Man blir inte frisk av att oroa sig

Har varit på möte idag. På försäkringskassan. De tänker äntligen ge mig pengar efter två månaders sjukskrivning pga min steloperation i ryggen. Snällt va?
 
Jag var livrädd när jag gick dit. Jag var förresten livrädd redan när jag fick kallelsen till mötet.
Tankar som snurrat är, ska de ifrågasätta min sjukskrivning? Varför får jag aldrig några pengar? Tycker de att jag har arbetsförmåga?
Jag har ringt till min handläggare för att fråga, men inte fått tag i henne, så jag har fått leva i ovisshet och varit så orolig att jag inte orkat prata om det där mötet med nästan någon, utan bara försökt förtränga alltihop.

Inatt sov jag dåligt, drömde mardrömmar om att jag inte fick några pengar, och vaknade tidigt av oron.

Nu är mötet avklarat i alla fall. Handläggaren var jättetrevlig och ville bara göra en plan för återgång i arbete. Kan jag bara följa planen ordnar sig allt. Kan jag inte det (och det vet jag inte än eftersom mitt jobb är tungt), blir det jobbigt. Då kommer jag bli tvingad att söka jobb över hela arbetsmarknaden. I hela landet. Hur någon kan tycka det är rätt övergår mitt förstånd.
 
Men det orkar jag inte tänka på nu. Man kan ju inte oroa sig hela tiden.

Kommentarer
Postat av: Mia systeryster

Jisses,jag blir helt förskräckt när jag läser sånt här. Menar du att du inte fått några pengar??Herregud!Vart är sverige på väg egentligen!Hoppas det löser sig, så du slipper oroa dig mer. Kram

2010-02-11 @ 19:27:14
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: anne

Är det verkligen så galet???? Hur kan man begära att folk ska behöva söka jobb som är bortom pendlingsbarhet??? Jag tycker det låter helt galet FEL!!!

2010-02-11 @ 19:30:54
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Em

Jag förstår dig verkligen! Och jag tycker det är för jävligt att de behöver säga redan nu vad som sker om du INTE kan leva upp till "förväntningarna". Det är fel att du skall behöva söka jobb i hela landet oavsett, men det är ännu mer omänskligt att lägga till en sån börda på någon som kämpar för att komma upp. Fan ta dom! (Ursäkta ordvalet!) Jag blir så less på hela systemet. Det finns saker som många av oss som har sjukpension inte kan skriva heller, vi vågar inte vara öppna med fara för att vi blir hängda för det sen. På detta sättet blir allt värre. Varför lägger de inte energin på att ta de som fuskar, istället för att lägga energi på att INGEN skall fuska? Nu måste de försöka ha stenkoll på alla istället för att koncentrera sig på de som antagligen utnyttjar systemet. I dag har de ju inte resurser kvar till att ta det som är I systemet och som antagligen utnyttjar. Usch, jag kan hålla på i evigheter och det tar för många ord för att förklara vad jag menar. KRAMSv: Oj! Vad intressant! Jag fastnade lite på den sidan nu och har sparat länken. Jag får ju inte vara för impulsiv heller, men det verkar ju jätteintressant. Och på en nivå jag skulle våga mig på när jag aldrig har gjort något liknande förut. Vilket äventyr det skulle bli. Jag skall kolla mer i helgen.

2010-02-11 @ 19:39:47
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: anna

Kan inte förstå att det ska var så svårt att få ut sjukersättning när man verkligen är sjuk??????????Hoppas innerligt att du får dina pengar och att det går bra med att följa planen...Kram

2010-02-11 @ 19:50:04
URL: http://annabackhouse.blogg.se/
Postat av: Maggan

Hej!

Första gången jag kikar in hos dig, hittade dig på Nillas sida.Det där med försäkringskassan känner jag igen mycket väl.Jag har en make som blivit utförsäkrad nu och det är arbetsförmedlingen som tagit över detta,Han jobbar halvtid och klarar inte att jobba fler timmar,Han är också ryggopererad och kommer alltid att få leva med sina svåra smärtor.Otroligt att sjuka människor ska behöva genomlida detta.Jag är glad så länge jag är frisk för detta vill jag inte vara med om.Min man är rejält nerkörd psykiskt nu på grund av alltihop.Vet ju inte när han kan få pengarna nästa gång.Jag lider med er alla som är drabbade och inte klarar av att arbeta.Mvh Maggan

2010-02-11 @ 19:51:41
URL: http://mittnyalivnu.blogspot.com/
Postat av: Robert

Idiotiskt samhälle vi lever i.Hoppas verkligen att det ordnar sig. Tänk på semlor istället för att oroa dig. :)

2010-02-11 @ 19:57:24
Postat av: Gun

Robert: Tack, det kommer säkert att gå bra. Och semlor som tröst är inte dumt!:)

2010-02-11 @ 20:00:05
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Diana

Ja usch, jag förstår att du var nervös! Man vet aldrig hur de typerna tänker. Hur ser rehabiliteringsplanen ut? Jag vet hur nervös jag var när jag var sjukskriven, två månader. Jag hann inte få godkänt och pengar förrän ett bra tag efter jag återgått till mitt arbete. 1. Tur att mannen kunde försörja mig, annars hade jag blivit vräkt och fått skulder. 2. Tänk om de inte godkänt mig, inga pengar alls på 2 månader! Jätte bra att få veta det efteråt.

2010-02-11 @ 20:06:14
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Ellis

Vi är sjukt lika du och jag när de gäller oron. Det är faktiskt jobbigt att hantera det så.. Att inte säga, vilja förtränga, och drömma mardrömmar...sv: Såååå när jag blir Mufru med ring, då slipper jag alla nallar!? :O

2010-02-11 @ 20:19:32
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Peterlarson

Alla som arbetar på FK är självklart inte idioter. Men reglerna är lik förbannat idiotiska.

Det fixar sig ska du se. Håll ut bara

2010-02-11 @ 20:25:13
URL: http://peterlarson.wordpress.com
Postat av: Ulrika

Det är inte klokt att man ska behöva oroa sig för sånt här, försäkringskassan ska väl vara till stöd för människor istället för att försöka ställa till det..? Jag hoppas och tror att det ordnar sig med jobbet och läkningsprocessen. Om du inte orkar jobba lika mycket som förr kanske du kan satsa mer på tecknandet?! Hålla kurser, illustreringsuppdrag - det vore väl nåt att tänka på?!!

Kram!SV: Maken har en tempurkudde, stenhård. Känns som att sova på en trottoarkant ;D

2010-02-11 @ 20:26:11
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Hälsporren

Fy! Möten på Försäkringskassan är inte kul. Har varit på x antal de senaste åren. Och man är verkligen livrädd innan. Det är för jävligt att någon annan har kontroll över något så viktigt i ens liv som inkomst. Eller för den delen, var man ska bo (söka jobb i hela landet?! jo, tack, så bra....), hur man ska leva etc.Och allt hänger på att bli trodd. För jävligt. Been there, done that. Hoppas att jag inte gör det fortfarande...

2010-02-11 @ 20:43:10
URL: http://halsporre.blogspot.com
Postat av: Naturflickan

Jag blir så irriterad. En del tjatar om att inte sparka på de som ligger. En del står också och gör det nu...Svar: hahaha! Ja, Em hittar alltid kreativa lösningar på saker och ting=)

2010-02-11 @ 21:07:15
URL: http://naturflickans.blogg.se/
Postat av: Beate

Du får nog sluta oroa dig. Försök iaf. Tänk det gick ju bra med Mumannens jobb och idag med FK. Vad jag vill säga är att du alltså oroade dig helt i onödan. Alla är vi ju olika men tänk nu att det ordnar sig, det gör det alltid. Oro blir man bara sjuk av och förstör för sig själv och andra. För du är ju en glad "skit" till naturen:-)))

2010-02-11 @ 21:08:02
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Ellen - ellastankar.blogg.se

Svar: Ja usch, det räcker nu! Det har snöat endel idag med.

2010-02-11 @ 21:18:08
URL: http://ellastankar.blogg.se/
Postat av: Marina

Har skrivit det för...man måste få lugn och ro för att kunna bli frisk!

Ha en bra kväll.

2010-02-11 @ 21:22:16
URL: http://gallerigavelin.blogg.se/
Postat av: Ellis

SV: ÄRLIGHET är något vi alal besitter i min familj :DMin kusin skrev nyss på msn:dani säger:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHHAHAHAhahahahahahhaah

elllisssssssssssssssssss

- عℓℓιﻜ - Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ You'll learn to hate me. But still call me baby säger:

mn?

dani säger:

what did u do hahahahahah

Ellis säger:

Did u see the last pic i sent?

dani säger:

jaaa

but the color

hahahahahahJag vill inte ha kvar den :( haaha

2010-02-11 @ 21:34:28
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Em

God natt, fina, goa, underbara du! :D Nu måste jag kolla på Naturflickans blogg vad det var jag var kreativ med. Handlade det om underkläder kanske? ;D

2010-02-11 @ 21:34:46
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Vickan

Hoppas det löser sig! De måste ju förstå att du inte kan arbeta efter en sån operation.. tänker på dig!

2010-02-11 @ 21:54:48
URL: http://fantasticsecrets.blogg.se/
Postat av: Tonårsmorsa / Fatou

Jag är så fruktansvärt irriterad på den här nya nedrustningen av sjukförsäkringen. Jag har hälsan och jag jobbar heltid plus ett par små extrajobb. Men jag är fullständigt livrädd över att en dag bli oförmögen att arbeta, då jag inte litar på det s.k. välfärdssamhället längre. Att de som inte har arbetsförmåga kan tvingas ut i arbete för att de inte får ut sin sjukFÖRSÄKRING (OBS!! Inte BIDRAG!! Utan FÖRSÄKRING) gör mig riktigt förbannad!!Nej, det är bäst jag avrundar här innan jag blir ännu mer förbannad, förlåt mitt lilla utbrott, men jag hoppas du kryar på dig, vilket jag gissar att du skulle göra fortare, om du slapp oroa dig för inkomsten...!Varma kramar!! ♥♥♥

2010-02-11 @ 22:01:19
URL: http://tonarsmorsa.se
Postat av: anne

Du kommer igen, tids nog!!!!!

2010-02-11 @ 22:02:57
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: sandra

nej usch tänk inte mer på det nu..sov så gott! och dröm sköna drömmar..

2010-02-11 @ 22:04:44
URL: http://sandrabnilsson.blogg.se/
Postat av: Britt

Jag känner ju igen det där eftersom jag också är sjukskriven. den 16 mars har jag varit sjukskriven 6 månader och bör väl vara på väg tillbaka på något sätt och det tror jag väl att jag ska orka...men inte till 100%. Nu har jag ju en sjukdom som brukar gå över av sig själv efter ett tag...man vet bara inte hur länge det tar...så handläggaren saa att det nog inte ska vara något problem med mitt jobb...men man vet ju inte. Jag börjar också oroa mig för att det snart är mars.Hoppas det går bra för dig...och för mig :)

2010-02-11 @ 22:06:26
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Jompen

tycker det där är tokdumt. ("söka jobb i hela landet").

det betyder ju att du eventuellt kommer måsta vara borta på veckorna.

eller att ni måste flytta å då måste mumannen vara borta.

alltså jag fattar inte hur dem tänker.hoppas det löser sig för dig! :)

2010-02-11 @ 22:12:22
URL: http://johannamoxell.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Systemet är ju helt sjukt! Ingen blir väl bättre av att behöva gå och oroa sig.

Hoppas du får sova ordentligt inatt!

2010-02-11 @ 22:54:38
URL: http://yvoeri.blogspot.com
Postat av: Britt

sv: Verkar för sjukt för att vara sant.Jag vet ju inte heller när jag blir frisk...ingen vet.

2010-02-11 @ 22:55:20
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Oskar

Fan vad sjukt att du inte har fått pengar på över två månader? Helt galet ju! Hoppas att de snart rullar in och skönt att det kändes bra efter mötet :) Man vet ju hur råa de små svinen kan vara annars, men ibland hittar man en diamant bland all skit i bajamajan ;)

2010-02-11 @ 23:43:05
URL: http://oskarnilssons.wordpress.com
Postat av: Eva

Jag är också utförsäkrad och deltar i det sk rehabiliteringsprogrammet sen den 2 januari. Där ska jag vara med i 3 månader, alltså har halva tiden redan gått och jag har inte ens varit på ett möte än...men på måndag ska jag dit minsann. Till mig sa man på Fk att " det här betyder ju inte att du är frisk Eva" Ja vad svarar man. Tack för upplysningen...När det gäller det där att söka jobb på hela arbetsmarknaden så kan man vara fullständigt lugn. Jag tänker om så krävs söka som timvikarie i korvkiosken i Haparanda och hoppas på att dom ringer mig om dom snabbt behöver förstärkning, eller kan det vara så att dom hellre tar någon som bor liiite närmare...

2010-02-12 @ 00:01:10
URL: http://kominochtaentitt.blogg.se/
Postat av: Eva

Sv: När dom 3 månaderna har gått så ska man på arbetsförmedlingen ha gjort en bedömning om min arbetskapacitet. Kommer man fram till att jag tex kan arbeta 50% så ska jag , eftersom jag blivit arbetslös under min sjukdomstid söka som det heter arbete på den öppna marknaden. De restrerande 50% går tillbaka till Fk. Om man väljer att kalla det sjukpenning vet jag inte men det är tillbaka dit jag ska isf. Får jag inget arbete så är det stämpling som gäller på den andra halvan. Man blir helt enkelt överförd till Af denna perioden för bedömmning. Hoppas att det blev någorlunda begripligt, jag är susig i luvan den här tiden på dygnet.

2010-02-12 @ 00:28:03
URL: http://kominochtaentitt.blogg.se/
Postat av: Eva

Sv: jag älskar att prata om mina så då kan vi plåga varanra. :)

2010-02-12 @ 00:32:53
URL: http://kominochtaentitt.blogg.se/
Postat av: Diana

Sv: Det låter ju som en vettig plan om att går som det ska. Hur känns det i ryggen nu (med tanke på att mars inte är långt borta), skulle du vara redo att jobba deltid?

2010-02-12 @ 00:44:35
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Diana

Sv: men shit vilken press du har på dig då att bli bra på mindre än en månad! Det är ju helt galet! Vad skulle hända om din läkare sjukskriver dig längre (förutsatt att han går med på det), tror du fk skulle bråka då?

2010-02-12 @ 01:19:04
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Em

Gooooooooooood Hooooooooooooorning! Det är fredag!!! Läs "det" med ett extra "t", det låter lite mer viktigt då. Hoppas din dag blir underbar, jag har bestämt att min skall bli det. :D

2010-02-12 @ 06:39:20
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Stattinskan

Jag jobbar ju MOT bl a FK och socialförvaltningen och jag ser RÖTT när de sätter upp ramar där ALLA ska rymmas .... Här finns inget utrymme för att vi är individualister utan ALLA SKA bli friska inom samma tid ... Jag har skjutit på framtiden att "reparera" mina leder ytterligare för jag orkar inte med fighten OCH att samtidigt läka! Goaste morronen! Kramar

2010-02-12 @ 06:48:28
URL: http://metrobloggen.se/stattin
Postat av: Synnöve

Nej, inte gå och oroa sig hela tiden. Då blir man aldrig frisk.

Förstår att det är slitsamt med att vara sjukskriven i Sverige idag. Man vill ju komma igång med jobbet så fort som möjligt.

Men att tvingas söka jobb i hela landet är helt fel tycker jag.

Resten av den eventuella familj man har, som har sitt jobb, sin skola, sina vänner och sitt liv då?

Ska man vara sjukskriven och så bli utan jobb för att sen gå med dåligt samvete för att man river upp familen från sina rötter? Hur frisk blir man då?Ge inte upp.

Kramen Synnöve.

2010-02-12 @ 07:19:33
URL: http://nabolandet.blogspot.com
Postat av: Renee

Jag håller tummarna att det löser dig för dig.

Det är helt vansinnigt att det ska vara på det här sättet, allt för att komma åt fuskarna. Nu är det ju så att dom som fuskar är en bråkdel av dom som är sjuka och inte kan jobba.

2010-02-12 @ 07:57:31
URL: http://reneemari.blogg.se/
Postat av: Petra

Skönt att det blev ett bra möte och att du ska få dina pengar.Sv: Hade jag varit uppe till 00.00 varje kväll, hade jag snart gått upp och sovit. :P Jag är alldeles för beroende av min sömn för och orka vara uppe så länge.

2010-02-12 @ 08:06:40
URL: http://linnea84.blogg.se/
Postat av: sandra

Pigg!?..haha inte bra när ni tar nattrundan hos mig då ju..får fixa en kvälls/nattblogg med nu då.:P

2010-02-12 @ 08:53:31
URL: http://sandrabnilsson.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Det är rent ut sagt för j**ligt!!!

Hur kan man ifrågasätta att du är oförmögen att jobba när du har STELOPERERAT RYGGEN???

Vart är Sverige på väg...

2010-02-12 @ 09:47:22
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Kadri

Du ska inte oroa dig i förväg. Det kommer säkert o bli bra och så snällt av de äntligen o ge pengar till dig.

2010-02-12 @ 10:23:30
URL: http://livetivillavillekulla.blogg.se/
Postat av: ansepanse

nej det ska man inte, följ det gamla ordspråket

kommer tid kommer råd

kramar

2010-02-12 @ 11:39:39
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: lars åström

man blir sjuk av att oro aig

blir man då frisk av att roa sig :)

ha det bäst

lasse

2010-05-05 @ 01:04:04
URL: http://www.tranahemma.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0