Det blev Glace au four, trots misslyckad sockerkaka

               
Vispa fem äggvitor, blanda i 2,5 dl socker och torka sen upp allt som stänkt när du fotade till bloggen.


               
Skiva den misslyckade sockerkakan, lägg i en form och ha på glass. Oja dig över att det kommer att bli alldeles för mycket och du kommer behöva slänga hälften i soporna.


               
Bred äggvitesmeten noga runt hela, oja dig lite till över att du gjort ALLDELES för mycket, och ställ in den i ugnen, 175 grader i fem minuter.

Ät omedelbart!


             

Förvånas över att nästan allt tog slut, släng det lilla som är kvar och sjunk sedan ner i soffan och känn dig alldeles för mätt resten av kvällen.


Kommentarer
Postat av: Daniel

Jag var inte med min flickvän idag :) ?

2010-03-21 @ 00:07:34
URL: http://danielhenningsson.blogg.se/
Postat av: Bara Jag

Detta är en efterrätt som jag aldrig har smakat och jag har ändå provat en del!! Verkar smarrigt!!

2010-03-21 @ 00:16:51
URL: http://myworldmytruth.blogg.se/
Postat av: Beate

Succé med andra ord! Beundra dig att du ge dig in på sådana matkonster... för det är väl en konst att laga den efterrätten. Snyggt jobbat Gun!!!

2010-03-21 @ 00:25:25
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Ellis

Haha ojojoj lät tom gott och de SÅG gott ut, men smälte inte glassen i UGNEN? :O

2010-03-21 @ 01:03:38
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Kadri

oj vad gott det ser ut

2010-03-21 @ 08:18:10
URL: http://livetivillavillekulla.blogg.se/
Postat av: Anette

mums, nu vaknade smaklökarna till.

2010-03-21 @ 08:42:23
URL: http://www.bellagarden.se
Postat av: Jompen

jag kom aldrig på tanken själv.. men ellis kommentar.

smälte inte glassen i ugnen?



det BORDE den göra.



såg riktigt gott ut det där.

skönt att det gick åt, trots "misslyckad" sockerkaka! :)



God morgon Gun! :)

2010-03-21 @ 08:48:57
URL: http://johannamoxell.blogg.se/
Postat av: anne

Du ser, sockerkakan kan i princip se ut hursomhelst, den syns ju inte!



Gott såg det ut, tror inte jag varit involverad i en glace au four sedan 80-talet...

2010-03-21 @ 08:50:30
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Janne

Jag fick samma funderingar som Ellis. Är inte glassen rinnande under skalet när ni skär i den?

Den verkar helt klart smarrig.



Godmorgon! :D

2010-03-21 @ 08:51:51
Postat av: maria

Låter jättegott och var säkert smarrigt :)



Ha en skön söndag..

Kram kram

2010-03-21 @ 08:55:40
URL: http://www.forsnetblogg.se/Maria
Postat av: Camilliondollar Baby

Se där, det gick ju ändå.



Måste nog testa den själv nångång, verkar enkel och god.



Kram

2010-03-21 @ 09:16:32
URL: http://blogglosacamilla.blogg.se/
Postat av: Thakock

Smarrigt!



sv: Haha nej, tänkte inte på att du tog ut den. Bara om du öppna luckan för att kolla på den. Ibland kan det vara för tidigt att göra de. =)



sv2: Haha, det är bara lamporna som man släcker ner. =)

2010-03-21 @ 09:17:18
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Em

Precis som Bara Jag så har jag aldrig ätit desserten själv, men jag vet med säkerhet att jag tycker om det! :D



God morgon, underbara Gun!

2010-03-21 @ 09:21:48
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Ingmarie

Bättre beskrivning har aldrig skrivits...Precis så är det med ojandet!!!Ha Ha!!

Kanske mätt än?



Kramen!

2010-03-21 @ 09:25:01
URL: http://frujacobsen.blogg.se/
Postat av: Patrik | Bloggliv.WS | Livet i Bloggform

Ser gott ut, ska nog göra en sån sen. Men den är väl för stor för att äta själv?



God morgon förresten... Hoppas det är mer sol där än här...

2010-03-21 @ 09:26:03
URL: http://bloggliv.ws
Postat av: Ama de casa

Vad duktiga ni är på att äta!

Ja, du är ju också duktig som lyckades med den. Sist jag gjorde den så blev det som många tror att det kan bli - glassen smälte.

:-)

Gomorron!

2010-03-21 @ 09:26:22
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Amanda

Gud vad gott det ser ut! =)

2010-03-21 @ 09:42:56
URL: http://medelrutanvingar.blogg.se/
Postat av: Karin

Gick ju alldeles perfekt även med misslyckad sockerkaka ser jag ! =D

Visst är det konstigt att det alltid brukar gå åt mycket mer än man tror ? - Ojandet är perfekt beskrivet ! ;)

Jag har inte gjort Glace au four på säkert femton-tjugo år, men nu är jag sugen på att fixa till en någon dag.

Gärna med hallon i också...

Mums !

2010-03-21 @ 10:53:31
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: Gröna Anna

Det ser så gott ut det där! Jag har aldrig ätit glace au four faktiskt, men jag kan tänka mig att det känns ungefär lika härligt schizofrent i munnen som glass med varm chokladsås. :-)

2010-03-21 @ 11:21:33
URL: http://metrobloggen.se/gronaanna
Postat av: Britt

Ser på kommentarerna att det är många som inte ätit Glace au four eller gjort en sån...eftersom de tror att glassen smälter i ugnen.



sv: Den jag provar luktar ganska starkt...men jag tycker om doften. Det kanske finns en utan doft...för konsistensen på den är helt underbar, tjock och löddrig.

2010-03-21 @ 12:01:52
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Synnöve

Mmmm så gott alltså...

Får nog ta mig en fundera på det där.

Om jag får till sockerkakan då vill säga.

Klems.

2010-03-21 @ 12:37:44
URL: http://nabolandet.blogspot.com
Postat av: Ulrika Fabulousforty

Det gick ju åt som smör det där! Kul med gamla recept i ny tappning! Nåt att prova till påsk, kanske...

Här skiner faktiskt solen!

Ha en bra söndag!

2010-03-21 @ 12:45:05
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Synnöve

Japp nog är det så alltid.

Jag och sockerkakor går bara inte ihop, fixar inte ens muffins...

Men vilken bröddeg som helst går bra. Matbröd, bullar, Wienerbröd ja allt sånt...



Nu har jag iallafall fått in en paj i ugnen. Smulpaj med blåbär och hallon. Var en sväng ut i skogen och plockade på förmiddagen hihi....(frysen är en bra uppfinning)

Ska gotta oss med den till skidskyttet som börjar vid 14 tiden.



Kramen nu igen.

Ha en flotters söndag i snökavet.

Synnöve.

2010-03-21 @ 13:48:13
URL: http://nabolandet.blogspot.com
Postat av: Eva

Men hallå, vad proffsigt!du borde satsa på en karriär som BakGun, då kunde du och MatTina komplettera varandra på Tv ;)

2010-03-21 @ 16:35:01
URL: http://kominochtaentitt.blogspot.com
Postat av: Hälsporren

Jag borde vara perfekt ugnsglassfixare eftersom jag defintivt kommer att klara av steget med misslyckad sockerkaka. Det såg riktigt gott ut det där, jag förstår att den åts upp.

2010-03-21 @ 17:37:43
URL: http://halsporre.blogspot.com
Postat av: marie

Åhhh, sån där brukade min mamma göra när vi var små till söndagsefterrätt då och då....MUMS!!!

Kanske man skulle prova på att göra själv...

Tack för receptet! Det där med ojandet kommer jag säääkert att göra...haha.

kram

2010-03-21 @ 20:59:55
URL: http://mariekjerulf.blogg.se/
Postat av: Bögen från Dalarna

Muuums! Alla dessa inlägg passar perfekt i min kategori "fettohörnan", haha. Ser i alla fall väldigt gott ut!



Och älskar det du skrev "torka sen upp allt som stänkt när du fotade till bloggen.

", haha. Jag brukar köra den, efter att Adam har sliskat omkring överallt och stänkt. ^^

2010-03-21 @ 22:24:12
URL: http://gaymasen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0