om trötthet. Jag är trött på nätlivet just nu. Jag vill hitta på annat. Gå ut, se människor, röra på mig, få sol i ansiktet.
Tills vidare får ni väl ha det så bra. :)

Akrylmålning är ju jättekul!

Hade det inte varit för era fina kommentarer i mitt förra måleriinlägg,
så hade jag nog lagt akrylfärgen och penslarna på hyllan, så tack snälla ni!
Idag provade jag igen, och det var mycket roligare den här gången.
Det här är dagens resultat. Lite samma tema som sist, fast nu mer på allvar.
Jag vet inte om den är klar. Inte riktigt tror jag. Mina bilder blir aldrig klara.

Jag gör som jag vill


Ont i axlar, nacke och rygg är resultatet av att jag inte kunnat träna ordentligt på ett par veckor, men idag började jag lite smått med styrketräning och stavgång igen. Känner mig fortfarande lite förkyld, så jag fick ta det lugnt, men det känns bra ändå.

På jobbet har jag alltid fått höra att jag är bra på att organisera och strukturera, att jag har sån ordning och reda på allt. Och det är sant. På jobbet. När det gäller träning är jag helt tvärtom, totalt ostrukturerad. Jag kan inte göra ett träningsschema som jag följer slaviskt, eller se träningen som något nödvändigt, utan jag måste se det som ett nöje som jag njuter av när jag har lust, annars blir det pannkaka av alltihop.

Det ÄR ju ett måste att träna, för jag mår dåligt utan, men ni fattar kanske? Många har sina bestämda träningsdagar, men sånt gör mig bara stressad och ger dåligt samvete. För ibland har jag inte lust, och då struntar jag i det, och ibland vill jag träna fyra dagar i rad istället. Vissa dagar vill jag bara styrketräna, och andra gånger gör jag allt, styrka och kondition, i flera dagar i rad. Och så kanske jag vilar hela helgen. Ingen ordning eller struktur. När det gäller träning. Det funkar bäst för mig.

Grattis hörni!

Ja, inte bloggen nu inte, utan de jag säger Grattis till är:

- Ama de casa, som fyller jämna år idag! Inte mindre än 50. Bara därför tänker hon bli seriös i sin blogg.....har ni hört något så dumt..??? Hoppa in till henne, säg Grattis och försök få henne att förstå att man KAN skämta och ha kul, trots att man blivit en gammal kärring. ;)
- Svorskan, som vann blogghoratävlingen överlägset! Och det betyder verkligen inte att hon är en blogghora...neeej, det är ju JAG som är blogghoran. Man är ju det när man tigger länkar...

Och så skulle jag kanske säga Godmorgon också! Trots att klockan är nästan långt in på förmiddagen. :D

Penseln lyder inte

Har försökt måla lite, men jag vet inte om det är min grej.
Får inte till det som jag vill. Inte för att jag vet vad jag vill...
Men det var kul att testa i alla fall. Och jag ska göra fler försök.
Har lekt med paint också....
"Ångest" kallar jag den för...hahaha... Mår lite illa av den. Säljes till högstbjudande. ;D
Teckna är roligast. Jag håller på med en hemlis.
En beställning. Till jul. Det kanske syns..?

Bloggen trasig

Är ganska (läs MYCKET!!!) trött på att bloggen inte fungerar, att inte kunna kommentera, att förlora kommentarer och läsare och inte ens kunna logga in på bloggen och publicera ett inlägg. Om det inte vore för att jag inte har lust att börja om, hade jag bytt bloggportal för länge sedan!

Och sämst av allt är att blogg.se inte förklarar sig. Jag har visserligen inte mailat och frågat, men tycker ändå att de borde förklara sig och be om ursäkt. På hemsidan, eller i mail till alla. Det hade jag gjort för länge sedan om jag var ansvarig. För nu har det varit illa ett bra tag...

Ja, ja, nu släpper vi det och hoppas på det bästa. Det är Söndag, Mumannen och Musonen ska fiska, och jag ska måla med min nya färg.


Godmorgon på er! :)

Katastrof!

Har varit med om något väldigt jobbigt idag. Jag ska ta det från början...

Vi åkte till Täby Centrum. Det var varmt, soligt och skönt i Täby, men vi gick ändå in, och betade av butik efter butik. Det var väl trevligt. Inget särskilt liksom, men kul att se något nytt.

Konst eller konstigt-Beate, ni kanske vet (kolla in hennes blogg annars, hon är underbar!), bor där. Ja, inte i Täby Centrum, men i Täby. Eller...hon kanske bor i centrum, vad vet jag..? Jag tittade efter Beate hela tiden, men det var svårt eftersom jag aldrig sett henne, ens på bild. Jag letade ändå, men hittade ingen som såg ut som jag tror att hon ser ut. Och inte vågade jag ropa hennes namn heller... 

Jag köpte akrylfärger och penslar, men annars ingenting. Mumannen provade en MASSA jackor (suck...) och vi fikade. Sedan åkte vi hem.

Nu till det jobbiga. Kan lova att jag tänkte på bloggen hela tiden vi gick i Täby Centrum, precis som jag ALLTID gör, vad vi än gör (nästan..hehe), MEN... jag kunde inte fota!!! Fatta katastrofen! Glömde både kameran och mobilen hemma! Det var svettigt när jag upptäckte det, det snurrade i skallen och jag var nära att svimma (eventuellt en liiiten överdrift), men det fick ju lov att gå ändå.

När vi var tillbaka i Uppsala stod jag inte ut längre, utan lånade Mumannens urdåliga mobilkamera och fotade slottet från bilen. Aldrig att jag ska ha en sån där Android, eller vad de nu heter, de där apparaterna...


Skitbild på slottet...den enda jag har att bjuda på idag.

Roliga ni!

Ni är för underbara, ni som tar mitt skämt, blogghoratävlingen på allvar, hahahaha, vilka tävlingsmänniskor ni är! Vem som har vunnit får vi se imorgon, när jag kollar siffrorna på google analytics.
 
Läget just nu är, nyvaken,  ont i magen som jag inte fattar var det kommer från, Mumannen ledig och vi ska "hitta på nåt", om magen skärper sig, annars vet jag inte om det går.

Hoppas ni mår bra. Godmorgon!

Blomexperten

Undrar vem som egentligen vann orkidétävlingen...?
Mina är fortfarande fina (enligt min smak..), och har blommor, så det borde vara jag.
Jag är värsta blomskötarexperten ju!
Och gissa vem som flyttat in igen.
Tadaaa... begonian!
Jag tyckte den förtjänade lite värme efter sex månader på balkongen.
Nu hoppas jag verkligen den kommer visa lite tacksamhet.
Annars j...ar ska den få...

Hittat mig själv

Tack för hjälpen, jag var lite lost där ett tag... typ.

Blogghoratävling

Jag tänkte dra igång en ny sorts tävling här på bloggen. Reglerna är enkla: Ni länkar till mig, och den länk som ger mig flest läsare vinner.
Näääee, jag bara skoja! Blev ni arga? Det går nog snart över... Annars får ni väl skälla i kommentarsfältet. ;)

Här står jag och försöker ta en bild på hur genomblöt jag är,
efter att ha gått i regnet för att se Daniel Craig.
Tyvärr hade han tagit sitt pick och pack och åkt hem till Hollywood.
Men annars hade han säkert hälsat till er, det tror jag. Helt säkert.

Godmorgon på er allihopa!

Jag vill se Daniel Craig

Det borras i huset. Hela tiden. Jag håller på att bli galen. Fattar de inte att mitt huvud sprängde redan innan? Det är grannen längst ner som har fuktskada i hela lägenheten. Plötsligt blev det vatten i väggen i ett rum och i alla de andra rummen krullade sig tapeten. Bara så där, utan synbar anledning. Jag får nog stå ut med borrandet...

På tal om fukt, så regnar det idag. Hela tiden. Om det inte vore för det så hade jag tagit en promenad för att kolla på Daniel Craig. De spelar in Hollywoodfilm i Uppsala. Millennium. Drottninggatan upp mot Carolina Rediviva är omgjord till inspelningsplats. Igår såg jag på nyheterna att det stod folk och tittade på inspelningen, och att Daniel Craig gick där på Drottninggatan. Idag är sista inspelningsdagen.

                                        Kanske jag tar en promenad ändå...
 
                                           

Vi kollade på "scenen" häromdagen.

Gula övergångsställen.

Fina gamla skyltar.

Blå-gul Herr Gårman.

Precis som "förr i tiden".

Periodare

En bloggande brud i Uppsala
skrev limerickar ack så verbala (alternativt katastrofala)
hon började böla
och datorn nedsöla
hennes bloggstatistik börja dala...

Ägnade eftermiddagen igår åt att skriva femton limerickar till, hehe. Dock ska jag skona er från att läsa alla femton, då kvaliten inte är av denna världen. Men kul är det ju. Och något ska man ju göra när man är sjuk och bara orkar halvligga i soffan.

Vaknade nyss. Missade morgoninlägget. Känner mig fortfarande sjuk, fast är mycket hellre fysiskt sjuk än mår psykiskt illa, som jag gjorde inatt när jag var vaken och grubblade. Dumma hjärna att gå på högvarv på natten ibland...

Nä, nu ska jag nog fortsätta med mitt nya intresse, skriva limerickar... Jag har en limerickperiod nu, helt enkelt.

Limerickförfattaren Horni

Sitter och skriver och hittar på och tycker att jag själv är helt genialisk, hahahaha! Förlåt. Det kan ha med feber att göra. Och det kan vara så att jag ångrar mitt tilltag när jag frisknat till. Så jag ber om ursäkt för mina idiotiska små limerickar. Eller vad man nu ska kalla dem för. De följer med all säkerhet inte konventionen för hur en limerick ska vara uppbyggd, men det var väl skitsamma. Jag har kul, och struntar i alla regler. Det är fördelen med att vara gammal och febrig och ha en egen blogg där man bestämmer precis allt själv.

En kärring ifrån Örebro
Skulle lära sig mjölka en ko
Hon drog och hon drog
men bonden bara log
"den där hingsten behöv´ inget sto.."

En solande tjej på Mallorca
hon somnade efter hon korka
en hel flaska vin
är nu inte så fin
skulle vänt sig, men tro int´ hon orka

En del bloggare från Uddevalla
tror att de är ganska balla
vill stajla, va coola
de skiter i skola
och stavar och rimar som krattor

En kille som var militär
hade permis, ni vet hur det är
Han var sugen som fan
som en helt vanlig man
så han köpte en milkshake med bär

Hurra!

Har inte blivit helt bra sen förra veckan när jag var sjuk och idag vaknade jag med feber igen. 38,7. Huvudet dunkar. Det bränner i ögonen. Jag fick som jag ville, Mumannen är frisk. Än så länge i alla fall. Så jag klagar inte. Tvärtom. Jag är jätteglad. Toppen. Underbart. Kul. Godmorgon.

Man ska inte ta ut sig i onödan

Ops...har visst inte bäddat idag...
Så var det problemet löst...

Skandalöst

Det var ett himla tjat om kanelbullens dag igår. Det luktade kanelbulle ända hem till mig när ni bakade.

Tror ni jag fick några kanelbullar då? Nej, just det, inte en enda liten bulle såg jag till. Att man ska behöva baka själv för att det ska bli något. Jag har faktiskt annat att göra på dagarna...som att koka te och så. Det är faktiskt jättejobbigt för mig, nu när Mumannen jobbar...

Men skit samma, igår kväll fick jag läsa något hos Petra som var mycket mer upprörande än en missad kanelbulledag. Se HÄR. 3 Oktober - Gräddtårtans dag! Vad i ......?  Varför har inte det uppmärksammats? SKANDAL, säger jag bara! Jag hade alltså kunnat äta gräddtårta i förrgår! Helt legitimt...Och nu är det nästan ett helt år kvar till nästa gräddtårtans dag. Suck..

              
Vi åt visserligen prinsessbakelse i förrgår, men det är ju inte alls samma sak som gräddtårta.
Långt ifrån samma sak faktiskt...
  
Godmorgon!

Är hellre sjuk själv

NEEEEEEEJJJJ!!!!!

Kommentaren från Mumannen som fick mitt blod att frysa till is:

"Jag börjar också känna mig risig"



Snälla lilla rara bacill, stanna kvar hos mig istället.

Du får ALLT som du vill ha!

För gammal köttfärs, rutten gurka, kall och fuktig luft, möglig leverpastej...
...ja...vad som helst!

Rensar och rensar...


Nu har jag rensat sex liter svamp och har nog kommit mer än halvvägs. Jag skulle ha tagit tag i det ordentligt igår, men fick besök, hade ont i ryggen, orkade inte, hade ingen lust.

Dessutom, mitt i rensandet hittade jag en spindelskivling (tror jag det är iaf). De är farliga. Liknar inte trattkantareller alls, men växer ofta intill dem, så plockar man klungvis med kantareller så kan de smyga sig med. Det gav mig en tankeställare, och fick mig att börja om från början med rensningen. En svamp i taget så eliminerar jag risken helt. Jag vill varken förgifta mig själv eller någon annan med svampen vi plockat. Då får det hellre ta tid att rensa.

Spindelskivling (giftspindling) till vänster, trattkantarell till höger.

Tur jag vaknade i tid...

Drömde att jag var kissnödig inatt. Jag kissade i alla toaletter jag kunde hitta. Och det fanns toaletter överallt. På gatan, i vardagsrummet hemma hos folk, i trädgårdar som jag gick förbi. Överallt kissade jag. Och alla tittade på mig. Och inte hjälpte det, jag bara fortsatte vara kissnödig. Efter ett stort antal pinsamma kissningar inför publik vaknade jag, jättekissnödig.



Jag är ju ingen drömtydare precis, men min amatörmässiga tolkning av denna dröm är att jag helt enkelt hade väldigt stort behov av att vakna och gå på toaletten. Men jag kan ju ha fel förstås...

Godmorgon på er!


Jag fick som jag ville

Först åkte vi till Coop och köpte stövlar till mig, sen bar det av till vår hemliga svampskog.
Vi hittade röda fina svampar.
Gula också.
Bruna svampar...?
Och svamp i grenen.
Solen sken och det var så härligt.
Vi hann inte gå långt förrän vi snubblade över trattkantarellerna.
Vi plockade och plockade, och rätt som det var kom ett par inkräktare! Mumannen hejade glatt. Inte jag. Jag blängde på dem och sa "Vad fan gör ni här? I VÅR skog??? Försvinn härifrån, det är våran svamp!"
Nej, det sa jag inte, men jag ville..
Vi fick ihop rätt mycket, på två timmar.
Mumannen var sugen och började steka.
Gud vad gott det var!
Och nu ska någon rensa alltihopa. Mumannen har åkt till jobbet, så jag vet inte vem...

Godmorgon

Har sån lust att plocka svamp idag. Undrar om Mumannen också vill det...? Problemet är att jag inte har några stövlar. Jag har visst rensat bort dem tror jag. Eller stövlar har jag ju, flera par till och med, men inga gummistövlar.
Men det värsta är hur jag ska få med Mumannen ut i skogen? Jag måste få skjuts, och vill inte vara ensam bland alla livsfarliga björnar och vargar.
De här kanske duger...?

Vi äter

Tzatziki. Med tacopaj.

Jag älskar tzatziki! Det är tredje dagen i rad jag äter det nu. Och imorgon kommer jag att äta det igen, eftersom det blir kvar från idag. En sommar åt jag det nästan varje dag till grillat, utan att tröttna. Så då kanske ni förstår hur mycket jag tycker om det.

En annan sak jag gillar är kall pasta. Den som fastnar på kanten i grytan och liksom torkar och får ett härligt tuggmotstånd. Gärna ska de ha klumpat ihop sig med varandra. Och den ska tas direkt ur grytan i kylen, med handen, rakt in i munnen.

  
Visst blir ni sugna..? ;)

Ha en trevlig lördagkväll hörni!

Fisk

När nu Mumannen var tvungen att åka och fiska hela dagen igår, istället för att hitta på något kul tillsammans med mig, är jag i alla fall glad att han för en gångs skull kom hem med något annat än chorizo.
Trots att han har fiskat i stort sett varje vecka det senaste halvåret,
har vi bara EN fisk i frysen (förutom den nyfångade).
Och den är Musonens.

Prylgalen

Mumannen sitter och kollar på makroobjektiv på Blocket. Han brukar göra det. Jag tror, nästan varenda dag. Han tycker att jag ska ha ett till min favoritpryl, kameran. Och jag vill ju gärna ha ett, men vet egentligen inte vad jag ska tänka på när jag köper ett, så det har inte blivit av än. Jag vill att det ska vara bra, men har inte lust att lägga ut flera tusen på varken ett nytt eller ett begagnat. Fast visst skulle det vara kul att kunna ta riktigt fina, skarpa närbilder.
Godmorgon på er alla! Vi hörs väl sen hörni...

Oväntat men välkommet besök

Plötsligt, i eftermiddags, öppnades kylskåpsdörren.

En hungrig fattig student var på besök.

Jag fotade...

...och fotade...

..och fotade.

Tills jag fick arga blicken...

..och kalla handen..(fast ett varmt leende:))

Det sista han sa innan han gick (efter att ha ätit) var...
"Ja, du FÅR lägga ut bilderna på bloggen".

Stormöte i ankdammen

Dumma jag, varför tog jag inte med kameran ut idag???

Bara därför missade jag närbilder på stans största sammankomst på år och dar! Det diskuterades vitt och brett, högt och vilt, det fladdrades och gestikulerades och skreks. Riktigt intressant var det, både att se och höra.

Inte för att jag förstod vad de sa (jag kan inte språket), men jag kan gissa att det diskuterades vilken väg de skulle ta, var kusinen från landet tagit vägen och hur länge de skulle behöva vänta på den där typen som alltid försover sig innan de ger sig iväg mot varmare länder.

Mobilkameran ger inga närbilder som sagt, men jag har zoomat in en av dem lite, på datorn.


Tyvärr gör verkligen inte bilden rättvisa till spektaklet, men tänk er ett enda MYLLER av hundratals, kanske tusentals stora, vad det nu är för art, ett fladdrade med vingar som framkallar skyhöga svallvågor och ett tjattrande så högt och vilt att ljudet från grannens slagborr en tidig söndagmorgon ter sig som en bagatell i jämförelse, så kanske ni får en uppfattning.

Ja ja, jag kanske överdrev en aning, men de var många och lät mycket i alla fall.

Hemlisen kommer att avslöjas

Godmorgon! Jag har förstått att ni vill veta min hemlis, som egentligen inte är någon hemlis. Ni kanske minns, det jag lärt mig på kursen om vad man ska tänka på inför en intervju. Det är som sagt ingen hemlighet alls, utan bara så himla mycket att berätta. Men det kommer, jag håller på med ett inlägg. Måste bara få det tillräckligt kort och intressant för att någon ska orka läsa först. Vi får se om jag lyckas.
Ha det bra så länge!

RSS 2.0