Tvättstugan del 2

På tal om tvättstugan så måste vi ju diskutera det med att städa efter sig lite. Vår tvättstuga är nästan alltid lagom fin. Man kan inte begära att minsta dammtuss ska vara borta hela tiden, men lagom hyfsad ska den ju se ut när man går därifrån. Den enda av våra grannar som inte sköter städningen bra är en tant, 85-90 år gammal. När hon har tvättat är det tvättmedel överallt. På golvet, i tvätthon, på tvättmaskinerna. Ibland försöker hon torka lite, men bara smetar runt tvättmedlet så det fastnar och torkar in, men för det mesta ser hon nog inte ens att hon spiller, så det får ligga.
 
Den lilla tanten kan man ju inte skälla på. Vem vet hur mycket hennes hjärta tål? Jag vill inte bli vittne till att hon faller ner död. Dessutom är hon dement och väldigt aggressiv ibland. Och förresten är jag inte den som klagar på andras städning av tvättstugan ändå.
 
Där vi bodde förut hade vi en sån tvättstugehäxa. Hon klagade på allt. Minsta lilla dammtuss. Hon satte aldrig upp otrevliga lappar, utan hämtade tillbaka grannarna för att bättra på städningen. Men aldrig att hon gnällde på mig, för jag städade NOGA, och unnade inte tvättstugehäxan nöjet att klaga på mig!

Själv brukade hon plugga där. I tvättstugan alltså. Man tänker så bra i ljudet från maskinerna, tyckte hon, och så satt hon där när man tvättade. Det var irriterande att ha en tvättstugehäxa pluggandes när man tvättade, men ingen vågade säga ifrån, utan hon fick sitta där i oljudet. 

(Hon var förresten mamma till en klasskompis till ett av våra barn, och brukade vara med på föräldramötena och gnälla där också.)

Hur är ni i tvättstugan? Städar ni noga? Sätter ni upp lappar? River ni ner lappar? Knackar på och klagar? Är ni tvättstugehäxor? ;) 

                          
                                 Damm på tvättstugegolvet. Inte efter mig!:)


                 
          Klickbara bilder, från David Batras bok- Den som inte tar bort luddet ska dö!

Kommentarer
Postat av: Em

Jag städar aldrig jättenoga, men jag inbillar mig att jag städar så som de flesta gör. Jag har en pedantisk granne, han satte upp ett långt brev på dörren (inte mig han klagade på, tror jag :D) och sen har jag hört han "ta för sig" en annan granne. Jag förstår inte riktigt det där, det måste vara bättre att säga ifrån till fastighetsägaren, de hade tagit sig an problemet på ett snyggt sätt (de är duktiga på det här). Den pedantiska grannen är egentligen trevlig annars, men pga detta så har jag svårt för han. När jag hade Madde var det rätt jobbigt med att städa efter mig, fick vara mycket mer noggrann pga hundhår - då var jag nog mer petig. Det sista man vill är att någon klagar över husdjuren.

2010-06-23 @ 17:43:07
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Heidi

Åhh va skönt det är att bo i hus o slippa arga/slarviga/pedantiska grannar som klagar över tvättstugan! Fast här hemma kan det behövas en o annan arg lapp skriven av mamman i huset (jag) ibland oxå ;-)

2010-06-23 @ 18:18:42
URL: http://webmum.blogg.se/
Postat av: Michis

Vår stuga är också alltid fin =) Och så har vi ett system som gör att man inte kan sno varanns tvättider. Det är väldigt bra! Man kommer inte in om det inte är ens bokade tid o man kan inte boka fler än två om man ens skulle försöka

2010-06-23 @ 18:23:04
URL: http://michaeala.blogg.se/
Postat av: Patrik | Bloggliv.WS | Livet i Bloggform|

Det hjälper inte att sätta upp lappar i min tvättstuga, det är bara jag som tvättar där. Det där med att hålla tiderna har aldrig fungerat. I morse när jag kom ner så var maskinen full av tvätt som skulle hängas.

2010-06-23 @ 18:37:50
URL: http://bloggliv.ws
Postat av: Thakock

Haha, det är så löjligt. Jag gnäller bara om dom snor mina BHar ;D

2010-06-23 @ 18:40:33
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Robert

Det skall rätt mycket till för att jag skall gnälla på andra(på gott och ont) så några ilskna lappar brukar jag inte skriva. För tillfället brukar jag faktiskt gå till mina föräldrar och tvätta. Känns enklare än att passa tvätt-tider och grejer. :D

2010-06-23 @ 18:41:10
Postat av: Diana

På den tiden jag använde tvättstuga så städade jag inte... jo, jag tog bort luddet i torktumlaren annars inget. Hehe. Men till mitt försvar så städade ingen där... ;)

2010-06-23 @ 18:41:38
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Thakock

sv: Eller hur? Vi måste kunna övertala henne på något sätt ;)

2010-06-23 @ 18:57:51
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Selma

Jag vill tro att jag varit en ganska bra tvättstugestädare när jag haft delad tvättstuga. Nu har vi vår egen så nu får det vara som det är.

2010-06-23 @ 18:58:25
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: anne

Det var länge sedan jag använde gemensam tvättstuga. Min mamma hade tutat i mig att i gemensamma tvättstugor skulle det städas, tom efter föregående om det behövdes, så mig behövde ingen klaga på.

2010-06-23 @ 19:12:11
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Hillevi

Är absolut ingen tvättstugehäxa, skulle inte komma på att klaga och greja, tackochlov har jag egen "tvättstuga" numera. Det är ju där det sker flest mord som inte är familjeanknutna i Sverige.

Sv. Em förklarade lite, men det är det danska (och norska) namnet på Johannes, som påstås ha fötts extakt 6 månader efter Jesus och bålen tänder man för att hålla häxor och oknytt borta (du vet på jul- och midsommarafton är ju slöjan mellan världarna som tunnast). Det är helt enkelt ett gammalt firande av solen, midsommarsolståndet, förr runt den 21e juni. Eller luddade jag till det värre nu? :-)

2010-06-23 @ 19:16:53
URL: http://ihuvudetpahillevi.blogg.se/
Postat av: UllaMona

Vår tvättstuga är helt ok, inga arga lappar/ plätthäxor/eller andra otrevliga typer. Jag brukar städa efter mig men är absolut ingen pedant.Trevlig Midsommar!

2010-06-23 @ 19:36:13
URL: http://ullamona.blogspot.com
Postat av: Jompen

jag städar efter mig så jag själv skulle kunna tycka att det är trevligt att gå tillbaka.

tyvärr är inte alla så.

jag har aldrig satt en lapp, är luddet kvar i tumlaren när jag kommer ned så kan de lika gärna varit så att den som hade tiden innan mig glömde tiden och fick sjukt bråttom. Lätt att glömma ju.

Men det känns ju helt fantastiskt när man faktiskt kommer ned och ser att det är städat och fint.Lät lite sådär med en tvättstugehäxa som sitter där nere när man tvättar. I tvättstugan borde man få vara själv om man så vill.

vem fan PLUGGAR i tvättstugan liksom xDsv: Det är angelicas x. Jag vet inte om hon kommenterar i mitt namn men då hon kommenterar elakt i tessan (angelicas nya tjej)och i angelicas namn så vill jag vara på den säkra sidan.

Man vet ju aldrig.

Jag vill ju inte att ni ska tro att det är jag!

2010-06-23 @ 19:45:59
URL: http://johannamoxell.blogg.se/
Postat av: Felicia

Nej vi har ju tvättmaskin hemma :) mihihi så vi slipper tvättstugehäxor,.. MEN jag älskar texterna ur david batras bok, HAHHHAHAHHAHH :PKRAM

2010-06-23 @ 20:46:48
URL: http://fjaelkis.blogg.se/
Postat av: Michis

Kanske har jag förträngt,, men det fanns inte ens en liten tanke någonsin på att jag skulle vara med en kille eller bli ihop med en. Inte förrän jag var runt 22-23 år.. Men nu är jag tvärtom. Det är klurigt

2010-06-23 @ 20:59:28
URL: http://michaeala.blogg.se/
Postat av: Himmel unt Pannkaka!

Jag tar bort luddet och försöker låta bli att grisa ner med tvättmedel. Kan bli sjukt irriterad när det sitter en halv ryamatta med ludd i torktumlaren när jag ska torka min tvätt, jag vill väl inte ta i andra människors hår och klädludd?

2010-06-23 @ 21:04:07
URL: http://himmeluntpannkaka.blogspot.com
Postat av: Beate igen

Ja tvättstugan är ju ett omdiskuterat ämne...

Vi har en hyfsad ren tvättstuga precis som du. Jag är faktiskt ganska duktig (med mina mått mätt) och ta bort ludd ur torktumlaren, torkar av maskinerna med mera. Gränsen går vid golvmoppning. Jag menar min tvätt hamnar ju inte på golvet...

2010-06-23 @ 21:21:14
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Jess

Batras bok är rolig!

Det är inte klokt vad folk kan skriva på dessa lappar! Hahaha!

När vi bodde i lägenhet städade jag bara så mycket så att ingen skulle klaga, varken mer eller mindre!

2010-06-23 @ 21:25:06
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Åsa

Haha, jag städar aldrig tvättstugan. Aldrig! Och sen skratatr jag åt de arga lapparna. Haha, har blivit lite utav en sport för mig. Nu när vi flyttat har vi dock egen tvättmaskin och torktumlare så jag tror inte jag kommer tvättta i den allmäna. Lite synd egentligen, är ju den enda sport jag sysslat helhjärtat med.

2010-06-23 @ 21:40:01
URL: http://asonet.blogg.se/
Postat av: Åsa

Jag är en riktig tvättstugehäxa, skitar ner, skäller, sätter upp lappar, städar.....(vänta nu, jag bor ju i eget hus, jag behöver inte sätta upp lappar =) )

2010-06-23 @ 22:16:21
URL: http://spinninghead.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Jag skulle nästan önska att jag hade en tvättstugehäxa eftersom min tvättstuga ser för jäklig ut, och eftersom vi bor i eget hus har jag ingen annan att skylla på än mig själv...

2010-06-23 @ 22:21:03
URL: http://fabulousforty.blogg,se
Postat av: Beate igen

Svar: Jag har ingen systemkamera utan en liten Sony pocket som är 1 1/2 år gammal. Den följer med mig överallt och jag älskar den. Du vet det är ditt "öga" som är huvudsaken, inte pixlar, zoom osv. Okay, det är vad jag intalar mig = tror på. Min IT-bästis Totte har nyligen också köpt en sprillans-ny Sony: Nex-5 tror jag den heter. Den är suverän - säger IT-nörden, speciellt för filmer. Det stämmer har sett några som han har lagt upp på youtube. Men kameran är lite för stor/tung för att ha med sig i handväskan.PS. Köp inte den senaste Canon bara. DS

2010-06-23 @ 22:43:11
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Gilla

Jag har varit med om tvättstugebekymmer ofta i vårt hus. Jag är motsatsen till tvättstugehäxa, för jag vill lämna rent efter mej. för mej gäller att lämna tvättstugan i samma skick som jag vi finna den.Så har jag råkat ut för att folk inte har varit färdiga med tvätten, för att de har "glömt". Nu ska de bekymren vara borta, för nu har vi fått ett slags extralås att sätta ovanför låset i dörrendå kan ingen koma in och stöldrisken blir ju mindre.Det står tvättarens nummer på detta låset, så om han/hon inte är färdig, så kan man gå dit och säga ifrån.Nog om detta. Jag vill önska dej en trevlig midsommar. Var försiktig med sillen! :)Kram/Gilla

2010-06-23 @ 22:57:05
URL: http://trebgilla.blogspot.com
Postat av: Gröna Anna

Jag städar noga efter mig ibland, men oftast inte. För det är ingen annan som städar noga, så det känns som att man kan göra lite som man känner för och det är himla skönt. :-) Däremot plockar jag alltid upp luddet ur avloppsbrunnen på golvet och det är jag nog nästan den enda som gör. Så nu när jag ska tvätta imorgon och inte har varit hemma på 1½ månad fasar jag lite för hur det ska se ut. Men arga lappar? No way, är det för skitigt är det väl hyresvärden som får stå för lappskrivandet.

2010-06-23 @ 23:12:59
URL: http://www.metrobloggen.se/gronaanna
Postat av: emma

(svar): ja, det är synd att man är morgontrött, men då gör man det enkelt för sig: går inte och lägger sig - ingen konst att vara vaken klockan fem då ju! :)

2010-06-23 @ 23:24:20
URL: http://emmanilss0n.blogg.se/
Postat av: Diana

Sv: haha, Batman dödar mig om en flaska öppnas... Det är kanske det som du är ute efter?

2010-06-23 @ 23:47:39
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Beate igen

Svar: Här tänkte jag "egoistiskt", sorry. Både på jobbet och privat har jag använt Nikon, Canon och Sony (system/digital). Å konstigt nog så har jag aldrig lyckats med en enda bra bild med Nikon och Canon. Vet inte varför. På mitt nuvarande jobb har dom en värsting-Sony och jag har ju min "Sonny". Ger mig en Sony (idiotsäker, klara instruktioner på displayen, enkelt att förstå, finesser som är lätt att upptäcka med mera, med mera). Japp jag är en Sony fan - sorry att jag tog ut min entusiasm över dig. Tänkte att du är lik mig bara...

2010-06-23 @ 23:48:10
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Ellis

Jag har tvättstuga hemma, en stor en på nedervåningen, enda som klagar på mig är mamma då jag måste hänga tvätten haha..

2010-06-24 @ 00:12:23
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Ellis

sv: hahaha nee är inge städerska!! :D:D:D jag har slarvat me städningne, men igår skrubba jag duschen haha.

2010-06-24 @ 00:39:48
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Linda - Rosa chica

Hej :) vad är ditt bästa skönhetstips? :)

Skulle vara trevligt om du svara :D

Kram Linda

2010-06-24 @ 00:52:22
URL: http://rosachica.blogg.se/
Postat av: Karin

Muahaha!!!

Jag skulle nog behöva göra allt det där, för mitt andra jag är visst inte så noga alls...

Man kanske borde testa ifall det funkar ! ;)

Kanske skulle testa att blogga därinnifrån också.

Vore ju något nytt och oprövat. - I alla fall för mig. ;D

2010-06-24 @ 00:54:23
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: Karin

...och NU tittade jag på bilderna... :D

David Batra är rolig han ! - Och ännu roligare var tvättstugebesökarna, som han publicerat lämningarna efter. ;)

2010-06-24 @ 00:56:44
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: Em

God morgon! :D

2010-06-24 @ 06:30:46
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Gaymasen

Hahaha! Älskar den sista. Vill inte ha hår i trosan! ^^Och tack för kommentaren, Gunnnnssaaan! Om Veckans Blogg och Katrin där.Nu blir det en dusch och sedan träffa bror min som är hemma, wiie. :D

2010-06-24 @ 11:13:14
URL: http://gaymasen.se
Postat av: Yvonne

Jag har egen tvättmaskin i badrummet, så det är inte så ofta jag använder tvättstugan i huset, men vad jag vet så finns det ingen tvätthäxa här. Alla verkar sköta sig, i alla fall har inte jag upplevt något annat de gånger jag utnyttjat tvättstugan. Själv städar jag så att det är i det skick jag själv vill hitta tvättstugan, och det verkar som alla andra har den policyn också. Någon gång har det varit utsmetat tvättmedel, men sånt känns bara fånigt att klaga på. Särskilt som det faktiskt bor en hel del äldre i huset, och de kanske inte ser så bra!

Det är inte en så stor fastighet, och sen varje hyresgäst fick ett eget lås till tvättstugedörren är det ju ingen annan som kan klampa in när man bokat tid.

2010-06-24 @ 19:25:49
URL: http://yvoeri.blogspot.com/
Postat av: Pia

Eftersom jag bara bott på ställen där jag haft tvättmaskin i lägenheten/huset så är jag livrädd att gå ner i tvättstugan och kanske få en lapp uppsatt med giftiga kommentarer riktade mot mig!! ;o) Har dock bara hunnit tvätta en gång sen vi flyttade hit!! Jag får be att återkomma i ärendet..

Kram på dig!!

2010-06-27 @ 16:08:11
URL: http://anjocapi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0